5 Beste Elektrische koelboxen Test van 2021

Laatste update: 30.07.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Elektrische koelboxen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ga je binnenkort met vrienden een gezellige kampeertrip maken? Dan komt een degelijke elektrische koelbox vast en zeker wel van pas. In onze koopgids proberen we een aantal handige tips en richtlijnen mee te geven die je alvast zouden kunnen helpen in de zoektocht. Het komt er dus op aan om zoveel mogelijk apparaten met elkaar te vergelijken. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde elektrische koelboxen. Zo blijkt de Mobicool B40 alvast een schot in de roos te zijn. Het is een handige hybride koelbox die je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor de Travellife 1609030 elektrische koelbox. Het is een vrij ruime koelbox met een maximale inhoud van maar liefst 25 liter.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Elektrische koelboxen koopgids

 

Het is altijd leuk als je van een lekkere maaltijd en een heerlijk biertje kunt genieten als je net bent aangekomen op de kampeerplaats. Uiteraard is de capaciteit van je koelbox heel belangrijk en deze is dan weer afhankelijk van bijvoorbeeld het aantal dagen dat je wegblijft. Je kunt ook rekening houden met het type, de prijs en het gebruiksgemak van de beste elektrische koelboxen als je deze gaat vergelijken.

 

 

Het gebruiksgemak van een elektrische koelbox

Een koelbox is eigenlijk niet meer of minder dan een gewone koelkast die je overal kunt meenemen. Op die manier kun je gelijk waar en op gelijk welk moment van gekoeld eten of drank genieten. Dit kan ideaal zijn in verschillende situaties. Denk maar aan een kampeertrip met vrienden en familie of gewoon een dagje uit met de kindjes naar het strand of het park.

De eerste modellen waren heel erg standaard en moest je koel houden door er zelf koelelementen in te plaatsen. Uiteraard warmden deze koelelementen ook snel op waardoor je er niet de volledige dag gebruik van kon maken. Daarom heeft men geleidelijk aan een koelbox ontworpen die op elektriciteit werkt. Deze koelboxen zijn wel iets zwaarder dan de standaard elementen maar toch veel efficiënter. Bovendien heeft een elektrische koelbox ook gewoon veel meer functies. Afhankelijk van het toestel kan de koelbox niet alleen koelen maar ook opwarmen.

Bij de elektrische modellen heb je trouwens ook veel meer keuze wat betreft de afmetingen van de box. Kortom er zijn echt heel wat mogelijkheden als je op zoek gaat naar een elektrische koelbox. Het is dan ook belangrijk dat je een duidelijk doel voor ogen houdt. Denk maar aan het budget dat je er maximaal aan wilt spenderen maar ook het aantal personen en de duur van de reis is niet geheel onbelangrijk.

 

Soort elektrische koelbox

Je zult merken dat er heel wat keuze is en bijgevolg met heel wat zaken zult moeten rekening houden als je de verschillende aanbiedingen bekijkt. Zo is er de thermo-elektrische koelbox die je van stroom kunt voorzien door middel van een adapter of gewoon door die aan te sluiten op de sigarettenaansteker in de auto. Je hebt thermo-elektrische toestellen van 12 of 24 V maar je hebt er ook van 230 V. Met dit type koelbox kun je eten en drinken laten afkoelen tot wel 20 graden onder de omgevingstemperatuur en verwarmen tot wel 65 graden Celsius.

Als je gaat voor een absorptie koelbox dan heb je een apparaat dat gebruik maakt van twee vloeistoffen. De eerste vloeistof gaat de warmte gaan doorgeven aan de tweede vloeistof. De tweede vloeistof zal die warmte vervolgens aan de buitenlucht afgeven. Dit model is geruisloos en kan worden aangedreven door verschillende bronnen en het heeft een langere levensduur. Bovendien kan een absorptie koelbox ook gaan koelen tot onder 0 waardoor je het ook als diepvries zou kunnen gebruiken. Deze behoren uiteraard niet tot de goedkope elektrische koelboxen.

