5 Beste Gasfornuizen Test van 2020

Laatste update: 23.10.20

 

Gasfornuizen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een gasfornuis is echt wel handig indien je snel nog even een gerechtje wilt klaarmaken of opwarmen. Toch is het niet altijd gemakkelijk om meteen een goede keuze te maken uit de modellen die vandaag de dag ter beschikking staan. Onze koopgids kan je dan ook een aantal richtlijnen geven van waar je zoal het beste rekening mee houdt. In onze top 3 hieronder geven wij jou verder ook graag even de 3 beste gasfornuis toestellen van het moment weer. Zo wordt het Bosch HGD445150N Serie 2 apparaat door heel wat kopers aangeraden. Het is een energiezuinig toestel aangezien het over het energielabel klasse A beschikt. Met het Bestron LT85C41NC gasfornuis haal je zeker en vast een waardig alternatief in huis. Dit model is voorzien van wel 5 verschillende branders waarbij 1 van deze 5 branders een handige wokbrander is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Gasfornuizen koopgids

 

Een gasfornuis kun je laten inbouwen in je keuken of losstaand plaatsen. Velen verkiezen gas boven elektriciteit of inductie om te koken dus als jij tot die groep behoort, dan zul je hier extra informatie vinden over de factoren waar je moet op letten bij het kopen van een gasfornuis. Denk maar aan de grootte van het fornuis, het aantal kookplaten, de oven en de functies en natuurlijk de prijs.

 

 

Grootte en kookplaten

De grootte is duidelijk een belangrijk punt want je moet weten hoeveel plaats je vrij hebt in je keuken om een gasfornuis te zetten. Toch is het beter om een zo groot mogelijk gasfornuis te kopen zodat je genoeg plaats hebt om te koken. Zorg voor een fornuis met tenminste 4 kookplaten zodat je dagelijk voedsel kunt bereiden.

Tegenwoordig zijn er al vele modellen te koop met 5 of 6 gasbranders waarvan er één geschikt is als wokbrander. Een gemiddeld fornuis heeft een afmeting van 85 cm hoog, 60 cm breed en 60 cm diep. Dit is de normale grootte voor een fornuis van 4 kookzones met een oven. Het fornuis moet ook op dezelfde hoogte komen als je aanrecht, je kunt dan kiezen voor een gasfornuis dat in de hoogte verstelbaar is.

Als je niet wilt dat je ganse huis naar eten zal ruiken of dat het volhangt met rook dan kun je ook een afzuigkap aanschaffen. Houd er rekening mee dat je deze afzuigkap minimum 60 cm hoger dan je kookplaten moet hangen om genoeg ruimte te hebben om te koken.

De branders van de verschillende kookzones hebben verschillende sterktes en groottes zodat je grote of kleine pannen kunt gebruiken. Naast de wokbrander kun je andere speciale branders hebben zoals een visbrander of zelfs een braadzone.

 

Oven

Een gasfornuis bevat normaal gezien een gasoven maar er bestaan ook nieuwe modellen waarbij je de kookzones met gas kunt gebruiken en de oven op elektriciteit. De gasoven laat het vocht beter zitten in je eten maar het is niet makkelijk om de hittegraad te regelen.

Het is dus beter om een gasfornuis met een elektrische oven te kopen. Deze zijn in twee versies beschikbaar: een heteluchtoven of een conventionele oven. De conventionele oven warmt de boven- of de onderwand of allebei op om voedsel klaar te maken. Als je eerder op zoek bent naar een oven met een gelijkmatige temperatuur dan kies je beter voor een heteluchtoven. De ventilator van dit model blaast hete lucht in de ovenruimte.

Een oven kan daarbovenop nog over vele extra functies beschikken. Zo kun je een grillfunctie hebben om je eten een krokant korstje te geven of zelfs een ontdooifunctie om bevroren voedsel te ontdooien. In sommige modellen kun je een draaispit gebruiken om gebraden vlees of kip mee te bereiden.

Kijk ook of de oven een kinderbeveiliging heeft, zo kunnen je kinderen de oven niet open doen tijdens gebruik en lopen ze geen brandwonden op. Als de oven uitgerust is met een koelventilator dan kun je het snel afkoelen na gebruik. De oven kan zo ook niet oververhitten.

