Beste keukenkraan

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Keukenkranen test van 2021

 

In elke keuken zul je tegenwoordig ook wel een keukenkraan kunnen spotten. Toch zul je versteld staan van het ruime assortiment en de verschillende opties die er momenteel voorhanden zijn. Zo zullen sommige keukenkranen over iets meer mogelijkheden beschikken in vergelijking met andere modellen. Neem daarom zeker eens een kijkje in onze handige koopgids. Je kunt natuurlijk ook gewoon onze top 3 van beste keukenkranen raadplegen. Zo haal je met de Grohe Red Duo een uitstekende keukenkraan in huis en zelfs een boiler met een inhoud van maar liefst 8 liter. De Plieger Kingston is natuurlijk een meer dan waardig alternatief en zul je bovendien zeker en vast tussen de goedkope keukenkranen kunnen terugvinden. Verder zorgen de keramische schijven voor een schitterende en vooral soepele werking van de kraan.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Keukenkranen koopgids

 

Elk keuken verdient een goede keukenkraan en door de kwaliteit te vergelijken van de beste keukenkranen die jouw interieur kunnen aanvullen, kun jij een goede keus maken. Het is natuurlijk een aanbeveling om uit te kijken naar een keukenkraan aanbieding. Zo heb je meer voor minder geld gerealiseerd en heb jij je tijd goed benut.

Wat voor soort keukenkraan is het?

Er zijn vele soorten keukenkranen aanbiedingen te verkrijgen in de winkels, waarbij je kranen in diverse stijlen, formaten en soorten kunt vinden. Het hangt niet alleen van jouw voorkeur af voor een bepaalde keukenkraan, maar zeker ook van je keukeninrichting en welke kraan het juiste accent zou leggen. Je hebt keukenkranen die je aan je wasbak moet bevestigen en je hebt ook keukenkranen die je aan de muur moet bevestigen.

Er zijn leuke en moderne modellen te verkrijgen die een goede aanvulling geven op de hedendaagse keuken. Zo kun je tegenwoordig ook keukenkranen vinden die meegeleverd worden met een boiler. Deze wordt voor het gemak bevestigd aan de wasbak en de slang ervan wordt gekoppeld aan de boiler. De boiler wordt in de keukenkast geplaatst, want het neemt niet veel ruimte in beslag.

Ook zijn er mooie klassieke modellen te verkrijgen. Voor de nostalgische individuen is dit een perfecte keus. De meeste klassieke kranen worden aan de wasbak bevestigd. Je kunt onder de klassieke kranen ook enkele hebben die helemaal niet behoren tot de categorie van goedkope keukenkranen. Deze modellen zijn veel klassieker dan de vorige vandaar dat het soms ook prijziger is.

Sommige kranen kun je ook gewoon gebruiken in een chic restaurant of een designerkeuken. Je hebt natuurlijk ook kranen die je kunt gebruiken voor de buitenkeuken. Afhankelijk van het model, kun je het monteren aan een gootsteen of het keukenblad.

 

Eigenschappen van de kraan

De eigenschappen van de kraan is ook een heel belangrijk aspect waarop je heel goed moet letten. Denk daarbij maar aan de opties die het biedt zoals alleen koud water of koud en warm water samen. Enkele kranen hebben voor het warm water een speciale knop, waardoor het aantal graden aan de buitenkant te zien is en je zelf kunt instellen hoe heet het water moet zijn. Zoals je eerder hebt gelezen, kun je tegenwoordig zelfs kranen met een ingebouwde boiler kopen. Dan hangt het helemaal van het model af hoeveel liter water je in de boiler kunt vullen en wat de omvang is van zo een boiler.

Heel erg belangrijk is ook wat voor uitloop zo een kraan heeft en de vorm ervan. Past het wel in jouw keuken of bij jouw wasbak? En is het handig om te gebruiken op lange termijn?

Sommige kranen zijn bijvoorbeeld voorzien van een kinderbeveiliging, wat zeker heel erg handig kan zijn.

