5 Beste elektrische fietsen Test van 2021

Laatste update: 27.02.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Elektrische fietsen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Elektrische fietsen zijn werkelijk een goede uitvinding voor oudere personen of personen die omwille van een chronische ziekte niet zoveel kracht meer hebben. Toch is het niet altijd makkelijk om nu te weten wat de beste elektrische fiets is. En dat heeft vooral te maken met het ruime aanbod. Daarom willen wij het voor jou makkelijk maken. We zijn dan ook meteen op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde elektrische fietsen. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij de SachsenRad EBike R6 elektrische fiets. Deze fiets beschikt over een krachtige motor in combinatie met een licht en comfortabel frame. Vervolgens zou je ook kunnen kiezen voor de Doornbikes City Lite fiets die gekenmerkt wordt door maar liefst 7 versnellingen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Elektrische fietsen koopgids

 

Hou jij ook van een heerlijk fietstochtje maar heb je niet zoveel kracht dan is een elektrische fiets misschien wel iets voor jou. Om een keuze te maken uit de beste elektrische fietsen hebben wij een aantal elementen toegelicht. Houd dus zeker rekening met het type, de motor en de accu en actieradius van de fiets wanneer je verschillende aanbiedingen gaat vergelijken. En bovendien kun je hem, indien gewenst, verder personaliseren met één van de leukste fietskratten.

 

 

Type

Tegenwoordig is er reeds een ruim assortiment aan elektrische fietsen op de markt gebracht. Zo moet je dus rekening houden met drie verschillende types elektrische fietsen. Je hebt bijvoorbeeld de e-bike, dus de gewone elektrische fiets die een ondersteuning gaat bieden tot ongeveer 25 km per uur. Dit is dus eigenlijk de ideale fiets voor dagelijks gebruik.

Daarnaast heb je ook de high speed e-bike die ook wel speed pedelec genoemd wordt. Dit zijn de elektrische fietsen die voorzien zijn van een accu met een hogere capaciteit en een sterke motor. Vaak kunnen deze fietsen tot 45 km per uur halen waardoor ze dicht aanleunen tegen de bromfiets modellen.

Dan zijn er ook nog de elektrische bakfietsen waarmee je op een snelle en gemakkelijke manier door de stad kunt fietsen. Dit kan ideaal zijn om bijvoorbeeld de kindjes naar school te brengen.

Daarnaast moet je ook rekening houden met het onderscheid op basis van de sensoren. Zo heb je e-bikes met enkel en alleen de rotatiesensor. En je hebt elektrische fietsen met rotatiesensor en krachtsensor. Bij een elektrische fiets met rotatiesensor zal de sensor een rotatie of beweging gaan waarnemen zodra je begint te trappen. Hierdoor krijgt de motor een signaal waardoor die ook in werking treedt.

Bij een elektrische fiets met zowel rotatie- als krachtsensor kun je heel eenvoudig de kracht gaan vergroten telkens wanneer je op de pedalen trapt.

 

Motor

Een elektrische fiets is eigenlijk een gewone fiets die beschikt over een hulpmotor. Die motor zal jou dus gaan ondersteunen wat dus wil zeggen dat je zelf nog altijd moet blijven trappen. Uiteraard moet je net iets minder inspanning doen om vooruit te komen. Het is dus een goede aanbeveling voor mensen die een beperking hebben of die omwille van een ziekte minder mobiel zijn.

Afhankelijk van het model bevindt de motor zich in het voorwiel of in het achterwiel. Het is ook mogelijk dat de motor zich in de trapas bevindt en dan spreekt men van een middenmotor.

Bij de meeste fietsen zit de motor in het voorwiel omdat het ook de gemakkelijkste plek is om te monteren. Bij deze modellen wordt de accu dan meestal in de bagagedrager ingebouwd zodat het gewicht verdeeld wordt over de volledige fiets. De meeste modellen waarbij de motor in het voorwiel zit werken alleen met een rotatiesensor. De combinatie met een krachtsensor is iets duurder en maakt dus geen deel meer uit van de goedkope elektrische fietsen.

Wanneer de motor in het achterwiel zit dan gaat dit vaak gepaard met een derailleurversnelling. De ketting en de tandwielen zijn dus gewoon zichtbaar.

