Beste bluetooth muis

Laatste update: 15.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Bluetooth muizen test van 2021

 

Zodra je de zoektocht naar de perfecte bluetooth muis aanvat, zul je versteld staan van de enorme mogelijkheden die er zijn. Dat zorgt er natuurlijk wel gelijk voor dat het niet altijd makkelijk is om een keuze te maken. Daarom willen wij jou helpen en bieden wij alvast een koopgids aan met enkele bruikbare tips. Echter kun je ook gelijk verder scrollen naar onze top 3. Zo zul je merken dat de aankoop van de Logitech MX Master 2S bluetooth muis alvast een schot in de roos is. Niet alleen kwalitatief heel erg sterk maar bovendien ook nauwkeurig en precies. Echter moet de Apple Magic Mouse 2 alvast niet onderdoen. Een compact en lichtgewicht apparaat dat makkelijk te bedienen is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Bluetooth muizen koopgids

 

Tegenwoordig is er heel wat keuze op het gebied van computermuizen. Zo kun je bijvoorbeeld opteren om één van de beste bluetooth muizen in huis te halen. Maar wat is dat nu precies en hoe werkt het? Kun je kiezen tussen verschillende soorten en wat dan met de installatie ervan? Kortom, heel wat vragen en dus ook heel wat knopen om door te hakken. Het is daarom alvast een goede aanbeveling om rustig je tijd te nemen en de verschillende modellen met elkaar te vergelijken. En wie weet kun je zo nog wel een aantrekkelijke bluetooth muis aanbieding spotten.

Wat is een bluetooth muis en het nut

Een bluetooth muis is, hoe kan het ook anders, een computermuis die gebruik maakt van een krachtige bluetooth functie. Bluetooth maakt het mogelijk om meerdere externe apparaten met elkaar te verbinden. Denk hierbij maar aan een tablet of eventueel een tweede computer. Bluetooth muizen hebben de laatste tijd enorm veel aan populariteit gewonnen. Dat heeft vooral te maken met de diverse pluspunten die ze met zich meebrengen.

Zo werken bluetooth muizen geheel draadloos en zul je dus helemaal geen last ondervinden van storende en vervelend kabels. Daarnaast kun je een bluetooth muis ook overal mee naartoe nemen zonder problemen. Het is vaak compact en licht van gewicht. De meeste bluetooth muizen laten je bovendien ook toe om de muissnelheid, in meer of mindere mate, aan te passen. Gebruik hiervoor de beschikbare DPI-knop die zich meestal bovenop de computermuis bevindt.

 

De werking en de installatie ervan

Zoals reeds min of meer vermeld, steunt de werking van een bluetooth computermuis op het gebruik van bluetooth. Om een verbinding met externe apparaten te kunnen aangaan, is het dus noodzakelijk dat beide apparaten die je wilt verbinden, over bluetooth beschikken. Op die manier kun je de bluetooth muis bijvoorbeeld op een draadloze manier aan je laptop, tablet of tal van andere apparaten koppelen. De installatie is snel en makkelijk en je hoeft hierbij enkel je bluetooth functie in te schakelen.

 

Het type bluetooth muis

Het is ook belangrijk om even stil te staan bij het type bluetooth muis dat je wenst aan te kopen. Er bestaan namelijk verschillende mogelijkheden van een mini bluetooth muis tot een trackball en standaard bluetooth muis. Ook gaming bluetooth muizen en zelfs ergonomisch gevormde exemplaren zijn veel voorkomend. Door te kiezen voor een mini bluetooth computermuis kies je voor een compact exemplaar met een beperkt gewicht. Handig om mee te nemen en comfortabel om mee te werken.

Kies je voor een trackball, ook wel scrollwiel genoemd, dan kies je voor een exemplaar dat voorzien is van een handig wieltje of bolletje waarmee je de muis op het scherm kunt verplaatsen. De standaard bluetooth muis is uiteraard de normale computermuis zoals we die kennen. Gekenmerkt door een standaard formaat en vrij neutraal design die niet voorzien is van heel veel extra’s. Breng je dagelijks toch wel enkele uurtjes aan de computer door dan kies je maar beter voor een ergonomisch gevormde bluetooth muis.

