5 Beste Kindercamera’s Test van 2021

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Kindercamera’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je binnenkort op reis vertrekt met het gezin dan kun je jouw kind een leuke kindercamera aankopen. Op die manier kan je kind zelf een aantal leuke momenten op camera vastleggen en daar achteraf nog even van genieten. We hebben dan ook even een onderzoek verricht waarbij we de online reviews en het advies van de klanten bestudeerd hebben. Op die manier hebben we een top 3 kunnen samenstellen van de 3 beste kindercamera’s. En deze willen we jou dan ook graag even voorstellen. Zo zul je versteld staan van de kwaliteiten van de VTech Kidizoom Duo 5. Deze unieke kindercamera wordt aangeraden voor kindjes vanaf een leeftijd van ongeveer 3 jaar oud. Ook de Kodak Sport Camera mag zeker en vast niet onderdoen. Het is een degelijk apparaat dat je de mogelijkheid biedt om maar liefst 27 leuke en toffe foto’s te maken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Kindercamera’s koopgids

 

Als je een kindercamera wilt kopen voor je kind dan moet je met enkele belangrijke punten rekening houden. Zo moet de camera eenvoudig zijn om te gebruiken zonder dat je eerst een dikke handleiding moet doorlezen. Ze moeten ook tegen een stootje kunnen want kinderen laten wel al eens iets vallen. Het is ook leuk als ze beschikken over mogelijkheden om foto’s te bewerken. Natuurlijk wil je ook geen groot bedrag uitgeven aan zo’n camera.

Gebruiksgemak van een kindercamera

Het is beter als een kindercamera niet over teveel knoppen beschikt, je kind zal zich enkel maar verward voelen. Een aan- en uitknop is natuurlijk belangrijk, zodat je zoon of dochter het apparaat kan gebruiken. Je kunt zoeken naar een toestel die automatisch een foto neemt met flits wanneer het te donker is of als je kind al iets ouder is kun je een apparaat kopen waarvan je zelf de flits kunt instellen.

De beeldkwaliteit van een kindercamera is meestal niet uitstekend maar dat maakt niet uit voor kinderen. Zij zijn al tevreden als het toestel geluid maakt en uitgerust is met een beeldscherm waar ze de foto kunnen op zien. Een beeldscherm is ook heel belangrijk zodat ze meteen de foto kunnen bekijken die ze genomen hebben. Kinderen zijn van nature heel nieuwsgierig dus ze zullen zich kunnen bezighouden met het apparaat.

Koop ook geen camera die te groot is. Een kindercamera moet compact genoeg zijn zodat je kind het makkelijk kan meenemen op verplaatsing. Sommige modellen zijn net groot genoeg om in je broekzak te passen. Een kleine camera is ook makkelijk te bedienen door een kind die kleinere vingers en handen heeft.

 

Stevigheid van een kindercamera

Een kindercamera moet zeker tegen een stootje kunnen. Het ene kind is al wat wilder dan het andere en ze zullen al vlug gaan lopen met de camera in de hand. Het apparaat zal meerdere malen tegen de grond gaan dus je koopt best een stevig en stootbestendig apparaat. Sommige worden beschermd door een rubberen omhulsel.

Wat er ook nog interessant kan zijn is om een waterdichte camera te kopen. Je weet maar nooit waar je kind de camera zal laten vallen, misschien wel in een emmer met water. Het is ook mogelijk dat ze iets aan het drinken zijn en de drank over de camera morsen. Als je niet meteen een nieuwe camera wilt kopen zorg er dan voor dat de kindercamera waterdicht is.

Hoe steviger de camera, hoe zwaarder het ding ook zal zijn. Let daar op wanneer je de camera gaat kopen want je wilt geen te zwaar voorwerp kopen voor je kind. Ze moeten het nog makkelijk mee kunnen nemen.

 

Mogelijkheden van de kindercamera

Een kindercamera beschikt over mogelijkheden die zeker de aandacht van je kind zullen trekken. Denk maar aan de mogelijkheid om varkensneuzen of konijnenoren te plakken op het gezicht van mensen op je foto. De meeste camera’s komen met deze extra’s om foto’s makkelijk te bewerken op een grappige manier. Je kinderen zullen er zeker veel plezier aan beleven.

Sommige modellen beschikken over een spelletjes mode, ze kunnen dan spelletjes spelen op de camera zodat ze lang bezig blijven. Dit is vooral handig wanneer je op restaurant gaat of een lange rit voor de boeg hebt.

