5 Beste Draadloze Muizen Test van 2020

Laatste update: 03.06.20

 

Draadloze Muizen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een draadloze muis is altijd handig en nuttig omdat je dan toch iets meer bewegingsvrijheid hebt. Toch is het niet altijd gemakkelijk om op zoek te gaan naar de beste draadloze muis. Daarom willen wij jou graag eventjes verder helpen. Wij zijn dan ook op zoek gegaan naar de 3 beste draadloze muizen. Zo zijn we onder andere te weten gekomen dat je met de Logitech M235 vast en zeker een goede aankoop doet. Het toestel is heel flexibel en beweegt bijzonder soepel en zonder problemen. Je hebt natuurlijk ook de keuze om te kiezen voor de Apple Magic Mouse 2 draadloze muis. Het grote voordeel is dat je niet altijd opnieuw batterijen hoeft aan te kopen. De draadloze muis is voorzien van krachtige batterijen die je altijd kunt herladen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Draadloze muizen koopgids

 

Bij een computer is het altijd handig om een muis te hebben. Zelfs bij een laptop, want hoewel je over een touchpad beschikt die de functie van de muis kan overnemen, is het toch makkelijker om te werken met een muis. Tegenwoordig zijn de meeste muizen zelfs draadloos zodat je over meer bewegingsvrijheid beschikt en de kabel niet in de weg ligt. Je kunt kiezen tussen verschillende soorten muizen en rekening houden met de aansluiting, het scrollwiel, de programmeerbare knoppen en de prijs.

 

 

Soorten muizen

We bespreken even vier soorten muizen. De mechanische muis beschikt over een balletje aan de onderkant die de bewegingen van de muis doorgeeft zodat deze vertaald worden naar het scherm. Het nadeel van deze muis is dat de bal ook vuil meeneemt naar de assen en je moet dit type dus regelmatig schoonmaken. Deze soort is echter ouderwets en vind je niet veel meer terug.

De optische muis gebruikt een laser of een LED lampje aan de onderkant om via de weerkaatsing van het licht de bewegingen door te geven aan de computer. Deze muis is nauwkeuriger en wordt niet vlug vuil. Voor sommige gebruikers beweegt de muis te snel. Deze soort is tegenwoordig de standaard, bijna alle muizen die nu verkocht worden zijn optische muizen.

De gaming muis is speciaal ontwikkeld voor mensen die vooral veel gamen op de computer. Deze muis beschikt over extra knoppen om de besturing van je game makkelijker te maken. Sommige van deze knoppen kun je zelf instellen. Het design van deze muis is meestal ook aantrekkelijker om in het oog te springen van gamers.

De ergonomische muis is geschikt voor mensen die last hebben van RSI (Repetitive Strain Injury) of dit juist willen vermijden. Er is minder wrijving aan je pols of elleboog omdat je hand op een andere positie ligt.

 

Aansluiting

Een draadloze muis kan werken op losse batterijen of op een oplaadbare accu. Je kunt de muis ook op verschillende manieren verbinden met je computer. Je hebt de mogelijkheid om je muis infrarood te verbinden met je PC maar als je computer over bluetooth beschikt kun je het toestel ook via Bluetooth verbinden. Een derde mogelijkheid is via een radiofrequentie van 2,4 GHz.

Het is handig als je de muis zelf kunt opladen want dan heb je geen reservebatterijen nodig. Het is ook handig als je een batterij-indicator hebt zodat je de status van je batterijen in de gaten kunt houden. De meeste muizen beschikken over een USB adapter die je op de computer aansluit waardoor je de muis meteen kunt gebruiken.

 

Scrollwiel en programmeerbare knoppen

Een scrollwiel is gemakkelijk want je kunt deze knop gebruiken om het scherm naar beneden te scrollen. Zo hoef je niets vast te klikken om het scherm naar beneden te trekken. Meestal kan dit scrollwiel zelfs nog ingedrukt worden om het als extra knop te gebruiken. Er bestaan ook muizen waarmee je horizontaal kunt scrollen, deze knop noemen we een sidescroll.