Dan is er ook nog de compressor koelbox die eigenlijk al in elke koelkast gebruikt wordt. Het toestel bestaat uit drie elementen waardoor je over een snel en efficiënt koelsysteem kunt beschikken. Namelijk een compressor, een condensor en uiteraard ook een verdamper. In vergelijking met de vorige toestellen heb je hier minder energie nodig om de inhoud te koelen.

 

 

Inhoud van het toestel en kostprijs

De meeste elektrische koelboxen hebben een inhoud van ongeveer 30 l. Uiteraard heb je ook modellen met een kleinere of grotere inhoud. Dit is afhankelijk van het type apparaat dat je aankoopt maar ook van je eigen wensen en verwachtingen. Als je bijvoorbeeld de koelbox zo nu en dan eens wilt gebruiken om een dagje naar het strand te gaan of een middagje in het park te picknicken dan heb je uiteraard geen toestel met een grote inhoud nodig.

Wanneer het echt de bedoeling is dat je de box regelmatig gebruikt en je hem bijvoorbeeld wilt meenemen op een soort van rondrit dan ben je uiteraard beter af met een groter model. Houd daarnaast ook rekening met het aantal leden waarvoor je de koelbox wilt gebruiken. Het is namelijk niet hetzelfde om voedsel en drank te voorzien voor twee personen of bijvoorbeeld 5 personen. Dit alles zal de inhoud helpen bepalen.

Een elektrische koelbox is uiteraard net iets duurder dan een gewoon model maar anderzijds biedt het veel meer mogelijkheden. En je hoeft geen schrik te hebben want het staat garant voor een langere koeltijd. Het is dan ook een goede aanbeveling om eventueel een budget vast te leggen dat je wilt en kunt uitgeven en ook na te denken over het doel. Wie weet kun je zo wel een elektrische koelbox aanbieding spotten.

 

5 Beste Elektrische koelboxen (Reviews) van 2021

 

Maak je graag lange reizen met de auto of ga je graag kamperen? Meestal wil je dan zelf ook voedsel en drank meenemen voor de lange reis of als eerste maaltijd bij de aankomst op de camping. Je kunt dit doen met een elektrische koelbox die je makkelijk kunt aansluiten op de sigarettenaansteker van je auto. Beslis zelf welk product volgens jou de beste elektrische koelbox is van de volgende vijf.

1. Mobicool B40 Compressor Koelbox 40 L

 

Deze hybride koelbox is perfect voor onderweg en kan, dankzij de compressor techniek, tot -15º Celsius koelen onafhankelijk van de buitentemperatuur. Dit werkt echter enkel maar als je de koelbox aansluit op netstroom, dus niet wanneer de koelbox in de auto aangesloten is.

Onderweg kun je het gebruiken als thermo elektrische koelbox en aansluiten op de 12 Volt verbinding. De box zal dan 20 graden onder de omgevingstemperatuur koelen.

De reviews tonen aan dat de kopers tevreden zijn over dit product. Het apparaat koelt goed en kan zelfs vriezen als je het op netstroom aansluit. De dubbele stroomvoorziening is een pluspunt en het product is groot genoeg om zelfs flessen van 2 liter in te plaatsen. Het apparaat maakt ook weinig geluid dus je hebt er geen last van.

Ga je binnenkort met het gezin of met vrienden kamperen? Dan ben je vast op zoek naar een royale elektrische koelbox. Eentje die je zowel in de auto kunt gebruiken als ook op de camping. Kijk even naar de voor- en nadelen van deze handige koelbox.

Voordelen
Koelsysteem:

hij beschikt over de zogenaamde compressortechniek. Hiermee koelt hij in heel korte tijd erg goed.

Geluid:

hij is erg geluidsarm, zodat je hem ook ´s nachts kunt laten werken zonder er last van te hebben.

Ruimte:

het is een royale koelbox, waarin je de flessen ook rechtop kunt laten staan.

Nadelen
Gewicht:

met zijn gewicht van 24 kg is hij vrij zwaar en niet makkelijk door één persoon te dragen.

