Beste babyfoon

Laatste update: 16.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Babyfoons test van 2021

 

Een babyfoon zorgt ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken over je baby wanneer hij of zij slaapt. Je kunt probleemloos nog wat andere taken in het huishouden doen of even zelf ontspannen. Het toestel laat weten wanneer je baby’tje jou nodig heeft. In onze koopgids leggen we dan ook graag even uit waarop je zoal kunt letten bij de aankoop van een babyfoon. Je kunt natuurlijk ook meteen onze top 3 raadplegen. Daaruit is gebleken dat je met de Luvion Essential zeker en vast een goede aankoop doet. Bovendien is het apparaat uitgerust met nachtzicht zodat je ook in het donker je kindje probleemloos kunt gadeslaan. De Philips Avent SCD560/0 is zeker en vast een waardig alternatief. Dankzij de terugspreekfunctie is het mogelijk om jouw baby te sussen en toe te spreken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Babyfoons koopgids

 

Het is altijd goed als je baby al vroeg zelfstandig kan slapen. Maar hoe staat het als het kindje je hulp nodig heeft. Gelukkig zijn de beste babyfoons er om je daarmee te helpen. Je kunt ze met elkaar vergelijken om uiteindelijk een goede keus te maken. Er zijn zeker aanbiedingen van goedkope babyfoons, maar als aanbeveling kun je liever eerst goed de opties bekijken van allemaal.

De typen babyfoons

 

Als het gaat om babyfoons bestaan er slechts twee typen te weten audio met video en alleen audio. Er zijn ook analoge babyfoons en digitale babyfoons. Alle babyfoons functioneren op een bepaald frequentiegebied om geluiden vanuit een ruimte te verzenden naar een andere ruimte. Met andere woorden moeten de geluiden die worden gemaakt in de babykamer duidelijk gehoord kunnen worden in de kamer van de ouder of verzorger via de babyfoon.

Elke babyfoon bestaat uit ten minste twee delen. Elke monitor of luisterapparaat heeft een zender met ten minste één ontvanger. De verschillende soorten babyfoons bepalen de prijs van het product. Als het gaat om een babyfoon aanbieding of niet, het staat wel vast dat die met een monitor duurder zijn dan andere typen. Maar wat niet vaststaat is dat een hoge prijs een hoge kwaliteit garandeert.

 

 

Welke zijn aangeraden

 

Er zijn vele elektronische apparaten die op verschillende frequenties werken. De kans bestaat zeker dat je verkeerde signalen kunt opnemen bij het gebruik van een bepaalde babyfoon. En omdat vele draadloze producten zoals oude draadloze telefoons, printers, Bluetooth toestellen en vele anderen op dezelfde frequentie werken, is het aangeraden om te kiezen voor babyfoons die op een andere frequentie werken.

Je kunt echter stappen ondernemen om storingen te voorkomen en om ervoor te zorgen dat je baby altijd veilig is. De beste stap die je kunt ondernemen, is om bij de aanschaf uit te kijken naar een babyfoon die een digitale verhogende tevens een draadloze frequentie heeft. De digitale babyfoons zijn heimelijk en de kans is onwaarschijnlijk dat je verkeerde frequenties oppakt. Maar met analoge modellen is het risico op verkeerde opnamen heel erg groot.

 

 

De kenmerken

 

Er zijn in huis vele draadloze apparaten die op eigen frequenties functioneren. Het is daarom belangrijk dat je babyfoon heldere geluiden en beelden uitzendt. Enkele zaken waarmee je rekening dient te houden zijn de volgende: hoe nauwer de frequentieband van de babyfoon is met die van een draadloos apparaat, hoe groter de kans is dat er ruis zal optreden.

Let er op dat de frequentieband van de babyfoon verschilt met die van de overige apparaten die je in huis hebt. Het is gemakkelijk te weten wat de frequentieband van je smartphone is, omdat het aan de binnenzijde moet voorkomen. Overtuig je ervan dat storingen kunnen verschillen afhankelijk van waar je woont, de elektronische apparaten die je in huis hebt en zelfs die van je buren. Dit probleem komt minder voor bij mensen met apparaten met een digitale frequentie.

