Beste kilometerteller fiets

Laatste update: 31.05.20

 

Kilometertellers fiets test van 2020

 

Door te kiezen voor een fiets kilometerteller kies je voor een handige fietscomputer. Ideaal indien je regelmatig lange fietstochten maakt of als je moet trainen voor een belangrijke wielerwedstrijd. Weet je niet meteen welk apparaatje uit te kiezen, dan kunnen wij met de koopgids vast verder op weg helpen. Ben je dringend op zoek naar een duurzame kilometerteller dan kun je ook gelijk verder scrollen naar onze top 3. Door te kiezen voor de Garmin Edge 820 Bundel kies je alvast een fiets kilometerteller uit van één van de meeste bekende merken. Een handig apparaatje met een schermgrootte van maar liefst 2,3 inch. Met de Wahoo Elemnt Bolt GPS fiets kilometerteller mag je alvast zeker zijn van een evenwaardig topproduct. Dit toestel is uitgerust met de live tracking functie waardoor het mogelijk is om bijvoorbeeld fietsvrienden te zoeken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Kilometertellers fiets koopgids

 

Wat is een kilometerteller voor op je fiets en wat zijn nu precies de beste fiets kilometertellers? Wij zoeken het graag even voor jou uit en hopen hiermee de zoektocht voor jou net iets makkelijker en bijgevolg aangenamer te maken. Welke mogelijkheden biedt het apparaat en heeft dit een bepaalde invloed op het prijskaartje. Zijn er verschillende soorten en hoe werkt het apparaat precies. Het is dan ook een goede aanbeveling om zoveel mogelijk apparaten met elkaar te vergelijken en hierbij eventuele aanbiedingen niet uit de weg te gaan.

 

 

Wat is een fiets kilometerteller en het gebruiksgemak

Een fiets kilometerteller wordt door heel veel kopers vaak ook fietscomputer genoemd. Het is dan ook een degelijk apparaatje dat je op eender welke fiets kunt installeren en op die manier bepaalde activiteiten kunt laten registreren. Denk maar aan de totaal afgelegde afstand of het aantal verbruikte calorieën en de snelheid. Kortom, dergelijke toestellen kunnen makkelijk gebruikt worden door eenieder. Of je nu een recreatieve fietser bent of een professionele wedstrijdrijder. Afhankelijk van de doelstelling zal de ene fietscomputer beter bij jou passen dan de andere.

 

Het type

Eigenlijk kunnen we de fietscomputers onderverdelen in maar liefst 2 grote groepen; de bedrade fietscomputers of de draadloze fietscomputers. Elke groep heeft voor- en nadelen. Zo zullen bedrade fietscomputers bijvoorbeeld net een tikkeltje goedkoper en dus toegankelijker zijn. Bovendien beschikken de meeste bedrade fietscomputers ook nog eens over een veel krachtigere en duurzamere accu.

Een draadloze fietscomputer daarentegen is vaak iets duurder en de batterij gaat minder lang mee. Echter biedt een draadloze fietscomputer dan weer het voordeel dat je deze makkelijk kunt verwijderen en verplaatsen. Met andere woorden je kunt een draadloze fietscomputer makkelijker op eender welke fiets bevestigen. Daarnaast ziet het er ook veel netter uit in vergelijking met de bedrade versie.

 

De werking van het apparaat en eventuele extra mogelijkheden en opties

Als we kijken naar de fietscomputers dan kunnen we aantal basisfuncties onderscheiden die je op eender welk apparaatje kunt gebruiken. Zo zullen alle fietscomputers niet alleen de afgelegde afstand gaan bepalen en weergeven maar ook de tijd en de snelheid gaan meten. Echter kunnen we vandaag de dag vaststellen dat de meeste fietscomputers over heel wat meer functies beschikken. Daarnaast is ook de vormgeving en natuurlijk ook het gebruiksgemak ervan in de loop der jaren heel

Vandaag de dag zijn er dan ook heel wat fietscomputers die voorzien zijn van een USB poort en waarmee je de gegevens dus kunt overzetten naar een laptop. Daarnaast zullen heel veel apparaten vandaag de dag ook wat meer informatie bieden over het aantal verbruikte calorieën. Ideaal dus indien je graag enkele kilootjes lichter wilt wegen. Ook de trapfrequentie en zelfs een nauwkeurige hartslagmeter zijn vandaag de dag geen uitzondering meer.

