5 Beste Grastrimmers Test van 2021

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Grastrimmers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met behulp van een degelijke grastrimmer is het mogelijk om het gras in alle hoeken en kantjes en alle andere moeilijk te bereikbare plaatsen, te verwijderen. Alvorens je besluit om een grastrimmer aan te kopen, is het misschien een goed idee om de koopgids er even bij te nemen. Je kunt natuurlijk ook altijd doorklikken naar de top 3 van beste grastrimmers. Deze is tot stand gekomen na een grondig onderzoek waarbij we met een aantal factoren hebben rekening gehouden. Zo hebben we onder andere gelet op de gebruikerservaring, het advies en de online reviews van de klanten. Zo is het gebleken dat je met het Bosch ART 23 SL toestel een zeer degelijke grastrimmer in huis haalt. Het toestel beschikt over een vrij krachtig motor die een vermogen heeft van 280 Watt. De Gardena ComfortCut Li-18/23R hoeft zeker niet onder te doen. De grasmaaier werkt op basis van een krachtige 18 V Li-ion batterij die je op een eenvoudige manier telkens kunt herladen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Grastrimmers koopgids

 

Een grastrimmer kan van pas komen om de hoeken en kanten van je tuin proper te houden. Met een grasmachine kan je moeilijk al het gras in hoeken verwijderen en daarom schaf je beter een grastrimmer aan. Om de beste grastrimmer te kopen moet je rekening houden met de volgende punten: welke soort grastrimmer wil je kopen? Welke steel en welke trimkop? Vermogen en veiligheid en extra functies.

Soorten grastrimmers

De eerste soort zijn grastrimmers die werken op benzine. Deze apparaten zijn vaak sterker en hebben meer vermogen en zijn daardoor geschikt voor grotere tuinen. Ze maken echter meer geluid en hebben meer onderhoud nodig dan andere soorten. Ze zijn het meest geschikt voor professioneel gebruik en liggen daardoor ook in een hogere prijsklasse. De grote voordelen zijn dat je geen stopcontact nodig hebt en even krachtig zijn als een model die op stroom werkt.

Elektrische grastrimmers worden het meest gebruikt en sluit je aan op het stopcontact. Het grootste nadeel is dat er altijd een snoer dicht in de buurt is tijdens het trimmen. Het risico bestaat dat je tijdens het trimmen over het snoer gaat en dat het stopt met werken. Je hebt ook een stopcontact nodig en je hebt minder bewegingsvrijheid. Het zijn echter wel krachtige toestellen.

Tot slot kun je ook nog kiezen voor een draadloos model die op een batterij werkt. Let goed op de batterijduur bij de aanschaf van een accu grastrimmer want je moet zeker zijn dat de batterij niet leeg is voor je klaar bent met trimmen. Deze apparaten produceren minder trillingen en je kunt een extra accu kopen om voor een lange tijd te kunnen trimmen. De oplaadtijd van de batterij is ook belangrijk, hoe vlugger het toestel kan opladen, hoe beter. Een bijkomend voordeel is dat je meer bewegingsvrijheid hebt.

 

Steel en snijkop

Bij de aankoop van een grastrimmer heb je de keuze om te kiezen tussen een rechte steel of een gebogen steel. Elk heeft z’n voordelen. Een gebogen steel maakt het makkelijker om rondom gazons en bloemperken te trimmen. Zo voorkom je schade aan bloemen door de grastrimmer.

Als je kiest voor een rechte steel dan kun je het toestel makkelijker gebruiken onder heggen en struiken. Als deze rechte steel ook nog eens telescopisch is dan ervaar je veel meer comfort tijdens het trimmen want je hoeft je rug niet te belasten door gebukt te lopen.

De meeste trimmers zijn uitgerust met een vaste snijkop. Deze producten zijn ook goedkoper dan andere modellen met een kantelbare snijkop. Een kantelbare kop is echter nuttig want je kunt er een nette snede mee maken langs de graskanten. Sommige toestellen kunnen de steel ook schuin verstellen om makkelijk onder struiken of tuinmeubilair te trimmen.

