5 Beste Borstkolven Test van 2020

Laatste update: 22.05.20

 

Borstkolven – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het wordt door heel wat dokters bevestigd dat indien mogelijk, moedermelk toch echt nog het beste is. Indien het niet echt mogelijk is om borstvoeding te geven omwille van je werksituatie of de mogelijke kwaaltjes, dan kun je de moedermelk ook altijd afkolven. Dit kun je doen door middel van een handige borstkolf. Uit een grondig onderzoek waarbij we onder andere rekening hebben gehouden met de gebruikerservaring, is gebleken dat de Medela Swing een bijzonder goede borstkolf blijkt te zijn. Dit model is bijzonder compact waardoor het eenvoudig overal mee naartoe te nemen is en het werkt zowel op batterijen alsook op netstroom. Het loont ook zeker en vast de moeite om even de voordelen van de Philips Avent SCF332/01 onder de loep te nemen. Het is een comfortabele borstkolf die niet zoveel weegt en op die manier dus eenvoudig van de ene plaats naar de andere mee te nemen is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Borstkolven koopgids

 

Waar moet je als ouder op letten wanneer je een borstkolf koopt? We hebben enkele punten onderzocht en opgesomd voor jou. Het zijn enkele van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden maar er zijn er natuurlijk nog veel meer. Verkies je een handkolf of een elektrische kolf, is de kracht van de kolf regelbaar, kun je er accessoires voor kopen en natuurlijk de prijs van de kolf.

Verschillende soorten borstkolven

Als je drie dagen of meer kolft, dan kies je best voor een elektrische kolf. Het kolven zal minder tijd kosten en is ook veel minder vermoeiend voor jou. Deze soort kolven werken meestal op netstroom maar er bestaan ook toestellen die op batterijen werken voor als je ergens bent waar geen netstroom aanwezig is.

Elektrische kolven kunnen enkel- of dubbelzijdig zijn. Met een enkelvoudige kolf kun je 1 borst per keer kolven voor melk. Een enkelvoudige kolf is ook het toestel die op batterijen kan werken, deze zijn dus makkelijk om mee te nemen op verplaatsing. De dubbelzijdige kolf heeft het grote voordeel dat je twee borsten tegelijk kunt kolven, maar deze zijn ook bijna twee keer zo duur. Met een dubbelzijdige kolf verkrijg je meer melk in minder tijd want de melkstroom wordt vlugger op gang gebracht.

Als je maar weinig kolft dan kun je best kiezen voor een handkolf. Handkolven zijn veel goedkoper en zoals de naam het laat uitschijnen, gebruik je dit product om melk te kolven met de hand. Een voordeel daarvan is dat je geen stroom nodig hebt.

 

Is de kolf instelbaar

Voor mensen die niet zo makkelijk melk kunnen kolven is het belangrijk dat je de zuigkracht van de borstkolf kunt aanpassen. Ook een aanpasbaar ritme kan bijdragen tot meer gebruiksvriendelijkheid van een borstkolf. Als je deze twee factoren zelf kunt instellen zal het kolven voor jou veel comfortabeler worden.

Sommige borstkolven zijn uitgerust met een 2-fase-systeem. Dit wil zeggen dat de borstkolf begint met korte en krachtige zuigbewegingen om de de melkstroom beter op gang te brengen. Eens je begonnen bent gaat de kolf over op langzamere zuigbewegingen zodat het niet pijnlijk wordt. Het is sowieso al een vooruitgang van het oorspronkelijke gevoel van je baby die te harde zuigbewegingen maakt.

Deze apparaten bevorderen de melkproductie. Wees er ook zeker van dat je de juist maat van borstschild koopt voor jou situatie, want als de borstschilden te klein of te groot zijn kan dat pijn teweeg brengen. Je melkopbrengst kan ook verminderen en het kan zelfs leiden tot ontstekingen in het melkkanaal, maar dit is enkel in extreme gevallen.

 

Grootte en accessoires

We komen snel even terug op de laatste paragraaf van het vorige punt: de grootte van het borstschild. Er zijn verschillende maten verkrijgbaar met afmetingen tussen 21 mm en 36 mm. Het is belangrijk dat je tepel vrij kan bewegen in de opening van het buisje, je meet dus best de diameter van de tepel om zo de meest geschikte borstkolf voor jezelf te kopen.

