5 Beste Dakdragers Test van 2021

Laatste update: 17.01.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Dakdragers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je regelmatig en vaak met de wagen op reis vertrekt dan is een degelijke dakdrager uiteraard zo goed als onmisbaar. Weet je niet meteen wat de beste dakdrager is? Dan kunnen wij jou misschien wel een handje helpen. Hieronder presenteren wij jou graag de 3 best beoordeelde hedendaagse dakdragers. Neem rustig de tijd om deze producten even te bekijken. Zo blijkt de Farad Beamar 3 120cm alvast een goede optie te zijn. Deze dakdrager is niet alleen kwalitatief heel erg sterk maar is bovendien ook makkelijk en snel te installeren. Je zou natuurlijk ook gewoon kunnen opteren voor de Hapro Dakkofferlift. Bovendien zul je versteld staan van het mooie prijskaartje en lijkt het ook effectief om een koopje te gaan.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Dakdragers koopgids

 

Ben je dol op reizen? En doe je dit vooral met de wagen? Dan kan het misschien wel een goede aanbeveling zijn om even rekening te houden met één van de beste dakdragers. Omdat het niet altijd makkelijk is om een goede keuze te maken, willen wij jou natuurlijk zoveel mogelijk helpen. Zo hebben we alvast even bekeken met welke factoren je zoal rekening zou kunnen houden om de ideale dakdrager te spotten. Probeer te letten op het gebruiksgemak, de opties, het materiaal, het formaat en eventueel ook het prijskaartje. Alhoewel je ook altijd aandachtig kunt zijn voor eventuele aanbiedingen wanneer je de verschillende dakdragers gaat vergelijken met elkaar.

Wat is een dakdrager en het nut ervan

Misschien heb je er ooit wel al eens van gehoord van een dakdrager. Maar wat is dat nu precies? Zodra je besluit om op zoek te gaan naar een dakdrager dan is het natuurlijk wel belangrijke dat je weet wat dit wilt zeggen. Een dakdrager is eigenlijk een handig toestel dat je gewoon bovenop het dak van je wagen gaat bevestigen. Op die manier kun je dan bijvoorbeeld fietsen of reiskoffers op een makkelijke en snelle manier gaan vervoeren.

Een dakdrager kan dus echt wel handig zijn wanneer je bijvoorbeeld vaak met het hele gezin op kampeervakantie vertrekt. Of wanneer je eventjes een weekje naar zee vertrekt en toch heel wat bagage wilt meenemen. Toch zul je merken dat er heel wat mogelijkheden zijn op het gebied van de beste dakdrager. Eigenlijk bestaat er niet zoiets als de beste dakdrager. En dat heeft vooral te maken met de persoonlijke keuze. Voor de ene persoon zal een standaard dakdrager voldoende zijn terwijl een andere gebruiker toch op zoek iets naar net iets meer mogelijkheden.

 

Belastbaar gewicht en extra kenmerken

Het lijkt misschien geheel onbelangrijk maar probeer ook rekening te houden met de draagkracht van de dakdrager. Daarmee bedoelen we eigenlijk de maximale belastbaarheid van het product. Om de draagkracht of het maximale belastbare gewicht te kunnen bepalen, moet je natuurlijk ook rekening houden met het type wagen. Niet elke wagen is even sterk en stevig. Sommige wagens zullen dus een maximale belading mogen hebben van bijvoorbeeld 75 kg terwijl andere wagens ruim 100 kg mogen dragen.

Het gewicht dat het dak van je wagen maximaal kan dragen wordt normaal gezien weergegeven in het boekje dat je gekregen hebt bij de aankoop van de wagen. Je hoeft dus gewoon even het boekje van je wagen erbij te nemen om het maximaal belastbare gewicht te kennen. En dan zal de zoektocht naar een degelijke dakdrager ook veel makkelijker worden. Indien mogelijk dan raden wij jou graag aan om een dakdrager aan te kopen die over een diefstalbeveiliging beschikt.

 

Het type, materiaal en het formaat

Er bestaan dus wel degelijk verschillende soorten dakdragers en dat is eigenlijk ook best wel logisch. Net zoals er diverse soorten wagens op de markt gebracht zijn, moet er ook een onderscheid gemaakt worden in de verschillende dakdragers. Je zult merken dat een standaard dakdrager eigenlijk uit 2 afzonderlijke delen bestaat. Enerzijds heb je de voetenset en anderzijds heb je de krachtige draagstangen. Welke dakdrager voor jou het beste is, is afhankelijk van de auto die je hebt.