 

Vermogen en veiligheid

Het vermogen van elke soort grastrimmer wordt verschillende uitgedrukt. Een elektrische grastrimmer die werkt op netstroom zijn relatief krachtige machines. Dit wordt aangegeven in watts en hier geldt: hoe hoger het wattage, hoe krachtiger het apparaat. Bij een motor die op benzine werkt wordt de kracht weergegeven in CC. En tenslotte bij de accu grastrimmers kan een grastrimmer zwaarder werk aan als het over een hoger voltage beschikt. Een accu zal langer blijven werken als het een hogere Ah waarde heeft.

Het is aanbevolen om een veiligheidsbril te dragen bij het gebruik van een grastrimmer en zelfs gehoorbescherming mag je niet altijd uitsluiten. Als je de trimdraad handmatig moet vervangen, maak dan altijd dat de stekker uit het stopcontact gehaald is of verwijder de batterij. Dit is om te vermijden dat de grastrimmer per ongeluk aanslaat.

Gelukkig bestaan er ook al modellen die de trimdraad automatisch verlengen wanneer deze te kort wordt. Zo hoef je het niet handmatig te doen en voorkom je onnodige risico’s.

Extra kenmerken en functies

Verschillende apparaten beschikken over een plantbeschermbeugel om de planten en bomen te beschermen als je dichtbij het gras moet trimmen. Als het gras langer en taaier is dan is het aangeraden om een dubbele snijdraad te gebruiken voor betere resultaten.

Een comfortabele handgreep kan een groot verschil maken en kan je besparen van onnodige rugpijnen. Je kunt ook toestellen kopen met een afneembare steel, zo kun je het apparaat makkelijker opbergen.

Je koopt ook beter een grastrimmer die licht is van gewicht om je rug niet teveel te belasten. Als je een grastrimmer vindt die over al deze functies en voordelen beschikt, zal het waarschijnlijk in een hogere prijsklasse liggen. Je moet zelf beslissen als je veel of weinig geld wilt uitgeven aan je aankoop. Op het internet zijn er vele aanbiedingen te vinden die je kunt vergelijken op prijs of kwaliteit.

 

5 Beste Grastrimmers (Reviews) van 2021

 

Na het grasmaaien is het altijd moeilijk om de hoekjes van de tuin nog te maaien want je grasmachine is natuurlijk te groot om er goed bij te kunnen. De oplossing daarvoor is een grastrimmer waarmee je de laatste stukjes gras kunt mee verwijderen, zo ziet je tuin er mooi en nieuw uit. Wij hebben 5 verschillende grastrimmers onderzocht en vergeleken gebaseerd op de online meningen van kopers van deze machines. Maak voor jezelf uit welke de beste grastrimmer is voor jou!

 

1. Bosch ART 23 SL Grastrimmer 280 Watt

 

De Bosch ART grastrimmer is krachtig en is gemakkelijk te bedienen. Dankzij het Semi-Auto Feed systeem lost de trimmerdraad automatisch wanneer de trimmer opstart, zo heb je altijd een optimale draadlengte. Hij heeft een goede snijkwaliteit en een krachtige motor van 280 Watt.

Geen last op je armen want hij weegt slechts 1,7 kg. Hij beschikt verder nog over een tweede handgreep om gemakkelijker en preciezer te kunnen werken.

De online reviews van kopers geven een positief advies. Door zijn lage prijs behoort hij zeker tot de goedkope grastrimmers. Hij is handig in gebruik en licht waardoor je minder last ervaart tijdens het trimmen.

Hij maakt weinig lawaai dus je zal er ook je buren niet mee storen. Verder vinden ze het apparaat duurzaam en vinden ze dat de draadtoevoer probleemloos werkt. Een mooie grastrimmer aanbieding!

Bosch staat voor vele kopers bekend vanwege zijn degelijkheid en kwaliteitsvolle toestellen. Daarom wordt het door vele personen beschouwd als het beste merk. Bovendien is het ook het product dat over de laagste prijs beschikt in vergelijking met de andere apparaten.

Voordelen
Draadlengte:

zodra je het toestel aanzet, wordt de trimmerdraad automatisch gelost. Dit komt door het “Semi-Auto Feed” systeem waarover het apparaat beschikt. Op die manier is de draadlengte altijd optimaal.

