Beste klopboormachine

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Klopboormachines test van 2021

 

Ben je al enige tijd op zoek naar een degelijke klopboormachine maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kan onze koopgids over klopboormachines misschien wel voor enige opheldering zorgen. Daarin proberen we zoveel mogelijk adviezen en tips te geven die je eventueel kunnen helpen in je zoektocht. Je kunt natuurlijk ook gewoon doorklikken naar onze top 3. Zo haal je met de Bosch PSB 18 LI-2 klopboormachine een meer dan degelijk apparaat in huis. Het is een krachtig apparaat waarmee je vooral heel wat zware klussen kunt uitvoeren. De Hitachi dv18dsdl Li-ion slide klopboormachine hoeft alvast niet onder te doen. Je zult merken dat het apparaat voorzien is van een bijzonder krachtige en duurzame Lithium-Ion batterij.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Klopboormachines koopgids

 

Een klopboormachine heb je nodig om door harde muren te kunnen boren zoals muren van baksteen of beton. Een gewone boormachine is niet krachtig genoeg om door deze materialen te boren. Met een klopboormachine zal de machine naast boren ook kloppen om de weerstand van de muur te verzwakken. Als je op zoek bent naar de beste klopboormachine dan is het een aanbeveling om met de volgende factoren rekening te houden: de boorhouders, de veiligheid, de accessoires en de kostprijs.

 

 

De boorhouders

 

Een boorhouder is de houder waar je de boor in vastmaakt om te kunnen boren. Tot hier is alles duidelijk en logisch. Er bestaan verschillende soorten boorhouders die je op een verschillende manier aanspant. Je kunt kiezen tussen een sleutel boorhouder, een snelspan of een SDS-plus.

Een sleutel boorhouder wordt geleverd met een sleuteltje waarmee je de boor moet aanspannen. Deze wijze is minder handig want je moet elke keer opnieuw de boor losdraaien als je een ander boortje wilt gebruiken. Je zult veel tijd verliezen en als je de sleutel verliest dan zit je natuurlijk met een probleem.

Een snelspan systeem is handig en vlug want je hebt geen nood aan gereedschap om de boortjes aan te spannen. Op die manier kun je vlugger van boortje wisselen om verschillende gaten te boren.

Tenslotte zijn er nog de SDS-plus boorhouders. Met dit systeem kun je een boortje eenvoudig in de houder vastklikken of verwijderen. De boor zit stevig vast zodat je veiliger te werk kunt gaan. Het nadeel is dat je enkel speciale boortjes kunt gebruiken voor dit systeem.

Je kunt de verschillende manieren vergelijken en de beste klopboormachine aanbieding kiezen voor jezelf.

 

 

Veiligheid van de machine

 

Het is belangrijk dat je aan je eigen veiligheid denkt tijdens het boren. Deze machines zorgen altijd voor een beetje risico, vooral als je kinderen hebt. Laat het apparaat nooit rondslingeren en kies voor een toestel met een kinderslot zodat je kinderen de machine niet kunnen inschakelen.

Verder is het nog belangrijk dat het toestel voorzien is van een veiligheidsslipkoppeling. Dit zorgt ervoor dat de boormachine automatisch uitschakelt wanneer de voor vastslaat. Op die manier loop je minder risico op ongevallen en bovendien is het voordelig voor de levensduur van je apparaat.

Zorg ervoor dat je geen gaten gaat boren in waterleidingen of elektriciteitsdraden. Je kunt dit makkelijk controleren door middel van een leidingzoeker. Je gaat met dit apparaat langs de muur en het geeft via een geluids- of lichtsignaal de leidingen en kabels aan. Misschien kun je meteen aanbiedingen vinden die beide apparaten verkopen in een set.

Kies voor een stevig apparaat dat bestand is tegen schokken en vallen. Houd er wel rekening mee dat dit kan zorgen voor een hoger gewicht. Hoe zwaarder het apparaat, hoe lastiger het zal zijn om voor een lange tijd te werken.

 

 

Accessoires van een boormachine

 

Er bestaan tegenwoordig veel klopboormachines die werken op een oplaadbare accu. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een model met een kabel. Elk heeft z’n voor- en nadelen. Een machine met een kabel kan niet uitvallen vanwege een lege accu maar je hebt wel altijd een stopcontact nodig in de buurt. Dit type is dus minder geschikt om mee te nemen op verplaatsing.

