Beste bestek

Laatste update: 03.06.20

 

Bestek test van 2020

 

Wat is nu het beste bestek? Dat is veelal een persoonlijke keuze en dus afhankelijk van persoon tot persoon. Toch hebben wij in onze koopgids een aantal factoren opgesomd waarmee je eventueel rekening zou kunnen houden tijdens de zoektocht. Verder zijn we ook op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde bestek producten die momenteel beschikbaar zijn. Zo blijkt de Villeroy & Boch Arthur bestekset alvast een goede aanbeveling te zijn. Het moderne ontwerp van het bestek, zorgt meteen voor een elegante en stijlvolle look. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor het Villeroy & Boch Oscar bestek. Deze bestekset is ideaal om te gebruiken voor maximaal 6 personen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Bestekken koopgids

 

Meermaals per dag gebruik je een lepel, mes en vork. Bestek is dan ook iets dat we tegenwoordig helemaal niet meer kunnen wegdenken. Toch is er heel veel variatie binnen de verschillende soorten. Daarom hebben wij een aantal elementen besproken waarmee je rekening zou kunnen houden als je een keuze maakt uit de beste bestekken. Denk zeker aan het nut, het materiaal, het design en de prijs als je de verschillende mogelijkheden wilt vergelijken.

 

 

Het nut van bestek

 

Bestek is iets wat we dagelijks en vaak meermaals per dag gebruiken en echt niet meer kunnen missen. Met bestek wordt eigenlijk het eetgerei bedoeld dat we gebruiken om te kunnen eten en om de maaltijd te kunnen opdienen. Dit zijn dus gewoon een mes, vork en een lepel. Bestek is niet iets wat je in alle eetculturen zult waarnemen. In de oosterse landen bijvoorbeeld is het gebruik van stokjes veel gebruikelijker. Bestek is hoofdzakelijk iets van de westerse wereld.

Uiteraard bestaan er vandaag de dag heel wat mogelijkheden als je op zoek wilt gaan naar het juiste bestek. Tegenwoordig bestaan er verschillende soorten messen, vorken en lepels. Zo is een lepel die je gebruikt om een dessert te eten niet dezelfde als die waarmee je soep eet. Of het mes waarmee je vis wilt snijden is niet hetzelfde als dat waarmee je vlees wilt snijden. In de horeca wereld spreekt men daarom ook vaak van de iets uitgebreidere term “couvert”.

Je zult merken dat er een ruime keuze aan bestek is. Daarom is het belangrijk dat je probeert rekening te houden met een aantal zaken. Zo kunnen messen uit verschillende vormen en materialen bestaan. Het ene bestek biedt meer mogelijkheden dan het andere. En ook het design of het ontwerp zal een belangrijke rol spelen. Zo zijn er ergonomische bestekken die zorgen voor een betere grip. Dit kan bijvoorbeeld een goed idee zijn voor mensen met een beperking. Of bestek voor kindjes dat voorzien is van een leuk design.

 

 

Materiaal van het mes en het handvat

 

Heel wat bestekken zijn tegenwoordig gemaakt uit metaal. Dit komt doordat metaal over het algemeen veel langer meegaat en dus duurzamer is. Daarnaast is het vrij sterk en is de kans op beschadiging iets kleiner. Zo heb je modellen die gemaakt zijn uit koolstofstaal. Koolstofstaal is enorm sterk maar heeft als nadeel dat het snel roest. Het mag niet verwonderen dat bestek uit koolstofstaal gaat reageren met zure voedingsmiddelen. Dit zul je merken aan het feit dat je voedsel dan lichtjes zal verkleuren.

Daarom kun je bijvoorbeeld kiezen voor bestek gemaakt uit roestvrij staal. Roestvrij staal is vaak een mengeling van koolstof, ijzer, chroom en andere elementen. Het is dus niet alleen duurzaam maar biedt ook bescherming tegen roest. Daarnaast zijn messen uit roestvrij staal bijzonder gemakkelijk te slijpen en te onderhouden.

