5 Beste Kettingsloten Test van 2021

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Kettingsloten – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Of je nu met de fiets, de scooter of de motor onderweg bent, bij aankomst is het belangrijk dat je je voertuig goed en veilig kunt achterlaten. Daarvoor kun je kiezen uit het ruime assortiment van verschillende kettingsloten. In onze koopgids bespreken we een aantal factoren waar je zoal rekening mee zou kunnen houden. Echter kun je ook gewoon onze top 3 raadplegen waarin we jou de 3 best beoordeelde kettingsloten graag even voorstellen. Zo kun je kiezen voor het Axa Rlc 100 Groen kettingslot. Ideaal om te gebruiken in combinatie met eender welk type fiets of scooter. Kies je voor het Abus Iven Chain 8210 kettingslot dan kies je voor kwaliteit en duurzaamheid. Het is niet alleen iets langer maar ook net iets dikker in vergelijking met het hierboven besproken kettingslot.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Kettingsloten koopgids

 

Indien je vaak onderweg bent met de fiets of de scooter dan kan een kettingslot wel handig en vooral heel veilig zijn. Er zijn tegenwoordig zoveel types en mogelijkheden op de markt dat het niet altijd eenvoudig is om de juiste keuze uit de beste kettingsloten te maken. Het is daarom een goede aanbeveling om zoveel mogelijk modellen en eventueel aanbiedingen met elkaar te vergelijken. Je kunt hierbij rekening houden met een aantal factoren zoals het nut, het formaat, het gewicht en de veiligheid.

 

 

Het nut van een kettingslot

Een degelijk kettingslot is niet onbelangrijk als je vaak met de fiets, scooter of de motor onderweg bent. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er fietsen, brommers of scooters worden gestolen. Je kunt dit helpen te verhinderen door gebruik te maken van een degelijk en vooral duurzaam kettingslot. Een kettingslot maakt het sowieso al veel moeilijker om je fiets of scooter te stelen waardoor de kans ook veel kleiner wordt. Toch is het belangrijk dat je goed nadenkt over het kettingslot dat je wilt aankopen.

Er bestaan momenteel heel wat verschillende modellen die je kunt onderscheiden op basis van het gewicht of het formaat maar ook op basis van het slot en de geboden veiligheid. Het is daarom ook aan te raden om de verschillende kettingsloten eerst eens rustig te bekijken en te vergelijken alvorens je een beslissing neemt. Aangezien er zoveel verschillende modellen zijn, zul je meteen ook de verschillende prijskaartjes kunnen waarnemen.

 

Het formaat van een degelijk kettingslot

In je zoektocht naar het ideale kettingslot zul je ook rekening hoeven te houden met het formaat ervan. Zo heb je heel wat kleine kettingsloten net zoals er ook de iets grotere of langere kettingsloten op de markt zijn. Een kort kettingslot heeft een minimale standaard lengte van 85 cm. Een kettingslot voor een kinderfiets is uiteraard nog iets kleiner dan het standaard kettingslot van 85 cm. Een groot kettingslot kan een maximale lengte hebben tot maar liefst 300 cm. Maar welk kettingslot hoef jij dan nu wel niet te kiezen.

Je kiest het formaat van het kettingslot uiteraard helemaal zelf maar een langer kettingslot biedt natuurlijk net iets meer voordelen. Een langer kettingslot biedt je bijvoorbeeld de mogelijkheid om je fiets of brommer zonder problemen rond een boom of ander object vast te maken. Op die manier creëer je ook nog net iets meer veiligheid aangezien het niet zo eenvoudig is om een fiets of brommer mee te nemen die aan een boom vastgeketend staat. Een kort slot langs de andere kant weegt iets minder en is dus eenvoudiger om mee te nemen.

 

Het gewicht en het comfort

Zoals in het voorgaande stukje reeds min of meer duidelijk werd, is het gewicht van het kettingslot uiteraard afhankelijk van de grootte ervan. Een groot kettingslot van wel 300 cm lang, zal je inderdaad meer veiligheid kunnen bieden, maar weegt al gauw 8 kg. Indien je dit gewicht dagelijks hoeft mee te sleuren in je rugzak of op de bagagedrager dan zul je dit uiteraard ook voelen. Indien je dus vaak onderweg bent met de fiets of de scooter dan is een gewicht van 6 of 8 kg extra dus helemaal geen pretje.