Verder zul je merken dat de meeste fiets kilometertellers tegenwoordig ook over een GPS navigatiesysteem beschikken. Zo kun je altijd je weg terug naar huis vinden en kun je eventuele nieuwe fietsroutes ontdekken. Kortom, heel wat mogelijk en dus ook heel wat knopen om door te hakken.

 

 

De installatie van een degelijke fiets kilometerteller

Het is ook belangrijk om even stil te staan bij de installatie van een degelijke fietscomputer. Eigenlijk hoeft dat helemaal niet zo moeilijk te zijn en is het in de meeste gevallen ook mogelijkheid om de installatie helemaal zelf uit te voeren. Bij de meeste apparaten wordt vandaag de dag namelijk ook een meertalige handleiding meegeleverd waarbij het proces stap per stap wordt uitgelegd. Indien je echter toch niet helemaal zeker bent dan kun je natuurlijk ook altijd een professionele installateur vragen. Voorts telt de verpakking van de meeste fietscomputers ook alles wat je nodig hebt om het apparaat te kunnen bevestigen.

 

Welk budget hoef je te voorzien

De aankoop van een fietscomputer hoeft helemaal niet zo duur te zijn, tenminste als je op zoek bent naar een apparaat met alleen maar basisfuncties. In dergelijke gevallen heb je echt wel heel wat keuze tussen de goedkope fiets kilometertellers. Indien je echter ook op zoek bent naar heel wat bijkomende mogelijkheden en extra functies dan zul je vaak net iets meer budget hoeven te voorzien.

Uiteraard beslis je helemaal zelf hoeveel geld je wilt maar vooral ook kunt spenderen hieraan. Bekijk daarom voor jezelf je verwachtingen en eisen. Ben je van plan om de fietscomputer regelmatig te gebruiken of niet? En hecht je belang aan extra opties en functies of zijn de basisfuncties ruim voldoende? Bekijk eventueel ook de online beoordelingen en wie weet kun je zo nog wel een fiets kilometerteller aanbieding spotten.

 

Kilometerteller fiets Reviews – Top

 

Je wilt wel wat meer informatie over je fietsgedrag. Dan ga je op zoek naar een kilometerteller voor op je fiets. De vraag is dan welke informatie je wilt hebben. Wil je alleen weten welke afstanden je hebt gereden? Of wil je ook meer informatie over bijvoorbeeld je hartslag en mogelijke fietsroutes. Wij zetten de vijf beste kilometertellers voor je op een rij. Zo kun jij de beste kilometerteller fiets voor jou bepalen.

 

 

Garmin Edge 820 Bundel 

 

Wil je meer weten dan alleen maar de afstanden die je op de fiets aflegt? Deze kilometerteller vertelt je alles over bijvoorbeeld je hartslag, je sportprestaties en nog veel meer. Fiets je graag in groepsverband dan kan deze kilometerteller voor jou de juiste zijn

Met de Garmin Edge 820 bundel kun je je hartslag meten.Hij beschikt over een prima navigatiesysteem waarmee je nieuwe routes kunt ontdekken. Fiets je graag in groepsverband, dan kun je met deze kilometerteller ook eenvoudig je fietsvrienden opsporen. Hij heeft een duidelijk en goed leesbaar beeldscherm van 5,84 cm (2.3¨).

In de review van klanten wordt gesproken over een zeer goed apparaat. Ondanks zijn vele functies is hij heel handig in het gebruik. Ook de batterij gaat wel 15 uur lang mee. Het scherm is buiten ook goed leesbaar. Zeker een aanrader met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Wahoo Elemnt Bolt GPS

 

Je vindt informatie over alleen je afgelegde kilometers iets te summier. Je bent dus duidelijk op zoek naar een meer geavanceerd systeem maar zonder ingewikkelde computerprogramma´s. Dan zou deze GPS computer wel wat voor jou kunnen zijn. Hij verstrekt je heel veel extra informatie.