 

 

Batterijen

 

De meeste babyfoons beschikken over de optie voor een adapter voor wegwerpbatterijen. Het gaat om het deel dat geluiden en beelden verzendt vanuit de kamer van de baby. En de ontvangers die bij de ouders of verzorgers zijn, hebben als optie om dat deel op te laden en het beschikt ook over batterijen die je kunt herladen.

Bepaalde modellen staan bekend voor de gewoonte om heel snel batterijen te laten vervangen, omdat deze modellen veel energie gebruiken. Het is ook bij velen opgevallen dat zelfs de modellen die met ingebouwde batterijen worden verkocht en kunt opladen, snel verzwakt worden. Als je vaker moet opladen, betekent het ook dat het product sneller aan vervanging toe zal zijn. Daarnaast betekent het vaker opladen van een elektrisch product dat je ook meer aan energie verbruikt die je aan het eind van de maand zal moeten betalen.

Sensoren

 

De kwaliteit van een babyfoon is heel belangrijk. Het is goed als je een babyfoon met een redelijke prijs tegenkomt, maar het is veel prettiger als je niet steeds wakker schrikt, omdat je een geluid gehoord hebt. Deze geluiden hoeven niet te betekenen dat er werkelijk wat mis is in de babykamer. Bepaalde audio en video monitors nemen niet alle geluiden en bewegingen op. Kies daarom voor een kwalitatief product.

De bedoeling van de ontvanger is dat het alleen moet inschakelen wanneer je baby een buitengewoon geluid of beweging maakt. Deze geluiden of bewegingen kunnen zijn dat het kindje aan het huilen is of teveel beweegt, omdat het wakker is geworden. Deze eigenschap draagt ook bij aan de houdbaarheid van de batterijen, want de ontvanger moet in de avond vooral als het rustig is in de slaapstand blijven. Op deze manier blijven de batterijen langer geladen.

 

 

Babyfoon reviews – top 5

 

 

Wil je graag nog even andere dingen doen, terwijl jouw baby ligt te slapen in de babykamer? En dat ook nog zonder je zorgen te maken van wat er in de kamer gebeurt? Dan kun je liever een babyfoon aanschaffen. Afhankelijk van het model, kun jij alles horen of zelfs zien van de babykamer. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste babyfoon.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Luvion Essential

 

De Luvion Essential – Babyfoon met camera is het ideale product om te gebruiken in de baby- of kinderkamer. Met dit product kun jij in je eigen kamer slapen en heb je toch nog toezicht op het kind.

Dit product biedt een aantal mogelijkheden zoals nachtzicht om in het donker te kunnen zien en een terugspreekfunctie zodat je met je baby kunt praten. Met de camera heb je ook een digitale zoomfunctie en je kunt meerdere camera’s aansluiten op dit product. Het heeft een temperatuur weergave en heeft leuke slaapliedjes om je kind te sussen.

Voor dit product zijn er veel reviews te lezen. De meeste gebruikers zijn blij met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is gebruiksvriendelijk. De display en het geluid van de babyfoon is helder. Voor sommige kopers heeft dit product een matige geluidskwaliteit en is het kwetsbaar. Het heeft ook nog een korte stand-by tijd.

Met een babyfoon kun jij meteen horen en eventueel zien wanneer jouw baby je hulp nodig heeft. Luvion is dan ook een vaste waarde als het gaat om babyspulletjes en sommige personen zullen zelfs zeggen dat dit voor hen het beste merk is. Toch zul je voor dit toestel net iets meer budget nodig hebben aangezien het niet over de laagste prijs beschikt.

Voordelen
Nachtzicht:

de babyfoon beschikt over nachtzicht en daardoor is het mogelijk om je baby ook in het donker te kunnen controleren.

Terugspreekfunctie:

het toestel is ook uitgerust met een terugspreekfunctie. Op die manier kun jij met je baby praten wanneer hij of zij eventjes weent.

Gebruiksvriendelijk:

de camera is voorzien van een degelijke zoomfunctie. Verder is het mogelijk om meerdere camera’s aan te sluiten op de babyfoon. Er is ook een display voorzien waar je de temperatuur kunt op aflezen en een aantal leuke slaapliedjes.

Nadelen
Prijzig:

het is mogelijk dat een aantal gebruikers zich zullen ergeren aan de iets hogere prijs van het toestel.

