Beste gasfornuizen

Laatste update: 11.08.20

 

Gasfornuis test van 2020

 

Je zult ervan versteld staan hoeveel gebruikers nog steeds kiezen voor een gasfornuis. Toch is het niet altijd makkelijk om een goede keuze te maken vanwege het toch wel ruime assortiment. Verschillende bekende merken zoals Bosch, Wiggo en AEG bieden hun beste gasfornuis aan. Toch hebben wij het allemaal nog even onderzocht en kunnen we jou vandaag de 3 best beoordeelde gasfornuizen presenteren. Zo zou het Wiggo WO-E905R(CX) Serie 5 gasfornuis alvast een goede aanbeveling blijken te zijn. Het is een typisch vrijstaand gasfornuis van ongeveer 90 cm breed. Met het Wiggo WO-E969R(BB) Serie 9 gasfornuis mag je zeker zijn van een meer dan waardig alternatief. Dit fornuis biedt je bovendien maar liefst 6 afzonderlijke kookzones aan.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Gasfornuizen koopgids

 

Tegenwoordig zijn er heel wat verschillende gasfornuizen op de markt gebracht. Daardoor is het niet altijd makkelijk om een efficiënte keuze te maken. Om jou wat te helpen, hebben we uitgezocht met welke factoren je zoal rekening zou kunnen houden. Zo kan het best wel handig zijn even aandacht te besteden aan het nut van een degelijk gasfornuis en de mogelijkheden ervan. Verder is het ook een goede aanbeveling ook even te letten op het formaat, het materiaal, de veiligheid en met of zonder oven. En wie kom je ergens wel een leuke gasfornuis aanbieding tegen.

 

 

Waarom een gasfornuis aankopen en het gebruiksgemak

Bij de aankoop van een nieuw fornuis heb je heel wat mogelijkheden wat de warmtebron betreft. Maar waarom zou je voor een gasfornuis kiezen? In Nederland zijn de meeste woningen nu eenmaal voorzien van een handige standaard gasaansluiting. In dergelijke gevallen is de aankoop van een degelijk gasfornuis niet meer dan een logische keuze. Als je voor nieuwbouw kiest, dan wordt echter steeds verder afgestapt van een gasaansluiting. Hier kun je dus vast en zeker rekening mee houden.

 

Het onderhoud van een gasfornuis

Bij de aankoop van een degelijk gasfornuis is het een aanrader om toch ook heel eventjes stil te staan bij het onderhoud. De meeste gasfornuizen zijn bijzonder makkelijk schoon te maken. Toch is er een verschil tussen bijvoorbeeld een gasfornuis uit gietijzer of eentje uit email. Wat betreft het onderhoud is email veel makkelijker en aangenamer dan gietijzer. Tegenwoordig heb je ook de optie om te kiezen voor een gasfornuis op glas. Het glazen oppervlak oogt niet alleen stijlvol en klassevol maar is na gebruik zo weer schoon.

 

Met of zonder oven

De meest recente gasfornuizen worden steevast geleverd in combinatie met een oven. Toch heb je dan nog altijd de keuze om te kiezen tussen een inbouw oven of een vrijstaand model. Bij een inbouw oven kun je heel wat ruimte in de keuken besparen en dat is altijd een pluspunt. Daarnaast zul je ook een keuze moeten maken tussen een elektrische oven of eentje die op gas werkt. De combinatie van een gasfornuis met een gas oven komt vandaag de dag niet zoveel meer voor. Maar het behoort wel nog altijd tot de mogelijkheden. Houd er wel rekening mee dat ze misschien niet meteen te spotten zijn tussen de goedkope gasfornuizen.

 

De grootte van het gasfornuis

Ook het formaat of de grootte van het gasfornuis kan belangrijk zijn. Probeer bij het formaat niet alleen rekening te houden met de grootte van je gezin maar natuurlijk ook met de beschikbare ruimte in de keuken. Zo kun je kiezen voor een standaard gasfornuis die voorzien is van 4 afzonderlijke gasbranders. Verder kun je ook opteren voor 4 gasbranders in combinatie met bijvoorbeeld een teppanyaki gedeelte.

