Beste draagbare oplader

Laatste update: 02.12.22

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Draagbare opladers test van 2022

 

Ben je op zoek naar een draagbare oplader maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij jou alvast even op weg helpen. Wij hebben eerst en vooral een koopgids opgesteld waarin we jou toch enkele richtlijnen willen meegeven. Indien je echt heel wat haast hebt bij het vinden van een draagbare oplader dan kun je ook gewoon onze top 3 raadplegen. Zo blijkt de Xtorm XB098 draagbare oplader alvast een schot in de roos te zijn. Bovendien is het bijzonder krachtig en kun je er zowat eender welk mobiel toestel zonder problemen mee gaan opladen. Met de Nokia DC-16 draagbare oplader kun je alvast zeker zijn van een meer dan waardig alternatief. Zo gaat het hier om een universele oplader die over een maximale capaciteit beschikt van maar liefst 220 mAh.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Draagbare opladers koopgids

 

Een draagbare oplader kan in vele vormen voorkomen. Zo kun je een oplader hebben die geschikt is voor batterijen of een powerbank om je smartphone mee op te laden. Een gewone oplader voor batterijen heeft echter altijd voeding nodig dus we zullen ons in deze koopgids toespitsen op powerbanks. Je kunt van de volgende tips gebruik maken om de beste draagbare opladers te vinden. Belangrijke punten waar je moet op letten tijdens de aankoop zijn het formaat, de capaciteit, de aansluitingen, de stroomsterkte en de kostprijs.

 

 

Formaat

 

Het is handig als je een draagbare oplader aanbieding koopt van een klein formaat. Je zult dit apparaat namelijk nodig hebben wanneer je onderweg bent en wanneer je geen stopcontact ter beschikking hebt. Als je dus kiest voor een kleine draagbare oplader dan zul je die veel makkelijker kunnen meenemen, zelfs in je jas- of broekzak.

De meeste mensen kopen dit product net voordat ze op reis gaan, het is dan ook een aanbeveling voor reizigers die lange periodes op het openbaar vervoer doorbrengen. Houd ook rekening met het gewicht, meestal weegt een draagbare oplader gelukkig niet zo veel.

Er zijn bepaalde draagbare opladers die ontworpen zijn in de vorm van een kaart of ingebouwd zijn in een balpen. Deze opladers nemen natuurlijk heel weinig plaats in maar zijn aan de andere kant sterk beperkt in capaciteit en stroomsterkte.

 

 

Capaciteit

 

De batterij van een oplader beschikt over een bepaalde capaciteit. Deze capaciteit wordt uitgedrukt in mAh of milliampère per uur. Het bepaalt hoeveel keer je een telefoon of tablet met de oplader kunt opladen. Om een goed product te kopen moet je ten eerste de capaciteit van de batterij van je smartphone kennen zodat je deze kunt vergelijken met de capaciteit van de opladers.

Logischerwijze zul je moeten kiezen voor een oplader met een hogere capaciteit dan de batterij van je smartphone. We verduidelijken dit even met een voorbeeld: als de batterij van je smartphone een capaciteit heeft van 10000 mAh, en de batterij van de oplader heeft een capaciteit van 20000 mAh, dan kun je in theorie je smartphone twee keer volledig opladen. In de praktijk ligt dit anders want de batterij van de oplader zal na veelvuldig gebruik wat van de capaciteit verliezen, waardoor je uiteindelijk geen twee volledige keren je smartphone kunt opladen.

Hecht niet te veel belang aan de waarden van ons voorbeeld. In de praktijk hebben de meeste gebruikers al genoeg met een draagbare oplader die over een capaciteit van 5000 mAh beschikt. Als je echt de ganse dag op je telefoon doorbrengt, dan kies je beter voor een model met een hogere capaciteit.

 

 

De aansluitingen

 

Afhankelijk van de verschillende aansluitingen kun je meerdere soorten apparaten op je draagbare oplader aansluiten. Op dit vlak zul je een groot verschil merken tussen de goedkope draagbare opladers en de duurdere modellen. Een goedkoop product heeft meestal weinig aansluitingen en is dus beperkter in gebruik.