Het is ook mogelijk dat de motor in de trapas gemonteerd wordt. Op die manier zit het gewicht van de motor op het laagste punt namelijk tussen de wielen van de fiets. Met dit model heb je een constant gevoel van wind mee, ideaal dus voor een ontspannen fietstochtje.

 

 

Accu en actieradius

Uit het vorige puntje werd duidelijk dat de motor op drie verschillende plaatsen kan worden ingebouwd. Om de motor van stroom te voorzien is er natuurlijk ook een accu of batterij nodig. De grootte van de batterij zal dan ook de actieradius bepalen. Dit is het aantal kilometers dat je kunt fietsen op basis van één volle batterij.

Je zou de accu kunnen vergelijken met de tankgrootte van de fiets. Afhankelijk van de plaats waar de motor is ingebouwd, kan de accu worden ingebouwd in of op het frame. Het is ook mogelijk de accu te verwerken in de bagagedrager. In nog andere modellen wordt de accu tussen het achterwiel en de zadelbuis ingebouwd.

Houd er ook rekening mee dat bij sommige modellen de accu uitneembaar is wat altijd handig is als je deze moet opladen. De capaciteit van een accu wordt uitgedrukt in Wh en kan afhankelijk van de elektrische fiets aanbieding variëren van 300 Wh tot zelfs 1000 Wh. Hoe meer Wh hoe langer je met de fiets zult kunnen rijden.

Ook het gewicht speelt een belangrijke rol in de capaciteit van de accu. Een elektrische bakfiets met een accu van 1000 Wh zal bijvoorbeeld minder lang kunnen rijden dan een gewone elektrische fiets met een accu van 1000 Wh. Dit omdat de bakfiets zwaarder weegt en de motor dus meer inspanning moet leveren.

 

5 Beste Elektrische Fietsen (Reviews) van 2021

 

Wil je niet in de tijd blijven steken en niet in het verkeer vastzitten door de lastige file, dan breekt de tijd aan om alle mogelijke kansen te grijpen en te gaan voor een elektrische fiets. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en bieden ook tal van mogelijkheden. Er zijn keuzes zat voor man en vrouw, dus kies de beste elektrische fiets uit.

 

1. SachsenRad E-Racing Bike R6

 

Met deze unieke elektrische fiets van SachsenRad kun je genieten van een rustig ritje in de stad of langs heuvelachtige landschappen. Maar ook moeilijk terrein is geen enkel probleem vanwege de speciale brede KENDA banden. De fiets is voorzien van een 26 inch frame dat volledig vervaardigd is uit duurzaam aluminium.

Met een motor die over een totaal vermogen van 240 Watt beschikt, kun je moeiteloos een topsnelheid van zo’n 25 km/uur halen. De elektrische fiets is uitgerust met een krachtige batterij van zo’n 36 Volt. Daarmee heb je een maximaal bereik van wel 100 km. Daarnaast zijn er nog heel wat andere opties aanwezig die ervoor zorgen dat deze fiets echt wel een buitenbeentje is.

We merken dat de kopers duidelijk tevreden zijn over de voordelen en de gebruiksvriendelijkheid van deze elektrische fiets. De brede banden zorgen voor voldoende grip en ondersteuning en ook het ergonomische gevormde zadel behoort tot de pluspunten. Kortom, voor deze klanten gaat het hier om een topproduct.

Ben je op zoek naar een degelijke elektrische fiets tegen een mooi en betaalbaar prijskaartje? Dan hoef je alvast even dit exemplaar van SachsenRad te bekijken als we de online reviews mogen geloven. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar de voor- en nadelen van deze elektrische fiets.

Voordelen
Krachtig:

het apparaat is voorzien van een krachtige lithiumbatterij van maar liefst 36 Volt. De batterij voorziet de motor van stroom en die motor heeft een totaal vermogen van zo’n 240 Watt. Wat overeenkomt met een maximale snelheid van wel 25 km/uur.

Comfort:

de fiets is voorzien van een aluminium frame dat licht weegt en dynamischer tijdens het fietsen. Verder is de fiets afgewerkt met een ergonomisch ontworpen zadel dat zorgt voor iets meer comfort.

Veiligheid:

de fiets beschikt over brede banden die zorgen voor iets meer stabiliteit en grip op de baan.

