Beste hoofdtelefoon

Laatste update: 26.03.23

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Hoofdtelefoons test van 2023

 

Het is niet altijd even eenvoudig om de perfecte hoofdtelefoon te vinden. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende modellen die zich onderscheiden op basis van het kleur, het formaat en de verschillende opties en mogelijkheden. Het loont dan ook de moeite om eerst even de koopgids hieromtrent te raadplegen. Dit maakt dat je misschien al iets gerichter op zoek kunt gaan. Indien je gehaast bent dan kun je natuurlijk ook altijd meteen de top 3 hieronder bekijken. Zo mag je er echt wel zeker van zijn dat je met de Bose QuietComfort 35 een bijzonder degelijk en duurzaam apparaat in huis haalt. De hoofdtelefoon kun je zelfs draadloos gaan verbinden met bijvoorbeeld je smartphone door middel van bluetooth. De Philips SHB7150 is natuurlijk een bijzonder waardig alternatief. Het is behoorlijk licht van gewicht en is bovendien voorzien van extra zachte oorkussentjes om het comfort helemaal compleet te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Hoofdtelefoons koopgids

 

Er bestaan verschillende soorten hoofdtelefoons die handig zijn voor verschillende toepassingen. Om de ideale hoofdtelefoon voor jezelf te kopen kun je eerste enkele belangrijke punten onderzoeken zoals de functies en de aansluitingen van een hoofdtelefoon. Natuurlijk is de prijs ook belangrijk en voor velen ook het design.

Soorten hoofdtelefoons

 

Er bestaan verschillende soorten hoofdtelefoons. Je kunt kiezen voor een klassieke over-ear hoofdtelefoons die je met een beugel over je hoofd draagt en waarvan de oorschelpen je oren volledig bedekken. Deze zijn meestal duurder en zijn meer geschikt voor gebruik bij je thuis. Door het grote formaat zijn ze niet geschikt voor onderweg. Deze soort is stevig en heeft een goede geluidskwaliteit.

De tweede soort zijn on-ear hoofdtelefoons. Deze zijn kleiner dan het eerste type en de oorschelpen zitten op de oren maar bedekken ze niet volledig. Door het kleinere formaat zijn ze makkelijker mee te nemen op verplaatsing en ze wegen ook minder. Deze soort is goedkoper dan de over-ear hoofdtelefoons maar zijn minder stevig.

Tenslotte de in-ear hoofdtelefoons worden in je oren gedragen, hierdoor ontsnapt er minder geluid. Dit model is beter voor sportievelingen want ze vallen niet zo vlug uit je oren. De geluidskwaliteit is nog altijd goed maar ze zijn minder veilig omdat je de omgevingsgeluiden moeilijker hoort. Vooral in het verkeer kunnen ze gevaarlijke situaties veroorzaken. Vergelijkbaar met dit type zijn de oordopjes die nog een stuk goedkoper zijn. Deze kun je ook makkelijk opbergen maar ze zitten minder goed vast in de oren.

 

 

Functies en opties

 

Het frequentiebereik van een koptelefoon beïnvloedt de kwaliteit van het geluid. Het gehoor van een persoon kan frequenties tussen 20 en 20000 Hz horen dus de meeste apparaten kunnen deze frequenties weergeven. Toch zijn er toestellen die ook hogere frequenties kunnen weergeven, je zult deze dan niet direct horen maar ze zorgen toch voor een verbetering van de geluidskwaliteit.

De meeste koptelefoons gebruiken 1 luidspreker per oor maar er bestaan ook apparaten die gebruik maken van een tweeweg systeem. De meeste koptelefoons beschikken over een dynamische driver maar je kunt ook modellen vinden met andere drivers. Een elektrostatische driver zorgt voor meer detail in het geluid en wordt alleen bij modellen met een draagbeugel gebruikt. Voor in-ear hoofdtelefoons is een gebalanceerde driver beter geschikt.

Een heel nuttige functie van een hoofdtelefoon is noise cancelling. Dit wordt ook wel eens ruisonderdrukking genoemd omdat deze functie het omgevingsgeluid dempt zodat je meer kunt genieten van muziek. Als je bijvoorbeeld in een trein zit kun je veel last hebben van het treingeluid, dankzij noise cancelling worden deze geluiden gereduceerd en hoef je het volume niet te hoog te zetten.

