5 Beste Ijsmachines Test van 2020

Laatste update: 26.05.20

 

Ijsmachines – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Tijdens de warme zomerperiode gaat er werkelijk niets boven een heerlijk gekoeld ijsje. Met behulp van de ijsmachine is het mogelijk om vanaf nu helemaal zelf te zorgen voor dat heerlijke ijsje. Uiteraard zul je merken dat het ene apparaat al iets duurder is dan het andere toestel. Dit heeft meestal te maken met de beschikbare opties en mogelijkheden. Onze koopgids omtrent ijsmachines biedt je een uitstekende leidraad zodat je weet met welke factoren je rekening kunt houden. Indien je het liefst van al zo snel mogelijk een ijsmachine wilt aankopen dan kun je ook gewoon doorklikken naar onze top 3. Daaruit is gebleken dat je met de Domo DO9066I een uitstekende ijsmachine in huis haalt. Het is een krachtig apparaat dat ook nog eens voorzien is van een interne compressor. In een mum van tijd kun jij dus van het zelfgemaakte ijs genieten. Ook met de Krups GVS241 mag je er zeker van zijn dat je een meer dan degelijk toestel in huis haalt. Het is een vrij compact toestel dat gemakkelijk te verplaatsen is en dus helemaal niet zoveel ruimte inneemt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

IJsmachines koopgids

 

Als je graag een ijsmachine wilt kopen, dan kijk je waarschijnlijk automatisch uit naar de goedkope ijsmachines in de winkel. Dat is natuurlijk niet verkeerd, maar het is goed om de apparaten te vergelijken op basis van enkele eigenschappen en niet alleen de prijs. Zo weet je dat je uitkijkt naar de beste ijsmachines.

 

 

 

Type

Net als de meeste apparaten zijn er ook verschillende soorten ijsmachines te verkrijgen. Om ze met elkaar te kunnen vergelijken moet je eerst weten welke types er te verkrijgen zijn. Je hebt ijsmachines zonder een ingebouwde vriezer en ijsmachines met een zelfvriezende functie.

De ijsmachines zonder een zelfvriezende functie zijn meestal goedkoper en hebben een kom die je een aantal uren vooraf in de vriezer moet plaatsen voordat je er ijs in kan maken. De geavanceerde ijsmachines zijn eenvoudiger om te gebruiken en je kunt er ook veel sneller ijs mee maken.

In elk geval wil jij een apparaat dat het voordeligst uitkomt voor jou en wil je net als iedereen in aanmerking komen voor een ijsmachine aanbieding. Het ligt dus aan jou om een keuze te maken uit alle verschillende aanbiedingen voor wat betreft ijsmachines op de markt.

 

Display

Het is heel erg handig als je bij elk apparaat op de hoogte gesteld kan worden van alle relevante informatie. Denk daarbij maar aan hoe lang het apparaat al bezig is of hoeveel tijd er nog resteert voordat het klaar is.

Een goed voorbeeld van zo een machine, is een wasautomaat. Als het apparaat verschillende functies heeft, dan is het handig dat je het kunt zien op het display wanneer je een instelling aan het kiezen bent.

Daarom is het handig dat een apparaat voorzien is van een display. En niet zomaar een display, maar 1 waarop je goed en duidelijk kunt zien. Ideaal is dat deze displays dan groot genoeg zijn dat je het van een afstand kunt lezen. Daarnaast is het ook belangrijk dat de getallen duidelijk zijn aangegeven en goed af te lezen zijn.

 

Capaciteit

Als je van plan bent om een ijsmachine te kopen, dan moet je niet alleen kijken naar het merk van het product of welk type het is, maar je moet ook letten op de capaciteit van het product. Hiermee wordt de hoeveelheid ijs bedoeld die je met zo een ijsmachine zou kunnen maken. Het is dus belangrijk dat je vooraf weet hoeveel ijs en hoe vaak je ijs gaat maken.

Heb je een groot gezin of krijg je regelmatig bezoek, dan wil je zeker niet maar een beetje ijs maken, als je nu toch eenmaal ijs gaat maken. Woon jij alleen of met jouw partner en ben je niet van plan om teveel ijs te eten, dan kun je beter gaan voor een ijsmachine die een kleinere capaciteit heeft.