Daarnaast zul je ook kunnen vaststellen dat de meeste dakdragers ofwel uit staal ofwel uit aluminium zijn vervaardigd. Eigenlijk zijn beide materiaalsoorten sterk aan te raden alhoewel een dakdrager uit aluminium toch net iets meer pluspunten biedt. Zo zal een exemplaar dat gemaakt is uit aluminium niet alleen veel minder wegen maar bovendien ook beter bestand zijn tegen de verschillende weersomstandigheden. Verder ziet het er ook designvol en robuust uit.

 

Design en eventuele prijskaartje

Het is ondertussen wel al min of meer duidelijk geworden dat er heel wat verschillende soorten dakdragers op de markt gebracht zijn. Het zal dan ook niet verwonderen dat je heel wat verschillende prijskaartjes zult te zien krijgen. Je hebt heel wat goedkope dakdragers maar er zijn ook exemplaren waar je toch iets duurder voor zult moeten betalen. Zo zou je bijvoorbeeld al een dakdrager kunnen vinden voor minder dan 50 euro. Maar je hebt evengoed verschillende exemplaren die richting de 100 euro, 150 euro of zelfs meer gaan.

Je beslist dan ook helemaal zelf hoeveel geld je maximum wilt maar vooral ook kunt spenderen aan een degelijke dakdrager. Het kan misschien helpen door jezelf de vraag te stellen of je van plan bent de dakdrager regelmatig te gebruiken. En is het belangrijk voor je dat het apparaat over extra kenmerken en opties beschikt of toch maar liever niet. We willen jou ook echt aanraden om even een kijkje te nemen tussen de verschillende online beoordelingen die door de kopers geplaatst worden. Ga ook zeker de eventuele aanbiedingen niet uit de weg. Je weet nooit of je ergens een aantrekkelijke dakdrager aanbieding tegenkomt.

 

5 Beste Dakdragers (Reviews) van 2021

 

Als je vaak met de wagen op vakantie vertrekt dan kan een degelijke dakdrager misschien wel een leuk geschenk zijn. Uiteraard is het wel belangrijk om meteen voor de beste dakdrager te kiezen. Omdat wij jou willen proberen helpen, hebben wij een top 5 gemaakt van de veruit beste dakdragers. We hebben hierbij rekening gehouden met de verschillende reviews, de gebruikerservaring en het advies van de klanten. Bekijk deze opties eens rustig en wie weet zit er wel een dakdrager aanbieding tussen.

 

1. Farad Beamar 3 120cm Dakdragers

 

In de categorie van de goedkope dakdragers zul je zeker en vast dit handige model van het bekende merk Farad kunnen spotten. Deze dakdrager weegt amper 5000 gram en is gemaakt uit bijzonder stevig maar toch licht aluminium.

Je kunt deze dakdrager van Farad met maximaal 100 kg gaan belasten. Zodra je het product aankoopt, kun je het meteen gebruiken. Je hebt dus helemaal geen extra gereedschap meer nodig behalve dan een sleutel die bovendien ook wordt meegeleverd. Dit is het ideale model voor wagens met een gesloten of een geïntegreerde dakrailing.

Het product voldoet helemaal aan de verwachtingen van de kopers. Het beschikt over een uitstekende kwaliteit en duurzaamheid en bovenal is het bijzonder handig in gebruik. Kortom voor hen is deze dakdrager een topproduct.

Ben je op zoek naar een degelijke en duurzame dakdrager? Dan loont het misschien de moeite om dit apparaat van het merk Farad even te bekijken. Bovendien zou het toestel zomaar eens over de laagste prijs kunnen beschikken, in vergelijking met de andere dakdragers uit onze lijst.

Voordelen
Budget:

je zult werkelijk aangenaam verrast zijn van het voordelige en betaalbare prijskaartje van deze dakdrager. Daardoor zou het product zomaar tot de populairste dakdragers kunnen behoren.

Materiaal:

het is een duurzame en degelijke dakdrager die vervaardigd is uit kwalitatief hoogstaand aluminium. Zo beschikt het product over een maximale draagkracht van ruim 100 kg.

Gewicht:

de dakdrager zelf weegt niet zo heel veel en heeft een maximaal gewicht van zo’n 5 kg.

Gebruiksgemak:

je hoeft geen speciaal gereedschap aan te kopen om het toestel te installeren. De installatie gebeurt vlot en in een mum van tijd met behulp van de meegeleverde sleutel.