Je kunt dan eigenlijk beter op zoek gaan naar een iets kortere ketting die iets minder weegt en deze in combinatie gebruiken met het ringslot dat standaard op de meeste fietsen aanwezig is. Bekijk daarom eerst even goed naar je eigen verwachtingspatroon en de regelmaat waarmee je je fiets of scooter gebruikt. Op die manier kun je bepalen welk formaat het kettingslot hoeft te zijn en dus ook het gewicht.

 

 

Veiligheid

Het zal niet verwonderen dat er heel wat onderscheid is op het gebied van veiligheid. Indien je een kettingslot aankoopt dat voorzien is van het ART keurmerk, dan zit je eigenlijk al helemaal goed. Dit zijn kettingsloten die door de verzekeringsmaatschappijen geaccepteerd zijn omdat het risico op diefstal veel kleiner is. Indien het slot niet over een ART keurmerk beschikt, dan kun je vasthouden aan een aantal andere factoren. Zo kun je maar beter een kettingslot kiezen dat bestaat uit dikkere schakels. Deze zijn namelijk veel moeilijker door te knippen. Kies bij voorkeur voor een kettingslot dat bestaat uit vierkante schakels in plaats van ronde schakels.

Je kunt ook altijd meerdere kettingsloten met elkaar combineren zodat diefstal veel geringer wordt. Verder zul je de mogelijkheid hebben om te kiezen tussen een cijferslot of een sleutelslot. Indien je kiest voor een sleutelslot dan is het belangrijk dat je de sleutels nooit verliest. Je kunt ook altijd vragen voor een reserve sleuteltje bij de aankoop van het slot. Het zal natuurlijk niet verwonderen dat een veilig slot niet meteen tussen de goedkope kettingsloten te vinden zal zijn. Het is natuurlijk altijd mogelijk dat je een kettingslot aanbieding tegenkomt.

 

5 Beste Kettingsloten (Reviews) van 2021

 

Tegenwoordig gaan veel mensen met de fiets of de scooter naar het werk. Het is dan ook het veiligste als je jouw fiets of scooter vergrendelt. Op die manier kun je verhinderen dat die gestolen wordt. Wij hebben voor jou een top 5 samengesteld, gebaseerd op de reviews van kopers. Neem dus gerust een kijkje en kies er voor jou het beste kettingslot uit.

 

1. Axa RLC 100 Insteekketting 100 cm

 

Als je met de fiets of de scooter naar het werk of naar de fitness gaat, dan is het belangrijk dat je die op slot kunt zetten. Dankzij het kettingslot van Axa kan dit nu ook heel snel en eenvoudig.

Doordat het product slechts 718 gram weegt, kun je het overal mee naartoe nemen. De groene kleur heeft niet alleen iets heel trendy maar laat het ook goed opvallen. Je kunt het slot combineren met bijvoorbeeld een Axa Defender of een Fusion slot. De schakels zijn ongeveer 5,5 mm dik en dus heb je al heel wat kracht nodig om dit kapot te krijgen.

Als we de beoordelingen bij dit product bekijken dan zijn de meeste kopers echt heel tevreden. Het lijkt wel of dit het ideale kettingslot voor de fiets is. Het voldoet volledig aan de verwachting en het is van goede kwaliteit. Kortom een echte aanrader als jij ook je fiets of scooter wilt kunnen vergrendelen.

Het is niet altijd makkelijk om een degelijk en duurzaam kettingslot op de kop te tikken. Toch is dit exemplaar van Axa een echte aanrader wanneer je regelmatig met de fiets of de scooter onderweg bent. Het is daarom een goede aanbeveling om even op zoek te gaan naar de populairste kenmerken. En misschien is het ook wel voorzien van de laagste prijs.

Voordelen
Formaat en gewicht:

het is een vrij compact kettingslot met een gewicht van amper 718 gram. Dit maakt het makkelijk om mee te nemen in je rugzak.

Schakels:

het slot is voorzien van een aaneenschakeling van schakels met een dikte van ongeveer 5,5 mm. Het vraagt dus toch al heel wat kracht en tijd om het slot door te breken.

