Beste koffiemolen

Laatste update: 03.06.20

 

Koffiemolens test van 2020

 

De meeste personen kunnen in de vroege ochtend echt wel genieten van een heerlijk kopje zelfgemaakt koffie. Met een degelijke en duurzame koffiemolen is het dan ook mogelijk om zelf je koffiebonen te malen. Op die manier wordt de smaak van de koffie nog iets sterker en intenser. Doordat er zoveel verschillende koffiemolens op de markt gebracht zijn, is het niet altijd eenvoudig om meteen een correcte keuze te maken. Wij kunnen jou dan ook enkel aanraden om eerst eens onze koopgids te raadplegen. Bekijk eventueel ook de top 3 van beste koffiemolens indien je gehaast bent om het juiste apparaat te vinden. Op de eerste plaats staat hier dan ook de Krups F203 koffiemolen. Het is een bijzonder krachtig apparaat dat uitgerust is met een vermogen van maar liefst 300 Watt. De Bosch MKM 6003 hoeft uiteraard helemaal niet onder te doen met een vermogen van 180 Watt. Bovendien werkt het toestel enkel wanneer het veiligheidsdeksel er correct wordt op geplaatst.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Koffiemolens koopgids

 

Met een koffiemolen kun je koffiebonen mooi fijnmalen om dan een lekker kopje verse koffie klaar te maken. Beslis zelf welk soort koffiemolen je wilt kopen en over welke functies het toestel moet beschikken. Hoeveel geld wil je er aan uitgeven en heb je er genoeg plaats voor? Maalt het apparaat met schijven of messen en zit er een doseerder bij? Je moet rekening houden met verschillende factoren bij de aankoop van een koffiemolen.

Soort koffiemolen en functies

 

Er bestaan twee soorten koffiemolens op de markt: handmatige koffiemolens en elektrische koffiemolens. Elektrische koffiemolens malen de koffiebonen automatisch fijn met een enkele druk op de knop en met handmatige toestellen moet je zelf de bonen fijnmalen. Dit kan heel tijdrovend zijn en je kunt ook pijn ondervinden aan je handen door het voortdurend ronddraaien van de hendel. Elektrische koffiemalers zijn ook preciezer dan handmatige maar zijn natuurlijk ook duurder.

Een belangrijke eigenschap van een koffiemolen is de instelbaarheid van de maalgraad. Bij sommige koffiemolens kun je zelf kiezen of je fijngemalen koffie wilt of als het iets grover mag gemalen zijn. Het hangt ervan af welk soort koffie je wilt klaarmaken. Bij goedkopere machines kan het probleem voorkomen dat ze niet fijn genoeg malen om een goede espresso te kunnen maken. Een grove maling voldoet wel nog voor moka of snelfilters.

De keuze van de beste koffiemolen voor jezelf hangt dus ook grotendeels af van het type koffie die je graag drinkt. Als je een grote liefhebber bent van espresso dan moet je kiezen voor een koffiemolen die de bonen goed fijn kan malen.

 

 

Hoe maalt de machine en welk toerental

 

De malers van een koffiemolen kunnen verschillen. Ze kun je kiezen tussen koffiemolens die werken met messen, conische maalschijven of keramische maalstenen. De goedkopere toestellen werken vooral met messen die de bonen in kleine stukjes snijden, niet echt geschikt voor het fijnere maalwerk. Er bestaan echter wel kwalitatieve toestellen met roestvrijstalen messen die gedurende de ganse levensduur van het apparaat scherp blijven.

Maalstenen en maalschijven daarentegen zijn de beste keuze voor fijnproevers. De bonen worden dan niet gesneden maar geplet met als gevolg dat het apparaat niet te heet wordt. Zo blijft de smaak van de bonen veel beter behouden en smaakt de koffie minder bitter.

Sommige koffiemolens kun je zelfs gebruiken om andere producten zoals noten of granen te vermalen. Je hoeft het dus niet enkel aan te kopen om te gebruiken voor koffiebonen.

Het toerental van je product is ook belangrijk. Als het toerental te hoog is dan kan je koffie verbranden wat zorgt voor een bittere smaak. Hoe sneller het apparaat maalt, hoe warmer het ook zal worden. Je kijkt dus best uit naar een toestel met een laag toerental, deze zijn preciezer, worden minder warm en maken ook minder geluid.

