Beste broodsnijmachine

Laatste update: 03.06.20

 

Broodsnijmachines test van 2020

 

Er gaat niets boven de geur van zelfgebakken brood. Toch kan het snijden nog heel wat voeten in de aarde hebben en is het vaak iets waar heel wat gebruikers tegenop zien. Een degelijke broodsnijmachine kan in dergelijke gevallen dan ook soelaas bieden. Wij stellen jou graag de 3 best beoordeelde hedendaagse broodsnijmachines even voor. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de DOMO DO521S broodsnijmachine. Dergelijk apparaat is uitgerust met een krachtige motor die een maximaal vermogen van 150 Watt levert. Kies je echter voor de Magimix T190 Multifunctional 11651 broodsnijmachine dan kies je gelijk voor een makkelijk te onderhouden product. Zo zijn de losse onderdelen allemaal vaatwasserbestendig.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Broodsnijmachines koopgids

 

Brood kun je op heel veel verschillende manier snijden. Toch kiezen steeds meer gebruikers voor één van de beste broodsnijmachines. Echter is het niet altijd makkelijk een keuze te maken omwille van het ruime assortiment. Naast het gebruiksgemak en het prijskaartje, zou je tijdens het vergelijken van de verschillende toestellen ook kunnen letten op de snijdikte en het vermogen van het apparaat. Probeer eventuele aanbiedingen alvast niet uit de weg te gaan. Het is altijd leuk indien je met een broodsnijmachine aanbieding huiswaarts kunt gaan.

 

 

Het gebruiksgemak van een broodsnijmachine

Vroeger kwam je een degelijke broodsnijmachine alleen maar tegen in een bakkerij of eender welke supermarkt. Vandaag de dag zie je ze echter steeds vaker opduiken in menig huishouden. Een broodsnijmachine is dan ook een bijzonder handig apparaat om je brood snel en zonder problemen te snijden. Zeker wanneer je zelf vaak en graag brood bakt, komt dergelijke machine vast en zeker van pas. Ook voor mensen met grote gezinnen kan dit vaak een goede aanbeveling zijn.

Echter lijkt het ons wel een goed idee om niet meteen het eerste het beste toestel aan te kopen. Zo zul je merken dat je bij heel veel apparaten tegenwoordig de snijdikte kunt bepalen. Toch zal het ene toestel meer mogelijkheden bieden op dat gebied in vergelijking met het andere apparaat. Ook wat het vermogen betreft, bestaat er heel wat onderscheid. Dergelijke verschillen zullen uiteraard ook een invloed hebben op het prijskaartje.

 

Het vermogen

Wanneer we het hebben over het vermogen van de broodsnijmachine dan hebben we het eigenlijk over de kracht van het apparaat. Dergelijke kracht of vermogen wordt dan ook uitgedrukt in Watt. Hoe meer wattage een bepaalde broodsnijmachine heeft, hoe krachtiger het toestel uiteindelijk zal zijn.

Zo kun je vandaag de dag heel wat broodsnijmachines aankopen met een maximaal vermogen van ongeveer 120 Watt. Maar er bestaan uiteraard evenveel toestellen met een vermogen van 150 en 170 Watt of misschien nog wel meer. Ben je van plan de broodsnijmachine vaak te gebruiken? Kies dan voor een krachtig toestel. Ook als bakker kan een krachtige broodsnijmachine vaak een betere keuze zijn.

 

Welk soort mes

Het zal je uiteraard niet verwonderen dat het type mes een belangrijk onderdeel is van de snijmachine. Zo kunnen we standaard een onderscheid maken tussen een glad of gekarteld mes. Indien je specifiek op zoek gaat naar een snijmachine om brood te snijden, dan kies je voor een apparaat met een gekarteld mes.

Echter zul je merken dat in de meeste gevallen, bij de aankoop van een broodsnijmachine tegenwoordig ook een hol mes wordt meegeleverd. Een hol mes zorgt ervoor dat de ingrediënten niet of in veel mindere mate aan het mes zullen blijven kleven. Indien je bijvoorbeeld vaak zachte of natte broden bakt, of zo nu en dan van een rozijnenbrood kunt genieten, dan is een hol mes vaak een meerwaarde.