Wat ook heel erg belangrijk is, is dat de buitenkant van de kraan niet heet moet worden. Dankzij een speciale technologie worden deze kranen aan de buitenkant niet heet. Dit kan heel erg gevaarlijk of pijnlijk zijn, als iemand daartegen aankomt. Let er dus goed op dat je dit aspect in de gaten houdt en kiest voor een kraan dat niet heet wordt aan de buitenkant.

De voordelen van de kraan

Denk hierbij ook aan de voordelen waarvan je op korte en lange termijn kunt genieten. Misschien heb je gekozen voor een goede keukenkraan en was het voor jou niet een keukenkraan aanbieding. Maar je wilt liever wat meer geld uitgeven aan een goed product waarvan je jaren kunt genieten in plaats van een paar maanden.

Een kraan met een hoge uitloop is altijd heel erg handig om in de keuken te gebruiken, want als je grote potten hebt om te wassen is het gemakkelijker om te gebruiken. Ook als je diepe potten hebt, is een kraan met een hoge uitloop handig om water in de pot te vullen. Een keukenkraan met een draaibare omloop is dan ook aangeraden om het gemak te verhogen bij het afwassen of koken.

Dan kun je ook keukenkranen verkrijgen waarbij je meerdere straal opties hebt. Dat kan ook heel erg handig zijn om te gebruiken. Voor het afwassen kan een sproeier handig zijn en voor het vullen van een pot gewoon een normale straal. Een keukenkraan die voorzien is van keramische schijven waardoor het roest tegengaat en ervoor zorgt dat de kraan vlot en soepel draait, is ook zeker aan te raden. Sommige kranen zijn voorzien van een keramisch binnenwerk of de sproeigaatjes zijn anti-kalk. Let wel hoe meer voordelen zo een kraan zal hebben, hoe hoger waarschijnlijk de prijs zal zijn.

 

Keukenkraan Reviews – Top 5

 

Elke dag heb je wel water nodig in de keuken om te wassen of zelfs soms om te drinken. Dus het is belangrijk dat je een goede keukenkraan hebt voor als je warm of koud water nodig hebt. Misschien zelfs een kraan met een uittrekbare kop om beter je afwas af te spoelen. Wij hebben enkele kranen op een rijtje gezet dus lees gerust verder om uit te maken welke voor jou de beste keukenkraan is!

 

1. Grohe Red Duo

 

Deze moderne keukenkraan komt met een combi boiler van 8 liter om ruimte uit te sparen in je keuken. De boiler levert 5,5 liter kokend water meteen van de kraan, je moet wel eerst de kinderbeveiliging deactiveren. De greep voor kokend heet water beschikt over ChildLock, een beveiliging voor kinderen, die je kunt bedienen via de touch-knoppen.

Dankzij de CoolTouch technologie wordt de kraan nooit te warm om vast te nemen, zelfs met kokend heet water. Het product is eenvoudig te bedienen, heeft een draaibereik van 150 graden en een hoge uitloop van water. Hij is wel duur omdat hij met een boiler erbij komt. De boiler is gemaakt van titanium waardoor het goed bestand is tegen corrosie.

De online reviews geven een positief advies voor dit product. De kraan geeft een mooie straal kokend water die niet spettert waardoor de kans op verbranding minimaal is. Het design valt in de smaak en de kraan werkt naar behoren. De handleiding om de kraan te installeren is niet echt duidelijk en bij één van de kopers blijft de kraan druppelen.

Deze keukenkraan van Grohe behoort tot de dure apparaten. Als je de voordelen en mogelijkheden van dit toestel bekijkt dan wordt meteen duidelijk waarom. Het is niet meteen het populairste merk maar voor sommige kopers kan het wel beschouwd worden als het beste merk.

Voordelen
Boiler:

de combi boiler is gemaakt van titanium en kan daardoor corrosie vermijden.

CoolTouch:

dankzij de CoolTouch technologie waarover deze keukenkraan beschikt, kun je de kraan altijd vastnemen. Het toestel zal namelijk nooit veel te warm aanvoelen.

ChildLock:

het apparaat is extra beveiligd om kinderen te beschermen tegen brandwonden. Dankzij de ChildLock kun jij het kokend hete water gaan vergrendelen.

Gebruiksgemak:

dankzij de combi boiler van 8 liter is het mogelijk om tot wel 5,5 liter aan kokend water te leveren. Het toestel is heel eenvoudig en beschikt ook over een 150 graden draaibereik.

