Beste bordspel voor kinderen

Laatste update: 31.05.20

 

Bordspellen voor kinderen test van 2020

 

Er bestaan tegenwoordig heel wat leuke bordspellen voor kinderen. Toch is het belangrijk om met een aantal elementen rekening te houden. Denk bijvoorbeeld maar aan de leeftijd. Het is niet ideaal om voor een bordspel te kiezen met tal van kleine onderdelen wanneer je kindje nog maar net 2 jaar geworden is. Daarom hebben wij een koopgids opgesteld waarin we jou trachten richtlijnen en adviezen mee te geven die de zoektocht makkelijker kunnen maken. Verder zijn we ook op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde bordspellen voor kinderen. En zo zijn we onder andere uitgekomen bij de Ticket to Ride Europe. Dat is één van de bekende bordspellen en ideaal vanaf de leeftijd van zo’n 8 jaar oud. Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor De Kolonisten van Catan. Dit bordspel is werkelijk ideaal voor kindjes vanaf de leeftijd van 10 jaar oud.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Bordspellen voor kinderen koopgids

 

Als jij één of meerdere kinderen hebt dan weet jij hoe moeilijk het is om hen op een regenachtige dag bezig te houden. Je kunt dan gewoon knutselen maar het is ook altijd leuk om een spel te spelen met het hele gezin. Daarom willen wij jou helpen een keuze te maken uit de beste bordspellen voor kinderen. Het is daarbij belangrijk dat je rekening houdt met het nut ervan . Als je daarnaast de verschillende aanbiedingen gaat vergelijken kun je ook altijd aandacht besteden aan de leeftijdscategorie, de kostprijs en het design.

 

Nut van het bordspel

 

Het bordspel voor kinderen kan heel wat leuke neveneffecten hebben. In eerste instantie is het gewoon heel plezant voor kinderen. Op een regenachtige namiddag is er gewoon niets dat leuker is dan met het hele gezin een bordspel te spelen. Bovendien kunnen de kinderen er in veel gevallen ook nog iets van opsteken. Zo kan een bordspel namelijk heel wat bijdragen aan de ontwikkeling van je kind of kinderen.

Zo kunnen ze verschillende vaardigheden op een spelende manier aangeleerd krijgen. Je kind kan afhankelijk van het type spel dat je speelt bepaalde situaties leren inschatten. Bovendien leren ze zich ook focussen door zich te concentreren op het spel of het bord. Ze kunnen leren om juist om te gaan met bepaalde situaties. Het kunnen verdragen wanneer ze een spelletje verliezen of juist omgaan met de overwinning.

Bovendien kan het spel ook helpen om een kind te leren net een stapje verder te denken. Wat zal er gebeuren als ik die bepaalde zet uitvoer. En hoe kan mijn tegenspeler hierop reageren. Er zijn daarnaast ook heel wat spelletjes waarin je met taal bezig bent of zelfs met rekenen. Zo kun je de rekenvaardigheden en taalvaardigheden van je kind stimuleren. Het is voor jouw kind een echte stimulans als hij of zij een goed antwoord heeft gegeven of iets nieuws heeft bijgeleerd.

 

 

Leeftijdscategorie

 

In je zoektocht naar het voor jou ideale bordspel voor kinderen zul je een heel ruim assortiment tegenkomen. Momenteel zijn er enorm veel bordspellen ter beschikking elk met hun eigen voordelen en nadelen. Het is een aanbeveling dat je eerst voor jezelf een aantal dingen op een rijtje zet. Welke leeftijd hebben je kinderen bijvoorbeeld.

Dit lijkt misschien heel nutteloos maar toch is het heel belangrijk. In eerste instantie wil je dat je kind zich amuseert. En als je een spel aankoopt dat geschikt is vanaf 12 jaar en jouw kind is amper 4 dan zal dit niet het geval zijn. Jouw zoon of dochter zal amper de bedoeling van het spel begrijpen. Omgekeerd is het ook belangrijk dat je geen al te gemakkelijk spel kiest voor een iets ouder kind. Het is de bedoeling dat het ergens ook nog wel een uitdaging blijft voor hem of haar.