Een accuboormachine is normaal minder krachtig dan een model met kabel maar de technologie van de batterijen heeft een grote sprong vooruit gemaakt en haalt bijna hetzelfde krachtniveau als van een model met kabel. Het nadeel is dat je op een bepaald moment zonder stroom kunt vallen. Om dit op te lossen kun je een tweede batterij kopen als reserve.

Een andere nuttige accessoires is een draagkoffer om je klopboormachine mee te nemen. Deze koffers beschikken ook over de nodige ruimte om boortjes in te bewaren zodat je alles bij elkaar kunt bewaren. Deze koffers worden meestal aangeboden bij de aankoop van een boormachine.

Let er ook op of de klopboormachine voorzien is van een softgrip zodat het apparaat comfortabel is om te gebruiken. Zo zul je minder vlug last hebben van pijn in je handen, polsen of armen.

 

 

Prijs van een klopboormachine

 

Een klopboormachine is over het algemeen iets duurder dan een gewone boormachine. Dit komt omdat je ermee in harder materiaal kunt boren en omdat er dus een sterkere motor in zit. Je kunt nog altijd op zoek gaan naar goedkope klopboormachines, vooral online heb je een goede kans om interessante promoties te vinden.

In de doe-het-zelfwinkel kun je natuurlijk ook aanbiedingen vinden maar je moet dan wel een bezoekje inplannen aan de winkel. Als je online websites en producten vergelijkt dan kun je dit doen vanuit je woonkamer.

 

 

Klopboormachine reviews – top 5

 

 

Een klopboormachine is een variant van de elektrische boormachine. Deze boormachines zijn uitgerust met een hamerfunctie zodat ze makkelijker in baksteen of beton kunnen boren. Neem een kijkje naar de volgende vijf topproducten die we voor jou opgesomd hebben. Met onze informatie zul je zeker de beste klopboormachine kopen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Bosch PSB 18 LI-2

 

De Bosch PSB 18 LI-2 is een accu klopboormachine die geschikt is voor zware klussen zoals boorwerk in hout, staal en metselwerk maar bijvoorbeeld ook voor de bouw van een carport. Het toestel heeft een compact formaat en is licht van gewicht. Het apparaat wordt geleverd met twee 2,5 Ah Li-Ion batterijen en een oplader.

De machine is uitgerust met een anti-terugslag sensor zodat het onmiddellijk stopt en dus veiliger is om mee te werken. Dankzij het ergonomische design is het apparaat makkelijk te bedienen en het is voorzien van een borstelloze motor voor een langere levensduur.

Alle reviews geven een positief advies over de aankoop van dit product. Het ligt makkelijk in de hand en de klopfunctie is echt top. De extra meegeleverde batterij is een pluspunt want zo kun je blijven werken terwijl de eerste batterij oplaadt.

Om een degelijke klopboormachine te vinden, is het belangrijk om zoveel mogelijk modellen te bekijken en met elkaar te vergelijken. We zien dat dit model van Bosch op heel wat positieve reacties kan rekenen. Daardoor vermoeden we dat het misschien wel eens tot de populairste apparaten zou kunnen behoren.

Voordelen
Formaat:

je zult meteen merken dat het apparaat bijzonder weinig weegt en ook nog eens heel compact is. Dit maakt het comfortabel om er gedurende een lange tijd mee te werken.

Voeding:

het toestel werkt op basis van 2 bijzonder krachtige 2,5 Ah Li-Ion batterijen. Deze krijg je er bovendien bij de aankoop gewoon bij net zoals ook een adaptor.

Veiligheid:

het toestel is bijzonder goed beveiligd en is zelfs voorzien van een anti-terugslag sensor. Op die manier zal het apparaat bij de minste problemen meteen uitschakelen.

Nadelen
Budget:

momenteel zijn werkelijk alle kopers helemaal tevreden over dit product. Toch zou het prijskaartje eventueel een struikelblok kunnen zijn voor sommigen.