Kinderen zullen ook automatisch aangetrokken worden tot het design van een camera. Als de camera afbeeldingen heeft van de favoriete tekenfilm van je kinderen dan zullen ze zeker dit model verkiezen boven alle andere. Je kunt daar rekening mee houden wanneer je verschillende modellen vergelijkt.

Prijskaartje

De prijs hangt vooral af van de keuze tussen een speelgoedcamera en een meer professionele camera. De tweede zal natuurlijk duurder zijn maar de kwaliteit is beter en zo’n model is meestal bestand tegen water, schokken, stof en zelfs vorst. Iets oudere kinderen kunnen ook al leren om met professioneel model om te gaan, vooral omdat ze allemaal over een auto modus beschikken.

Een speelgoedcamera is een stuk goedkoper maar is ook minder stevig. De kwaliteit van de foto’s is niet optimaal maar het ontwerp zal meer gericht zijn op kinderen om hun aandacht te trekken. Neem een kijkje in de winkel om een interessante aanbieding te vinden maar je kunt ook een kindercamera kopen op internet. Deze zijn meestal goedkoper dan in de winkel maar je moet er wel nog verzendkosten bij rekenen.

 

5 Beste Kindercamera’s (Reviews) van 2021

 

Heb jij kinderen die ervan houden om foto’s te schieten? Dan kun je een leuke kindercamera aanschaffen, waarmee het kind eindeloos plezier kan hebben. Er zijn verschillende soorten te verkrijgen. Je hebt zelfs kindercamera’s voor peuters die je kunt aanschaffen. Je bent trouwens nooit te jong om passie voor iets te hebben. Bekijk de opties hieronder en kies de beste kindercamera.

 

1. VTech Kidizoom Duo 5.0 Megapixel

 

Ben je op zoek naar een uniek en persoonlijk geschenk voor je kind? Dan is deze degelijke kindercamera van het bekende merk VTech alvast een stap in de goede richting. De camera is beschikbaar in een roze en blauwe kleur en zal daardoor zowel meisjes als jongens meteen aanspreken.

Deze kindercamera wordt geleverd inclusief een handige koptelefoon en duurzaam polsbandje en is aanbevolen voor kindjes tussen 3 en 12 jaar oud. Het is een degelijke camera die je de mogelijkheid biedt om tot wel 1000 foto’s te maken. Verder kun je met deze camera ook filmen en het maximale geheugen ervan gaan uitbreiden. De kindercamera bevat ook een ingebouwde speaker en meerdere stemvervormers.

Een enkele koper vindt het echter wel jammer dat de camera niet oplaadbaar is en dat de batterijen wel bijzonder snel leeg zijn. Toch is de meerderheid van de klanten overtuigd van de voordelen en de unieke kwaliteit van deze prachtige kindercamera. Dit product staat garant voor heel wat leuke herinneringen en speelplezier.

Met deze VTech kindercamera haal je misschien wel een duurzaam en degelijk product in huis waarmee je je kinderen kunt verrassen. Of je nu kiest voor een blauw of roze exemplaar, beide kindercamera’s beschikken over heel wat mogelijkheden en opties.

Voordelen
Design:

deze kindercamera is beschikbaar in 2 verschillende doch hele vrolijke kleuren. Ideaal voor zowel jongens alsook meisjes.

Gebruiksgemak:

de camera is voorzien van een unieke camera waarmee je zowel foto’s alsook video’s kunt maken. Verder kun je gebruik maken van de stemvervormers, de gezichtsherkenning en het duidelijk leesbare kleurenscherm.

Speaker:

de camera is voorzien van een ingebouwde speaker zodat je naar je muziek kunt luisteren. Je krijgt er bovendien een handige koptelefoon zomaar gewoon bij.

Handig in gebruik:

het is mogelijk om het geheugen van de kindercamera te gaan uitbreiden en je foto’s te gaan bewerken.

Nadelen
Voeding:

de kindercamera functioneert op basis van batterijen die jammer genoeg niet oplaadbaar zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Kodak Sport Camera Wegwerpcamera

 

Met de Kodak Sport Camera kan jouw kind waardevolle momenten voor altijd vastleggen. Het is een wegwerp camera waarmee je in totaal 27 foto’s kunt maken. Het is waterdicht dus je kunt er ook onderwaterfoto’s mee maken tot wel ongeveer 15 meter diep.

Het heeft een rubberen behuizing en is daardoor ook schokbestendig, want het kan wel tegen een stootje. De camera heeft een heel eenvoudige bediening, want het is voorzien van enkele knoppen en het stelt zichzelf scherp. Het heeft een lens dat bestendig is tegen krassen of zonlicht.

De kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Dit product is licht van gewicht en heeft een compact design. Voor deze kopers is het een top product. Het enige minpunt dat enkele kopers aangeven is dat het te prijzig is.

Deze kindercamera is afkomstig van het bekende merk Kodak en is bovendien helemaal niet zo duur als het voorgaande product. Daardoor zou het wel eens één van de populairste modellen uit onze lijst kunnen zijn. Het lijkt ons een goed idee om de voor- en nadelen ervan even te bekijken.

Voordelen
Waterdicht:

deze kindercamera is helemaal waterdicht tot op een diepte van maar liefst 15 meter.

Schokbestendig:

de camera is afgewerkt met een rubberen behuizing en kan daardoor echt wel tegen een klein stootje.

Gebruiksvriendelijk:

met dit apparaatje kun je 27 leuke en grappige foto’s maken. Bovendien is de cameralens helemaal krasbestendig en is de bediening heel eenvoudig.

Nadelen
Matige kwaliteit:

niet alle kopers vinden de kwaliteit even top. Het is niet eenvoudig om selfies te maken en de beeldkwaliteit van de foto’s is eerder wazig.

Koop bij bol.com (€17.99)

 

 

 

 

3. AgfaPhoto LeBox 400 27opn

 

De 3 wegwerp camera’s met flitser zijn in 1 woord gewoon geweldig. Je kunt per camera 27 foto’s maken. In totaal maak jij dus meer dan 70 foto’s. Het heeft een ingebouwde flitser dat een bereik heeft van 4 meter.

Je kunt dit product voor binnen en buiten gebruiken, om de prachtigste foto’s mee te schieten. Heel handig voor wanneer je op reis gaat en geen waardevolle spullen wilt meenemen of voor wanneer je naar een feestje gaat en toch enkele foto’s wilt vastleggen.

Gezien de prijs van dit product, dan lijkt het alsof het niet behoort tot de categorie van goedkope kindercamera’s. Let wel dat je voor de prijs van dit product wel drie wegwerp camera’s krijgt.

De gebruikers vinden dat dit product handig in gebruik is en dat het van goede kwaliteit is. Een koper heeft ervaren dat niet alle 27 foto’s die geschoten zijn bedrukt waren.

Met de AgfaPhoto kindercamera haal je volgens de kopers echt wel een degelijk toestel in huis. Doordat het niet meteen het bekendste merk is, lijkt het ons ook een goed idee om even op zoek te gaan naar de sterke en eventueel minder sterke kanten van het product.

Voordelen
Flits:

dit model is uitgerust met een ingebouwde flits. Op die manier is het ook mogelijk om leuke en grappige foto’s te maken op momenten dat er minder licht aanwezig is.

Handig in gebruik:

deze kindercamera is een wegwerpcamera waarmee je tot wel 27 leuke foto’s kunt trekken.

Nadelen
Beeldkwaliteit:

volgens één enkele koper zijn niet alle foto’s even duidelijk. Bovendien bleken niet alle foto’s bedrukt te zijn.

Koop bij bol.com (€31.98)

 

 

 

 

4. Hello Kitty Camera

 

Is je kindje dol op Hello Kitty? En wil hij of zij ook alles vastleggen op camera? Dan is een product dat beide werelden combineert natuurlijk een echte aanbeveling. Met dit product haal je niet alleen een degelijke camera in huis maar bovenal ook een exemplaar dat is afgewerkt met een unieke Hello Kitty print.

De camera wordt aanbevolen voor kindjes tussen de leeftijd van 6 en 8 jaar oud en is voorzien van heel wat leuke licht- en geluidseffecten. Op die manier zal je kindje het gevoel krijgen alsof hij of zij met een echte camera aan het werk is.

Een blik op de verschillende online beoordelingen leert ons dat de klanten tot op heden alleen maar positief hebben gereageerd. Zo zijn er velen die een positief advies gegeven hebben over de kwaliteit en de prijs van dit product. Bovendien ziet de camera er heel aantrekkelijk uit en staat deze garant voor heel wat uurtjes spelplezier.

Het is niet altijd makkelijk om een uniek en geslaagd geschenk te vinden voor je zoon of dochter. Deze unieke Hello Kitty camera biedt niet alleen kwaliteit en een fraai design maar ook heel wat speelplezier. Hieronder alvast een kort overzicht van de voordelen en de nadelen ervan.