Je kunt ook koeltasjes en bewaarbekers kopen om de moedermelk in te koelen of te bewaren. De flesjes kunnen ook verschillen per merk dus als je liever een bepaald soort flesje gebruikt kijk je dan beste welke borstkolf compatibel is.

Als je van plan bent om de borstkolf mee te nemen op verplaatsing dan is het misschien beter om een kleinere en lichtere kolf te kopen. Zo kun je het toestel makkelijk in je tas steken. Elektrische borstkolven kunnen redelijk veel geluid maken dus als je denkt dat dit storend zal zijn dan opteer je best voor een handkolf.

Kopen of huren

Er bestaan borstkolven die je kunt huren zodat je zelf geen apparaat moet kopen. Dat is niet altijd aangeraden want je weet niet door hoeveel andere personen het al gebruikt geweest is en bij extreme gevallen kan het toestel niet goed genoeg gereinigd zijn. Dit kan dan leiden tot een ontsteking.

Dezelfde denkwijze hoort bij tweedehands borstkolven. Vele vrouwen verkopen hun borstkolf online. Het zijn zeker mooie aanbiedingen door de goedkopere prijs maar je kunt het vergelijken met een huurkolf, je loopt risico op ontstekingen doordat het apparaat niet goed genoeg schoongemaakt is.

Het is dus beter om zelf een borstkolf te kopen. Je kunt een aanbeveling van vrienden volgen of zelf producten vergelijken online. Koop de beste borstkolf voor jezelf en houd in gedachten dat de grootte van het borstschild moet passen en hoeveel keer per week je melk zult kolven. Zo kun je goed doordachte beslissing nemen voordat je overgaat tot een aankoop.

 

5 Beste Borstkolven (Reviews) van 2020

 

Als je pas moeder bent geworden, dan is het misschien tijd dat je gaat overwegen om een borstkolf te kopen. Met een borstkolf kun je overal en op elk moment moedermelk uit de borst kolven. Dit is zeker handig voor baby’s die niet vanzelf kunnen zuigen of om tepel beschadiging te voorkomen. Het is in het bijzonder een oplossing voor werkende moeders of voor vrouwen die geen borstvoeding kunnen geven aan hun kind vanwege de optredende pijnen. Bekijk de beschrijving van de 5 borstkolven hieronder en kies welke voor jou top is.

 

1. Medela Swing enkele elektrische borstkolf

 

De Medela Swing – enkele elektrische borstkolf werkt zowel op batterijen als netstroom. Dit model is klein en compact, wat het handig maakt om het op te bergen in je handtas. Je kunt dus gemakkelijk aan het werk of op reis nog kolven.

Dit apparaat werkt met een krachtige motor en een 2 phase expression technologie, wat ervoor zorgt dat het kolven optimaal benut wordt en het biedt ultieme comfort.

De moeder zal het gevoel krijgen alsof ze de baby voedt in plaats van dat ze aan het kolven is. Het heeft ook nog een borstschild, wat tepel beschadiging kan voorkomen.

Als je de reviews leest dan merk je dat de kopers het handig in gebruik vinden. Het is van goede kwaliteit en ziet er ook nog fraai uit. Het is gemakkelijk schoon te maken. Voor sommige gebruikers maakt het teveel lawaai en is de stugheid van de slang wel wat minder.

Op het vlak van babyspullen behoort Medela zeker tot de beste merken. De Swing is een elektrische borstkolf die je makkelijk kunt meenemen op verplaatsing. Het apparaat werkt comfortabel en zorgt voor een goede bescherming.

Voordelen
Stroomvoorziening:

je kunt dit apparaat aansluiten op het lichtnet met de adapter. Het toestel kan echter ook op batterijen werken wanneer je geen stopcontact tot je beschikking hebt.

Gebruiksgemak:

om dezelfde reden is het apparaat makkelijk om te gebruiken op verplaatsing, maar dit wordt nog eens extra eenvoudig dankzij het compacte formaat waardoor je het apparaat in je handtas kunt meenemen.

Comfortabel:

met deze borstkolf kun je vacuüm kolven en dankzij het comfortabele borstschild wordt tepelbeschadiging voorkomen. Door de krachtige motor kun je meer melk kolven op een korte tijd.

