Beste golfclub

Laatste update: 04.06.20

 

Golfclubs test van 2020

 

Ben je ook gebeten door de golfmicrobe? En speel je al regelmatig een wedstrijdje? Of ben je van plan binnenkort je eerste golflessen te nemen? In eender welke situatie is het belangrijk om goed van start te gaan, en dat kan alleen maar met de juiste uitrusting. Daar horen niet alleen de golfballen maar ook de golfclubs bij. Uit een recent onderzoek is gebleken dat de Legend Hybrid golfclub alvast een uitstekende aanbeveling is voor rechtshandige personen. Verder is er ook nagedacht over het stoere en robuuste design dat vooral heren zal aanspreken. Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor de Cougar Golfset. Indien je al meteen de intentie hebt om alle bestaande golfsticks aan te schaffen, dan is deze golfset werkelijk iets voor jou.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Golfclubs koopgids

 

Iedereen heeft wel zijn favoriete hobby. Zo zijn er mensen die nu eenmaal graag volleyballen en andere personen die gepassioneerd zijn door de golfsport. Als je besluit te starten met golf dan heb je uiteraard heel wat spulletjes nodig en één van de beste golfclubs hoort daar zeker bij. Wij hebben daarom een aantal factoren onderzocht waarop jij eventueel kunt letten als je aanbiedingen gaat vergelijken. Denk maar aan de onderdelen, de loft en de prijs ervan.

 

 

Het nut van golfclubs

 

Wanneer je besluit te starten met golf dan is het belangrijk dat je beschikt over de juiste materialen. Een degelijke golfclub maakt namelijk al heel wat uit. Het is natuurlijk ook zo dat je moet rekening houden met de verwachtingen die je hebt. En of je van plan bent echt veel te gaan golfen of toch eerder sporadisch een keertje. Dit zal je helpen al iets gerichter op zoek te gaan naar de voor jou juiste golfclubs.

Er zijn zodanig veel verschillende modellen dat het niet altijd eenvoudig is om de juiste keuze te maken. Het is dus niet aan te raden om de eerste de beste golfclub te kopen. Het is een aanbeveling om zoveel mogelijk exemplaren met elkaar te vergelijken. Zelfs voor degelijke goedkope golfclubs zul je vaak al 150 euro neertellen dus het is belangrijk dat je de aankoop goed voorbereidt.

 

 

Onderdelen van de golfclub

 

Het lijkt misschien onbelangrijk maar het is toch nuttig om te weten waaruit een golfclub bestaat. Elk onderdeel heeft zo zijn eigen functie. Eigenlijk kunnen we stellen dat een golfclub uit 3 belangrijke componenten bestaat. Je hebt het handvat, de steel en een clubhoofd. Het handvat van de golfclub wordt ook vaak de grip genoemd. De grip kun je niet alleen opmerken in verschillende diktes maar ook de hardheid en stroefheid kunnen verschillend zijn. Het handvat is meestal gemaakt uit een rubberachtige stof. Dit is vaak leer, een synthetische kunststof of gewoon rubber. De bedoeling van het handvat is om het voor jou comfortabel te maken en iets meer grip te bekomen.

Vervolgens heb je de steel die ook vaak de schaft wordt genoemd. In de meeste gevallen is dit gedeelte gemaakt uit staal of uit graphite. Graphite is eigenlijk gewoon carbon dat in sommige gevallen ook gemengd kan zijn met andere soorten kunststof voor de stevigheid. Het clubhoofd wordt dan weer heel vaak de kop genoemd. Afhankelijk van het type golfclub dat je aankoopt, zul je merken dat de kop gemaakt is uit verschillende materialen. Zo zijn er golfclubs waarbij het clubhoofd uit roestvrij staal, aluminium of titanium bestaat.

 

 

Het kostenplaatje

 

Het werd misschien al min of meer duidelijk maar de aankoop van een degelijke golfset is dus niet echt goedkoop. Daarom is het misschien een goed idee om op voorhand even over een aantal zaken na te denken. Welke verwachtingen heb je zoal van de golfclubs. Ben je van plan regelmatig te golfen of is het toch eerder sporadisch. Je kunt misschien ook op voorhand een budget vastleggen dat je maximaal wilt en kunt uitgeven.

