5 Beste Buxusscharen Test van 2020

Laatste update: 03.06.20

 

Buxusscharen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het maakt niet uit of je professioneel klusser bent of misschien wel een echte doe-het-zelver in hart en nieren, bepaalde apparaten en machines zijn zo goed als onmisbaar. Indien je regelmatig klusjes opknapt in de tuin dan kan een degelijke buxusschaar alvast niet ontbreken. Echter is het aanbod vandaag de dag ruim en de keuze daarom niet altijd even makkelijk. Daarom zijn wij alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse buxusscharen. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij de Gardena Comfort Buxusschaar Meslengte 18 cm. Het toestel is bovendien voorzien van ergonomisch gevormde en bijzonder comfortabele handgrepen. Ben je eerder op zoek naar een elektrische buxusschaar dan raden wij jou aan om voor de Bosch Isio Gen III Accu buxusschaar te kiezen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Buxusscharen koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar de beste buxusscharen? Dan zul je ondertussen wel al gemerkt hebben dat er heel wat mogelijkheden bestaan. Het is daarom een goede aanbeveling om de verschillende producten te vergelijken op basis van diverse factoren. Zo kun je niet alleen rekening houden met het gebruiksgemak en het prijskaartje maar ook met het type en de eventuele extra mogelijkheden en kenmerken. Door aandachtig te zijn voor eventuele promoties kun je bovendien zomaar een buxusschaar aanbieding spotten.

 

 

Wat is een buxusschaar en het gebruiksgemak

Steeds meer personen halen een degelijke en duurzame buxusschaar in huis. Een buxusschaar is een bijzonder handig toestel waarmee je snel en eenvoudig je buxushaag kunt onderhouden. Ook buxus bollen kunnen perfect met een buxusschaar bewerkt worden. Toch willen wij jou aanraden om niet meteen de eerste de beste buxusschaar die je ziet aan te schaffen. Er zijn namelijk heel wat soorten en de ene buxusschaar zal over iets meer functies beschikken in vergelijking met de andere schaar.

Zo zullen sommige buxusscharen vooral ideaal zijn om mooi op één rechte lijn te gaan werken en knippen. Terwijl er ook heel wat buxusscharen zijn waarmee je vooral bepaalde vormen kunt gaan snoeien of knippen. Daarnaast zul je merken dat er ook de mogelijkheid is om te kiezen tussen een elektrische buxusschaar of eentje met een krachtige oplaadbare accu. Wat je ook kiest, beide mogelijkheden zijn degelijk en kwalitatief heel erg sterk.

 

Het type buxusschaar

Zodra je op zoek gaat naar de voor jou beste buxusschaar dan zul je vrijwel meteen kunnen vaststellen dat er wel degelijk heel wat mogelijkheden zijn. Enerzijds is dat bijzonder aangenaam maar anderzijds kan het ruime assortiment ook wel voor keuzestress gaan zorgen. Probeer daarom voor jezelf eerst uit te maken waar jij precies naar op zoek bent en welke verwachtingen je van het product hebt. Wil je vormen kunnen snoeien of toch eerdere rechte lijnen? Daarnaast kun je ook kiezen tussen een elektrische buxusschaar of eentje met behulp van een accu.

Wanneer je kiest voor een elektrische buxusschaar dan kies je voor een apparaat dat voorzien is van een, al dan niet lang, snoer. Dit kan vooral een aanrader zijn wanneer je de haag of de struiken gewoon wenst bij te knippen en laag wenst te houden. Daarnaast kan een elektrische buxusschaar ook gebruikt worden om het gazon wat bij te knippen. Houd er echter wel rekening mee dat de bewegingsvrijheid toch wel iets beperkter zal zijn en je dus steeds een stopcontact in de buurt moet hebben.

Wil je toch meer bewegingsvrijheid en de mogelijkheid om in alle hoeken en kantjes te knippen en snoeien? Kies dan voor een degelijke buxusschaar die voorzien is van een krachtige oplaadbare accu. Ook ideaal wanneer je je haag in verschillende vormen wilt knippen. Denk maar aan een bol of rechthoek. In de meeste gevallen zul je bovendien kunnen vaststellen dat de accu gewoon met het apparaat wordt meegeleverd.

