Beste koelbox

Laatste update: 03.06.20

 

Koelboxen test van 2020

 

Het assortiment aan koelboxen groeit gestaag en dat maakt de keuze er niet altijd makkelijker op. In onze koopgids bespreken we daarom enkele factoren die mogelijks een belangrijke rol kunnen spelen in het bepalen van de voor jou beste koelbox. Indien je echter niet zoveel tijd hebt en dringend op zoek bent naar een degelijke koelbox dan kun je ook gelijk verder scrollen naar onze top 3. Uit onderzoek is onder andere gebleken dat je met de Curver Koelbox kiest voor een degelijk en duurzaam product dat bovendien wordt aangeboden tegen een betaalbaar prijskaartje. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor de Mobicool B40 Compressor die gekenmerkt wordt door een eenvoudige rechthoekige vorm. Deze rechthoekige koelbox is bijgevolg makkelijk te plaatsen wat dan weer een pluspunt is als je die na gebruik wilt opbergen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Koelboxen koopgids

 

Of je nu met de camper op reis vertrekt of gewoon een dagje met vrienden gaat picknicken. Een koelbox is altijd een welkome aanbeveling. Toch is het belangrijk om de beste koelboxen met elkaar te vergelijken alvorens je een uiteindelijke keuze maakt. Zo zou je onder andere rekening kunnen houden met het nut, het formaat, het type, de werking en de extra functies van de koelbox. Daarnaast is het ook een goed idee om eventuele promoties en aanbiedingen niet uit de weg te gaan. Het is altijd leuk indien je met één van de goedkope koelboxen naar huis kunt gaan.

 

 

Wat is een koelbox en het nut ervan

Een koelbox zou je kunnen omschrijven als een soort van compacte en draagbare koelkast die je dan ook makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Zo kun je een koelbox meenemen wanneer je met het met hele gezin even een dagje naar het strand wilt. Maar ook wanneer je gaat kamperen of wanneer je met vrienden of familie van een gezellige picknick wenst te genieten. De koelboxen zijn doorheen de jaren natuurlijk al heel wat veranderd. Het zal dan niet verwonderen dat er vandaag de dag wel degelijk verschillende soorten op de markt zijn.

Daarnaast zul je ook rekening moeten houden met het formaat en de eventuele extra mogelijkheden waarover de koelbox beschikt. En wat dan met het prijskaartje? Ga je op zoek naar één van de goedkope koelboxen of mag het toch allemaal net iets meer zijn? Het kan daarom alvast een goede aanbeveling zijn om ook even de tijd te nemen om de verschillende online reviews te bekijken. Op die manier krijg je al een beter beeld van een bepaald type koelbox en of het al dan niet iets voor jou is. Veel succes!

 

De werking van een koelbox en het type

Het is ook handig om even rekening te houden met de werking van een koelbox. De werking van een koelbox hangt natuurlijk nauw samen met het type koelbox. Zo waren de eerste koelboxen echt bijzonder compact en licht van gewicht waardoor ze bijzonder handzaam werden. Dergelijke koelboxen werden dan van één of meerdere koelelementen voorzien, die je bijvoorbeeld de ganse nacht in de vriezer had gestopt. Dat wilde natuurlijk wel zeggen dat de, wanneer de koelelementen ontdooid waren, het effect van de koelbox ook meteen stopte.

Geleidelijk aan heeft men die koelelementen veranderd door een elektrisch koelsysteem dat rechtstreeks in de koelbox is ingebouwd. Daardoor weegt de koelbox misschien wel net iets meer maar anderzijds kun je de koelbox ook onbeperkt gaan gebruiken. Dergelijke elektrische koelboxen kun je in de wagen aansluiten op een netstroom. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een 12 of 24 Volt aansluiting afhankelijk van het type wagen, boot of kampeerwagen. Met andere woorden de werking van de koelbox is afhankelijk van het type. Of je kiest voor een conventioneel exemplaar met koelelementen of een elektrische exemplaar met bijbehorend koelsysteem.