Motorcapaciteit:

het toestel beschikt over een motor die een capaciteit heeft van 280 W en 12.500 t/min haalt. Hierdoor is het één van de krachtigste motoren.

Handig in gebruik:

het toestel weegt weinig en is daardoor comfortabel in gebruik. Ook de ergonomische handgrepen versterken dit comfortabele gevoel.

Nadelen
Lastig in gebruik:

enkele kopers zijn echter niet overtuigd van het product. Zo is het niet eenvoudig te bedienen en de handleiding maakt het er niet gemakkelijker op. Bovendien is er geen snoer meegeleverd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Gardena ComfortCut Li-18/23R Grastrimmer 18V

 

Deze accu grastrimmer met z’n 18 V Li-ion batterij is licht in gewicht en makkelijk te gebruiken. Hij is perfect om het gras te trimmen in moeilijk bereikbare plekken in je tuin dankzij de 90 graden kantelbare trimkop en de schuin verstelbare steel.

Hij is voorzien van een uitklapbare plantbeschermbeugel om tijdens het trimmen je planten beter te beschermen.

Hij is bijna geluidloos en met z’n krachtige batterij kan je meer dan een kilometer gras trimmen. Dankzij de laadstatus indicator weet je op elk moment hoe lang de batterij nog mee zal gaan. Deze grastrimmer ligt wel al in een hogere prijsklasse.

De kopers van deze grastrimmer zijn er heel tevreden over. Je kan gemakkelijk staande het gras trimmen, de batterij gaat lang mee en raakt tot in alle hoekjes. Het feit dat de trimkop 90 graden gekanteld kan worden is voor vele mensen ook een pluspunt.

Met de Gardena ComfortCut Li-18/23R grastrimmer haal je echt wel een goed product in huis. Het product heeft een steel die je kunt verstellen en een trimkop die kantelbaar is. Daardoor is het apparaat geschikt voor plaatsen die moeilijker te bereiken zijn.

Voordelen
Accu:

de accu wordt meegeleverd bij aankoop van dit apparaat en heeft een batterij van 18 V Li-Ion. Bovendien kun je de batterij gemakkelijk opladen en wordt via de indicator aangegeven wanneer je dit moet doen.

Gebruiksvriendelijk:

het product is heel gemakkelijk te gebruiken. Dankzij de kantelbare trimkop en de steel die je kunt verstellen, is het mogelijk om op moeilijk te bereiken plaatsen te komen.

Veiligheid:

dankzij de plantbeschermbeugel die je bovendien kunt uitklappen, kun jij jouw planten tijdens het trimmen een betere bescherming bieden.

Nadelen
Snijpunten:

sommige kopers vinden dat de rode plastic snijpunten een beetje harder mochten zijn. Daardoor is het voor hen net iets onhandiger in gebruik.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Black & Decker Lithium snoerloze Grastrimmer 18V

 

Deze grastimmer is snoerloos en werkt ook als kantensnijder en grasmaaier. Je kan eenvoudig schakelen tussen maaien, trimmen en snijden. Hij is licht en compact voor een beter gebruiksgemak.

In tegenstelling tot de vorige grastrimmers is deze beter geschikt voor grotere gazonnen en tuinen. Je kan de trimmer omtoveren tot maaier of kantensnijder dankzij de wielbasis en het kantgeleiderwiel.

Perfect om te maaien maar ook om de moeilijkere bereikbare plekken van je gazon te trimmen. Hij heeft een krachtige batterij dus geen gesleur meer met kabels.

Gebruikers van dit top product vinden het een super maaier. Een beter positief advies dan dit is moeilijk. Ideaal voor gebruik en verplaatsing door de accu, die in drie uur volledig opgeladen is. En met één acculading kan je een tuin van 75m2 volledig maaien en trimmen. Een mooie grastrimmer aanbieding!

Als jij op zoek bent naar een toestel dat in een recordtempo het gras trimmt dan moet je zeker rekening houden met de grastrimmer van Black + Decker. De handgreep kun je eenvoudig verstellen en de telescopische steel zorgt ervoor dat het erg handig is in gebruik.

Voordelen
Gebruiksvriendelijk:

met dit apparaat kun je niet alleen trimmen maar ook maaien en snijden. Je kunt bovendien gemakkelijk schakelen tussen deze 3 opties. Doordat hij zo licht is, is het ook handig om mee te werken.