Het is ook aan te raden om rekening te houden met de leeftijdscategorie omwille van het feit dat er heel wat spellen zijn met kleine onderdelen. Deze kleine onderdeeltjes kun je niet alleen gemakkelijk verliezen maar kunnen ook door kleine kindjes in de mond gestoken worden. In het slechtste geval slikken zij zo een klein deeltje in en moet je met jouw kind naar de dokter. Als je kinderen hebt van verschillende leeftijdscategorieën dan is het natuurlijk begrijpelijk dat er eens een spel aangekocht wordt met een moeilijker niveau. Probeer dan gewoon zoveel mogelijk toezicht te houden en zorg ervoor dat er geen stukjes op de grond vallen.

 

Aankoopprijs en het design

 

Net zoals er zoveel verschillende bordspellen bestaan, zul je ook een ruim assortiment aan prijzen vinden. Zo kun je al heel wat goedkope bordspellen voor kinderen aankopen vanaf 10 euro. Dit zijn dan heel vaak gezelschapsspellen voor jongere kindjes die niet al te veel blokjes en deeltjes bevatten.

Je zult zien dat heel veel bordspellen ook extra aantrekkelijk worden gemaakt. Dit komt omdat ze proberen om de aandacht van kinderen zoveel mogelijk te trekken. Voor jongere kinderen gaat dit vaak gepaard met grote minimalistische figuren zoals die van een aap of een beer. Terwijl dit voor iets oudere kinderen vaak iets meer gedetailleerd is. Denk maar aan het spel “Ticket for Ride” dat heel wat kleuren en details bevat. En daardoor heel aantrekkelijk wordt voor iets oudere kinderen.

Kortom er zijn heel wat mogelijkheden. Het is altijd een aanrader om eventueel de reviews van kopers te lezen vooraleer je op zoektocht gaat. Op die manier krijg je al een beter idee van welk bordspel effectief bij jou past en welke iets minder. Wie weet kun je op die manier ook altijd wel een bordspel voor kinderen aanbieding tegenkomen die volledig aan jouw verwachtingen voldoet.

 

 

Bordspel voor kinderen Reviews – Top 5

 

 

Niet alle bordspellen zijn geschikt voor kinderen, als je dus op zoek bent naar een leuk tijdverdrijf voor je kinderen dan let je best op de toegestane leeftijd van het spel. Wij hebben 5 leuke spellen uitgezocht waar je kinderen urenlang plezier aan zullen hebben. Je kunt ze met elkaar vergelijken en er zelf het beste bordspel voor kinderen uit kiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Ticket to Ride Europe

 

Dit bordspel is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en kan ook gespeeld worden door volwassenen. Het spel is geschikt voor 2 tot 5 spelers en heeft als doel om routes te volbrengen met een trein. Je kunt doorheen gans Europa reizen en verbindingen tussen steden aanleggen.

Je maakt punten door meerdere verbindingen aan te leggen en de persoon met de meeste punten op het einde is de winnaar. Dit spel kan een uur lang gespeeld worden en je kunt het natuurlijk opnieuw spelen als je klaar bent.

In de meer dan driehonderd reviews kun je zien dat de meeste kopers heel tevreden zijn over dit bordspel. De kwaliteit is top en je kunt er eindeloos plezier aan beleven. Het is leuk voor jong en oud en het blijft spannend tot het einde. Voor vele kopers zijn de onderdelen wel te klein en niet stevig genoeg.

Het is niet altijd makkelijk om je kinderen op een regenachtige dat te kunnen motiveren. Misschien dat dit bordspel “Ticket to Ride Europe” alvast een stap in de goede richting mag zijn. Bovendien behoort het ook tot één van de populairste bordspellen en loont het dus wel de moeite om de voor- en nadelen ervan even te bekijken.

Voordelen
Leeftijdscategorie:

het spel wordt vooral aangeraden voor kindjes vanaf de leeftijd van zo’n 8 jaar oud en ouder.

Aantal spelers:

je kunt dit spel met een maximaal aantal van 5 spelers spelen, minimaal hoef je alvast met 2 te zijn.

Duur:

het spel staat garant voor heel wat spanning en spelplezier. Bovendien kun je tot wel 1 uur lang bezig zijn. Ideaal dus als je even niet weet wat te doen op een zondagnamiddag.

