fbpx

Beste elektrische fiets

Laatste update: 17.06.19

 

Elektrische fietsen test van 2019

 

Elektrische fietsen zijn werkelijk een goede uitvinding voor oudere personen of personen die omwille van een chronische ziekte niet zoveel kracht meer hebben. Toch is het niet altijd makkelijk om nu te weten wat de beste elektrische fiets is. En dat heeft vooral te maken met het ruime aanbod. Daarom willen wij het voor jou makkelijk maken. We zijn dan ook meteen op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde elektrische fietsen. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij de Popal Enroute 2891 elektrische fiets. Dit exemplaar is voorzien van bijzonder krachtige en duurzame 3V batterijen. Ook met de Vogue E-bike e1 mag je zeker zijn van een uitstekend en bijzonder apparaat. Het frame van deze elektrische fiets is bovendien vervaardigd uit bijzonder duurzaam aluminium dat ook weinig weegt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Lo mejor de los mejores

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Elektrische fietsen koopgids

 

Hou jij ook van een heerlijk fietstochtje maar heb je niet zoveel kracht dan is een elektrische fiets misschien wel iets voor jou. Om een keuze te maken uit de beste elektrische fietsen hebben wij een aantal elementen toegelicht. Houd dus zeker rekening met het type, de motor en de accu en actieradius van de fiets wanneer je verschillende aanbiedingen gaat vergelijken.

 

 

Type

 

Tegenwoordig is er reeds een ruim assortiment aan elektrische fietsen op de markt gebracht. Zo moet je dus rekening houden met drie verschillende types elektrische fietsen. Je hebt bijvoorbeeld de e-bike, dus de gewone elektrische fiets die een ondersteuning gaat bieden tot ongeveer 25 km per uur. Dit is dus eigenlijk de ideale fiets voor dagelijks gebruik.

Daarnaast heb je ook de high speed e-bike die ook wel speed pedelec genoemd wordt. Dit zijn de elektrische fietsen die voorzien zijn van een accu met een hogere capaciteit en een sterke motor. Vaak kunnen deze fietsen tot 45 km per uur halen waardoor ze dicht aanleunen tegen de bromfiets modellen.

Dan zijn er ook nog de elektrische bakfietsen waarmee je op een snelle en gemakkelijke manier door de stad kunt fietsen. Dit kan ideaal zijn om bijvoorbeeld de kindjes naar school te brengen.

Daarnaast moet je ook rekening houden met het onderscheid op basis van de sensoren. Zo heb je e-bikes met enkel en alleen de rotatiesensor. En je hebt elektrische fietsen met rotatiesensor en krachtsensor. Bij een elektrische fiets met rotatiesensor zal de sensor een rotatie of beweging gaan waarnemen zodra je begint te trappen. Hierdoor krijgt de motor een signaal waardoor die ook in werking treedt.

Bij een elektrische fiets met zowel rotatie- als krachtsensor kun je heel eenvoudig de kracht gaan vergroten telkens wanneer je op de pedalen trapt.

 

 

Motor

 

Een elektrische fiets is eigenlijk een gewone fiets die beschikt over een hulpmotor. Die motor zal jou dus gaan ondersteunen wat dus wil zeggen dat je zelf nog altijd moet blijven trappen. Uiteraard moet je net iets minder inspanning doen om vooruit te komen. Het is dus een goede aanbeveling voor mensen die een beperking hebben of die omwille van een ziekte minder mobiel zijn.

Afhankelijk van het model bevindt de motor zich in het voorwiel of in het achterwiel. Het is ook mogelijk dat de motor zich in de trapas bevindt en dan spreekt men van een middenmotor.

Bij de meeste fietsen zit de motor in het voorwiel omdat het ook de gemakkelijkste plek is om te monteren. Bij deze modellen wordt de accu dan meestal in de bagagedrager ingebouwd zodat het gewicht verdeeld wordt over de volledige fiets. De meeste modellen waarbij de motor in het voorwiel zit werken alleen met een rotatiesensor. De combinatie met een krachtsensor is iets duurder en maakt dus geen deel meer uit van de goedkope elektrische fietsen.

Wanneer de motor in het achterwiel zit dan gaat dit vaak gepaard met een derailleurversnelling. De ketting en de tandwielen zijn dus gewoon zichtbaar.