Tenslotte zijn er ook nog de bluetooth muizen die speciaal ontworpen zijn voor de gamers. Dergelijke muizen zullen vaak over meer functies en opties beschikken en daardoor misschien niet altijd meer tot de goedkope bluetooth muizen kunnen gerekend worden. Gaming exemplaren zijn er nu eenmaal op gericht om alle acties met een enorme snelheid te kunnen uitvoeren. En dat heeft natuurlijk een bepaald prijskaartje alhoewel er altijd nog aanbiedingen kunnen opduiken.

Draadloos of niet

We hebben het al min of meer aan bod laten komen. Bluetooth muizen werken op een volledig draadloze manier waardoor je dus niet langer last hebt van vervelende kabels. Deze draadloze manier van werken biedt meteen veel meer bewegingsvrijheid. Houd er echter wel rekening mee dat niet elke draadloze computermuis uitgerust zal zijn met een bluetooth functie. De meest recente exemplaren uiteraard wel.

 

Design en mogelijke prijskaartje

Tenslotte raden wij jou ook aan om even stil te staan bij het mogelijke prijskaartje van een degelijke bluetooth computermuis. Zo zijn er heel wat exemplaren die je bijzonder goedkoop kunt aankopen en waarbij je ongeveer 30 euro zult betalen. Jammer genoeg heb je ook bluetooth muizen met een prijskaartje van 100 euro of misschien wel meer. Alles is afhankelijk van de extra functies en kenmerken en natuurlijk ook het doel waarvoor je de bluetooth muis wenst te gebruiken. Als je mocht twijfelen, kun je ook altijd even een kijkje nemen tussen de diverse online reviews van klanten. Houd ook eventuele promoties in de gaten.

 

Bluetooth muis Reviews – Top 5

 

Ben je op zoek naar een bluetooth muis zonder USB? Of heb je toch liever een exemplaar dat voorzien is van één of meerdere USB uitgangen? Alles is mogelijk, maar omdat wij willen dat je met de beste bluetooth muis naar huis gaat, zijn we alvast op zoek gegaan naar 5 topproducten. Bekijk de 5 opties hieronder even aandachtig en kies er dan voor jezelf de beste bluetooth muis uit. Het kan handig zijn om ook rekening te houden met de verschillende online reviews en het advies van de klanten.

 

 

Logitech MX Master 2S

 

Ben je een veeleisende gebruiker die precisie en nauwkeurigheid belangrijk vindt? Dan is deze Logitech bluetooth muis echt wel iets voor jou. De draadloze muis heeft een opvallende doch unieke blauwe kleur maar is uiteraard ook in robuust zwart te verkrijgen. Houd er echter wel rekening mee dat je dit product niet meteen tussen de goedkope bluetooth muizen zult moeten verwachten.

De bluetooth muis heeft een formaat van 4,84 x 12,6 x 8,57 cm en is ideaal voor rechtshandige gebruikers. Het product werkt op basis van een handige lasertechniek en biedt je de mogelijkheid om tot wel 3 computers tegelijk te bedienen. Bovendien kun je de snelheid van het scrollwiel naar eigen wensen aanpassen. Het is een krachtige bluetooth muis die zonder problemen 2 maanden lang kan meegaan nadat je deze hebt opgeladen.

Met slechts 3 minuten oplaadtijd kun je de muis zelfs een ganse dag probleemloos gebruiken. De nauwkeurige en krachtige tracking zorgt ervoor dat geen enkele ondergrond een probleem is. De klanten geven dan ook een positief advies over de kwaliteit en het comfort van dit product.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Apple Magic Mouse 2

 

Met deze bluetooth muis van het bekende merk Apple, haal je niet alleen een krachtig product in huis maar ook eentje dat weinig weegt en volledig draadloos werkt. Dit alles draagt bij aan het comfort, de gebruiksvriendelijkheid en de bewegingsvrijheid van het apparaat.

