Beste gaming hoofdtelefoon

Laatste update: 04.06.20

 

Gaming hoofdtelefoons test van 2020

 

Zit je dagelijks toch wat uurtjes achter je computer? En ben je echt dol op gamen? Dan kan een gaming hoofdtelefoon echt wel iets voor jou zijn. Toch is het belangrijk om de verschillende opties te bekijken. Zo zul je versteld staan van de verschillende gaming hoofdtelefoons die er beschikbaar zijn. Uit onderzoek is gebleken dat je met de Logitech G933 Artemis Spectrum alvast één van de betere gaming hoofdtelefoons in huis haalt. Het is een volledig draadloze hoofdtelefoon die ook voorzien is van een handige microfoon. Je zou natuurlijk ook altijd kunnen opteren om voor de Raxer ManO’War 7.1 te kiezen. Bovendien biedt deze gaming hoofdtelefoon niet alleen kwaliteit maar ook design aan. Je zult namelijk merken dat de hoofdtelefoon in tal van leuke kleuren te verkrijgen is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Gaming hoofdtelefoons koopgids

 

Een gaming hoofdtelefoon is speciaal ontworpen om je game ervaring veel beter te maken. Met deze hoofdtelefoons kun je niet alleen genieten van een bijzondere geluidskwaliteit maar je kunt ook zelf communiceren met andere gamers. De beste gaming hoofdtelefoons kunnen draadloos verbinding maken en zijn compatibel met verschillende platformen. Je kunt verder nog rekening houden met de functies, het design en de prijs. We helpen je wat verder in deze koopgids door deze punten uitvoerig te bespreken.

 

Verbinding en compatibiliteit

 

Je kunt een gaming hoofdtelefoon aanbieding kopen die je via een kabel met de computer verbindt of je kunt opteren voor een draadloos model. Elk type heeft zo z’n voor- en nadelen die we even uiteen zullen zetten.

Het voordeel van een bedrade hoofdtelefoon is dat je een veel betere verbinding hebt. Er kan zich geen storing voordoen in het draadloze signaal omdat de hoofdtelefoon direct is aangesloten op de computer of een ander apparaat. Het nadeel is natuurlijk dat je verveeld zit met een kabel die je bewegingsvrijheid beperkt en die ook regelmatig in de weg kan liggen tijdens het gamen.

Een draadloze gaming hoofdtelefoon kun je op verschillende manieren verbinden zoals via bluetooth, radiofrequentie of infrarood. Je kunt je vrijer bewegen met deze hoofdtelefoon omdat er geen kabel rond je hangt. Je bent wel nog altijd afhankelijk van het draadloze bereik. Deze hoofdtelefoons zijn meestal ook iets duurder dan het andere type.

Let er ook op of de hoofdtelefoon compatibel is met verschillende spelplatformen. Als je zowel games speelt op je computer en op een spelconsole zoals een PS4 of Xbox, dan kan het beter zijn om meteen een hoofdtelefoon te kopen die je met al deze apparaten kunt verbinden.

 

 

Soorten

 

Dit kon eigenlijk ook het eerste punt zijn om te bespreken. Er zijn verschillende soorten hoofdtelefoons die je kunt kopen namelijk on-ear, over-ear en in-ear hoofdtelefoons. De namen duiden op de grootte van de oorschelpen en de wijze waarop je de hoofdtelefoon draagt. We gaan deze even vergelijken.

Een over-ear hoofdtelefoon beschikt over oorschelpen die gans je oren bedekken en daardoor zorgen voor een beter geluid en minder storende omgevingsgeluiden. Een gaming hoofdtelefoon is meestal een over-ear type zodat je volop kunt genieten van je game ervaring zonder gestoord te worden door andere geluiden. Het is dan ook een aanbeveling om een over-ear hoofdtelefoon te kopen.

Het tweede type, de on-ear hoofdtelefoon, bedekt je oren maar zit niet rondom je oorschelp. Deze hoofdtelefoons laten iets meer omgevingsgeluid door maar zijn nog altijd geschikt om te gamen.

De laatste soort, de in-ear hoofdtelefoon of oordopjes, zijn minder geschikt om te gamen vanwege de lagere geluidskwaliteit. Ze kunnen echter toch nog handig zijn voor personen die niet graag een grote hoofdtelefoon dragen.

 

 

Functies

 

Gaming hoofdtelefoons hebben twee belangrijke functies: noise cancelling en een microfoon. De goedkope gaming hoofdtelefoons zullen niet altijd over deze kenmerken beschikken, het is dus belangrijk om daarop te letten tijdens de aankoop.

