fbpx

5 Beste Kattentuigen Test van 2019

Laatste update: 23.10.19

 

Kattentuigen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

 

Kattentuigen koopgids

 

Het lijkt misschien niet iets wat je meteen zou aankopen maar toch kan een degelijk kattentuigje een goede aanbeveling zijn als je één of meerdere katten als huisdier hebt. We hebben even voor jou uitgezocht met welke elementen je rekening zou kunnen houden als je de beste kattentuigen gaat vergelijken. Zo kun je letten op het gebruiksgemak, het design, het eventuele kostenplaatje, de verschillende types en de mogelijke materiaalsoorten. En wie weet zit er ergens wel een leuke kattentuig aanbieding tussen die helemaal aan jouw verwachtingen voldoet.

 

 

Wat is een kattentuig en het gebruiksgemak

Wanneer je op zoek gaat naar een kattentuig dan is het uiteraard belangrijk dat je in de eerste plaats goed weet wat dit precies inhoudt. Een kattentuig is eigenlijk een soort riempje of harnas waarmee je je kat of katten kunt uitlaten. Net zoals je dus met een hond kunt gaan wandelen, is dit ook mogelijk met katten. Dit lijkt misschien heel erg grappig en stom maar dit is het eigenlijk helemaal niet. Een kattentuigje kan dan ook echt wel een goede aanbeveling zijn voor iedereen die één of meerdere katten in huis haalt.

Iedereen weet bijvoorbeeld dat katten vaak gehecht zijn aan een bepaalde plaats. Stel dat je dus na al die jaren beslist om te verhuizen, dan zit de kans erin dat je kat gewoon terug naar het ouderlijke huis loopt. In die situatie kan een kattentuigje dan ook een echte aanrader zijn. Zodra je je intrekt hebt genomen in het nieuwe huis, kun jij regelmatig eens met je kat gaan wandelen. Eerst gewoon in de tuin en vervolgens in de nabije omgeving van het nieuwe huis. Op die manier geef je de kans om geleidelijk aan aan de nieuwe omgeving te laten wennen. Zo wordt de kans dat je huisdier de benen neemt ook meteen veel kleiner.

 

Design en mogelijke budget

Zodra je je zoektocht naar het ideale kattentuig begint, zul je al vrij snel merken dat er heel wat verschillende modellen op de markt gebracht zijn. Zo kun je kiezen voor een standaard riempje of een harnasje en daarnaast kun je ook een keuze maken op het gebied van het design. Zo heb je de standaard kleuren zoals zwart of bruin maar tegenwoordig heb je ook heel wat andere leuke en vrolijke kleurtjes in de aanbieding. Uiteraard zal een kattentuigje met een leuke print wel iets duurder zijn en dus niet langer tot de goedkope kattentuigen behoren.

Je kunt misschien ook rekening houden met eventuele aanbiedingen en promoties. Op die manier is het altijd mogelijk om een leuke kattentuig aanbieding te spotten die helemaal aan je verwachtingen voldoet. Het kan best wel een goed hulpmiddel zijn om voor jezelf even te bekijken welke eisen of verwachtingen je hebt. Stel eventueel ook een budget voorop dat je maximaal wilt en kunt uitgeven. Op die manier kun je al iets gerichter op zoek gaan. Indien je uiteindelijk toch nog mocht twijfelen dan kunnen de online reviews van de klanten misschien wel de doorslag geven. Daarin kun je vaak heel wat nuttige tips en ervaringen omtrent het product te weten komen.

 

 

De verschillende soorten en het materiaal

Wanneer je uiteindelijk beslist hebt om één of meerdere kattentuigjes aan te kopen dan is het ook wel belangrijk om te weten dat er heel wat verschillende soorten op de markt zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een gewoon standaard riempje dat je om de nek van je kat bevestigd. Je kunt dit eventueel aanvullen met een naamplaatje met daarop de naam van je kat en jouw telefoonnummer.

Toch is een harnasje net iets beter omdat je dan minder druk uitoefent op de hals en de luchtpijp. Het vraagt misschien iets meer werk om het harnasje te bevestigen maar het verschil in gebruik is echt wel duidelijk. Daarnaast bestaan er ook modellen om meerdere katten aan dezelfde riem te klikken. Eenmaal je voor jezelf hebt uitgemaakt welk type kattentuig je wilt aankopen dan is het ook een goed idee om even stil te staan bij de verschillende materiaalsoorten.

Eigenlijk kunnen we vaststellen dat de meeste kattentuigen vervaardigd zijn uit bijzonder sterk en zeer duurzame nylon. Nylon wordt ook voor hondenriemen gebruikt en kan dus zeker wel tegen een stootje. Daarnaast is het zeker niet onmogelijk om een kattentuig te spotten dat vervaardigd is uit duurzaam suède van een bijzonder hoge kwaliteit. Houd er wel rekening mee dat dit vaak iets duurder zal zijn, in vergelijking met de kattentuigen die uit duurzaam en bijzonder sterk nylon vervaardigd zijn.

 

5 Beste Kattentuigen (Reviews) van 2019

 

Katten kunnen heel trouw blijven aan hun omgeving. Als je van plan bent om te verhuizen dan kan een kattentuigje eventueel soelaas bieden. Als je kiest voor het beste kattentuig dan kun je jouw viervoeter langzaam aan de nieuwe omgeving laten wennen. De topproducten die wij hebben geselecteerd, zijn gebaseerd op de reviews en het advies van de kopers.