Nadelen

Doordat er momenteel alleen nog maar positieve reacties bij deze elektrische fiets genoteerd staan, is het niet zo eenvoudig om na te gaan of er toch nog nadelen aan verbonden zijn.

 

 

 

 

2. Doornbikes City Lite elektrische fiets 7 versnellingen

 

Is budget niet meteen een probleem voor jou en ben je vooral op zoek naar een kwalitatieve elektrische fiets met heel wat mogelijkheden, dan kan dit exemplaar misschien wel iets voor jou zijn. Dankzij de mogelijkheid om trapondersteuning te fietsen, zullen lange afstanden alvast geen enkel probleem meer vormen.

Deze urban fiets wordt gekenmerkt door een aluminium frame van 50 cm in combinatie met brede 28 inch wielen. Dit maakt hem geschikt om zowel door mannen als vrouwen te worden gebruikt. Hij is voorzien van een stevige ketting die tevens ook voor de aandrijving zorgt. Verder wordt er gebruik gemaakt van een Cantilever voorrem en een Rollerbrake remsysteem achteraan. De fiets is tevens ook voorzien van een vering en biedt maar liefst 7 versnellingen aan.

De Bafan fietsmotor bevindt zich ter hoogte van het midden van de fiets. De accupositie daarentegen situeert zich dan weer aan de achterdrager. Het is alvast een pluspunt dat de Lithium Ion accu op het moment van accu gewoon wordt meegeleverd. Dat kan de pijn van het hoge prijskaartje misschien enigszins verzachten.

Voordelen
Aandrijving:

de aandrijving van deze fiets komt volledig tot stand door middel van de ketting.

Handig in gebruik:

je zult zien dat de fiets heel comfortabel aan voelt om te rijden en je hierbij gebruik kunt maken van 7 versnellingen. Verder worden een Cantilever én een Rollerbrake remsysteem met elkaar gecombineerd.

Frame:

het frame van deze fiets is voornamelijk uit duurzaam doch lichtgewicht aluminium vervaardigd en wordt gekenmerkt door een maat 50 cm.

Wielmaat:

de fiets wordt verder aangevuld met een stel stevige 28 inch wielen.

Nadelen
Niet budgetvriendelijk:

tegenover al deze mogelijke pluspunten staat natuurlijk een vrij hoog prijskaartje wat door sommigen als een minpunt kan worden beschouwd.

 

 

 

 

3. e-4motion Maxi de Luxe

 

Ook met deze elektrische fiets van het merk e-4motion mag je volgens de kopers zeker zijn van een topproduct. Houd er echter wel rekening mee dat je deze fiets niet meteen in de categorie van de goedkope producten hoeft te verwachten.

Het gaat hier om een elektrische vouwfiets die vrij compact is en die je dus makkelijker kunt verplaatsen en overal mee naartoe kunt nemen. De fiets maakt gebruik van een krachtige 36 Volt 12,8 Ah Li-Po batterij die je er bij de levering gewoon bij krijgt. Het is mogelijk om zowel het zadel alsook het stuur te verstellen. De fiets is voorzien van brede banden met een maximale wielmaat van 20 inch.

Verder is de elektrische fiets ook voorzien van een handige gelzadel, een kettingkast, een ringslot, een stevige voorvering en handige draagtas. De kopers die de fiets al in hun bezit hebben, reageren helemaal positief en zijn tevreden over de gebruiksvriendelijkheid en het fraaie design van de fiets.

Het is niet altijd makkelijk om te weten wat nu precies de beste elektrische fiets is. Daarom willen wij jou graag een handje op weg helpen door je dit exemplaar van e-4motion aan te bieden. Het is een praktische vouwfiets waarbij je kunt rekenen op een totaal van maar liefst 6 versnellingen.

Voordelen
Voeding:

de elektrische fiets is voorzien van een bijzonder krachtige en duurzame 36 Volt, 12,8 Ah Li-Po batterij. Bij de aankoop van deze elektrische fiets krijg je de batterij er bovendien gewoon bij.

Comfort:

het is mogelijk om de hoogte van het stuur naar wens aan te passen net zoals je ook de afstand van het zadel tot de pedalen naar keuze kunt instellen.

Vouwfiets:

het is een degelijke vouwfiets die je makkelijk kunt opvouwen en dus meenemen wanneer je bijvoorbeeld een weekje op reis vertrekt.