Het is ook mogelijk dat de motor in de trapas gemonteerd wordt. Op die manier zit het gewicht van de motor op het laagste punt namelijk tussen de wielen van de fiets. Met dit model heb je een constant gevoel van wind mee, ideaal dus voor een ontspannen fietstochtje.

 

 

Accu en actieradius

 

Uit het vorige puntje werd duidelijk dat de motor op drie verschillende plaatsen kan worden ingebouwd. Om de motor van stroom te voorzien is er natuurlijk ook een accu of batterij nodig. De grootte van de batterij zal dan ook de actieradius bepalen. Dit is het aantal kilometers dat je kunt fietsen op basis van één volle batterij.

Je zou de accu kunnen vergelijken met de tankgrootte van de fiets. Afhankelijk van de plaats waar de motor is ingebouwd, kan de accu worden ingebouwd in of op het frame. Het is ook mogelijk de accu te verwerken in de bagagedrager. In nog andere modellen wordt de accu tussen het achterwiel en de zadelbuis ingebouwd.

Houd er ook rekening mee dat bij sommige modellen de accu uitneembaar is wat altijd handig is als je deze moet opladen. De capaciteit van een accu wordt uitgedrukt in Wh en kan afhankelijk van de elektrische fiets aanbieding variëren van 300 Wh tot zelfs 1000 Wh. Hoe meer Wh hoe langer je met de fiets zult kunnen rijden.

Ook het gewicht speelt een belangrijke rol in de capaciteit van de accu. Een elektrische bakfiets met een accu van 1000 Wh zal bijvoorbeeld minder lang kunnen rijden dan een gewone elektrische fiets met een accu van 1000 Wh. Dit omdat de bakfiets zwaarder weegt en de motor dus meer inspanning moet leveren.

 

 

Elektrische fiets reviews – top 5

 

 

Wil je niet in de tijd blijven steken en niet in het verkeer vastzitten door de lastige file, dan breekt de tijd aan om alle mogelijke kansen te grijpen en te gaan voor een elektrische fiets. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en bieden ook tal van mogelijkheden. Er zijn keuzes zat voor man en vrouw, dus kies de beste elektrische fiets uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Popal Enroute 2891

 

De Enroute 2891 van Popal is een elektrische fiets die werkt op 3V batterijen. Dit product heeft in het voorwiel een elektrische hulpmotor en zorgt er samen met de 3 versnellingen van Nexus voor dat je veilig en gemakkelijk kunt af- en opstappen.

Op de bagagedrager kun je fietstassen of een kinderstoel plaatsen. De accu heeft ook een dubbele functie, want in de avond dient het als achterlicht voor de fiets. De voorvork is speciaal geveerd tegen slecht begaanbare wegen.

Dit product heeft het hart van haar gebruikers gewonnen en dat blijkt uit de reviews die geschreven staan. De Popal Enroute 2891 staat ongetwijfeld in de elektrische fiets aanbieding. Deze gebruikers geven goed advies voor dit product, want het is gebruiksvriendelijk en het doet precies wat in de beschrijving staat. Naast deze pluspunten is het ook van goede kwaliteit en het heeft een acceptabele prijs.

Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende elektrische fietsen op de markt gebracht dat het niet echt eenvoudig geworden is om de populairste fiets met het beste merk eruit te pikken. Deze elektrische fiets van het merk Popal is een model dat zonder problemen functioneert op basis van 3V batterijen.

Voordelen
Accu:

de accu van deze elektrische fiets heeft eigenlijk een dubbele functie. Het dient namelijk ook gewoon als achterlicht.

Geveerde voorvork:

je zult merken dat dit model over een geveerde voorvork beschikt. Daardoor is het ook mogelijk om slechte wegen en banen te fietsen.

Handig in gebruik:

er is een elektrische hulpmotor voorzien die verwerkt zit in het voorwiel. Daarnaast kun je kiezen uit maar liefst 3 verschillende versnellingen.

Prijskaartje:

het is misschien niet meteen de fiets met de laagste prijs maar toch zul je deze elektrische fiets zeker en vast tussen de goedkope modellen kunnen spotten.