Een draagbare oplader moet je natuurlijk zelf eerst opladen voordat je het kunt gebruiken om een ander toestel op te laden. Je kunt dit meestal op twee manieren tot stand brengen: door de oplader aan te sluiten op het lichtnet, of door de oplader te verbinden met de computer via een USB kabel. De tweede optie duurt wel een stuk langer dan de eerste optie.

Let ook op het type telefoon want de meeste opladers maken een onderscheid tussen Android en iOS, en ze hebben beide natuurlijk een verschillende aansluiting. Je kunt aanbiedingen vinden die beide types kunnen opladen, dit is handig voor koppels die elk een verschillende smartphone hebben.

 

 

Stroomsterkte en kostprijs

 

Naast de capaciteit is ook de stroomsterkte van een draagbare oplader belangrijk. De stroomsterkte is bepalend voor de snelheid waarmee je een apparaat kunt opladen. Deze stroomsterkte wordt uitgedrukt in ampère. Hoe hoger deze waarde, hoe vlugger je je telefoon of tablet kunt opladen. Voor een apparaat met een hoge capaciteit is het ook aangeraden om een aansluiting met een hoge stroomsterkte te gebruiken, anders zal de batterij heel traag opladen.

De meeste apparaten beschikken over een stroomsterkte met een waarde van 1 tot 3,5 ampère. Als je oplader echter over twee aansluitingen beschikt dan wordt deze waarde verdeeld over de twee poorten. Meestal beschik je dan over een poort van 1,5 A en een andere poort met een stroomsterkte van 2 A.

Je kunt al een draagbare oplader kopen voor minder dan €10 maar dan hoef je niet te veel kwaliteit en capaciteit te verwachten. Neem de tijd om de details van verschillende producten te controleren en baseer je op de meningen van andere kopers die je in hun reviews kunt terugvinden.

 

 

Draagbare opladers reviews – top 5

 

 

Een draagbare oplader komt altijd van pas. Vooral in dit tijdperk waarin smartphones en tablets een belangrijke plaats hebben ingenomen in ons dagelijks leven. Met een draagbare oplader hoef je je geen zorgen meer te maken dat je zonder batterij zult zitten, gewoon je telefoon, tablet of ander toestel aansluiten en de batterij zal opladen. De volgende vijf topladers zullen je helpen om de beste draagbare oplader te kopen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Xtorm XB098

 

De Xtorm XB098 is een powerbank die je kunt gebruiken om bijna elk mobiel apparaat op te laden. Als het aangesloten toestel volledig opgeladen is dan zal de Xtorm automatisch stoppen met laden om energie te besparen en je apparaten niet te overladen. Het is een licht toestel die beschermd is met een rubberen laag aan de boven- en onderkant.

De batterij van de powerbank heeft een efficiëntie van 92% wat betekent dat slechts 8% van de totale energie verloren gaat tijdens het opladen. De Xtorm zelf laadt je op in slechts enkele uren en je kunt het gebruiken om je smartphone 1 keer mee op te laden.

De honderden reviews over dit toestel geven goed advies over de aankoop van dit product. Het is een compacte lader met een licht gewicht en het laadt je toestellen snel op. De minpunten van dit artikel zijn de hoge prijs en de lage batterij capaciteit.

Het is niet altijd makkelijk om te weten wat nu precies een degelijke draagbare oplader is. Toch lijkt dit product van het bekende en misschien ook wel het beste merk Xtorm aardig in de buurt te komen. Zo heeft het apparaat bijzonder veel online beoordelingen ontvangen van klanten waardoor het alvast tot de populairste draagbare opladers behoort.

Voordelen
Veiligheid:

het is een handig en veilig toestel dat automatisch zal uitschakelen op het moment dat het externe aangesloten apparaat helemaal is opgeladen. Op die manier kun je trouwens ook heel wat energie besparen.

Comfort:

het is een vrij compact apparaat dat behoorlijk weinig weegt en daardoor makkelijk overal mee naartoe te nemen is. Verder zorgt de rubberen behuizing voor extra bescherming van het toestel.