Nadelen
Prijskaartje:

momenteel kunnen we niet echt negatieve online beoordelingen vaststellen. Toch durven wij vermoeden dat het prijskaartje wel eens een struikelblok zou kunnen zijn.

 

 

 

 

4. Vogue Elite Fiets (elektrisch) Vrouwen 57 cm

 

Ben je op zoek naar een kwalitatieve elektrische damesfiets dan kan dit exemplaar van Vogue misschien wel wat voor jou zijn. Deze donkerblauwe elektrische hybridefiets wordt gekenmerkt door een aluminium frame van 57 cm en wordt gecombineerd met een stel stevige 28 inch wielen.

Net zoals heel wat andere fietsen uit dit lijstje, zul je zien dat ook dit exemplaar door middel van de ketting wordt aangedreven. Zowel voor- als achteraan wordt gebruik gemaakt van een Rollerbrake remsysteem en kun je gebruik maken van maar liefst 7 versnellingen. De fiets mag dan wel speciaal voor dames ontworpen zijn, toch kan hij ook door heren worden gebruikt.

Bij de aankoop van deze fiets wordt overigens de accu gewoon meegeleverd zodanig dat hij vrijwel meteen gebruiksklaar is. Jammer genoeg kunnen wij jou geen verdere informatie geven over de gebruikerservaringen aangezien er nog geen reviews werden geplaatst. Het hoge prijskaartje zou daar alvast voor iets kunnen tussen zitten.

Voordelen
Frame:

ook hier heeft men voornamelijk gekozen om te werken met aluminium in combinatie met een framemaat van 57 cm.

Wielmaat:

deze unieke elektrische fiets wordt verder aangevuld met een stel stevige en brede 28 inch wielen.

Gebruiksvriendelijk:

de fiets is voorzien van alle mogelijke comfort en biedt hierbij ook nog eens 7 versnellingen aan. Verder wordt er zowel voor- als achteraan gebruik gemaakt van een Rollerbrake remsysteem.

Nadelen
Prijzig:

ook hier moeten we jammer genoeg wel vaststellen dat het prijskaartje iets hoger ligt dan je misschien zou verwachten.

 

 

 

 

5. Fiido D1 Elektrische vouwfiets E-bike Goede kwaliteit 25km per uur Lithium batterij

 

Tot slot is er nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor deze elektrische vouwfiets die jou wordt aangeboden door Fiido. In vergelijking met het vorige product en diverse andere elektrische fietsen uit dit lijstje, lijkt de prijs hier op het eerste gezicht best wel mee te vallen.

Ook deze fiets wordt gekenmerkt door een frame dat volledig uit duurzaam en lichtgewicht aluminium werd vervaardigd. Het frame bedraagt hierbij 20 cm en wordt aangevuld door 14 inch wielen. Dit zorgt ervoor dat de elektrische fiets amper 16 kg weegt en makkelijk overal mee naartoe te nemen is. Je zult zien dat de elektrische fiets voorzien is van een vering en gebruik maakt van een kettingaandrijving. Verder worden zowel voor- als achter schijfremmen gebruikt.

Deze vouwfiets is uitgerust met een krachtige Shengyi fietsmotor die zich in het achterwiel bevindt. De accu daarentegen is dan weer gepositioneerd ter hoogte van het frame. Kortom, een degelijke vouwfiets met heel wat mogelijkheden. Houd er wel rekening mee dat de keuze qua kleuren en design eerder beperkt zal blijven.

Voordelen
Frame:

het frame werd voor het grootste gedeelte uit aluminium vervaardigd en wordt gekenmerkt door een framemaat van 20 cm.

Wielmaat:

dankzij de 14 inch wielen die voorzien zijn van brede banden, blijkt de fiets heel comfortabel te zijn op verschillende ondergronden.

Fietsmotor:

er wordt gebruik gemaakt van een Shengyi fietsmotor die ter hoogte van het achterwiel werd geïnstalleerd.

Vouwfiets:

het betreft hier een elektrische vouwfiets die bijgevolg veel compacter en makkelijker mee te nemen is in vergelijking met een standaard elektrische fiets.

Nadelen
Prijzig:

ondanks het feit dat de prijs duidelijk iets lager ligt in vergelijking met andere elektrische fietsen uit ons lijstje, kan het toch nog als een struikelblok worden ervaren.