Nadelen
Lawaai:

volgens één enkele koper zou de dakdrager aan een hoge snelheid, toch iets teveel lawaai maken.

 

 

 

 

2. Hapro Dakkofferlift Draagvermogen

 

Deze dakkofferlift van het merk Hapro zou zomaar eens een aanbieding kunnen zijn zodra je de lage prijs ervan bekijkt. Het model is 13,5 cm lang en kun je maximaal belasten met een gewicht van 50 kg.

Met deze dakkofferlift kun je op een eenvoudige en snelle manier de dakdrager en eventuele dakkoffers van je auto tillen. Bij de aankoop van het toestel krijg je er meteen ook wat hulpstukken bij die je kunnen helpen om het toestel te bevestigen.

Zodra we de verschillende reviews bekijken, kunnen we opmerken dat de meningen van de klanten toch eerder verdeeld zijn. Je hoeft hier zeker niet door te schrikken want op die manier wordt er gewoon iets meer ruimte gecreëerd om bepaalde dingen aan het toestel aan te passen. En wie weet is dit product wel precies waar jij al zo lang naar op zoek bent.

Door de kiezen voor de Hapro Dakkofferlift kies je voor een degelijk en duurzaam apparaat tegen een mooi en betaalbaar prijskaartje. De dakdrager wordt geleverd door het sterk gewaardeerde merk Hapro dat door sommige klanten misschien ook wel als het beste merk zal worden beschouwd.

Voordelen
Formaat:

deze dakdrager heeft een totale lengte van maar liefst 13,5 cm en kan met gemak een maximaal gewicht van zo’n 50 kg dragen.

Budget:

het is een degelijk apparaat dat bovendien wordt aangeboden tegen een mooi en betaalbaar prijsje. En dat kunnen heel wat kopers duidelijk waarderen.

Nadelen
Niet gebruiksvriendelijk:

een enkele koper is namelijk niet helemaal tevreden met het geleverde product dat helemaal niet zo gebruiksvriendelijk blijkt te zijn.

Te korte spanriemen:

verder wordt er in een enkele review ook melding gemaakt van iets te korte spanriemen.

 

 

 

 

3. Pro-user Dakdrager Clop Universeel

 

Deze handige dakdrager van het merk Pro-User is beschikbaar in 2 verschillende formaten. Zo kun je kiezen tussen een lengte van 110 cm en een lengte van 127 cm. Het is een universeel model dat je dus op gelijk welk type wagen kunt bevestigen met een dakreling systeem dat open of dicht is.

De dakdrager heeft een grijze kleur en is volledig gemaakt uit sterk en duurzaam aluminium. Tegelijk is aluminium ook bijzonder licht en dit merk je ook aan het toestel aangezien het slechts 4500 gram weegt. Dit model kun je belasten met maximaal 75 kg en is voorzien van maar liefst 4 veiligheidssloten.

We merken dat de koper helemaal overtuigd blijkt te zijn van de vele voordelen en opties die deze dakdrager te bieden heeft. Het beschikt over een correcte prijs-kwaliteitverhouding en is daarnaast ook nog eens handig in gebruik.

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren om te gaan kiezen voor de Pro-User dakdrager. Het is een duurzaam product dat makkelijk en zonder problemen op je wagen te installeren is. Verder kun je kiezen tussen een dakdrager van 110 cm lang of een model met een maximale lengte van maar liefst 127 cm.

Voordelen
Universeel:

het gaat hier om een universele dakdrager. Dat wil dus zeggen dat je dit type dakdrager op eender welke wagen zult kunnen installeren en het maakt hierbij niet uit om je te maken hebt met een open of gesloten dakrailing systeem.

Materiaal:

de dakdrager is vervaardigd uit duurzaam en stevig aluminium dat bovendien ook de eigenschap heeft of weinig te wegen.

Gebruiksgemak:

het is een handige dakdrager die over een maximale draagkracht van zo’n 75 kg beschikt. Verder kun je gebruik maken van de 4 aanwezige veiligheidssloten.

Design:

de dakdrager is afgewerkt in een mooie neutrale grijze kleur die makkelijk bij om het even welke auto past.

Nadelen
Design:

tot op heden zijn er alleen nog maar positieve online beoordelingen geplaatst. Echter is het mogelijk dat het design niet bij elke klant in de smaak zal vallen.

