5 Beste Kattentuigen Test van 2021

Laatste update: 18.01.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Kattentuigen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het lijkt misschien heel nutteloos, maar toch kan een kattentuigje best wel handig van pas komen in bepaalde situaties. Zo kun je je kat bijvoorbeeld geleidelijk aan gewoon laten worden aan een nieuwe omgeving of een nieuwe thuis. Denk maar aan een mogelijke verhuis en dergelijke. Toch is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken uit het ruime assortiment aan kattentuigjes. Daarom willen wij jou graag helpen door een top 3 aan te reiken. Deze is tot stand gekomen door rekening te houden met het advies van de klanten en de gebruikerservaringen. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen opteren om het Red Dingo Kattentuig met Lijn CH-ZZ-HP-12 kattentuigje in huis te halen. Het product is afgewerkt in een opvallende roze kleur maar kan ook in tal van andere kleuren en designs worden besteld. Je zou ook kunnen kiezen voor het Merkloos Kattentuig Blauw. Zoals de naam doet vermoeden, is dit product afgewerkt in een blauwe kleur en wordt het geleverd met een riem van 1,20 meter lang.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Kattentuigen koopgids

 

Het lijkt misschien niet iets wat je meteen zou aankopen maar toch kan een degelijk kattentuigje een goede aanbeveling zijn als je één of meerdere katten als huisdier hebt. We hebben even voor jou uitgezocht met welke elementen je rekening zou kunnen houden als je de beste kattentuigen gaat vergelijken. Zo kun je letten op het gebruiksgemak, het design, het eventuele kostenplaatje, de verschillende types en de mogelijke materiaalsoorten. En wie weet zit er ergens wel een leuke kattentuig aanbieding tussen die helemaal aan jouw verwachtingen voldoet.

 

 

Wat is een kattentuig en het gebruiksgemak

Wanneer je op zoek gaat naar een kattentuig dan is het uiteraard belangrijk dat je in de eerste plaats goed weet wat dit precies inhoudt. Een kattentuig is eigenlijk een soort riempje of harnas waarmee je je kat of katten kunt uitlaten. Net zoals je dus met een hond kunt gaan wandelen, is dit ook mogelijk met katten. Dit lijkt misschien heel erg grappig en stom maar dit is het eigenlijk helemaal niet. Een kattentuigje kan dan ook echt wel een goede aanbeveling zijn voor iedereen die één of meerdere katten in huis haalt.

Iedereen weet bijvoorbeeld dat katten vaak gehecht zijn aan een bepaalde plaats. Stel dat je dus na al die jaren beslist om te verhuizen, dan zit de kans erin dat je kat gewoon terug naar het ouderlijke huis loopt. In die situatie kan een kattentuigje dan ook een echte aanrader zijn. Zodra je je intrekt hebt genomen in het nieuwe huis, kun jij regelmatig eens met je kat gaan wandelen. Eerst gewoon in de tuin en vervolgens in de nabije omgeving van het nieuwe huis. Op die manier geef je de kans om geleidelijk aan aan de nieuwe omgeving te laten wennen. Zo wordt de kans dat je huisdier de benen neemt ook meteen veel kleiner.

 

Design en mogelijke budget

Zodra je je zoektocht naar het ideale kattentuig begint, zul je al vrij snel merken dat er heel wat verschillende modellen op de markt gebracht zijn. Zo kun je kiezen voor een standaard riempje of een harnasje en daarnaast kun je ook een keuze maken op het gebied van het design. Zo heb je de standaard kleuren zoals zwart of bruin maar tegenwoordig heb je ook heel wat andere leuke en vrolijke kleurtjes in de aanbieding. Uiteraard zal een kattentuigje met een leuke print wel iets duurder zijn en dus niet langer tot de goedkope kattentuigen behoren.

Je kunt misschien ook rekening houden met eventuele aanbiedingen en promoties. Op die manier is het altijd mogelijk om een leuke kattentuig aanbieding te spotten die helemaal aan je verwachtingen voldoet. Het kan best wel een goed hulpmiddel zijn om voor jezelf even te bekijken welke eisen of verwachtingen je hebt. Stel eventueel ook een budget voorop dat je maximaal wilt en kunt uitgeven. Op die manier kun je al iets gerichter op zoek gaan. Indien je uiteindelijk toch nog mocht twijfelen dan kunnen de online reviews van de klanten misschien wel de doorslag geven. Daarin kun je vaak heel wat nuttige tips en ervaringen omtrent het product te weten komen.