Nadelen
Kleine onderdelen:

een kleine minderheid van de kopers is van mening dat sommige onderdelen best wel klein en daardoor kwetsbaar zijn. Bovendien heb je ook meer kans om ze te verliezen.

Koop bij bol.com (€39.99)

 

 

 

 

De Kolonisten van Catan

 

Dit spel is geschikt voor 3 tot 4 spelers en voor kinderen vanaf 10 jaar. Met dit spel begin je als eigenaar van twee dorpen op een speelbord met akkers, heuvels, bergen, enzovoort. Je gooit de dobbelstenen om grondstoffen te krijgen en je kunt deze verhandelen met de bank of met andere spelers.

Deze grondstoffen heb je nodig om nieuwe dorpen te bouwen maar ook straten en steden. Er loopt ook een struikrover rond die sommige dorpen of landschappen leegrooft. De dorpen en steden zijn punten waar en de eerste persoon die aan 10 punten komt heeft gewonnen.

Ook hier klagen enkele kopers over de kleine onderdelen. Voor de rest geven ze wel goed advies over het speelplezier en over de kwaliteit van het spel. Het duurt even voordat je de regels kent en je kunt niet met twee personen spelen, maar toch is het spel geweldig leuk.

Met het bordspel “De Kolonisten van Catan” mag je zeker zijn van een ontspannende namiddag. Ideaal voor kindjes vanaf de leeftijd van zo’n 10 jaar oud en je kunt het spelen met minimaal 3 en maximaal 4 spelers. Hieronder alvast een overzichtje van de belangrijkste kenmerkende eigenschappen.

Voordelen
Doel:

het doel van het spel is om zoveel mogelijk grondstoffen te verzamelen zodat je kunt verder bouwen aan je dorp.

Winnaar:

de persoon die als eerste 10 punten weet te verzamelen, is de uiteindelijke winnaar van dit unieke en fantastische bordspel voor kinderen.

Nadelen
Moeilijk:

sommige personen vinden het toch wel een uitdaging om de spelregels van de eerste maal onder de knie te krijgen.

Kleine onderdelen:

de kleine onderdelen zorgen bij sommige klanten toch wel voor wat ergernis. Zo kun je de kleine onderdelen makkelijker kwijt raken en ze zijn gewoon ook veel kwetsbaarder.

Koop bij bol.com (€32.99)

 

 

 

 

Carcassonne Junior

 

Nu gaan we over naar de goedkope bordspellen voor kinderen. Carcassone Junior is een bordspel voor kinderen vanaf 4 jaar en is geschikt voor 2 tot 4 spelers. In dit spel moet je landtegels aan elkaar leggen om wegen te bouwen. Daarna kun je speelstukken op die wegen plaatsen.

De eerste persoon die al zijn of haar speelstukken op de weg heeft gezet is de winnaar. Dit spel is een bewerking van het basisspel Carcassonne en heeft een speeltijd van ongeveer 45 minuten.

Het spel is heel geschikt voor kinderen, ze leren het vlug en de ouders moeten zelfs opletten om niet te verliezen. De kopers beleven er eindeloos speelplezier aan en zijn ook tevreden over de kwaliteit van deze bordspel voor kinderen aanbieding.

Indien je liever niet zoveel geld wilt spenderen aan een leuk en uniek bordspel voor kinderen dan loont het alvast de moeite om dit product even van naderbij te bekijken. In vergelijking met sommige andere bordspellen hier uit deze lijst, zouden we durven besluiten dat dit product wel degelijk over de laagste prijs beschikt. Hieronder een selectie van de belangrijkste eigenschappen.

Voordelen
Budget:

je zult werkelijk meteen versteld staan van het mooie en vooral betaalbare prijskaartje van dit product. Ideaal ook wanneer je bijvoorbeeld over een beperkt budget mocht beschikken.

Aantal spelers:

je kunt dit unieke en fantastische bordspel makkelijk spelen met een minimum van 2 spelertjes en maximaal 4 aantal spelers.

Leeftijdscategorie:

dit spel staat garant voor heel wat ontspanning en speelplezier. Het wordt dan ook aangeraden voor kindjes van de leeftijd van zo’n 4 jaar oud of ouder. Ideaal bijvoorbeeld op een regenachtige zondagmiddag.