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

SachsenRad Elektrische Fiets R5

 

Wil je liever niet zoveel geld spenderen aan een duurzame elektrische fiets? Dan kunnen we jou alvast aanraden om even dit product van het bekende merk SachsenRad te bekijken. De fiets is voorzien van een bijzonder krachtige motor met een maximale capaciteit van wel 240 Watt. Daardoor kun je met gemak een maximale snelheid behalen van maar liefst 25 km/h.

Het is een duurzame elektrische fiets die voorzien is van een stevig frame. Verder is de fiets uitgerust met ingebouwde Meschan schijfremmen. Deze zijn zodanig ontworpen zodat ze meer veiligheid bieden wanneer je op een nat wegdek moet remmen. Verder hoef je niet te vrezen voor eventuele slijtage sporen aan de velgen. Je kunt hebt bovendien ook nog 7 krachtige en degelijke Shimano versnelling tot je beschikking.

Een blik op de verschillende online beoordelingen leert ons dat we misschien wel met een topproduct te maken hebben. Werkelijk alle kopers geven unaniem een topscore van maar liefst 5 sterren. Zeker de moeite waard om het even grondig te bekijken.

Ben je al geruime tijd op zoek naar een elektrische fiets? En is het vooral de bedoeling om je in de stad te kunnen verplaatsen? Dan is dit product alvast een unieke aanbeveling en tevens aangeboden aan een mooi prijsje. Hieronder een overzicht van de verschillende voordelen en nadelen.

Voordelen
Materiaal:

het frame van deze fiets is vervaardigd uit bijzonder duurzaam en lichtgewicht aluminium. Dit maakt de elektrische fiets bijzonder comfortabel om te gebruiken.

Formaat:

de fiets is voorzien van een framemaat 24 cm en heeft wielen van maar liefst 24 inch. Ideaal om te gebruiken door mannen als vrouwen.

Motor:

de fiets is uitgerust met een bijzonder krachtige en duurzame 240 Watt motor waarmee je zonder problemen een topsnelheid van wel 25 km per uur kunt behalen. En dit in amper een paar seconden tijd.

Voeding:

de motor wordt aangedreven met behulp van een krachtige 36V / 6.6A lithium batterij. Hiermee kun je makkelijk een bereik van wel 50 km behalen.

Nadelen

Tot op heden zijn er alleen maar positieve reacties bij het product neergepend waardoor het voor ons behoorlijk moeilijk is om jou verder advies te geven over mogelijke minpunten.

 

 

Elektrische Vouwfiets Zonder Ketting

 

Met deze unieke elektrische vouwfiets haal je een degelijk en duurzaam product in huis. Ideaal als je bijvoorbeeld in het stad woont en niet over een garage of tuintje beschikt. Doordat je deze fiets makkelijk kunt dichtvouwen, bespaar je ook heel wat ruimte om de fiets op te bergen. Bovendien kun je de fiets zo makkelijker meenemen op het openbaar vervoer.

Deze elektrische vouwfiets is een exemplaar dat niet langer over een ketting beschikt. Het wordt geleverd door het merk Beixo en is beschikbaar in maar liefst 3 verschillende kleurtjes. De fiets heeft een frame van 45 cm in combinatie met 20 inch wielen. Het frame is vervaardigd uit lichtgewicht aluminium. Verder maak je gebruik van een Cardan aandrijving en kun je gebruik maken van de 7 versnellingen.

Jammer genoeg is er tot op heden nog geen review bij het product geplaatst. Het is mogelijk dat de hoge prijs misschien sommige kopers op het eerste zich wat afschrikt. Toch loont het de moeite om de eigenschappen van de fiets even te bekijken.

Beixo is een vrij bekend merk wanneer het gaat over elektrische fietsen. Dit exemplaar is bovendien een elektrische vouwfiets die je ook makkelijk op de bus, tram of trein kunt meenemen. De fiets biedt heel wat mogelijkheden die je hieronder even rustig kunt bekijken.

Voordelen
Aandrijving:

deze elektrische vouwfiets maakt gebruik van een krachtige Cardan aandrijving en de mogelijkheid om te schakelen tussen 7 versnellingen.