 

1. Red Dingo Kattentuig met Lijn CH-ZZ-HP-12

 

Dankzij dit roze kattentuigje met lijn, kun jij jouw trouwe huisdier veilig uitlaten. Op die manier kun je hem of haar bijvoorbeeld aan de nieuwe omgeving laten wennen. Bovendien is dit kattentuigje ook in andere kleuren beschikbaar.

Dit model is gemaakt uit fijn maar zeer sterk en vooral comfortabel nylon. Het riempje heeft een totale lengte van maar liefst 1,20 meter. Zo kun jij veilig jouw katten uitlaten zonder dat ze ervandoor gaan. Bovendien is het mogelijk om het kattentuigje aan te passen aan de lichaamsvorm van je viervoeter.

Werkelijk alle kopers zijn overtuigd van de voordelen van dit product en de goede prijs-kwaliteitverhouding. Het kattentuigje is niet alleen handig in gebruik maar ook heel erg duurzaam.

 

Koop bij bol.com (€18.5)

 

 

 

 

2. Merkloos Kattentuig Blauw

 

Als je liever niet zoveel geld spendeert aan een leuk kattentuigje dan kun je altijd eens een kijkje nemen tussen de goedkope kattentuigen. Daar zul je zeker deze kattentuig aanbieding tegenkomen.

Dit modelletje is heel snel en vooral handig aan te trekken. Bovendien kun je het gemakkelijk aanpassen indien dit nodig mocht zijn. Er is een lijn voorzien van maar liefst 1,20 meter. Dit kattentuigje is uit nylon gemaakt dat voldoende stevigheid biedt en enorm comfortabel is.

Over het algemeen zijn de meeste gebruikers wel overtuigd van het product. Ze vinden het een sterk kattentuig dat ook nog eens heel erg handig in gebruik is. Eén enkele koper is er toch niet zo helemaal tevreden over. Volgens deze persoon zou het niet zo ideaal zijn voor iets grotere katten.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

3. Duvo+ D&D dream and dare 30-51 cm

 

Als je net verhuisd bent dan is het normaal dat je niet wilt dat je katten al meteen op verkenning gaan. Het is namelijk mogelijk dat ze ervandoor gaan en terug op zoek willen naar hun vertrouwde omgeving. Dit kattentuigje van D&D kan dan zeker en vast een oplossing bieden.

Het tuigje is heel gemakkelijk en vooral snel over het lijfje van je trouwe viervoeter te plaatsen. Het is zelfs mogelijk om het harnas eventueel lichtjes aan te passen. Er is ook een lange riem voorzien die je zonder problemen aan het kattentuigje kunt vastklikken. Net zoals de vorige twee producten, is ook dit model volledig uit nylon gemaakt.

De koper die dit product heeft aangekocht is helemaal overtuigd van de goede prijs-kwaliteitverhouding. Het model is handig te gebruiken en ook heel duurzaam. In combinatie met het leuke design is dit kattentuigje echt een topproduct voor de gebruiker.

 

Koop bij bol.com (€16.44)

 

 

 

 

4. Beeztees Kattengarnituur Kattentuigje 

 

Dit kattentuigje van het merk Beeztees is beschikbaar in maar liefst 4 verschillende opvallende kleurtjes. Zo kies jij het modelletje dat jij het liefste ziet. Op die manier kun je in stijl met je viervoeter naar buiten gaan.

In tegenstelling tot de voorgaande modellen, is dit kattentuigje gemaakt uit suède. Er is ook een ringetje voorzien waaraan jij de looplijn zonder problemen kunt bevestigen. Op die manier kun je jouw kat rustig uitlaten zonder dat die ervan door wilt gaan. De riem heeft een totale lengte van 1,10 meter.

We merken dat de meningen hier eerder verdeeld zijn. Enerzijds vindt de koper het een handig product dat helemaal niet zwaar weegt. Dit maakt het veel comfortabeler. Anderzijds is de prijs-kwaliteitverhouding toch niet helemaal wat het hoort te zijn. Laat je hierdoor zeker niet afschrikken want misschien voldoet dit product wel volledig aan jouw verwachtingen.

 

Koop bij bol.com (€16.5)

 

 

 

 

5. Nbh Kattentuigje incl loopband

 

Als je één of misschien wel meerdere kittens thuis hebt rondlopen dan hoef je eventueel dit riempje van NBH eens te bekijken. Het is beschikbaar in 4 verschillende leuke kleuren en het heeft een klein maatje S. Dit maakt het juist ideaal om door kittens te worden gebruikt.

Dit modelletje is volledig uit stevige maar comfortabele nylon gemaakt. Je kunt het kattentuigje aanpassen en verstellen van 19 cm tot maar liefst 34 cm. De looplijn is 1,22 meter lang en biedt daardoor voldoende bewegingsvrijheid. Je kunt dit kattentuigje gebruiken tijdens een bezoek aan de dierenarts of om de kitten aan de omgeving te laten wennen.

Doordat er momenteel nog geen reviews geplaatst zijn, is het voor ons moeilijk om jou hierover verder advies te geven. Laat je hierdoor echter helemaal niet afschrikken. Het is altijd mogelijk dat er reeds verschillende mensen dit product hebben aangekocht. Misschien hebben we gewoon nog geen tijd gehad om een beoordeling te schrijven.

 

Koop bij bol.com (€8.99)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status