Noise cancelling is een functie die het omgevingsgeluid zoveel mogelijk wegfiltert. Zo kun je genieten van een betere klank zonder het volume heel hoog te zetten. Deze functie is veel aanwezig bij hoofdtelefoons die geschikt zijn om te reizen. Neem nu bijvoorbeeld op een vliegtuig: je zult veel geluidsoverlast ondervinden van de motoren van een vliegtuig, dankzij noise cancelling wordt dit geluid zoveel mogelijk weggefilterd zodat je kunt genieten van je favoriete muziek. Dit kan ook handig zijn voor gamers die optimaal willen genieten van het geluid van een game zonder het volume te hoog te zetten.

Door de grote opmars van online gaming is een microfoon ook onmisbaar geworden op een hoofdtelefoon. Door het grote aanbod van online games kun je tegenwoordig ook communiceren met andere spelers. Vooral voor spellen waar je in een team speelt is dit handig want je kunt zo je tactiek bespreken om de vijand te overmeesteren. Ga dus zeker op zoek naar interessante aanbiedingen die beschikken over een microfoon om te kunnen praten met de andere gamers.

 

Design en prijs

 

Het design van de hoofdtelefoon is voor sommige kopers belangrijk. Je hebt meestal een groot aanbod aan kleuren en vormen tot je beschikking, kies dus de hoofdtelefoon die het meest bij jou in de smaak valt. Het kan ook handig zijn als je de hoofdtelefoon kunt dichtklappen, zo kun je het product eenvoudiger meenemen op verplaatsing.

Tenslotte moet je ook nog rekening houden met de prijs. De hoofdtelefoon die je kunt kopen hangt vooral af van het beschikbare budget die je opstelt. Je kunt dus enkel gaan zoeken in een bepaalde prijsklasse. Als geld geen probleem is dan kun je natuurlijk kiezen voor het duurste model, maar dit wil niet altijd zeggen dat het daarom de beste hoofdtelefoon is.

 

 

Gaming hoofdtelefoon reviews – top 5

 

 

Een gaming hoofdtelefoon zorgt ervoor dat je naast een geweldige kijkervaring ook nog kan genieten van uitstekende geluidskwaliteit. Reken daar nog eens een ingebouwde microfoon bij zodat je kunt praten met andere gamers en je game ervaring is meteen veel leuker. De volgende gaming hoofdtelefoons zijn allemaal van topkwaliteit. Neem een kijkje en kies de beste gaming hoofdtelefoon voor jezelf.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Logitech G933 Artemis Spectrum

 

Deze draadloze gaming headset met microfoon is geschikt voor PC, PS4 en mobile. Dankzij de Pro-G audiodrivers geniet je van prachtig surround sound. Je kunt de hoofdtelefoon opvouwen om het makkelijker mee te nemen en draadloos verbinden dankzij de 2,4 GHz-technologie. Je kunt dit artikel ook met een kabel gebruiken.

Je kunt de verlichting van de hoofdtelefoon aanpassen en kiezen uit 16,8 miljoen kleuren. Daarnaast kun je ook knoppen programmeren en drie gaming macro’s toewijzen aan de G-toetsen. Je kunt het geluid van maximaal drie apparaten ontvangen, zo hoef je het spel niet te stoppen om de telefoon te beantwoorden.

Hoewel er sommige kopers zijn die de prijs te duur vinden zijn de meeste anderen het erover eens dat de kwaliteit van het product top is. We kunnen dus stellen dat de kwaliteit van het product de prijs meer dan waard is. De geluidskwaliteit is uitstekend en het ontwerp is functioneel want alle extra accessoires zitten mooi in de hoofdtelefoon verwerkt.

Als je regelmatige computergames speelt dan is een degelijke gaming hoofdtelefoon alvast geen overbodige luxe. Dit exemplaar behoort toe aan het bekende en misschien voor sommigen ook wel het beste merk, Logitech. Je kunt de gaming hoofdtelefoon van Logitech zonder problemen gebruiken met je PC toestel, PS4 en mobile.

Voordelen
Comfort:

het is mogelijk om de hoofdtelefoon na gebruik gewoon op te vouwen. Dit neemt minder plek in beslag en is bovendien ook handiger om overal mee naartoe te nemen.

Gebruiksgemak:

je kunt het toestel zowel met een kabel alsook gewoon draadloos gebruiken. Indien je de gaming hoofdtelefoon draadloos wenst te gebruiken dan hoef je gebruik te maken van de 2,4 GHz-technologie.