Voordelen
Budget:

wil je liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijke kindercamera dan is dit product alvast een goede aanbeveling.

Effecten:

de camera combineert moeiteloos heel wat leuke licht- en geluidseffecten waar je kindje zich urenlang kan mee bezighouden.

Leeftijdscategorie:

de camera wordt aanbevolen voor kindjes vanaf de leeftijd van 6 jaar oud maar zou eigenlijk ook wel al kunnen vanaf 4 jaar oud.

Nadelen
Weinig opties:

het is mogelijk dat sommige klanten misschien liever wat meer opties en mogelijkheden hadden gewild.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Silvergear Digitale Kindercamera

 

Door te kiezen voor dit product van Silvergear dan kies je voor een unieke digitale kindercamera. Je kunt kiezen tussen 2 kleuren namelijk een blauwe of een roze kindercamera. Daardoor kan het zowel voor meisjes als jongens als bijzonder aantrekkelijk worden ervaren.

Het is een behoorlijk compacte kindercamera die je makkelijk overal kunt meenemen of na gebruik moeiteloos kunt opbergen. De camera is makkelijk te bedienen en voorzien van een kindvriendelijk ontwerp. Daardoor is het ideaal vanaf de leeftijd van 5 jaar oud. Verder kun je genieten van een duidelijk leesbaar LCD scherm waarop je je foto’s en video’s kunt bekijken.

We merken dat sommige klanten echt helemaal dol zijn op deze unieke kindercamera en een positief advies geven over de kwaliteit en de degelijkheid. Echter is er ook een kleine minderheid van de gebruikers die zich ergert aan de kleine onderdelen en de kwetsbaarheid van deze kindercamera.

Silvergear is een vaste waarde op het gebied van kinderspeelgoed. Het loont dan ook de moeite om even een kijkje te nemen naar wat dit product allemaal te bieden heeft. Misschien is deze kindercamera wel het ideale geschenk om aan je zoon of dochter te geven.

Voordelen
Formaat:

het is een behoorlijk compacte kindercamera. Dat heeft als voordeel dat je de camera makkelijker kunt opbergen en overal mee naartoe kunt nemen.

Kindvriendelijk:

de grote knopjes en makkelijke bediening zorgen voor een kindvriendelijk product.

Nadelen
Slechte beeldkwaliteit:

een enkele koper is jammer genoeg niet overtuigd van de beeldkwaliteit van deze kindercamera.

Niet gebruiksvriendelijk:

verder vindt een kleine minderheid van de gebruikers het toestel ook helemaal niet zo gebruiksvriendelijk.

Koop bij bol.com (€24.99)

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

VTech Kidizoom Action Cam

 

De VTech Kidizoom Action Cam is het hippe product dat elk kind graag wilt. Een eigen camera met een leuke bijbehorende tas.

De draagtas is gemaakt van stevig materiaal en biedt bescherming aan de accessoires die je erin opbergt. Het heeft speciale vakken voor alle bijbehorende accessoires. De draagriem kun je eraf halen en je kunt het ook verstellen.

Een groot deel van de kopers is van mening dat dit product van goede kwaliteit is en dat het een leuk ontwerp heeft. Het heeft een mooie en handige tas waarin je alle accessoires kunt opbergen voor de Kidizoom camera. Op zo een manier kun je altijd alle spullen bij elkaar houden.

Het werkt perfect en zorgt voor eindeloos speelplezier bij het kind. Enkele minpunten die de gebruikers aangeven zijn dat de tas te groot is en dat er geen vakje voor de fietshouder is.

Indien je kind verzot is op het maken van foto’s en beelden dan is deze kindercamera van Vtech misschien wel eens het ideale geschenk. Houd er wel rekening mee dat het niet meteen één van de goedkoopste modellen is. Toch is Vtech een vrij bekend merk en wordt het door vele kopers ook gezien als veruit het beste merk.

Voordelen
Leeftijd:

dit model is het meest geschikt voor kinderen vanaf de leeftijd van 5 jaar.

Gebruiksgemak:

de kindercamera is volledig waterdicht waardoor het ook mogelijk is om leuke en grappige onderwaterfoto\'s te maken.

Comfort:

het is mogelijk om de kindercamera ook op je fiets of skateboard te monteren. Het apparaat wordt geleverd met een ingebouwde accu die je snel kunt opladen.

Hulpstukken:

bij de aankoop krijg je er een aantal leuke accessoires bij. Denk maar aan een polsbandje en zelfs een bevestigingsstuk om de camera op je fiets aan te sluiten.

