Beste combimagnetron

Laatste update: 03.06.20

 

Combimagnetrons test van 2020

 

Een combimagnetron is altijd wel handig om in huis te halen. Grote of kleine gezinnen, mensen die graag koken of die er juist een hekel aan hebben. Toch is het niet de bedoeling om de eerste de beste combimagnetron te gaan aankopen. Mocht je echter wel dringend op zoek zijn naar een degelijke combimagnetron dan loont het de moeite om de top 3 even grondig te bekijken. Zo is uit het onderzoek onder andere gebleken dat je met de Sharp R-951INW combimagnetron alvast kiest voor een topproduct met een maximale capaciteit van wel ruim 40 liter. Ook wanneer je kiest voor de Inventum MN305C combimagnetron mag je zeker zijn van een meer dan evenwaardig alternatief. Indien je op zoek bent naar een vrijstaande combimagnetron dan is dit alvast een goede aanbeveling.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Combimagnetrons koopgids

 

Ben je op zoek naar één van de beste combimagnetrons? Dan zul je alvast gemerkt hebben dat er toch wel heel wat keuze is. Het is dan ook een goede aanbeveling om zoveel mogelijk combimagnetrons met elkaar te vergelijken alvorens je er effectief ook eentje aankoopt. Om de zoektocht wat makkelijker te laten verlopen, zou je rekening kunnen houden met een aantal factoren. Denk maar aan de werking en de mogelijkheden van een combimagnetron. Maar ook het prijskaartje kan een doorslaggevende factor zijn voor sommige klanten.

 

 

Wat is een combimagnetron en het nut ervan

Een combimagnetron is een bijzonder handig toestel dat de belangrijkste kenmerken en voordelen van een standaard magnetron en een convectie oven zal combineren. Dat wil dus zeggen dat je een combimagnetron niet alleen kunt gebruiken om gerechten op te warmen, maar ook op eten te bakken, te roosteren of bijvoorbeeld te grillen. Je hebt dus veel meer mogelijkheden in vergelijking met een gewone magnetron. Uiteraard zal het prijskaartje misschien ook net iets hoger liggen alhoewel er tegenwoordig ook al heel wat goedkope combimagnetrons op de markt gebracht zijn.

Een combimagnetron functioneert dus eigenlijk met behulp van een bijzonder krachtige ventilator. Deze ventilator zal ervoor zorgen dat hete lucht vrij snel en makkelijk in beweging wordt gebracht en op die manier de volledige magnetron meteen te gaan verwarmen. Op die manier is het dus mogelijk om voedingswaren te koken, te roosteren of zelfs te bakken. Kortom, het is een bijzonder multifunctioneel toestel dat makkelijk te bedienen is en bijzonder om eventueel in een studentenhuis of kantoor te plaatsen.

 

Welk prijskaartje moet je voorzien

Zoals vermeld hoeft een degelijke combimagnetron tegenwoordig helemaal niet zo duur te zijn. Toch zullen er altijd nog een aantal exemplaren zijn waarvan het prijskaartje de hoogte in schiet. Dat kan te maken hebben met het vermogen, het design of de extra mogelijkheden waarover de combimagnetron beschikt. Het is daarom alvast een goed idee om voor jezelf even uit te maken waar je precies naar op zoek bent. Wat zijn je verwachtingen en eisen? En welk bedrag wil en kun je spenderen aan een degelijke combimagnetron?

Indien je bijvoorbeeld mocht twijfelen tussen twee of meerdere combimagnetrons, dan raden wij jou aan om er ook even de online reacties van klanten bij te nemen. Daarin krijg je een positief of negatief advies over een bepaalde combimagnetron. Het is ook handig om eventuele promoties en aanbiedingen alvast niet uit de weg te gaan. Op die manier is de kans meteen een pak groter dat je ergens wel een aantrekkelijke combimagnetron aanbieding tegenkomt!

 

De werking van een combimagnetron en het type

Zoals reeds vermeld zal een combimagnetron de voordelen van een standaard magnetron met de voordelen van een basis oven combineren. Het komt er dus eigenlijk gewoon op neer dat er niet alleen gebruik gemaakt wordt van een krachtige magnetronfunctie maar ook van een bijkomende heteluchtfunctie. Hierbij heb je bij de meeste combimagnetrons de optie om beide functie los van elkaar te gebruiken of gewoon als 1 geheel.