Je zult merken dat er namelijk heel wat prijs mogelijkheden zijn. De goedkoopste golfclubs zullen toch ook al heel vaak rond de 150 euro kosten. Als het je bedoeling is om dagelijks te spelen en echt op professioneel niveau dan zul je algauw meer dan 400 euro kwijt zijn. Dit komt omdat er verschillende soorten golfclubs zijn en elke golfclub heeft een bepaalde prijs.

Het kan misschien nuttig zijn om eens een kijkje te nemen in de vele reviews van kopers. Daar kun je vast nog enkele bruikbare tips terugvinden en misschien nog heel wat handige informatie. Houd ook zeker de vele promoties in de gaten. Wie weet kun je op die manier wel een ideale golfclub aanbieding spotten.

 

 

De loft van een golfclub

 

Je zult versteld staan van de verschillende soorten golfclubs die er tegenwoordig bestaan. Naast de verschillende materialen die we min of meer besproken hebben in het voorgaande stukje, verschillen golfclubs ook op basis van de loft. Met de loft bedoelen we eigenlijk gewoon de hellingshoek. Dit wil dus eigenlijk zeggen dat een golfclub met een lage loft de golfbal praktisch recht vooruit zal slagen. Een golfclub met een hogere loft en dus hogere hellingshoek, zal de golfbal eerder in een grotere boog wegslaan.

De verschillende lofts zorgen er eigenlijk voor dat je verschillende afstanden kunt overbruggen. Eigenlijk zouden we durven stellen dat de afstand die je gaat slaan, min of meer bepaald wordt door de loft van de golfclub. Tussen de golfclubs kunnen we telkens een verschil van 4 graden noteren dus dit komt overeen met een afstand tussen de 8 en 12 meter.

 

 

Golfclub Reviews – Top 5

 

 

Sommige personen houden van hardlopen, anderen van zwemmen en dan zijn er natuurlijk de mensen die graag gaan golfen. Om te golfen heb je natuurlijk een geschikte golfclub nodig, er zijn verschillende golfclubs mogelijk afhankelijk van de afstand en het spel die je wilt spelen. We hebben een top vijf samengesteld zodat je er zelf de beste golfclub kunt uitkiezen. Misschien wordt jij wel de nieuwe Tiger Woods of Annika Sorenstram!

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Legend Hybrid

 

Deze golfclub is geschikt voor heren die rechtshandig zijn. De golfclub heeft een lengte van 119 cm en heeft een zwarte kleur. De steel is gemaakt van grafiet en de golfclub heeft een normale flex. Dit product behoort vanwege de lage prijs tot de categorie van goedkope golfclubs. Het artikel weegt 411 gram en heeft een loft van 19 tot 21 graden.

De reviews van de kopers zijn positief. De golfclub is perfect voor beginners en is bovendien ook heel goedkoop. Je kunt de golfclub perfect gebruiken om meer ervaring op te doen.

Het product is aanbevolen voor handicaps hoger dan 36 en wanneer je beter wordt kun je ook veranderen naar een betere golfclub. Er zijn echter weinig golfclubs die zo goedkoop zijn om aan te schaffen.

Het is niet altijd makkelijk om op zoek te gaan naar de beste golfclub. Daarom willen wij jou de raad geven om dit product alvast even wat grondiger onder de loep te nemen. Om het voor jou allemaal net iets makkelijker te maken, zijn we zo vrij geweest om de populairste kenmerken hieronder even op te sommen.

Voordelen
Formaat en gewicht:

de golfclub is ongeveer 119 cm lang en heeft een maximaal gewicht van slechts 411 gram. Daardoor is dit product handig en comfortabel om mee te spelen.

Prijskaartje:

dit zou wel eens het product met de laagste prijs kunnen zijn. Ideaal voor mensen met een beperkt budget of wanneer je liever niet zoveel geld wenst te spenderen.

Materiaal:

het is een stevige golfclub waarvan de steel hoofdzakelijk uit grafiet vervaardigd is. Ideaal voor zowel beginners alsook gevorderden.

