Beste computermuis

Laatste update: 13.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Computermuizen test van 2021

 

Ben je op zoek naar één van de betere computermuizen maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan niet langer getreurd want wij hebben misschien wel de oplossing. In onze koopgids reiken we een aantal tips aan waarmee je zoal rekening zou kunnen houden tijdens de zoektocht. Echter is het ook mogelijk om gelijk verder te scrollen naar onze top 3 waarbij we onder andere rekening hebben gehouden met de online reviews en de gebruikerservaringen. Zo zou je onder andere kunnen kiezen voor de Logitech M235 computermuis die gekenmerkt wordt door een optimale kwaliteit in combinatie met een opvallend doch bijzonder prachtig design. Bovendien maakt het niet uit of je links- of rechtshandig bent. Ook met de Logitech G502 Proteus Spectrum mag je alvast overtuigd zijn van de aankoop. Dit toestelletje beschikt namelijk over wel 11 verschillende programmeerbare knoppen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Computermuizen koopgids

 

Je bent van plan om één van de beste computermuizen aan te kopen, maar waar hoef je dan eigenlijk rekening mee te houden? Het is alvast een goede aanbeveling om zoveel mogelijk producten met elkaar te vergelijken, want er bestaan wel degelijke verschillende soorten computermuizen. Het is dan ook afhankelijk van het gebruiksgemak en eventueel ook het budget dat je er maximaal aan wilt spenderen. Lees daarom alvast even deze koopgids en misschien kun je daarna rustig op zoek gaan naar een goed functionerende computermuis.

 

 

Het gebruiksgemak

De meesten zullen wel weten wat precies bedoeld wordt met een computermuis. Tegenwoordig echter bestaan er diverse soorten en modellen waardoor de keuze er dus niet bepaald makkelijker op wordt. Het is daarom een goed idee om voor jezelf alvast even uit te maken waar je precies naar op zoek bent. Ben je een fervente gamer of juist niet? Zo zullen speciale gaming computermuizen namelijk heel wat andere opties en kenmerken bezitten dan bijvoorbeeld een ergonomisch gevormde computermuis.

Ben je op zoek naar een bedrade computermuis of toch helemaal niet. Allemaal factoren waar je aan zou moeten denken bij de aanschaf van een nieuwe computermuis. Ook het prijskaartje kan voor sommigen wel een belangrijke factor zijn. Het zou eventueel kunnen helpen om de verschillende online reviews bij de, door jou geselecteerde computermuizen, alvast even door te nemen. En wie weet krijg je daar nog net een tikkeltje meer informatie op het gebied van gebruikerservaringen.

 

Met welk budget hoef je rekening te houden

De zoektocht naar de voor jou perfecte computermuis levert natuurlijk ook heel wat verschillende prijskaartjes op. Uiteraard zijn er steeds meer goedkope computermuizen die ook degelijk en kwalitatief een aanbeveling blijken te zijn. Toch zijn ook de hogere prijskaartjes van 80 euro of meer alvast geen uitzondering. Opnieuw hangt het prijskaartje af van het type muis en de opties en functies waarover het product beschikt.

Weeg daarom voor jezelf op voorhand af waar je naar op zoek bent. Wat is het doel en ben je van plan om de computermuis regelmatig te gebruiken? Heb je een bepaald beschikbaar budget dat je maximaal wilt maar vooral ook kunt spenderen hieraan. Het loont de moeite om op voorhand voor jezelf het antwoord op deze vragen te formuleren. Wees tevens aandachtig voor leuke aanbiedingen, promoties en dergelijke. Het is altijd leuk om met een computermuis aanbieding huiswaarts te keren.

 

Optische computermuis of laser

Als we terugkijken naar één van de eerste computermuizen dan zul je je misschien nog wel vaag herinneren dat deze voorzien waren van een rubberen balletje. Je kon de muis dus eenvoudigweg gaan verplaatsen doordat het rubberen balletje kon worden verder gerold. Vandaag de dag zul je merken dat de meeste computermuizen echter voorzien zijn van of een lasersensor of een optische ledsensor.