Formaat:

met zijn ruime inhoud is hij groot en zal hij niet zo goed passen in een wat kleinere auto.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Travellife Thermo-elektrische Koelbox AC/DC 25L

 

Deze elektrische koelbox is geschikt voor in de auto maar ook op de vakantiebestemming dankzij de mogelijkheid om het zowel op 230 V en 12 V aan te sluiten. De box heeft een inhoud van 25 liter en je kunt het makkelijk opheffen met de draagbeugel. De box is ruim genoeg om flessen van 1,5 liter rechtop te bewaren.

Het toestel is uitgerust met een ECO stand waarmee je 1,5 A stroom bespaart. Het deksel beschikt over een opbergruimte voor de kabels en de koelbox is gemaakt van kunststof.

Het grootste ongenoegen van de kopers gaat over het design omdat enkelen het niet aantrekkelijk vinden. Voor de rest geven ze goed advies over de stille en goede werking van het product. De koelbox is perfect betaalbaar en je krijgt er goede kwaliteit voor terug. De ECO stand werkt ook uitstekend en maakt geen geluid.

Ook deze koelbox kun je zowel in de auto als op de camping gebruiken. Travellife brengt koelboxen op de markt met een aantrekkelijke prijs. Misschien behoort dit merk dan ook wel tot de populairste leveranciers van dit product. Hij is zowel in de auto als op de camping of hotelkamer te gebruiken

Voordelen
Geluid:

hij is geluidsarm en je hoort hem nauwelijks. Dat is vooral een pluspunt gedurende de nacht.

Energie:

deze koelbox beschikt over een ECO stand. Hij is dus erg zuinig in het energieverbruik.

Gebruiksgemak:

deze koelbox kan zowel verwarmen als koelen. Handig om je maaltijd warm te houden.

Gewicht:

met zijn lichte gewicht van 4,1 kg neem je hem makkelijk overal mee naar toe.

Nadelen
Koelen:

wanneer de koelbox in de ecostand draait, koelt hij wel een stukje minder.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Campart Travel CB-8677 Koelbox Stockholm 41 liter

 

Ben je van plan om binnenkort met het gezin of met enkele vrienden op kampeervakantie te vertrekken? Dan kun je deze elektrische koelbox van het bekende merk Campart Travel misschien wel even in overweging nemen. De koelbox heeft een inhoud van maar liefst 41 liter en werkt vrijwel geluidloos.

Je hebt heel wat keuze wat de aansluitingsmogelijkheden betreft. Zo kun je deze elektrische koelbox makkelijk in de wagen op 12 Volt aansluiten. Verder is ook gas en een 230 Volt aansluiting geen enkel probleem. Het is bovendien een bijzonder krachtig apparaat dat zonder problemen een koeltemperatuur kan aanbieden die 25 graden lager is dan de omgevingstemperatuur. Verder is de koelbox voorzien van meerdere opbergcompartimenten en biedt het product heel wat comfort.

Een blik op de verschillende online beoordelingen leert ons dat de meeste kopers duidelijk bijzonder tevreden zijn met dit product. Zo is het makkelijk te gebruiken en wordt het geleverd aan een mooi en schappelijk prijsje. Kortom, een echte aanrader.

Kun je maar geen keuze maken uit de beste elektrische koelboxen? Dan kunnen wij jou alvast dit apparaat aanraden, jou aanbevolen door het merk Campart Travel. Om te weten of dit product al dan niet iets voor jou is, kun je hieronder de voor- en nadelen even grondig onder de loep nemen.

Voordelen
Aansluitingsmogelijkheden:

je kunt deze elektrische koelbox makkelijk en probleemloos in de wagen aansluiten door gebruik te maken van een 12 Volt aansluiting. Daarnaast behoren ook gas en een 230 Volt aansluiting tot de mogelijkheden.

Formaat en inhoud:

de koelbox heeft een totale afmeting van 48 x 52 x 47 cm wat overeenkomt met een maximale inhoud van wel 41 liter.

Geluidloos:

het grote pluspunt, voor heel wat kopers, is dat deze elektrische koelbox bijzonder krachtig is maar toch geluidloos werkt.