 

Diameter van het mes, snijweg en snijdikte

Eender welk mes je kiest, gekarteld of hol, zul je merken dat er een bepaalde diameter wordt gebruikt. De diameter van het mes kan of 17 of 19 cm bedragen en wordt vooral bepaald door de grootte van het brood. Hoe groter of hoe hoger het brood, hoe groter de diameter van het mes dient te zijn. Voor particulier gebruik volstaat in de meeste gevallen een diameter van 17 cm. Als bakker wordt vaak 19 cm aangeraden.

Met de diameter van het mes hangt vaak ook de snijweg samen. Deze is meestal iets minder in vergelijking met de diameter omwille van het feit dat de “snijwagen” uiteraard ook een bepaalde afmeting zal hebben. Indien je dus kiest voor een mes met een diameter van bijvoorbeeld 17 cm, dan zal de snijweg ongeveer 2 cm minder zijn en dus maximaal 15 cm bedragen.

Tenslotte is het ook belangrijk om even stil te staan bij de snijdikte van het apparaat. Je zult merken dat het mogelijk is om de snijdikte bij heel veel machines zelf te gaan instellen. Bij de meeste toestellen kun je hierbij voor een minimale snijdikte kiezen van ongeveer 10 of 11 millimeter. De maximale snijdikte van de meeste broodsnijmachines bedraagt ongeveer 15 millimeter. Uiteraard is dat een persoonlijke keuze maar toch best wel handig om even bij stil te staan.

 

 

Extra kenmerken en prijskaartje

Zodra je besluit een broodsnijmachine aan te kopen dan zul je merken dat bepaalde apparaten over net iets meer mogelijkheden beschikken. Uiteraard kies je zelf welke functies belangrijk voor je zijn. Toch is een veiligheidsmechanisme of een noodstop altijd wel aangeraden net zoals een betrouwbare aan- en uitknop. Hoe meer functies en opties hoe hoger het prijskaartje uiteraard zal zijn. Alhoewel er nog altijd heel wat goedkope broodsnijmachines te vinden zijn ook.

 

Broodsnijmachine Reviews – Top 5

 

Als je zelf brood bakt dan is een degelijke broodsnijmachine alvast geen overbodige luxe. Je zult merken dat er niet alleen verschillende toestellen op de markt gebracht zijn, maar dat er ook heel wat prijskaartjes opduiken. Zo heb je bepaalde apparaten die je vast en zeker bij de goedkope broodsnijmachines zult vinden. Andere toestellen zijn dan weer wat duurder. Neem alvast een kijkje tussen de 5 topproducten hieronder, en kies er dan de voor jou beste broodmachine uit. Probeer hierbij rekening te houden met de verschillende online reviews en het advies van klanten.

 

 

DOMO DO521S

 

Met dit apparaat haal je zo maar even een aantrekkelijke broodsnijmachine aanbieding in huis. De broodsnijmachine behoort toe aan het bekende merk Domo, en kan op heel wat positieve reacties van kopers rekenen.

Het is een krachtig apparaat dat is uitgerust met een duurzame motor, die een vermogen van ruim 150 Watt heeft. Het gekartelde mes zorgt ervoor dat je niet alleen brood, maar ook kaas en vlees kunt snijden. Je kunt hierbij rekenen op een maximale snijdikte van maar liefst 15 mm. Bovendien is het gekartelde mes afgewerkt met een coating uit roestvrij staal.

De broodsnijmachine is bovendien voorzien van een degelijke veiligheidsschakelaar, waardoor het dus de perfecte broodsnijmachine voor thuis zou kunnen zijn. De meeste klanten zijn niet alleen overtuigd van de uitstekende kwaliteit, maar ook van de gebruiksvriendelijkheid van het toestel.

 

Koop bij bol.com (€66.99)

 

 

 

 

Magimix T190 Multifunctional 11651

 

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor deze multifunctionele broodsnijmachine van het bekende merk Magimix. Je zult er wel iets meer budget voor hoeven te voorzien, maar daar lijken de meeste klanten zich niet echt aan te storen.