 

 

Is een doseerder nodig

 

Een doseerder biedt het grote voordeel dat je meerdere kopjes koffie van dezelfde sterkte kunt klaarmaken. Als het toestel beschikt over een automatische doseerder dan kun je gewoon eenmaal aan de hendel trekken en je krijgt een afgemeten hoeveelheid koffie. Dit kun je dan herhalen met de rest van de kopjes en zo hebben ze allemaal dezelfde sterkte en smaak. Dit is echter niet nodig als je enkel koffie zet voor enkele personen. Het is meer een vereiste voor mensen met een horecazaak.

Een doseerder kan ook voor extra schoonmaak zorgen omdat er altijd wel een beetje koffie naast valt. Daarmee komen we bij een ander punt: hoe makkelijk kun je de koffiemolen reinigen? Als je kiest voor een model met uitneembare onderdelen dan is het makkelijk om het apparaat te reinigen. Niet alle koffiemolens zijn zo gemaakt, vooral de goedkope modellen zijn meestal niet zo eenvoudig om schoon te maken. Gebruik sowieso geen zeep bij het schoonmaken van een koffiemolen want anders kun je wel eens koffie met een lichte zeepsmaak drinken.

Kostprijs

 

De prijs van een koffiemolen hangt volledig af van je eigen eisen. Er bestaan hele goedkope koffiemolens die perfect bij jou passen. De handmatige koffiemolens zijn over het algemeen goedkoper dan de elektrische. Ze nemen wat meer tijd in beslag maar maken geen geluid en sommige zijn geschikt om de bonen goed fijn te malen. Als je slechts af en toe koffie maakt voor bezoekers dan is zo’n toestel goed genoeg voor jou.

Als je een regelmatige koffiedrinker bent dan kijk je beter uit naar een elektrische koffiemolen. Je kunt vele mooie online aanbiedingen vergelijken op basis van de kracht, het soort messen of schijven en hoeveel lawaai het toestel maakt. Als je op zoek bent naar goede kwaliteit dan zul je er ook voor betalen.

 

 

Koffiemolen reviews – top 5

 

 

Ben jij iemand die van een kopje lekkere en verse koffie houdt? Dan is het zeker handig om een koffiemolen in huis te hebben. Met zo een koffiemolen kun je elke dag koffiebonen malen voor de heerlijkste en verse koffie. Er zijn verschillende merken en soorten koffiemolens te vinden. Kies uit de vijf hieronder de beste koffiemolen voor jou uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Krups F203

 

Met de Krups Koffiemolen F203 kun je 75 gram koffie fijn malen. De koffiemolen heeft een aan- en uitschakelaar en het heeft ook een deksel met een speciale veiligheidssluiting. Dit product heeft een vermogen van 300 Watt en weegt nog geen kilogram.

Een voordeel van dit apparaat is dat je niet alleen koffie erin kunt malen, maar je kunt er ook je kruiden of granen in malen. De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit. Het is gemaakt van stevig plastic en het is eenvoudig te gebruiken. Dit product is gemakkelijk schoon te maken, want je kunt het gewoon met een zachte kwast borstelen.

Er wordt positief advies gegeven voor dit product en het word zeker aangeraden door de meeste kopers. Voor de mensen die dat niet weten, kunnen het schoonmaken van dit product als moeilijk ervaren. Daarnaast is het voor enkele kopers nog lawaaierig.

Uit de beoordelingen blijkt dat heel wat mensen dit toestel in huis hebben waardoor je zou kunnen vermoeden dat het één van de populairste toestellen is. Dit komt omdat er meer voordelen zijn dan dat er nadelen zijn.

Voordelen
Goede prijs- kwaliteitverhouding:

voor de meeste kopers voldoet het product echt wel aan de verwachtingen en staat dit in verhouding met de prijs ervan.

Handig in gebruik:

met dit product kun je koffie maar ook kruiden of granen malen. Het beschikt over een aan- en uitknop en is voorzien van een deksel met een speciale veiligheidssluiting.

Nadelen
Onderhoud:

voor enkele kopers is het product toch net iets te duur en dit komt omdat het helemaal niet zo gemakkelijk schoon te maken is. Bovendien is het ook moeilijk om te legen.

