Beste foamroller

Laatste update: 15.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Foamrollers test van 2021

 

Met behulp van een degelijke foamroller is het niet alleen mogelijk om bepaalde spiergroepen te trainen maar ook spieren los te maken en te ontspannen. Toch raden wij jou aan om niet meteen de eerste de beste foamroller aan te kopen. Wij hebben het voor jou makkelijk gemaakt, en zijn op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse foamrollers. Zo hebben we ontdekt dat de The Grid X foamroller alvast de moeite waard is om mee te nemen naar huis. Dit product wordt gekenmerkt door een rastersysteem waarbij je kunt kiezen tussen diverse breedtes. Echter zou je ook gewoon voor de Matchu Sports foamroller kunnen kiezen. In vergelijking met het vorige product, zul je merken dat deze foamroller iets zachter en minder intens aanvoelt. Ideaal voor personen met gevoelige spieren.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Foamrollers koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar één van de beste foamrollers? Dan loont het alvast de moeite om verschillende rollers met elkaar te vergelijken. Hierbij zou je niet alleen rekening kunnen houden met het gebruiksgemak en de voordelen maar eventueel ook met de hardheid en de lengte. Niet alle rollers behoren tot de goedkope foamrollers maar er zijn echter wel heel veel aanbiedingen te vinden. Het is altijd leuk als je met een aantrekkelijke foamroller aanbieding huiswaarts kunt keren. Neem dus zeker rustig de tijd om onze koopgids alvast even door te nemen.

Wat is een foamroller en het gebruiksgemak

Wat is een foamroller en wat zijn de mogelijkheden van dergelijk product? Je zult een foamroller vast en zeker wel al eens een keertje gezien hebben. Het is een soort van schuimachtige rol die voorzien is van een gehobbelde of eventueel geblokte structuur. Foam is dus gewoon een verwijzing naar het schuimachtige gegeven van de koker of de rol. Een foamroller is vooral gekend onder de typische vorm van een kokerrol, echter kun je vandaag ook heel wat bollen of andere vormen waarnemen.

Tegenwoordig is er dan ook heel wat keuze op het gebied van foamrollers. Daarom raden wij jou aan om niet meteen het eerste het beste product aan te kopen. Probeer alvast rekening te houden met je eigen wensen en verwachtingen. Wil je de foamroller gebruiken om pijnlijke spieren en krampen aan te pakken? Of heb je te kampen met een sportblessure? Dergelijke producten bestaan tegenwoordig in allerlei vormen, structuren en formaten. En dat is logisch aangezien het kan gebruikt worden om diverse spiergroepen te behandelen.

 

Welke pluspunten biedt een foamroller

Je zult het misschien wel al kunnen vermoeden maar een foamroller biedt wel degelijk tal van voordelen. Zo helpt het in de eerste plaats de doorbloeding van de spieren te stimuleren en bijgevolg te verbeteren. Het enige dat je hierbij hoeft te doen is eenvoudigweg over de verschillende triggerpoints te bewegen. Daardoor zal ook de pijn en het vermoeide gevoel in de spieren aanzienlijk verbeteren of misschien zelfs volledig verdwijnen. Een foamroller is dus met andere woorden het ideale product om pijnlijke zones te behandelen en in meer of mindere mate te masseren.

 

Hoe dien je een foamroller te gebruiken

Het is ook een aanbeveling om even stil te staan bij de gebruiksaanwijzing van een foamroller. Het is nu eenmaal niet de bedoeling om even in het wilde weg over je bil- of buikspieren te rollen. Je moet als het ware op zoek gaan naar “triggerpoints”. Met triggerpoints bedoelen we eigenlijk de pijnlijke punten in je lichaam. Dat kan de bilspier zijn maar kan ook evengoed een zone op de rug, nek of buik zijn waarbij bijvoorbeeld een spierknoop zit die voor krampen en pijn zorgt.

