Beste elektrische tajine

Laatste update: 03.06.20

 

Elektrische tajines test van 2020

 

Geniet jij ervan om in de keuken bezig te zijn en ben jij ook nog eens dol op heerlijke zelfgemaakte stoofpotjes? Dan is de elektrische tajine het ideale toestel om in huis te halen. In onze koopgids proberen we een zo goed mogelijk beeld te schetsen van de elektrische tajine en de factoren waarop je zoal zou kunnen letten. Uit onderzoek is dan ook gebleken dat de Le Creuset Tajine alvast een bijzonder goede aanbeveling is. De kersenrode kleur oogt heel erg mooi en uniek; een echte blikvanger dus. Je zou natuurlijk ook kunnen opteren voor de Emile Henry Feu doux elektrische tajine. Een degelijk en duurzaam product dat je bovendien in meerdere kleurtjes kunt bestellen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Elektrische tajines koopgids

 

Als je zo nu en dan graag eens van een heerlijk stoofpotje kunt genieten en er ook van geniet om het zelf klaar te maken dan is een elektrische tajine misschien wel een goede aanbeveling. Het is uiteraard niet de bedoeling om het eerste het beste toestel aan te kopen. Het is beter om meerdere toestellen te vergelijken met elkaar en dan een keuze te maken uit de beste elektrische tajines. Je zou bijvoorbeeld kunnen letten op factoren zoals het formaat, het materiaal, het gebruiksgemak en uiteraard ook het prijskaartje. Door rekening te houden met aanbiedingen en promoties kun je altijd wel eens het geluk hebben om een aantrekkelijke elektrische tajine aanbieding te spotten.

 

 

Het gebruiksgemak

 

Met een degelijke elektrische tajine is het mogelijk om de meest heerlijke stoofpotjes te bereiden. Ideaal dus wanneer jij graag eens een avondje met je familie of je vrienden wilt doorbrengen. Bovendien kun je hen ook eens goed verrassen wanneer je zo een heerlijk stoofpotje bereidt. De elektrische tajine zorgt er namelijk voor dat alle smaken en geuren helemaal niet verloren gaan. En dat is echt wel typisch aan een tajine toestel. Het is zodanig ontworpen dat de smaken en de geuren zoveel mogelijk bewaard blijven.

Je zult ook staan kijken van de verschillende mogelijkheden die er zijn op het gebied van elektrische tajine toestellen. Zo zul je bijvoorbeeld beslissingen moeten nemen op het gebied van het formaat van het apparaat. Daarnaast kan voor andere gebruikers eventueel ook het design van de elektrische tajine een belangrijke rol spelen. Het is in elk geval een goed idee om zoveel mogelijk toestellen te bekijken alvorens je besluit om een bepaalde elektrische tajine aan te kopen.

 

 

Het design en het prijskaartje

 

Je zult vrijwel meteen kunnen merken dat niet alle producten tot de goedkope elektrische tajines behoren. Zo kan het prijskaartje door heel wat verschillende elementen worden beïnvloedt. Sommige tajines zijn helemaal met de handgemaakt en met de hand geschilderd en zijn dus uniek. Het spreekt dan ook voor zich dat het prijskaartje van een dergelijk toestel vaak ook iets duurder zal zijn.

Wij willen jou dan ook aanraden om bijvoorbeeld voor jezelf op voorhand uit te maken hoeveel je wilt en kunt spenderen aan een degelijke elektrische tajine. Het kan misschien ook een goed idee zijn om eens even een kijkje te nemen naar de verschillende online beoordelingen. Daarin geven verschillende kopers hun advies, al dan niet positief over het desbetreffende product. Zo kun je bijvoorbeeld al iets meer te weten komen over een bepaalde elektrische tajine die je in gedachten hebt.

 

 

Formaat en materiaalsoorten

 

We hebben het al eventjes vernoemd maar het is ook belangrijk om rekening te houden met het formaat van de tajine. Zo heb je elektrische tajines van verschillende formaten. Als je regelmatig vrienden of familie bij jou thuis uitnodigt dan kan een grote tajine natuurlijk best wel een aanrader zijn. Ben je van plan de tajine regelmatig te gebruiken of gewoon zo nu en dan eens een keertje. Deze vragen zouden je vast en zeker kunnen helpen om op zoek te gaan naar de voor jou perfecte elektrische tajine.