Design:

het slot is bovendien afgewerkt in een bijzonder opvallende en trendy kleur. Dat zou eventuele dieven misschien al op een afstand kunnen houden.

Nadelen
Te dun:

slechts één enkele koper heeft toch wel wat twijfels en had het slot liever wat dikker gehad.

Koop bij bol.com (€25.95)

 

 

 

 

2. Abus Fietsslot Iven Chain 8210 Kettingslot ART2 85 cm

 

In vergelijking met het vorige product weegt dit kettingslot van Abus net iets meer, namelijk 1802 gram. Dit komt doordat het uit vierkante schakels bestaat die wel 8 mm dik zijn. Dit is dan ook weer een voordeel want op die manier is de ketting heel moeilijk door te knippen.

Het kettingslot is verkrijgbaar in een zwarte kleur en is werkelijk ideaal om jouw fiets of scooter vast te zetten. Op die manier hoef jij geen schrik te hebben wanneer je aan het werk bent of in de fitness zit.

Bij dit product zijn de meningen eerder verdeeld en dat kan soms gebeuren. Dit is ook helemaal niet erg. Heel wat personen zijn overtuigd van het product en geven een goed advies over de prijs-kwaliteitverhouding ervan. Terwijl enkele kopers vinden dat het product iets te veel weegt en daardoor niet zo gebruiksvriendelijk is.

Je zou natuurlijk ook kunnen opteren voor het fietsslot van het bekende en misschien ook wel het beste merk Abus. Dit unieke kettingslot heeft een totaal gewicht van ruim 1802 gram en heeft dus iets meer gewicht in vergelijking met het vorige product dat we hierboven besproken hebben.

Voordelen
Handig in gebruik:

het is een degelijk kettingslot waarmee je niet alleen je fiets maar ook een scooter zonder problemen veilig op slot kunt zetten.

Ontwerp:

in tegenstelling tot het vorige product zul je merken dat dit kettingslot voorzien is van een aaneenschakeling van vierkante schakels. Hierbij is elke schakel ongeveer 8 mm dik en dus niet makkelijk kapot te krijgen.

Nadelen
Niet gebruiksvriendelijk:

slechts een bijzonder kleine minderheid van de klanten is van mening dat het kettingslot toch wel heel veel weegt en dat is jammer.

Koop bij bol.com (€40.95)

 

 

 

 

3. Vinz Makalu Motorslot ART 4 200 cm

 

Dit kettingslot van Vinz zul je jammer genoeg niet bij de goedkope kettingsloten terugvinden vanwege de hoge prijs ervan. Het weegt 6000 gram en je kunt er dus ook je motor mee vergrendelen. De zwarte kleur straalt iets heel stoer en robuust uit.

Het slot is beschikbaar in verschillende maten van 120 cm tot 200 cm. Daardoor is het ideaal om zowel fiets, scooter alsook motors mee te vergrendelen. Doordat de schakels 10,5 mm dik zijn, moet je al heel wat moeite doen om dit slot open te breken. Bovendien is het niet alleen waterbestendig maar heeft het ook stofbescherming.

Voor de meeste personen is dit slot heel kwalitatief en degelijk. Uit één review blijkt dat de gebruiker vindt dat het product redelijk zwaar is. Toch ziet zelfs deze persoon dat niet echt als een minpunt omdat het slot echt heel degelijk is. Hierdoor krijgen wij het vermoeden dat het wel eens om een kettingslot aanbieding zou kunnen gaan.

Kies je voor het Vinz kettingslot dan kies je niet meteen voor het slot met de laagste prijs. Echter mag je in ruil daarvoor wel zeker zijn van een uitstekende kwaliteit en veiligheid. Toch is het altijd handig om de voor- en nadelen even tegenover elkaar te gaan afwegen. Op die manier weet je of dit het slot is waar jij naar op zoek bent.

Voordelen
Gewicht:

het is een iets zwaarder slot met een gewicht van ongeveer 6000 gram. Daardoor is het ook ideaal om een motor veilig mee te vast te leggen.