Je kunt natuurlijk ook bestek aankopen dat uit keramiek gemaakt is. Keramiek is heel erg sterk en stevig maar tegelijk ook licht van gewicht. Op die manier ligt het gemakkelijk in de hand en is het comfortabel te gebruiken. Houd er wel rekening mee dat zodra je het bestek laat vallen het kapot zal zijn. Dit kan ook het geval zijn wanneer je het bestek bijvoorbeeld verkeerd gaat gebruiken. Het handvat van het bestek kan gemaakt zijn uit plastic, kunststof, metaal, composiet of hout. Hout ziet er bijvoorbeeld heel aantrekkelijk uit maar zal na enige tijd kromtrekken of gewoon breken. Daarom is het een aanbeveling om uit te kijken naar plastic of composiet.

 

 

Prijskaartje en design

 

Er zijn heel wat verschillende mogelijkheden als je op zoek wilt gaan naar het juiste bestek. En daardoor bestaan er ook verschillende prijskaartjes. Je kiest helemaal zelf hoe duur je wilt gaan. Het zou een goed idee kunnen zijn om op voorhand na te denken over wat je er maximaal wilt en kunt aan spenderen. Bekijk ook zeker goed wat je verwacht van het product. Zo kun je net iets gerichter op zoek gaan.

In eerste instantie zullen de materialen een belangrijke factor zijn in de prijsbepaling. Zo zal roestvrij staal net iets duurder zijn dan bijvoorbeeld koolstofstaal. Als je op zoek bent naar goedkope bestekken dan kun je uitkijken naar modellen met een plastieken handvat. Zo kun je ook voor kindjes heel wat leuke mogelijkheden vinden. Je hebt bestek voor kindjes dat helemaal niet scherp is en waarin een leuke afbeelding verwerkt is. Zo kun jij ze stimuleren om alles op te eten.

Alvorens je de verschillende aanbiedingen gaat bekijken kun je misschien de reacties lezen die kopers bij de producten plaatsen. Uit deze commentaren kun je namelijk nog heel wat extra informatie halen en zien of een product al dan niet bij jou past. En misschien kun je op die manier wel een bestek aanbieding tegenkomen.

 

 

Bestek Reviews – Top 5

 

 

Er zijn bepaalde producten die je nodig hebt in je woning zoals bijvoorbeeld een bestek. Zonder bestek kun je enkel met je handen eten en wegens hygiënische redenen is dit niet aan te bevelen. Koop dus best een nieuw bestek om je keuken compleet te maken. We hebben vijf topproducten opgezocht zodat je enkel nog moet beslissen wat het beste bestek is.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Villeroy & Boch Arthur

 

Dit bestek van Villeroy & Boch heeft een modern ontwerp en is gemaakt van roestvrij staal. De bestekset is geschikt voor 6 personen en is geschikt om in de vaatwasmachine te plaatsen. Deze set bevat 6 messen en 6 vorken, 6 lepels en 6 dessertlepels.

De meeste kopers geven positief advies over de goede prijs-kwaliteitverhouding en het design van de set valt ook in de smaak. Het bestek is elegant en handig in gebruik want je kunt het eenvoudig in de vaatwasmachine laten wassen. Het product werd snel aan huis geleverd.

Voor sommige kopers is het bestek onhandig in gebruik vanwege het grotere formaat. Ook is er een gebruiker die niet tevreden is met de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit.

Villeroy & Boch is een bijzonder bekend en sterk gewaardeerd merk wanneer je op zoek moet naar nieuw bestek. Het zal dan ook niet verwonderen dat heel wat gebruikers Villeroy & Boch beschouwen als veruit het beste merk. Ben jij ook die mening toegedaan? Bekijk dan zeker even de kenmerken hieronder.

Voordelen
Set:

de set biedt bestek aan ruim 6 personen. Zo telt de set niet alleen 6 lepels en 6 dessertlepels maar worden er natuurlijk ook 6 messen en 6 vorken meegeleverd.

Materiaal:

de messen, vorken en lepels zijn allemaal vervaardigd uit degelijk en duurzaam roestvrij staal, dat bovendien ook makkelijk te onderhouden is.