Accu:

de accu van dit toestel is heel eenvoudig op te laden en heeft hier slechts 3 uur voor nodig. Bovendien kun je met één acculading een tuin met een grote oppervlakte volledig trimmen en maaien zonder problemen.

Nadelen
Accu:

sommige kopers zijn minder tevreden over het feit dat er geen waarschuwing gegeven wordt op het moment dat de accu bijna leeg is. Er had een lichtje of andere indicator mogen opzitten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Makita 230V Grastrimmer 400 Watt

 

De Makita gazontrimmer is heel comfortable om mee te werken dankzij z’n lichte gewicht en de solide aluminium schacht.

De kop van deze grastrimmer is ook kantelbaar zodat je beter de kanten kan trimmen.

Hij heeft een maaidiameter van 30 cm en weegt slechts 1 kg. Hij beschikt niet over een opvangbak maar is wel in hoogte verstelbaar, zo is hij ideaal voor zowel grote als kleine personen.

Wij hebben 1 positieve review gevonden van een heel tevreden koper. Hij vindt de Makita grastrimmer duurzaam, krachtig en makkelijk in gebruik.

Hij heeft ook een iets lagere prijs dus kan nog tot de goedkope grastrimmers behoren.

Het toestel van Makita is grotendeels gemaakt uit aluminium waardoor het relatief weinig weegt. Op die manier is het ook gemakkelijk op te tillen en te verplaatsen en dus handig in gebruik. Maar heeft het toestel dan ook nadelen? Laten we deze even overlopen en vergelijken met alle voordelen ervan.

Voordelen
Trimkop:

de kop van deze grastrimmer is gemakkelijk te kantelen. Hierdoor wordt het toestel meteen geschikt voor het snijden van gras maar ook voor het trimmen van kanten.

Gebruiksvriendelijk:

de schacht van het toestel is gemaakt uit aluminium en enorm stevig. Aluminium is bovendien ook relatief licht van gewicht waardoor het apparaat zeer comfortabel is om mee te werken.

Nadelen

De commentaren die kopers bij een product geven, leren ons hier dat iedereen echt wel tevreden is over het product. Dit kun je ook zien aan de positieve reviews van de gebruikers naar het product toe.

Koop bij bol.com (€69.96)

 

 

 

 

5. Einhell GH-PT 2538 Benzine Grastrimmer

 

De Einhell grastrimmer werkt op benzine dus ook geen gesleur meer met snoeren. Voor de ecologische kopers onder ons is dit misschien wel niet de beste optie.

Je kan er snel mee trimmen op moeilijk bereikbare plaatsen en de handgreep is verstelbaar voor een nauwkeurige werking.

Dankzij het Quick Start systeem start het apparaat gemakkelijk en snel op en hij maakt gebruik van antivibratie techniek voor minder trillingen. Hij wordt geleverd met een handige draagriem en een U-type handgreep om hem eenvoudiger te kunnen bedienen.

Hij beschikt ook over een veiligheid om gevaarloos te kunnen werken. Over dit product zijn er nog geen reviews dus op basis daarvan kunnen we je geen advies geven.

Uit de beoordelingen van de kopers bij dit product kunnen we opmaken dat het niet om één van de populairste artikelen zal gaan. Dit kan ook komen door de hoge prijs in vergelijking met de andere producten.

Voordelen
Handig in gebruik:

in vergelijking met de vorige apparaten werkt deze grastrimmer niet op basis van een accu maar wel op basis van benzine. Hierdoor heb je dus ook geen last meer van het snoer. De handgreep kun je bovendien verstellen en de draagriem maakt alles comfortabeler.

Quick Start:

dankzij dit systeem is het mogelijk om het apparaat snel en vooral heel gemakkelijk op te starten. Bovendien maakt deze grastrimmer ook gebruik van de antivibratie techniek waardoor er minder trillingen zijn.

Nadelen
Benzine:

doordat het toestel op benzine werkt is het niet zo heel milieuvriendelijk. Dit kan een probleem zijn voor personen die zo milieubewust mogelijk proberen te leven.

Koop bij bol.com (€133)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status