Nadelen
Geluid:

het apparaat maakt veel geluid tijdens het kolven dat door vele gebruikers als storend wordt ervaren.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Philips Avent SCF332/01 Enkele elektrische borstkolf

 

De Philips Avent SCF332/01 is een enkele elektrische borstkolf die komt met een Avent babyfles van 125 ml. Dit apparaat werkt op batterijen en op netstroom en het is gemakkelijk schoon te maken doordat de onderdelen los te gooien zijn.

Volgens de ervaring van de gebruikers heeft dit apparaat wel een goede kwaliteit en ziet het er mooi uit. Het is een klein compact model, wat het gemakkelijk maakt om het overal mee te nemen. Het is ook handig in gebruik en gemakkelijk te reinigen. Echter maakt het voor sommige gebruikers teveel lawaai en is dit product niet duurzaam.

Het heeft ook geen opbergtasje waarin je het zou kunnen wegzetten. Voor enkele gebruikers neemt de zuigkracht af na het een paar keer te gebruiken. Door de minpunten behoort dit apparaat voor sommige gebruikers niet tot de categorie van goedkope borstkolven en ook niet tot de beste borstkolf.

Meestal zijn de populairste producten net deze producten die ook de laagste prijs hebben. Dit is bij deze Philips borstkolf ook het geval. Het is een elektrische borstkolf die wordt geleverd met een babyfles en die makkelijk is om schoon te maken.

Voordelen
Comfortabel:

de zachte massagekussens van het toestel stimuleren de melkafgifte. Het apparaat beschikt bovendien over drie instellingen voor het afkolven.

Formaat:

de borstkolf is licht van gewicht en heeft een compact formaat zodat je het makkelijk kunt transporteren. Daarenboven kun je de onderdelen eenvoudig losmaken om ze schoon te maken.

Gebruiksgemak:

met slechts één druk op de knop kun je het apparaat inschakelen. Het toestel begint te kolven op de zachtste stand en daarna kun je zelf nog kiezen tussen twee andere standen.

Nadelen
Zuigkracht:

bij intensief gebruik neemt de zuigkracht te veel af waardoor je veel handmatig moet bijkolven.

Geluid:

het toestel maakt voor vele gebruikers teveel geluid, zelfs op de zachtste stand.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Medela Freestyle dubbele elektrische borstkolf

 

De Medela Freestyle – dubbele elektrische borstkolf werkt op netstroom en het heeft een oplaadbare accu. Dit product weegt maar 370 gram en is met dat gewicht één van de kleinste dubbele borstkolven, wat het gemakkelijk maakt om het overal mee te nemen. Dit apparaat is ideaal voor vrouwen die een paar keer per dag moeten kolven.

Het is voorzien van een digitaal scherm waarop je de vacuüm kracht kunt zien en de tijd in de gaten kunt houden. Verder heeft het nog een geheugenfunctie en achtergrondverlichting wat erg handig kan zijn als je in het donker wilt kolven. Dit apparaat werkt ook met een 2 phase expression technologie, wat ervoor zorgt dat het kolven volledig benut wordt. Bij het kopen krijg je een koelkast tasje en een luxe schoudertas met ook nog 2 standaard flessen.

Met de dubbelzijdige functie ben je sneller klaar met kolven. Als je de reviews leest dan kun je merken dat de kopers tevreden zijn met dit product, want er wordt positief advies gegeven ervoor. Echter vinden sommigen de prijs aan de hoge kant.

De Freestyle van Medela is een dubbele borstkolf die op elektriciteit werkt. Het apparaat beschikt over vele handige functies en wordt bovendien geleverd met enkele nuttige accessoires.

Voordelen
Stroomvoorziening:

de dubbele borstkolf werkt op netstroom maar is ook voorzien van een oplaadbare batterij zodat je het makkelijk kunt gebruiken op plaatsen waar er geen stopcontact aanwezig is.

Gebruiksgemak:

het apparaat beschikt over een digitaal display die belangrijke informatie zoals de vacuümkracht laat zien. Bovendien is dit scherm verlicht zodat je het apparaat ook in een donkere ruimte kunt gebruiken. Met de geheugenfunctie en de timer kun je zelf je voorkeur voor het kolven instellen.

Accessoires:

het product wordt geleverd met een koeltas, 4 flesjes van 150 ml om de moedermelk in te bewaren en een schoudertas om alles mee te nemen. Je hoeft dus zelf niets meer apart te kopen.