Programmeerbare knoppen zul je vooral vinden op een gaming muis. Je kunt dan zelf functies toewijzen aan bepaalde knoppen op de muis om het gebruik eenvoudiger te maken. De mogelijkheden zijn groot, zo kun je bijvoorbeeld een knop gebruiken om de computer te starten of om een programma af te sluiten. Voor gamers is dit anders, zij kunnen knoppen instellen om bepaalde wapens te gebruiken of acties te verrichten.

De meeste muizen zijn geschikt voor zowel links- als rechtshandigen maar toch zijn er bepaalde muizen die speciaal ontwikkeld zijn voor links- of rechtshandigen. Let daarop bij de aankoop van je muis.

 

 

Prijs van een draadloze muis

Een draadloze muis kost niet veel geld. Je kunt al voor 10 euro een goede draadloze muis kopen. Het hangt er vooral vanaf welke kenmerken er voor jou belangrijk zijn. Een oplaadbare muis zal iets meer kosten dan een model met losse batterijen. Een gaming muis zal meestal ook duurder zijn dan de andere modellen omdat het over veel meer opties beschikt.

Schrijf jouw eisen op een papiertje zodat je ze kunt vergelijken met de kenmerken van de draadloze muizen die jouw voorkeur genieten. Je kunt online ook op zoek gaan naar interessante aanbieding en het is een goede aanbeveling om daarbij ook te letten op de beoordelingen van andere kopers. Deze reviews bevatten nuttige informatie over de werking van elk product. Zo kun je op voorhand weten of je een artikel koopt van goede kwaliteit of niet.

 

5 Beste Draadloze Muizen (Reviews) van 2020

 

Met een draadloze muis is het veel makkelijker om te werken op de computer. Vooral als je van thuis uit werkt. De kabel ligt niet meer in de weg en je hoeft ook niet meer te sukkelen met het touchpad. Maar waar vind je nu de beste draadloze muis? Wij maken je keuze makkelijker door vijf producten te vergelijken en op een rijtje te zetten. Lees gerust verder om je beter te informeren voor je overgaat tot een aankoop.

 

1. Logitech M235 Draadloze Muis

 

Deze draadloze muis van Logitech beweegt soepel en is gemakkelijk overal naartoe mee te nemen. Hij is speciaal ontworpen zodat hij door zowel links- als rechtshandigen gebruikt kan worden. Je kunt hem voor een lange tijd gebruiken dankzij de zachte zijgrepen en de comfortabele vorm.

Het toestel maak gemakkelijk verbinding met je computer via USB en heeft een bereik van 25 meter. De muis werkt op vele oppervlakken en de levensduur van de batterijen wordt verlengd dankzij de aan/uitknop en de slimme slaapstand.

De honderden reviews geven een positief advies over dit product. De kopers vinden de kwaliteit van de muis top en zijn ook tevreden over de goedkope prijs. Het toestel is eenvoudig in gebruik en is duurzaam. Hij is klein dus minder geschikt voor mensen met grote handen.

Als je op zoek bent naar een degelijke draadloze muis dan is het zeker en vast de moeite om dit model van Logitech eens te bekijken. Deze draadloze muis kan rekenen op heel veel positieve online reviews van klanten. Daardoor zou het zomaar eens tot de populairste draadloze muizen kunnen behoren.

Voordelen
Ontwerp:

deze draadloze muis is beschikbaar in drie kleuren waaronder blauw, rood en grijs. Bovendien is dit model zowel door linkshandige personen alsook rechtshandige personen te gebruiken.

Comfort:

je zult meteen merken dat de zijgrepen heel zacht aanvoelen en de muis een comfortabele vorm heeft. Daardoor is het ideaal voor mensen die dagelijks een paar uurtjes aan hun computer werken.

Handig in gebruik:

je kunt op een snelle en eenvoudige manier verbinding maken door middel van USB. Verder is er een bereik van maar liefst 25 meter.

Nadelen
Past niet:

een beperkte groep klanten deelt mee dat deze draadloze muis toch iets minder geschikt is om door mensen met grote handen te worden gebruikt.

Prijzig:

in vergelijking met sommige andere draadloze muizen valt de prijs van dit model heel goed mee. Toch vinden enkele kopers de prijs toch nog te hoog.