Koop bij bol.com (€135)

 

 

 

 

Philips Avent SCD560/0

 

De Philips Avent SCD560/00 – DECT-babyfoon biedt zoveel mogelijkheden. Dit apparaat is voorzien van DECT-technologie en zorgt ervoor dat andere apparaten in de buurt geen storing veroorzaken.

Met dit apparaat heb je zelfs buiten het huis bereik en je hebt een terugspreekfunctie. Het geeft helder geluid en is ook voorzien van leuke liedjes om je baby te sussen. Met de temperatuursensor kun je de temperatuur van de babykamer in de gaten houden.

Het overgrootste deel van de kopers is wel tevreden met dit product. De babyfoon is van goede kwaliteit en het is gebruiksvriendelijk. Het biedt ook vele gebruiksmogelijkheden waardoor het handig in gebruik is.

Het heeft een heldere microfoon en je hebt goede ontvangst in heel het huis en rondom het huis. Voor deze kopers is dit een top product. Enkele kopers vinden dat het een onhandige afmeting heeft en een korte stand-by tijd.

Zodra mensen de merknaam Philips horen vallen, dan denken de meesten meteen aan kwaliteit en duurzaamheid. Aan de vele overwegend positieve reacties te zien, durven we zomaar stellen dat dit misschien wel eens de populairste babyfoon zou kunnen zijn.

Voordelen
DECT-technologie:

het toestel beschikt over de DECT-technologie. Op die manier hoef je geen schrik te hebben dat andere apparaten voor een eventuele storing zorgen.

Handig in gebruik:

het is zelfs mogelijk om met je baby te spreken door middel van de terugspreekfunctie. Je kunt het apparaat ook buitenshuis gebruiken. De leuke slaapliedjes zorgen ervoor dat je je baby op een eenvoudige manier kunt kalmeren.

Temperatuursensor:

er is ook een temperatuursensor aanwezig op de babyfoon. Zo kun jij de temperatuur in de kamer van de baby controleren.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een aantal kopers vinden dat het apparaat een onhandig formaat heeft en over een te korte stand-by tijd beschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Alecto DBX-85 ECO

 

Met de Alecto DBX-85 ECO DECT Babyfoon kun je jouw baby in de gaten houden terwijl je met andere dingen bezig bent. Dit product heeft een eenvoudige bediening en biedt goede geluidskwaliteit.

Je kunt de gevoeligheid voor geluiden instellen. Het behoort tot de Eco reeks, dat betekent dat het een laag stralingsniveau heeft en minder snel opgeladen hoeft te worden.

Bij het leeg raken van de batterij ontvang je een handig geluidssignaal. Het biedt ook de mogelijkheid om terug te praten.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het wel op een babyfoon aanbieding. En dat is het ook voor de meeste kopers, want het overgrootste deel van de gebruikers is wel tevreden met dit product. Dit product heeft een fraai design en is gebruiksvriendelijk. Het is een product van goede kwaliteit. Voor enkele kopers is dit product van slecht kwaliteit, want het bereik valt tegen.

Wil je misschien toch liever niet zoveel geld uitgeven aan een degelijke babyfoon? Dan kunnen wij jou zeker aanbevelen even een kijkje te nemen naar dit product. In vergelijking met de andere 4 producten die we geselecteerd hebben, heeft deze babyfoon werkelijk de laagste prijs. Het lijkt ons daarom een goed idee om de voor- en nadelen van dit apparaat eens grondig te bestuderen.

Voordelen
Eco apparaat:

deze babyfoon maakt deel uit van de Eco reeks. Dit wil zeggen dat het stralingsniveau bijzonder laag is en dat je het apparaat dus niet al te vaak hoeft op te laden.

Prijskaartje:

heel veel kopers zijn helemaal tevreden over de voordelige prijs van de babyfoon.

Gebruiksvriendelijk:

dankzij de terugspreekfunctie kun jij vanop afstand je baby toespreken. Verder wordt er ook een geluidssignaal gegeven op het moment dat je het toestel hoeft op te laden.

Nadelen
Bereik:

sommige kopers vinden dat de babyfoon niet voldoende bereikt heeft en daardoor dus niet naar behoren werkt.

