Beste Fotoprinters

Laatste update: 07.08.20

 

Fotoprinters test van 2020

 

Je zult versteld staan van het ruime aanbod fotoprinters die tegenwoordig voorhanden is. Dit maakt de keuze er niet altijd makkelijker op. In onze koopgids bespreken we daarom enkele factoren waarmee je zoal rekening zou kunnen houden tijdens de zoektocht. Echter zou je ook gelijk kunnen verder scrollen naar onze top 3. Zo blijkt de Epson Expression Home XP-352 fotoprinter alvast een schot in de roos te zijn. Door te kiezen voor deze fotoprinter kies je gelijk voor een all-in-one apparaat. Met de HP Envy Photo 6230 fotoprinter mag je alvast zeker zijn van een meer dan waardig alternatief. Een compacte printer die je bijgevolg makkelijk en snel kunt verplaatsen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Fotoprinters koopgids

 

Ben je op zoek naar de beste fotoprinters maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kunnen wij jou met deze koopgids misschien alvast even op weg helpen. Wat is een fotoprinter en wat zijn de mogelijkheden? Welk fotopapier hoef je hiervoor te gebruiken en wat met de resolutie en het formaat van het apparaat? Heel wat vragen waarop wij vandaag een antwoord trachten te bieden. Bekijk daarom verschillende fotoprinters en ga ze zoveel mogelijk met elkaar vergelijken. Wees aandachtig voor aanbiedingen en promoties en wie weet kun je zo nog wel een fotoprinter aanbieding spotten.

Wat is een fotoprinter

Met behulp van een degelijke printer is het mogelijk om belangrijke documenten, teksten en dergelijke te printen. Echter, als je afbeeldingen en foto’s print met behulp van een standaard printer dan zul je merken dat de kwaliteit vaak te wensen overlaat. Daarom is het aangewezen om te kiezen voor een degelijke fotoprinter wanneer je afbeeldingen en/ of foto’s wenst af te drukken. Een fotoprinter is dan ook een unieke printer die speciaal ontworpen is om afbeeldingen en foto’s in een hoge kwaliteit te printen.

De resolutie is vaak groter waardoor je de pixels minder tot zelfs niet zult zien. Met andere woorden, dit verhoogt de kwaliteit en de helderheid van het beeld. Tegenwoordig zijn er dan ook heel wat bekende merken die een degelijke fotoprinter op de markt gebracht hebben. Er bestaan zelfs mini fotoprinters die, zoals de naam doet vermoeden, compact en licht van gewicht zijn. Handig om te verplaatsen en om op te bergen na gebruik.

 

De gebruikte techniek

Een fotoprinter maakt gebruik van een bepaalde techniek die streeft naar een uitstekende beeldkwaliteit. Afhankelijk van het type fotoprinter dat je besluit aan te kopen, wordt gebruik gemaakt van een bepaalde techniek. Algemeen kunnen we een onderscheid maken tussen 3 uiteenlopende technieken. Zo kun je kiezen voor warmtesublimatie, de ZINK-technologie en de Instax techniek. Het spreekt voor zich dat elke techniek gekenmerkt wordt door voor- en nadelen.

De warmtesublimatie techniek is de meest voorkomende techniek. Dergelijke techniek wordt gekenmerkt door een opeenvolging van 3 duurzame lagen was in combinatie met een beschermende vernis coating die allemaal samen op het papier worden geprint. De 3 lagen was bestaan uit een laag geel, een laag magenta en een laagje cyaan en staan in voor de prachtige kleuren die moeten worden geprint.

In tegenstelling tot de warmtesublimatie techniek, maakt de ZINK-technologie niet langer gebruik van inkt. Dergelijke techniek wordt gebaseerd op het gebruik van speciaal papier dat over kleurstofkristallen beschikt. Het printen zorgt ervoor dat de kleurstofkristallen worden opgewarmd waarna de kleur verschijnt. Bij de Instax techniek wordt gebruik gemaakt van speciaal ontworpen Instax-papier dat bestaat uit 3 gevoelige lagen in combinatie met een ontwikkelaar en zelfs een fixeermiddel.

 

Het formaat van de fotoprinter en de print

Het is een aanbeveling om ook even stil te staan bij het formaat van de fotoprinter. Zo zul je merken dat de meeste fotoprinters in staat zijn om afbeeldingen en foto’s te printen zonder dat er een wit randje aan te pas komt. Hierbij heb je de mogelijkheid tot diverse printformaten. Denk maar aan het populaire 10 bij 15 cm en/ of 13 bij 18 cm. Ook pasfoto formaat en zelfs creditcardformaat behoren tot de vele opties.

