Beste E-reader

Laatste update: 18.06.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

E-readers test van 2021

 

Een e-reader biedt je de mogelijkheid om vanaf nu al je favoriete leesboeken op een eenvoudige en snelle manier te downloaden. Op die manier kun jij de boeken lezen vanop het scherm van je e-reader. Zo bespaar je veel geld en veel plaats. Want je hoeft de boeken niet meer aan te kopen en dus hoef je ook geen plaats meer te voorzien om de boeken te kunnen opbergen. Wij hebben een onderzoek gedaan waarbij we rekening hebben gehouden met verschillende factoren zoals de gebruikerservaring en de online reviews. Op basis daarvan hebben wij een top 3 kunnen samenstellen van de beste e-reader toestellen. Daaruit is gebleken dat je met de Kobo Aura Edition 2 een zeer duurzaam en degelijk toestel aankoopt. Bovendien is het ook meteen één van de goedkope e-readers. De Sony Reader (PRS-T3) is een meer dan waardig alternatief. Het is een compact toestel dat bijzonder licht weegt en daardoor gemakkelijk overal mee naartoe te nemen is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

E-readers koopgids

 

Voordat je een e-reader koopt kun je best eerst verschillende aanbiedingen vergelijken. Belangrijke punten om in het hoofd te houden zijn de grootte van het scherm en het gewicht, de batterijduur en het geheugen, en natuurlijk de prijs en eventuele extra functies zoals verlichting om op duistere plaatsen te kunnen lezen of een mat scherm waarmee je in zonlicht kunt lezen.

Grootte en gewicht

 

Een kleine of grote e-reader die veel of weinig weegt. Het heeft allemaal z’n voor- en nadelen. Als je kiest voor een e-reader met een groot scherm dan zullen de woorden makkelijker af te lezen zijn omdat de letters groter zijn. Ook is het mogelijk om met sommige boeken meer tekst op een bladzijde weer te geven zodat je langer kunt lezen zonder een bladzijde om te hoeven slaan. Het enige nadeel is dat je ze niet eenvoudig kunt meenemen, sommige formaten zijn te groot om in je jaszak of tas te stoppen.

Als je kiest voor een kleinere e-reader met een compact scherm zal deze natuurlijk makkelijker zijn om mee te nemen door het compacte formaat. Je kunt dit toestel dan makkelijk in je tas stoppen of sommigen zelfs in je jaszak. Een klein apparaat is over het algemeen ook lichter dus je zult geen last ondervinden aan je armen als je de e-reader voor een lange periode vasthoudt.

Er bestaan ook verschillende soorten schermen. De beste aanbeveling is het kopen van een e-inkscherm. Dankzij de e-ink technologie lijken de weergegeven beelden sterk op echt papier. Dit is veel minder vermoeiend voor je ogen tijdens het lezen.

 

 

Batterij en opslag

 

Het is belangrijk dat je een e-reader koopt met een grote batterijcapaciteit. Hoe langer de batterij meegaat hoe meer jij kunt genieten van je e-book. Veronderstel nu dat je een vlucht neemt naar de andere kant van de wereld die 10 uur duurt. Je wilt dan niet hebben dat je e-reader na enkele uren al zonder batterij zit.

De oplaadtijd van de batterij speelt ook een rol. Batterijen die snel opladen zijn voordeliger omdat je dan minder lang moet wachten vooraleer je het toestel opnieuw kunt gebruiken. Voor de meeste batterijen duurt het 2 tot 3 uur voordat ze volledig opgeladen zijn. Je kunt ze opladen via USB met je computer of via een adapter in het stopcontact, de tweede manier is meestal veel sneller.

De opslagcapaciteit speelt natuurlijk ook een grote rol. Hoe meer geheugen je e-reader heeft, hoe meer boeken je er kunt in opslaan. Het is aanbevolen om een apparaat met een minimum van 256 MB opslag te kopen, wetende dat een e-book ongeveer 5 MB plaats inneemt. Je kunt natuurlijk ook producten kopen met een veel hogere capaciteit om duizenden boeken op te slaan.

