Beste borstvoedingskussen

Laatste update: 13.08.20

 

Borstvoedingskussens test van 2020

 

Als je binnenkort moet bevallen en je van plan bent om borstvoeding te geven dan kun je alvast even de borstvoedingskussens bekijken. Zo een kussen kan bovendien ook een enorme steun bieden tijdens de zwangerschap indien je bijvoorbeeld veel last blijkt te hebben van vervelende rugpijn. Uit onderzoek, waarbij we rekening hebben gehouden met verschillende factoren, is gebleken dat je met de P’tit Chou blauw een goede aankoop doet. Het borstvoedingskussen heeft een neutrale donkerblauwe kleur maar is ook nog in heel wat andere kleurtjes te verkrijgen. Ook het Snoozzz Buitenhoes Circles-Taupe borstvoedingskussen mag je tot de beste modellen rekenen. Dit model is bovendien niet alleen ideaal wanneer je borstvoeding geeft maar ook om rustig en relaxt te slapen tijdens en na de zwangerschap.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Borstvoedingskussens koopgids

 

Het is niet altijd gemakkelijk om de juiste houding te vinden om jouw baby borstvoeding te kunnen geven. Daarom kan het soms handig zijn om gebruik te maken van een borstvoedingskussen. Maar waarop moet je letten als je zo een kussen gaat kopen? In dit artikel worden enkele punten besproken waarop je zou kunnen letten.

Prijs

 

De prijs van elk product speelt een belangrijke rol bij de aanschaf. Daarom zijn we het meestal gewoon om de prijzen van de producten eerst met elkaar te vergelijken, voordat we overgaan tot het kopen van een product. Als het gaat om borstvoedingskussens, dan hopen wij meestal om een interessante aanbieding te vinden van goede kwaliteit.

Jammer genoeg hebben we dat geluk niet altijd en moeten we genoegen nemen door te kiezen tussen de goedkope borstvoedingskussens. Deze kussens kunnen ook wel van goede kwaliteit zijn en de ondersteuning bieden die je nodig hebt. Je kunt ook al heel dure kussens vinden van een bekend merk, maar het ligt aan jou hoeveel geld je wilt uitgeven aan een borstvoedingskussen.

 

 

Typen borstvoedingskussens

 

Je kunt borstvoedingskussens in verschillende vormen en formaten vinden. Hoe weet je voor welke je moet kiezen uit alle aanbiedingen? Of welke zijn de beste borstvoedingskussens? Het meest populaire borstvoedingskussen is het kussen die de vorm heeft van een C. Ook als je online reviews leest, dan merk je dat de voorkeur uitgaat naar dit kussen of het grotere borstvoedingskussen dat lijkt op een hoefijzer van een paard.

Het C-vormige kussen wordt ook door moeders gebruikt als hulp om hun baby op te laten zitten. Het is belangrijk om daarbij aanwezig te zijn zodat om de veiligheid van je kind te verzekeren. Je kunt ook kussens vinden die groter zijn of die een andere vorm hebben, zoals rechthoekige kussens, driehoekige kussens of kussens in de vorm van een boemerang. Als je een tweeling hebt, dan zijn er ook speciale kussens die je kunt gebruiken.

 

 

Waarvoor kun je een borstvoedingskussen gebruiken?

 

Een borstvoedingskussen kun je op verschillende manieren gebruiken. Misschien wist je het niet, maar je kunt al voor de bevalling gebruik maken van zo’n kussen. De laatste maanden van de zwangerschap kunnen vermoeiend zijn en je kunt dan heel veel last hebben van rugpijn. Je kunt dit kussen dan gebruiken om je rug te steunen als je bijvoorbeeld rechtop wilt zitten in bed of als je op de bank gaat zitten. Je kunt het ook gebruiken om comfortabeler te slapen.

Zelfs na de bevalling kun je het ook hiervoor gebruiken, want het kan dat jouw rugpijn verergert. Voor wat jouw baby betreft kun je het kussen gebruiken om het kind te laten slapen in jouw armen of rechtop te laten zitten op jouw bed. En uiteraard is zo een kussen bestemd om ondersteuning te geven als je je kind borstvoeding geeft.

