fbpx

5 Beste Dekbedovertrekken Test van 2019

Laatste update: 23.10.19

 

Dekbedovertrekken – Vergelijkingstest & Koopgids

 

 

Dekbedovertrekken koopgids

 

Heb je nood aan een volledig nieuw dekbedovertrek? Het is altijd mogelijk dat je oude dekbedovertrek gewoon versleten is, of dat je gewoon zin hebt in iets nieuws. Toch is het niet altijd makkelijk een keuze te maken uit de beste dekbedovertrekken. Daarom is het een goede aanbeveling verschillende modellen met elkaar te vergelijken, en hierbij rekening te houden met aanbiedingen. Zo zul je kunnen vaststellen dat er niet alleen onderscheid is tussen de maten en de materiaalsoorten, maar ook op het gebied van het onderhoud. Neem dan ook rustig de tijd om op zoek te gaan naar een nieuw dekbedovertrek.

 

 

Het nut van een dekbedovertrek

Voor heel veel mensen heeft een dekbedovertrek een functionele functie, namelijk ervoor zorgen dat je het niet te koud krijgt tijdens het slapen. Toch kan een dekbedovertrek ook een esthetische rol invullen. Zo zijn er steeds meer personen voor wie het uitzicht ook belangrijk wordt. Het is altijd leuk om in een sfeervolle slaapkamer terecht te komen. Het maakt de slaapkamer iets gezelliger en aangenamer om te gaan slapen.

Bovendien kun je met een eenvoudig dekbedovertrek meteen de sfeer van de volledige slaapkamer doen veranderen. En er zijn nu eenmaal verschillende personen die wel houden van een beetje veranderen zo nu en dan. Toch raden wij jou aan om zoveel mogelijk dekbedovertrekken te bekijken, en hierbij rekening te houden met verschillende factoren. Zo zul je vast en zeker vrij snel een leuk en aantrekkelijk dekbedovertrek vinden.

 

Het onderhoud

Bij de aankoop van een dekbedovertrek is het ook belangrijk om even stil te staan bij het onderhoud ervan. De meeste dekbedovertrekken kun je zonder problemen in de wasmachine en in de droogtrommel stoppen. Toch zijn er een aantal goede aanbevelingen. Wanneer je een nieuw dekbedovertrek aankoopt, dan is het altijd een goed idee om het eerst even grondig te wassen. Draai je dekbedovertrek altijd binnenste buiten. Op die manier blijven de kleuren langer behouden.

Zorg er daarnaast ook voor dat je gebruik maakt van de juiste temperatuur. De temperatuur die je moet gebruiken, staat meestal op het etiket van het dekbedovertrek vermeld. Verder is het ook een goed idee, om je dekbedovertrek te sorteren per kleur. Als je een donker dekbedovertrek hebt met een bleek hoeslaken, dan is het bijvoorbeeld beter om deze 2 elementen niet samen in de wastrommel te stoppen.

 

De juiste maat

Verder lijkt het ons ook een goed idee om even stil te staan bij de correcte maat van het dekbedovertrek. Eigenlijk is het behoorlijk eenvoudig, want je hoeft alleen maar rekening te houden met je matras of je bed. Een dekbedovertrek voor een enkelvoudig bed zal uiteraard veel kleiner zijn dan wanneer je over een tweepersoonsbed beschikt. Probeer hier dan ook rekening mee te houden.

Verder zijn er ook heel wat verschillende maten tussen de tweepersoons of enkelvoudige bedden. Niet alle tweepersoonsbedden zijn even groot, net zoals ook niet alle enkelvoudige bedden over dezelfde standaard afmetingen beschikken. Een dekbedovertrek voor een ledikantje is dan weer veel kleiner. Kortom probeer hier rekening mee te houden en dan zul je vast en zeker het ideale dekbedovertrek kunne spotten.