Er is ook de mogelijkheid om te kiezen voor een gasfornuis die voorzien is van een langwerpige gasbrander. Dat kan handig zijn indien je er bijvoorbeeld een vispan wilt op plaatsen. Een fornuis met degelijke wokgasbrander behoort ook tot de vele mogelijkheden.

Verder zijn de meeste gasfornuizen ongeveer 60 cm breed. Uiteraard kun je ook voor een kleiner of een veel groter exemplaar kiezen. Of je kunt kiezen voor een op maat gemaakt gasfornuis. Kortom, heel wat mogelijkheden en probeer hierbij ook de aanbiedingen in de gaten te houden.

 

 

Gebruikte materialen

In je zoektocht naar het voor jou perfecte gasfornuis zul je merken dat er ook heel wat onderscheid is op het gebied van de gebruikte materialen. Het komt er dan ook op aan dat je zoveel mogelijk apparaten met elkaar gaat vergelijken en vervolgens een keuze maakt. Zo is het mogelijk om een gasfornuis aan te kopen dat vervaardigd is uit gietijzer of uit email.

Wanneer je voor gietijzer kiest dan mag je er zeker van zijn dat het gasfornuis hittebestendig is. Verder is gietijzer ook vrij stevig en biedt het voldoende stabiliteit. Ook email behoort tot de mogelijkheden en is een voorbeeld van een roestvrij materiaal. Heel makkelijk om na gebruik schoon te maken. Houd er wel rekening mee dat dit type gasfornuis misschien net iets minder stevig zal aanvoelen als een exemplaar uit gietijzer.

 

Wat met de veiligheid?

De beste gasfornuizen zijn natuurlijk ook voorzien van een uitstekende veiligheid zodat je je helemaal geen zorgen hoeft te maken. Wanneer je een gasfornuis met oven aankoopt dan hoef je niet langer te panikeren. In het ovengedeelte heeft men er namelijk voor gezorgd dat de gas vrijwel meteen en volledig automatisch zal worden afgesloten. Dat is uiteraard bijzonder belangrijk op het moment dat de vlam per toeval zou uitgaan. Bij heel wat hedendaagse gasfornuizen kun je dit type beveiliging ook terugvinden op het fornuis gedeelte.

 

Gasfornuis – Reviews Top 5

 

Door het ruime assortiment is het niet altijd eenvoudig om er het beste gasfornuis uit te kiezen. Zo heb je heel wat compacte toestellen net zoals er tegenwoordig ook een 5 pits gasfornuis of een 6 pits gasfornuis bestaat. Wanneer je verschillende toestellen bekijkt, kun je altijd rekening houden met het advies dat kopers geven in de online reviews. Dit kan het iets eenvoudiger maken om bijvoorbeeld een keuze te maken tussen een Bosch gasfornuis en een Smeg gasfornuis. Hieronder kun je alvast de 5 topproducten op een rijtje zien.

 

 

Wiggo WO-E905R(CX) Serie 5

 

Het is niet altijd gemakkelijk om een goede keuze te maken uit het ruime assortiment aan gasfornuizen. Dit model is bijvoorbeeld afkomstig van het bekende merk Wiggo en zul je niet meteen tussen de goedkope gasfornuizen hoeven te zoeken.

Dit gasfornuis met oven heeft een breedte van 90 cm en is voorzien van maar liefst 5 kookzones. De oven heeft dan weer een inhoud van 98 liter. De oven biedt je de mogelijkheid om gebruik te maken van boven- en onderwarmte maar ook van een hetelucht- of grillfunctie. Het is mogelijk om de hoogte van dit vrijstaande gasfornuis aan te passen indien je dit wenst.

De kookplaten werken uiteraard op gas terwijl de oven elektrisch functioneert. Toch hoef je geen schrik te hebben van het energieverbruik aangezien dit apparaat tot de energieklasse A behoort. Het is duidelijk dat deze oven voor heel wat kopers dan ook een topproduct blijkt te zijn.