Extra functies, schoonmaak en prijs

Voordien hebben we al gepraat over een wokbrander als extra functie op je gasfornuis. Er zijn echter ook modellen waar je verschillende apparaten in kunt bouwen zoals een friteuse of een barbecue grill. Een afdekplaat is ook een leuke extra, zo kun je het fornuis afdekken als je het niet gebruikt.

Het schoonmaken van je fornuis kan een ganse klus zijn en niemand is daar graag te lang mee bezig. Nieuwere modellen beschikken over een ondergrond die gemaakt is van glaskeramiek. Het eten brandt trager in op deze ondergrond en je kunt het ook makkelijker reinigen.

Toch blijven vele personen kiezen voor een gasfornuis omdat je er precies mee kunt koken. Je kunt de temperatuur veel vlugger regelen, met uitzondering van de gasoven, en je bereikt zo een optimaal resultaat tijdens het koken.

Voordat je een beslissing neemt kun je best eerst verschillende fornuizen online of in de plaatselijke winkel vergelijken. Wees er zeker van dat je de juiste grootte kiest en dat het model alle functies bevat die je nodig hebt. Daarna kun je op zoek gaan naar de beste aanbieding. Je kunt je baseren op de aanbevelingen van andere kopers. Op het internet kun je vele beoordelingen van andere gebruikers terugvinden waarin ze zowel de negatieve als de positieve kenmerken van elk model bespreken. Dit kan heel handig zijn om eventuele twijfels weg te nemen.

 

5 Beste Gasfornuizen (Reviews) van 2020

 

Iedereen moet eten dus heb je natuurlijk ook iets nodig om eten klaar te maken. Een gasfornuis kan je daar bij helpen. Kies voor een mooi design gasfornuis of een simpel gasfornuis zonder oven. De keuze ligt volledig bij jezelf. Wij hebben wel vijf verschillende gasfornuizen opgezocht en vergeleken op basis van online reviews. Als je hulp nodig hebt bij de beslissing van je aankoop lees dan gerust verder en beslis zelf welke het beste gasfornuis is.

 

1. Bosch HGD445150N Serie 2 Gas Fornuis RVS

 

Dit fornuis beschikt over 4 verwarmingssystemen en een gaskookplaat. Met het display kun je de dagtijd aflezen en hij verbruikt weinig energie dankzij zijn energieklasse A.

De oven kun je eenvoudig openen en sluiten met de klapdeur. Hij wordt geleverd met een glazen afdekplaat.

Het product wordt wel zonder gasslang geleverd. In de oven kun je kiezen tussen boven- en onderwarmte, onderwarmte, variabele groot- of kleinvlakgrill. Hij beschikt ook over een geïntegreerde vonkontsteking zodat je zelf niet meer moet zoeken naar een lucifer of aansteker.

De online reviews geven een positief advies voor dit product. Hij werkt goed en behoort tot de goedkope gasfornuizen.

De vonkontsteking is een pluspunt voor vele mensen en hij is heel eenvoudig te bedienen. Het enige minpuntje is dat de oven geen heteluchtfunctie heeft.

Als je op zoek bent naar een product van het beste merk dan kun je dit gasfornuis van Bosch overwegen. Het apparaat is voorzien van 4 kookzones en een oven. Het is een energiezuinig toestel met een ingebouwde vonkontsteking.

Voordelen
Energiezuinige oven:

de oven warmt 30% sneller op en verbruikt weinig energie. De warmte wordt optimaal verdeeld over de drie niveaus zodat je meerdere soorten voedsel tegelijk kunt klaarmaken.

Gaskookplaten:

je beschikt over 4 kookzones namelijk 2 normale, 1 sterk- en 1 sudderbrander. Bovendien kun je de ingebouwde vonkontsteking gebruiken zodat je geen lucifers of een aansteker nodig hebt.

Veilig:

het gaskookgedeelte is uitgerust met een thermo-elektrische beveiliging, dit wil zeggen dat het gas niet aangevoerd wordt als er geen vlam is. Het toestel beschikt ook over een kinderbeveiliging via een sleutelfunctie.