Onderhoud:

je kunt het bestek zonder problemen in de vaatwasser stoppen. Zo bespaar je een lastig klusje uit en bovendien ook heel wat tijd.

Nadelen
Te groot:

slechts een kleine minderheid van de klanten is van mening dat het bestek toch wel vrij grof en groot aanvoelt. En daardoor minder comfortabel is om te gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Villeroy & Boch Oscar

 

Ook de Oscar bestekset is geschikt voor 6 personen en bevat vier verschillende soorten bestek. De set bevat 6 messen, 6 vorken, 6 lepels en 6 dessertlepels. Het bestek is vervaardigd uit roestvrij staal en kan schoongemaakt worden in de vaatwasmachine. Deze bestekset heeft een klassieke vorm en een luxe uitstraling.

Hoewel het geen goedkope bestekset is zijn de gebruikers toch tevreden over de topkwaliteit die ze ontvangen voor de prijs. De kopers vinden het design van het product heel mooi en schrijven dat het bestek goed in de hand ligt, mede dankzij het lichte gewicht.

Hoewel ze in de vaatwasser kunnen zouden er toch vlekken ontstaan op het bestek. Je kunt deze vlekken eenvoudig afvegen met een theedoek.

Net zoals de vorige bestekset zul je merken dat ook deze set geleverd wordt door het bekende merk Villeroy & Boch. We durven dan nu ook vermelden dat het waarschijnlijk één van de populairste merken is op het gebied van keukenspulletjes. Hieronder een overzicht van de voor- en nadelen.

Voordelen
Set:

je zult meteen kunnen vaststellen dat je met deze set bestek in huis haalt voor maximaal 6 personen. Zo kun je gebruik maken van de meegeleverde messen, vorken, lepels en zelfs handige dessertlepeltjes.

Onderhoud:

opnieuw hoef je niet te panikeren wat het onderhoud betreft aangezien je het bestek gewoon in de vaatwasser kunt plaatsen.

Materiaal:

het bestek is één voor één gemaakt uit stevig en makkelijk te onderhouden roestvrij staal.

Prijskaartje:

het is misschien nog niet meteen het bestek met de laagste prijs maar toch zul je dit product vast en zeker in de lage prijsklasse kunnen spotten.

Nadelen
Kwetsbaar:

volgens een enkele gebruiker zou het bestek toch wel bijzonder kwetsbaar zijn indien je het steeds in de vaatwasser stopt.

Koop bij bol.com (€84.5)

 

 

 

 

Zilverstad Nijntje

 

Deze bestekset bestaat uit 4 delen namelijk een vork, lepel, mes en dessertlepel. De set is geschikt voor kinderen en is gemaakt van roestvrij staal. Elk onderdeel heeft een afbeelding van Nijntje en de set is geschikt om in de vaatwasmachine te plaatsen.

Je kunt de onderdelen ook graveren als je er bijvoorbeeld de naam van je kind op wilt zetten. De set is ook geschikt voor kopers die op zoek zijn naar goedkoop bestek vanwege de lage prijs.

We lezen in de reviews dat de kopers tevreden zijn over het design van deze bestek aanbieding. De kwaliteit van het product is uitstekend en de onderdelen zijn aan beide zijden bedrukt met een afbeelding van Nijntje. Het formaat is perfect voor de handen van kinderen en het product is een leuk idee voor een geschenk.

Wil je je kindje aanmoedigen om nieuwe dingen te leren eten? Misschien helpt deze unieke bestekset van Nijntje dan wel? De set telt maar liefst 4 stuks. Zo heb je meteen een vorkje, een lepeltje, een mes en bijbehorend dessertlepeltje ter beschikking. En dit alles afgewerkt in een uniek en voor kinderen aantrekkelijk Nijntje design.

Voordelen
Materiaal:

net zoals de vorige producten uit deze lijst, zul je merken dat de set vervaardigd is uit duurzaam roestvrij staal.

Onderhoud:

na gebruik kun het bestek van Nijntje zonder problemen in de vaatwasser plaatsen.