Nadelen
Niet linkshandig:

het is belangrijk om te vermelden dat de golfclub speciaal ontworpen is voor rechtshandige personen

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Cougar Golfset

 

Deze golfset is geschikt voor personen die meteen alle nodige golfclubs willen kopen. De set is beschikbaar voor zowel links- als rechtshandigen en is bedoeld voor mannen. De stangen van de clubs zijn gemaakt van grafiet en hebben een groene kleur.

De set bevat de volgende golfclubs: een driver van 10,5 graden, 2 rescue golfclubs (3 en 4), en 7 ijzers van 5 tot en met SW. Je kunt dus meteen voor een tijdje weg voordat je een nieuwe set moet kopen. Als er één golfclub kapot gaat dan kun je natuurlijk makkelijk enkel deze club vervangen door een ander. Je ontvangt ook nog drie headcovers voor de golfclubs.

Dit product heeft momenteel nog geen beoordelingen ontvangen. We kunnen je om deze reden geen advies geven over deze golfclub aanbieding.

Ben je niet alleen op zoek naar een degelijke golfclub maar meteen naar een volledig set? Dan is het een aanbeveling om deze Cougar Golfset even van naderbij te bekijken. Het grote pluspunt van dit product is dat het zodanig ontworpen is om zowel door linkshandige personen alsook rechtshandige personen te worden gebruikt.

Voordelen
Stangen:

je zult merken dat de stangen van dit product vooral bestaan uit duurzaam en hoogwaardig grafiet en vervolgens afgewerkt zijn in een opvallende groene kleur.

Set:

de set bestaat uit heel wat degelijk en duurzame golfspullen. Zo kun je gebruik maken van maar liefst 2 rescue golfclubs, een degelijke driver van ongeveer 10,5 graden en tenslotte ook nog eens 7 verschillende ijzers. Verder worden ook nog eens 3 headcovers met het product meegeleverd.

Nadelen
Geen reviews:

jammer genoeg heeft er nog geen enkele koper een online reactie bij dit product geplaatst.

Geen ervaringen:

het gebrek aan online reviews maakt het voor ons moeilijk om jou verdere informatie te verschaffen over de gebruikerservaringen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Mizuno Ladies S5

 

Deze blauwe golfclub van het merk Mizuno is geschikt voor vrouwen die graag golfen. Mizuno is een Japans merk gespecialiseerd in de fabricatie van golfclubs. Deze golfclub gebruikt de speciale Grain Flow Forged techniek om optimale controle over richting en afstand aan de gebruiker te geven.

De golfclub is gemaakt van gecarboneerd staal en de groeven zijn in de golfclub gefreesd en vallen nog net binnen de regels van de USGA. De golfclub heeft een lengte van 85 cm en is ook beschikbaar in een witte kleur. De golfclub heeft een loft van 44 tot 50 graden en weegt slechts 700 gram.

Net als bij het vorige product zijn er nog geen reviews geplaatst bij dit artikel. Schrijf als eerste een beoordeling over deze golfclub aanbieding om andere kopers te helpen met je ervaring.

Kies je voor de golfclub van Mizuno dan kies je duidelijk niet alleen voor kwaliteit maar ook voor design en degelijkheid. Mizuno is bij sommige kopers ook wel bijzonder bekend dus het zou zomaar kunnen dat zij het ook als veruit het beste merk beschouwen. Hieronder alvast even de voor- en nadelen op een rijtje.

Voordelen
Vrouwen:

de golfclub is speciaal ontworpen voor dames die echt dol zijn op de golfsport en regelmatig een potje golfen.

Grain Flow Forged techniek:

dankzij de Grain Flow Forged techniek zul je merken dat het mogelijk wordt om een maximale controle te krijgen over zowel de richting alsook de afstand.

Loft:

deze golfclub van 85 cm lang, beschikt over een loft van minimaal 44 tot maximaal 50 graden. Dit in combinatie met een gewicht van amper 700 gram.

Materiaal:

het is een duurzame golfclub die vervaardigd is uit duurzaam en stevig gecarboneerd staal.

