5 Beste Hakselaars Test van 2020

Laatste update: 17.09.20

 

Hakselaars – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met behulp van een hakselaar is het mogelijk om hout of ander tuinmateriaal zoals bladeren tot hele kleine snippers te herleiden. Indien je op zoek gaat naar een hakselaar zul je merken dat er heel wat mogelijkheden zijn. Daarom is het altijd handig om onze koopgids eens grondig te bestuderen. Indien je niet zoveel tijd hebt, dan kun je ook gewoon een kijkje nemen naar de top 3 van beste hakselaars. Deze hebben we geselecteerd nadat we een grondig onderzoek uitgevoerd hadden. Daaruit is gebleken dat je met de Bosch AXT 25 TC echt wel één van de degelijkste hakselaars aankoopt. Met dit apparaat kun je zowel harder alsook zachter materiaal op een veilige en bijzonder stille manier verwerken. De Wolf-Garten SDL 2800 EVO hoeft helemaal niet onder te doen. Dit apparaat is voorzien van een vermogen van maar liefst 2800 watt en kan dus tot de krachtige hakselaars gerekend worden.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Hakselaars koopgids

 

Welk soort hakselaar wil je kopen? Wil je een roller of impact hakselaar en elektrisch of één die op benzine werkt? Hoe vaak zul je het apparaat gebruiken en welk gebruik geef je aan het afval? Hoe luid is een hakselaar? Wat is je budget voor een hakselaar en hoe veilig is het toestel?

Benzine of elektrisch

Een hakselaar kan zowel werken op elektriciteit of op benzine. De modellen die werken op benzine zijn over het algemeen krachtiger dan de toestellen die werken op stroom. Als je een elektrische hakselaar wilt kopen, wees er dan ook zeker van dat je een stopcontact in de buurt hebt van je tuin.

Elektrische hakselaars zijn echter goedkoper dus beter geschikt voor mensen met een beperkt budget. Ze zijn ideaal voor gebruik in kleine tuinen en om kleiner afval te versnipperen.

Een hakselaar die werkt op benzine is krachtiger en kan dus ook groter en dikker tuinafval versnipperen. Grote takken kunnen makkelijk versnipperd worden tot bodembedekking. Een ander voordeel is natuurlijk dat je niet beperkt wordt in je bewegingen door een kabel. Je kunt het makkelijk verplaatsen en bedienen zonder zorgen. Deze zijn natuurlijk duurder dan de elektrische varianten.  

De snijsnelheid van een hakselaar kan hier ook van afhangen. Hoe meer vermogen het toestel heeft, hoe vlugger het zal snijden. Hier geldt de regel dat benzine hakselaars een beter snijvermogen hebben dan de elektrische varianten omdat ze krachtiger zijn.

 

Soorten elektrische hakselaars

Er bestaan twee soorten elektrische hakselaars waaruit je kunt kiezen. De eerste soort is een roller hakselaar. Dit toestel kun je gebruiken om tuinafval te rollen en te pletten. Omdat de roller gekarteld is zal het afval door de machine getrokken en geplet worden. Het is belangrijk dat je kiest voor een model waar je makkelijk bij de roller kunt. Zo kun je zien wat er misgelopen is wanneer het mechanisme blokkeert.

Bij sommige rollers kun je de sluiting aanpassen zodat je meer afval in de invoerbak kunt stoppen. Deze rollers zijn ook makkelijk om te verplaatsen in de tuin zonder last te ondervinden van je rug.

Ten tweede kun je kiezen voor een impact hakselaar. Deze modellen beschikken over messen die het tuinafval versnipperen. Als je toestel vele messen heeft dan zullen ze langer scherp blijven. Koop een apparaat waarbij je makkelijk toegang hebt tot de messen want op een bepaald moment zul je deze toch moeten vervangen.

Houd ook rekening met de grootte van het invoerstuk, hoe groter dit gedeelte is hoe meer afval je kunt vermalen in minder tijd. Als je een lang snoer hebt dan beschik je over meer bewegingsvrijheid. In geval van een kort snoer zul je nog een verlengkabel moeten aanschaffen.