Het is dan vervolgens de bedoeling om met de foamroller in meer of mindere mate over die extreem pijnlijke zone te rollen. Op die manier kun je de krampen en stijfheid in dergelijke zone zoveel mogelijk “weg masseren”. Door het regelmatig te herhalen, zul je merken dat de spieren aanzienlijk minder pijn doen of dat de pijn in het beste geval zelfs volledig is verdwenen. Kortom, de moeite waard om het toch maar even uit te proberen.


De hardheid en de lengte

Het is ook belangrijk om even stil te staan bij de hardheid van de foamroller en de lengte ervan. Zoals we reeds vermeld hebben, er bestaan vandaag de dag verschillende soorten foamrollers. Hierbij kan het formaat, de vorm en de structuur aanzienlijk van elkaar verschillen. Alles is afhankelijk van de zone of de spiergroep die je wenst te behandelen. Met andere woorden; de hardheid en de lengte van de foamrolller zijn afhankelijk van het doel waarvoor je deze wenst te gebruiken.

Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een extreem zachte foamroller dat dan ook resulteert in een aangename massage. Kies je voor een harde foamroller, dan zul je merken dat deze vaak iets gevoeliger zal zijn maar tegelijk ook een pak directer. Als je dus te kampen hebt met pijnlijke triggerpoints dan zul je merken dat deze nog gevoeliger worden bij het gebruik van een harde foamroller. Tevens is een harde foamroller wel een betere optie om bijvoorbeeld de spieren in de nek en de onderrug iets losser te kunnen maken.

Ook de lengte kan een belangrijke rol spelen. Zo kun je kiezen voor een foamroller van 12,7 cm of 15 cm lang maar er zijn ook rollers met een lengte van wel 30 cm tot maximaal 1 meter. Ook hier is alles afhankelijk van het doel waarvoor je de roller wenst te gebruiken. Is de roller bedoeld voor je nek of onderrug of wens je bijvoorbeeld beide benen tegelijk te behandelen?

 

Het type foamroller

Aangezien er verschillende mogelijkheden zijn op het gebied van hardheid en lengte, zal het niet verwonderen dat er ook verschillende soorten foamrollers bestaan. Zo zou je kunnen kiezen voor de bekende massagestick of de zogenaamde massageballen. De massagestick zou je kunnen vergelijken met een soort van deegroller. Het is dan ook een lange stick die voorzien is van een stevig handvat aan de uiteinden ervan.

Het midden van de stick is afgewerkt met kleine wieltjes die zorgen voor de behandeling van de pijnlijke zones. Ze zijn misschien iets duurder in de aankoop maar er zijn altijd aanbiedingen te vinden. Daarnaast kun je ook kiezen voor massageballen. In vergelijking met de stick zul je merken dat dergelijk product vaak iets kleiner en ook compacter blijkt te zijn. Ook de structuur is vaak fijner en dus ideaal om kleine zones op het lichaam aan te pakken. Denk maar aan de nek of de schouderbladen.

 

Foamroller Reviews – Top 5

 

Op zoek naar een eenvoudige maar doeltreffende manier om je spieren los te maken en te ontspannen? Dan is een triggerpoint foamroller bij uitstek geschikt voor jou. Wij hebben een vijftal producten geselecteerd op basis van het advies van onze klanten. Zo kun je op eenvoudige wijze de voor jou beste foamroller zoeken die voldoet aan jouw eisen.

 

 

The Grid X

 

Deze triggerpoint foamroller heeft een rastersysteem met verschillende breedtes. Hiermee krijg je het gevoel dat je spieren ook echt door handen gemasseerd worden. Met de mogelijkheid de positie van de grid in te stellen kun je de intensiteit van de massage bepalen.

Deze the grid foamroller heeft een lengte van 180 cm en een doorsnede van 13 cm. Met zijn lengte is hij ook uitstekend geschikt voor de behandeling van je rug. Het is een vrij stevige roller die ook zal zorgen voor een prima doorbloeding van je spieren. Hij is vervaardigd uit mat foam.

In de review wordt gesproken over een top product. Het is een stevige roller die ook heel goed is voor behandeling van de rugspieren. Hoewel hij niet behoort tot de categorie goedkope foamrollers is de prijs-kwaliteitverhouding prima.

