fbpx

Beste elektrische koelbox

Laatste update: 17.06.19

 

Elektrische koelboxen test van 2019

 

 

Elektrische koelboxen koopgids

 

Het is altijd leuk als je van een lekkere maaltijd en een heerlijk biertje kunt genieten als je net bent aangekomen op de kampeerplaats. Uiteraard is de capaciteit van je koelbox heel belangrijk en deze is dan weer afhankelijk van bijvoorbeeld het aantal dagen dat je wegblijft. Je kunt ook rekening houden met het type, de prijs en het gebruiksgemak van de beste elektrische koelboxen als je deze gaat vergelijken.

 

 

Het gebruiksgemak van een elektrische koelbox

 

Een koelbox is eigenlijk niet meer of minder dan een gewone koelkast die je overal kunt meenemen. Op die manier kun je gelijk waar en op gelijk welk moment van gekoeld eten of drank genieten. Dit kan ideaal zijn in verschillende situaties. Denk maar aan een kampeertrip met vrienden en familie of gewoon een dagje uit met de kindjes naar het strand of het park.

De eerste modellen waren heel erg standaard en moest je koel houden door er zelf koelelementen in te plaatsen. Uiteraard warmden deze koelelementen ook snel op waardoor je er niet de volledige dag gebruik van kon maken. Daarom heeft men geleidelijk aan een koelbox ontworpen die op elektriciteit werkt. Deze koelboxen zijn wel iets zwaarder dan de standaard elementen maar toch veel efficiënter. Bovendien heeft een elektrische koelbox ook gewoon veel meer functies. Afhankelijk van het toestel kan de koelbox niet alleen koelen maar ook opwarmen.

Bij de elektrische modellen heb je trouwens ook veel meer keuze wat betreft de afmetingen van de box. Kortom er zijn echt heel wat mogelijkheden als je op zoek gaat naar een elektrische koelbox. Het is dan ook belangrijk dat je een duidelijk doel voor ogen houdt. Denk maar aan het budget dat je er maximaal aan wilt spenderen maar ook het aantal personen en de duur van de reis is niet geheel onbelangrijk.

 

 

Soort elektrische koelbox

 

Je zult merken dat er heel wat keuze is en bijgevolg met heel wat zaken zult moeten rekening houden als je de verschillende aanbiedingen bekijkt. Zo is er de thermo-elektrische koelbox die je van stroom kunt voorzien door middel van een adapter of gewoon door die aan te sluiten op de sigarettenaansteker in de auto. Je hebt thermo-elektrische toestellen van 12 of 24 V maar je hebt er ook van 230 V. Met dit type koelbox kun je eten en drinken laten afkoelen tot wel 20 graden onder de omgevingstemperatuur en verwarmen tot wel 65 graden Celsius.

Als je gaat voor een absorptie koelbox dan heb je een apparaat dat gebruik maakt van twee vloeistoffen. De eerste vloeistof gaat de warmte gaan doorgeven aan de tweede vloeistof. De tweede vloeistof zal die warmte vervolgens aan de buitenlucht afgeven. Dit model is geruisloos en kan worden aangedreven door verschillende bronnen en het heeft een langere levensduur. Bovendien kan een absorptie koelbox ook gaan koelen tot onder 0 waardoor je het ook als diepvries zou kunnen gebruiken. Deze behoren uiteraard niet tot de goedkope elektrische koelboxen.

Dan is er ook nog de compressor koelbox die eigenlijk al in elke koelkast gebruikt wordt. Het toestel bestaat uit drie elementen waardoor je over een snel en efficiënt koelsysteem kunt beschikken. Namelijk een compressor, een condensor en uiteraard ook een verdamper. In vergelijking met de vorige toestellen heb je hier minder energie nodig om de inhoud te koelen.

 

 

Inhoud van het toestel en kostprijs

 

De meeste elektrische koelboxen hebben een inhoud van ongeveer 30 l. Uiteraard heb je ook modellen met een kleinere of grotere inhoud. Dit is afhankelijk van het type apparaat dat je aankoopt maar ook van je eigen wensen en verwachtingen. Als je bijvoorbeeld de koelbox zo nu en dan eens wilt gebruiken om een dagje naar het strand te gaan of een middagje in het park te picknicken dan heb je uiteraard geen toestel met een grote inhoud nodig.

Wanneer het echt de bedoeling is dat je de box regelmatig gebruikt en je hem bijvoorbeeld wilt meenemen op een soort van rondrit dan ben je uiteraard beter af met een groter model. Houd daarnaast ook rekening met het aantal leden waarvoor je de koelbox wilt gebruiken. Het is namelijk niet hetzelfde om voedsel en drank te voorzien voor twee personen of bijvoorbeeld 5 personen. Dit alles zal de inhoud helpen bepalen.

Een elektrische koelbox is uiteraard net iets duurder dan een gewoon model maar anderzijds biedt het veel meer mogelijkheden. En je hoeft geen schrik te hebben want het staat garant voor een langere koeltijd. Het is dan ook een goede aanbeveling om eventueel een budget vast te leggen dat je wilt en kunt uitgeven en ook na te denken over het doel. Wie weet kun je zo wel een elektrische koelbox aanbieding spotten.