Koop bij bol.com (€214.91)

 

 

 

 

Hitachi dv18dsdl Li-ion slide

 

Deze klopboormachine van Hitachi werkt op een Lithium-Ion batterij en is uitgerust met een smalle softgrip voor comfortabel gebruik. Het toestel beschikt over een batterij indicator en het toerental kan traploos ingesteld worden. Het apparaat heeft een accuspanning van 18V en je kunt kiezen uit twee snelheden.

De batterij moet je 60 minuten opladen om het vol te krijgen en het toestel beschikt ook over verlichting voor het boorgat. Er worden twee batterijen meegeleverd om te kunnen blijven werken.

De enige koper die tot nu toe een review geplaatst heeft over dit product is er grotendeels tevreden over. Het is een krachtig apparaat die goed in de hand ligt en werkt naar behoren. Het enige minpunt is dat de batterijen indicator niet werkt bij het toestel van deze gebruiker.

Net zoals het voorgaande apparaat haal je ook met deze klopboormachine van Hitachi een krachtig toestel in huis. Dit model functioneert op basis van een sterke Lithium-Ion batterij die gedurende een lange periode meegaat. Het loont dan ook de moeite om de voor- en nadelen van dit product even te bekijken.

Voordelen
Accuspanning:

het toestel is voorzien van een 18 Volt accuspanning. Daarnaast heb je ook nog eens de mogelijkheid om een keuze te maken uit verschillende snelheidsstanden.

Voeding:

bij de aankoop van het apparaat zul je meteen merken dat er maar liefst 2 krachtige Lithium-Ion batterijen worden meegeleverd. Op die manier heb je altijd 1 als reserve.

Nadelen
Batterij-indicator:

volgens de gebruiker die een reactie heeft geplaatst, zou de batterij-indicator toch niet naar behoren blijken te werken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Makita DHP458RFE Heavy Duty

 

De Makita DHP45RFE Heavy Duty is een accu klopboormachine die een verhoogd toerental gebruikt om zo tot een betere productiviteit te komen. Je kunt dit toestel gebruiken om te boren, slagboren en schroeven. Je kunt kiezen tussen twee versnellingen en het apparaat is heeft een compacte vorm en is licht van gewicht.

Het toestel is uitgerust met een ergonomische handgreep om comfortabel te werken en beschikt over twee LED lampen zodat je kunt werken zonder last te hebben van schaduwen. Het apparaat is beschermd tegen stof en spatwater en werkt zelfs bij slecht weer. De Li-Ion batterij moet 22 minuten opladen. Het toerental kan ingesteld worden en de machine beschikt ook over een motorrem om veiliger te werken.

Over deze klopboormachine aanbieding zijn nog geen beoordelingen geschreven door gebruikers dus we kunnen je ook geen advies geven.

Op het gebied van gereedschap zul je merken dat Makita steeds een vaste waarde is. Voor heel veel kopers is het meteen ook veruit het beste merk. Dit apparaat is niet alleen krachtig maar zal ook gebruik maken van een bijzonder hoog toerental. Dit resulteert alleen maar in een nog betere productiviteit.

Voordelen
Comfort:

het toestel weegt behoorlijk weinig en is daarnaast ook vrij compact. Dit alles in combinatie met het ergonomisch gevormde handvat zorgt voor iets meer comfort.

Functie:

deze klopboormachine is krachtig genoeg om verschillende taken uit te voeren. Zo kun je het toestel gebruiken om te boren, schroeven en zelfs te slagboren.

LED lampen:

de twee krachtige en degelijke LED lampen zorgen ervoor dat het mogelijk is om verder te werken zodra het donker wordt.

Handig in gebruik:

het toestel is niet alleen bestand tegen spatwater maar zelfs tegen vuil en stof. Daarnaast is het mogelijk om het toerental in te stellen en is er zelfs een veilige motorrem voorzien.

Nadelen
Geen review:

momenteel zijn er nog geen online beoordelingen geplaatst. Dit maakt het voor ons niet zo eenvoudig om na te gaan of er eventuele minpuntjes zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

DeWalt DCD795M2 18V XR BL

 

De DeWalt DCD795M2 18V XR BL is een schroef- en klopboormachine die werkt op een Li-Ion batterij dus geen gedoe meer met kabels. Het toestel is uitgerust met Brushless motor technologie voor een efficiënte werking en het beschikt over twee snelheden. Het is een licht apparaat met een compacte vorm waarmee je ook in kleine ruimtes en plaatsen kunt werken. Het koppelmechanisme is instelbaar en beschikt over 15 standen voor meer precisie tijdens het schroeven.