 

 

De verschillende soorten en het materiaal

Wanneer je uiteindelijk beslist hebt om één of meerdere kattentuigjes aan te kopen dan is het ook wel belangrijk om te weten dat er heel wat verschillende soorten op de markt zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een gewoon standaard riempje dat je om de nek van je kat bevestigd. Je kunt dit eventueel aanvullen met een naamplaatje met daarop de naam van je kat en jouw telefoonnummer.

Toch is een harnasje net iets beter omdat je dan minder druk uitoefent op de hals en de luchtpijp. Het vraagt misschien iets meer werk om het harnasje te bevestigen maar het verschil in gebruik is echt wel duidelijk. Daarnaast bestaan er ook modellen om meerdere katten aan dezelfde riem te klikken. Eenmaal je voor jezelf hebt uitgemaakt welk type kattentuig je wilt aankopen dan is het ook een goed idee om even stil te staan bij de verschillende materiaalsoorten.

Eigenlijk kunnen we vaststellen dat de meeste kattentuigen vervaardigd zijn uit bijzonder sterk en zeer duurzame nylon. Nylon wordt ook voor hondenriemen gebruikt en kan dus zeker wel tegen een stootje. Daarnaast is het zeker niet onmogelijk om een kattentuig te spotten dat vervaardigd is uit duurzaam suède van een bijzonder hoge kwaliteit. Houd er wel rekening mee dat dit vaak iets duurder zal zijn, in vergelijking met de kattentuigen die uit duurzaam en bijzonder sterk nylon vervaardigd zijn.

 

5 Beste Kattentuigen (Reviews) van 2021

 

Katten kunnen heel trouw blijven aan hun omgeving. Als je van plan bent om te verhuizen dan kan een kattentuigje eventueel soelaas bieden. Als je kiest voor het beste kattentuig dan kun je jouw viervoeter langzaam aan de nieuwe omgeving laten wennen. De topproducten die wij hebben geselecteerd, zijn gebaseerd op de reviews en het advies van de kopers.

 

1. Red Dingo Kattentuig met Lijn CH-ZZ-HP-12

 

Dankzij dit roze kattentuigje met lijn, kun jij jouw trouwe huisdier veilig uitlaten. Op die manier kun je hem of haar bijvoorbeeld aan de nieuwe omgeving laten wennen. Bovendien is dit kattentuigje ook in andere kleuren beschikbaar.

Dit model is gemaakt uit fijn maar zeer sterk en vooral comfortabel nylon. Het riempje heeft een totale lengte van maar liefst 1,20 meter. Zo kun jij veilig jouw katten uitlaten zonder dat ze ervandoor gaan. Bovendien is het mogelijk om het kattentuigje aan te passen aan de lichaamsvorm van je viervoeter.

Werkelijk alle kopers zijn overtuigd van de voordelen van dit product en de goede prijs-kwaliteitverhouding. Het kattentuigje is niet alleen handig in gebruik maar ook heel erg duurzaam.

Of je nu gaat verhuizen of net gebouwd hebt, en je meerdere katten hebt, dan kan een kattentuigje echt wel een goede aanbeveling zijn. Om te weten te komen of dit product al dan niet iets voor jou is, kan het handig zijn om de populairste kenmerken eens even op een rijtje te plaatsen.

Voordelen
Design:

het kattentuigje heeft een opvallende roze kleur. Toch hoef je niet te panikeren daar er nog tal van andere vrolijke kleuren te bekomen zijn.

Lengte:

je geniet van een bijbehorende riem die ongeveer 1,20 meter lang is. Voldoende om je kat even wat bewegingsvrijheid te gunnen.

Comfort:

het is mogelijk om dit kattentuigje helemaal te verstellen en op die manier iets meer aan te passen aan het lichaampje van je trouwe vriend.

Nadelen
Geen kittens:

het kattentuigje wordt aangeraden voor katten met een minimale leeftijd van 3 jaar oud. Voor kittens kan dit kattentuigje dan ook net iets te groot zijn.

Koop bij bol.com (€19.95)

 

 

 

 

2. Merkloos Kattentuig Blauw

 

Als je liever niet zoveel geld spendeert aan een leuk kattentuigje dan kun je altijd eens een kijkje nemen tussen de goedkope kattentuigen. Daar zul je zeker deze kattentuig aanbieding tegenkomen.