 

 

Hoe gebruik je een borstvoedingskussen?

 

Haast elke moeder weet dat het pijnlijk kan zijn om een baby voor een poosje in dezelfde houding vast te houden. Je kunt in het bijzonder spierpijnen in jouw armen, nek en rug krijgen. Hoe je zo een kussen kunt gebruiken om deze pijnen te voorkomen, hangt ervan af hoe je de baby wilt vasthouden. Als je op een stoel zit en je de baby dwars wilt vasthouden, dan kun je de baby op dit kussen neerleggen zodat het steun krijgt in de nek en rug. In het bijzonder voor pasgeboren baby’s is dat heel erg belangrijk.

Lig je op bed en wil je jouw baby borstvoeding geven terwijl je op je zij ligt? Dan kun je ook gebruik maken van dit kussen door de baby erop te plaatsen in de holte van je oksel. Als je op je rug ligt en de baby wilt voeden, dan heb je eigenlijk geen kussen nodig.  

 

 

Waarnaar moet ik uitkijken?

 

Een kussen dat je gaat gebruiken om borstvoeding te geven aan jouw baby kan in de loop van tijd vies worden door borstmelk of babymelk die erop gelekt is. Om het kussen schoon en hygiënisch te houden zou je het wel moeten wassen. Kies daarom voor een kussen dat je met gemak in de wasmachine kunt wassen. Ga ook goed na of dit product dan wel of niet geschikt is voor de droger.

Let ook op de hoogte en omvang wanneer je een kussen gaat kopen. Voor wat betreft de omvang moet je het kussen helemaal om je kunnen leggen. Voor de hoogte moet je vooraf eraan denken welke houding comfortabel is voor jou om de baby vast te houden. Daarnaast moet je rekening houden of de hoogte van het kussen goed is in combinatie met die houding.

 

 

Borstvoedingskussen reviews – top 5

 

 

Als je zwanger bent en last hebt van rugpijn, dan zou je een borstvoedingskussen kunnen proberen. Dit product kun je zelfs al voor de bevalling gebruiken, om een comfortabele slaappositie te vinden. Je kunt het gebruiken om lekker te relaxen op de bank en uiteraard ook als ondersteuning bij het geven van borstvoeding. Kies uit de opties hieronder voor het beste borstvoedingskussen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

P’tit Chou blauw

 

Dit blauwe zwangerschapskussen/voedingskussen is een geweldig product dat gebruikt kan worden tijdens en na de zwangerschap. Tijdens de zwangerschap kun je het gebruiken als ondersteuning voor je rug of om een juiste slaappositie te vinden.

Na de zwangerschap kun je het gebruiken als ondersteuning bij het geven van borstvoeding. Dit product kun je ook gebruiken als je last hebt van rugklachten. Het heeft een handige afneembare hoes die je kunt weghalen om het te wassen.

Voor dit product zijn er voor het grootste deel alleen positieve beoordelingen te lezen. De kopers zijn blij met dit product, want het is handig in gebruik en het heeft een goede prijs.

Het is groot en ligt comfortabel. Dit product is van goede kwaliteit en het heeft een fraai design. Enkele kopers vinden dat dit product niet duurzaam is en dat het onhandig in gebruik is.

Tijdens een zwangerschap of zelfs erna kun je vaak met pijnlijk rug- of bekkenklachten te kampen hebben. Een borstvoedingskussen zoals dit van het merk Nagui kan dan zeker een goede oplossing zijn. Bovendien durven we te stellen dat het wel eens één van de populairste modellen zou kunnen zijn aan de vele positieve reacties te zien.

Voordelen
Onderhoud:

je kunt de hoes gemakkelijk af het kussen halen en in de wasmachine stoppen. Zo blijft het borstvoedingskussen altijd heel hygiënisch en schoon.

Doeltreffend:

je kunt het zowel gebruiken tijdens de zwangerschap als erna wanneer je borstvoeding heeft. Ben je niet zwanger maar heb je wel veel last van je rug, dan biedt dit kussen ook voldoende steun.