Koop bij bol.com (€24.99)

 

 

 

 

2. Apple Magic Mouse 2 Bluetooth Muis

 

De Apple Magic Mouse 2 heeft geen batterijen nodig want hij is oplaadbaar via de ingebouwde batterij. Het is een lichte, draadloze muis die werkt via Bluetooth en die zichzelf automatisch aan je Mac koppelt. De muis glijdt soepel over je bureau en met het Multi-Touch-oppervlak kun je eenvoudig swipen tussen webpagina’s of scrollen door documenten.

De muis bestaat uit een aanraakoppervlak zonder knoppen maar je kunt, indien je dat wilt, ook een één- of tweeknopsbediening instellen. Hij wordt geleverd met een USB kabel om hem op te laden en is ook geschikt voor Windows.

De meeste kopers vinden dit een top product. De muis is van uitstekende kwaliteit en is eenvoudig in gebruik. Hij past ook perfect en is ook duurzaam. Hij is energiezuinig en ideaal voor Mac gebruikers. Het enige minpunt voor velen is dat deze draadloze muis te duur is.

Apple is één van de meest bekende en gewaardeerde merken op het gebied van elektronica. Het zal dan ook niet verwonderen dat heel veel gebruikers het ook als het beste merk beschouwen. Toch zul je moeten rekening houden met een iets hoger budget maar daar lijken de meeste kopers zich niets van aan te trekken.

Voordelen
Comfort:

deze draadloze muis is zowel geschikt voor rechtshandigen alsook linkshandigen. Bovendien kun je kiezen uit 2 verschillende kleuren.

Batterij:

deze draadloze muis is voorzien van een handige ingebouwde batterij die je steeds kunt herladen.

Handig in gebruik:

dit model weegt bijzonder weinig en is daardoor heel comfortabel. De muis werkt op basis van Bluetooth en zal zich meteen automatisch aan je Mac toestel koppelen.

Multi-Touch-oppervlak:

dankzij het Multi-Touch-oppervlak is het mogelijk om op een eenvoudige en snelle manier te schakelen tussen verschillende webpagina’s of documenten.

Nadelen
Budget:

ondanks de vele positieve reacties, zijn er toch wel een aantal gebruikers die vinden dat de aankoopprijs iets lager had mogen zijn.

Koop bij bol.com (€75.99)

 

 

 

 

3. HP X3000 Draadloze muis

 

De HP X3000 is een draadloze muis met een modern design en een lange levensduur. Hij heeft een zwarte kleur en de optische sensor werkt op bijna alle oppervlakken. De batterij gaat tot 12 maanden mee en het werk op een 2.4 GHz draadloze verbinding.

Deze draadloze muis beschikt over 3 knoppen en heeft een bereik van 10 meter. Dankzij de lage prijs behoort dit product tot de categorie van goedkope draadloze muizen.

De meeste kopers zijn heel tevreden over de goede kwaliteit van deze draadloze muis aanbieding en geven dus ook een positief advies. De prijs is ook goedkoop en het toestel is eenvoudig in gebruik.

Enkele andere gebruikers vinden de kwaliteit ondermaats en vinden het apparaat te kwetsbaar. Bij één koper werkte hij na twee dagen niet meer.

Ook het merk HP is een vaste waarde op het gebied van elektronica en levert volgens veel kopers degelijkheid en duurzaamheid af. Deze draadloze muis zul je bovendien zeker tussen de goedkope exemplaren kunnen zoeken aangezien het niet zo duur is in vergelijking met de voorgaande apparaten die we besproken hebben.

Voordelen
Ontwerp:

deze draadloze muis is beschikbaar in maar liefst 7 verschillende kleuren. Bovendien maakt het helemaal niet uit of je linkshandig of rechtshandig bent.

Budget:

in vergelijking met de andere 4 draadloze muizen uit onze selectie, beschikt dit exemplaar wel degelijk over de laagste prijs.

Handig in gebruik:

de draadloze muis is voorzien van maar liefst 3 knoppen en verzorgt een bereik van wel 10 meter. De batterij gaat bovendien probleemloos 12 maanden mee.

Nadelen
Kwetsbaar:

een kleine minderheid van de gebruikers vindt echter dat deze draadloze muis bijzonder kwetsbaar is en dus snel stuk gaat.