Formaat:

de fiets heeft een framemaat van 45 cm in combinatie met een stel duurzame en degelijke 20 inch wielen. Ideaal om de fiets in het stadscentrum te gebruiken.

Nadelen
Prijzig:

we begrijpen dat de prijs heel wat kopers zou kunnen afschrikken.

Geen reviews:

het gebrek aan online beoordelingen bij deze elektrische fiets, zorgt ervoor dat we jou geen verder advies kunnen geven over de gebruikerservaringen.

 

 

Grünberg E-Times City 8600 FM N360

 

Tenslotte is er dan ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze elektrische damesfiets van het bekende merk Grünberg. De fiets heeft een mooie effen zwarte kleur en oogt daardoor elegant en klassevol. Dit exemplaar behoort tot de hybride fietsen en is vooral aan te raden om korte afstanden te fietsen.

De elektrische fiets is voorzien van een handige vering, stevige en stabiele 28 inch wielen en 1 versnelling. Het schakelsysteem is vrijwel geluidloos en bijzonder soepel. De flexibele trapondersteuning maakt het mogelijk om op een ontspannen en comfortabele manier te fietsen. De combinatie van de voorvorkvering, een handige middenmotor en natuurlijk het soft vinyl gelzadel zorgen voor nog net dat tikkeltje meer comfort.

Jammer genoeg moeten we ook hier vaststellen dat er nog geen enkele koper een reactie heeft geplaatst bij deze elektrische fiets. Laat je hier echter niet door afschrikken want misschien beantwoordt deze fiets wel helemaal aan je verwachtingen.

Een elektrische fiets voor korte fietstochtjes of eerder recreatieve ritjes? Geen enkel probleem met deze handige elektrische damesfiets. De fiets is bovendien uitgerust met een krachtige middenmotor van zo’n 36V / 250 Watt. Laten we even kijken naar de andere kenmerkende eigenschappen.

Voordelen
Comfort:

verschillende factoren verhogen het comfort van deze elektrische fiets. Denk maar aan het soft vinyl gelzadel, de voorvorkvering en natuurlijk de betrouwbare en degelijke middenmotor.

Hybride:

we hebben hier te maken met een hybride fiets die makkelijk te bedienen is zonder dat je al te veel kracht en inspanning dient te gebruiken.

Nadelen
Weinig versnellingen:

het is mogelijk dat sommige klanten liever over wat meer versnellingen beschikken.

Geen reviews:

het gebrek aan online reviews maakt het voor ons moeilijk om jou verder advies te geven over de ervaringen van gebruikers.

 

 

Popal Enroute 2891

 

De Enroute 2891 van Popal is een elektrische fiets die werkt op 3V batterijen. Dit product heeft in het voorwiel een elektrische hulpmotor en zorgt er samen met de 3 versnellingen van Nexus voor dat je veilig en gemakkelijk kunt af- en opstappen.

Op de bagagedrager kun je fietstassen of een kinderstoel plaatsen. De accu heeft ook een dubbele functie, want in de avond dient het als achterlicht voor de fiets. De voorvork is speciaal geveerd tegen slecht begaanbare wegen.

Dit product heeft het hart van haar gebruikers gewonnen en dat blijkt uit de reviews die geschreven staan. De Popal Enroute 2891 staat ongetwijfeld in de elektrische fiets aanbieding. Deze gebruikers geven goed advies voor dit product, want het is gebruiksvriendelijk en het doet precies wat in de beschrijving staat. Naast deze pluspunten is het ook van goede kwaliteit en het heeft een acceptabele prijs.

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende elektrische fietsen op de markt gebracht dat het niet echt eenvoudig geworden is om de populairste fiets met het beste merk eruit te pikken. Deze elektrische fiets van het merk Popal is een model dat zonder problemen functioneert op basis van 3V batterijen.

Voordelen
Accu:

de accu van deze elektrische fiets heeft eigenlijk een dubbele functie. Het dient namelijk ook gewoon als achterlicht.

Geveerde voorvork:

je zult merken dat dit model over een geveerde voorvork beschikt. Daardoor is het ook mogelijk om slechte wegen en banen te fietsen.

Handig in gebruik:

er is een elektrische hulpmotor voorzien die verwerkt zit in het voorwiel. Daarnaast kun je kiezen uit maar liefst 3 verschillende versnellingen.