 

Verschillende functies en kenmerken

Net zoals er verschillende soorten koelboxen op de markt gebracht zijn, zul je merken dat bepaalde exemplaren over net iets meer mogelijkheden en functies beschikken in vergelijking met andere koelboxen. Uiteraard zul je dat ook wel voelen in het uiteindelijke prijskaartje van het product. Toch kunnen bepaalde functies echt wel een meerwaarde bieden. Zo zijn er tegenwoordig ook heel wat koelboxen die over een warmhoudfunctie beschikken. En die er dus voor zorgen dat een zelfgemaakt soepje lekker warm blijft.

Daarnaast is een stevig handvat en meerdere opbergcompartimenten ook altijd een meerwaarde naar het comfort toe. Je zult ook heel wat koelboxen tegenkomen die de mogelijkheid hebben om ijsblokjes aan te maken. Kortom er zijn wel degelijk heel wat mogelijkheden maar probeer er rekening mee te houden dat dit gepaard gaat met een toename van de prijs.

 

 

Het formaat van de koelbox

Het is ook belangrijk om toch wel even stil te staan bij het formaat van de koelbox. Met het formaat bedoelen we vooral de inhoud of het volume. Om het formaat van de koelbox te bepalen, kan het handig zijn om met een aantal factoren rekening te houden. Voor hoeveel personen wil je de koelbox kunnen gebruiken?

Een gezin van 2 personen ten opzichte van een gezin dat uit 7 personen bestaat. Daarnaast is het ook handig om jezelf de vraag te stellen voor hoe lang je weggaat. Wanneer je een weekje gaat kamperen is een grote koelbox handiger dan een klein exemplaar. Bij een picknick kun je misschien wel met een kleine koelbox toekomen. Als je kiest voor een conventionele koelbox, houd er dan ook rekening mee dat je ruimte moet voorzien voor de koelelementen.

 

Mogelijke prijskaartje

Aangezien er verschillende koelboxen op de markt gebracht zijn, spreekt het voor zich dat er ook heel wat prijskaartjes mogelijk zijn. Zo beslis je helemaal zelf welk budget je wilt maar vooral kunt spenderen aan een degelijke koelbox. Ben je van plan om de koelbox regelmatig te gebruiken of zo nu en dan eens een keertje. Door rekening te houden met promoties kun je zomaar een koelbox aanbieding spotten.

 

Koelbox Reviews – Top 5

 

Ben je van plan om binnenkort met het voltallige gezin om kampeertrip te gaan dan kun je alvast uitkijken naar de beste koelbox. Een koelbox van 12v is altijd handig net zoals ook een koelbox voor in de auto of een campingaz koelbox een goede aanbeveling is. Verder zul je kunnen kiezen tussen een kleine koelbox maar je hebt uiteraard ook grotere exemplaren. Hieronder hebben we voor jou alvast 5 topproducten geselecteerd. We hebben hierbij niet alleen rekening gehouden met de online reviews van de klanten maar ook met het advies en de beoordelingen. Neem alvast even je tijd om de producten rustig te bekijken.

 

 

Curver Koelbox

 

Ben je op zoek naar goedkope koelboxen? Dan zul je vast en zeker dit product van het bekende merk Curver tegenkomen. Deze koelbox heeft een totaal volume van maar liefst 22 liter en is beschikbaar in 2 verschillende kleuren. Indien je liever een kleine of een grote koelbox aankoopt dan is dit ook mogelijk maar dan kan het prijskaartje lichtjes mee variëren.

De koelbox is voorzien van een stevig en comfortabel handvat zodat je het product makkelijk en snel kunt verplaatsen. De rechthoekige vorm maakt het ook iets makkelijker om de koelbox na gebruik op te bergen of ergens te plaatsen. Een inhoud van 22 liter is bijvoorbeeld werkelijk perfect als je eens een dagje naar het strand wilt gaan of wanneer je gaat picknicken.

Slechts een kleine minderheid van de gebruikers is niet volledig overtuigd van de kwaliteit van het apparaat. De meeste kopers zijn echter tevreden over de uitstekende kwaliteit en de correcte prijs van het toestel.