 

 

Extra functies en voordelen

 

Hoewel de meeste e-readers tegenwoordig over een touchscreen beschikken kun je toch best even controleren of dat bij het product van jouw voorkeur ook het geval is. Dankzij het touchscreen kun je de e-reader makkelijk met je vingers bedienen en hoef je niet met knoppen te prutsen. Het is nog beter als er een stylus bij het apparaat zit, dan vermijd je dat er vettigheid en vingerafdrukken op je scherm achterblijven.

Voor mensen die graag ‘s avonds lezen is het voordelig om een e-reader te kopen die uitgerust is met een ingebouwde verlichting. Bij sommige readers kun je de verlichting ook instellen naarmate er meer of minder licht in de ruimte is. Voor personen die graag hun apparaat gebruiken tijdens een mooie dag bestaan er e-reader met een mat scherm waarmee je in direct zonlicht nog altijd goed de woorden kunt aflezen.

Sommige toestellen kun je ook gebruiken om muziek te beluisteren terwijl je leest. Ook een wifi functie om te verbinden met internet en zo nieuwe boeken te kopen is handig. Tenslotte bevatten vele apparaten ook woordenboeken om woorden te vertalen die je niet begrijpt, dit gebeurt natuurlijk enkel als je leest in een andere taal.

Wat kost zo’n e-reader eigenlijk

 

Logischerwijze is een e-reader met verschillende extra functies duurder dan een e-reader die je enkel maar kunt gebruiken om te lezen. Je kunt al een e-reader kopen voor slechts 50€ maar als je betere kwaliteit wilt en meer extra functies dan geef je al gauw 200€ uit. Er bestaan zelfs nog veel duurdere exemplaren.

De prijs hangt natuurlijk af van jouw persoonlijke eisen. Zoek je gewoon een goede e-reader om te kunnen lezen dan zul je niet teveel geld moeten neertellen. Als je echter ook naar muziek wilt luisteren en wifi wilt gebruiken dan zul je al moeten zoeken in een hogere prijsklasse.

 

 

E-reader reviews – top 5

 

 

Als de papieren boeken teveel plaats innemen bij jou thuis dan ben je misschien beter af met een e-reader. Zo kan je gemakkelijk je favoriete boeken downloaden om te lezen op weg naar het werk in de metro of in de sofa. Wij hebben een lijstje voor je samensgesteld met 5 verschillende top e-readers. Daarvoor hebben we ons gebaseerd op de meningen van online kopers van deze e-readers. Gebruik gerust ons lijstje om jezelf te informeren over de beste e-reader!

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Kobo Aura Edition 2

 

Deze handige e-reader met licht geeft je de meest natuurlijke leeservaring. Je kunt hem zowel tijdens de dag als ’s nachts gebruiken danzij z’n verlichting.

Het scherm is touchscreen en dankzij de hoge resolutie van 1024 x 758 worden de letters op een natuurlijke manier weergegeven. Je kan hem in direct zonlicht gebruiken door het matte scherm waardoor je geen last hebt van schitteringen.

Hij beschikt over ingebouwde Wifi zodat je makkelijk kunt inloggen om toegang te krijgen tot je e-books. Dankzij het geheugen van 4 GB kun je maar liefst 3000 boeken in je e-reader opslaan.

De positieve reviews liegen er niet om, kopers vinden dit een top product! Hij behoort ook nog eens tot de goedkope e-readers. Je kan er goed mee in de zon lezen, hij is handig in gebruik en heeft een mooi compact formaat.

De batterij gaat heel lang mee en gezien de prijs/kwaliteit verhouding is dit een hele mooie e-reader aanbieding. Wel vinden sommige gebruikers dat hij af en toe nogal traag reageert en vinden ze hem te kwetsbaar.

Uit de vele commentaren bij dit product zouden we kunnen opmaken dat de e-reader van Kobo Inc. misschien wel bij de populairste e-readers hoort van dit moment. Bovendien beschikt het ook over de laagste prijs in vergelijking met de volgende producten.

Voordelen
Leeservaring:

het toestel beschikt over een schermgrootte van 6 inch en een resolutie van 1024 x 758 pixels. Hierdoor leest het even comfortabel als een papieren boek. Bovendien heeft het een touchscreen scherm en is het display voorzien van licht voor extra gemak.