 

Veiligheid en geluid

Het gebruik van een hakselaar kan nogal wat gevaar met zich meebrengen. Het is daarvoor aangeraden dat je een veiligheidsuitrusting draagt tijdens het gebruik van zo’n apparaat. Denk maar aan handschoenen, een veiligheidsbril en zelfs gehoorbescherming want sommige toestellen maken veel geluid. Laat de kinderen ook niet in de buurt spelen wanneer je deze machine gebruikt.

Sommige apparaten beschikken over een veiligheidsfunctie. Deze functie zorgt ervoor dat de machine niet zal inschakelen als de opvangbak niet aanwezig is. Als je dus op veilig wilt spelen laat je de opvangbak beter uit de hakselaar als je het toestel niet gebruikt.

Een impact hakselaar is over het algemeen luidruchtiger dan een roller hakselaar. Dit komt door het gebruik van de messen die het tuinafval versnippert. Deze apparaten blokkeren minder vaak dus je loopt minder risico. Een roller hakselaar is veel stiller maar kan ook vlugger blokkeren.

Houd er ook rekening mee dat het geluidsniveau ook storend kan zijn voor de mensen die rondom je wonen. Ook jij zou niet graag elke week gestoord worden door luid lawaai van één van je buren.

Accessoires en budget

De betaalbaarheid van een hakselaar heeft een directe relatie met enkele functies. Zo zijn de goedkope apparaten soms degene die het meeste lawaai maken. Impact hakselaars zijn over het algemeen goedkoper dan roller hakselaars. Als je echter kwaliteit wilt voor je geld dan geef je best iets meer geld uit om een stille een duurzame hakselaar te kopen.

Je kunt mooie aanbiedingen vinden in je lokale winkel of online. Zo is het makkelijk om prijzen te vergelijken en tot een geïnformeerde beslissing te komen.

De messen van een impact hakselaar zullen op een bepaald moment moeten vervangen worden. Het is dan misschien beter dat je meteen een paar reservemessen kunt kopen zodat je je daar in de toekomst geen zorgen meer over hoeft te maken. Houd ook rekening met de extra kosten die je maakt als je accessoires koopt.

 

5 Beste Hakselaars (Reviews) van 2020

 

Een hakselaar gebruikt u om bijvoorbeeld tuinmateriaal zoals hout of bladeren tot snippers te hakken. Bent u op zoek naar de beste hakselaar of zoekt u meer iets economisch tussen de goedkope hakselaars? Wilt u een elektrische hakselaar of liever één die op benzine werkt? Wij hebben enkele hakselaar aanbiedingen vergeleken gebaseerd op de online reviews van kopers. Lees verder en misschien vindt u wel de perfecte hakselaar!

 

1. Bosch AXT 25 TC Hakselaar

 

De Bosch is een krachtige hakselaar die weinig tot geen geluid maakt. Hij beschikt over het Turbine-cut systeem die ervoor zorgt dat zowel hard als zacht materiaal snel verwerkt wordt.

Hij is perfect voor alle soorten tuinmateriaal, zelfs voor hout. Hij is automatisch intrekkend en heeft een hoge treksterkte om materiaal door te voeren van maximaal 230 kg/u. Hij heeft een opvangbak van 53 liter en een afneembare trechter om hem gemakkelijk te kunnen vullen. De opvangbak is ook verbonden met een veiligheidsfunctie zodat het toestel alleen werkt als de bak geplaatst is.

De reviews geven een overwegend positief advies maar toch heeft dit topproduct ook enkele minpuntjes. Hij is handig in gebruik en je kan er inderdaad gemakkelijk takken tot 40 cm dik in verwerken. Het feit dat hij weinig geluid maakt is ook voor vele mensen een voordeel.

Hij heeft wel wat moeite om droge takken te versnipperen en het prijskaartje van deze elektrische hakselaar ligt ook nogal hoog. Maar u krijgt er kwaliteit voor terug!

Bosch maakt zeker deel uit van de beste merken op het vlak van hakselaars. Dit apparaat maakt weinig geluid en kan zowel zacht als hard materiaal hakselen. De opvangbak heeft een grote inhoud en de trechter is afneembaar.

Voordelen
Turbine-Cut systeem:

het materiaal wordt snel door de machine getrokken, het maakt niet uit of het zacht of hard materiaal is. Er bestaat weinig tot geen risico op blokkering van de doorvoer.