Op de voet van het toestel bevindt zich een LED lampje zodat je het werkstuk kunt verlichten. De ergonomische handgreep zorgt voor meer comfort en de batterij is een schuifaccu die je snel en eenvoudig verwisselt. Het apparaat wordt geleverd met een multilader, een riemhaak, een magnetische bithouder en een stevige draagkoffer om het makkelijk overal mee naartoe te nemen.

Dit artikel is tot op heden nog niet beoordeeld geweest door een koper. Wees de eerste persoon om een review te plaatsen, dan kunnen wij een advies formuleren gebaseerd op de ervaringen van gebruikers.

Je kunt ook nog altijd opteren voor de klopboormachine van het bekende merk DeWalt. Dit toestel kun je niet alleen gebruiken als een degelijke klopboormachine maar tegelijk ook als een schroefboormachine. Het apparaat functioneert op basis van een bijzonder krachtige Li-Ion batterij die lang meegaat.

Voordelen
Koppelmechanisme:

je zult merken dat het mogelijk is om het koppelmechanisme te gaan instellen. Je kunt hierbij kiezen uit maar liefst 15 verschillende standen.

Formaat:

in tegenstelling tot sommige andere apparaten is deze klopboormachine bijzonder compact en licht van gewicht. Dit zal het meteen een pak comfortabeler maken om ermee te werken.

Handig in gebruik:

de voet van deze klopboormachine is uitgerust met een handig LED lampje. Dit maakt het mogelijk om de machine te verlichten.

Accessoires:

bij de aankoop van het artikel krijg je er meteen een aantal hulpstukken bij. denk maar aan een riemhaak, een multilader, een magnetische bithouder en een degelijke opbergkoffer.

Nadelen
Kostenplaatje:

ondanks het feit dat de koper er geen problemen mee heeft, vermoeden we wel dat het hoge prijskaartje voor sommigen een struikelblok zou kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Metabo SBE850

 

Ben je op zoek naar goedkope klopboormachines? Dan is de Metabo SBE850 echt iets voor jou! Dit toestel kan zowel links als rechts draaien en bereikt een maximale boordiameter van 20 mm in beton.

Het toerental bedraagt 3400 toeren per minuut en het apparaat wordt geleverd met verschillende accessoires zoals een snelspanboorhouder, een rubberen handgreep en een dieptegeleider.

Hoewel dit product aangeboden wordt tegen een goedkope prijs is het toch nog niet beoordeeld geweest door online kopers.

Wegens gebrek aan reviews is het voor ons niet mogelijk om je een advies te verschaffen over deze klopboormachine aanbieding.

In vergelijking met de andere 4 apparaten die we hiervoor besproken hebben, zul je merken dat deze klopboormachine van Metabo over de laagste prijs beschikt. Het is een degelijk en vooral krachtig apparaat dat je meteen tussen de goedkope toestellen zult kunnen spotten.

Voordelen
Boordiameter:

met dit toestel kun je zonder problemen een boordiameter bereiken van maar liefst 20 mm. Zelfs wanneer in beton.

Accessoires:

je kunt genieten van een aantal handige hulpstukken zoals een rubberen handgreep, een dieptegeleider en zelfs een degelijke snelspanboorhouder.

Handig in gebruik:

het apparaat haalt met gemak een ruim toerental van maar liefst 3400 toeren per minuut. Daarnaast is het mogelijk om zowel links alsook rechtsom te draaien.

Nadelen
Geen gebruikerservaring:

doordat er momenteel nog geen online beoordelingen zijn geplaatst, is er ook geen verdere informatie omtrent de gebruikerservaring.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Patrick De Winter
Patrick De Winter
5 months ago

Jammer dat er geen melding is van het max. toerental en het vermogen , Dewalt steek hier met kop en schouders bovenuit !

10top Team
Admin
10top Team
5 months ago

Hoi Patrick,

Bedankt voor de reactie op de tekst over de klopboormachines.
We gaan het bekijken en voegen eventueel bepaalde elementen aan de tekst toe.

Met vriendelijke groet,
het 10toptest.nl team

DMCA.com Protection Status