Indien je kiest voor een computermuis die voorzien is van een lasersensor dan kies je voor een apparaat dat functioneert op basis van een krachtig infraroodsignaal. De werkwijze is eigenlijk eenvoudig en steunt op het principe van het infraroodsignaal dat naar onderen wordt geleid. Vervolgens zal de laser dat bepaalde signaal gaan weerkaatsen en dit wordt dan weer door de sensor opgevangen. Een optische ledsensor computermuis werkt ongeveer gelijkaardig maar maakt niet langer gebruik van een infraroodsignaal maar wel van een ledlicht.

 

Andere mogelijkheden op het gebied van computermuizen

Uiteraard zijn er nog heel wat andere mogelijkheden naast de standaard varianten met optische ledsensor of met laser. Vandaag de dag is het handig om in de eerste plaats te beslissen of je op zoek bent naar een draadloze muis dan wel een bedrade computermuis. Een draadloze computermuis is vaak iets duurder in de aankoop maar zorgt bijvoorbeeld voor meer bewegingsvrijheid. Een goed voorbeeld is de zogenaamde trackballmuis. Zoals de naam doet vermoeden, bestaat dergelijk product uit een bal die je kunt laten ronddraaien. Verder bestaan er ook speciaal ontworpen gaming computermuizen.

 

 

Kenmerken en comfort

Je zult merken dat er niet alleen verschillende soorten computermuizen zijn maar dat er ook heel wat onderscheid is op basis van de vorm, het formaat en de mogelijkheden ervan. Zo kun je niet alleen kiezen voor een computermuis met een standaard formaat maar zijn er tegenwoordig ook heel wat mini computermuizen op de markt. Ideaal indien je bijvoorbeeld vaak met het vliegtuig op zakenreis moet. Zit je dagelijks heel wat uurtjes achter de computer dan kan een ergonomische gevormde computermuis wonderen doen.

 

Dots per Inch

Tenslotte raden wij ook aan om rekening te houden met het DPI; het zogenaamde aantal Dots per Inch. Dankzij dit getal krijg jij een beter beeld van de nauwkeurigheid waarmee de computermuis te werk gaat. Eigenlijk komt het erop neer dat, een hoger DPI waarde meteen ook zorgt voor een meer nauwkeurige computermuis. Dat kan belangrijk zijn onder andere voor fervente gamers bij wie elke beweging zo nauwkeurig mogelijk dient te zijn.

 

Computermuis Reviews – Top

 

Voor een vaste computer heb je in ieder geval een computermuis nodig. Veel mensen werken ook met een laptop. Je kunt gebruik maken van de geïntegreerde muis, maar gebruik je toch liever een externe muis. Kies je dan voor een computermuis met draad of een draadloze computermuis. Wij zetten de 5 beste computermuizen op een rijtje. Zo kun je eenvoudig de voor jou meest geschikte computermuis selecteren.

 

 

Logitech M235

 

Deze computermuis van Logitech is draadloos en heeft een mooi design. Hij ligt goed in de hand en is geschikt voor zowel rechts- als linkshandige personen. Omdat deze computermuis draadloos is, stop je hem eenvoudig in de tas. Handig als je niet vaak op een vaste werkplek zit.

Deze computermuis beschikt over de Logitech Unifying ontvanger. Daarmee heeft hij een krachtige, draadloze verbinding tot wel 25 meter. Hij wordt geleverd inclusief batterij met een levensduur van een jaar. De prijs is zo gunstig dat je het gevoel hebt met een computermuis aanbieding te maken hebt.

In de review van klanten wordt deze computermuis erg positief beoordeeld. Het is een stevige muis die ook plezierig in de wat grotere hand ligt. Daarnaast is hij eenvoudig in gebruik en biedt veel kwaliteit. 

