Beste bordspel

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Bordspellen test van 2021

 

Het is belangrijk om ook voldoende tijd met je familie te kunnen doorbrengen. Dit kun je eventueel bekomen door een leuk en spannend bordspel aan te kopen. Indien je niet meteen weet welk bordspel je hoeft aan te kopen, kun je eventueel eens de koopgids aandachtig doornemen. Zo kom je te weten met welke aandachtspunten je eventueel rekening kunt houden om tot het beste bordspel te kopen. Indien je meteen eentje wilt aankopen dan kun je ook altijd onze top 3 van beste bordspellen raadplegen. Met het bordspel 30 Seconds haal je echt een topproduct in huis dat geschikt is voor kinderen vanaf de leeftijd van 12 jaar. Het spel wordt telkens gespeeld met 2 verschillende groepen. Ook met het bordspel Ticket to Ride Europe kun je heel wat uurtjes genieten. Bovendien kun je met behulp van dit bordspel op een leuke rondreis vertrekken door allemaal belangrijke Europese steden.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Bordspellen koopgids

 

Er zijn zoveel verschillende bordspellen op de markt dat het moeilijk is om geen bordspel te vinden die je graag speelt. Houd er rekening mee als het bordspel bedoeld is voor volwassenen of kinderen want sommige spellen kunnen inhoud voor volwassenen bevatten. Het is ook van belang om te weten voor hoeveel spelers je het bordspel nodig hebt, hoe lang het spel duurt en hoe moeilijk het is. Om nog maar te zwijgen over de vele verschillende types die er zijn.

Type en geschikte leeftijd

 

Er bestaan ontelbaar verschillende types bordspellen: denk maar aan Risk waarmee je gebieden moet veroveren, Trivial Pursuit om vragen te beantwoorden, Monopoly waarmee je vastgoed en straten moet beheren, enzovoort. Beslis zelf welk soort bordspel je graag speelt zodat je gerichter kunt zoeken naar het beste spel voor jezelf.

De leeftijd is belangrijk want sommige spellen zijn niet geschikt voor kinderen en andere spellen zullen te kinderachtig zijn voor volwassenen. Informeer je over de geschikte leeftijd van een bordspel voordat je het koopt voor je kinderen of om met vrienden te spelen. Kinderen zullen ook liever spellen spelen met veel actie en fantasie in het verhaal, quizzen zullen daarentegen niet echt in de smaak vallen terwijl dat bij volwassenen net omgekeerd kan zijn. Vele andere factoren hangen af van het soort spel dat je kiest, we bespreken deze verder in deze koopgids.

 

 

Spelen in groep of als koppel

 

Niet alle spellen zijn geschikt voor 10 spelers of voor 2 spelers. Ben je op zoek naar een spel om met twee personen te spelen, misschien zelfs een intiem spel enkel bedoeld voor volwassenen, of speel je liever in groep met vrienden? Je hebt voor beide momenten enorm veel keuze en op de doos van het spel staat altijd aangegeven voor hoeveel mensen een bordspel geschikt is.

Als je een groep vrienden op bezoek hebt is het altijd leuk om een bordspel in huis te hebben die geschikt is voor vele personen. Zo kan iedereen meegenieten van het speelplezier en kun je een gezellige avond beleven. Voor kinderen kan dit ook belangrijk zijn, vooral als ze klasvriendjes over de vloer hebben die zich vervelen. Geef ze een bordspel die geschikt is voor veel kinderen en je zult urenlang geen last van ze hebben.

 

 

Hoe lang en hoeveel keer kun je het spel spelen

 

Een spel die je kunt blijven opnieuw spelen en die urenlang duurt is zijn geld meer dan waard. Maak dus zelf uit als je op zoek bent naar een spel om urenlang van te genieten of heb je liever een bordspel waarmee je een uurtje kunt opvullen. Sommige spellen kun je de ganse dag spelen maar je moet er natuurlijk ook de tijd voor hebben. Lange spellen zijn voordelig voor gezinnen met kinderen, zo kun je de kinderen urenlang bezighouden terwijl jij je toelegt op het huishouden.

