4 Beste IPL apparaten Test Van 2020

Laatste update: 28.05.20

 

IPL apparaten – Vergelijkingstest & Koopgids

 

IPL apparaten koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar één van de beste IPL apparaten maar zie je door het bos de bomen niet meer? Dan willen wij jou met deze koopgids graag eventjes op weg helpen. Het is in de eerste plaats een goede aanbeveling om zoveel mogelijk apparaten met elkaar te vergelijken. Wat is een IPL apparaat, waarvoor wordt het gebruikt en hoe werkt het precies? Wat met de mogelijke levensduur en het effect op een bepaalde huidskleur of haarkleur? En moeten we rekening houden met aanbiedingen of betreft het allemaal goedkope IPL apparaten?

Wat is een IPL apparaat en de werking ervan

Een IPL apparaat is een handig toestel waarmee het mogelijk wordt om bepaalde lichaamszones snel en probleemloos te ontharen. Denk maar aan je armen, je benen, je bikinilijn, oksels en het gezicht. Het ontharen gebeurt met behulp van een grote hoeveelheid lichtflitsen, soms tot wel 300.000 lichtflitsen of meer. Dit is allemaal afhankelijk van de kracht van het IPL apparaat en natuurlijk de grootte van het te ontharen oppervlak.

Wij raden jou alvast aan om niet gelijk het eerste het beste IPL apparaat aan te kopen. Neem rustig de tijd om de IPL apparaten op verschillende factoren en eigenschappen te testen. Hoe werkt het en welk vermogen biedt het apparaat aan. Een IPL apparaat wordt door heel wat klanten vaak ook omschreven als “lichtontharing” juist doordat het toestel gebruik maakt van een heleboel lichtflitsen.

 

Design en mogelijke prijskaartje

Net zoals met heel wat andere apparaten zijn er ook bij het IPL apparaat heel wat mogelijkheden op het gebied van design en kleuren. Zo kun je kiezen voor een neutraal wit of zwart IPL apparaat maar er bestaan ook exemplaren die zijn afgewerkt in een opvallend kleurtje, print of met glitters. Aan jou de keuze wat je zelf het mooiste vindt. Echter zul je wel rekening moeten houden met het feit dat het prijskaartje hierdoor kan stijgen.

De gemiddelde prijs van een degelijk en duurzaam IPL apparaat wordt geschat op ongeveer 203 euro. Uiteraard zijn er ook heel wat apparaten die goedkoper of juist een tikkeltje duurder zijn. Het zal dan niet verwonderen indien je een IPL apparaat tegenkomt met een prijskaartje van 214 of 315 euro. Ben je echt op zoek naar een IPL apparaat aanbieding dan raden wij jou aan om zoveel mogelijk te letten op promoties en kortingen.

 

Effect in combinatie met de huidskleur en de haarkleur

We raden ook aan om even stil te staan bij de huidskleur en de haarkleur daar het IPL apparaat in bepaalde gevallen weinig effect heeft. Indien je gezegend bent met een van nature donkere huidskleur dan is het kopen van een IPL apparaat niet zo een goed idee daar de effecten ervan eerder gering zullen zijn. Dit heeft vooral te maken met het feit dat de lichtflitsen eerder door de donkere huid zullen worden opgenomen in plaats van door de haarzakjes.

Naast de huidskleur is ook de haarkleur belangrijk om even bij stil te staan. Wat de haarkleur betreft, is het aangewezen dat de haartjes niet te licht of bleek van kleur zijn. Net zoals een donkere huidskleur zorgen lichte haartjes ervoor dat de lichtflitsen helemaal niet tot in de haarzakjes komen. Met andere woorden, ook in dergelijke gevallen is het gebruik van een IPL apparaat eerder zinloos en soms zelfs pijnlijk te noemen.