Nadelen
Onderdelen:

volgens een aantal kopers zijn er heel wat kleine onderdelen aan de camera waardoor er toch wel toezicht nodig is.

Resolutie:

de resolutie van de kindercamera is best laag en bovendien kun je er maximaal 15 minuten film mee opnemen.

 

 

Happy Baby Camera

 

De Happy Baby Camera met zelfontspanner is het ideale speelgoed voor elke peuter. Dit product kan gebruikt worden voor kinderen tussen 1-3 jaar. Het is gemaakt van kunststof en is licht van gewicht, zodat het gemakkelijk is voor jouw peuter om ermee te spelen. Met dit product heeft het kind verschillende speelfuncties.

Zo heeft het een draaibare lens die een ratel geluid maakt. Het is een veilig product waarmee jouw kind zich eindeloos kan vermaken. Dit product wordt geleverd in een touchbox en komt niet met batterijen.

Voor dit product zijn er tot nu toe twee beoordelingen geplaatst. De kopers zijn op enkele minpunten na tevreden met dit product. Het is van goede kwaliteit en het heeft een leuk ontwerp. Het zorgt daarnaast voor eindeloos speelplezier. Enkele minpunten zijn dat het weinig uitdaging heeft en dat de onderdelen klein zijn.

Indien je op zoek bent naar een kindercamera voor heel jonge kindjes dan kunnen wij jou eventueel dit model van Happy People wel aanraden. De felle kleurtjes maken het meteen heel aantrekkelijk voor de allerkleinsten. Bekijk dit model dus zeker even aandachtig alvorens je besluit om het aan te kopen.

Voordelen
Leeftijd:

deze kindercamera is het meest geschikt voor kindjes vanaf de leeftijd van 1 jaar tot en met de leeftijd van 3 jaar.

Materiaal:

dit model is volledig gemaakt uit kunststof. Het is bijzonder stevig en vooral heel veilig zonder scherpe randjes en kantjes.

Handig in gebruik:

het apparaatje is voorzien van een zelfontspanner. Je kunt de lens draaien en bij deze beweging zul je meteen een rammelgeluidje horen. Verder beschikt het toestel over meerdere speelfuncties.

Nadelen
Weinig uitdagingen:

slechts één enkele gebruiker vindt dat het apparaat iets meer opties mocht hebben om de allerkleinsten langer bezig te houden.

Onderdelen:

een kleine minderheid van de kopers vindt het vervelend dat er een aantal kleinere onderdelen aan de kindercamera zitten.

 

 

Frozen Bubble Camera

 

Met de Frozen Bubble Camera heeft haast elk kind wel plezier. Dit product heeft een leuk design met als thema de bekende animatiefilm van Disney genaamd Frozen.

Dit product is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar. Het komt met een speciaal flesje Dulcop bellenblaassop die je in de camera moet overschenken. Hierna moet je gewoon simpel op de ontspanknop drukken om bubbels te maken. Je hebt de keus uit 5 verschillende vormen. Voor dit product heb je geen batterijen nodig.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het wel op een kindercamera aanbieding en dat kun je wel merken aan de reviews die er geplaatst zijn. De kopers zijn blij met dit product, want het zorgt voor eindeloos speelplezier en het heeft een leuk ‘Frozen’ ontwerp. Het ziet er grappig uit en is in het bijzonder een leuk product voor meisjes. Zij geven positief advies hiervoor.

Wil je liever niet zoveel geld spenderen aan een leuke en aantrekkelijke kindercamera dan kun je zeker dit model van Disney eens bekijken. Je zult versteld staan van de voordelige prijs in combinatie met het leuke design. Om te weten of dit ook daadwerkelijk het model is waarnaar jij op zoek bent, raden wij jou aan even mee te kijken naar de voor- en nadelen ervan.

Voordelen
Budget:

de kindercamera van Disney is voorzien van de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 kindercamera’s uit onze lijst.

Design:

de camera is afgewerkt met afbeeldingen uit de Disneyfilm Frozen. Dit zal meteen heel aantrekkelijk zijn voor veel kindjes.

Inhoud:

de camera heeft een volume van 60 ml.

Werkwijze:

met deze kindercamera kun je bubbels in alle vormen en maten tevoorschijn toveren. Bovendien heb je er helemaal geen batterijen voor nodig.

Nadelen
Kwetsbaar:

de kindercamera bevat een aantal kleine onderdelen en gaat bijzonder snel kapot.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status