Koop bij bol.com (€43.99)

 

 

 

 

Philips Avent SCD630/26

 

De Philips Avent SCD630/26 – Digitale videobabyfoon is een geweldig product om jouw baby in de gaten te houden, terwijl het kind slaapt. Het heeft leuke liedjes en een nachtlampje die je kunt aanzetten voor je baby.

Het heeft een groot display met helder beeld en geluid. Als je buiten bereik bent of als de batterij leeg loopt, dan krijg je een melding op de ouderunit. Met dit product heb je bereik binnen een ruim gebied en kun je ook de temperatuur in de gaten houden.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope babyfoons. Ondanks de hoge prijs heeft dit product toch een aantal reviews die je kunt lezen.

Als je de reviews leest, dan merk je dat de meeste kopers wel tevreden zijn met dit product, want het heeft een helder display en het is gebruiksvriendelijk.

Net zoals één van de voorgaande producten, is ook deze babyfoon afkomstig van het bekende merk Philips. Ook hier merken we over het algemeen niets dan positieve reacties op ondanks het hogere prijskaartje. Vanaf nu kun jij meteen te hulp schieten zodra je baby weent of zijn of haar fopspeen kwijt is.

Voordelen
Gebruiksvriendelijk:

de babyfoon beschikt over een aantal leuke geluiden en melodietjes om je baby te sussen. Er is ook een nachtlampje dat je eventueel kunt inschakelen voor je baby.

Handig in gebruik:

het apparaat heeft een ruim bereik. In geval dat je buiten bereik komt of wanneer de batterij ver ten einde is, dan krijg je meteen een signaal binnen.

Nadelen
Prijskaartje:

dat het niet meteen één van de goedkoopste babyfoons is, is ondertussen vrij duidelijk. Het is dan ook mogelijk dat dit als een struikelblok zal worden gezien.

Koop bij bol.com (€294.99)

 

 

 

 

Sannce HD Smart WiFi Remote IP Cam

 

Met de HD Smart WiFi Remote IP Cam ben jij altijd op de hoogte van wat er in de babykamer gebeurt. Dit product heeft een gecodeerd signaal en zorgt voor een veilige en storingsvrije verbinding.

Het heeft een hoogwaardige camera met een zoomfunctie en nachtzicht, zodat je ook in het donker jouw baby in de gaten kunt houden. Het heeft een sterke microfoon die zorgt voor helder geluid. Je kunt dit product in combinatie met een handige app gebruiken en het ook van een afstand bedienen.

Voor dit product zijn er alleen positieve beoordelingen te lezen. De kopers zijn blij met dit product want het is van goede kwaliteit en heeft een helder display. Het is ook gebruiksvriendelijk en biedt genoeg mogelijkheden.

Deze kopers geven positief advies voor dit product. Het enige minpunt is dat het geen Nederlandse beschrijving heeft.

Dankzij deze babyfoon van Sannce kun jij vanaf nu jouw baby op elk moment van de dag in de gaten houden. Je hoeft er zelfs niet een volledige dag bij te zijn. Dankzij de ingebouwde camera kun jij vanop afstand alles controleren en dit alles tegen een relatief lage prijs. Het is dus zeker en vast de moeite waard om dit product eens van naderbij onder de loep te nemen.

Voordelen
Handig in gebruik:

het apparaat kan een veilige en vooral storingsvrije verbinding tot stand brengen.

Camera:

je kunt probleemloos inzoomen met de camera. Verder is er ook nachtzicht voorzien. Op die manier is het zelfs mogelijk om je baby in het donker in de gaten te houden.

Gebruiksgemak:

het is mogelijk om de babyfoon zelfs vanop afstand te gebruiken en te verbinden met een app.

Nadelen
Matige kwaliteit:

volgens een aantal kopers is het geluid van de babyfoon niet wat het zou moeten zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

Laat een reactie achter

2 COMMENTAIRES

Jenny

December 1, 2020 at 8:57 pm

fijne koopgids! de Alecto dxb 88 is door https://www.bestekeuzebabyfoon.nl/blog/wat-is-de-beste-babyfoon/ ook als beste babyfoon gekozen, dus die gaat het worden.

Reply
10top Team

December 2, 2020 at 6:09 pm

Hoi Jenny,

Bedankt voor de fijne reactie.

Met vriendelijke groet,
het 10toptest.nl team

Reply
DMCA.com Protection Status