Comfortabel:

de materialen worden automatisch in het toestel getrokken zodat je zelf veiliger te werk kunt gaan. Bovendien is het een stil apparaat dus het zal voor geen geluidsoverlast zorgen.

Functionele opvangbak:

de opvangbak beschikt niet alleen over een grote inhoud voor het gehakselde materiaal, maar werkt bovendien ook als veiligheidsfunctie. Wanneer de bak niet geplaatst is dan kan het apparaat niet werken.

Nadelen
Hoge prijs:

het is zeker geen goedkoop product om aan te schaffen. Hoewel de meeste kopers tevreden zijn over de kwaliteit vinden ze de prijs toch nog te hoog.

Koop bij bol.com (€491.89)

 

 

 

 

2. Wolf-Garten SDL Fluisterhakselaar SDL 2800 Evo

 

Deze fluisterhakselaar werkt elektrisch en heeft een motorvermogen van 2800 Watt en 46 toeren per minuut. Het werkt met een freeswals messensysteem, dit wil zeggen dat het snoeihout geleidelijk naar binnen getrokken wordt en dit zorgt voor een sterkere versnippering met weinig geluid. Hij heeft verder nog een veiligheids- en overbelastingsschakelaar en een motorrem.

Dankzij z’n terugloopfunctie kan u een tak die vastzit terug naar boven voeren. U kan hout invoeren van maximaal 45 mm dik en deze hakselaar aanbieding komt inclusief een opvangbak van 45 liter.

De online meningen zijn vooral positief. Kopers van deze elektrische hakselaar zijn tevreden over de verhouding prijs/kwaliteit van het product en vinden dat het gemakkelijk te gebruiken is.

Het snoeiafval van de tuin wordt perfect gehakseld en hij is makkelijk te verplaatsen. U hebt wel een verlengsnoer nodig. De automatische intrekfunctie werkt ook prima!

Deze hakselaar van Wolf-Garten werkt op elektriciteit en trekt het materiaal automatisch naar binnen. Het apparaat is goed beveiligd en je kunt een tak zelfs terug naar boven voeren.

Voordelen
Krachtig:

de motor van het apparaat heeft een vermogen van 2800 watt. Het toestel gebruikt een freeswals systeem met een snelheid van 46 toeren per minuut om te zorgen voor een optimale versnippering van takken.

Veilig:

het apparaat is op drie manieren beveiligd dankzij de veiligheidsschakelaar, de overbelastingsschakelaar en de motorrem. Bovendien kun je een tak die vastzit, terug naar boven laten voeren om die te verwijderen.

Opvangbak:

de grote opvangbak beschikt over een inhoud van 46 liter zodat je veel materiaal kunt hakselen zonder de bak te moeten legen.

Nadelen
Korte kabel:

door de korte kabel beschik je over weinig bewegingsvrijheid met het toestel. Je kunt dus beter een verlengkabel aanschaffen zodat je het apparaat kunt verrijden om de ganse tuin op te ruimen.

Koop bij bol.com (€290.7)

 

 

 

 

3. Powerplus POW6451 Elektrische Hakselaar

 

Met zijn motor van 2500 Watt en zijn twee snijmessen, die omkeerbaar zijn, kan je met deze elektrische hakselaar gemakkelijk takken versnipperen van wel tot 40 mm dik!

Hij komt inclusief met een opvangbak van 50 liter. Hij trekt de takken niet automatisch in maar om veilig te werk te kunnen gaan beschikt hij over een duwstok zodat je gemakkelijk je tuinafval naar de messen kunt duwen zonder gevaar te lopen.

Door de beveiliging bij overbelastingen hoeft u zich ook geen zorgen te maken dat dit apparaat in brand vliegt.

De reviews van koper lopen iets meer uiteen vergeleken met de vorige hakselaar aanbiedingen. Er is een grote tevredenheid over de lage prijs, hij behoort zeker tot de goedkope hakselaars.

Hij is eenvoudig in gebruik maar maakt volgens sommigen teveel lawaai. Doordat hij klein en licht is trilt hij veel en hij moet geregeld gereinigd worden omdat de snippers zich ophopen.

Omdat de POW6451 de laagste prijs heeft is dit ook één van de populairste hakselaars op dit moment. Het apparaat wordt geleverd met een opvangbak en gebruikt snijmessen om het tuinafval te hakselen.