De meeste tajines zijn bovendien gemaakt uit bijzonder stevig en duurzaam aardewerk. Aardewerk heeft de goede eigenschap om de warmte zoveel mogelijk gelijkmatig te verdelen. Een nadeel is wel dat je een tajine die gemaakt is uit aardewerk bij voorkeur niet mag gebruiken op een inductie kookplaat. Er zijn natuurlijk ook heel wat elektrische tajines die vervaardigd zijn uit hoogwaardig en kwalitatief duurzaam gietijzer.

 

 

Het vermogen en de extra kenmerken en opties

 

Je zult in je zoektocht meteen ook merken dat sommige elektrische tajines over iets meer vermogen beschikken in vergelijking met andere apparaten. Zo heb je tajines met een ruim vermogen van 250 Watt maar je hebt ook apparaten die over een nog hoger vermogen beschikken of juist net dat tikkeltje minder. Als je voor veel personen een stoofpotje wilt maken dan is een krachtig vermogen echt wel een goede aanrader.

Verder is het handig wanneer je de elektrische tajine op de verschillende warmtebronnen kunt gebruiken. We willen jou wel aanraden om daar zoveel mogelijk op te letten aangezien sommige tajines bijvoorbeeld beter niet op een inductie kookplaat worden gezet. Het kan ook altijd leuk zijn als je de elektrische tajine in de oven kunt stoppen. En sommige elektrische tajines bieden je de mogelijkheid om de losse onderdelen gewoon in de vaatwasmachine te stoppen. Dit is vooral aantrekkelijk als je een hekel hebt aan afwassen.

 

 

Elektrische tajine Reviews – Top 5

 

 

Ben jij ook zo verzot op heerlijke stoofpotjes? Dan is het altijd een leuk idee om een echte Marokkaanse tajine in huis te halen. Doordat er zoveel keuze op de markt is, is het normaal dat je soms twijfelt over wat nu precies de beste elektrische tajine is. Daarom willen wij jou helpen en hebben we hier voor jou 5 topproducten geselecteerd. We hebben hierbij aandacht besteed aan de reviews en het advies van de klanten. Bekijk deze producten eens rustig en wie weet zit er zelfs een elektrische tajine aanbieding tussen die helemaal aan jouw verwachtingen voldoet.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Le Creuset Tajine

 

Met deze Tajine van het bekende en gewaardeerde merk Le Creuset kun je er zeker van zijn dat je een topproduct in huis haalt. En dat blijkt ook uit heel wat reviews die klanten achtergelaten hebben.

Deze tajine heeft een warme rode kleur die de Marokkaanse sfeer meteen naar boven roept. Dit model is helemaal gemaakt uit zeer stevig en duurzaam gietijzer en mag bovendien op alle warmtebronnen gebruikt worden. Zelfs inductie behoort tot de mogelijkheden net zoals ook de oven. Deze tajine is werkelijk ideaal voor ruim 6 personen.

Ondanks het feit dat één enkele koper de tajine te prijzig vindt, is de overgrote meerderheid duidelijk meer dan tevreden met dit product. Het blijkt niet alleen bijzonder handig te zijn maar het ziet er ook nog eens heel leuk uit. Verder is het heel duurzaam en makkelijk te onderhouden.

Met deze unieke tajine kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor design. De tajine is afgewerkt in een opvallende kersenrode kleur waardoor je meteen het Marokkaanse gevoel op tafel kunt toveren. Het product wordt jou bovendien aangeboden door, misschien wel het beste merk, Le Creuset.

Voordelen
Warmtebron:

je hoeft je helemaal geen zorgen te maken wat betreft de warmtebron aangezien deze tajine geschikt is om op eender welke warmtebron te plaatsen.

Materiaal:

het is een duurzame en degelijke elektrische tajine die vervaardigd is uit hoogwaardig gietijzer.