Pro-G audiodrivers:

het apparaat is voorzien van krachtige Pro-G audiodrivers. Op die manier kun je zeker zijn van een uitstekende surround sound.

Nadelen
Kostenplaatje:

doordat het niet over de laagste prijs beschikt, zul je deze gaming hoofdtelefoon alvast niet tussen de goedkope apparaten hoeven te verwachten. En dat vinden sommige klanten best wel jammer.

Koop bij bol.com (€245)

 

 

 

 

Razer ManO’War 7.1

 

Deze gaming hoofdtelefoon van Razer is in verschillende kleuren beschikbaar en levert hoogwaardige geluidskwaliteit dankzij het 7.1 kanaals virtuele surround sound. De microfoon van de hoofdtelefoon kun je volledig inschuiven zodat het niet in de weg zit wanneer je het niet gebruikt. Je kunt ook het volume van de microfoon regelen.

De gesloten oorschelpen zorgen ervoor dat je geen last hebt van omgevingsgeluiden tijdens het gamen en dit product is geschikt voor gebruik op de PC, MAC of PS4.

De kopers zijn het erover eens dat deze hoofdtelefoon alles bevat die je nodig hebt tijdens het gamen. Ze geven positief advies over de snelle levering en de goede geluidskwaliteit. De verhouding tussen de kwaliteit en de prijs is gunstig maar toch is het artikel voor sommige gebruikers te prijzig. De hoofdtelefoon zit comfortabel op je hoofd.

Je kunt ook de keuze maken om voor een gaming hoofdtelefoon van het merk Razer te kiezen. Dit exemplaar kun je bovendien verkrijgen in tal van leuke kleuren. Op die manier wordt de hoofdtelefoon meteen een pak specialer en persoonlijker. Laten we alvast even bekijken wat nu precies de kenmerkende eigenschappen zijn.

Voordelen
Geluidskwaliteit:

je zult kunnen genieten van een uitstekende geluidskwaliteit dankzij de aanwezigheid van de krachtige 7.1 kanaals virtuele surround sound.

Microfoon:

de hoofdtelefoon is voorzien van een degelijke microfoon die je bovendien ook helemaal kunt inschuiven. Ideaal wanneer je de microfoon even niet wilt gebruiken. Verder is het ook mogelijk om het volume van deze ingebouwde microfoon in te stellen.

Oorschelpen:

de oorschelpen van deze gaming hoofdtelefoon zijn helemaal gesloten. Op die manier hoef je niet gestoord te worden door vervelende omgevingsgeluiden.

Nadelen
Budget:

slechts enkele kopers zijn ervan overtuigd dat het prijskaartje nog steeds te duur is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Kingston HyperX Cloud II

 

We komen stilaan aan de goedkope gaming hoofdtelefoons toe. De HyperX Cloud II van Kingston produceert virtueel 7.1 kanaals surround sound waarmee je geluiden in de afstand kunt horen. Denk bijvoorbeeld aan een ventilator in een andere kamer.

Op die manier geniet je van veel meer verschillen en details tijdens het gamen. Dit is dankzij de USB geluidskaart die geluiden en spraak versterkt. Geluiden die je vroeger niet kon horen maken nu deel uit van je game-ervaring.

Voor de kopers is dit product een goede keuze gezien de prijs/kwaliteitverhouding. Deze gaming hoofdtelefoon aanbieding produceert mooi geluid en zit ook comfortabel op je hoofd. Je kunt de hoofdtelefoon gebruiken op je PS4 of op een computer en de microfoon werkt ook goed.

Wil je toch liever niet meteen een pak geld spenderen aan een degelijke gaming hoofdtelefoon? Dan kan de Kingston HyperX Cloud II alvast een welkome aanbieding zijn. Toch blijft het altijd een goed idee om op voorhand even de verschillende eigenschappen van het apparaat grondig te bestuderen.

Voordelen
7.1 kanaals surround sound:

doordat de hoofdtelefoon in staat is om virtueel 7.1 kanaals surround sound te produceren, is het mogelijk om geluiden die zich verder weg bevinden, toch waar te nemen.

USB geluidskaart:

de USB geluidskaart zorgt niet alleen voor versterkte geluiden maar zal ook de spraak aanzienlijk gaan versterken.

Prijs-kwaliteitverhouding:

in vergelijking met de andere toestellen en rekening houdend met de reviews van de kopers, durven we stellen dat deze gaming hoofdtelefoon over een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding beschikt.