Dit modelletje is heel snel en vooral handig aan te trekken. Bovendien kun je het gemakkelijk aanpassen indien dit nodig mocht zijn. Er is een lijn voorzien van maar liefst 1,20 meter. Dit kattentuigje is uit nylon gemaakt dat voldoende stevigheid biedt en enorm comfortabel is.

Over het algemeen zijn de meeste gebruikers wel overtuigd van het product. Ze vinden het een sterk kattentuig dat ook nog eens heel erg handig in gebruik is. Eén enkele koper is er toch niet zo helemaal tevreden over. Volgens deze persoon zou het niet zo ideaal zijn voor iets grotere katten.

Je zou natuurlijk ook voor dit unieke kattentuig kunnen kiezen. Om te weten of dit product al dan niet aan jouw verwachtingen voldoet, loont het de moeite om de kenmerkende eigenschappen ervan eens even op een rijtje te plaatsen. Hieronder alvast een overzicht!

Voordelen
Budget:

je zult meteen versteld staan van het mooie economische prijskaartje van dit kattentuig. Bovendien zou het zomaar eens het product met de laagste prijs kunnen zijn.

Gebruiksgemak:

je zult merken dat het kattentuigje bijzonder makkelijk is om aan- en weer uit te trekken. Bovendien is het mogelijk om de riempjes in lichte mate te verstellen zodanig dat het kattentuigje perfect om het lichaam past.

Handig in gebruik:

het kattentuigje wordt geleverd inclusief een 1,20 meter lang riempje.

Materiaal:

je zult merken dat kattentuig bijzonder weinig weegt maar toch heel stevig aanvoelt en ook effectief is. Dat heeft vooral te maken met de gebruikte materiaalsoort nylon.

Nadelen
Matige kwaliteit:

slechts één enkele koper blijkt jammer genoeg niet helemaal overtuigd te zijn van de geleverde kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Duvo+ D&D dream and dare 30-51 cm

 

Als je net verhuisd bent dan is het normaal dat je niet wilt dat je katten al meteen op verkenning gaan. Het is namelijk mogelijk dat ze ervandoor gaan en terug op zoek willen naar hun vertrouwde omgeving. Dit kattentuigje van D&D kan dan zeker en vast een oplossing bieden.

Het tuigje is heel gemakkelijk en vooral snel over het lijfje van je trouwe viervoeter te plaatsen. Het is zelfs mogelijk om het harnas eventueel lichtjes aan te passen. Er is ook een lange riem voorzien die je zonder problemen aan het kattentuigje kunt vastklikken. Net zoals de vorige twee producten, is ook dit model volledig uit nylon gemaakt.

De koper die dit product heeft aangekocht is helemaal overtuigd van de goede prijs-kwaliteitverhouding. Het model is handig te gebruiken en ook heel duurzaam. In combinatie met het leuke design is dit kattentuigje echt een topproduct voor de gebruiker.

Duvo+ behoort absoluut tot de bekende en sterk gewaardeerde merken op het gebied van dierenbenodigdheden. Het zal dan ook niet verwonderen indien heel wat kopers Duvo+ dan ook als het beste merk beschouwen. Hieronder alvast een selectie van de meest belangrijke kenmerken.

Voordelen
Gebruiksgemak:

je zult merken dat het helemaal geen moeite kost om het kattentuigje aan- en weer uit te trekken.

Verstelbaar:

het is een degelijk en duurzaam kattentuigje dat je makkelijk en zonder veel problemen kunt verstellen.

Materiaal:

opnieuw zul je merken dat het kattentuig en het riempje vervaardigd zijn uit bijzonder stevig en gebruiksvriendelijk nylon.

Nadelen
Pasvorm L:

de koper is duidelijk tevreden met het geleverde product. Toch is het belangrijk om even de aandacht te vestigen op de maat. Zo is dit kattentuigje enkel en alleen beschikbaar in een maatje L. Dit zou te groot kunnen zijn voor kittens.

Koop bij bol.com (€14.95)

 

 

 

 

4. Beeztees Kattengarnituur Kattentuigje 

 

Dit kattentuigje van het merk Beeztees is beschikbaar in maar liefst 4 verschillende opvallende kleurtjes. Zo kies jij het modelletje dat jij het liefste ziet. Op die manier kun je in stijl met je viervoeter naar buiten gaan.