Deze bluetooth muis heeft een totale afmeting van 11,35 x 5,71 x 2,16 cm en is dus iets groter in vergelijking met het vorige product. Het is een handig product dat gebruik maakt van de lasertechniek en zowel door rechtshandige alsook linkshandige personen kan worden gebruikt. Het Multi-Touch-oppervlak zorgt voor het makkelijk swipen van de ene naar de andere webpagina. Verder kun je ook genieten van een comfortabel en duurzaam aanraakoppervlak zonder enige vorm van knoppen.

Heel wat kopers vinden het ook handig dat je deze bluetooth muis gewoon weer kunt opladen waardoor je dus niet steeds batterijen hoeft aan te kopen. Verder wordt er ook positief gereageerd op de kwaliteit van de bluetooth muis. Enkele kopers vinden het hoge prijskaartje echter wel een minpunt.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Logitech MX Master

 

Net zoals het eerste product, zul je merken dat ook deze bluetooth muis geleverd wordt door het bekende en sterk gewaardeerde merk Logitech. Deze draadloze muis zorgt voor heel wat bewegingsvrijheid en een enorme precisie. Ideaal dus voor de veeleisende gebruiker.

De bluetooth muis werkt, net zoals veel andere producten uit deze lijst, op basis van een degelijke en krachtige bluetooth techniek. De muis heeft een formaat van 13 x 9 x 5 cm en is jammer genoeg enkel en alleen geschikt voor rechtshandige personen. Echter is de muis ergonomisch ontworpen en daardoor ideaal voor mensen die toch heel wat uurtjes achter de computer spenderen.

Het is een handig apparaat dat niet alleen geoptimaliseerd is voor Windows maar ook voor Mac toestellen. Ondanks de lange oplaadduur volgens sommige kopers, merken we toch dat de meerderheid duidelijk tevreden is van de uitstekende kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van het product.

 

Koop bij bol.com (€77.99)

 

 

 

 

TDM Sales

 

In vergelijking met sommige andere apparaten uit deze lijst, lijkt het hier wel om een bluetooth muis aanbieding te gaan zodra je het prijskaartje ervan ziet. De bluetooth muis wordt geleverd door het merk TDM Sales en is ergonomisch ontworpen. Daardoor ligt het aangenaam in de hand wat dan weer ideaal is voor mensen die heel wat tijd achter de computer spenderen.

De muis heeft een totale afmeting van 10 x 6 x 6 cm en functioneert met behulp van een krachtige laser techniek. Als je regelmatig te kampen hebt met een muisarm of muispols dan is dit product werkelijk ideaal voor jou. De verticale bluetooth muis werkt volledig draadloos en zorgt daardoor bovendien voor heel wat bewegingsvrijheid.

Tot op heden zijn er alleen maar positieve online reacties op het product gekomen. De kopers zijn overtuigd van de uitstekende verhouding tussen de kwaliteit en de prijs en raden het product dan ook aan. Houd er wel rekening mee dat deze bluetooth muis alleen maar door rechtshandige personen kan worden gebruikt.

 

Koop bij bol.com (€17.99)

 

 

 

 

Trust Xani

 

Met deze optische bluetooth muis van het merk Trust, haal je een degelijk en duurzaam apparaat in huis. De muis is beschikbaar in 2 verschillende kleuren en wordt bovendien aangeboden tegen een mooi prijskaartje. Ideaal als je liever niet zoveel geld aan een degelijke optische bluetooth muis spendeert.

De muis heeft een totale afmeting van 9,5 x 5,6 x 3,9 cm en is zowel geschikt voor rechtshandige alsook linkshandige personen. Je kunt genieten van een maximaal draadloos bereik van maar liefst 10 meter en verder is het product ook compatibel met eender welk type Android tablet. Dankzij de DPI-knop is het mogelijk om de muissnelheid in een handomdraai aan te passen.

Kortom, een degelijk en duurzaam product met een correcte prijs-kwaliteitverhouding volgens verschillende kopers. Jammer genoeg zijn er ook enkele klanten die niet helemaal overtuigd zijn van deze bluetooth muis. Laat je hierdoor niet afschrikken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status