Formaat:

je hebt de mogelijkheid om het kettingslot in diverse formaten aan te kopen waarbij 120 cm het minimum is en 200 cm het maximum. Hoe groter het slot, hoe groter de mogelijkheid is om je fiets of scooter aan een boom vast te leggen. Wat dus ook meer veiligheid garandeert.

Schakels:

de schakels van dit kettingslot hebben een dikte van ongeveer 10,5 mm en zijn dus heel moeilijk kapot te krijgen.

Handig in gebruik:

het is een bijzonder duurzaam kettingslot dat trouwens ook stofbestendig en waterbestendig blijkt te zijn.

Nadelen
Te prijzig:

echter zul je wel rekening moeten houden met een iets hoger prijskaartje.

Koop bij bol.com (€54.95)

 

 

 

 

4. Stahlex Ø7mm/120cm sterk en massief 1,4kg kettingslot

 

Dit groene kettingslot van Stahlex weegt ongeveer 1403 gram en is daardoor handig om overal mee naartoe te nemen. De groene kleur zorgt ervoor dat het slot goed opvalt.

De schakels van de ketting zijn wel 7 mm dik en dan ook moeilijk door te knippen. De ketting is 120 cm lang en dus groot genoeg om je fiets of scooter mee te vergrendelen. Het is gemakkelijk te vergrendelen door het sleutelslot. De beschermhoes is gemaakt van polyester.

Niet iedereen blijkt even tevreden te zijn. Zo zijn er een aantal kopers die vinden dat het slot heel snel kapot gaat en niet stevig is. Terwijl andere gebruikers dan weer wel overtuigd zijn van de kwaliteit van het product.

Ben je echt op zoek naar een stevig en duurzaam slot tegen een behoorlijk prijskaartje? Dan lijkt dit product van Stahlex ook alvast een goede aanbeveling te zijn. Het slot is bovendien afgewerkt in een bijzonder opvallende groene kleur waardoor het eventuele dieven al op voorhand misschien zou kunnen afschrikken.

Voordelen
Gewicht:

het slot heeft een maximaal gewicht van 1403 gram en is dan ook makkelijk in de rugzak te verplaatsen.

Schakels en formaat:

de ketting heeft een totale afmeting van ongeveer 120 cm en bestaat uit een aaneenschakeling van schakels die 7 mm dik zijn.

Beschermhoes:

de ketting wordt beschermd door een stevige en duurzame beschermhoes die vervaardigd is uit degelijk polyester.

Veiligheid:

verder is het kettingslot voorzien van een duurzaam en veilig sleutelslot.

Nadelen
Te kwetsbaar:

een kleine minderheid van de klanten is van mening dat het slot vrij kwetsbaar is en dat is jammer.

Koop bij bol.com (€21.45)

 

 

 

 

5. Urban Proof Kettingslot Cijferslot 90 cm

 

In vergelijking met de vorige producten, is dit een kettingslot met een cijferslot. Het komt van het merk Urban Proof en het is beschikbaar in het zwart of in het blauw met print.

De ketting meet 90 cm en is daardoor ideaal om je fiets of scooter te vergrendelen. Doordat de schakels een dikte hebben van 8 mm hoef je geen schrik te hebben dat iemand de ketting doorknipt. Bovendien is dit slot voorzien van een cijfercode. Dit kan dus echt een aanrader zijn als jij iemand bent die vaak sleutels verliest.

Over het algemeen zien we dat de meeste personen tevreden zijn over het product. Het voldoet volledig aan de verwachtingen en het heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. Slechts één koper is net iets minder tevreden over de kwaliteit ervan.

We kunnen het rijtje afsluiten met het kettingslot van het bekende en sterk gewaardeerde merk Urban Proof. Bovendien heb je de mogelijkheid om een keuze te maken uit de 2 verschillende kleuren en designs. Hieronder alvast een overzicht van de kenmerken.

Voordelen
Formaat:

de ketting heeft een totale afmeting van ongeveer 90 cm.

Schakels:

het kettingslot is opgebouwd uit een reeks stevige schakels van ongeveer 8 mm dik.

Veiligheid:

naast de dikte van het slot, is er ook nog de extra veiligheid door middel van het aanwezige cijferslot.

Nadelen
Matige kwaliteit:

slechts één enkele koper blijkt niet helemaal overtuigd te zijn van de geleverde kwaliteit.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status