 

 

Elektrische koelbox Reviews – Top 5

 

 

Maak je graag lange reizen met de auto of ga je graag kamperen? Meestal wil je dan zelf ook voedsel en drank meenemen voor de lange reis of als eerste maaltijd bij de aankomst op de camping. Je kunt dit doen met een elektrische koelbox die je makkelijk kunt aansluiten op de sigarettenaansteker van je auto. Beslis zelf welk product volgens jou de beste elektrische koelbox is van de volgende vijf.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Mobicool B40

 

Deze hybride koelbox is perfect voor onderweg en kan, dankzij de compressor techniek, tot -15º Celsius koelen onafhankelijk van de buitentemperatuur. Dit werkt echter enkel maar als je de koelbox aansluit op netstroom, dus niet wanneer de koelbox in de auto aangesloten is.

Onderweg kun je het gebruiken als thermo elektrische koelbox en aansluiten op de 12 Volt verbinding. De box zal dan 20 graden onder de omgevingstemperatuur koelen.

De reviews tonen aan dat de kopers tevreden zijn over dit product. Het apparaat koelt goed en kan zelfs vriezen als je het op netstroom aansluit. De dubbele stroomvoorziening is een pluspunt en het product is groot genoeg om zelfs flessen van 2 liter in te plaatsen. Het apparaat maakt ook weinig geluid dus je hebt er geen last van.

 

Koop bij bol.com (€239)

 

 

 

 

Travellife 1609030

 

Deze elektrische koelbox is geschikt voor in de auto maar ook op de vakantiebestemming dankzij de mogelijkheid om het zowel op 230 V en 12 V aan te sluiten. De box heeft een inhoud van 25 liter en je kunt het makkelijk opheffen met de draagbeugel. De box is ruim genoeg om flessen van 1,5 liter rechtop te bewaren.

Het toestel is uitgerust met een ECO stand waarmee je 1,5 A stroom bespaart. Het deksel beschikt over een opbergruimte voor de kabels en de koelbox is gemaakt van kunststof.

Het grootste ongenoegen van de kopers gaat over het design omdat enkelen het niet aantrekkelijk vinden. Voor de rest geven ze goed advies over de stille en goede werking van het product. De koelbox is perfect betaalbaar en je krijgt er goede kwaliteit voor terug. De ECO stand werkt ook uitstekend en maakt geen geluid.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Tristar KB-7230

 

De Tristar KB-7230 behoort tot de goedkope elektrische koelboxen en beschikt over een capaciteit van 30 liter. Het deksel bevat naast een opbergruimte voor het snoer ook over bekerhouders. Je kunt de koelbox makkelijk meenemen dankzij het ingebouwde handvat en het is ruim genoeg om 2 liter flessen in te bewaren.

De koelbox weegt slechts 3,7 kg en werkt met een thermo elektrisch koelsysteem. Dit wil zeggen dat de koelbox tot 16º Celsius onder de omgevingstemperatuur koelt. De meegeleverde stekker is geschikt voor een 12 V aansluiting maar je kunt ook een omvormer kopen om het product op 230 V te gebruiken.

Het enige minpunt voor enkele kopers is dat het product niet standaard op 230 V kan aangesloten worden maar voor de rest vinden ze het allemaal een uitstekende elektrische koelbox aanbieding. Het toestel is ideaal voor onderweg en is daarbovenop ook nog eens goedkoop.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Tristar KB-7532

 

Ook deze koelbox van Tristar heeft een ruime capaciteit van 30 liter. Je kunt deze koelbox niet alleen gebruiken om te koelen, maar ook om op te warmen. Zo kun je er ook warme maaltijden in bewaren. Het product heeft een licht gewicht en je kunt het makkelijk verplaatsen via het ingebouwde handvat.

Als je wilt koelen kun je tot 18º onder de omgevingstemperatuur gaan en om te verwarmen kun je tot maximaal 65º Celsius. Je kunt deze koelbox zowel op 12 V als op 230 V aansluiten en het apparaat verbruikt weinig stroom. Het snoer kun je makkelijk opbergen in de daarvoor voorziene ruimte in het deksel.

Voor enkele kopers maakt de koelbox teveel geluid en is de prijs ook te hoog voor de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt. De meeste gebruikers zijn toch positief. Het is een ruime koelbox en het toestel werkt uitstekend.

 

Koop bij bol.com (€64.99)

 

 

 

 

Mobicool FR40

 

Deze koelbox beschikt over het A+ energielabel en gebruikt een motor om te koelen tussen -10º C en +10º C. Het product is uitgerust met een digitaal display waarop je de temperatuur kunt aflezen maar ook instellen.

De koelbox is groot genoeg om flessen van een anderhalve liter rechtop te bewaren en je kunt het makkelijk verplaatsen met het handvat die gemaakt is van kunststof ABS.

De meningen zijn vooral positief. Je kunt deze koelbox zowel aansluiten op 12 V als op 230 V en het koelt even snel als een koelkast. Het toestel maakt een beetje geluid maar niet genoeg om als storend te ervaren.

 

Koop bij bol.com (€338.9)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 4.60 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status