Deze luxe kilometerteller is windtunnel getest voor een goede weerstandsmeting. Ook voor langere fietstochten zeer geschikt, want de batterij gaat wel 15 uur mee. Ondanks de vele functies is hij zeer gebruiksvriendelijk. Heel handig is ook de mogelijkheid om via live tracking je fietsvrienden op te sporen.

Het advies van kopers luidt zeer positief. Geprezen worden het fraaie design en de lange batterijduur. Hij biedt heel veel informatie, maar is desondanks heel gebruiksvriendelijk. Kortom, een top apparaat met een heel goede prijs-kwaliteitverhouding.

 

Koop bij bol.com (€329)

 

 

 

 

Sigma Pure 1 Fietscomputer

 

Eigenlijk vind je alle extra informatie die je kunt krijgen, niet zo heel erg interessant. Je wilt alleen maar weten wat je snelheid is en hoeveel kilometers je op een dag hebt afgelegd. Het totale aantal kilometers dat je hebt gefietst, vind je ook nog wel interessant. Dan is deze kilometerteller fiets echt iets voor jou.

Deze kilometerteller valt in de categorie goedkope kilometertellers fiets. Hij beschikt over een groot goed leesbaar display en wordt geleverd met draad. Bij de fietsfuncties vertelt hij je alles over je actuele snelheid, je dagafstand en je totaalafstand. Bij de tijdfuncties kun je alles zien over rijtijd en totale rittijd.

Kopers die je voorgingen zijn zeer positief. Hij doet wat hij belooft en heeft dan ook een prima prijs-kwaliteitverhouding. Met zijn gunstige prijs heb je het gevoel met een kilometerteller fiets aanbieding te maken te hebben. Hij heeft een fraai design, is goed leesbaar en is handig te monteren.

 

Koop bij bol.com (€22.95)

 

 

 

 

Garmin Edge 1030

 

Dit is wel een hele luxe kilometerteller van Garmin, één van de grootste fabrikanten in navigatieapparatuur. Houd je van mooie, lange ritten met fietsvrienden, dan is dit wel helemaal de kilometerteller voor jou. Daarnaast toont hij je de beste routes op basis van door Garmin verzamelde informatie over miljarden kilometers.

Wanneer je in een groep fietst geeft hij je de mogelijkheid met je vrienden te communiceren. Op basis van voorgeladen berichtjes laat je hen weten, dat je bijvoorbeeld pech hebt. Of je laat ze weten, dat alles ok is en je zo weer bij hen aansluit. Ook geeft hij je een melding wanneer je een scherpe bocht nadert. Kortom, een kilometerteller die zeer uitgebreide informatie verstrekt.

Kopers van dit apparaat geven een zeer positief advies. Met name voor wat betreft het fraaie design en het geringe gewicht. Het beschikt over een prima scherm voor buitengebruik.

 

Koop bij bol.com (€469)

 

 

 

 

Sigma MySpeedy Dots ATS

 

Fiets je veel met je kind dan is deze vrolijke en trendy kilometerteller fiets draadloos wat voor hem of haar. Stoer om zelf te kunnen zien hoe snel je fietst en hoe groot de afstand is die je hebt afgelegd. Ook vertelt het je kind hoe snel de rittijd is geweest en hoeveel kilometers in totaal al zijn afgelegd.

Deze kilometerteller beschikt over een groot, goed leesbaar display. Hij kan je kind ook welkom heten bij het opstappen op de fiets met een individueel welkomstscherm. Hij toont bijvoorbeeld leuke smiley´s of hartjes bij het opstappen op de fiets. Daarnaast is deze kilometerteller eenvoudig te bedienen met één knop.

De review over deze kilometerteller voor kinderen was erg lovend. De eenvoudige bediening maakt deze zeer comfortabel voor het kind. Het in te stellen welkomstscherm maken het voor je kind een feest om te gaan fietsen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status