5 Beste internetradio’s Test Van 2020

Laatste update: 06.08.20

 

5 Beste internetradio’s (Reviews) van 2020

 

Medion, Lenco, Hama; allemaal bieden ze wel één of meerdere internetradio’s aan. Maar wat is nu eigenlijk het beste apparaat? Jammer genoeg is het vooral een persoonlijke keuze. Zo zullen sommigen op zoek gaan naar een internetradio met wifi terwijl anderen meer belang hechten aan een apparaat met cd speler. Om het voor jou wat makkelijker te maken, selecteerden wij 5 topproducten, rekening houdend met de online reviews en het advies van klanten. Neem een kijkje en kies er de voor jou beste internetradio uit.

   

 

1.  Sangean WFR-28C Fusion 280 Internet Radio met DAB+ en FM

 

Door te kiezen voor de internetradio van Sangean kies je niet meteen voor één van de goedkope internetradio’s. Echter blijken heel veel kopers duidelijk aangenaam verrast te zijn door de uitmuntende kwaliteit en zich bijgevolg niets aan te trekken van de hoge prijs. De moeite waard dus om even een kijkje te nemen naar deze internetradio met DAB functie, en bovendien beschikbaar in 3 prachtige designs.

Doordat deze internetradio over een DAB+ functie beschikt, geniet je een optimale geluidskwaliteit en de mogelijkheid om gebruik te maken van wel 15.000 voorgeprogrammeerde internetstations. Verder geniet je de aanwezigheid van een FM radio en de mogelijkheid tot wifi. Het is een compacte draagbare radio die je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

De radio wordt gekenmerkt door een totaal uitgangsvermogen van ongeveer 1,2 Watt en werkt op basis van een krachtige oplaadbare C batterij. Er is een sleeptimer voorzien en je kunt de internetradio besturen door gebruik te maken van je smartphone. Indien er een klein minpuntje mag vermeld worden, dan heeft dit misschien wel te maken met het gebrek aan een bluetooth functie.

 

Koop bij bol.com (€169.95)

 

 

 

 

2.  Hama DIT2005M Hybride Hifi-Tuner DAB+/internetradio

 

Ook het bekende merk Hama heeft één van de beste internetradio’s op de markt gebracht. Het gaat hier om een krachtig en duurzaam toestel waarbij je niet alleen kunt genieten van de aanwezige DAB+ ontvangst maar ook van een goed functionerende internetradio. Het is zelfs mogelijk om je favoriete liedjes via een USB stick af te spelen.

Het apparaat is voorzien van een helder en duidelijk leesbaar LCD display en de mogelijkheid om tussen de 30 voorkeurzenders te schakelen. De levering omvat bovendien niet alleen een internetradio maar tevens ook een afstandsbediening. Ideaal om de radio vanop de bank te bedienen en aan- en uit te schakelen.

Je kunt gebruik maken van de sleeptimer functie net zoals er ook een bluetooth functie aanwezig is. Dit maakt het mogelijk om je favoriete muziek vanop je tablet of smartphone te streamen. Een blik op de online reviews toont aan dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn. Echter vindt een enkele koper het jammer dat de handleiding niet in het Nederlands te verkrijgen is.

 

Koop bij bol.com (€163)

 

 

 

 

3.  Lenco DIR-100 Internetradio met USB en AUX

 

Wil je niet gelijk heel wat geld spenderen aan een duurzame en degelijke internetradio? Of beschik je misschien over een beperkter budget? Dan hoef je alvast niet te treuren. Bekijk even dit unieke toestel, jou aangeboden en aanbevolen door Lenco. Zodra je het prijskaartje ziet verschijnen, zul je meteen het gevoel krijgen dat het om een internetradio aanbieding gaat.

Het apparaat wordt gekenmerkt door een totaal uitgangsvermogen van maar liefst 3 Watt en de mogelijkheid om te schakelen tussen de 10 aanwezige voorkeurszenders. Je geniet een optimale geluidskwaliteit, de aanwezigheid van een sleeptimer functie en er wordt zelfs een afstandsbediening zomaar meegeleverd.

Het LCD display is niet alleen helder en duidelijk leesbaar maar ook nog eens volledig touchscreen en bijgevolg handig in gebruik. Verder is er een AUX aansluiting voorzien net zoals een hoofdtelefoonuitgang en de mogelijkheid om je USB op het apparaat aan te sluiten. Het zou door sommigen als een minpuntje kunnen worden beschouwd dat de radio niet over bluetooth beschikt.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4.  Ferguson i400 Spotify DAB+-Internetradio FM radio CD speler 60 Watt

 

Door te kiezen voor deze unieke internetradio van Ferguson kies je niet alleen voor kwaliteit maar duidelijk ook voor design. Zo heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen een bruin- getinte of zwarte internetradio met een retro achtige look.

Het apparaat wordt gekenmerkt door een maximaal uitgangsvermogen van maar liefst 60 Watt en de mogelijkheid om naast internetradio ook gebruik te maken van de FM radio en de DAB+ radio. Verder kun je ook je USB erop aansluiten en naar je favoriete muziek luisteren net zoals het apparaat ook cd’s kan afspelen. De internetradio telt maar liefst 20 voorkeurzenders, is voorzien van een sleeptimer en dimfunctie en wordt geleverd inclusief afstandsbediening.

Om het allemaal nog net een tikkeltje specialer te maken, is het mogelijk om deze internetradio via je smartphone te bedienen. Er is ook een 4.0 bluetooth functie voorzien met een maximaal bereik van 10 meter. Het is mogelijk om je hoofdtelefoon op het apparaat aan te sluiten en gebruik te maken van de AUX aansluiting. Enkel het hoge prijskaartje zou roet in het eten kunnen gooien.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Medion Life P85289 WiFI DAB+ Internet Radio

 

Tenslotte is er nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor de Medion internetradio, afgewerkt in een zwarte of grijze kleur. Je kunt dus zelf het design uitkiezen dat het beste in het interieur past en je zelf het mooiste vindt.

De radio wordt gekenmerkt door een totaal uitgangsvermogen dat probleemloos 12 Watt bereikt en de mogelijkheid om niet alleen gebruik te maken van de internetradio maar ook DAB+ radio. Het apparaat wordt geleverd inclusief een betrouwbare afstandsbediening. Echter is het ook mogelijk de internetradio door middel van je smartphone te besturen indien je dat wenst.

Het LCD display is helder en duidelijk leesbaar en voorzien van een sleeptimer functie en dimfunctie. Verder is er een AUX aansluiting aanwezig en is het mogelijk om ook je USB of hoofdtelefoon op de radio aan te sluiten. Jammer genoeg is er geen bluetooth functie aanwezig en misschien is dat wel de reden dat er momenteel nog geen kopers op het product gereageerd hebben.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status