Voordelen
Duwstok:

de takken worden niet automatisch naar binnen getrokken maar je krijgt wel een duwstok bij het apparaat om het snoeisel veilig naar de messen te duwen zonder zelf een risico te lopen.

Grote opvangbak:

de bak waar het gesnoeide materiaal in terecht komt heeft een inhoud van 50 liter. Je kunt een grote hoeveelheid tuinafval hakselen voordat je de opvangbak moet legen.

Veiligheid:

het apparaat is voorzien van een beveiliging tegen overbelasting zodat het toestel niet beschadigd kan raken.

Nadelen
Kort snoer:

het snoer van het apparaat is heel kort, je hebt altijd een verlengkabel nodig als je dit apparaat wilt gebruiken. Als je geen verlengkabel in je bezit hebt dan moet je meteen een extra kost maken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Kinzo Hakselaar 2500W

 

Dit sterke apparaat van 2500 Watt behoort ook tot de goedkope hakselaars. Hij kan takken van wel tot 40 mm dik versnipperen.

Hij wordt geleverd met een opvangbak van 50 liter en er staan wieltjes onder om de hakselaar gemakkelijk te verplaatsen.

Verder beschikt hij ook over een bescherming tegen overbelading.

Volgens de gebruikers komt het afval mooi in de opvangbak terecht en is hij handig om te verplaatsen.

Hij moet wel regelmatig schoongemaakt worden omdat de afvoer nogal klein is. Hij is handig in gebruik en heeft een mooi design.

De Kinzo hakselaar is goedkoop en kun je makkelijk verplaatsen dankzij de wieltjes aan de onderkant. De opvangbak beschikt over een grote inhoud en het apparaat is beveiligd tegen overbelasting.

Voordelen
Grote opvangbak:

met een inhoud van 50 liter kun je een grote hoeveelheid tuinafval hakselen voordat je de opvangbak moet legen.

Overbelasting:

het apparaat is uitgerust met een automatische beveiliging zodat het geen schade kan oplopen tijdens overbelasting.

Transport:

dankzij de wielen aan de onderkant van het apparaat kun je de hakselaar eenvoudig verplaatsen.

Nadelen
Kort snoer:

het snoer van het toestel is te kort om de machine te kunnen gebruiken. Je koopt dus best nog een verlengsnoer bij dit apparaat zodat je makkelijker kan werken.

Onderhoud:

vanwege de kleine afvoer moet je het apparaat regelmatig schoonmaken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. vidaXL Benzine Hankselaar met 13 PK Motor

 

Dit brengt ons bij de laatste hakselaar van ons lijstje en de enige die op benzine werkt. Dit is een krachtige versnipperaar die in staat is om takken met een diameter van maximaal 89 mm te hakselen!

Hij beschikt over een 13 PK motor zodat hij alle soorten snoeiafval of takken tot compost kan verwerken en u zo uw planten kunt bemesten.

Hij heeft ook wieltjes dus is gemakkelijk te verplaatsen en heeft een brandstofcapaciteit van 6,5 liter.

Over dit product zijn nog geen reviews te vinden dus op basis daarvan kunnen we u geen advies geven.

Deze krachtige hakselaar werkt op benzine en is geschikt voor groter tuinafval. Je kunt het toestel makkelijk verplaatsen dankzij de wielen.

Voordelen
Krachtig:

deze hakselaar kan takken met een diameter van 89 mm versnipperen. Dit is het dubbele van wat een elektrische hakselaar kan doen. De messen halen een snelheid van 2400 RPM.

Transport:

dankzij de wieltjes aan de onderkant kun je het toestel makkelijk doorheen de tuin verplaatsen. Je kunt ook vrijer bewegen omdat het apparaat geen snoer heeft.

Nadelen
Brandstof:

het apparaat werkt op benzine, je zult er dus moeten voor zorgen dat je reserve benzine staan hebt als je het apparaat veel wilt gebruiken. Dit kan ook zorgen voor een belangrijke meerkost op lange termijn.

Onderhoud:

vanwege het gebruik met benzine wordt dit apparaat veel vlugger vuil dan een elektrisch model. Je zult het toestel dus ook meer moeten onderhouden.

Koop bij bol.com (€978.99)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status