 

Koop bij bol.com (€23.95)

 

 

 

 

Mobicool B40 Compressor

 

In vergelijking met het vorige apparaat dat we  hierboven besproken hebben, haal je met dit product echt een grote koelbox in huis. De koelbox heeft een totale inhoud van maar liefst 40 liter en is afkomstig van het bekende merk MobiCool.

Dit product is eigenlijk een soort van hybride koelbox. Dit wil dus gewoon zeggen dat het over alle positieve eigenschappen beschikt van een thermo-elektrische koelbox en een compressor koelbox. Je kunt de koelbox zonder problemen op je 12V autolader aansluiten maar je kunt het apparaat ook gewoon aan een 230V stopcontact koppelen.

Ondanks de voordelen van het apparaat merken we toch ook wel wat ergernissen op bij sommige klanten. Zo is het gewicht voor sommige gebruikers echt wel wat te zwaar waardoor de koelbox echt onhandig wordt om deze te gebruiken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Coolzone Arctic

 

Met dit handige apparaat haal je zomaar een leuke koelbox aanbieding in huis. In vergelijking met de andere 5 topproducten uit deze lijst, zul je merken dat de koelbox aan een bijzonder mooi prijskaartje wordt aangeboden.

De koelbox is afkomstig van het bekende merk Coolzone en heeft een totale inhoud van maar liefst 24 liter. Dit maakt het apparaat vooral ideaal om mee te nemen naar het strand of wanneer je besluit te gaan picknicken. Het toestel is vervaardigd uit stevig en duurzaam kunststof en is zelfs voorzien van een comfortabel handvat. Daardoor kun je het apparaat makkelijk en snel verplaatsen.

Wanneer we een kijkje nemen naar de verschillende online beoordelingen dan kunnen we alleen maar vaststellen dat de meningen echter verdeeld zijn. Sommige gebruikers zijn helemaal overtuigd van het toestel terwijl andere klanten dan toch wel weer hun twijfels hebben.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Travellife TL32 Thermo-Elektrische 

 

Met deze thermo-elektrische koelbox haal je echt een degelijk en kwalitatief sterk apparaat in huis als we de online reacties mogen geloven. Het toestel is afkomstig van het bekende merk Travellife en heeft een totale inhoud van maar liefst 32 liter.

Het is een krachtig apparaat dat je makkelijk en zonder problemen kunt aansluiten op een 12V autolader. Maar je kunt het toestel ook probleemloos koppelen aan een 230V stopcontact. Het is een multifunctioneel toestel want dit apparaat dient niet alleen om voedsel te koelen maar ook te verwarmen. Bovendien weegt het toestel ook weinig en kun je het dankzij het handvat makkelijk verplaatsen.

De overgrote meerderheid van de kopers is duidelijk tevreden over het fraaie design en de kwaliteit van het apparaat. Andere gebruikers geven verder ook een positief advies over de kwaliteit ervan. Slechts een kleine minderheid van de klanten is net iets minder tevreden.

 

Koop bij bol.com (€79.99)

 

 

 

 

Tristar KB-7532

 

Tot slot is er ook nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze leuke Tristar koelbox. Net zoals het vorige toestel is ook dit product een thermo-elektrische koelbox. Dit wil dus zeggen dat het apparaat niet alleen kan koelen maar ook kan verwarmen.

De koelbox heeft een maximale capaciteit van maar liefst 26 liter en is dus ideaal wanneer je graag een dagje naar het strand wilt met het voltallige gezin. Je kunt de koelbox zonder problemen aansluiten op je 12V autolader maar ook een 230V stopcontact is geen enkel probleem. De koelbox heeft een mooie zwart/grijze kleur en is voorzien van een degelijk handvat.

De meeste kopers laten weten dat de kwaliteit van het apparaat echt wel uitstekend is. Verder werkt het toestel bijzonder goed en weegt het vrij weinig. Indien er toch een klein puntje van kritiek mag gegeven worden dan vindt een enkele koper het lawaai soms wel vervelend.

 

Koop bij bol.com (€89)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status