Sommige spellen kun je ook maar enkele keren spelen en daarna ken je het al. Denk maar aan een spel zoals Escape Room, elke kamer heeft een bepaalde manier om eruit te ontsnappen dus als je alle kamers al gedaan hebt dan weet je de oplossing al. Jammer genoeg zul je dan niet veel plezier meer beleven aan het spel. Andere spellen kun je oneindig keer opnieuw spelen. Zo’n spel is een goede aanbeveling voor de meeste mensen.

 

 

Hoe moeilijk is het bordspel

 

De moeilijkheidsgraad is heel belangrijk, vooral bij spellen voor kinderen. Vele kinderen hebben het geduld niet om een ingewikkeld spel te leren. Te veel regels maken het spel niet leuk meer. Je gaat dan best op zoek naar een spel dat niet te moeilijk is zodat ze vlug kunnen beginnen met spelen.

Voor volwassenen kan dat andersom zijn. Te makkelijke spellen kunnen gauw vervelen en bieden geen uitdaging meer na een tijdje. Spellen met veel regels bieden ook veel meer mogelijkheden om het spel te winnen (of te verliezen).

Bij sommige spellen kun je zelf de moeilijkheidsgraad bepalen. Zoals bijvoorbeeld een quiz waarbij je kunt kiezen tussen moeilijke en makkelijke vragen.

Prijs

 

De meeste bordspellen zijn niet overdreven duur dus de prijs is niet de belangrijkste factor bij de aankoop. Hoewel er vele goedkopere alternatieven zijn, denk maar aan kaartspellen zoals UNO, is het soms beter om iets meer geld uit te geven aan spannende bordspellen waar je urenlang plezier zult aan beleven. Er zijn verschillende aanbiedingen waar je kunt van profiteren. Wij vergelijken alvast enkele leuke bordspellen voor jou.

 

 

Bordspel reviews – top 5

 

 

Als je een gezellige tijd met de familie in huis of op een verjaardag wilt hebben, dan zijn bordspellen bijna onmisbaar. Haast elke familie heeft wel één of meerdere favoriete bordspellen. Deze spellen kunnen zorgen voor een spannende en leuke tijd samen. Ben je opzoek naar een nieuw spel, bekijk dan deze vijf spellen hieronder en kies het beste bordspel voor jou.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

30 Seconds

 

Het bordspel 30 seconds is een spel dat geschikt is voor de leeftijd van 12 jaar tot 99 jaar. Er kunnen minstens 3 personen deelnemen aan dit spel tot een maximum van 20 personen.

Dit spel wordt met twee groepen gespeeld, waarbij er 5 begrippen op een kaart beschreven moeten worden. Hoe meer begrippen goed beschreven worden, des te meer velden van het speelbord veroverd worden. De speeltijd is ongeveer 30 minuten. Let wel dat dit de Nederlandse editie is en dat er vragen gesteld kunnen worden die te maken hebben met Nederland.

Gezien de reviews vindt het overgrote deel van de kopers dit product top en behoort het op deze manier wel tot de categorie van populaire bordspellen. Ze vinden het leuk, grappig en hebben eindeloos plezier. De meeste kopers geven een positief advies over het spel en de kwaliteit ervan. Enkele spelers vinden het snel uitgespeeld en dat de onderdelen te weinig of te klein zijn.

Het bordspel 30 Seconds blijkt voor veel kopers een schot in de roos en kan daardoor tot één van de populairste spellen behoren. Dit komt omdat er meer voordelen dan nadelen aan verbonden zijn.

Voordelen
Urenlang speelplezier:

het spel duurt ongeveer 30 minuten maar je kunt het zoveel herhalen als je zelf wilt. En doordat je het met een grote groep kunt spelen, staat het garant voor onbeperkt speelplezier.

Goede kwaliteit:

de meeste kopers zijn van de goede kwaliteit van dit spel overtuigd. Bovendien is het ook nog eens heel erg leerrijk omdat je er je woordenschat mee kunt uitbreiden.

Grappig:

het is een spel dat je met minimum 3 personen en maximum 24 personen kunt spelen. Op die manier kun je met familie of veel vrienden tegelijk spelen wat altijd tot grappige situaties leidt.