Nadelen
Aankoopprijs:

de prijs van dit toestel is wel heel hoog. Dit komt doordat de keukenkraan geleverd wordt met een boiler. Voor sommige personen kan de prijs wel een struikelblok zijn.

Koop bij bol.com (€837.6)

 

 

 

 

2. Plieger Kingston

 

Deze klassieke keukenkraan met twee knoppen beschikt over een draaibare uitloop en duurzame keramische schijven.

Hij behoort tot de goedkope keukenkranen dus is perfect voor iemand die op zoek is naar een betaalbaar maar kwaliteitsvol product.

De meningen van online gebruikers zijn overwegend positief. Ze vinden dit product echt top. Er heerst grote tevredenheid over de prijs/kwaliteit verhouding en hij is heel handig in gebruik.

Hij heeft een mooi design en is hoog genoeg om er een diepe pan onder te zetten. Dankzij de keramische schijven werkt hij ook soepel en vlot. Een mooie keukenkraan aanbieding!

Als je op zoek bent naar een goedkoop toestel dan ben je met de Plieger Kingston aan het juiste adres. Uit onze lijst is dit het product met de laagste prijs. Toch doet dit niets af aan de kwaliteit ervan. Deze keukenkraan biedt namelijk heel wat voordelen die we dan ook eens op een rijtje zullen zetten.

Voordelen
Formaat:

de keukenkraan is relatief hoog. Dit is ook heel erg handig want dan kun je er zonder problemen een grote of diepe pan onder plaatsen.

Prijs-kwaliteitverhouding:

de relatief lage prijs staat helemaal in verhouding met de voordelen en de mogelijkheden van het toestel. Dit wordt ook beaamd door heel wat kopers.

Gebruiksgemak:

deze keukenkraan beschikt over keramische schijven. Hierdoor werkt het apparaat heel erg soepel en zonder problemen. Verder straalt het ook iets heel elegant en stijlvol uit.

Nadelen

Werkelijk iedereen is tevreden over dit product en ze kunnen dan ook geen nadelen vinden. Hierdoor is het zelfs voor ons moeilijk om eventuele minpunten te vermelden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Grohe KR32918DC0

 

Deze keukenkraan van het bekende merk Grohe, levert niet alleen een prachtig design op maar ook heel wat praktische mogelijkheden. Op die manier wordt het werk in de keuken alleen maar aangenamer en makkelijker. Zo zul je zien dat de kraan, vervaardigd uit geborsteld RVS, voorzien is van een hoge uittrekbare uitloop waardoor je makkelijk grote pannen en/ of emmers kunt schoonmaken of vullen. Bovendien is de uitloop ook in 3 standen draaibaar met een maximaal draaibereik van 360 graden.

De SilkMove technologie zorgt voor een eenvoudige bediening waardoor makkelijk de juiste temperatuur en het juiste volume kan worden bereikt. Kortom, een degelijke keukenkraan met alles erop en eraan maar wel eentje met een prijskaartje. Bij aankoop krijg je er wel alle nodige montagemateriaal bij alsook een Nederlandstalige montagehandleiding.

Een blik op de online reviews laat dan ook meteen een mooie score van 4,7 van de 5 sterren zien. Klanten zijn duidelijk tevreden over hun aankoop alhoewel één koper niet helemaal tevreden blijkt over de aangeboden kwaliteit. Laat je hier niet gelijk door afschrikken maar bekijk het even en misschien is dit wel de keukenkraan waar jij naar op zoek was.

Voordelen
Uitloop:

in vergelijking met andere keukenkranen, kent dit exemplaar een uitloop van 21,3 cm, wat behoorlijk hoog is. Verder blijkt de uitloop uittrekbaar én 360 graden draaibaar verdeeld over 3 standen.

SilkMove:

de SilkMove technologie maakt het mogelijk om niet alleen het exacte watervolume te bepalen maar eveneens de juiste temperatuur.

Materiaal:

de keukenkraan is vervaardigd en designed met geborsteld RVS En afgewerkt met een krasbestendige coating.