 

 

Mogelijke aansluitingen

 

De meeste koptelefoons gebruiken een kleine plug van 3,5 mm om het direct aan te sluiten op een smartphone of MP3 speler. Er bestaan ook modellen die een opzetstuk meeleveren om je koptelefoon op een plug van 6,3 mm aan te kunnen sluiten. Zo kun je je koptelefoon aansluiten op een grote versterker bij jou thuis. Over-ear hoofdtelefoons beschikken meestal over een lange kabel zodat je wat meer bewegingsvrijheid hebt.

Vergeet niet dat de kabel het meest kwetsbare deel van je hoofdtelefoon is. Draag dus goed zorg voor de kabel want meestal is deze niet vervangbaar als het kapot is. Om dit te vermijden kun je eventueel ook een draadloze hoofdtelefoon kopen. Zo heb je geen last van kabels en heb je meer bewegingsvrijheid.

Deze modellen zijn momenteel nog maar weinig te vinden. Het grote nadeel van een draadloze hoofdtelefoon is dat je het enkel kunt gebruiken in het zichtveld van de ontvanger. Als er iets tussen staat dan ontvang je geen geluid. Je kunt ook opteren voor een model die werkt via bluetooth of radiosignaal.

Prijs en design

 

De prijs van een hoofdtelefoon hangt af van de kwaliteit van het gebruikte materiaal en het geproduceerde geluid. Bij vele modellen hangt het ook af van het design of de merknaam. Denk maar aan Beats by Dre hoofdtelefoons. Deze apparaten hebben grote bekendheid verworven en zullen daardoor duurder zijn dan andere gelijkaardige modellen van een minder bekend merk.

Het design en zelfs de kleur zijn van belang voor sommige personen dus als jij zo iemand bent dan kun je makkelijk online verschillende hoofdtelefoons bekijken.

Sommige koptelefoons kun je ook opvouwen om ze makkelijker mee te nemen. Deze koptelefoons zijn perfect voor DJ’s. Het is aanbevolen om verschillende aanbiedingen te vergelijken op de punten die we besproken hebben en zo de beste hoofdtelefoon voor jezelf te vinden.

 

 

Hoofdtelefoon reviews – top 5

 

 

Bij het kiezen van een ideale hooftelefoon moet je aan vele dingen denken. Is hij groot of klein genoeg, is de klank zuiver genoeg, kan hij op vele verschillende apparaten aangesloten worden,… Hoe kun je nu weten wat de beste hoofdtelefoon is voor jou? Om te helpen bij je keuze hebben wij een lijstje samengesteld met verschillende hoofdtelefoons gebaseerd op de online reviews van gebruikers. Kies zelf uit de volgende aanbiedingen om te zien welke voor jou de beste hoofdtelefoon is.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Bose QuietComfort 35

 

De Bose Quietcomfort 35 is uitgerust met fantastische noise-cancelling technologie waardoor ruis van buitenaf onderdrukt wordt en je ongestoord kan genieten van je muziek. Deze koptelefoon werkt met bluetooth dus je kan zonder problemen draadloos je muziek beluisteren en het zelfs streamen vanaf je smartphone of tablet.

Je bedient je hoofdtelefoon met de ingebouwde afstandsbediening en zelfs via gesproken opdrachten. De batterij gaat tot 20 uur mee en ook de microfoon heeft ruisverminderingstechnologie om heldere telefoongesprekken te kunnen voeren.

De online reviews zijn vooral positief over dit product. Hij is wel duur maar je krijgt er top kwaliteit voor terug. De klank is heel mooi en de installatie ging vlot. Hij sluit goed alle ruis van buitenaf uit voor een betere luisterervaring. Hij zit ook comfortabel en weegt bijna niets! Een mooie hoofdtelefoon aanbieding die de kopers echt top vinden!

Bose behoort net zoals Philips tot de beste merken op het vlak van elektronica. Deze hoofdtelefoon beschikt over noise cancelling en kun je draadloos verbinden. Met de microfoon kun je eenvoudig gesprekken beantwoorden.

 

Voordelen:

 

Draadloze verbinding: je kunt een smartphone of tablet verbinden met de hoofdtelefoon via bluetooth of via NFC-one touch.

Noise cancelling: je kunt deze handige functie in drie standen plaatsen namelijk “high” om zoveel mogelijk omgevingsgeluid weg te filteren, “low” voor omgevingen waar je enkel last hebt van wind of “off” om het uit te schakelen.

Handsfree bellen: de hoofdtelefoon is uitgerust met een dubbele microfoon om duidelijke gesprekken mee te voeren. De dubbele microfoon filtert ruis weg.