Formaat:

je zult merken dat het hier om een vrij grote tajine gaat die de mogelijkheid biedt om voor maximaal 6 volwassen personen te koken.

Handig in gebruik:

de tajine is makkelijk te gebruiken en zorgt ervoor dat de warmte en de smaken zoveel mogelijk behouden blijven. Daarnaast is de tajine ook geschikt om in de oven te plaatsen.

Nadelen
Prijskaartje:

jammer genoeg moeten we vaststellen dat één enkele klant de prijs van deze tajine toch wel net iets te duur vindt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Emile Henry Feu doux

 

Net zoals het voorgaande merk is ook het merk Emile Henry een vaste waarde op het gebied van keukentoestellen. Het zal dan ook niet verwonderen dat hun assortiment ook enkele leuke tajine toestellen bevat.

Dit model is beschikbaar in maar liefst 5 verschillende kleuren en is helemaal vervaardigd uit aardewerk. Je kunt deze tajine het best gaan gebruiken op een gasvuur, een elektrisch vuur of een halogeen vuur. De speciale vorm van het deksel zorgt er dan weer voor dat de warmte heel gelijkmatig over de volledige tajine kan verspreid worden.

We merken hoofdzakelijk tevreden kopers op die de goede kwaliteit van het product extra in de verf willen ztten. Daarnaast blijkt het ook bijzonder handig en duurzaam te zijn. Dit zou zomaar eens de tajine kunnen zijn die aan jouw voorwaarden voldoet.

Door te kiezen voor deze unieke tajine van het sterk gewaardeerde merk Emile Henry kies je voor een uitstekend werkende tajine. Deze tajine is bovendien afgewerkt in een prachtige blauwe kleur maar kun je ook nog in tal van andere kleuren en designs bekomen. Hieronder alvast een overzicht van de populairste kenmerken.

Voordelen
Materiaal:

in tegenstelling tot het vorige product zul je merken dat deze elektrische tajine volledig uit aardewerk is gemaakt.

Ontwerp:

de tajine wordt gekenmerkt door een speciaal gevormd deksel zodanig dat de warmte mooi en gelijkmatig wordt verdeeld. Dat komt ook de smaak ten goede.

Nadelen
Warmtebron:

het is belangrijk om er rekening mee te houden dat je deze tajine niet op eender welke warmtebron kunt gebruiken. Zo behoort enkel een halogeen vuur, een gasvuur of een elektrisch vuur tot de mogelijkheden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Marokkaanse Originele Tajine

 

Indien je echt de sfeer van Marokko wilt kunnen oproepen dan is het natuurlijk altijd leuk als je een typische elektrische tajine uit Marokko kunt aankopen. Dit model heeft een doorsnede van 35 cm en is helemaal gemaakt uit aardewerk.

Je kunt de tajine op gelijk welke warmtebron gebruiken behalve inductie. Het is ook mogelijk om de tajine in combinatie met de oven te gebruiken. Ondanks het feit dat de tajine helemaal handgemaakt is, zul je het toch tussen de goedkope elektrische tajines kunnen terugvinden vanwege de meer dan voordelige prijs ervan.

De klanten die het product aangekocht hebben, zijn het hier helemaal mee eens en zetten de correcte en schitterende prijs-kwaliteitverhouding ervan nog eens extra in de verf. Bovendien zorgt het voor een heerlijke geur zodra het eten klaar is.

Ben je echt op zoek naar die typische sfeer van Marokko dan zou je eventueel voor deze originele Marokkaanse tajine kunnen kiezen. Bovendien is het ook een leuk en geslaagd geschenk. Of het product ook van de laagste prijs voorzien is dat valt natuurlijk nog af te wachten. Laten we maar even kijken.

Voordelen
Formaat:

het is een vrij grote tajine met een totale diameter van maar liefst 35 cm.

Materiaal:

deze Marokkaanse tajine is volledig vervaardigd uit bijzonder duurzaam en hoogwaardig aardewerk.

Prijskaartje:

je zult het misschien niet meteen verwachten van deze handgemaakte tajine maar toch valt de prijs hartstikke goed mee.