Nadelen
Heteluchtoven:

volgens één koper kun je het product zowel met als zonder heteluchtoven kopen, let daarop bij de aankoop.

 

 

 

 

2. Bestron LT85C41NC Gasfornuis

 

De Bestron is 80 cm breed en heeft maar liefst 5 branders, waarvan er 1 een wokbrander is. Hij is gemaakt van roestvrij stalen materiaal en heeft een grill, draaispit en een elektrische oven.

Hij heeft een glazen afdekplaat en de ovendeur is gemaakt van dubbel glas en is warmtewerend.

Je kunt de poten in hoogte verstellen tussen 85 eb 92 cm. De oven heeft boven en onderwarmte en verlichting. Hij heeft ook nog een mechanische timer. Hij wordt wel geleverd zonder de gasslang.

De online reviews over deze gasfornuis aanbieding zijn enkel maar positief. Gebruikers vinden hem echt top. De aanwezigheid van een wokbrander en van de draaispit zijn voor vele mensen een pluspunt.

De oven komt ook snel op temperatuur en het fornuis werkt in zijn geheel goed. Je hoort wel een hard geluid als het gas vrijkomt.

Dit gasfornuis van Bestron beschikt over maar liefst 5 kookzones waarvan één een wokbrander is. De oven kun je voor verschillende toepassingen gebruiken en de ovendeur is warmtewerend. Je kunt het apparaat in de hoogte verstellen om het aan te passen aan de hoogte van je keuken.

Voordelen
Kookzones:

de vijf kookzones waaronder een wokbrander maken het mogelijk om grote hoeveelheden voedsel tegelijk klaar te maken. Bovendien zijn ze voorzien van een thermo-elektrische beveiliging, geen vlam is geen gas.

Verstelbaar:

je kunt het toestel instellen op een minimale hoogte van 85 cm en een maximale hoogte van 92 cm. Zo kun je het aanpassen aan de hoogte van je keuken.

Ovenfuncties:

de elektrische oven beschikt over een grillfunctie en zelfs een draaispit zodat je eventueel een kip kunt laten roosteren.

Nadelen
Gasslang:

het toestel wordt geleverd zonder een gasslang. Je hoeft dit dus zelf nog aan te kopen om het apparaat aan te sluiten op aardgas.

 

 

 

 

3. Wiggo WO-E905R Serie 5 Gasfornuis Rvs

 

Het Wiggo fornuis werkt op gas en de oven met elektrische aansluiting. Je beschikt over 5 kookzones om al je lekkers op klaar te maken.

De oven is multifunctioneel en is voorzien van 7 ovensystemen: boven- en onderwarmte, onderwarmte, 3D hetelucht plus, circulatie grillen, ontdooien, boven- en onderwarmte met circulatie en onderwarmte met circulatie.

In het midden heeft hij een wokbrander. Verder heeft hij nog een glazen afdekplaat en een dubbele glazen deur voor de oven. De oven heeft ook nog verlichting binnenin.

De online meningen van kopers geven een positief advies voor dit product. Ze vinden hem echt top. Hij is eenvoudig in gebruik en je krijgt kwaliteit voor de prijs die je betaalt. De oven is ook heel snel voorverwarmd dus je hoeft niet lang te wachten. Hij ligt wel al in een duurdere prijsklasse dus hij behoort niet meer tot de goedkope gasfornuizen.

Het populairste gasfornuis is dit toestel van het merk Wiggo. We kunnen merken aan de reviews dat veel kopers dit product hebben gekocht. De kookzones van het apparaat werken op gas en de oven op elektriciteit. Dankzij de 5 kookzones beschikt je over ruime kookgelegenheden en de oven beschikt ook over meerdere functies.

Voordelen
Aantal kookzones:

omdat het apparaat over vijf kookzones beschikt kun je een grote hoeveelheid voedsel bereiden. Eén van de kookzones is een wokbrander zodat je ook Aziatische lekkernijen kunt bereiden.

Vonkontsteking:

de kookplaten beschikken over een automatische vonkontsteking zodat je geen lucifers of een aansteker nodig hebt. Bovendien zijn de kookplaten thermo-elektrische beveiligd om gaslekken te voorkomen.

