Beste feesttent

Laatste update: 26.03.23

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Feesttenten test van 2023

 

Een feesttent wordt door sommige personen ook wel vaak eens een partytent genoemd. Het is een handig product wanneer je bijvoorbeeld een feestje wilt geven in de tuin. Toch is het niet altijd even makkelijk om een goede keuze te maken uit het ruime aanbod aan feesttenten. Daarom willen wij jou uiteraard helpen door op zoek te gaan naar de 3 best beoordeelde feesttenten. Zo is gebleken dat je met de Garden Royal partytent 3x3m alvast een topproduct in huis haalt. De tent heeft een totale afmeting van maar liefst 3 bij 3 meter en is ideaal om verschillende vrienden en familieleden uit te nodigen op het tuinfeest. Ook de Garden Royal Partytent 3x6m blijkt alvast een schot in de roos te zijn. Bovendien is deze partytent behoorlijk groot en dus ideaal indien je een groot feest met heel wat gasten organiseert.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Feesttenten koopgids

 

Een feesttent of een partytent is handig als je een feestje in de tuin wilt houden met buren en vrienden. Je bent beschermd tegen de zon maar ook tegen een eventuele regenbui en je kunt vele spullen bewaren onder het dakzeil. Je moet rekening houden met de grootte van de tent maar ook met het dakzeil, de zijwanden en het frame. Het is ook een aanbeveling om verschillende aanbiedingen te vergelijken voordat je een aankoop maakt. De beste feesttenten zijn meestal niet de eerste die je vindt.

 

 

Grootte van de feesttent

 

Hoe groot is je tuin of de plaats waar je de feesttent wilt zetten? Je moet rekening houden met de beschikbare ruimte zodat je geen te grote feesttent aanbieding koopt die niet in de tuin zal passen. Je moet natuurlijk ook weten voor hoeveel mensen je plaats nodig hebt in de tent.

Je kunt daarvoor de volgende regel toepassen. Voor elke persoon heb je ongeveer 1 vierkante meter nodig, als je dus een tent koopt van 20 m2 dan kun je in theorie 20 personen in deze tent onderbrengen. Dit is dan zonder tafels en stoelen mee te rekenen, je hoeft dus verschillende factoren in gedachten te houden om de ideale grootte van een feesttent te bepalen.

Je kunt een grotere ruimte reserveren per persoon om meubels mee te tellen of je kunt ook gewoon meerdere feesttenten kopen om dit probleem op te lossen. Je moet natuurlijk over genoeg ruimte beschikken om meerdere tenten te kunnen plaatsen.

Laat ook één of twee meter vrij aan de zijkanten van de tent zodat je deze kunt verankeren of vastmaken met scheerlijnen. Je kunt ook speciale modellen kopen zoals een pagodetent.

 

 

Het dakzeil

 

Het dakzeil van een feesttent kan uit drie verschillende materialen gemaakt zijn namelijk PolyEthyleen (PE), Polyester of PVC. De goedkope feesttenten zijn meestal voorzien van een dakzeil dat gemaakt is van PE vanwege de lage kostprijs van dit materiaal. De kwaliteit van deze stof ligt natuurlijk lager en een PE zeil heeft ook een korte levensduur.

Een dakzeil dat gemaakt is van polyester beschikt meestal nog over een PVC coating om het zeil waterdicht te maken. Aan de binnenkant ziet het zeil eruit als geweven stof maar aan de bovenkant bevindt zich de PVC coating om water af te stoten.

Een PVC dakzeil bestaat eigenlijk uit een geweven doek dat langs beide kanten beschermd wordt door een PVC coating. Dit type dakzeil heeft een glad uitzicht en is perfect waterdicht. Je kunt dit zeil ook eenvoudig schoonmaken en het beschikt over een lange levensduur.

De kwaliteit van het gebruikte materiaal kun je bepalen door te letten op het gewicht per vierkante meter. Hoe hoger dit gewicht, hoe steviger het dakzeil. Let ook op de naden van het zeil, een thermisch gelaste naad is veel steviger dan een genaaide naad.