Nadelen
Prijskaartje:

het is niet meteen het meest goedkope borstvoedingskussen. Dit zou voor een aantal kopers misschien dan ook wel een struikelblok kunnen zijn.

Koop bij bol.com (€59)

 

 

 

 

Snoozzz Buitenhoes Circles-Taupe

 

Het Snoozzz – Voedingskussen kun je gebruiken als ondersteuning bij het geven van borstvoeding en je kunt het ook gebruiken om gewoon te relaxen. Het is ook een ideaal product voor zwangere vrouwen als ondersteuning bij het slapen. De buitenhoes heeft een rits en is daardoor afneembaar om te wassen.

Zelfs de binnenhoes kun je ook wassen om dit product hygiënisch te houden. Dit product komt met een handige tas, dus je kunt dit kussen op een veilige manier opbergen en overal meenemen.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Je kunt de hoes eraf halen om het te wassen. Dit product heeft een leuk en fraai design.

Het voelt zacht aan en is lekker om mee te slapen. Voor de kopers is het een top product. Sommige kopers vonden dat dit product wat meer vulling kon hebben.

Dit borstvoedingskussen is afkomstig van het merk Snoozzz en ziet er heel rustgevend uit in deze zachte kleuren. Je kunt uiteraard ook een andere kleur kiezen. Zo zijn er maar liefst 9 verschillende designs voorhanden. Zo kies jij het borstvoedingskussen dat jij het liefste ziet.

Voordelen
Design:

het borstvoedingskussen is beschikbaar in 9 verschillende zachte kleuren. De zachte print creëert een rustgevend en ontspannend gevoel waar je als mama naar op zoek bent.

De hoes:

het kussen beschikt over een buiten- en binnenhoes. De buitenhoes kun je er gemakkelijk afritsen en in de wasmachine stoppen. Ook de binnenhoes kan worden gereinigd. Op die manier kun je altijd van een fris en hygiënisch kussen blijven genieten.

Toebehoren:

bij de aankoop van dit borstvoedingskussen krijg je er ook een leuke tas bij. Zo kun jij het kussen gemakkelijk bewaren en dus overal waar je wilt mee naartoe nemen.

Nadelen
Matige kwaliteit:

slechts enkele kopers zijn van mening dat dit kussen net over iets meer vulling mocht beschikken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Babylonia Form Fix

 

Met het Form Fix Kussen kun je nu op verschillende manieren genieten. Je kunt het gebruiken tijdens de zwangerschap als ondersteuning bij het slapen of je kunt het gebruiken voor het geven van borstvoeding.

Daarnaast kun je het ook gebruiken om lekker te liggen op de bank of in bed. Genoeg opties met dit product dus. Let wel dat dit product niet samen met een hoes komt.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het wel op een borstvoedingskussen aanbieding. De meeste kopers zijn wel tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik.

Dit product is duurzaam en kan op verschillende manieren gebruikt worden. Wel is het voor sommige gebruikers onhandig vanwege de grootte en omdat het niet vormbaar is. Een ander minpunt is ook dat het geen afneembare hoes heeft.

In de wereld van de babyspullen is het merk Babylonia zeker één van de populairste en misschien wordt het door velen ook wel als het beste merk gezien. Het kussen is gemaakt van katoen en voelt daardoor heel erg zacht en comfortabel aan. De zachte kleuren zorgen ervoor dat het rustgevend en kalmerend werkt.

Voordelen
Prijskaartje:

als je liever niet zoveel geld wenst uit te geven dan hoef je zeker dit product eens te bekijken. Dit borstvoedingskussen is namelijk voorzien van de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 topproducten uit onze lijst.

Werkwijze:

je kunt het kussen niet alleen tijdens of na de zwangerschap gebruiken maar ook gewoon als je vaak last hebt van je rug. Het biedt net voldoende ondersteuning.

Nadelen
Hoes:

dit kussen is niet voorzien van een afneembare hoes waardoor het niet eenvoudig is om het kussen schoon te maken.