Hoe groter de capaciteit, hoe groter de omvang van het product ook zal zijn. Houd dus rekening daarmee.

 

Bereidingstijd

Elk apparaat werkt weer anders en daarom is het heel belangrijk dat je eerst goed alle informatie erover weet. Misschien zou je niet eraan denken, maar de bereidingstijd van zo een apparaat is ook wel belangrijk. Als je nu eenmaal echt van ijs houdt dan wil je zeker niet te lang wachten totdat het af is.

Of stel je nou eens voor dat je onverwachts bezoek krijgt, dan kun je binnen de kortste tijd heerlijk ijs voor eenieder maken. Daarvoor moet je wel een goede ijsmachine hebben met een korte bereidingstijd. Een korte bereidingstijd betekent ook dat het apparaat minder lang aanstaat en dat je dan ook kan besparen op energiekosten.

Als je echt wilt gaan voor een ijsmachine met een korte bereidingstijd, dan kun je liever kiezen voor een ijsmachine met een zelfvriezende functie. Een aanbeveling is zeker om een paar reviews online te lezen over de ervaring van personen die al een ijsmachine hebben gekocht.

 

 

Omvang

De ijsmachines die geen zelfvriezende functie hebben, zijn meestal klein van omvang. Ze nemen dus niet veel ruimte in beslag, waardoor ze gemakkelijk op te bergen zijn. Dat scheelt veel voor mensen die niet zoveel ruimte in hun keuken hebben.

Je kunt het apparaat ook gewoon op het aanrecht laten staan, maar een ijsmachine zal je waarschijnlijk ook niet dagelijks gebruiken, dus als je al klaar bent ermee dan wil je het wel even kunnen wegzetten. De ijsmachines die een zelfvriezende functie hebben, zijn meestal iets groter gebouwd omdat ze voorzien zijn van een compressor, maar deze apparaten zijn wel eenvoudiger om te gebruiken.

Deze apparaten zijn misschien een beetje groter gebouwd, maar zijn de moeite wel waard omdat je sneller ijs kunt maken. Je zult dus voor jezelf moeten overwegen wat je belangrijker vindt. Sneller ijs klaar hebben met een groter apparaat of een kleiner apparaat waarbij je wat langer moet wachten.

 

5 Beste Ijsmachines (Reviews) van 2020

 

Ben jij ook dol op heerlijk ijs en wil je die liever zelf maken? Dan kun je je eigen ijsmachine kopen, om elke dag ijs te maken. Met zo een ijsmachine kun je heerlijk ijs maken in alle smaken die jij wilt. Je kunt dan ook zelf bepalen wat de consistentie van het ijs moet zijn. Kies uit de opties hieronder de beste ijsmachine voor jezelf.

 

1. Domo DO9066I Zelfvriezende IJsmachine

 

De DOMO DO9066I is een krachtige zelfvriezende ijsmachine met een ingebouwde compressor. Je kunt binnen een uur zelf je heerlijke roomijs maken met dit apparaat. Daarnaast kun je ook lekkere gelato, sorbet en frozen yogurt maken. Je hebt dan niet eerst ijs nodig en hoeft ook niet voor te vriezen.

Het heeft een capaciteit van 1,5 liter en een verwijderbare kom. Daarnaast heeft dit product een handige lcd display. Je krijgt dit product samen met een mengbeker en een spatel.

Gezien de prijs behoort dit product wel niet tot de categorie van goedkope ijsmachines. De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het is eenvoudig om te gebruiken en is van goede kwaliteit.

Binnen een uur heb je lekker ijs gemaakt. Voor deze kopers is het dus een top product. Het enige minpuntje is wel de hoge prijs.

Dit is veruit het duurste product uit onze lijst met ijsmachines. Toch blijken heel wat kopers heel tevreden te zijn over de kwaliteit ervan. Voor sommige kan Domo beschouwd worden als het beste merk. Maar daarvoor moeten we de voordelen afwegen ten opzichte van de nadelen. We kunnen wel vermoeden dat het één van de populairste ijsmachines zou kunnen zijn.

Voordelen
Gebruiksgemak:

in slechts 1 uur tijd kun je genieten van een heerlijk ijsje. Dit komt omdat je niet hoeft voor te vriezen. Je kunt later in het proces altijd nog ingrediënten zoals nootjes toevoegen via de vulopening.