Daardoor is het mogelijk om te bakken, te roosteren, koken, grillen en voedsel op te warmen. Daarnaast zul je voor jezelf ook moeten beslissen of je voor een vrijstaande combimagnetron kiest of toch liever voor een inbouw exemplaar. Een inbouw exemplaar vraagt misschien net iets meer tijd en moeite om te installeren, maar werkt dan weer plaatsbesparend.  En dat is voor velen dan weer een bijkomend pluspunt.

 

 

Functies en extra kenmerken

De meeste combimagnetrons zijn dus in de eerste plaats voorzien van een magnetronfunctie en een krachtige en duurzame heteluchtfunctie. Deze laatste wordt ook wel eens de “ovenfunctie” genoemd. Zo kun je gerechten ontdooien, opwarmen, bakken, roosteren en koken. Toch kun je vaak ook gebruik maken van de aanwezigheid van een combinatiefunctie. Indien je de combinatiefunctie gebruikt, dan gebruik je de beide voorgaande functies; magnetron- en heteluchtfunctie.

Vervolgens kun je ook kiezen voor een grillfunctie of een stoomfunctie. Zoals de namen doen vermoeden, respectievelijk om etenswaren te grillen en te stomen. Ideaal indien je bijvoorbeeld een lekker stukje gestoomde zalm wenst klaar te maken voor je gezin. Kortom, er zijn duidelijk heel wat voordelen en pluspunten verbonden aan het gebruik van een krachtige combimagnetron. Bekijk deze zeker even rustig en kies vervolgens de voor jou beste combimagnetron.

 

Het formaat en de installatie

Combimagnetrons komen in heel wat verschillende formaten en designs. Laat het formaat van de combimagnetron niet alleen afhangen van de grootte van je huishouden maar natuurlijk ook van je potten en pannen. Niets zo vervelend als thuiskomen met een combimagnetron en vaststellen dat je beste ovenpan er helemaal niet in past. Bekijk op voorhand ook goed hoe je de magnetron kunt installeren. Bij een inbouwmodel is de grootte en de ruimte ten opzichte van de andere meubels van belang. Bij een vrijstaand model kun je eventueel ook een houder aankopen om de magnetron tegen de wand te plaatsen.

 

Combimagnetron Reviews – Top 5

 

Of je nu kiest voor een Sharp combimagnetron, een Whirlpool combimagnetron of een Siemens combimagnetron, de beste combimagnetron is een degelijk maar vooral heel duurzaam toestel. Wij willen jou dan ook helpen in jouw zoektocht. Om het allemaal wat makkelijker te maken, zijn wij op zoek gegaan naar de 5 best beoordeelde producten. We hebben hierbij niet alleen gelet op de diverse online reviews van de kopers maar ook op het advies dat ze gegeven hebben. Bekijk deze topproducten even rustig en wie weet zit er wel een leuke combimagnetron aanbieding tussen.

 

 

Sharp R-961INW

 

Wanneer je op zoek bent naar een Sharp combimagnetron dan zul je vast en zeker dit toestel kunnen zien. Dit product heeft een mooie zilveren kleur en een inhoud van maar liefst 40 liter. Het is dus ideaal voor mensen met een groot gezin of wanneer je vaak vrienden op bezoek krijgt. Jammer genoeg zul je dit product niet meteen tussen de goedkope combimagnetrons hoeven te verwachten.

Het is een krachtig toestel dat over een ruim vermogen van maar liefst 900 Watt beschikt. Verder is het toestel ook voorzien van meerdere functiemogelijkheden. Zo beschikt dit product niet alleen over een grillfunctie maar ook over een heteluchtfunctie en zelfs een ontdooifunctie.

We stellen vast dat werkelijk alle kopers duidelijk tevreden zijn over de uitstekende kwaliteit van het product en de correcte prijs-kwaliteitverhouding. Slechts één enkele gebruiker had echter een nare ervaring bij de levering van het product.