Winnaar:

de winnaar van dit spel is de persoon die er als eerste in slaagt om alle speelstukken op de weg te plaatsen.

Nadelen

Tot op heden zijn er alleen nog maar positieve reacties op dit product gekomen. Voor vele gebruikers is dit het beste bordspel voor kinderen en het beste merk.

Koop bij bol.com (€21.95)

 

 

 

 

Oud Hollands Keezenspel

 

Dit bordspel gebruikt ook kaarten en is een combinatie van Mens Erger Je Niet en pesten. Je moet een speelkaart nemen en deze kaart bepaalt wat je mag doen met je pion. De eerste persoon die al zijn of haar pionnen op de thuishonken heeft is de winnaar, je kunt het de andere spelers moeilijk maken via pestkaarten.

Dit bordspel voor kinderen is geschikt voor personen vanaf 6 jaar en je kunt het spelen met 2 tot 6 spelers. Het spel bevat 24 houten pionnen en 78 speelkaarten. Je krijgt er verder nog de spelregels bij zodat je deze kunt doorlezen voordat je begint met spelen.

De meeste kopers vinden het een heel leuk spel en beleven er uren speelplezier aan. Slechts enkele kopers klagen over de kleine onderdelen van het spel maar het merendeel is positief over de aankoop.

Ben je op zoek naar een uniek bordspel voor kinderen? Dan kun je misschien even het Oud Hollands Keezenspel grondig bekijken. Het bordspel zorgt voor een unieke combinatie door het gebruik van kaarten enerzijds en het “Mens Erger Je Niet” gehalte. Kortom, het loont de moeite om de voor- en nadelen ervan even te bestuderen.

Voordelen
Handig in gebruik:

het spel is makkelijk om te spelen en zorgt voor heel wat ontspanning en spelplezier. Zo kun je het je medespelers extra moeilijk gaan maken door de aanwezige pestkaarten te gaan gebruiken.

Winnaar:

de uiteindelijke winnaar van dit bordspel is de persoon die erin geslaagd in om als eerste alle pionnnen op de thuishonken te plaatsen.

Leeftijd:

het spel wordt aangeraden vanaf een vrij jonge leeftijd van zo’n 6 jaar oud.

Nadelen
Kwetsbaar:

een kleine minderheid van de kopers vindt de kleine onderdelen van dit bordspel best wel kwetsbaar.

Koop bij bol.com (€14.49)

 

 

 

 

Nijntje Verstoppertje Spelen

 

Dit bordspel voor kinderen is geschikt voor 1 tot 4 jaar en is ook verkrijgbaar met het Bumba figuurtje. Je hoeft enkel het figuurtje in de kamer te verstoppen en daarna op het knopje drukken. Elke tien seconden weerklinkt de volgende zin: “ik ben hier!”, zo kan je kind op zoek gaan naar het speeltje.

Zo kan je kind verstoppertje spelen op een jonge leeftijd en urenlang plezier hebben. De figuur werkt op twee AAA batterijen die niet meegeleverd worden.

Volgens sommige kopers zijn de batterijen te vlug leeg en is het beter om toezicht te houden tijdens het spel. Maar toch zijn de meesten heel tevreden, het is leuk om te spelen en je kind leert om zich te oriënteren en te zoeken op geluid.

Ben je op zoek naar een bordspel voor heel jonge kindjes? Dan kun je alvast even dit Nijntje Verstoppertje Spelen bordspel bekijken. Ideaal voor kindjes vanaf de leeftijd van ongeveer 1 jaar oud en tot de leeftijd van zo’n 4 jaar oud.

Voordelen
“Ik ben hier”:

door het zinnetje “ik ben hier” kunnen kindjes op een spelende wijze op zoek gaan naar Nijntje.

Voeding:

dit spel maakt gebruik van 2 bijzonder krachtige en duurzame AAA batterijen.

Nadelen
Batterijen:

jammer genoeg zul je merken dat de batterijen niet worden meegeleverd. Andere kopers vinden dat de batterijen bovendien ook helemaal niet zo duurzaam zijn als wordt beweerd.

Koop bij bol.com (€14.95)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status