 

Extra mogelijkheden en kenmerken

Zoals reeds vermeld zul je merken dat bepaalde buxusscharen over net iets meer mogelijkheden en functies beschikken. Sommige van deze functies kunnen een meerwaarde vormen terwijl anderen veeleer als een gadget kunnen worden beschouwd. Uiteraard is dat een geheel persoonlijke keuze. Zo kan het handig zijn dat de buxusschaar over een ergonomisch gevormde handgreep beschikt. In combinatie met een compact formaat en licht gewicht zorgt dit voor een comfortabel en gebruiksvriendelijk toestel.

Daarnaast zijn heel wat buxusscharen tegenwoordig ook voorzien van een handige antikleefcoating. Dit maakt het bijgevolg makkelijker om het product goed te kunnen onderhouden. Het is ook altijd een pluspunt indien de buxusschaar geleverd wordt met tal van extra opzetstukken en toebehoren. Denk maar aan een ingebouwde takafsnijder of handgrepen die voorzien zijn van gelpads. Een acculader, buxusmes of grasmes behoren ook tot de pluspunten. Daarnaast is het altijd handig indien ook het laadstation en de accu worden meegeleverd.

 

 

Welk budget hoef je te voorzien

Je zult kunnen vaststellen dat een buxusschaar helemaal niet zo duur hoeft te zijn. Er zijn dus heel wat goedkope buxusscharen die echt wel de moeite waard zijn. Echter bestaat het andere uiterste natuurlijk ook. Het kan dan ook handig zijn om voor jezelf op voorhand al enkele zaken uit te maken. Wat zijn je verwachtingen en je eisen van de buxusschaar? Ben je van plan om de buxusschaar regelmatig te gebruiken of zo nu en dan eens in een keertje? In het laatste geval zou je bijvoorbeeld voor een tweedehands exemplaar kunnen kiezen of gewoon een buxusschaar gaan huren.

Beslis daarop voor jezelf welk budget je wilt maar vooral ook kunt spenderen aan een duurzame en degelijke buxusschaar. Het prijskaartje zal uiteraard in meer of mindere mate beïnvloed worden door bepaalde factoren zoals de mogelijkheden en de functies. Bij enige twijfel kun je eventueel ook beroep doen op de verschillende online reviews. Daarin geven klanten een positief of negatief advies over een bepaalde buxusschaar. En zo kun je bovendien ook makkelijker leuke aanbiedingen en koopjes ontdekken.

 

5 Beste Buxusscharen (Reviews) van 2020

 

Als echte doe-het-zelver dan kun je maar beter degelijke materialen in huis hebben. Als je graag in de tuin werkt dan kan een degelijke buxusschaar natuurlijk wel een goed advies zijn. Zo zul je bijvoorbeeld de keuze hebben om een Bosch buxusschaar aan te kopen of wil je misschien liever een Gardena buxusschaar. Alles is mogelijk. We hebben voor jou alvast even 5 topproducten geselecteerd. Bekijk deze even rustig en kies er dan voor jezelf de beste buxusschaar uit. Het is ook een aanbeveling om rekening te houden met de online reviews.

 

 

1. Gardena Comfort Buxusschaar Meslengte 18 cm

 

Ben je op zoek naar een degelijke buxusschaar maar wil je er liever niet zoveel geld aan uitgeven? Of heb je misschien gewoon een beperkt budget? Je hoeft in elk geval helemaal niets te vrezen want misschien hebben wij wel de ideale oplossing voor jouw probleem. Dit product van het bekende en gewaardeerde merk Gardena zul je vast en zeker tussen de goedkope buxusscharen kunnen vinden.

Het apparaat is maar liefst 40 cm lang en beschikt over een maximale meslengte van ruim 18 cm. Je zult merken dat de messen niet alleen lang zijn maar bovendien ook recht. Zo kun je veel nauwkeuriger te werk gaan. Verder zijn de handgrepen afgewerkt met een antikleefcoating en met gelpads. Zo blijft het product stevig en goed in de hand liggen.