Nadelen
Prijs:

voor sommige kopers is het ondanks alles net iets te duur voor een hoop kaartjes en een kartonnen bord. En bovendien is er geen reserve dobbelsteen.

Kleine onderdelen:

een aantal gebruikers zijn van mening dat het bordspel heel wat kleine onderdelen bevat die gevaarlijk kunnen zijn voor kleine kindjes.

 

 

 

 

Ticket to Ride Europe

 

Met het Ticket to Ride Europe – Bordspel reis je door de belangrijkste steden van Europa heen. Als je op zoek bent naar een leuk spel die ook wel leerrijk is, dan is dit spel wel aangeraden.

De speeltijd is ongeveer 60 minuten en je kunt het met 2 tot 5 deelnemers spelen. Dit spel is in het Nederlands en het is geschikt voor mensen tussen 8 en 99 jaar.

Een ideaal spel voor een klein groepje en het behoort zeker wel tot de groep van bordspellen voor kinderen. Het overgrote deel van de mensen die dit spel al gekocht en gespeeld hebben, vinden dit een leuk en spannend spel.

Het heeft een leuk concept en het zorgt voor eindeloos plezier. Daarnaast is het spel van goede kwaliteit. Enkele kopers hebben een andere mening en vinden dat het spel te kleine onderdelen heeft en moeilijk te gebruiken is. Daarnaast zijn er nog meer onderdelen nodig.

Voor heel veel mensen is het Ticket to Ride Europe bordspel echt een aanwinst geweest. Andere kopers delen die mening niet. Dit komt omdat er zowel voordelen als nadelen aan verbonden zijn. Laten we deze even kort overlopen.

Voordelen
Goede kwaliteit:

ondanks de hogere prijs in vergelijking met het vorige product is dit voor de meeste gebruikers echt wel een bordspel van goede kwaliteit. En dit komt ook tot uiting in de vele positieve reviews.

Eindeloos speelplezier:

het spel is heel gemakkelijk aan te leren en daardoor ook heel toegankelijk voor iedereen die het wil uitproberen. Door de verschillende plotwendingen blijft het tot op het einde raden naar de uiteindelijke winnaar.

Nadelen
Onderdelen:

een aantal kopers zijn van mening dat het bordspel net iets te veel kleine onderdelen bevat. Dit is niet alleen gevaarlijk voor jongere kindjes maar je kunt de stukjes ook veel gemakkelijker verliezen.

 

 

 

 

Escape Room The Game

 

Het Escape Room The Game – Gezelschapsspel is de winnaar van het jaar 2016. Dit spel is geschikt voor personen tussen de leeftijd van 16 en 99 jaar. Er kunnen 3 tot 5 personen meedoen met dit spel, dat ongeveer 60 minuten lang duurt.

Dit is een uitstekend spel voor mensen die houden van spanning en mysterie, want je zult met je partner een heleboel mysteries moeten oplossen. Doordat je codes moet ontcijferen, is het op zo een manier ook een training voor de hersenen. Dit spel is in het Nederlands. De meeste kopers vinden dit een leuk en gezellig spel.

Het heeft een leuk ontwerp en is spannend om te spelen. Daarnaast is het ook van goede kwaliteit. Enkele kopers vinden dat het spel moeilijk te gebruiken is en dat de onderdelen klein zijn. Ze hadden gehoopt op meer onderdelen.

Het bordspel Escape Room The Game kwam in 2016 als winnaar “Speelgoed van het jaar” uit de bus. Hierdoor zou je het dus bij de populairste bordspellen kunnen plaatsen. Maar wat zijn nu juist alle sterke punten? En zijn er ook zwakke punten?

Voordelen
Eindeloos spelplezier:

het spel is ideaal voor iedereen die houdt van spanning en mysterie want je zult namelijk heel wat mysteries moeten oplossen. Doordat je continu codes moet ontcijferen zorgt het voor urenlang speelplezier.

Goede kwaliteit:

de meeste kopers vinden het bordspel echt wel van goede kwaliteit en dat komt duidelijk tot uiting in de reviews.