 

 

Met welk budget moet je rekening houden

Doordat er zoveel verschillende dekbedovertrekken bestaan, is het niet meer dan logisch dat er ook heel wat onderscheid is in de prijzen. Zo zul je heel wat goedkope dekbedovertrekken tegenkomen, net zoals je voor andere exemplaren dan misschien wat meer zult betalen. Uiteraard beslis je helemaal zelf welk bedrag je er kunt en wilt aan uitgeven. Probeer daarom op voorhand al even na te denken over je wensen en verwachtingen.

Ben je op zoek naar een dekbedovertrek dat enkel functioneel is, of hecht je ook heel wat belang aan het design en de esthetische waarde ervan? Het prijskaartje kan hierdoor vast en zeker beïnvloedt worden. Zo zal een designvol dekbedovertrek vaak iets duurder zijn in de aankoop. Toch is het vooral belangrijk dat jij tevreden bent. Door rekening te houden met eventuele promoties kun je ook altijd een dekbedovertrek aanbieding tegenkomen.

 

Gebruikte materiaalsoorten

Er is natuurlijk ook heel wat onderscheid op het vlak van de gebruikte materiaalsoorten. Zo kun je kiezen voor een dekbedovertrek dat gemaakt is uit katoen, katoen satijn, jersey of linnen. Net zoals er ook heel wat flanellen dekbedovertrekken zijn en exemplaren die gemaakt zijn uit Perkal katoen. Het komt er in de eerste plaats vooral op neer om even over een aantal zaken te denken. Ben je iemand die het snel koud heeft, of heb je het altijd te warm. In het laatste geval is een flanellen dekbed niet echt een goede optie.

Katoen is dan weer een materiaalsoort die je zonder problemen het hele jaar door kunt gebruiken. ook Perkal katoen is een goede aanbeveling, omdat het zacht en comfortabel aanvoelt. Kies je voor katoensatijn dan kies je vooral voor het esthetische aspect. Katoen satijn heeft een glanzend effect waardoor het heel luxueus overkomt. Kortom, er zijn werkelijk heel wat opties mogelijk. Dit maakt het niet alleen leuk maar vaak ook moeilijker om een keuze te maken.

 

5 Beste Dekbedovertrekken (Reviews) van 2019

 

Tegenwoordig heb je heel wat keuze inzake een degelijk dekbedovertrek. Je hebt verschillende formaten, verschillende materiaalsoorten en verder kun je ook de kleur en het design kiezen. Of je nu een groen of een blauw dekbedovertrek wenst of een model van Disney, het is allemaal mogelijk. Hieronder hebben wij 5 topproducten opgesomd die we hebben geselecteerd hebben op basis van de reviews en het advies van de gebruikers. Neem je tijd om de opties eens rustig te bekijken en kies er het voor jou beste dekbedovertrek uit.

 

1. Beddinghouse Edmonton Flanel Dekbedovertrek 

 

Dit dekbedovertrekt van Beddinghouse zul je misschien niet meteen tussen de goedkope dekbedovertrekken terugvinden. Toch merken we dat heel wat kopers heel tevreden zijn met de geleverde kwaliteit en de degelijkheid.

Het flanellen dekbedovertrek meet 140 x 200 cm maar kun je ook verkrijgen in een 240 x 220 cm formaat. Verder kun je kiezen uit 2 verschillende kleuren en het model eruit halen dat je het liefste ziet. Het laken beschikt over een ademende structuur maar voelt tegelijk toch heel warm en zacht aan.

Je kunt het laken probleemloos op 60 graden wassen en het vervolgens mag je het ook in de droogtrommel stoppen. Dit kunnen heel wat klanten dan ook waarderen. Het voelt heel comfortabel aan en het laken is bijzonder duurzaam en dat is voor vele gebruikers een belangrijke vereiste.

 

Koop bij bol.com (€54.95)

 

 

 

 

2. Dekbedovertrek Mickey & Minnie Mouse The End

 

Indien je echt dol bent op Disney dan is dit dekbedovertrek gewoon echt wel iets voor jou. Het is een tweepersoons dekbedovertrek dat beschikbaar is in maat 140 x 200 cm en 140 x 220 cm.