Temperatuur:

je kunt de koeltemperatuur zelf gaan regelen en instellen via het LCD scherm waarover het apparaat beschikt. Je kunt kiezen van -18 graden Celsius tot -35 graden Celsius.

Accessoires:

bij aankoop van het product krijg je een mengbeker en een spatel meegeleverd.

Nadelen
Aankoopprijs:

dit is duurste product uit onze lijst en voor sommige kopers is dit ook wel een struikelblok.

Koop bij bol.com (€213.99)

 

 

 

 

2. Krups Perfect Mix GVS241 IJsmachine

 

Met de Krups GVS241 heb je binnen 40 minuten al ijs gemaakt. Hierna moet je het ijs 24 uur in de vriezer zetten en daarna kun je genieten van heerlijk ijs.

Handig van dit apparaat is dat het compact is en in elke vriezer past. Het heeft een los koelelement dat in de vriezer kan.

De bovenkant is doorzichtig, dus je kunt heel het koelproces in de gaten houden. Verder heeft het ook een opening waar je ingrediënten kunt aanvullen als je dat wilt. Er zit ook een receptenboek bij, zodat je gelijk aan de slag kunt met het uitproberen van dit product.

Gezien de prijs lijkt het wel een ijsmachine aanbieding en dat is het ook, want de meeste kopers zijn wel tevreden met dit apparaat.

Het is handig in gebruik, maakt heerlijk ijs en het ziet er nog mooi uit. Voor enkele kopers is het te groot.

Met deze ijsmachine van Krups kun jij vanaf nu voor heerlijk zelfgemaakt ijs zorgen. Krups behoort niet alleen tot één van de populairste merken maar het heeft ook het toestel met de laagste prijs. Dit is duidelijk als we het vergelijken met de andere producten in onze lijst.

Voordelen
Digitaal display:

via het digitale display waarover het toestel beschikt, kun je het bereidingsproces in de gaten houden. Als het ijs klaar is, dan zul je een geluid horen en schakelt het toestel uit.

Bereidingstijd:

het duurt slechts 40 minuten om het ijs te maken. Vervolgens laat je het een nachtje in de vriezer en daarna kun je ervan genieten.

Receptenboekje:

als je het product aankoopt dan krijg je er ook een receptenboekje bij. Op die manier kun je heel wat nieuwe dingen uitproberen.

Nadelen
Formaat:

voor enkele kopers valt het product toch vrij groot uit. Hierdoor moet je altijd voldoende ruimte voorzien en is het minder handig op te bergen.

Koop bij bol.com (€77.99)

 

 

 

 

3. Cuisinart ICE40BCE Ijsmachine

 

Met de Cuisinart IJsmachine ICE40BCE kun je tegelijkertijd 2 soorten ijs maken, want dit product heeft 2 afzonderlijke vrieskommen die elk een inhoud hebben van 1 liter. Dat is geweldig, want je kunt dus 2 smaken ijs combineren en jouw ideale dessert maken.

Met dit apparaat kun je ook andere heerlijke dingen maken zoals sorbets, frozen yogurt of bevroren dranken.

De bereidingstijd van dit product is gesteld op 30 minuten. Daarnaast ziet dit product er mooi en elegant uit. Het zal zeker een aanwinst zijn voor jouw keuken.

De meeste kopers hebben geen spijt van dit product. Ze zijn er tevreden mee, want het is van goede kwaliteit en handig in gebruik.

Je kunt er zoveel verschillende dingen mee maken. Wat wel minder is, is dat het veel lawaai maakt en dat het niet optimaal past doordat het te groot is.

Heb je een groot gezin of een leuk verjaardagsfeestje in het verschiet en je wilt zelfgemaakt ijs voorzien? Met dit toestel van Cuisinart kun je tot wel 2 liter ijs per keer maken. Bovendien kies je helemaal zelf welke smaken je het lekkerste vindt.

Voordelen
Bereidingswijze:

doordat er twee vrieskommen aanwezig zijn van telkens 1 l kun je twee soorten ijs tegelijkertijd maken. Het duurt amper een halfuurtje om het ijs te bereiden.