Nadelen
Matige kwaliteit:

jammer genoeg heeft de kwaliteit van deze keukenkraan niet 100% aan de verwachtingen van 1 koper kunnen voldoen.

Koop bij bol.com (€243.3)

 

 

 

 

4. Schütte Cornwall

 

De Schütte Cornwall is een must in elke designkeuken. Je kan hem bevestigen op je keukenblad of gootsteen. De sproeier is omstelbaar en je kan kiezen tussen gewone straal en douchestraal. Hij mengt warm en koud water om de gewenste temperatuur te bereiken die je zelf kiest. Met de draaibare uitloop kun je twee wasbakken met water vullen.

Hij is verchroomd en heeft een design vormgeving. De sproeigaatjes zijn antikalk en de hendel is 360 graden draaibaar. Dit is een éénhendelkraan dus je hebt maar één hendel om de gewenste temperatuur te kiezen in plaats van twee knoppen.

De online meningen van kopers zijn heel lovend over deze keukenkraan. Hij is handig in gebruik en is niet te duur dus je kan hem wel tot de goedkope keukenkranen rekenen. Je krijgt er ook nog eens kwaliteit voor terug! Hij is groter dan de standaard keukenkraan en is makkelijk te installeren. Geen minpunten te vinden dus een mooie keukenkraan aanbieding!

Schütte behoort zeker tot één van de bekende merken onder het grote publiek. Daardoor zou het  wel eens één van de populairste kunnen zijn. Als je echt dol bent op design en zelf een heel strakke keukeninrichting hebt, dan is dit apparaat iets voor jou. Je kunt het toestel heel snel aansluiten op je gootsteen.

Voordelen
Uitloop:

de keukenkraan is voorzien van een draaibare uitloop. Hierdoor kun je zonder veel problemen de twee wasbakken van warm of koud water voorzien.

Sproeier:

je zult merken dat dit toestel heel wat mogelijkheden heeft. Zo beschikt deze keukenkraan over een sproeier die instelbaar is. Je kunt zelfs kiezen tussen twee verschillende stralen.

Gebruiksvriendelijk:

dit toestel zal probleemloos koud en warm water mixen om tot de voor jou ideale temperatuur te komen. Verder zijn de sproeigaten ook volledig antikalk en dus gemakkelijk en handig te onderhouden.

Nadelen

Als we de commentaren bekijken dan zien we dat werkelijk iedereen er heel tevreden over is. Misschien had de eenhendelkraan een probleem kunnen vormen maar zelfs dit wordt niet als negatief ervaren.

Koop bij bol.com (€79.99)

 

 

 

 

5. Mizzo Sublito Keukenkraan 

 

Hecht je, naast de kwaliteit, ook heel wat waarde aan het design van je keukenkraan? En mag het al eens wat specialer en gedurfder zijn? Dan lijkt de Mizzo keukenkraan, afkomstig uit het Mizzo Sublito assortiment, alvast een goede aanrader te zijn. Bovendien lijkt ook het prijskaartje op het eerste zicht behoorlijk goed mee te vallen.

Net zoals heel wat andere producten uit dit lijstje, wordt ook deze eenhendel keukenmengkraan gekenmerkt door een vrij hoge uitloop van maximaal 21 cm. Daarbij komt nog eens dat de uitloop 360 graden draaibaar blijkt waardoor je grote pannen en emmers niet alleen makkelijk kunt schoonmaken of vullen maar meteen ook je werkveld kunt vergroten. Bij de productie van de kraan heeft het Nederlandse bedrijf Mizzo ervoor gekozen om te werken met diverse materiaalsoorten. Zo is de hendel bijvoorbeeld uit porselein gemaakt en het binnenwerk van de kraan uit keramiek.

De klassieke keukenkraan met bronzen design blijkt eveneens voorzien van het ACS keurmerk waardoor hij niet alleen getest maar ook goedgekeurd bevonden is. En dat resulteert dan ook in heel wat mooie positieve reacties van klanten en een mooie eindscore. Slechts één koper vindt de installatie ingewikkeld en niet zo vanzelfsprekend.

Voordelen
Materiaal:

de keuze voor verschillende materialen zorgt voor een stevig, duurzaam en gedurfd product. Zo bestaat de kraan voornamelijk uit metaal met aan de binnenkant keramiek. Voor de hendel daarentegen heeft men geopteerd voor porselein.