 

Koop bij bol.com (€27.95)

 

 

 

 

Logitech G502 Proteus Spectrum 

 

Speel je veel computerspelletjes, dan is deze gaming muis van Logitech de juiste keuze voor jou. Hij heeft maar liefst 11 programmeerbare knoppen. Hij levert door zijn uiterst responsieve sensor een betere nauwkeurigheid op je speelvlak.

Deze gaming muis wordt geleverd inclusief 5 gewichtjes van 3,6 gram. Hiermee is deze muis geheel aan te passen aan je persoonlijke voorkeur. Hij is geschikt voor rechtshandige personen en ligt ook plezierig in de wat grotere hand. Batterijen worden niet meegeleverd.

Het advies van kopers die je voorgingen is erg positief. Hij beschikt over een goede software en een ergonomische vormgeving. De prestaties zijn zeer goed en je kunt  zeker spreken over een goede prijs-kwaliteitverhouding.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Razer DeathAdder Elite – Overwatch Edition

 

Speel je graag MOBA games, zoals bijvoorbeeld League of Legends of Dota 2? Met deze gaming muis overwin je al je tegenstanders. Maar hij is ook geschikt voor FPS. Deze computermuis met draad biedt een uitstekende verbinding tussen muis en PC.

Deze gaming muis is geschikt voor rechtshandige personen. Hij beschikt over twee zijknoppen waarmee je snel van wapens kunt wisselen. Daarnaast heeft hij 7 onafhankelijk programmeerbare knoppen. De lengte van de draad van deze computermuis is 2 meter.

De beoordeling door klanten van deze gaming muis is zeer lovend. Hij ligt plezierig in de hand en is goed voor uren spelplezier. Hij behoort niet tot de meest goedkope computermuizen maar de prijs-kwaliteitverhouding is zeker goed te noemen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Apple Magic Mouse 2

 

Deze computermuis van het top merk Apple is geheel opnieuw ontworpen. Hij is lasergestuurd en geschikt voor zowel rechts- als linkshandige mensen. Het fraaie ontwerp van deze computermuis is zo kenmerkend voor Apple. Deze computermuis is geschikt voor Windows en Mac OS X met bluetooth.

Deze Apple Magic Mouse 2 heeft een aanraak oppervlak zonder knoppen. Wel is hij eenvoudig om te schakelen naar de traditionele één- of tweeknops instelling. Hij is direct klaar voor gebruik en het maximale bereik is 10 meter.

De meningen van klanten over deze computermuis zijn heel positief. Hij ligt heel plezierig in de hand en is erg eenvoudig in de bediening. Ook het design van deze computermuis wordt lovend beoordeeld. Hoewel hij niet valt in de categorie goedkope computermuizen, is de prijs-kwaliteitverhouding als prima te beoordelen.

 

Koop bij bol.com (€77.99)

 

 

 

 

Microsoft Wireless Mobile 3500

 

Ben je veel onderweg met je laptop? Dan is deze draadloze computermuis van Microsoft de juiste voor jou. Hij heeft een goede tracking prestatie en werkt op verschillende oppervlakken. De nano-ontvanger kun je in de computer laten of opbergen in de muis zelf.

Deze computermuis is geschikt voor zowel rechts- als linkshandigen. Hij beschikt over een led statusindicator, die aangeeft wanneer de batterij vervangen moet worden. De batterij heeft een levensduur van ca. 8 maanden. Deze draadloze computermuis heeft een bereik van ca. 5 meter.

De beoordeling door kopers die u voorgingen is positief. Deze draadloze computermuis ligt plezierig in zowel de rechter- als de linkerhand. De nano-ontvanger kan zowel in de computer als in de muis worden meegenomen. Dit is handig wanneer je ermee op pad gaat. De prijs-kwaliteitverhouding van deze computermuis is gunstig te noemen.

 

Koop bij bol.com (€30.95)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status