Handig in gebruik:

de koelbox is makkelijk te gebruiken en is voorzien van een vast deksel in combinatie met de ingebouwde handgrepen. Een koeltemperatuur van maar liefst 25 graden Celsius onder de omgevingstemperatuur is geen enkel probleem voor dit product.

Nadelen

Momenteel zijn er alleen nog maar positieve reacties bij dit product geplaatst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Tristar KB-7532 Thermo-elektrische Koelbox 26 l

 

Ook deze koelbox van Tristar heeft een ruime capaciteit van 30 liter. Je kunt deze koelbox niet alleen gebruiken om te koelen, maar ook om op te warmen. Zo kun je er ook warme maaltijden in bewaren. Het product heeft een licht gewicht en je kunt het makkelijk verplaatsen via het ingebouwde handvat.

Als je wilt koelen kun je tot 18º onder de omgevingstemperatuur gaan en om te verwarmen kun je tot maximaal 65º Celsius. Je kunt deze koelbox zowel op 12 V als op 230 V aansluiten en het apparaat verbruikt weinig stroom. Het snoer kun je makkelijk opbergen in de daarvoor voorziene ruimte in het deksel.

Voor enkele kopers maakt de koelbox teveel geluid en is de prijs ook te hoog voor de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt. De meeste gebruikers zijn toch positief. Het is een ruime koelbox en het toestel werkt uitstekend.

Deze koelbox met een inhoud  van 30 liter valt in onze selectie in de categorie met de laagste prijs. Met zijn aansluitmogelijkheden op 12V en 230V is hij zowel in de auto te gebruiken als op de camping. Bekijk even wat de min- en pluspunten zijn.

Voordelen
Opbergvak:

hij beschikt over een handig apart vakje waarin je de elektriciteitskabels kunt opbergen. Zo ben je ze nooit kwijt en heb je ze altijd bij de hand.

Gewicht:

met zijn geringe gewicht neem je hem makkelijk mee. Ook als je er bijvoorbeeld een dagje op uit gaat.

Inhoud:

met zijn royale inhoud van 30 liter kun je flessen water gewoon laten staan. Dat is wel zo plezierig om lekken te voorkomen.

Nadelen
Koelen:

wanneer hij in de ECO stand staat, koelt hij wel een stukje minder goed.

Geluid:

helaas maakt hij wel redelijk wat geluid. Als je geen goede slaper bent, kan dat hinderlijk zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Dometic Mobicool koelbox FR40 AC/DC

 

Deze koelbox beschikt over het A+ energielabel en gebruikt een motor om te koelen tussen -10º C en +10º C. Het product is uitgerust met een digitaal display waarop je de temperatuur kunt aflezen maar ook instellen.

De koelbox is groot genoeg om flessen van een anderhalve liter rechtop te bewaren en je kunt het makkelijk verplaatsen met het handvat die gemaakt is van kunststof ABS.

De meningen zijn vooral positief. Je kunt deze koelbox zowel aansluiten op 12 V als op 230 V en het koelt even snel als een koelkast. Het toestel maakt een beetje geluid maar niet genoeg om als storend te ervaren.

Dit is wel de koelbox met de hoogste prijs uit onze selectie. Je kunt hem zowel op 12V als op 230V aansluiten. Dus prima voor in de auto of op de boot en op de camping.

Voordelen
Ruimte:

met zijn royale inhoud van 30 liter kun je met gemak flessen staand in de koelbox zetten.

Koeling:

hij koelt super en houdt de temperatuur heel goed vast. Hij koelt van - 10º tot +10º.

Energieverbruik:

hij heeft een laag energieverbruik en heeft een A+ label. Hij beschikt over een digitaal display om de temperatuur af te lezen.

Accubescherming:

deze koelbox heeft een zogenaamde accubescherming. Dit voorkomt dat je accu leegloopt gedurende de nacht en je ´s ochtends de auto niet kunt starten.

Nadelen
Indeling:

om het vak onder de compressor te gebruiken moet je eerst de flessen uit de box verwijderen.