Koop bij bol.com (€25.7)

 

 

 

 

4. Trust GXT 130 Ranoo Draadloze Gaming Muis

 

De Trust GXT 130 Ranoo is een draadloze gaming muis die uitgerust is met negen game-knoppen en LED verlichting op de scroll-button. De drie extra duimknoppen zijn vooruit, achteruit en Ctrl. Door de lage prijs behoort dit apparaat tot de goedkope draadloze muizen.

Je beschikt verder nog over een praktische knop waarmee je twee keer kunt schieten met één klik en de LED verlichting kun je in- of uitschakelen met de schakelaar. De muis heeft een rubberen coating voor een optimale grip en om meer controle te hebben en de draadloze verbinding heeft een bereik van 8 meter.

De gebruikers schrijven positieve reviews over deze draadloze muis aanbieding. Ze zijn heel tevreden over de prijs/kwaliteitsverhouding en vinden het toestel eenvoudig in gebruik. Hij ligt lekker in de hand en is duurzaam. Voor enkele kopers is de kwaliteit maar matig en ze vinden ook dat de batterij te snel opgebruikt is.

Als je al geruime tijd op zoek bent naar een nieuwe draadloze muis dan zul je al gemerkt hebben dat er heel wat keuzemogelijkheden zijn. Met dit model van het merk Trust haal je zeker en vast een degelijk product in huis als we de online reacties van de klanten bekijken.

Voordelen
Bereik:

deze draadloze muis biedt een bereik aan van maar liefst 8 meter. Dit maakt het mogelijk om vanop een bepaalde afstand de toestellen snel en efficiënt te bedienen.

Knoppen:

het toestel beschikt over wel 9 verschillende knoppen waarvan er 3 duimknoppen zijn namelijk CTRL, achteruit en vooruit.

DPI:

het is mogelijk om op een eenvoudige maar vooral snelle manier de DPI aan te passen. Je kunt hierbij kiezen tussen 800, 1200, 1600, 2000 en 2400 DPI.

Nadelen
Matige kwaliteit:

slechts enkele gebruikers vinden de kwaliteit niet helemaal uitstekend. Dit heeft te maken met het feit dat bepaalde knoppen vrij kwetsbaar zijn en snel stuk gaan.

Koop bij bol.com (€21.99)

 

 

 

 

5. Logitech MK235 Draadloos Toetsenbord en Muis

 

De Logitech MK235 is een set die bestaat uit een draadloze muis en een draadloos toetsenbord. De batterijen hebben een lange levensduur en gaan tot maximaal drie jaar lang mee. Elke toets werd behandeld met een speciale lak die het vervagen van de letters tegengaat en het toetsenbord is ook bestand tegen morsen.

Je kunt het toetsenbord en de muis meteen gebruiken door de USB ontvanger op je computer of televisie aan te sluiten. De verbinding heeft een bereik van 10 meter.

De kopers van dit product geven een overwegend positief advies. Het pakket is eenvoudig in gebruik en is van een goede kwaliteit. Het heeft een lage prijs omdat het gaat over zowel een draadloze muis als een draadloos toetsenbord. Het is een duurzame en compacte set die je overal eenvoudig kunt meenemen.

Net zoals het eerste apparaat is ook deze draadloze muis afkomstig van het bekende merk Logitech. Dit model heeft een compleet normaal formaat en komt in combinatie met een draadloos toetsenbord. Het lijkt ons daardoor ook zeker de moeite om dit product eens van naderbij te bekijken.

Voordelen
Set:

bij de aankoop van dit product zul je merken dat je er naast een draadloze muis ook een draadloos toetsenbord bij krijgt.

Batterij:

de batterijen zijn bijzonder sterk en kunnen tot maar liefst 3 jaar lang zonder problemen meegaan.

Comfort:

elke afzonderlijke toets van het bord werd afgewerkt met een speciale coating. Daardoor zullen de letters niet vervagen en is het bord ook bestand tegen bijvoorbeeld morsen.

Nadelen
Azerty:

het is wel belangrijk om te beseffen dat dit toetsenbord een Belgisch Azerty toetsenbord is. Het is dus niet het Qwerty toetsenbord zoals bijvoorbeeld in Nederland.

Koop bij bol.com (€32.99)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status