 

 

 

 

4. Faradbox Dakdragers Ford Focus

 

Deze dakdrager van het bekende merk Faradbox is werkelijk geschikt voor elke Ford Focus SW 2011. Verder kun je het ook toepassen op de Ford Focus versie uit 2015. Uiteraard is het belangrijk dat het telkens om een gesloten dakrail gaat.

De dakdrager is helemaal gemaakt uit aluminium dat niet alleen bijzonder stevig en sterk is maar ook nog eens relatief weinig weegt. Zo weegt de dakdrager zelf amper 5000 gram maar kun je die wel belasten met maar liefst ruim 100 kg.

We merken dat niet alle klanten even positief reageren. Een aantal gebruikers blijken heel positief te zijn terwijl het voor andere kopers dan weer om een zeer kwetsbaar product gaat. Zo zouden de rubbers van een middelmatige kwaliteit zijn en is er zelfs bij een lage snelheid al last van bijzonder veel windgeruis.

Ben je in het bezit van een Ford Focus SW uit 2011? Dan is deze dakdrager werkelijk ideaal voor jou. Uiteraard kun je dit type dakdrager ook gebruiken in combinatie met de Ford Focus SW die in 2015 gelanceerd werd. Alvorens je besluit het toestel aan te kopen, is het handig om de eigenschappen ervan even op een rijtje te plaatsen.

Voordelen
Materiaal:

de dakdrager is, net zoals de meeste andere producten uit deze lijst, vervaardigd uit aluminium. Aluminium weegt weinig maar is toch vrij sterk en stevig.

Draagkracht:

met deze dakdrager mag je zeker zijn van een maximale draagkracht van ruim 100 kg. Ideaal dus wanneer je met het hele gezin een weekje op vakantie wilt trekken.

Nadelen
Gesloten dakrail:

het is belangrijk om er rekening mee te houden dat je deze dakdrager steeds in combinatie met een gesloten dakrail systeem gaat gebruiken.

Kwetsbaar:

een kleine minderheid van de kopers is echter van mening dat bepaalde onderdelen aan deze dakdrager toch wel behoorlijk kwetsbaar zijn en snel stuk gaan.

 

 

 

 

5. Thule Touring 780 Black Glossy

 

Deze Thule Touring dakdrager zul je helemaal niet meer tussen de goedkope exemplaren hoeven te zoeken omwille van de bijzonder hoge prijs.

De dakdrager heeft een zwarte kleur en een lengte van maar liefst 196 cm. Het is een vrij groot model dat zelf 15000 gram weegt en dus vooral ideaal is wanneer je op vakantie vertrekt. Je kunt de drager gemakkelijk monteren door middel van een handig kliksysteem. Verder is er ook een eenvoudig vergrendelingssysteem voorzien.

De hoge prijs zou een verklaring kunnen geven voor het feit dat er nog steeds geen reacties bij het artikel geplaatst zijn. Het is ook mogelijk dat het eventueel nog om een vrij recente dakdrager blijkt te gaan.

Tenslotte wordt de top 5 afgesloten met de Thule Touring dakdrager. Het is een handig en duurzaam exemplaar dat heel stevig is. De dakdrager is makkelijk te installeren en kan heel wat gewicht verdragen. Kortom, het lijkt wel een goede aankoop te zijn als je binnenkort op reis vertrekt.

Voordelen
Formaat en gewicht:

het gaat hier om een vrij grote dakdrager die ruim 196 cm lang is. Verder weegt het product ongeveer 15000 gram.

Installatie:

de dakdrager is voorzien van een praktisch kliksysteem dat toelaat om het product makkelijk en zonder al teveel problemen op je wagen te monteren.

Veiligheid:

je mag ook zeker zijn van een veilige dakdrager die zelfs voorzien is van een handig vergrendelingssysteem.

Nadelen
Prijzig:

jammer genoeg zul je voor deze dakdrager toch net iets meer budget hoeven te voorzien.

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Safety first
11 months ago

Farad dakdragers voor gesloten dakrails zijn erg link. Slechts een randje van 1mm grijpt aan de buitenkant. Dat is eigenlijk alles. Originele dakdragers bevatten aan de binnenkant pinnen die in de gaten komen van de dakrails. Niets kan dan schuiven en dus dubbel geborgd. Farad principe is veel te onveilig

10top Team
Admin
10top Team
11 months ago
Reply to  Safety first

Hoi,

Bedankt voor de eerlijke reactie. We houden zeker rekening met de gebruikerservaringen tijdens het selecteren van 5 topproducten.

Daarom worden regelmatig ook pagina updates doorgevoerd.

Met vriendelijke groet

DMCA.com Protection Status