Net zoals het vorige apparaat, beschikt ook deze broodsnijmachine over een duurzaam gekarteld mes. Je kunt er dus probleemloos brood, kaas en zelfs vlees mee snijden. Met een totaal vermogen van 150 Watt, behoort het toestel vast en zeker tot de krachtige broodsnijmachines. Toch is er ook gedacht aan de veiligheid. Zo is er een aan/ uitschakelaar aanwezig net zoals men ook nagedacht heeft over een duurzame kindervergrendeling.

Tot hiertoe kunnen we dan ook alleen maar positieve online beoordelingen waarnemen. Zo geven verschillende klanten niet alleen een positief advies over de uitstekende kwaliteit maar ook over de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Graef Master M20

 

Met deze broodsnijmachine van het merk Graef haal je een degelijk en duurzaam apparaat in huis. Houd er wel rekening mee dat je deze broodsnijmachine niet meteen tussen de goedkope toestellen zult vinden. Toch lijken de meeste klanten zich niet meteen te storen aan het hoge prijskaartje.

In tegenstelling tot de vorige 2 apparaten die we besproken hebben, zul je merken dat deze broodsnijmachine over een glad mes beschikt. Je kunt er een maximale snijdikte mee bereiken van zo’n 20 mm. Voedingswaren zoals brood, kaas, fruit, groenten en vlees vormen geen enkel probleem voor deze krachtige broodsnijmachine.

Het apparaat is uitgerust met een bijzonder degelijke condensatormotor, die over een totaal vermogen van maar liefst 170 Watt beschikt. Het is een duurzaam apparaat dat vervaardigd is uit een stevige combinatie van metaal en glas. Deze voordelen zorgen voor een positieve beoordeling bij de grote meerderheid van de klanten.

 

Koop bij bol.com (€259)

 

 

 

 

Boman MA451CB

 

Je kunt natuurlijk ook voor deze elektrische broodsnijmachine kiezen. Het apparaat behoort toe aan het bekende merk Bomann, en het zou zomaar eens een broodsnijmachine aanbieding kunnen zijn. Het is een stevige broodsnijmachine die geheel vervaardigd is uit duurzaam en degelijk aluminium.

De zilveren kleur is niet alleen neutraal, maar oogt tegelijk ook heel elegant en modern. Kortom het zou zomaar eens de ideale broodsnijmachine voor bij je thuis kunnen zijn. Het toestel is voorzien van een AC invoer voltage van minimum 220 Volt en maximum 240 Volt.

Wanneer we een kijkje nemen tussen de verschillende online beoordelingen, dan kunnen we tot hiertoe alleen maar positieve reacties opmerken. Zo geven de klanten niet alleen een positief advies over de uitstekende kwaliteit van het toestel, maar zijn ze ook bijzonder tevreden met het voordelige prijskaartje. Kortom, voor hen is het wel degelijk een topproduct.

 

Koop bij bol.com (€54.95)

 

 

 

 

Domo DO1950S

 

Tenslotte is er ook nog altijd de keuzemogelijkheid om te gaan kiezen voor deze unieke broodsnijmachine. Net zoals één van de vorige toestellen uit deze lijst, zul je merken dat ook deze broodsnijmachine toebehoort aan het merk Domo.

Ben je op zoek naar een degelijke broodsnijmachine tegen een mooi en voordelig prijskaartje? Dan kan dit apparaat misschien wel iets voor jou zijn. De snijmachine is voorzien van een stevig gekarteld mes waarmee je probleemloos brood, vlees en kaas kunt snijden. En dit bovendien met een maximale snijdikte van maar liefst 30 mm.

Je kunt de snijbladen ook demonteren, wat het dan weer een pak makkelijker maakt om de broodsnijmachine schoon te maken. Dankzij de veiligheidsschakelaar kun je er zeker van zijn dat het om een veilige broodsnijmachine gaat. De kopers zijn duidelijk tevreden over dit apparaat en raden het dan ook iedereen aan.

 

Koop bij bol.com (€107)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status