Het dekbedovertrek is helemaal gemaakt uit duurzaam en comfortabel katoen. Katoen heeft een ademende structuur en voelt ook heel comfortabel aan. Bovendien kun je het zonder problemen in de wasmachine en de droogtrommel stoppen. Je krijgt er ook twee kussenslopen bij en de binnenkant van het laken is bedekt met een leuke hartjes print.

Ondanks het hoge prijskaartje merken we toch dat velen de kwaliteit en de degelijkheid sterk waarderen. Het is een mooi dekbedovertrek dat boven alles ook nog eens bijzonder fijn aanvoelt.

 

Koop bij bol.com (€59.95)

 

 

 

 

3. Lotte & Julius Dekbedovertrek 140 x 200 cm Eenpersoonsdekbedovertrek

 

Indien je op zoek bent naar een leuk dekbedovertrek voor je kind dan kun je altijd dit model eens bekijken. Het is afkomstig van het merk Lotte & Julius en is in verschillende maten beschikbaar. Zo is het mogelijk om het in een kleiner formaat te bestellen dat geschikt is voor een eenpersoonsbed. Maar ook de grote formaten zoals 140 x 200 cm zijn mogelijk.

Het dekbedovertrek is helemaal vervaardigd uit duurzaam en stevig katoen en voelt bijzonder heerlijk en comfortabel aan. Zowel de hoes alsook de kussensloop kun je veilig en eenvoudig afsluiten door middel van een ritssluiting. Bovendien kun je het probleemloos in de wasmachine en de droogtrommel stoppen.

De klanten zijn duidelijk tevreden over de kwaliteit en de duurzaamheid van dit leuke dekbedovertrek. De print met het paard wordt bij vele kindjes ook enorm enthousiast onthaald.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

4. Papillon Rosalie dekbedovertrek lits-jumeaux 240 x 200

 

Als jij al geruime tijd op zoek bent naar een leuk en aantrekkelijk dekbedovertrek voor een tweepersoonsbed dan kun je alvast dit model eens bekijken. Het is beschikbaar in 3 verschillende maten en het is afkomstig van het bekende merk Papillon.

Net zoals de meeste voorgaande producten uit onze lijst, is ook dit dekbedovertrek helemaal gemaakt uit katoen. Katoen is voorzien van een ademende structuur en is ook heel gemakkelijk te onderhouden. Je kunt het dekbedovertrek en de kussenslopen probleemloos in de wasmachine en de droogtrommel stoppen.

De neutrale tinten van dit dekbedovertrek spreken heel wat klanten meteen aan. Bovendien vinden de meesten dat het bijzonder fijn aanvoelt en dat het laken ook perfect past. Toch vindt slechts één enkele koper het dekbedovertrekt net een tikkeltje te duur.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

5. Baby Dekbedovertrekje Ledikant Minnie Mouse 100 X 135 cm

 

Zodra je de prijs van dit artikel ziet dan zul je meteen denken dat het hier wel eens om een dekbedovertrek aanbieding kan gaan. Net zoals één van de vorige overtrekken is ook dit model afkomstig van het bekende merk Disney.

Dit dekbedovertrek is helemaal gemaakt uit bijzonder stevig en duurzaam katoen. Bovendien is het gemakkelijk te onderhouden doordat het in de wasmachine mag. Met een afmeting van 100 x 135 cm is dit dekbedovertrek werkelijk ideaal om met een ledikant te gebruiken. Op die manier kan jouw kindje genieten van een veilige en rustige nacht.

Het is perfect mogelijk dat het hier om een vrij nieuw product gaat. Het kan ook zijn dat verschillende mensen het dekbedovertrek reeds in huis gehaald hebben maar nog geen tijd genomen hebben om een review te plaatsen.

 

Koop bij bol.com (€19.98)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status