Opslagcapaciteit:

met de opslagcapaciteit van 4 gb kun je zonder problemen tot 3000 boeken op je e-reader toestel opslaan. Bovendien zijn verschillende formaten mogelijk van PDF, EPUB tot MOBI en HTML.

Nadelen
Kwetsbaar:

de e-reader is niet water- en stofbestendig en daardoor extra kwetsbaar. Daarom is de prijs voor sommigen net iets te hoog.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Sony Reader (PRS-T3)

 

Deze lichte e-reader is ontworpen om hem makkelijk te kunnen meenemen in je jaszak. Hij weegt slechts 200 gram, inclusief de cover!

De Advanced Page Refresh technologie van Sony zorgt ervoor dat het omslaan van de bladzijden vloeiend verloopt. Als je batterij slechts 3 minuten oplaadt kun je al een e-book lezen van ongeveer 600 bladzijden.

Laad je de batterij volledig op, dan gaat hij wel tot twee maanden mee. Hij beschikt over verschillende woordenboeken om de betekenis of vertaling van een woord op te zoeken. Verder heeft hij ook nog Wifi en kun je 1200 e-books opslaan in het interne geheugen van 2 GB.

De reviews zijn heel positief. De e-reader is een lichtgewicht en hij is niet vermoeiend voor de ogen. Vele klassieke boekenwurmen werden overtuigd door dit top product. Nu zien ze het voordeel in van veel boeken in één apparaat.

De Wifi werkt goed en snel en de batterij gaat lang mee. Wel ligt hij in een duurdere klasse en voor vele mensen is dit een groot minpunt.

Sony is voor veel kopers een bekend merk als het gaat om elektrische toestellen zoals een e-reader of een tablet. Voor sommige personen is het zelfs het beste merk omwille van de vele voordelen die het biedt. Bovendien kun je het gemakkelijk overal meenemen omdat het toestel weinig weegt.

Voordelen
Oplaadcapaciteit:

het apparaat beschikt over een sterke en duurzame batterij die tot 2 maanden meegaat als je die volledig oplaadt. Als je de e-reader bijvoorbeeld slechts enkele minuten oplaadt dan kun je reeds een e-book lezen van rond de 500 bladzijden.

Advanced Page Refresh:

met deze technologie is het mogelijk om op een eenvoudige en vooral snelle manier bladzijden om te draaien.

Gebruiksvriendelijk:

het is mogelijk om tot 1200 boeken op te slaan en bovendien kun je gemakkelijk gebruik maken van woordenboeken en vertaalsites doordat er Wifi beschikbaar is.

Nadelen
Kostprijs:

voor veel kopers is de prijs een struikelblok omdat die toch net iets te hoog ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Icarus Illumina XL 8i

 

Met de ICARUS zal je minder moeten bladeren dankzij z’n 8” scherm. Hij beschikt over ingebouwde schermverlichting dus je kan hem perfect ’s nachts gebruiken.

De schermverlichting kan je natuurlijk aan- en uitschakelen naar keuze. Met de Wifi heb je toegang tot je online bibliotheek en omdat hij met Android werkt kun je ook makkelijk apps installeren.

De reviews geven een positief advies over deze e-reader aanbieding. Hij leest goed en het grotere formaat is een pluspunt voor velen. Hij is ook handig te bedienen.

Wel zou de Android firmware niet naar behoren werken en door z’n groter formaat is hij ook iets moeilijker mee te nemen op verplaatsing.

Icarus is misschien iets minder bekend onder het grote publiek, toch biedt het ook heel wat voordelen. Zo beschikt het toestel over een 8 inch scherm waardoor je minder moet bladeren. En dankzij de resolutie van 1024 x 768 pixels zijn de woorden duidelijk leesbaar en is het net alsof je een papieren versie aan het lezen bent.

Voordelen
Schermverlichting:

je kunt het display verlichten als je dat wilt of gewoon ook uitschakelen. In elk geval biedt het op die manier de mogelijkheid om ook ’s nachts een aantal bladzijden te lezen.