Efficiëntie van 92%:

dit toestel is voorzien van een efficiëntie van maar liefst 92%. Dit wil dus eigenlijk gewoon zeggen dat je amper 8% zult verliezen aan energie op het moment dat je een extern toestel aan het opladen bent.

Nadelen
Prijskaartje:

het is niet meteen het toestel met de laagste prijs en sommige kopers blijken dit toch wel jammer te vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Nokia DC-16

 

De universele USB-oplader van Nokia heeft een capaciteit van 220 mAh en past door zijn compacte vorm makkelijk in je zak.

Het toestel beschikt over een LED-indicator om aan te geven wanneer je toestel opgeladen is en het is compatibel met smartphones, MP3 spelers, enzovoort. Deze lader werkt op batterijen en wordt geleverd met de kabel om de oplader zelf op te laden maar ook andere toestellen te kunnen verbinden.

Deze draagbare oplader aanbieding heeft enkel maar positieve beoordelingen gekregen van de kopers. Het toestel is van topkwaliteit en je kunt het gebruiken om je smartphone 1 keer op te laden. Het apparaat is eenvoudig in gebruik en is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Verder zijn beide kopers ook heel tevreden over de scherpe prijs die ze betalen voor dit product want ze zijn tevreden over de kwaliteit.

Je kunt natuurlijk ook altijd voor de DC-16 draagbare oplader van het gewaardeerde merk Nokia kiezen. Dit is bovendien een universele USB-oplader waardoor je dus heel wat mogelijkheden en opties hebt. Laten we alvast even op zoek gaan naar wat nu precies de voordelen en de nadelen ervan zijn.

Voordelen
Formaat:

je zult merken dat het toestel eigenlijk vrij compact is en bovendien ook nog eens weinig weegt. Je kunt het dus makkelijk gewoon in je broekzak meenemen.

Capaciteit:

de draagbare oplader beschikt over een maximale capaciteit van maar liefst 220 mAh.

Handig in gebruik:

je zult merken dat het apparaat met heel wat andere externe toestellen kan gekoppeld worden zoals bijvoorbeeld een tablet, smartphone of zelfs een MP3 speler. Bovendien wordt door middel van een LED lampje aangegeven wanneer het externe apparaat helemaal is opgeladen.

Nadelen

We stellen vast dat er op dit moment alleen nog maar positieve online reviews zijn geschreven bij dit apparaat. Daardoor is het voor ons niet zo makkelijk om op zoek te gaan naar eventuele nadelen ervan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Smartphonehoesjes ACC82239404

 

De Slim Powerbank is enkel geschikt voor smartphones en heeft een batterijcapaciteit van 4000 mAh en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Je kunt dit toestel gebruiken om je smartphone twee keer op te laden en het wordt geleverd met een micro-USB laadkabel.

Het apparaat beschikt ook over een zaklampfunctie dus je kunt het ook gebruiken om je weg te vinden in het donker. Dankzij de laadindicator kun je zien wanneer de batterij van het toestel volledig opgeladen is. De oplader heeft een plat ontwerp zodat je het makkelijk kunt opbergen.

Hoewel dit product nog maar één review ontvangen heeft van een gebruiker geeft deze persoon uitsluitend positief advies. Het toestel is één van de goedkope draagbare opladers zonder aan kwaliteit te verliezen. Het apparaat werkt uitstekend.

Ben je op zoek naar een draagbare oplader om je smartphone mee op te laden dan hoef je alvast dit apparaat even te bekijken. Het is een Slim Powerbank die werkelijk ideaal is om smartphones zonder problemen en in een mum van tijd op te laden. Laten we daarom eventjes de eigenschappen van het toestel mooi op een rijtje plaatsen.

Voordelen
Capaciteit:

het apparaat beschikt over een totale batterijcapaciteit van maar liefst 4000 mAh. Dit wil dus zeggen dat je je smartphone maximaal 2 keer zult kunnen opladen.

Accessoires:

op het moment dat je besluit om de draagbare oplader aan te kopen dan zul je merken dat je er heel wat handige accessoires bij krijgt. Denk maar aan bijvoorbeeld een micro-USB laadkabel die altijd wel handig kan zijn.