 

Koop bij bol.com (€319.98)

 

 

 

 

Inventum MN305C

 

Je kunt natuurlijk ook altijd de keuze maken om deze combimagnetron van het bekende merk Inventum aan te kopen. Het is een vrijstaand toestel dus het is niet meteen een combimagnetron voor inbouw gebruik. Toch merken we heel wat positieve reacties op van de kopers en dit zou eventueel met het mooie prijskaartje te maken kunnen hebben.

Net zoals het voorgaande toestel beschikt ook deze combimagnetron over een ruim vermogen van wel 900 Watt. Met een inhoud van 30 liter is dit product iets compacter maar daardoor juist ideaal om op een appartement of in een camper te plaatsen. Er is een ontdooifunctie voorzien net zoals je ook gebruik kunt maken van een grillfunctie en de heteluchtfunctie.

Ondanks het korte snoer en de niet zo duidelijke handleiding, zijn de meeste kopers echter wel overtuigd van de kwaliteit van het product. Verder geven de meesten ook een positief advies over de gebruiksvriendelijkheid en de correcte prijs-kwaliteitverhouding ervan.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Samsung MC28H5015AW

 

Met deze Samsung combimagnetron kun je vast en zeker een degelijk product in huis halen. Dit product is door de Consumentenbond in 2017 zelfs uitgeroepen tot de beste koop. De combimagnetron heeft een mooie neutrale witte kleur en past daardoor in diverse interieurs.

De magnetron is vrij compact en heeft een inhoud van ongeveer 28 liter. Daardoor is deze combimagnetron werkelijk ideaal om in een kampeerwagen te plaatsen of op een klein studentenappartement. Ondanks het kleine formaat is de magnetron bijzonder krachtig. Met een vermogen van ruim 900 Watt in combinatie met meerdere functiemogelijkheden kun je heel wat taken uitvoeren.

De magnetron is voorzien van een grillfunctie, een ontdooifunctie en zelfs een heteluchtfunctie en kan dan ook rekenen op heel wat positieve reacties van klanten. De meeste kopers geven ook een positief advies over de correcte prijs-kwaliteitverhouding. Volgens een enkele gebruiker is het toestel lastig te gebruiken.

 

Koop bij bol.com (€169)

 

 

 

 

Whirlpool MCP 349 SL

 

Met de Whirlpool combimagnetron haal je niet meteen één van de goedkope apparaten in huis. Toch blijken de meeste kopers zich daar niet meteen aan te ergeren zodra we de reviews bekijken. De magnetron heeft een totale inhoud van maar liefst 25 liter en een vermogen van ruim 800 Watt.

Verder beschikt deze combimagnetron over heel wat verschillende functiemogelijkheden. Zo is er niet alleen een heteluchtfunctie en een grillfunctie voorzien. Maar kun je bijvoorbeeld ook gebruik maken van de ontdooifunctie of de stoomfunctie. Op die manier heb je heel wat mogelijkheden en opties.

De kopers zijn duidelijk overtuigd van de uitstekende kwaliteit en de prijs van dit apparaat. Bovendien is het toestel makkelijk in gebruik. Het kan zijn dat deze combimagnetron voor grotere gezinnen misschien net een tikkeltje te klein is.

 

Koop bij bol.com (€199)

 

 

 

 

Siemens CM585AMSo iQ500

 

Indien je op zoek bent naar een inbouw combimagnetron dan zul je dit vast en zeker iets duurder hoeven te betalen. Dit product van het bekende merk Siemens is een voorbeeld van een degelijk en kwalitatief sterke inbouw combimagnetron.

De zwarte kleur zorgt ervoor dat dit product in vrijwel om het even welk interieur past. De magnetron heeft een krachtig vermogen dat zich uit in maar liefst 900 Watt en een inhoud van ruim 44 liter. Het is daarmee één van de grotere combimagnetrons uit deze selectie. Het product is ook voorzien van een ontdooifunctie en een heteluchtfunctie.

Op het LCD display kun je alle gegevens zoals de tijd en de temperatuur duidelijk instellen en aflezen. Er is zelfs een handige kinderbeveiliging voorzien. Het zal dan ook niet verwonderen dat de kopers een positief advies geven over dit product. Ondanks de hoge prijs ervan.

 

Koop bij bol.com (€589)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status