Nadelen

We merken dat er helemaal geen negatieve online beoordelingen zijn gegeven. Op die manier is het voor ons niet zo eenvoudig om op zoek te gaan naar eventuele minpunten van het toestel.

Beste Aanbod

 

 

 

 

Vogue E-bike e1

 

De Vogue E-bike e1 heeft een frame dat gemaakt is van aluminium. Deze elektrische fiets is geschikt voor dames van verschillende leeftijden. Dit product werkt best op Panasonic Accu’s van 36V-Ah lithium ion en de motor is uitneembaar. Het heeft een digitaal LED scherm waarvan je alle handelingen kunt aflezen.

Als het is volgeladen kun je afstanden bereiken tussen 60 en 70 kilometer en het is bij te houden dankzij de sensoren. Dit product heeft 6 ondersteuningsniveaus, een gewicht van 23,9 kg en een framemaat van 53 centimeter. Deze fiets is heel simpel om te bedienen. Het komt er allemaal op neer dat je van het scherm kunt aflezen wat de verschillende mogelijkheden zijn en uit die kunt kiezen.

Alle informatie komt dus op het scherm voor. Ook kun je de totale afstand bijhouden die je hebt afgelegd voor de dag.

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor de Vogue E-bike e1 elektrische fiets. Het is niet alleen een degelijk model maar het design ziet er ook nog eens bijzonder fraai uit. Je haalt met deze elektrische fiets dan ook meteen een echte blikvanger in huis. Het loont dan ook de moeite om even op zoek te gaan naar de voor- en nadelen ervan.

Voordelen
Voeding:

de elektrische fiets functioneert met behulp van krachtige Panasonic Accu’s van 36V-Ah lithium. Daarnaast is het mogelijk om de elektrische motor er ook uit te halen.

LED display:

de fiets is voorzien van een digitaal LED display. Daarop kun je verschillende gegevens zonder problemen duidelijk aflezen.

Frame:

deze fiets heeft een framemaat van maar liefst 53 cm. Daarnaast is het frame vervaardigd uit duurzaam doch licht aluminium.

Nadelen
Budget:

jammer genoeg zul je deze elektrische fiets niet meteen terugvinden tussen de goedkope exemplaren.

Koop bij bol.com (€1500)

 

 

 

 

Vogue Infinity

 

Deze Vogue Infinity is een elektrische fiets voor heren met een framehoogte van 53 cm. Dit product telt 8 Nexus naafversnellingen en aan het voorwiel beschikt het over een motor met een capaciteit van 250 Watt. Van de display kun je de 9 ondersteuningsstanden aflezen en indien nodig ook gebruiken.

De zadel en de voorvork zijn beide geveerd voor comfort en gemak tijdens het fietsen. Dit product heeft een totaalgewicht van 23,9 kg en de accu zit opgeborgen onder de bagagedrager. Dit product gebruikt als voeding Samsung accu’s van 6V-10.5Ah lithium ion. Het kan een actieradius behalen van 70 tot 90 kilometer.

De Vogue Infinity hoort niet thuis bij de goedkope elektrische fietsen en dat kan waarschijnlijk de reden zijn dat er nog geen beoordelingen geschreven staan. Het is echter ook mogelijk dat de gebruikers geen tijd gekregen hebben om die te plaatsen.

Net zoals één van de voorgaande modellen is ook deze elektrische fiets afkomstig van het bekende merk Vogue. Bovendien is dit model vooral ideaal om door heren gebruikt te worden. De fiets beschikt over een bijzonder stevig en duurzaam frame met een hoogte van ongeveer 53 cm.

Voordelen
Comfort:

je zult merken dat zowel het voorvork alsook het zadel van deze elektrische fiets geveerd zijn. Dit maakt het rijden niet alleen gemakkelijker maar ook comfortabeler.

Motor:

de motor zit verwerkt in het voorwiel van deze elektrische fiets en heeft een ruime capaciteit van maar liefst 250 Watt. De accu van de fiets bevindt zich echter achteraan meer bepaald juist onder de bagagedrager.

Handig in gebruik:

verder is deze elektrische fiets uitgerust met maar liefst 8 Nexus naafversnellingen en 9 ondersteuningsstanden.

Nadelen
Budget:

je zult deze elektrische fiets niet meteen tussen de goedkope modellen hoeven te verwachten.