 

Koop bij bol.com (€549)

 

 

 

 

Wiggo WO-E969R(BB) Serie 9

 

Net zoals het voorgaande model, zul je merken dat ook dit gasfornuis afkomstig is van het bekende merk Wiggo. Het prijskaartje is misschien niet meteen laag maar toch lijkt de koper zich daar niet aan te storen.

Net zoals ook het voorgaande gasfornuis is ook dit model maar liefst 90 cm breed. Bovendien heb je hier de mogelijkheid om gebruik te maken van 6 kookplaten. Het gasfornuis is uitgerust met een handige elektrische oven met een capaciteit van 98 liter. Je kunt hierbij gebruik maken van verschillende bakfuncties zoals bijvoorbeeld convectie en grillfunctie.

We durven stellen dat dit gasfornuis voor deze koper zeker en vast een topproduct is. De klant is niet alleen tevreden over de hoogstaande kwaliteit van het fornuis maar ook over de correcte prijs.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Etna FGV560WIT

 

Met dit Etna gasfornuis mag je volgens de koper zeker zijn van een degelijk en duurzaam product. Bovendien zul je ook meteen versteld staan van het aantrekkelijke prijskaartje in vergelijking met sommige andere modellen. Deze gasfornuis aanbieding heeft een mooie witte kleur maar is ook in andere kleuren te bekomen.

In tegenstelling tot de voorgaande toestellen is dit model iets compacter. Het heeft een breedte van 60 cm en beschikt over 4 verschillende kookzones. Daarnaast is er ook nog een handige oven voorzien waarbij de maximale temperatuur 250 graden Celsius bedraagt. Het fornuis is niet alleen voorzien van een stevige klepdeur maar beschikt ook over een digitale timer.

Doordat het apparaat tot de energieklasse A behoort, hoef je je geen zorgen te maken over een hoog energieverbruik. En dit kan de gebruiker dan ook ten zeerste waarderen. Daarnaast is de koper ook laaiend enthousiast over de uitstekende kwaliteit en de correcte prijs van dit gasfornuis.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bosch HGD745250

 

Je kunt natuurlijk ook altijd de tijd nemen om dit gasfornuis van Bosch even te bekijken. Het is een vrijstaand model dat hoofdzakelijk vervaardigds is uit roestvrijstaal. Dit maakt het gemakkelijker om schoon te maken en dus eenvoudig in onderhoud.

Het toestel heeft een breedte van 60 cm en is voorzien van verschillende kookzones en een multifunctionele oven. Het gasfornuis is daarnaast ook nog uitgerust met een handige display waarop je elementen zoals de temperatuur en de tijd probleemloos kunt aflezen. Doordat het tot de energieklasse A behoort, mag je er zeker van zijn dat dit gasfornuis niet onnodig energie zal verbruiken.

Doordat er op dit moment nog geen online beoordelingen zijn geplaatst, is het niet eenvoudig voor ons om jou verder advies te geven omtrent dit product. Laat je hierdoor echter niet afschrikken want het is altijd mogelijk dat dit gasfornuis precies is waar jij naar op zoek bent.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Smeg C6GMX8 Vrijstaand

 

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor dit vrijstaand model van het bekende merk Smeg. In tegenstelling tot de voorgaande apparaten uit deze lijst, zul je voor dit gasfornuis toch net iets meer budget hoeven te voorzien.

Het gasfornuis meet net geen 60 cm in de breedte en is dus vrij compact. Dit maakt het gemakkelijk om te plaatsen in een appartement of bijvoorbeeld een kampeerwagen. De kookzones bestaan uit gietijzeren roosters waarvan de elektronische ontsteking in de knoppen zit. Verder beschikt het toestel ook over een handige elektrische oven waarbij je kunt kiezen uit 9 verschillende functies.

Het is mogelijk dat de hoge prijs een verklaring biedt voor het ontbreken van online beoordelingen. Het kan natuurlijk ook altijd zijn dat het om een vrij nieuw gasfornuis gaat. Laat je hierdoor dan ook niet afschrikken en bekijk dit gasfornuis eens grondig.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status