 

 

Zijwanden van de tent

 

Net als bij het dakzeil kunnen de zijwanden vervaardigd zijn uit PE, polyester of PVC. Je moet dus zelf bepalen welk materiaal je beter vindt. De goedkope feesttenten zullen meestal zijwanden van PE hebben.

De manier waarop je de zijwanden aan het frame en het dakzeil kunt bevestigen is ook van belang. Er zijn drie mogelijke manieren namelijk met velcro, ritsen of elastieken lussen. Als je kiest voor zijwanden met een velcro bevestiging dan kun je letten op de breedte van de velcro. Een bredere bevestiging zorgt natuurlijk voor meer stabiliteit zodat de zijwanden niet los kunnen komen. Een velcro boord kan meestal de tent volledig sluiten zodat je geen last zult hebben van regen of wind.

Als je een grote feesttent wilt kopen met lange zijwanden van 6 of 8 meter dan kun je deze opsplitsen zodat je verschillende wanden kunt combineren zoals een model met een raam, met een deur of een gesloten paneel. Het is ook beter om de zijwanden aan de grond vast te maken zodat ze niet gaan wapperen op een winderige dag.

 

 

Het frame

 

Bij het frame van de tent moet je letten op de dikte of de diameter van de buizen. Hoe dikker de buizen, hoe steviger de tent eenmaal je deze hebt opgezet. Je kunt een frame kopen dat gemaakt is van staal maar ook van aluminium.

Geanodiseerd aluminium is lichter dan staal maar biedt toch genoeg stevigheid. Daarenboven is het bestand tegen roest. Als je toch liever staal hebt, kies dan voor verzinkt staal die ook bestand is tegen roest. Vermijd gepoederlakt staal die kan roesten wanneer de lak beschadigd wordt.

Voor een betere stabiliteit is het aangeraden om te kiezen voor een structuur met schroeven of bouten. Een kliksysteem is niet stabiel genoeg en kan vlugger kapot gaan.

 

 

Feesttent reviews – top 5

 

 

Tijdens de zomer organiseer je al gauw een barbecue en nodig je graag vrienden uit voor een biertje in de tuin. Wil je beschermd zijn tegen teveel zonlicht of zelfs regen dan kun je een feesttent kopen. Deze tent kun je makkelijk in je tuin opzetten om op je gemak in de schaduw te eten en te drinken. Om de beste feesttent te kunnen kopen hebben wij informatie opgezocht over 5 topproducten.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Garden Royal partytent 3x3m

 

We steken meteen van wal met één van de goedkope feesttenten die ook nog van goede kwaliteit zijn. Deze feesttent heeft een blauwe kleur en kun je makkelijk opvouwen om het te bewaren zonder veel ruimte in te nemen. De tent heeft een hoogte van 2,5 meter en is gemaakt van polyester doek.

Dankzij het harmonicasysteem kun je de tent heel makkelijk opzetten, gewoon de buizen uittrekken. De frame is gemaakt van staal voor extra stevigheid en het doek is niet waterdicht maar wel waterafstotend.

Er is geen enkele negatieve review geplaatst over dit product, de kopers geven enkel maar goed advies. De tent is heel makkelijk om op te zetten en het blijft lekker koel onder het doek. Het is een duurzaam product en neemt weinig plaats in als je het opvouwt.

Ben je op zoek naar een leuke en gezellige feesttent? Maar heb je een beperkt budget of wil je gewoon liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijke feesttent. Dan kunnen we jou alvast dit exemplaar van het bekende merk Garden Royal aanraden. Voor heel wat mensen blijkt dit ook veruit het beste merk te zijn.

Voordelen
Budget:

in vergelijking met de andere feesttenten uit deze lijst, zul je merken dat dit exemplaar wel degelijk over de laagste prijs beschikt.

Formaat:

deze feesttent heeft een totale afmeting van 3 bij 3 meter en is maar liefst 2,5 meter hoog.

Materiaal en design:

je zult merken dat dit product volledig vervaardigd is uit polyester doek dat bovendien waterbestendig is. Verder heeft de partytent een mooie en unieke blauwe kleur.