Handig in gebruik:

de tajine is bijzonder makkelijk om te hanteren en kan op heel wat warmtebronnen worden gebruikt. Ook de oven behoort tot de vele mogelijkheden.

Nadelen
Geen inductie:

houd er echter wel rekening mee dat deze tajine niet echt ideaal is om te gebruiken in combinatie met een inductie kookplaat.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tefal Elektrische Tajine

 

Deze elektrische Tajine is afkomstig van het gewaardeerde en kwaliteitsvolle merk Tefal. En dit zou kunnen verklaren waarom het niet meteen tussen de goedkope elektrische tajines te vinden is.

De tajine beschikt over een bijzonder krachtig vermogen van maar liefst 250 watt en is voorzien van een regelbare thermostaat. De reflector die vervaardigd is uit aluminium kun je er bovendien zonder problemen uithalen.

Doordat er momenteel nog geen beoordelingen bij dit artikel geplaatst zijn, is het voor ons niet zo eenvoudig om jou verder advies te geven omtrent de gebruikerservaring. Wij krijgen vrijwel meteen het vermoeden dat het hier om een vrij recent en nieuw product gaat dat misschien bij de klanten nog niet zo bekend is.

Ook Tefal is een belangrijke en gevestigde waarde op het gebied van keukenspullen. Het zal je dan niet meteen verwonderen dat er een tajine van Tefal in de top 5 wordt vermeld. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van het product? Dan loont het de moeite om de voor- en nadelen ervan eens even op een rijtje te plaatsen.

Voordelen
Vermogen:

het is een duurzame en degelijke tajine met een totaal vermogen van wel 250 Watt.

Handig in gebruik:

de tajine is voorzien van heel wat handige functies zoals een regelbare thermostaat die je naar eigen wens kunt instellen.

Reflector:

de reflector is volledig uit aluminium gemaakt en is zelfs uitneembaar.

Nadelen
Kostenplaatje:

tegenover zoveel kwaliteit en degelijkheid staat jammer genoeg ook een hoger prijskaartje. Het is mogelijk dat sommige klanten de prijs als een struikelblok zullen beschouwen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

H.Koenig TAJ3

 

Het merk H.KOENIG doet misschien niet meteen een belletje rinkelen maar het biedt wel hele leuke tajine toestellen aan. Deze elektrische tajine heeft een vermogen van maar liefst 300 watt en is daardoor nog net een tikkeltje krachtiger in vergelijking met het voorgaande.

Met een inhoud van maar liefst 3 liter kun je met gemak 6 tot 8 personen van een heerlijke maaltijd voorzien. Je kunt de binnenpan er snel en handig uithalen en deze mag bovendien ook in de vaatwasmachine gestopt worden. Ideaal als je niet zo dol bent op afwassen. Met behulp van de warmhoudfunctie mag je er zeker van zijn dat je eten tijdens het serveren nog heerlijk warm is.

Eén enkele gebruiker vindt dat het toestel niet zo snel opwarmt terwijl de meerderheid van de kopers helemaal tevreden is over de correcte prijs-kwaliteitverhouding ervan.

Tenslotte kunnen we deze top 5 afsluiten met de elektrische tajine van het bekende merk H.KOENIG. Ben je op zoek naar een krachtige tajine dan loont het de moeite om dit product even van naderbij te bekijken. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zetten we de voor- en nadelen eens even op een rijtje.

Voordelen
Vermogen:

met deze elektrische tajine geniet je een totaal vermogen van wel 300 Watt.

Formaat:

deze unieke tajine beschikt over een maximale capaciteit van wel ruim 3 liter. Ideaal dus om een heerlijke maaltijd te bereiden voor maximaal 8 volwassen personen.

Onderhoud:

de losse binnenpan kun je zonder problemen uit de elektrische tajine verwijderen en gewoon door de vaatwasmachine laten reinigen.

Warmhoudfunctie:

de tajine is verder ook voorzien van een warmhoudfunctie. Zo blijft het eten, zelfs na het serveren, de warmte nog een hele poos vasthouden.

Nadelen
Matige kwaliteit:

slechts een bijzonder kleine minderheid van de klanten is niet overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status