Batterijduur: de batterij heeft een uitzonderlijk lange gebruiksduur van 20 uur. Zo kun je bijna de ganse dag en nacht blijven luisteren naar muziek.

 

Nadelen:

 

Hoge prijs: voor dit product moet je een grote som geld neertellen. Vele kopers zullen dit product te duur vinden.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Philips SHB7150

 

De Philips draadloze hoofdtelefoon laat je urenlang genieten van je muziek dankzij z’n lichte gewicht en de zachte oorkussens. Hij werkt op bluetooth dus je hoeft je geen zorgen te maken over je bewegingsvrijheid, er zit echter wel een kabel bij indien je hem liever aansluit met kabel. Je kan hem wel niet op je Playstation of op alle televisies aansluiten.

Hij behoort tot de goedkope hoofdtelefoons en heeft een batterijduur van ongeveer 9 uur. Je krijgt een goede kwaliteit voor een goedkope prijs. Je kan hem bedienen met de oorschelp en dankzij de 40mm Neodymium drivers kun je genieten van een diepe bass.

De meer dan 200 online reviews zijn vooral lovend over dit product. Kopers vinden hem echt top en zijn heel tevreden over de prijs/kwaliteit verhouding. Hij is eenvoudig in gebruik en de bluetooth heeft een groot bereik. Geen last van ruis, zelfs niet met andere bluetooth hoofdtelefoons in de buurt. Hij zit echter wel wat strak voor mensen met een groter hoofd en de klank is soms niet echt helder maar klinkt een beetje dof.

De SHB7150 van Philips is een comfortabele hoofdtelefoon die je draadloos kunt verbinden maar die niet op alle apparaten werkt. Het is een goedkoop product met een lange batterijduur. Bovendien heeft het een uitstekend basgeluid.

 

Voordelen:

 

Verbinding: je kunt de hoofdtelefoon draadloos verbinden via bluetooth, maar als je veel last hebt van storingen kun je ook eenvoudig de meegeleverde audiokabel gebruiken. Als je apparaat over NFC beschikt dan kun je de verbinding tot stand brengen met een enkele tik. De hoofdtelefoon is compatibel met Android en iOS.

Gebruiksgemak: de hoofdtelefoon is licht van gewicht en beschikt over comfortabele oorschelpen. Bovendien kun je de muziek eenvoudig bedienen via de bediening op de oorschelp.

Batterijduur: met een opgeladen batterij kun je tot 9 uur lang blijven luisteren naar muziek.

 

Nadelen:

 

Compatibiliteit: deze hoofdtelefoon is niet geschikt voor gebruik op een playstation of een televisie.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Jbl T450BT

 

De JBL T450BT is draadloos en heeft een batterijduur van 11 uur. Zo kun je de ganse dag genieten van je favoriete muziek. Met de ingebouwde controls kun je makkelijk je muziek bedienen en met de ingebouwde microfoon is het simpel om te bellen wanneer je wilt.

De oorschelpen zijn draaibaar en het geluid is helder en krachtig. Hij werkt niet met een audiokabel, enkel draadloos. De JBL drivers zorgen voor een diep bass geluid en is hij ook nog eens licht en zelfs inklapbaar om hem gemakkelijk overal mee te nemen. Hij behoort tot de goedkope hoofdtelefoons.

De online reviews geven een positief advies. Kopers zijn heel tevreden over de geluidskwaliteit van deze goedkope hoofdtelefoon aanbieding. Hij is eenvoudig in gebruik en zit perfect! Geen pijn aan de oren met dit top product. Hij is makkelijk te installeren maakt ook een snelle verbinding met de telefoon wanneer je wilt bellen.

De T450BT hoofdtelefoon van JBL is momenteel het populairste product gevolgd door de SHB7150 van Philips. Dit product heeft de laagste prijs en een lange batterijduur. Je kunt dit product ook gebruiken om gesprekken mee te voeren.

 

Voordelen:

 

Batterijduur: een opgeladen batterij is goed voor een gebruiksduur van 11 uur. Daarna kun je de batterij terug opladen via de meegeleverde USB kabel. De hoofdtelefoon is dus geschikt voor onderweg en zelfs voor lange reizen.

Draadloze verbinding: je kunt de hoofdtelefoon eenvoudig verbinden met andere apparaten via bluetooth. Het is echter niet mogelijk om de hoofdtelefoon aan te sluiten met een kabel.