Nadelen
Geen reviews:

we moeten jammer genoeg vaststellen dat er nog geen online beoordelingen zijn geplaatst. Laat je hier echter niet door afschrikken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Nike Vapor Fly Dames Hybrid #5

 

Het gewicht van deze golfclub voor dames wordt gelijkmatig verdeeld dankzij het Covert Cavity Back design. Dit zorgt ervoor dat de bal verder en langer vliegt. Deze hybride golfclub van 26 graden is geschikt om een 4/5 ijzer te vervangen en beschikt over een scherpe onderkant zodat je makkelijker vanuit een moeilijke positie kunt wegkomen.

De schacht van de golfclub is gemaakt van grafiet en de golfclub beschikt over een standaard Nike dames Z-grip. Dankzij de HyperFlight-face technologie haalt de bal een hogere snelheid en kun je genieten van een maximale vergevingsgezindheid.

Dit product heeft nog geen commentaren ontvangen van eerdere kopers. Wegens een gebrek aan een review kunnen wij je geen advies geven over dit artikel.

Je zou ook nog altijd kunnen kiezen voor deze prachtige en designvolle golfclub van het bekende merk Nike. Om te weten te komen of dit product al dan niet aan je verwachtingen voldoet, kan het handig zijn om de positieve en negatieve punten even op een rijtje te plaatsen.

Voordelen
Covert Cavity Back design:

doordat de golfclub over het Covert Cavity Back design beschikt, wordt het gewicht automatisch en bovenal gelijkmatig over de volledig golfclub verdeeld.

Onderkant:

de golfclub wordt gekenmerkt door een behoorlijk scherpe onderkant waardoor het mogelijk wordt om zelfs uit de moeilijkste positie probleemloos weg te komen.

HyperFlight-face technologie:

de golfclub wordt ook gekenmerkt door de HyperFlight-face technologie waarmee je een hogere snelheid van de bal kunt bereiken.

Nadelen
Uitverkocht:

we moeten er toch even bij vermelden dat deze golfclub op dit moment helemaal is uitverkocht.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Cobra King F7 Ti

 

Deze golfclub is geschikt voor heren en beschikt over een titanium driver kop. Deze kop is voorzien van een TeXtreme Carbon Fiber kroon die zorgt voor extra ruimte in de kop zodat het gewicht van de golfclub beter verdeeld wordt. Op die manier geniet je van een betere vergevingsgezindheid tijdens het golfen.

Deze golfclub zorgt voor een maximale speelbaarheid en je beschikt over 8 verstelbare loft instellingen zodat je de balvlucht en de afstand makkelijk aan je eigen swing kunt aanpassen. De schacht van de golfclub is gemaakt van grafiet en het product is uitgerust met een Lamkin REL black grip. De golfclub heeft een lengte van 125 cm.

Tot op heden zijn er nog geen reviews geplaatst bij dit artikel. Schrijf als eerste een beoordeling zodat je andere kopers kunt helpen met je bevindingen.

Tenslotte kan het rijtje makkelijk worden afgesloten met deze unieke Cobra King F7 Ti golfclub. Ideaal om te gebruiken tijdens eender welke training of wedstrijd en speciaal ontworpen om door mannen te worden gebruikt. Hieronder een selectie van de belangrijkste voor- en nadelen.

Voordelen
TeXtreme Carbon Fiber kroon:

de kop van deze golfclub is voorzien van een TeXtreme Carbon Fiber kroon waardoor er iets meer ruimte in de kop van de club ontstaat. Daardoor wordt het gewicht ook veel gelijkmatiger verdeeld.

Loft instellingen:

de golfclub is uitgerust met meerdere loft instellingen die je makkelijk zelf kunt aanpassen.

Nadelen
Geen gebruikerservaringen:

het gebrek aan online beoordelingen zorgt ervoor dat het niet eenvoudig is om verder advies te geven over de ervaringen van kopers.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Golfclubs kopen
8 months ago

Aardig artikel! Leuk om te lezen hoe jullie de voor en nadelen tegen elkaar afzetten.

10top Team
Admin
10top Team
8 months ago

Hoi,
Bedankt voor de leuke reactie!
Hartelijke groeten

DMCA.com Protection Status