 

Koop bij bol.com (€41.13)

 

 

 

 

Matchu Sports

 

Deze foamroller is wat minder hard dus heel goed te gebruiken bij wat meer gevoelige spieren. Heel geschikt om te masseren tijdens je warming-up voordat je gaat sporten. Hij zal je helpen bij het verwijderen van de spierknopen en daarnaast voor een goede doorbloeding zorgen.

Deze foamroller heeft een gemiddelde tot hoge hardheid. Met zijn extra massagepunten geeft hij meer stimulans aan je spieren. Doe je veel balansoefeningen? Ook dan is dit een handig hulpje. Hij is vervaardigd uit EVA foam. Hij is 32 cm lang en heeft een doorsnede van 13 cm. Met zijn lichte gewicht van 360 gram is hij ook heel handzaam.

In de beoordeling door klanten wordt hij met maar liefst 5 sterren gewaardeerd. Voor een heel redelijke prijs krijg je een goede, stevige foamroller. Hiermee kun je ook de wat dieper liggende spierlagen bereiken. Zeker een aanrader!

 

Koop bij bol.com (€24.95)

 

 

 

 

Gladiator Zwart

 

Deze triggerpoint massageroller kwam als één van de beste uit de consumententest. Het is een prima hulpmiddel tegen spierpijn. Als je naar de vriendelijke prijs van deze roller kijkt, krijg je het gevoel met een foamroller aanbieding te maken te hebben.

Het is een stevige roller die al je vastzittende spieren los zal maken. Het is een ideale aanvulling op al je sporttrainingen. Hij heeft een handig formaat van 33 x 13 cm en een gewicht van slechts 575 gr. Je neemt hem dus makkelijk mee in het handige tasje dat met deze roller wordt meegeleverd.

Door onze klanten wordt dit product zeker aangeraden. De prijs-kwaliteitverhouding is super. Prima duurzame kwaliteit en de roller glijdt niet weg. Een echte ontspanning na geleverde inspanning.

 

Koop bij bol.com (€25.9)

 

 

 

 

Tunturi Blauw

 

Ben je een liefhebber van yoga en/of pilates? Dan is dit bijna een onmisbare hulp voor een gelijkmatige verdeling van de krachten op je rug. Hij is niet echt geschikt als massageroller. Hij biedt echter wel ondersteuning van je onderrugspieren bij de verschillende oefeningen.

Hij is vervaardigd uit soepel en zacht EVA foam. Hij heeft een lengte van 40 cm en een doorsnede van 15 cm. Wanneer je een ondersteuning zoekt voor de gehele rug, dan kun je beter een wat langere foamrol kiezen. Dit formaat is natuurlijk wel wat handzamer om mee te nemen of op te bergen.

In de beoordeling door klanten wordt lovend gesproken. Als kanttekening wordt opgemerkt dat deze foamroller minder geschikt is voor massage. Maar hij is stevig genoeg om goede rugoefeningen mee te doen. Hier kan zeker gesproken worden van een goede prijs-kwaliteitverhouding.

 

Koop bij bol.com (€28.99)

 

 

 

 

Grid STK Contour

 

Je bent op zoek naar een roller voor een snelle dagelijkse verwenning van je spieren. Dan is dit de beste foamroller voor jou. Hij heeft een flexibel zandloper model dat soepel om je spieren rolt. Zeker als je regelmatig vastzittende spieren even wilt behandelen, dan is deze daarvoor zeer geschikt.

Met de handige breedte van de stok van 50 cm kun je een heel groot deel van je spieren bereiken. Door de vormgeving van de roller krijg je het gevoel dat je spieren werkelijk door duimen worden gemasseerd. Ook zorgt hij goed voor je schouder-  en nekspieren.

Kopers die je voorgingen zijn zeker enthousiast over dit artikel. Het is van goede kwaliteit en hier is zeker ook sprake van een goede prijs-kwaliteitverhouding. Hij is heel praktisch, eenvoudig en prima geschikt voor dagelijks gebruik.

 

Koop bij bol.com (€34.9)

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status