fbpx

5 Beste Desktop Computers Test van 2019

Laatste update: 15.10.19

 

Desktop Computers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een computer die over iets meer vermogen en meer mogelijkheden en opties beschikt in vergelijking met een standaard laptop? Dan moet je vast en zeker op zoek gaan naar een degelijke desktop computer. Toch is het niet altijd makkelijk om nu te weten te komen wat de beste desktop computer is. Daarom willen wij jou hierbij alvast helpen. Zo zijn we op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde desktop computers. Zo hebben we gemerkt dat je met de MSI Nightblade MI3 7RB-006EU alvast een uitstekend toestel in huis haalt. Het is de ideale desktop computer voor de fervente gamer. Je hebt verder ook de mogelijkheid om te kiezen voor de Acer Aspire XC-730 I3840 NL desktop computer. Dit apparaat is uitgerust met het besturingssysteem Windows 10.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Desktop computers koopgids

 

Een desktop computer heeft veel meer vermogen dan een laptop en is geschikt voor veel verschillende toepassingen. Je kunt een desktop computer aanbieding gebruiken voor tekstverwerking of om presentaties te maken maar je kunt er ook op internetten en zelfs leren programmeren. Sommige zijn krachtig genoeg om te gebruiken als gaming computer maar de meeste worden gebruikt voor andere doeleinden. Als je de beste desktop computers wilt kopen dan moet je de volgende factoren vergelijken: de processor, de harde schijf, het beeldscherm, de grafische kaart, het geluid en de prijs.

 

 

De processor van de computer

De processor van een computer kun je vergelijken met het brein van een mens. Dit toestel voert de verschillende opdrachten van een computer uit. Hoe krachtiger de processor, hoe meer taken je kunt uitvoeren. Een krachtige processor zorgt ook voor een snelle uitvoering van de taken.

Momenteel zijn er twee belangrijke fabrikanten op het vlak van processors namelijk Intel en AMD. Beide maken geregeld nieuwe en betere processors dus de keuze hangt volledig van de koper af. Meestal koop je een computer met een processor van hetzelfde merk als je vorige computer, zeker als je tevreden was over de werking.

Er zijn verschillende soorten processors afhankelijk van het aantal kernen die ze bevatten. Een dual core processor heeft twee kernen en de meeste computer beschikken tegenwoordig over zo’n model. Toch zijn er ook al computers met een quad core processor die vier kernen heeft. Dit laatste model kan veel meer taken uitvoeren op een snelle manier. Als je dus vele bewerkingen tegelijk wilt uitvoeren is een quad core processor de beste aanbeveling.

Als je van plan bent om te gamen kies dan voor een krachtige processor. Vooral ook voor VR gaming heb nood aan een krachtige computer met een goede HDMI verbinding.

 

Welke harde schijf?

Er zijn twee soorten waaruit je kunt kiezen namelijk een HDD en een SSD. De HDD of Hard Disk Drive gebruikt een schijf om gegevens op te schrijven. Omdat de schijf op gang moet komen duurt het langer eer de informatie kan gelezen worden. Deze harde schijven kunnen echter een enorme hoeveelheid aan gegevens opslaan, er zijn al modellen die wel 3 TB of meer opslagruimte hebben.

Een SSD of Solid State Drive gebruikt microchips om de gegevens op te bewaren en werkt daardoor veel sneller. Een SSD is een goede optie voor gaming computers want het spel zal sneller starten en werken. Deze modellen beschikken meestal over minder opslagruimte dan een HDD en zijn ook duurder om aan te schaffen.

Sommige computers gebruiken beide soorten om de werking te optimaliseren. Je kunt dan bestanden die je weinig gebruikt zoals foto’s en video’s bewaren op de HDD terwijl je de SSD volledig kunt gebruiken om tijdelijke bestanden van programma’s op te plaatsen.

Let vooral ook op de opslagruimte van de harde schijf. Het is beter om aanbiedingen te zoeken met een hoge opslagruimte zodat je vele bestanden kunt bewaren.

 

Computerscherm

Het scherm van een desktop computer kun je apart bijkopen. Dit heeft het grote voordeel dat je zelf de grootte en de resolutie van het beeldscherm kunt kiezen. Op die manier kun je zelf een scherm kopen die voldoet aan het gebruik van je computer.

Als je de computer gebruikt om films en series te kijken dan zul je natuurlijk een zo groot mogelijk scherm willen om te kunnen genieten van het beeld. De resolutie is ook belangrijk want dit bepaalt de kwaliteit van het beeld. Een hogere resolutie zorgt voor een scherper beeld en een betere kleurweergave.

Je moet echter rekening houden met de grafische kaart die in je desktop computer zit. Het beeldscherm moet de resolutie van je grafische kaart aankunnen dus het is aanbevolen om de aankoop van het scherm op dit gegeven te baseren.

 

 

Grafische kaart en geluid

De grafische kaart zorgt, in combinatie met het beeldscherm, voor een goede weergave van het beeld. Vooral als je van plan bent om de computer te gebruiken voor gaming of om films of series te kijken is dit belangrijk. Personen die de computer nodig hebben voor tekstverwerking of presentaties hoeven hier niet te veel aandacht aan te besteden.

Het geluid is ook belangrijk maar meestal zijn de standaard luidsprekers van een computer niet echt van goede kwaliteit. Het kan daarom interessant zijn om apart een set luidsprekers te kopen die zorgen voor een betere geluidservaring.