Inklapbaar: je kunt de hoofdtelefoon inklappen om het op te bergen. Bovendien is het product licht van gewicht waardoor het ideaal is om mee te nemen op verplaatsing.

 

Nadelen:

 

Batterijduur telefoon: hoewel de batterijduur van de hoofdtelefoon uitstekend is, zorgt de bluetooth verbinding ervoor dat de batterij van je smartphone snel leeg raakt.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Jaybird X3

 

De Jaybird is een draadloze sportkoptelefoon die ideaal is, zoals je kan afleiden van het woord, voor de regelmatige sporters onder ons. De batterij gaat 8 uur mee en de draadloze oortjes worden geleverd met 3 verschillende oortjes, oorkussentjes en oorvleugels  zodat er voor elk wat wils is. Hij is licht en zweetbestendig dus ideaal om te sporten.

Door de Multipoint technologie kun je jouw koptelefoon aansluiten op 2 bluetooth apparaten tegelijk. Zo kun je bijvoorbeeld muziek beluisteren met de laptop en een oproep beantwoorden via je telefoon. Als je een vriend of vriendin hebt met dezelfde hoofdtelefoon kun je zelfs samen naar dezelfde muziek luisteren want je kunt 2 Freedom koptelefoons aansluiten op 1 apparaat!

Sporters zijn tevreden over deze hoofdtelefoon aanbieding. Hij is eenvoudig in gebruik en past perfect. Het geluid is helder en de batterij gaat ook echt 8 uur mee. De oplaadkabel is wel te kort en de oplader is ook niet universeel dus je verliest hem best niet.

Deze hoofdtelefoon is geschikt voor sporters en blijft goed vastzitten. Het product is bestand tegen zweet en de batterij gaat ongeveer 8 uur lang mee. Je kunt de hoofdtelefoon aansluiten op twee apparaten tegelijk of twee hoofdtelefoons aansluiten op één apparaat.

 

Voordelen:

 

Klein formaat: dankzij het kleine formaat en het lichte gewicht kun je deze oordopjes makkelijk meenemen op verplaatsing. Bovendien worden er meerdere oorkussentjes in verschillende maten geleverd bij het product zodat ze in elk type oor passen.

Verbinding: je kunt de telefoon makkelijk draadloos verbinden via bluetooth en je kunt het zelfs met twee apparaten tegelijk verbinden. Zo kun je naar muziek luisteren op je tablet en gesprekken beantwoorden op je smartphone. Het is ook mogelijk om twee hoofdtelefoons op één apparaat aan te sluiten zodat je naar dezelfde muziek kunt luisteren.

 

Nadelen:

 

Geluidssignalen: bij het aan- en uitzetten van de hoofdtelefoon klinkt er een geluidssignaal op een hoog volume. Ook als de batterij bijna leeg is wordt dit vermeld door een luide stem die voor velen storend is.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Sony MDR-1000X

 

Ook deze Sony beschikt over noise cancelling technologie om ongestoord van je favoriete muziek te kunnen genieten.

Je kunt hem zodanig aanpassen dat je kan kiezen om omgevingsgeluiden uit te schakelen maar stemgeluiden geactiveerd te houden zodat je kan horen wanneer iemand je aanspreekt.

Je kan hem eenvoudig bedienen met een simpele aanraking van je hand. De geluidskwaliteit is schitterend maar hij is wel redelijk duur.

De online commentaren zijn heel lovend. Het geluid is heel mooi en de noise cancellation werkt prima. Hij is wel duur en je kan hem niet op meerdere apparaten aansluiten.

De MDR-1000X is voorzien van noise cancelling die je speciaal kunt instellen dat stemmen wel worden doorgelaten. Deze hoofdtelefoon ligt in een hogere prijsklasse dan de andere producten.

 

Voordelen:

 

Noise cancelling: geniet dankzij deze functie van een uitstekende geluidskwaliteit zonder storende omgevingsgeluiden. Je kunt de noise cancelling ook afstemmen op je omgeving indien je bepaalde geluiden nog wilt kunnen horen.

Handige bediening: je kunt makkelijk vegen of tikken op het aanraakpaneel op de oorkussens om het volume hoger of lager te zetten of te veranderen van nummer.

Transport: je kunt de oorkussens draaien en opvouwen om de hoofdtelefoon makkelijk op te bergen of mee te nemen.

 

Nadelen:

 

Hoge prijs: deze hoofdtelefoon behoort tot de duurste producten van onze lijst waardoor vele kopers het artikel links zullen laten liggen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status