Comfort:

na gebruik kun je deze feesttent makkelijk en snel gewoon gaan opvouwen. Op die manier kun je ook heel wat plaats gaan besparen wanneer je de tent wilt opbergen.

Nadelen
De kleur:

momenteel zijn er helemaal nog geen negatieve online beoordelingen geplaatst. Toch vermoeden we dat de blauwe kleur misschien niet bij elke koper in de smaak zal vallen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Garden Royal Partytent 3x6m

 

Deze partytent is dubbel zo groot als de vorige tent in ons artikel en heeft een grijze kleur. 4 van de zijwanden zijn uitgerust met ramen en de andere 2 zijwanden met ritsen. De frame is stevig dankzij de stalen constructie met poedercoating en het doek en de zijwanden zijn waterafstotend.

De tent is makkelijk op te zetten dankzij het harmonicasysteem en de poten zijn vergrendelbaar. Het product wordt geleverd met een opbergtas maar ook stormlijnen en haringen om het vast te zetten op winderige dagen. De tent heeft een hoogte van 2,5 meter en weegt ongeveer 30 kg.

De meeste kopers vinden deze tent handig in gebruik want je kunt het makkelijk opzetten. Ze zijn ook heel tevreden over de voordelige prijs/kwaliteitsverhouding van het artikel en vinden het duurzaam. Het is wel moeilijk om de tent juist op te vouwen om het in de tas te steken en de tas scheurt nogal gemakkelijk.

Net zoals het vorige product is ook deze feesttent afkomstig van het bekende en misschien wel het populairste merk Garden Royal. Bovendien is dit exemplaar maar liefst 2 maal zo groot en dus ideaal als je bijvoorbeeld een trouwfeest organiseert. Laten we alvast even de voor- en nadelen ervan op een rijtje plaatsen.

Voordelen
Formaat en design:

je zult merken dat deze feesttent een totale afmeting heeft van maar liefst 3 bij 6 meter. Sommige zijwanden beschikken bovendien over ramen terwijl andere zijwanden dan weer over een handige ritssluiting beschikken.

Materiaal:

je zult merken dat het frame van de tent bijzonder stevig is. De constructie bestaat namelijk uit bijzonder duurzaam en krachtig staal en is afgewerkt met een mooie poedercoating. De doeken van de tent zijn verder waterafstotend.

Installatie:

dankzij het typische harmonicasysteem zul je niet veel moeite hoeven te doen om de feesttent op te zetten. Bovendien kun je de poten van het frame ook nog eens gaan vergrendelen.

Nadelen
Opbergen:

volgens een kleine minderheid van de kopers is het toch niet zo makkelijk om deze feesttent snel en zonder problemen op te vouwen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Partytentenshop Partytent 3×3

 

Deze feesttent heeft een afmeting van 3x3m en is ideaal voor een barbecue in je tuin of om een feestje mee te geven. De tent is waterdicht en is eenvoudig op te zetten en op te vouwen in een paar minuten. De constructie is vervaardigd van stalen buizen voor extra stabiliteit en stevigheid.

De tent heeft 4 zijwanden waarvan er twee zijn uitgerust met ramen en de andere twee met ritsen. Je krijgt er nog scheerlijnen en haringen bij om het stevig vast te maken bij harde wind. De frame is in hoogte verstelbaar en de zijwanden zijn optioneel. De voetgewichten zorgen voor extra stabiliteit.

De kopers halen een paar minpunten aan maar de meeste commentaren zijn positief. De tent is eenvoudig om op te zetten een heeft een voordelige prijs/kwaliteitsverhouding. Sommige hulpstukjes gaan makkelijk kapot en de tent is ook nogal redelijk zwaar.

Net zoals het eerste product heeft ook deze feesttent een totale afmeting van ruim 3 bij 3 meter. Je zou deze tent dus bijvoorbeeld kunnen gebruiken wanneer je in de zomerperiode een gezellige barbecue organiseert voor je familie en je vrienden. Hieronder kun je alvast de eigenschappen van het toestel bekijken.

Voordelen
Frame:

je zult merken dat de partytent over een bijzonder stevige constructie beschikt waarvan de buizen uit staal zijn gemaakt. Dit zorgt niet alleen voor iets meer stevigheid maar ook juist voor meer stabiliteit.