Persoonlijk:

indien je dit mocht wensen, dan laat dit bestek het ook toe om het nog net iets persoonlijker te maken. Zo is het bijvoorbeeld een mogelijkheid om je kindje’s naam op het bestek te laten graveren.

Prijskaartje:

je zult verder ook versteld staan van het mooie prijskaartje waaraan je dit bestek kunt kopen.

Nadelen

Tot op heden kunnen we alleen maar positieve reacties van klanten waarnemen waardoor het hier wel om een topproduct lijkt te gaan.

Koop bij bol.com (€27.99)

 

 

 

 

Villeroy & Boch Oscar – 68 delig

 

Deze bestekset is geschikt voor 12 personen en beschikt over extra onderdelen. Het bestek is gemaakt van roestvrij staal en kun je zo in de vaatwasser plaatsen om het te reinigen. De set heeft een modern design die voor een leuke uitstraling tijdens je diner zal zorgen.

De set bevat 12 lepels, 12 vorken, 12 messen en 12 dessertlepels. Verder ontvang je nog extra onderdelen zoals een saladebestek, een taartschep, een vleesvork, een sauslepel, een serveerlepel, een suikerlepel en een slagroomlepel.

De kopers vinden de bestekset handig in gebruik maar vinden dat je snel vingerafdrukken op de onderdelen ziet. Het bestek ligt goed in de hand en is duurzaam. De kwaliteit is top maar je betaalt er ook een hogere prijs voor.

Door te kiezen voor deze bestekset haal je opnieuw bestek van Villeroy & Boch in huis. Het grote verschil met het vorige product van Villeroy & Boch, is dat je met deze set bestek in huis haalt voor maximaal 12 personen. Ideaal dus indien je regelmatig vrienden of familie bij jou thuis wilt uitnodigen.

Voordelen
Materiaal:

opnieuw kun je zeker zijn van duurzaam en degelijk bestek, vervaardigd uit kwalitatief en makkelijk te onderhouden roestvrij staal. Het bestek kan namelijk in de vaatwasmachine.

Set:

de set telt maar liefst 12 messen, 12 vorken, 12 lepels en natuurlijk ook nog 12 handige dessertlepels.

Toebehoren:

bij de aankoop van deze bestekset krijg je er meteen nog een aantal handige accessoires en toebehoren bij. Denk maar aan een taartschep, een vleesvork, een degelijke sauslepel en serveerlepel, een slagroomlepel, saladebestek en zelfs een suikerlepeltje.

Nadelen
Prijskaartje:

je zult echter wel rekening moeten houden met een hoger prijskaartje.

Koop bij bol.com (€189)

 

 

 

 

Amefa Austin

 

Deze 24-delige bestekset is geschikt voor 6 personen en maakt deel uit van de goedkope bestekken. De set bevat 6 messen, 6 vorken, 6 lepels en 6 koffielepels. De messen hebben een lengte van 23,5 cm en alle onderdelen zijn gemaakt van roestvrij staal.

Je kunt het bestek eenvoudig schoonmaken in de vaatwasmachine maar het is aanbevolen om de onderdelen met de hand te wassen voor het eerste gebruik.

Van alle kopers zijn er slechts twee personen die niet tevreden zijn over de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit, al de rest geeft positief advies. De kwaliteit is uitstekend en het bestek ligt goed in de hand vanwege het lichte gewicht.

Door te kiezen voor het Amefa Austin bestek haal je meteen een duurzame 24-delige bestekset in huis. De set biedt bestek aan voor maar liefst 6 personen. Zo krijg je er dus 6 vorken, 6 messen, 6 lepels en 6 dessertlepeltjes bij.

Voordelen
Materiaal en formaat:

het bestek is volledig vervaardigd uit roestvrij staal dat makkelijk te onderhouden is. Verder zijn de messen maximaal 23,5 cm lang.

Onderhoud:

het is mogelijk om het bestek door de vaatwasser te laten reinigen alhoewel het aan te raden is om deze handmatig te wassen.

Nadelen
Slechte prijs-kwaliteitverhouding:

slechts een kleine minderheid van de kopers hebben hun twijfels over de prijs-kwaliteitverhouding.

Koop bij bol.com (€34.95)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status