Opbergruimte:

hij beschikt helaas niet over een opbergvak voor de kabels.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Tristar KB-7230

 

De Tristar KB-7230 behoort tot de goedkope elektrische koelboxen en beschikt over een capaciteit van 30 liter. Het deksel bevat naast een opbergruimte voor het snoer ook over bekerhouders. Je kunt de koelbox makkelijk meenemen dankzij het ingebouwde handvat en het is ruim genoeg om 2 liter flessen in te bewaren.

De koelbox weegt slechts 3,7 kg en werkt met een thermo elektrisch koelsysteem. Dit wil zeggen dat de koelbox tot 16º Celsius onder de omgevingstemperatuur koelt. De meegeleverde stekker is geschikt voor een 12 V aansluiting maar je kunt ook een omvormer kopen om het product op 230 V te gebruiken.

Het enige minpunt voor enkele kopers is dat het product niet standaard op 230 V kan aangesloten worden maar voor de rest vinden ze het allemaal een uitstekende elektrische koelbox aanbieding. Het toestel is ideaal voor onderweg en is daarbovenop ook nog eens goedkoop.

Ook deze Tristar koelbox is zowel in de auto als op de camping te gebruiken. Natuurlijk is hij ook heel geschikt voor een dagje aan het strand. Tristar zou met zijn prijs-kwaliteitverhouding wel eens het beste merk kunnen zijn. Bekijk even snel de voor- en nadelen.

Voordelen
Ruimte:

een royale koelbox die ruimte biedt om twee liter flessen staand te bewaren.

Temperatuur:

de gewenste temperatuur wordt snel bereikt en blijft ook lang behouden, zelfs als hij zonder stroomvoeding een tijdje in de zon staat.

Gewicht:

met zijn geringe gewicht van 3,7 kg is hij heel makkelijk mee te nemen. Daarmee is hij ook heel geschikt voor gebruik op kantoor om je lunch en frisdrankje op temperatuur te houden.

Prijskaartje:

de prijs die je voor deze koelbox betaalt is zeker in verhouding tot de kwaliteit van dit product.

Nadelen
Deksel:

hoewel degelijk, laat het deksel zich wat moeilijk verwijderen.

Snoerlengte:

het elektriciteitssnoer is een beetje aan de korte kant. Dit kan soms lastig zijn bij plaatsing in de auto.

 

 

Koelbox auto Reviews 

 

Travellife TL45 Thermo

 

Wanneer je op zoek bent naar een koelbox om in de auto te plaatsen dan zul je versteld staan van de enorme keuze die er voorhanden is. Deze elektrische koelbox voor in de auto is afkomstig van het bekende merk Travellife en heeft een ruim volume van maar liefst 40 liter.

Dit model is een koelbox auto van 12 Volt maar er is ook een 230 Volt aansluiting mogelijk. Daarnaast zul je merken dat het om een bijzonder veelzijdig apparaat gaat dat niet enkel voor verkoeling maar ook voor warmte kan zorgen. Ondanks de kracht van het toestel zul je merken dat de koelbox zo goed als geluidloos werkt.

De combinatie van de Eco-stand en het energielabel A++ zorgen ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken over het energieverbruik. Daarnaast geven de meeste kopers ook een positief advies over de correcte prijs-kwaliteitverhouding en de duurzaamheid van het toestel. Kortom een echte aanrader.

 

 

Mobicool T26

 

Indien je op zoek bent naar goedkope koelboxen auto’s dan kun je altijd dit model van MobiCool even bekijken. In vergelijking met sommige andere apparaten haal je hier echt een koopje mee naar huis.

Deze thermo-elektrische koelbox beschikt over een totaal volume van ruim 26 liter en is daardoor geschikt om mee te nemen naar het strand of het parkje. Je kunt met dit toestel een zowel een aansluiting van 12 Volt alsook eentje van 230 Volt zonder problemen gebruiken.

Het valt wel op dat de koelbox een zeer opvallende en speciale blauwe kleur heeft. Deze kleur en het design kunnen jammer genoeg niet iedereen even hard bekoren. Toch is de meerderheid het erover eens dat je met deze koelbox een zeer degelijk en gebruiksvriendelijk toestel aankoopt.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status