Prijskaartje:

het is misschien niet meteen de fiets met de laagste prijs maar toch zul je deze elektrische fiets zeker en vast tussen de goedkope modellen kunnen spotten.

Nadelen

We merken dat er helemaal geen negatieve online beoordelingen zijn gegeven. Op die manier is het voor ons niet zo eenvoudig om op zoek te gaan naar eventuele minpunten van het toestel.

 

 

Vogue Infinity

 

Deze Vogue Infinity is een elektrische fiets voor heren met een framehoogte van 53 cm. Dit product telt 8 Nexus naafversnellingen en aan het voorwiel beschikt het over een motor met een capaciteit van 250 Watt. Van de display kun je de 9 ondersteuningsstanden aflezen en indien nodig ook gebruiken.

De zadel en de voorvork zijn beide geveerd voor comfort en gemak tijdens het fietsen. Dit product heeft een totaalgewicht van 23,9 kg en de accu zit opgeborgen onder de bagagedrager. Dit product gebruikt als voeding Samsung accu’s van 6V-10.5Ah lithium ion. Het kan een actieradius behalen van 70 tot 90 kilometer.

De Vogue Infinity hoort niet thuis bij de goedkope elektrische fietsen en dat kan waarschijnlijk de reden zijn dat er nog geen beoordelingen geschreven staan. Het is echter ook mogelijk dat de gebruikers geen tijd gekregen hebben om die te plaatsen.

Net zoals één van de voorgaande modellen is ook deze elektrische fiets afkomstig van het bekende merk Vogue. Bovendien is dit model vooral ideaal om door heren gebruikt te worden. De fiets beschikt over een bijzonder stevig en duurzaam frame met een hoogte van ongeveer 53 cm.

Voordelen
Comfort:

je zult merken dat zowel het voorvork alsook het zadel van deze elektrische fiets geveerd zijn. Dit maakt het rijden niet alleen gemakkelijker maar ook comfortabeler.

Motor:

de motor zit verwerkt in het voorwiel van deze elektrische fiets en heeft een ruime capaciteit van maar liefst 250 Watt. De accu van de fiets bevindt zich echter achteraan meer bepaald juist onder de bagagedrager.

Handig in gebruik:

verder is deze elektrische fiets uitgerust met maar liefst 8 Nexus naafversnellingen en 9 ondersteuningsstanden.

Nadelen
Budget:

je zult deze elektrische fiets niet meteen tussen de goedkope modellen hoeven te verwachten.

Geen review:

doordat er nog geen online beoordelingen zijn geplaatst, is er ook nog geen informatie omtrent de gebruikerservaring.

 

 

Vogue E-bike e1

 

De Vogue E-bike e1 heeft een frame dat gemaakt is van aluminium. Deze elektrische fiets is geschikt voor dames van verschillende leeftijden. Dit product werkt best op Panasonic Accu’s van 36V-Ah lithium ion en de motor is uitneembaar. Het heeft een digitaal LED scherm waarvan je alle handelingen kunt aflezen.

Als het is volgeladen kun je afstanden bereiken tussen 60 en 70 kilometer en het is bij te houden dankzij de sensoren. Dit product heeft 6 ondersteuningsniveaus, een gewicht van 23,9 kg en een framemaat van 53 centimeter. Deze fiets is heel simpel om te bedienen. Het komt er allemaal op neer dat je van het scherm kunt aflezen wat de verschillende mogelijkheden zijn en uit die kunt kiezen.

Alle informatie komt dus op het scherm voor. Ook kun je de totale afstand bijhouden die je hebt afgelegd voor de dag.

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor de Vogue E-bike e1 elektrische fiets. Het is niet alleen een degelijk model maar het design ziet er ook nog eens bijzonder fraai uit. Je haalt met deze elektrische fiets dan ook meteen een echte blikvanger in huis. Het loont dan ook de moeite om even op zoek te gaan naar de voor- en nadelen ervan.

Voordelen
Voeding:

de elektrische fiets functioneert met behulp van krachtige Panasonic Accu’s van 36V-Ah lithium. Daarnaast is het mogelijk om de elektrische motor er ook uit te halen.

LED display:

de fiets is voorzien van een digitaal LED display. Daarop kun je verschillende gegevens zonder problemen duidelijk aflezen.