Multifunctionele oven:

de oven kun je op zeven verschillende manieren instellen om voedsel te bereiden. Denk maar aan grillen, hetelucht, boven- of onderwarmte, enzovoort. Bovendien verbruikt de oven weinig energie.

Nadelen
Grill:

met de grillfunctie duurt het nogal lang eer dat de oven opgewarmd is.

 

 

 

 

4. Siemens HX423211N gas fornuis

 

De Siemens beschikt over 4 kookzones en heeft een oven met een inhoud van 71 liter. De oven bereikt een temperatuur tot 180 graden Celsius en de glasdeur wordt tot 40 graden warm Hij beschikt over ovenverlichting en uitneembare roosters.

De kookzones kun je gebruiken mits de elektrische vonkontsteking en hij heeft een thermo-elektrische beveiliging: geen vlam is geen gas. Hij beschikt over stalen pannendragers boven de gasbranders en heeft energieklasse A.

Er is nog maar één review geschreven over deze gasfornuis aanbieding maar deze geeft wel positief advies. De koper vindt het een mooi ontwerp en de kookplaten zijn ook groot genoeg. De oven beschikt ook over de basismogelijkheden die je nodig hebt. Er wordt wel geen gasslang meegeleverd en het geëmailleerde blik kan wel deuken, dat vindt de koper wel iets minder.

Sommige kopers hebben een beperkt budget en willen daarom het product kopen met de laagste prijs. Dit gasfornuis van Siemens is het ideale product voor deze kopers. Het apparaat heeft 4 kookzones en een oven om voedsel te bereiden. Het toestel is energiezuinig en is voorzien van een ingebouwde vonkontsteking.

Voordelen
Goedkoop:

het toestel kost weinig geld en is daardoor geschikt voor personen die een beperkt budget hebben. Je krijgt er een product voor terug van goede kwaliteit.

Vonkontsteking:

net zoals de andere apparaten is dit gasfornuis voorzien van een ingebouwde vonkontsteking zodat je geen lucifers of een aansteker nodig hebt om de kookplaten aan te steken.

Veilig:

dankzij de thermo-elektrische beveiliging worden gaslekken vermeden want het gas wordt niet aangevoerd als er geen vlam is.

Nadelen
Oventemperatuur:

de oven haalt slechts een maximale temperatuur van 180º Celsius. Voor sommige kopers zal dit te weinig zijn.

Gasslang:

de gasslang wordt niet meegeleverd dus je zult dit onderdeel zelf nog moeten aankopen.

 

 

 

 

5. Boretti Fornuis VT-96 IX

 

De Boretti is een gasfornuis met een stevige RVS uitvoering en gietijzeren pandragers. Hij beschikt over 6 gasbranders en een oven. De gasbranders kun je allemaal tegelijk gebruiken indien je moet koken voor vele mensen.

Je kunt er één als wokbrander gebruiken en 1 als Teppanyaki kookplaat voor de bereiding van vis, brochettes of groenten. Zo kun je ook makkelijk op de Japanse manier grillen.

Over dit product zijn momenteel nog geen reviews geschreven door kopers.

Het kan zijn dat sommigen deze gasfornuis aanbieding al gekocht hebben maar er geen mening over geschreven hebben. Op basis daarvan kunnen we je geen advies geven over dit product.

Het gasfornuis van Boretti is geschikt voor personen die graag uitvoerig koken. Het apparaat is voorzien van 6 kookzones en een oven. Eén van de kookzones is een wokbrander en een andere zone kun je gebruiken om te grillen.

Voordelen
Aantal kookzones:

dit toestel is voorzien van wel 6 kookzones. Dit maakt het een ideaal product voor personen die graag en veel koken want je kunt een enorme hoeveelheid voedsel tegelijkertijd klaarmaken.

Oven:

de grote oven heeft een inhoud van 76 liter en is bovendien ook nog eens energiezuinig.

Nadelen
Gebruik:

dit product is niet geschikt voor gebruik in België vanwege het verschil in de samenstelling en de druk van het gas.

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status