Gebruiksgemak:

de vrieskommen kun je er gemakkelijk afhalen en dus uitwassen of in de vriezer steken. Elke vrieskom heeft een volume van 1 l dus je kunt per keer tot 2 l ijs maken naar keuze.

Nadelen
Onhandig in gebruik:

voor sommige kopers valt het product te groot uit waardoor het niet gemakkelijk ergens te plaatsen is. Verder maakt deze ijsmachine ook behoorlijk veel lawaai.

Koop bij bol.com (€109)

 

 

 

 

4. Magimix Le Glacier 1,5L IJsmachine 

 

Maak zelf je heerlijke ijs met de Magimix Le Glacier. Plaats de ijsemmer 10 tot 12 uur voordat je ijs wilt maken in de vriezer.

Maak je bereiding en voeg het toe via het handige deksel van dit apparaat. Na 20 tot 30 minuten heb je heerlijke ijs. Het heeft een inhoud van 1,5 liter en een vermogen van 15 watt.

Voor dit product zijn er tot nu toe alleen positieve beoordelingen te lezen. De kopers zijn tevreden met dit product. De ijsmachine doet het goed en werkt prima.

Wel moet je erop letten dat het geen schepijs bereidt. Daarvoor zou je het nog een paar uur in de vriezer moeten zetten.

Dit apparaat past wel in elke doorsnee vriezer, maar je kunt er niet spontaan ijs mee maken doordat je de ijsemmer eerst in de vriezer moet zetten voor een halve dag.

Als je op zoek bent naar een compact model dan is de ijsmachine van Magimix echt wel een goede aanbeveling. In slechts 20 tot 30 minuten heb jij het zelfgemaakte ijs klaargemaakt. Daarnaast krijg je heel wat extra toebehoren meegeleverd bij aankoop van het toestel.

Voordelen
Receptenboekje:

zodra je deze ijsmachine aankoopt, krijg je er ook een receptenboekje bij. Op die manier kun je verschillende dingen gaan uitproberen.

Formaat:

dit is een eerder compacte ijsmachine. Maar op die manier heb je minder ruimte nodig om het te plaatsen of op te bergen.

Gebruiksvriendelijk:

dankzij de dubbele schoep waarover het apparaat beschikt, kun je een mengsels creëren met een stevige structuur. Via het deksel kun je later nog extra ingrediënten zoals fruit toevoegen.

Nadelen
Bereidingstijd:

op zich duurt het slechts een klein halfuurtje om het ijs te maken. Toch moet je rekenen op een aantal uurtjes extra aangezien de koelemmer eerst een halve dag in de vriezer moet.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Philips IJsmachine HR2304/70

 

Met de Philips IJsmachine HR2304/70 kun je 1 liter softijs of 0,8 liter schepijs maken. En dat kun je doen binnen een tijd van 30 tot 50 minuten. Dit product heeft een los koelelement dat een vriestijd van ongeveer 18 uren nodig heeft.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik.

Het is gemakkelijk te bedienen en ook goed schoon te maken. Bij het kopen van dit apparaat krijg je een kookboek zodat je gelijk wat ijs recepten kunt uitproberen.

Een minpunt is dat je niet spontaan ijs kunt maken wanneer je dat wilt. Je moet het koelelement ruim van te voren in de vriezer zetten voordat je ijs kunt maken. Gelukkig kun je met dit apparaat genoeg ijs maken voor 4 tot 5 personen.

Bij het horen van de merknaam Philips dan denken heel wat mensen automatisch aan kwaliteit. Dit verklaart waarom het voor veel gebruikers veruit het beste merk is. En dit zie je ook duidelijk aan de vele positieve commentaren. Met dit product maak je in slechts een half uurtje heerlijke ijsjes klaar.

Voordelen
Duur:

in slechts 30 tot 50 minuten kun jij een heerlijk ijsje maken. Het koelelement dat je er kunt afhalen moet eerst wel 18 uur in de vriezer staan.

Hoeveelheid:

met dit toestel kun je tot 1 l ijs maken per keer. Op die manier heb je een hoeveelheid die volstaat voor 4 tot 5 personen.

Nadelen
Duur:

het ijs maken duurt op zich niet zo lang. Toch moet je er de voorbereiding bijrekenen aangezien de ijsemmer eerst 18 uur in de vriezer moet.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
DMCA.com Protection Status