Veilig:

je hoeft je geen zorgen te maken indien het plots begint te regenen aangezien de partytent volledig waterdicht is.

Handig in gebruik:

je zult merken dat de feesttent over maar liefst 4 zijwanden beschikt. 2 van de 4 zijwanden zijn voorzien van gezellige ramen terwijl de andere 2 zijwanden over een degelijke ritssluiting beschikken.

Nadelen
Te zwaar:

doordat de tent volgens sommige kopers vrij zwaar weegt, is deze niet zo makkelijk te verplaatsen en op te zetten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

vidaXL Rattan paviljoen

 

Dit paviljoen van vidaXL is de ideale feesttent om in je tuin te plaatsen. Gebruik het voor feestjes, bruiloften, barbecues, enzovoort.

De frame van de tent is vervaardigd uit staal met een poedercoating voor meer stevigheid. Het is ook roestbestendig en heeft een licht gewicht.

Het dak is gemaakt van polyester en is water- en UV-bestendig. Dit duurzame product kan helpen om je tegen de zon te beschermen en de dubbele dak constructie zorgt voor genoeg luchtcirculatie tijdens hete dagen. De tent heeft een hoogte van 2,6 meter.

De kopers geven goede reviews over dit product. Het staat mooi in elke tuin en je kunt er zelfs gordijnen aan bevestigen. De handleiding is duidelijk maar de tent is wel niet waterdicht tot groot ongenoegen van enkele kopers.

Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor de handige feesttent van het bekende en sterk gewaardeerde merk vidaXL. Indien je besluit om deze paviljoen tent aan te kopen dan kan het misschien best wel handig zijn om even uit te zoeken wat nu precies de kenmerken van het product zijn.

Voordelen
Dak:

het dak van deze feesttent is vervaardigd uit bijzonder duurzaam polyester. Polyester heeft bovendien de aangename eigenschap dat het niet alleen waterbestendig maar ook UV-bestendig is.

Onderstel:

het onderstel van deze handige feesttent is volledig gemaakt uit bijzonder stevig en duurzaam staal dat is afgewerkt met een speciale poedercoating. Bovendien is het onderstel vrij licht van gewicht en dus makkelijk te verplaatsen en ook nog eens roestbestendig.

Nadelen
Niet waterdicht:

volgens sommige gebruikers zou deze feesttent helemaal niet waterdicht zijn zoals werd vermeld in de beschrijving.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Garden Royal Partytent 3x3m beige

 

Deze partytent wordt geleverd met 4 zijwanden en is makkelijk op te vouwen om ruimte te besparen.

De tent heeft een hoogte van 2,5 meter en is gemaakt van polyester doek die waterafstotend is.

Dankzij het harmonicasysteem kun je deze tent snel en eenvoudig opzetten. Deze feesttent aanbieding wordt geleverd met een draagtas en de weegt ongeveer 12 kg. De telescooppoten van deze tent zijn vergrendelbaar.

De tent is volgens de kopers inderdaad heel makkelijk om op te zetten en zorgt voor koelte tijdens warme dagen. Voor één koper laat de tent teveel zon door. Voor de rest kun je het makkelijk opbergen in de meegeleverde draagtas.

Net zoals de meeste producten uit deze lijst, behoort ook deze feesttent toe aan het alombekende merk Garden Royal. De tent heeft een totale afmeting van maar liefst 3 bij 3 meter en is afgewerkt in een mooie neutrale beige kleur.

Voordelen
Zijwanden:

je zult merken dat de feesttent maar liefst 4 zijwanden telt waarvan sommige zijwanden voorzien zijn van ramen. De zijwanden zijn bovendien vervaardigd uit polyester dat helemaal waterafstotend werkt.

Installatie:

je kunt de tent makkelijk en zonder al teveel problemen installeren dankzij het daarvoor voorziene harmonicasysteem.

Nadelen
Budget:

je zult deze tent misschien wel iets duurder moeten betalen en dat kan voor sommige kopers wel een minpuntje zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status