Nadelen
Onderdelen:

sommige gebruikers zijn van mening dat het spel net iets te veel kleine onderdelen bevat die je gemakkelijk kunt kwijtspelen. Terwijl andere kopers op iets meer onderdelen hadden gehoopt.

 

 

 

 

Monopoly Junior

 

Als je op zoek bent naar leuke bordspellen voor kinderen, dan kun je het overwegen om het Monopoly Junior – Kinderspel te kopen. Dit spel is geschikt voor kinderen tussen 5 en 10 jaar en er kunnen 2 tot 4 kinderen meedoen aan het spel.

De speeltijd is ongeveer dertig minuten lang. Dit is dus het ideale spel voor ouders die hun kinderen op een gezellige manier bezig willen houden. Gezien de prijs kan je wel zeggen dat dit spel behoort tot de categorie van goedkope bordspellen. De meeste kopers vinden het een goed product met een goede kwaliteit en een leuk concept.

Het is een leuk spel dat niet moeilijk is en dus snel te begrijpen is voor de kinderen. Daarnaast duurt het spel niet te lang en zorgt toch nog voor een eindeloos speelplezier. Sommige kopers vinden dat er toch toezicht nodig is bij het spel en dat de onderdelen te klein zijn.

Monopoly moet zowat het bekendste bordspel aller tijden zijn en wordt door veel personen ook als het beste merk beschouwd. Bovendien heeft het ook de laagste prijs in vergelijking met de andere producten. Maar wat zijn nu de voor- en nadelen ervan?

Voordelen
Design:

het bordspel is ontworpen speciaal voor kinderen en dat zie je heel duidelijk aan het ontwerp ervan. Het is niet alleen heel kleurrijk maar bevat ook pionnen zoals een hondje en een katje die de aandacht van kinderen heel erg trekken.

Eindeloos speelplezier:

het spel is geschikt voor 2 tot 4 spelers vanaf de leeftijd van 5 jaar oud. Het duurt ongeveer een half uurtje maar je kunt het zo lang herhalen als je zelf wilt. Ideaal dus op een regenachtige dag als de kindjes zich vervelen.

Nadelen
Onderdelen:

voor sommige gebruikers bevat het bordspel net iets te veel kleine onderdelen die gemakkelijk kunnen worden ingeslikt door kinderen. Daardoor is toezicht dus zeker en vast vereist.

 

 

 

 

Squla Familiebordspel

 

Het Squla Familiebordspel is geschikt voor een leeftijd van 4 tot 99 jaar. Het is dus een uitstekend familiebordspel waaraan de hele familie, van jong tot oud, kan deelnemen.

Aan dit spel kunnen 2 tot 4 personen meedoen en het duurt ongeveer 30 minuten. Dit spel is in het Nederlands. Het is een vraag- en antwoordspel dat voor elk niveau bestemd is en heel leerrijk is.

Er zijn bijvoorbeeld vragen over taal, geschiedenis, rekenen, natuur & techniek en aardrijkskunde. Volgens de reviews van de spelers heeft dit spel wel een goede kwaliteit.

Het heeft een leuk ontwerp en het zorgt voor eindeloos speelplezier. Echter vinden sommige kopers dat het kleine onderdelen bevat en dat het spel onder toezicht van een volwassene gespeeld moet worden. De vragen voor de volwassenen konden ook wel wat moeilijker zijn.

Uit de beoordelingen blijkt dit het minst populaire spel te zijn onder de gebruikers door het aantal reviews. Toch zijn er ook heel wat voordelen aan verbonden die wij graag even op een rijtje zetten gevolgd door de nadelen ervan.

Voordelen
Goede kwaliteit:

de kwaliteit van het spel primeert voor heel wat gebruikers en dat zie je ook aan de beoordelingen. Het ziet er niet alleen leuk uit maar garandeert ook een leuke namiddag met het gezin.

Design:

het bordspel beschikt over een leuk en vooral kleurrijk ontwerp waardoor kinderen ertoe aangetrokken kunnen worden. Het ideale familiespel om met je ouders op een zondagmiddag te spelen.