Ondanks het feit dat het niet om een elektrische buxusschaar gaat, merken we toch vooral heel wat positieve reacties op van de kopers. Zo zijn de meesten duidelijk helemaal overtuigd van de enorme kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van het toestel.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Bosch Isio Gen III Accu buxusschaar

 

Met deze elektrische buxusschaar van het bekende merk Bosch haal je niet meteen een buxusschaar aanbieding in huis. Je zult dit toestel dus toch wel iets duurder moeten betalen maar daar blijken de meeste kopers zich niet meteen aan te ergeren.

Dit handige apparaat werkt op basis van een bijzonder krachtige Lithium-Ion batterij en beschikt over een accuspanning van ruim 3,6 Volt. Zodra het apparaat volledig is opgeladen dan kun je het zonder problemen tot wel 50 minuten lang gaan gebruiken. Daarnaast is dit apparaat uitgerust met een meslengte van ongeveer 12 cm lang en een mesbreedte an ruim 8 cm.

Het is niet alleen een degelijk en handig apparaat maar bovendien ook echt veilig. Je zult merken dat deze buxusschaar namelijk voorzien is van een handig anti blokkeersysteem. Verder kun je de batterij ook gewoon opladen en zo hoef je deze niet telkens te vervangen. De meeste kopers vinden het dan ook een handig en krachtig toestel.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Wolf-Garten LI-ION Power Finesse 30 B Buxusschaar

 

Indien je op zoek bent naar een krachtige buxusschaar maar liever te duur wilt betalen dan kun je altijd even dit product van het bekende merk WOLF-Garten bekijken. Het toestel is voorzien van een krachtige oplaadbare Li-Ion accu. Zodra de batterij volledig is opgeladen dan kun je het toestel zonder problemen tot wel 30 minuten lang gebruiken.

Je zult merken dat het toestel helemaal niet zoveel weegt en dat is natuurlijk een groot voordeel. Het zorgt ervoor dat het niet te lastig wordt wanneer je het apparaat toch eventjes wilt gebruiken. Verder is de handgreep ergonomisch gevormd en zelfs voorzien van een degelijke softgrip voor meer comfort.

We merken dan ook dat de kopers vooral positief advies geven over dit product. Het is misschien een compacte buxusschaar maar toch behoorlijk krachtig en van een uitstekende kwaliteit. Het zal dan ook niet verwonderen dat de meeste gebruikers het toestel sterk aanraden.

 

Koop bij bol.com (€56.58)

 

 

 

 

4. Kreator KRTGR3101 Buxusschaar Meslengte 16,5 cm

 

Je kunt natuurlijk ook altijd nog gaan kiezen voor deze handige buxusschaar van het bekende merk Kreator. Doordat dit apparaat niet elektrisch functioneert, zul je zelf nog heel wat kracht nodig gaan hebben om de klusjes uit te voeren.

Toch is het misschien wel de haagschaar waar jij al zo lang naar op zoek bent. Je zult merken dat de buxusschaar een totale lengte heeft van maar liefst 44 cm en een bladlengte heeft van ruim 16,5 cm. Het blad van dit product is bovendien volledig vervaardigd uit hoogwaardig en duurzaam carbonstaal. Dit apparaat kan dus vast en zeker tegen een stootje.

Op dit moment is er nog maar één enkele online beoordeling geplaatst. Toch is de koper duidelijk bijzonder tevreden over de uitstekende kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat.

 

Koop bij bol.com (€20.95)

 

 

 

 

5. Skil 0750 AA Accu buxusschaar 4.8 V

 

Tot slot heb je dan ook nog de mogelijkheid om te gaan kiezen voor de krachtige buxusschaar van het al dan niet bekende merk Skil. Het apparaat werkt op basis van een bijzonder krachtige accu van 4,8 Volt en is daardoor bijzonder krachtig.

Bovendien is het apparaat voorzien van een tandwielhuis waarbij je de mogelijkheid hebt om te gaan kiezen uit meerdere standen. Zo kun je deze buxusschaar niet alleen gebruiken om te snoeien maar ook gewoon om wat te trimmen. En dit zowel van struiken, gras alsook van heggen. Je kunt er dus heel wat kanten mee op.

Zodra het apparaat volledig is opgeladen dan kun je het maar liefst 40 minuten zonder problemen gaan gebruiken. Bovendien krijg je er bij de aankoop van het toestel ook nog een tweede oplaadbare accu bij. Net zoals je er ook een oplader en een adapter bij krijgt.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status