ACS keurmerk:

de keukenkraan werd getest en vervolgens goedgekeurd en veilig bevonden. Dit kun je zien aan het ACS keurmerk.

Uitloop:

deze hoge draaibare uitloop vergroot niet alleen het werkvlak maar maakt het ook mogelijk om grotere potten, pannen of emmers makkelijk te vullen en/ of te reinigen.

Nadelen
Installatie:

jammer genoeg vond één koper de installatie van de keukenkraan niet zo handig en de instructies niet echt duidelijk.

Koop bij bol.com (€139)

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Franke Ritrovata Chroom

 

De Franke keukenkraan heeft een klassieke stijl en is gemaakt met keramisch binnenwerk. Met zijn klassiek design zal hij zeker mooi staan in je keuken.  

Hij heeft een hoogte van 25,2 cm. Hij is wel redelijk duur en behoort daardoor niet tot de goedkope keukenkranen. Het bereik van de uitloop is 195 mm en volgens sommige gebruikers mocht dat wel iets langer.

Toch geven de online reviews die we lezen vooral positief advies. De meesten vinden deze kraan echt top. Hij heeft een fraai en klassiek design en alles paste perfect. Geen nood dus om extra slangen of aansluitingen te kopen. Hij komt in chroom en beschikt over twee handvatten. Een mooie keukenkraan aanbieding.

Met de Franke Ritrovata keukenkraan haal je echt een goed apparaat in huis. Het ontwerp van deze keukenkraan is eerder klassiek waardoor het ook perfect zal staan in klassieke keukeninrichtingen. Het is niet één van de goedkope apparaten maar dit komt misschien omdat het heel wat voordelen biedt.

Voordelen
Hoogte:

de keukenkraan heeft een totale hoogte van 25,2 cm. Zo kun jij er zonder al te veel problemen een grote of diepe pan onder zetten.

Ontwerp:

het design van deze keukenkraan is eerder klassiek maar toch ook zeer stijlvol. Ideaal om in een klassieke of landelijke keukeninrichting te plaatsen.

Gebruiksvriendelijk:

doordat werkelijk alles perfect past, hoef je zelfs geen extra dingen aan te kopen zoals aansluitingen of andere benodigdheden. Dankzij de twee handvatten kun je kiezen tussen warm of koud water of een combinatie.

Nadelen
Kostprijs:

ondanks de vele mogelijkheden die dit apparaat biedt, vinden sommige gebruikers de prijs te hoog.

Uitloop:

de keukenkraan is voorzien van een uitloop van 195 mm. Dit op zich is al vrij goed. Toch zijn een aantal kopers van mening dat de uitloop nog net iets langer had mogen zijn.

 

 

Damixa Merkur 14000.66 Staal

 

Deze modern keukenkraan heeft keramisch binnenwerk en een draaibare uitloop. Hij beschikt over een eco save systeem om minder waterverlies te veroorzaken.

Hij wordt bediend met één greep dus je moet hem bewegen tussen warm en koud om de gewenste temperatuur te vinden. Hij behoort zeker niet tot de goedkope keukenkranen en mag zelfs tot de dure gerekend worden.

Over dit product zijn nog geen online reviews te vinden dus op basis daarvan kunnen we je geen advies geven over deze keukenkraan. Misschien kun jij wel de eerste persoon zijn die hier een mening over geeft!

Deze keukenkraan van Damixa Merkur behoort zeker niet tot de goedkopere modellen. En dat zou ook kunnen verklaren waarom er nog geen beoordelingen werden geplaatst. Toch biedt dit toestel ook heel wat mogelijkheden.

Voordelen
Uitloop:

dankzij de draaibare uitloop kun je de keukenkraan gemakkelijk draaien. Zo kun je beide wasbakken snel en probleemloos met water vullen.

Eco save systeem:

met het eco save systeem kun jij water gaan besparen. Het voorkomt namelijk dat er heel wat water onnodig verloren gaat.

Nadelen
Prijs:

dit product behoort tot de dure keukenkranen en dit kan wel eens een struikelblok zijn voor kopers.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status