 

Soorten fotopapier

Het is niet alleen voldoende om aandacht te besteden aan een degelijke fotoprinter. Ook het bijbehorende papier is belangrijk. Zo heeft men verschillende soorten fotopapier ontworpen, die kunnen gebruikt worden in combinatie met de fotoprinter. Zo kun je kiezen voor glanzend fotopapier net zoals er ook mat fotopapier bestaat, zijdeglans, parelmoer en semi-mat papier. Niet alleen het oppervlak van het fotopapier kan verschillen maar ook de dikte ervan. Houd bij het kiezen van het fotopapier uiteraard rekening met de mogelijkheden van je printer.

Resolutie en kleurprofielen

Fotoprinters worden verder ook gekenmerkt door een iets hogere resolutie in vergelijking met een standaard printer. Hoe hoger de resolutie, hoe beter de kwaliteit van de foto en de print zal zijn. Een hogere resolutie zorgt er niet alleen voor dat de pixels minder zichtbaar worden, maar biedt ook een belangrijke meerwaarde op het gebied van kleuren en helderheid. Zeker de moeite waard dus om een fotoprinter te overwegen indien je heel wat foto’s wenst af te drukken. Een resolutie van 4800 x 1200 dpi of meer behoort alvast tot de mogelijkheden.

 

Aansluitingsmogelijkheden en andere extra kenmerken

Vandaag de dag is het niet meer zo moeilijk om een fotoprinter te installeren. Zo zijn er heel wat toestellen die je met behulp van USB kunt aansluiten of door gebruik van een krachtige wifi verbinding. Zelfs een geheugenkaartlezer behoort tot de mogelijkheden, hetzij minder frequent. Verder zul je merken dat bepaalde apparaten over net iets meer mogelijkheden en opties beschikken.

Zo heb je heel wat apparaten waarbij het mogelijk is om volledig randloos te printen. Ook een DirectPrint is een belangrijke meerwaarde. En in het geval je graag dubbelzijdig wilt printen, dan kijk je best uit naar een fotoprinter met dergelijke optie. Houd er wel rekening mee dat bepaalde opties ervoor kunnen zorgen dat het apparaat niet langer tot de goedkope fotoprinters behoort.

 

Fotoprinter Reviews – Top 5

 

Tegenwoordig worden er heel wat goedkope fotoprinters op de markt aangeboden waaruit je een keuze kunt maken. Indien je toch specifiek op zoek bent naar wat meer mogelijkheden en opties dan zul je vaak nog net iets meer hoeven te betalen. Wij hebben alvast even voor je uitgezocht welke fotoprinters de moeite waard zijn. Zo hebben we op basis van de online reviews en het advies van de klanten, een opsomming kunnen maken van 5 topproducten. Neem rustig je tijd om de producten even te bekijken en kies er dan voor jezelf de beste fotoprinter uit.

 

 

Epson Expression Home XP-352

 

Ben je op zoek naar een duurzame fotoprinter? Dan loont het, volgens verschillende klanten, de moeite om dit product van Epson even onder de loep te nemen. We hebben hier te maken met een degelijke all-in-one printer die garant staat voor heel wat mogelijkheden en opties.

Ondanks het feit dat je hier niet te maken hebt met een mini fotoprinter mag je toch zeker zijn van een vrij compact toestel. Je kunt het dus makkelijk even gaan verplaatsen indien nodig. Het is een krachtig apparaat waarbij de printsnelheid tot wel 25 pagina’s bedraagt en dit telkens per minuut. Het maakt hierbij niet uit of je in kleur of in zwart/wit aan het printen bent.

Naast het printen van foto’s en documenten kun je ook besluiten om te gaan scannen of zelfs kopiëren.  De printer is voorzien van een duidelijk leesbaar LCD scherm en een vrij grote geheugencapaciteit. Bovendien wordt dit alles aangeboden tegen een mooi prijskaartje waardoor het hier wel eens om een fotoprinter aanbieding zou kunnen gaan.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

HP Envy Photo 6230

 

Door te kiezen voor deze HP fotoprinter kies je opnieuw voor een all-in-one toestel. Je kunt er dus niet alleen mee printen maar ook documenten of afbeelden mee scannen en kopiëren. Bovendien is het een vrij krachtig toestel met een uitermate hoge printsnelheid. Of je nu documenten in kleur of in zwart/wit wilt printen, je mag zeker zijn van maximaal 25 pagina’s per minuut.