Nadelen
Kolf BH:

zonder een kolf BH is het nogal moeilijk om eenvoudig te kolven want je moet beide borstschilden met je handen vasthouden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Difrax Borstkolf stil en onopvallend

 

Difrax BtoB – Borstkolf geleverd met Difrax S-fles Natural (170 ml) is een eenzijdig apparaat dat werkt op zowel batterijen en netstroom. Dit apparaat heeft maar liefst acht verschillende niveaus van zuigkracht en je handen zijn helemaal vrij bij het gebruiken van dit kolfapparaat. Je kunt dus gewoon iets anders doen terwijl je aan het kolven bent.

Er zijn verschillende maten borstschilden en het is volledig steriliseerbaar. Volgens de reviews van de kopers van dit product, vinden zij dat het een fraai design heeft en dat het handig in gebruik is. De meeste kopers vinden dat het van goede kwaliteit is, maar enkele gebruikers vinden het product niet duurzaam.

Na het een paar keer te gebruiken, werkt het apparaat al minder krachtig. Het schoonmaken van het apparaat vinden sommige gebruikers niet handig. Ook is er niet echt sprake van hygiëne doordat de gekolfde melk via de machine gaat. Hierdoor kan je het niet makkelijk doorverkopen.

De borstkolf van Difrax wordt geleverd met een melkfles en werkt op elektriciteit. Je kunt de zuigkracht instellen en je hebt je handen niet nodig tijdens het kolven. Je kunt het apparaat gebruiken met borschilden van verschillende groottes.

Voordelen
Onopvallend:

je kunt de borstkolf onder de kleding dragen zodat het niet opvalt dat je melk aan het kolven bent. Bovendien is het apparaat een stuk stiller dan andere borstkolven. Je hebt je handen ook niet nodig tijdens het kolven.

Stroomvoorziening:

je kunt het apparaat thuis gebruiken door het aan te sluiten op het lichtnet, maar ook op verplaatsing is het handig omdat het ook via de batterijen van stroom kan worden voorzien.

Fles:

de kolf wordt geleverd met een fles om de moedermelk in te bewaren. Je kunt de bodem van deze fles afschroeven om het eenvoudig schoon te maken.

Nadelen
Zuigkracht en onderhoud:

bij veelvuldig gebruik neemt de zuigkracht af, je gebruikt dit product dus beter niet dagelijks. Sommige onderdelen, zoals de luchtslang, zijn heel moeilijk om schoon te maken.

Koop bij bol.com (€188.95)

 

 

 

 

5. Tommee Tippee Closer to Nature Handmatige Borstkolf

 

De Tommee Tippee – Closer to Nature Handmatige Borstkolf komt samen met een fles van 150 ml met een afsluitdop, een adapter voor andere Tommee Tippee flessen, een extra ventiel en 6 zoogkompressen.

Dit product wordt geleverd met een kunstmatige sterilisator, waardoor je het gemakkelijk in de magnetron kunt steriliseren. Deze borstkolf is eenvoudig en gemakkelijk schoon te maken doordat hij maar uit 3 onderdelen bestaat. Voor de vrouwen die zelf de zuigkracht en het tempo van het kolven willen bepalen, is dit een uitstekend apparaat.

Tot nu toe zijn bijna alle kopers tevreden met dit product en wordt er positief advies gegeven hiervoor. De kopers van dit product vinden het van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Dit product wordt zeker aangeraden voor vrouwen met kleine tepels, want het werkt niet bij een ieder. De speen gaat soms wel gemakkelijk stuk en de flessen kunnen geelachtig worden na heteen paar keer te gebruiken.

Deze borstkolf wordt geleverd met enkele nuttige accessoires en kun je makkelijk steriliseren. Je kunt grotendeels zelf de zuigkracht bepalen en het apparaat is makkelijk in gebruik.

Voordelen
Accessoires:

het product wordt geleverd met een voorraadfles, een adapter om andere flessen te kunnen gebruiken, een ventiel en 6 zoogcompressen. Je hoeft dus zelf nog weinig accessoires te kopen.

Onderhoud:

de borstkolf bestaat uit slechts 3 onderdelen die je eenvoudig kunt schoonmaken. Bovendien kun je het product steriliseren in een magnetron met de kunststof sterilisator.

Nadelen
Beperkt compatibel:

de borstkolf is niet voor elke borst geschikt. Zo zou het product niet aan te raden zijn voor vrouwen met grote tepels.

Koop bij bol.com (€46.5)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
DMCA.com Protection Status