Koop bij bol.com (€36.99)

 

 

 

 

Doomoo Buddy

 

Het Doomoo Voedingskussen Buddy is een groot kussen dat veelzijdig gebruikt kan worden. Het kan door iedereen gebruikt worden en het kan ook op verschillende manieren gebruikt worden.

Dit product is buigzaam en soepel dankzij de vorm. Hierdoor past het zich gemakkelijk aan aan het lichaam en voelt het comfortabel aan.

Het is in het bijzonder geschikt voor vrouwen tijdens de zwangerschap en ook na de zwangerschap bij het geven van borstvoeding. Je kunt de hoes eraf halen om het te wassen. Dit product is wel niet geschikt om in de droogtrommel te steken. Handig van dit product is dat je de vulling apart kunt kopen.

Voor dit product zijn er nog geen reviews geplaatst door mensen die dit product mogelijk gekocht hebben. Omdat er geen ervaring is gedeeld van een gebruiker is het moeilijk om een advies uit te brengen voor dit product.

Dit borstvoedingskussen van Doomoo ziet er heel rustgevend uit omwille van de zachte kleuren. Het is misschien niet één van de goedkope borstvoedingskussens maar toch kun je rekenen op heel wat kwaliteit. Laten we even een kijkje nemen naar de positieve en negatieve punten van dit product. Dit zal het voor jou ook pakken eenvoudiger maken om een uiteindelijke keuze te maken.

Voordelen
Formaat:

in vergelijking met de voorgaande producten uit onze lijst, is dit kussen zeker één van de grotere borstvoedingskussens. Bovendien is het enorm soepel en kun je het dus gemakkelijk ombuigen.

Onderhoud:

je kunt ook hier de hoes gemakkelijk van het kussen halen en in de wasmachine stoppen. Bovendien kun je de vulling waaruit het kussen bestaat ook apart aankopen.

Nadelen
Hoes:

je kunt de hoes in de wasmachine stoppen zonder problemen. Echter wordt het afgeraden om de hoes in de droogtrommel te steken.

Koop bij bol.com (€67.95)

 

 

 

 

Apknuffel Roze

 

Met deze roze kussenset heb je extra voordeel, want je krijgt meteen twee kussens voor dezelfde prijs. De set bestaat uit een zwangerschapskussen en een voedingskussen.

Het zwangerschapskussen is groot en ondersteunt een zwangere vrouw om beter te kunnen slapen. Het kan daarnaast door iedereen gebruikt worden. Het voedingskussen is handig om te gebruiken voor vrouwen die borstvoeding geven aan hun kind. De hoes is van 100% katoen gemaakt en is afneembaar zodat je het kunt wassen.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope borstvoedingskussens.

En dat kun je merken aan het aantal reviews die geplaatst zijn voor dit product. Er zijn tot nu toe nog geen reviews geplaatst voor dit product en dat zou met de prijs te maken kunnen hebben. Zonder een beoordeling van een gebruiker is het moeilijk om een advies uit te brengen.

Dit kussen van AP Moeder & Kind is gemaakt uit katoen en voelt daardoor extra zacht en soepel aan. Tegelijkertijd biedt het ook heel wat stevigheid en stabiliteit. Je kunt kiezen uit maar liefst 12 verschillende kleuren. Op die manier ben je in staat om het borstvoedingskussen te kiezen dat jij het liefste ziet.

Voordelen
2-in-1:

je zult meteen bij de aankoop merken dat dit kussen uit 2 delen bestaat. Zo is er een zwangerschapskussen voorzien maar ook een voedingskussen als je besluit om borstvoeding te geven.

Formaat:

dit kussen behoort tot de grotere zwangerschapskussens. Dit biedt niet alleen extra comfort maar ook extra ondersteuning tijdens het slapen.

Onderhoud:

de hoes van dit kussen is vervaardigd uit katoen en kun je er probleemloos afhalen. Bovendien kun je de hoes in de wasmachine stoppen.

Nadelen
Budget:

de hoge prijs zou door sommige kopers misschien wel eens als een minpuntje kunnen ervaren worden. Dit ondanks de vele voordelen die het product met zich meebrengt.

Koop bij bol.com (€64.95)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status