Frame:

deze fiets heeft een framemaat van maar liefst 53 cm. Daarnaast is het frame vervaardigd uit duurzaam doch licht aluminium.

Nadelen
Budget:

jammer genoeg zul je deze elektrische fiets niet meteen terugvinden tussen de goedkope exemplaren.

 

 

Veloci E-bike

 

De Veloci E-bike is een stadsfiets en de middenmotor werkt met Li-ion batterijen. Als de accu volgeladen is bereik je zelfs 120 kilometer tijdens het fietsen.

Dit product is tijdens het rijden geruisloos en je kunt hiermee waar je dan ook wenst fietsen. Deze fiets heeft een digitaal scherm om alle informatie af te lezen. De versnellingen zijn eenvoudig te schakelen als je in de tegenwind fietst en als je heuvels beklimt. Dit product is gemaakt van duurzaam metaal en het kan zeker tegen een stootje. Aan de bagage kun je van alles plaatsen.

De mogelijkheid bestaat ook om een kinderstoel te monteren of om een tas te plaatsen. Aan de voorvork en aan het zadel zijn er veren geplaatst om de fiets langer te kunnen gebruiken als je ergens tegenaan komt of als je in onbegaanbare wegen moet fietsen.

Indien je op zoek bent naar een elektrische fiets die je zonder problemen in het stadscentrum kunt gebruiken dan is de Veloci E-bike wel degelijk iets voor jou. Toch is het een goed idee om op voorhand even de voor- en nadelen van het apparaat te bekijken. Op die manier weet je of de fiets aan je verwachtingen beantwoordt.

Voordelen
Capaciteit:

de fiets is voorzien van een middenmotor die functioneert op basis van Li-ion batterijen. Op het moment dat de accu helemaal is opgeladen dan kun je maar liefst 120 km bereiken.

Comfort:

deze fiets is niet alleen geschikt om in het stadscentrum te gebruiken maar ook ver daarbuiten. Bovendien zul je merken dat de fiets zo goed als geluidloos is.

Materiaal:

je zult merken dat deze elektrische fiets hoofdzakelijk uit bijzonder stevig en duurzaam metaal vervaardigd is. Dit model kan dan ook zeker wat verdragen.

Nadelen
Geen gebruikerservaring:

ook hier merken we dat er momenteel nog geen online beoordelingen zijn geplaatst. Daardoor is het niet zo eenvoudig om informatie te geven omtrent de gebruikerservaring.

 

 

Elektrische Fed Bike

 

De elektrische Fed Bike is een topproduct dat ontworpen is met een middenmotor met 8 versnellingen. Dit product gebruikt als voeding Li-ion batterijen van het merk Samsung.

Deze batterijen hebben een vermogen van 36V-13Ah en het worden op het kader geplaatst. Dit product is een snowbike wat betekent dat het speciaal is ontworpen om in de sneeuw te kunnen fietsen. Het heeft aan de voor- en aan de achterkant LED verlichting, maar het heeft geen gashendel.

De Fed Bike is grotendeels gemaakt van aluminium om niet te roesten als het nat wordt. De middenmotor heeft een vermogen van 250W en als het volgeladen is, bereikt het een afstand dat kan liggen tussen 60 en 80 kilometer. Dit product heeft geen schokveren en het kan een topsnelheid bereiken van 25 kilometer per uur. Beide wielen met een velgmaat van 68,58 centimeter zijn voorzien van schijfremmen.

Tot slot is er dan ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor de Elektrische Fed Bike. Dit apparaat is voorzien van een bijzonder krachtige en duurzame middenmotor en beschikt over maar liefst 8 versnellingen. Het is dan ook de moeite waard om de sterke en minder sterke kanten van het apparaat even te bekijken.

Voordelen
Voeding:

deze elektrische fiets maakt gebruikt van krachtige Li-ion batterijen die afkomstig zijn van het merk Samsung.

Snowbike:

in tegenstelling tot de voorgaande elektrische fietsen is dit model speciaal gemaakt zodat je zonder problemen in de sneeuw zou kunnen rijden.

LED verlichting:

zowel aan de voorkant alsook aan de achterkant is er LED verlichting voorzien.

Nadelen
Geen reactie:

ook hier moeten we vaststellen dat er nog geen online beoordelingen bij deze fiets zijn geplaatst.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status