Laadindicator:

de draagbare oplader is voorzien van een handige laadindicator zodat je precies weet wanneer de batterij van het apparaat weer helemaal is opgeladen.

Zaklampfunctie:

verder beschikt deze handige en krachtige draagbare oplader ook nog over een krachtige zaklampfunctie. Zo kun je het toestel eventueel ook gebruiken zodra het donker wordt of wanneer het begint te schemeren.

Nadelen
Alleen smartphone:

het is wel belangrijk om goed te beseffen dat je deze draagbare opladere alleen maar kunt gebruiken om een smartphone mee op te laden. Dit kan voor sommige personen misschien wel als een minpuntje worden beschouwd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Leyou LY330

 

De Leyou USB powerbank heeft een accucapaciteit van 6000 mAh en beschikt over twee aansluitingen. Deze powerbank is compatibel met bijna alle smartphones en tablets dankzij de meegeleverde micro USB kabel. Je hebt deze kabel ook nodig om de Leyou zelf te herladen.

Je kunt je smartphone meerdere keren opladen met de Leyou powerbank en als je telefoon een andere aansluiting heeft dan micro USB kun je simpelweg je eigen oplaadkabel gebruiken. Deze oplader hoort thuis onder de categorie van goedkope draagbare opladers.

De koper is heel tevreden over deze draagbare oplader aanbieding. Het toestel heeft een gunstige prijs/kwaliteit verhouding en is dankzij de compacte vorm makkelijk mee te nemen in je broekzak. Het is een gebruiksvriendelijk apparaat.

Met de Leyou LY330 haal je een draagbare oplader in huis die over een maximale accucapaciteit van maar liefst 6000 mAh beschikt. Daardoor zul je deze draagbare oplader vast en zeker tussen de krachtige toestellen kunnen spotten. Laten we dan ook alvast even op zoek gaan naar de verschillende eigenschappen van dit product.

Voordelen
Aansluitingen:

het toestel is uitgerust met maar liefst 2 verschillende aansluitingen.

Compatibel:

doordat je er bij de aankoop meteen een micro USB kabel bij krijgt, zul je merken dat de oplader kan gebruikt worden met verschillende soorten smartphones en tablet toestellen.

Kostenplaatje:

je zult het toestel zonder twijfel tussen de goedkope draagbare opladers kunnen spotten vanwege het mooie prijskaartje ervan.

Nadelen

Ook hier kunnen we op dit moment alleen maar positieve online reviews waarnemen. Het blijkt hier dus echt wel om een topproduct te gaan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Lelycase Wit Croco Powerbank USB D810

 

Deze draagbare oplader heeft een capaciteit van 10000 mAh en is geschikt voor de iPhone en Android smartphones. Met deze powerbank kun je je smartphone meerdere keren volledig opladen om nooit zonder batterij te zitten. Je kunt deze oplader ook gebruiken voor tablets.

Het apparaat beschikt over een LED indicator om aan te tonen als het toestel opgeladen is en er zit zelfs een zaklamp functie in.

Zo vind je je weg terug in het donker. Neem deze powerbank mee op reis of gebruikt het dagelijks om je smartphone op te laden. De powerbank heeft één aansluiting en wordt geleverd met een kabel.

De koper is heel tevreden over deze powerbank. Volgens het advies van de gebruiker is het een handig apparaat om mee te nemen en je telefoon mee op te laden.

Tot slot is er dan ook nog deze draagbare oplader van het bekende merk Lelycase. Indien je wilt weten of dit apparaat al dan niet iets voor jou is, dan is het altijd handig om te kijken naar de voordelen en de nadelen ervan.

Voordelen
Accucapaciteit:

je zult het toestel zonder twijfel tussen de krachtige apparaten kunnen vinden. Het beschikt namelijk over een totale accucapaciteit van wel 10000 mAh.

Compatibel:

het is een handig apparaat dat je kunt gebruiken in combinatie met iPhone toestellen maar ook met Android smartphones.

Nadelen
Design:

het is mogelijk dat het design niet bij iedereen in de smaak zal vallen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status