 

De te behandelen oppervlakte

Wanneer je lichaamszones wilt ontharen met behulp van lichtflitsen dan moet je er wel rekening mee houden dat dit een tijdrovende klus is. Dat wil dus zeggen dat, indien je je benen wilt ontharen, toch maar beter iets meer tijd voorziet. Echter kun je ook op zoek gaan naar een IPL apparaat dat voorzien is van een iets groter lichtvenster en/ of een glide flitsfunctie.

Een groter lichtvenster maakt het namelijk mogelijk om een grotere oppervlakte per keer te behandelen. Best wel handig om de benen of armen te ontharen. De glide flitsfunctie zorgt er dan weer voor dat het apparaat in staat is om op een snelle maar krachtige manier lichtflitsen af te geven. Dat wil zeggen dat je met een glide flitsfunctie ook veel sneller kunt doorwerken en het apparaat als het ware over het huidoppervlak kunt laten glijden.

Levensduur van een IPL apparaat

De duurzaam van een IPL apparaat hangt nauw samen met de capaciteit ervan. En met de capaciteit bedoelen we het totaal aantal lichtflitsen dat door het apparaat kan worden afgegeven. Zo bestaan er heel wat IPL apparaten die geschikt zijn om een bijzonder grote hoeveelheid lichtflitsen af te geven. Dergelijke apparaten kun je dan ook jaren aan een stuk gebruiken alvorens de hoeveelheid lichtflitsen helemaal op is.

Echter bestaan er ook IPL apparaten waarbij die capaciteit minder hoog is maar waarbij het mogelijk is om lichtcartridges te kopen. Dergelijke apparaten gaan misschien iets minder lang mee maar je kunt ze wel steeds weer gaan “bijvullen”. Bedenk daarom waar je naar op zoek bent en of je van plan bent het apparaat regelmatig te gebruiken of niet.

 

Extra kenmerken en optiemogelijkheden

Tot slot zul je merken dat bepaalde IPL apparaten over net iets meer mogelijkheden en kenmerken beschikken. Zo kan een ingebouwde UV filter best wel handig zijn en als een meerwaarde worden beschouwd. Ook een ingebouwde huidtype controle kan bijdragen aan de veiligheid en betrouwbaarheid van het apparaat. En kun je het IPL apparaat gebruiken tijdens het opladen, dan heb je echt een topproduct in handen.

 

 

4 Beste IPL apparaten (Reviews) van 2020

 

Een IPL apparaat is een bijzonder apparaatje dat gebruik maakt van een heleboel lichtflitsen. Op die manier kun je bepaalde zones op het lichaam, zoals je benen, makkelijk en zonder problemen ontharen. Of er heel wat goedkope IPL apparaten op de markt gebracht zijn, dat valt nog even af te wachten. Het is in elk geval al een goed advies om de 5 topproducten hieronder even rustig te bekijken. Houd hierbij ook rekening met de verschillende online reviews. Kies er dan vervolgens voor jou het beste IPL apparaat uit.

 

 

1. Philips Lumea Advanced SC1993/04 IPL lichtontharing inclusief ladyshave

 

Met dit unieke IPL apparaat van Philips, haal je volgens heel wat klanten toch wel een topproduct in huis. Het product maakt bovendien deel uit van de Philips Lumea – Advanced serie en wordt geleverd inclusief een krachtig en duurzaam ladyshave apparaat.

Het is een duurzaam toestel dat gebruikt maakt van maar liefst 250.000 aantal flitsen en dat zonder problemen op verschillende lichaamsdelen kan worden gebruikt. Denk maar aan de benen, armen, oksels en de intieme zones. Het is mogelijk om de lichtsterkte aan te passen en zelf in te stellen. Hierbij kun je kiezen tussen meerdere standen en kun je dus bepalen of je voor een milde of intensievere behandeling gaat.

Echter zul je er wel rekening mee moeten houden dat het IPL apparaat voorzien is van een snoer. Dat kan door sommige klanten als een minpuntje beschouwd worden doordat het zorgt voor een beperkte bewegingsvrijheid. Laat je hierdoor echter niet meteen door afschrikken. Verder is het apparaat ook niet echt ideaal om door eender welk huid- of haartype te worden gebruikt.