De compactheid van het toestel zorgt ervoor dat het bijzonder eenvoudig is om deze printer te verplaatsen indien je dit wenst. Bovendien kun je met dit apparaat ook prints gaan uitvoeren vanop een afstand. Door de bijbehorende HP app te downloaden kun je bijvoorbeeld de opdracht vanaf je tablet of smartphone gaan versturen.

Een blik op de verschillende online beoordelingen leert ons dat de meerderheid van de klanten duidelijk bijzonder tevreden is met de kwaliteit en de prijs. Echter is een enkele koper niet helemaal overtuigd van de gebruiksvriendelijkheid van het toestel.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Epson Expression Home XP-255

 

Net zoals één van de vorige apparaten zul je merken dat ook deze fotoprinter geleverd wordt door het bekende en sterk gewaardeerde merk Epson. Opnieuw hebben we te maken met een multifunctionele en degelijke all-in-one printer waarmee je dus ook kunt scannen en zelfs kunt kopiëren.

Het is een vrij compact apparaat dat je makkelijk kunt verplaatsen. Ondanks de compactheid van het toestel is het toch bijzonder krachtig. Zo kun je rekenen op een maximale printsnelheid van maar liefst 25 pagina’s per minuut. Bovendien is de printresolutie zo hoog dat het je ook toelaat om foto’s en afbeeldingen aan hoge kwaliteit te printen. Verder hoef je alleen maar de inktcartridges te vervangen van de kleur die volledig is opgebruikt. Bij sommige toestellen zou je dan bijvoorbeeld het volledige kleurenpalet hoeven te vervangen.

Ondanks de vele positieve punten merken we toch dat een bijzonder kleine minderheid van de klanten wat vragen heeft over de kwaliteit van het toestel. Echter zijn de meeste kopers ervan overtuigd dat het om een topproduct gaat.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Canon Pixma TS6151

 

Uiteraard kun je ook altijd opteren voor de Canon fotoprinter. Dit apparaat behoort tot de degelijke Canon PIXMA serie en biedt naast printen ook de mogelijkheid aan om documenten te kopiëren en te scannen. Kortom, het is een multifunctionele all-in-one printer.

Het is een krachtig apparaat met een bijzonder hoge printsnelheid. Zo kun je maximaal 15 pagina’s per minuut in zwart/wit uitprinten, en een totaal van maar liefst 10 pagina’s in kleur. Dankzij de hoge resolutie van wel 4800 x 1200 pixels, is het geen enkel probleem om foto’s of afbeeldingen te printen. Of je nu met fotopapier of gewoon standaard papier wilt werken; ook dat is geen enkel probleem voor dit toestel. Bovendien kun je de printopdracht ook vanaf je smartphone of je tablet gaan versturen.

De meeste kopers geven niet alleen een positief advies over de kwaliteit en de duurzaamheid van deze fotoprinter maar raden het toestel ook meteen aan. Echter is een beperkt aantal klanten niet overtuigd van de gebruiksvriendelijkheid van deze all-in-one printer. En dat is uiteraard best wel jammer.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

HP Sprocket

 

Ben je op zoek naar een mobiele fotoprinter? Dan hoef je alleen maar even de beschrijving van dit product te bekijken. Deze mobiele fotoprinter wordt geleverd door het bekende merk HP en kun je bekomen in 3 verschillende kleuren. Zo kies je tussen een wit, een zwart of een rood exemplaar.

Het is een handig apparaatje dat je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Bovendien is het mogelijk om de printopdrachten uit te voeren vanaf je smartphone of je tablet. Dit doe je door gebruik te maken van de 3.0 bluetooth functie. Verder is er een micro-USB B poort voorzien en is het toestel uitgerust met een vrij krachtige batterij die in slechts anderhalf uur helemaal is opgeladen.

Kopers geven niet alleen een positief advies over de kwaliteit en de degelijkheid van het toestel maar ook over de mogelijkheden en de gebruiksvriendelijkheid. Echter vinden sommige klanten het product toch net iets te prijzig in verhouding met de geleverde kwaliteit.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status