Let tenslotte nog op de prijs, sommige kopers willen enkel maar goedkope desktop computers kopen. Je kunt zeker mooie promoties vinden als je online enkele producten opzoekt.

 

5 Beste Desktop Computers (Reviews) van 2019

 

Een desktop computer kan door de grootte enkel thuis gebruikt worden en is niet handig om mee te nemen op verplaatsing zoals een laptop. Een desktop is natuurlijk veel krachtiger en je beschikt over veel meer mogelijkheden op professioneel gebied. We hebben enkele computer met elkaar vergelijken op vlak van prijs en kwaliteit zodat je eenvoudig de beste desktop computer kunt kopen.

 

1. MSI Nightblade MI3 7RB-006EU Gaming Desktop

 

Deze desktop computer is heel geschikt voor gaming en beschikt over een hendel aan de voorkant zodat je de PC kunt meenemen. De computer is voorzien van een NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti videokaart en een Intel Core i5 7400 processor. Er zijn twee aparte ventilatoren in de computer geïnstalleerd om alle componenten efficiënt te koelen.

Je beschikt over een werkgeheugen van 8 GB en de harde schijf heeft een capaciteit van 1 TB. Dankzij de Mystic Light verlichting kun je zelf kiezen welke kleur de verlichting moet hebben. Zo kun je zelf het design van je computer beïnvloeden en dit maakt de gaming ervaring veel aangenamer.

Enkele kopers vinden het product te prijzig maar de meesten zijn heel tevreden over de aankoop. De kwaliteit van de computer is top en het formaat is compact. Een ander minpunt is dat je na aanschaf nog alles moet installeren en dit kan veel tijd innemen. Voor de rest is het apparaat heel geschikt voor gaming vanwege de snelle reacties.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

2. Acer Aspire XC-730 I3840 NL Toren PC

 

Deze desktop computer van Acer met Windows 10 besturingssysteem is uitgerust met een Intel Pentium J4205 processor met een intern geheugen van 8 GB. De opslagruimte van de HDD is 1 TB en het apparaat is ook voorzien van een CD en DVD lezer en brander.

Het toestel beschikt over een Intel HD Graphics 505 videokaart en gebruikt draadloze technologie die drie keer sneller werkt dan de vorige generatie. De computer heeft een compact formaat en past op elk bureau. De computer beschikt ook over 4 USB poorten waarvan 2 aan de voorkant.

De kopers geven goed advies over de kwaliteit van het product en vinden het een voordelige koop. De computer is perfect voor thuisgebruik en maakt weinig geluid. Hij is al voorgeprogrammeerd en start ook vlug op.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

3. Play4Ever One Budget computer

 

Deze budget computer is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar goedkope desktop computers. Voor de lage prijs krijg je ook voldoende kwaliteit want je kunt deze computer eenvoudig gebruiken voor dagelijkse taken met Office. Je beschikt over een CD en DVD speler en brander en je kunt ook bepaalde spellen op de computer gebruiken.

Het apparaat is uitgerust met een AMD A6-5400K processor en heeft een geheugen van 8 GB. De harde schijf beschikt over een opslagcapaciteit van 1000 GB en er is een AMD Radeon HD 7540D graphics videokaart in het toestel geplaatst. Je beschikt over verschillende aansluitingen zoals HDMI, VGA en Micro SD. Deze desktop gebruikt Windows 10 als besturingssysteem.

De kopers zijn tevreden over de kwaliteit van deze desktop computer aanbieding. De geleverde service van de aanbieder is top en het apparaat maakt ook bijna geen geluid. De computer is eenvoudig om te installeren en werkt perfect.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

4. HP All in One 22-b028nd Energy Star

 

Deze desktop computer is een all-in-one  die geleverd wordt met een toetsenbord en een optische muis. De computer is voorzien van een AMD quad-core A6 processor en de harde schijf heeft een opslagcapaciteit van 1000 GB. De beeldkwaliteit van het scherm is Full HD en de DTS Studio Sound luidsprekers zorgen voor een uitstekend geluid.

Het apparaat is uitgerust met HP Lounge waarmee je al je muziek kunt beheren met slechts één programma. Dit programma geeft je ook toegang tot duizenden radiostations en de laatste nieuwtjes op het vlak van muziek.

De meningen over dit product zijn verdeeld. We lezen in een review dat de computer te traag is, zelfs als je gewoon een pagina op internet wilt openen. In de meeste andere reviews kunnen we lezen dat de kopers tevreden zijn over de kwaliteit, vooral die van het beeldscherm, en dat het product vele mogelijkheden heeft.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

5. MSI Nightblade MI2C-062 Gaming Desktop

 

Deze compacte desktop computer is perfect om te gamen met de ingebouwde NVIDIA GeForce GTX 960 videokaart. Net als bij het eerste product is deze computer uitgerust met twee aparte ventilatoren om alle onderdelen efficiënt te kunnen koelen.

De Intel Core i7-6700 processor zorgt voor een snelle reactietijd van de computer en Windows 10 is geïnstalleerd als besturingssysteem. De harde schijf heeft een opslagcapaciteit van 1 TB.

De computer is stil maar voor één koper niet stil genoeg. Het kleine formaat en het mooie design vallen goed in de smaak en de computer is krachtig genoeg om nieuwe games mee te spelen. De computer start snel op en werkt perfect.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status