Nadelen
Onderdelen:

voor sommige gebruikers zijn de onderdelen net iets te klein en daardoor te gevaarlijk terwijl er voor andere kopers juist meer onderdelen mochten zijn. Kortom er is wel toezicht nodig bij dit spel.

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

 

 

 

 

Bordspel voor kinderen Reviews 

 

 

 

De Kolonisten van Catan

 

Dit spel is geschikt voor 3 tot 4 spelers en voor kinderen vanaf 10 jaar. Met dit spel begin je als eigenaar van twee dorpen op een speelbord met akkers, heuvels, bergen, enzovoort. Je gooit de dobbelstenen om grondstoffen te krijgen en je kunt deze verhandelen met de bank of met andere spelers.

Deze grondstoffen heb je nodig om nieuwe dorpen te bouwen maar ook straten en steden. Er loopt ook een struikrover rond die sommige dorpen of landschappen leegrooft. De dorpen en steden zijn punten waar en de eerste persoon die aan 10 punten komt heeft gewonnen.

Ook hier klagen enkele kopers over de kleine onderdelen. Voor de rest geven ze wel goed advies over het speelplezier en over de kwaliteit van het spel. Het duurt even voordat je de regels kent en je kunt niet met twee personen spelen, maar toch is het spel geweldig leuk.

Met het bordspel “De Kolonisten van Catan” mag je zeker zijn van een ontspannende namiddag. Ideaal voor kindjes vanaf de leeftijd van zo’n 10 jaar oud en je kunt het spelen met minimaal 3 en maximaal 4 spelers. Hieronder alvast een overzichtje van de belangrijkste kenmerkende eigenschappen.

Voordelen
Doel:

het doel van het spel is om zoveel mogelijk grondstoffen te verzamelen zodat je kunt verder bouwen aan je dorp.

Winnaar:

de persoon die als eerste 10 punten weet te verzamelen, is de uiteindelijke winnaar van dit unieke en fantastische bordspel voor kinderen.

Nadelen
Moeilijk:

sommige personen vinden het toch wel een uitdaging om de spelregels van de eerste maal onder de knie te krijgen.

Kleine onderdelen:

de kleine onderdelen zorgen bij sommige klanten toch wel voor wat ergernis. Zo kun je de kleine onderdelen makkelijker kwijt raken en ze zijn gewoon ook veel kwetsbaarder.

 

 

 

 

Carcassonne Junior

 

Nu gaan we over naar de goedkope bordspellen voor kinderen. Carcassone Junior is een bordspel voor kinderen vanaf 4 jaar en is geschikt voor 2 tot 4 spelers. In dit spel moet je landtegels aan elkaar leggen om wegen te bouwen. Daarna kun je speelstukken op die wegen plaatsen.

De eerste persoon die al zijn of haar speelstukken op de weg heeft gezet is de winnaar. Dit spel is een bewerking van het basisspel Carcassonne en heeft een speeltijd van ongeveer 45 minuten.

Het spel is heel geschikt voor kinderen, ze leren het vlug en de ouders moeten zelfs opletten om niet te verliezen. De kopers beleven er eindeloos speelplezier aan en zijn ook tevreden over de kwaliteit van deze bordspel voor kinderen aanbieding.

Indien je liever niet zoveel geld wilt spenderen aan een leuk en uniek bordspel voor kinderen dan loont het alvast de moeite om dit product even van naderbij te bekijken. In vergelijking met sommige andere bordspellen hier uit deze lijst, zouden we durven besluiten dat dit product wel degelijk over de laagste prijs beschikt. Hieronder een selectie van de belangrijkste eigenschappen.

Voordelen
Budget:

je zult werkelijk meteen versteld staan van het mooie en vooral betaalbare prijskaartje van dit product. Ideaal ook wanneer je bijvoorbeeld over een beperkt budget mocht beschikken.

Aantal spelers:

je kunt dit unieke en fantastische bordspel makkelijk spelen met een minimum van 2 spelertjes en maximaal 4 aantal spelers.

Leeftijdscategorie:

dit spel staat garant voor heel wat ontspanning en speelplezier. Het wordt dan ook aangeraden voor kindjes van de leeftijd van zo’n 4 jaar oud of ouder. Ideaal bijvoorbeeld op een regenachtige zondagmiddag.