Nadelen
Slechte USB kabel:

volgens een enkele koper zou de USB kabel van bijzonder slechte kwaliteit zijn en helemaal niet zo lang meegaan.

Kraakgeluiden:

een andere klant deelt dan weer mee dat het toestel heel wat vervelende en vooral bijzonder storende kraakgeluiden maakt.

Koop bij bol.com (€81.99)

 

 

 

 

Sony PS4

 

Deze gaming hoofdtelefoon van Sony kun je voor verschillende platformen gebruiken zoals de PS4, PS3, PS Vita, PC, Mac en ook voor smartphones. De hoofdtelefoon produceert 7.1 virtual sound en dankzij de microfoon kun je chatten met je vrienden.

De hoofdtelefoon is opvouwbaar om het makkelijker mee te nemen op verplaatsing. Verder beschikt het product over een oplaadbare batterij zodat je het ook onderweg kunt gebruiken.

Hoewel de prijs alweer iets lager ligt dan het vorige item in ons lijstje, zijn er toch nog altijd kopers die het artikel te duur vinden. Je krijgt er echter een duurzame gaming hoofdtelefoon voor terug van goede kwaliteit. De hoofdtelefoon sluit omgevingsgeluid buiten en zorgt voor een uitstekende geluidskwaliteit.

Ook het merk Sony behoort tot de populairste merken op het gebied van gaming hoofdtelefoons. Het is een degelijke hoofdtelefoon die je kunt gebruiken in combinatie met heel wat verschillende externe apparaten. Denk maar aan je PS3 of PS4 toestel, maar ook aan je PC, PS Vita, Mac en zelfs je smartphone.

Voordelen
Microfoon:

de gaming hoofdtelefoon is voorzien van een degelijke microfoon waardoor het mogelijk is om bijvoorbeeld met je vrienden een gesprek aan te gaan.

Opvouwbaar:

je zult merken dat het mogelijk is om de hoofdtelefoon in beperkte mate te gaan opvouwen. Dit maakt het dan weer een pak makkelijker om de hoofdtelefoon gewoon overal mee naartoe te nemen.

Handig in gebruik:

dankzij de aanwezige oplaadbare batterij is het mogelijk om deze gaming hoofdtelefoon zelfs onderweg te gaan gebruiken.

Nadelen
Budget:

ondanks de lage prijs, zijn er toch nog altijd enkele klanten die het prijskaartje net een tikkeltje te duur vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Logitech G430

 

We sluiten ons artikel af met één van de goedkope gaming hoofdtelefoons. Als je dus maar een beperkt budget hebt is dit een goede aankoop voor jou. Ook deze hoofdtelefoon beschikt over 7.1 virtueel Surround geluidskwaliteit en is geschikt voor de PC en de PS4.

Op de kabel kun je het volume aanpassen met de knoppen en je kunt de oorstukken draaien om het persoonlijk voor je eigen oren in te stellen. De hoofdtelefoon is zo licht van gewicht dat je zelfs vergeet dat je het op je hoofd hebt. De ingebouwde microfoon onderdrukt ruis zodat je vrienden je beter kunnen horen.

In de reviews zijn de kopers lovend over de uitstekende geluidskwaliteit en de mooie prijs van deze gaming hoofdtelefoon aanbieding. Voor enkele kopers mocht het maximaal volume wel iets hoger maar het is goed genoeg om mee te gamen.

Tenslotte is er dan ook nog de Logitech G430 gaming hoofdtelefoon. Net zoals het eerste product, wordt ook dit exemplaar door het bedrijf Logitech geleverd. Bovendien zul je meteen versteld staan van het mooie en vooral betaalbare prijskaartje van deze duurzame gaming hoofdtelefoon.

Voordelen
Gebruiksgemak:

de hoofdtelefoon is uitgerust met de 7.1 virtueel surround sound en is te gebruiken in combinatie met je PC of PS4 toestel.

Comfort:

verder is het mogelijk om het volume te regelen aan de hand van de knoppen die zich op de kabel bevinden. Daarnaast kun je ook de oorstukken lichtjes draaien zodanig dat het voor jou comfortabel wordt.

Handig in gebruik:

de hoofdtelefoon is makkelijk te bedienen en is voorzien van een ingebouwde microfoon, die vervelende omgevingsgeluiden zal wegfilteren.

Nadelen
Weinig volume:

slechts een klein aantal kopers is van mening dat het maximale volume net een tikkeltje hoger had mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status