 

 

 

 

 

2. Braun Silk-expert Pro Silk.expert Pro 5 PL5014 Nieuwste Generatie IPL

 

Natuurlijk kun je ook altijd nog kiezen voor het fantastische IPL apparaat van Braun. Bovendien wordt het momenteel net een tikkeltje goedkoper aangeboden, wat dus echt wel zorgt voor een unieke buitenkans. Het IPL apparaat staat niet alleen garant voor kwaliteit maar ook voor een elegant en opvallend design.

Het is een vrij compact toestel dat je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Ideaal dus wanneer je bijvoorbeeld op reis gaat. Het zorgt voor maximaal 400.000 flitsen waarbij je bovendien de mogelijkheid hebt om de sterkte ervan aan te passen. Het apparaat is voorzien van een krachtige Li-Ion batterij die je makkelijk kunt opladen.

Een blik op de online beoordelingen leert ons dat er tot op heden nog maar 1 koper een reactie heeft geplaatst. Bovendien heeft de klant meteen de maximum score gegeven waardoor het hier wel om een topproduct blijkt te gaan. Zeker de moeite waard dus om even te bekijken.

 

Koop bij bol.com (€312.94)

 

 

 

 

3. Smoothskin Gold IPL apparaat 1 st 

 

Kies je voor het Smoothskin IPL apparaat dan kies je niet alleen voor kwaliteit maar bovenal ook voor een prachtig en elegant design. Het IPL apparaat is afgewerkt in een stoere zwarte kleur en werkt bovendien volledig draadloos. Daardoor kun je genieten van heel wat bewegingsvrijheid.

Het is een bijzonder krachtig apparaat dat bovendien ook heel erg snel te werk gaat en daardoor op een vrij korte tijdspanne toch wel een groot deel van het lichaam kan behandelen. Verder kun je genieten van de zogenaamde „detectiefunctie”. Deze functie zal onder andere het haar- en huidtype gaan detecteren en bepalen. Op die manier kan het IPL apparaat dan ook vrijwel meteen aangepast worden.

Alvorens je besluit om het toestel te gebruiken dan is het natuurlijk wel belangrijk om die bepaalde lichaamszone al even te scheren. Vervolgens ga je er nogmaals over met het IPL apparaat. Jammer genoeg zijn er tot op heden nog geen online beoordelingen bij dit product geplaatst. Dit maakt het voor ons heel wat moeilijker om jou verder advies te geven.

 

Koop bij bol.com (€272)

 

 

 

 

4. Braun Silk-expert Pro Silk.expert Pro 3 PL3011 IPL Ontharing Permanent

 

Net zoals één van de vorige producten zul je merken dat ook dit IPL apparaat geleverd en aanbevolen wordt door het bekende merk Braun. In vergelijking met sommige andere toestellen, beschikt dit apparaat over een lager prijskaartje. We zouden dus kunnen stellen dat het hier misschien wel eens om een IPL apparaat aanbieding gaat.

Het apparaat wordt gekenmerkt met een totaal aantal flitsen van 300.000 waarbij het bovendien ook mogelijk is om de sterkte of de intensiteit ervan aan te passen. Het apparaat is bovendien niet alleen klinisch getest maar vervolgens ook helemaal veilig geacht en dus goedgekeurd. Het apparaat past zich niet alleen aan het haartype aan maar bovenal ook aan het huidtype.

Ook hier moeten we voorlopig vaststellen dat er nog helemaal geen online beoordelingen zijn geplaatst. Dat kan te maken hebben met het feit dat het om een vrij recent IPL apparaat gaat. Laat je hier echter niet meteen door afschrikken want misschien is dit wel het toestel waar jij naar op zoek bent.

 

Koop bij bol.com (€251.78)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status