Winnaar:

de winnaar van dit spel is de persoon die er als eerste in slaagt om alle speelstukken op de weg te plaatsen.

Nadelen

Tot op heden zijn er alleen nog maar positieve reacties op dit product gekomen. Voor vele gebruikers is dit het beste bordspel voor kinderen en het beste merk.

 

 

 

 

 

Oud Hollands Keezenspel

 

Dit bordspel gebruikt ook kaarten en is een combinatie van Mens Erger Je Niet en pesten. Je moet een speelkaart nemen en deze kaart bepaalt wat je mag doen met je pion. De eerste persoon die al zijn of haar pionnen op de thuishonken heeft is de winnaar, je kunt het de andere spelers moeilijk maken via pestkaarten.

Dit bordspel voor kinderen is geschikt voor personen vanaf 6 jaar en je kunt het spelen met 2 tot 6 spelers. Het spel bevat 24 houten pionnen en 78 speelkaarten. Je krijgt er verder nog de spelregels bij zodat je deze kunt doorlezen voordat je begint met spelen.

De meeste kopers vinden het een heel leuk spel en beleven er uren speelplezier aan. Slechts enkele kopers klagen over de kleine onderdelen van het spel maar het merendeel is positief over de aankoop.

Ben je op zoek naar een uniek bordspel voor kinderen? Dan kun je misschien even het Oud Hollands Keezenspel grondig bekijken. Het bordspel zorgt voor een unieke combinatie door het gebruik van kaarten enerzijds en het “Mens Erger Je Niet” gehalte. Kortom, het loont de moeite om de voor- en nadelen ervan even te bestuderen.

Voordelen
Handig in gebruik:

het spel is makkelijk om te spelen en zorgt voor heel wat ontspanning en spelplezier. Zo kun je het je medespelers extra moeilijk gaan maken door de aanwezige pestkaarten te gaan gebruiken.

Winnaar:

de uiteindelijke winnaar van dit bordspel is de persoon die erin geslaagd in om als eerste alle pionnnen op de thuishonken te plaatsen.

Leeftijd:

het spel wordt aangeraden vanaf een vrij jonge leeftijd van zo’n 6 jaar oud.

Nadelen
Kwetsbaar:

een kleine minderheid van de kopers vindt de kleine onderdelen van dit bordspel best wel kwetsbaar.

 

 

 

 

Nijntje Verstoppertje Spelen

 

Dit bordspel voor kinderen is geschikt voor 1 tot 4 jaar en is ook verkrijgbaar met het Bumba figuurtje. Je hoeft enkel het figuurtje in de kamer te verstoppen en daarna op het knopje drukken. Elke tien seconden weerklinkt de volgende zin: “ik ben hier!”, zo kan je kind op zoek gaan naar het speeltje.

Zo kan je kind verstoppertje spelen op een jonge leeftijd en urenlang plezier hebben. De figuur werkt op twee AAA batterijen die niet meegeleverd worden.

Volgens sommige kopers zijn de batterijen te vlug leeg en is het beter om toezicht te houden tijdens het spel. Maar toch zijn de meesten heel tevreden, het is leuk om te spelen en je kind leert om zich te oriënteren en te zoeken op geluid.

Ben je op zoek naar een bordspel voor heel jonge kindjes? Dan kun je alvast even dit Nijntje Verstoppertje Spelen bordspel bekijken. Ideaal voor kindjes vanaf de leeftijd van ongeveer 1 jaar oud en tot de leeftijd van zo’n 4 jaar oud.

Voordelen
“Ik ben hier”:

door het zinnetje “ik ben hier” kunnen kindjes op een spelende wijze op zoek gaan naar Nijntje.

Voeding:

dit spel maakt gebruik van 2 bijzonder krachtige en duurzame AAA batterijen.

Nadelen
Batterijen:

jammer genoeg zul je merken dat de batterijen niet worden meegeleverd. Andere kopers vinden dat de batterijen bovendien ook helemaal niet zo duurzaam zijn als wordt beweerd.

 

 

 

» Verberg voorgaande informatie

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status