Geen review:

doordat er nog geen online beoordelingen zijn geplaatst, is er ook nog geen informatie omtrent de gebruikerservaring.

Beste Aanbod

 

 

 

 

Veloci E-bike

 

De Veloci E-bike is een stadsfiets en de middenmotor werkt met Li-ion batterijen. Als de accu volgeladen is bereik je zelfs 120 kilometer tijdens het fietsen.

Dit product is tijdens het rijden geruisloos en je kunt hiermee waar je dan ook wenst fietsen. Deze fiets heeft een digitaal scherm om alle informatie af te lezen. De versnellingen zijn eenvoudig te schakelen als je in de tegenwind fietst en als je heuvels beklimt. Dit product is gemaakt van duurzaam metaal en het kan zeker tegen een stootje. Aan de bagage kun je van alles plaatsen.

De mogelijkheid bestaat ook om een kinderstoel te monteren of om een tas te plaatsen. Aan de voorvork en aan het zadel zijn er veren geplaatst om de fiets langer te kunnen gebruiken als je ergens tegenaan komt of als je in onbegaanbare wegen moet fietsen.

Indien je op zoek bent naar een elektrische fiets die je zonder problemen in het stadscentrum kunt gebruiken dan is de Veloci E-bike wel degelijk iets voor jou. Toch is het een goed idee om op voorhand even de voor- en nadelen van het apparaat te bekijken. Op die manier weet je of de fiets aan je verwachtingen beantwoordt.

Voordelen
Capaciteit:

de fiets is voorzien van een middenmotor die functioneert op basis van Li-ion batterijen. Op het moment dat de accu helemaal is opgeladen dan kun je maar liefst 120 km bereiken.

Comfort:

deze fiets is niet alleen geschikt om in het stadscentrum te gebruiken maar ook ver daarbuiten. Bovendien zul je merken dat de fiets zo goed als geluidloos is.

Materiaal:

je zult merken dat deze elektrische fiets hoofdzakelijk uit bijzonder stevig en duurzaam metaal vervaardigd is. Dit model kan dan ook zeker wat verdragen.

Nadelen
Geen gebruikerservaring:

ook hier merken we dat er momenteel nog geen online beoordelingen zijn geplaatst. Daardoor is het niet zo eenvoudig om informatie te geven omtrent de gebruikerservaring.

Beste Aanbod

 

 

 

 

Elektrische Fed Bike

 

De elektrische Fed Bike is een topproduct dat ontworpen is met een middenmotor met 8 versnellingen. Dit product gebruikt als voeding Li-ion batterijen van het merk Samsung.

Deze batterijen hebben een vermogen van 36V-13Ah en het worden op het kader geplaatst. Dit product is een snowbike wat betekent dat het speciaal is ontworpen om in de sneeuw te kunnen fietsen. Het heeft aan de voor- en aan de achterkant LED verlichting, maar het heeft geen gashendel.

De Fed Bike is grotendeels gemaakt van aluminium om niet te roesten als het nat wordt. De middenmotor heeft een vermogen van 250W en als het volgeladen is, bereikt het een afstand dat kan liggen tussen 60 en 80 kilometer. Dit product heeft geen schokveren en het kan een topsnelheid bereiken van 25 kilometer per uur. Beide wielen met een velgmaat van 68,58 centimeter zijn voorzien van schijfremmen.

Tot slot is er dan ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor de Elektrische Fed Bike. Dit apparaat is voorzien van een bijzonder krachtige en duurzame middenmotor en beschikt over maar liefst 8 versnellingen. Het is dan ook de moeite waard om de sterke en minder sterke kanten van het apparaat even te bekijken.

Voordelen
Voeding:

deze elektrische fiets maakt gebruikt van krachtige Li-ion batterijen die afkomstig zijn van het merk Samsung.

Snowbike:

in tegenstelling tot de voorgaande elektrische fietsen is dit model speciaal gemaakt zodat je zonder problemen in de sneeuw zou kunnen rijden.

LED verlichting:

zowel aan de voorkant alsook aan de achterkant is er LED verlichting voorzien.

Nadelen
Geen reactie:

ook hier moeten we vaststellen dat er nog geen online beoordelingen bij deze fiets zijn geplaatst.

Beste Aanbod

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (10 votes, average: 4.40 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status