Handig in gebruik:

het is mogelijk om Wifi te gebruiken en op die manier de online bibliotheek te raadplegen. Ook apps kun je gemakkelijk installeren doordat de e-reader op Android gebaseerd is.

Nadelen
Android:

volgens sommige kopers zorgt het Android systeem vaak voor problemen. Bovendien is ook de grootte van het toestel een nadeel omdat het niet zo gemakkelijk mee te nemen is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kobo Aura H2O

 

De eerste e-reader die water- en stofbestendig is!

Hij heeft een batterijduur van 2 maanden om altijd te blijven lezen. Er wordt een afdroogdoekje meegeleverd om de e-reader af te drogen indien hij nat wordt.

Ook bij deze Kobo kun je gemakkelijk in zonlicht lezen dankzij het matte scherm. Hij beschikt over Wifi en een intern geheugen voor zo’n 3000 e-books.

De kopers van deze e-reader met licht zijn vooral tevreden over de lange batterijduur zodat ze veel kunnen lezen. De ingebouwde lamp werkt ook perfect om hem bij weinig licht te gebruiken.

Hij is wel duur en ze vinden hem eerder kwetsbaar.

Met deze e-reader van Kobo Inc. kun je vanaf nu op een comfortabele manier genieten van een e-book. Bovendien is het toestel zowel stof- alsook waterbestendig. Deze voordelen compenseren enigszins de hoge prijs van het toestel.

Voordelen
Scherm:

het scherm heeft een grootte van 6,8 inch en een resolutie van 1430 x 1080 pixels waardoor het lezen extra aangenaam wordt. Bovendien kun je het display verlichten en ook ’s avonds lezen.

Levensduur van de batterij:

als de batterij volledig opgeladen is, gaat ze met gemak een tweetal maanden mee.

Gebruiksvriendelijk:

bij aankoop van het product krijg je er ook een afdroogdoekje bij om je scherm schoon te maken wanneer het bijvoorbeeld nat wordt. Daarnaast beschikt het toestel over Wifi. Dankzij het interne geheugen kun je tot wel 3000 e-books opslaan.

Nadelen
Te duur:

sommige kopers zijn niet helemaal overtuigd van het product doordat het kwetsbaar is. Daardoor vinden ze de prijs ook veel te hoog.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Onyx Boox C67ML Carta

 

De Onyx Boox heeft een groot geheugen van 8 GB, verlichting, touchscreen, Wifi en werkt op Android. De helderheid van de verlichting kun je instellen op diverse standen en gebruikt heel weinig energie.

Dankzij het touchscreen kun je eenvoudig de bladzijden omdraaien en wordt het zelfs mogelijk om de e-reader met 1 hand te bedienen. Doordat hij werkt op Android kun je er ook apps op downloaden.

Hij behoort tot de goedkope e-readers dus de gebruikers zijn heel tevreden over de prijs. Hij is handig in gebruik maar de bediening van het touchscreen werkt niet naar behoren.

De verlichting werkt perfect en je kunt muziek beluisteren tijdens het lezen maar dat verbruikt wel meer batterij.

Onyx Boox is voor veel kopers niet echt een gekend merk en dit zou ook kunnen verklaren waarom er minder beoordelingen zijn in vergelijking met de andere producten. Toch beschikt ook dit product over een goede schermgrootte van 6 inch en schermverlichting waardoor het lezen van een e-book veel comfortabeler verloopt.

Voordelen
Android:

doordat de e-reader op Android werkt kun je er ook op een eenvoudige manier apps op zetten.

Handig in gebruik:

met het touchscreen scherm kun je gemakkelijk tussen de verschillende pagina’s bladeren. Bovendien is er ook Wifi beschikbaar.

Verlichting:

je kunt het display van het scherm verlichten en zelf kiezen in welke stand. Bovendien hoef je geen schrik te hebben aangezien het weinig vraagt van de batterij.

Nadelen
Touchscreen:

volgens sommige gebruikers werkt het touchscreen scherm niet altijd even goed.

Verbruik:

wanneer je via de e-reader naar muziek luistert terwijl je ook een e-book leest dan verbruikt de batterij beduidend meer en moet die sneller worden opgeladen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status