In tegenstelling tot de voorgaande modellen, is dit kattentuigje gemaakt uit suède. Er is ook een ringetje voorzien waaraan jij de looplijn zonder problemen kunt bevestigen. Op die manier kun je jouw kat rustig uitlaten zonder dat die ervan door wilt gaan. De riem heeft een totale lengte van 1,10 meter.

We merken dat de meningen hier eerder verdeeld zijn. Enerzijds vindt de koper het een handig product dat helemaal niet zwaar weegt. Dit maakt het veel comfortabeler. Anderzijds is de prijs-kwaliteitverhouding toch niet helemaal wat het hoort te zijn. Laat je hierdoor zeker niet afschrikken want misschien voldoet dit product wel volledig aan jouw verwachtingen.

Net zoals Duvo+ is ook het merk Beeztees een gevestigd waarde op het gebied van dieren spulletjes. Dit unieke kattentuigje is afgewerkt in een prachtige donkerrode kleur maar kun je ook in tal van andere prints en kleurtjes bestellen. Kortom, de moeite waard om ook dit product even van naderbij te bekijken.

Voordelen
Materiaal:

het is een duurzaam kattentuigje dat niet alleen bijzonder stevig is maar tegelijk ook heel comfortabel aanvoelt. Dat heeft vooral te maken met de gebruikte materiaalsoort, suède.

Gebruiksgemak:

je zult merken dat het bijzonder eenvoudig is om de looplijn aan het kattentuigje te bevestigen. Maak hiervoor gebruik van het daarvoor voorziene ringetje.

Riem:

het riempje wordt zonder problemen met het kattentuigje meegeleverd en heeft een maximale lengte van ongeveer zo’n 1,10 meter.

Nadelen
Matige prijs-kwaliteitverhouding:

jammer genoeg blijkt de klant niet helemaal overtuigd te zijn van de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van het product.

Koop bij bol.com (€16.5)

 

 

 

 

5. Nbh Kattentuigje incl loopband

 

Als je één of misschien wel meerdere kittens thuis hebt rondlopen dan hoef je eventueel dit riempje van NBH eens te bekijken. Het is beschikbaar in 4 verschillende leuke kleuren en het heeft een klein maatje S. Dit maakt het juist ideaal om door kittens te worden gebruikt.

Dit modelletje is volledig uit stevige maar comfortabele nylon gemaakt. Je kunt het kattentuigje aanpassen en verstellen van 19 cm tot maar liefst 34 cm. De looplijn is 1,22 meter lang en biedt daardoor voldoende bewegingsvrijheid. Je kunt dit kattentuigje gebruiken tijdens een bezoek aan de dierenarts of om de kitten aan de omgeving te laten wennen.

Doordat er momenteel nog geen reviews geplaatst zijn, is het voor ons moeilijk om jou hierover verder advies te geven. Laat je hierdoor echter helemaal niet afschrikken. Het is altijd mogelijk dat er reeds verschillende mensen dit product hebben aangekocht. Misschien hebben we gewoon nog geen tijd gehad om een beoordeling te schrijven.

Tenslotte is er nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor dit unieke kattentuigje dat geleverd wordt met bijbehorende loopband. Om te weten te komen of dit product al dan niet aan jouw wensen voldoet, kan het handig zijn om de voor- en nadelen ervan eens even op een rijtje te plaatsen.

Voordelen
Kittens:

het kattentuigje is te bekomen in een kleine pasvorm S en is daardoor ideaal om te gebruiken voor kleine katjes.

Kleur:

indien je de rode kleur van het kattentuigje maar niets vindt dan kun je natuurlijk ook kiezen uit tal van andere designs en kleuren.

Materiaal:

het is een stevig en duurzaam kattentuig dat ook nog eens comfortabel zit, dankzij de gebruikte materiaalsoort nylon.

Handig in gebruik:

het is mogelijk om het kattentuigje in meer of mindere mate te gaan aanpassen van minimaal 19 cm tot maximaal zo’n 34 cm. Het riempje heeft een totale lengte van ongeveer 1,22 meter.

Nadelen
Te klein:

het is natuurlijk mogelijk dat het kattentuigje niet echt ideaal is voor grote katten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status