Koop bij bol.com (€33.95)

 

 

 

 

Bosch MKM 6003

 

De Bosch MKM 6003 koffiemolen is geschikt om 75 gram koffie te malen. Dat is goed voor ongeveer 11 kopjes koffie. Dit product heeft een vermogen van 180 Watt en is voorzien van een veiligheidsdeksel.

Zonder dit veiligheidsdeksel zal de koffiemolen niet werken. Als je de reviews leest van de mensen die dit product al gekocht hebben, dan merk je dat de kopers tevreden zijn met dit product.

Het is van goede kwaliteit en het maalt de koffie fijn. Handig van dit product is dat je zelf kunt bepalen hoe fijn gemalen jij je koffie wilt. Je kunt er ook andere dingen mee malen zoals kruiden of granen.

Het product is klein en compact wat het gemakkelijk maakt om het op te bergen. Als je dat niet wilt doen is het ook mooi genoeg om op je keukenaanrecht te laten staan. Voor de meeste kopers is dit een top product. Sommige kopers vinden dit product wel kwetsbaar.

Dit is onder kopers een heel bekend merk en misschien wordt het zelfs door velen als het beste merk beschouwd. Dit komt omdat Bosch toestellen heel wat sterke punten hebben die we hieronder even kort bespreken. We laten ze volgen door de nadelen ervan.

Voordelen
Formaat:

deze koffiemolen van Bosch is eerder klein en compact maar dit zorgt er dan weer voor dat je het product gemakkelijker kunt opruimen. Of als je het op het aanrecht wilt plaatsen dan heb je niet zoveel ruimte nodig.

Gebruiksvriendelijk:

met dit apparaat kun je naast koffie ook granen en kruiden malen. De veiligheidsstop zorgt ervoor dat het toestel enkel werkt zodra je het deksel erop doet.

Nadelen
Kwetsbaar:

het is jammer genoeg niet zo eenvoudig om het product schoon te maken. Daarnaast is het volgens enkele kopers niet echt geschikt om meermaals na elkaar te gebruiken.

 

 

 

 

De’Longhi KG89

 

Met de De’Longhi KG89 – Koffiemolen kun je ongeveer 12 kopjes koffie malen. Handig van dit apparaat is dat je zelf kunt bepalen hoe fijn jij je koffie wilt hebben. Dat kun je doen met de maalgraad selector.

Dit apparaat heeft een dual safe systeem wat ervoor zorgt dat de maalstenen automatisch stoppen met malen wanneer het opvangbakje voor gemalen koffie of het reservoir weggehaald worden. Dit apparaat is gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden doordat het koffiebonenreservoir transparant en uitneembaar is.

Dit product heeft ook nog antislip voetjes zodat het apparaat op 1 plek blijft bij het malen van de koffie. Daarnaast heeft deze koffiemolen een mooie en luxe uitstraling.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product. Het is handig in gebruik en is van goede kwaliteit. Voor sommige kopers is het niet zo gemakkelijk om dit product te onderhouden en heeft het een te klein compartiment. Het behoort ook niet tot de categorie van goedkope koffiemolens.

Met de professionele koffiemolen van De’ Longhi kun je tot wel 12 kopjes koffie tegelijkertijd instellen. Van fijn tot grof, alles is mogelijk. Het enige dat je hoeft te doen is de gewenste maalgraad zelf instellen. Het strakke design in combinatie met de zilveren kleur maakt het tot een heel klassevol apparaat.

Voordelen
Veiligheidssysteem:

zodra je het opvangbakje of het bonenreservoir uit het apparaat verwijderd hebt, stopt het toestel meteen met malen.

Gebruiksvriendelijk:

met dit toestel kun je tot 12 kopjes koffie gaan instellen. Je kunt bovendien zelf de perfecte maalgraad bepalen. En het reservoir is uitneembaar en gemakkelijk schoon te maken.

Nadelen
Matige kwaliteit:

voor enkele gebruikers is het toestel te duur omwille van de matige kwaliteit. Het is niet alleen kwetsbaar maar het opvangbakje is moeilijk uitneembaar. Daarnaast zijn de verschillen in maalgraad helemaal niet zo groot.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hario Skerton

 

Met de Hario bonenmaler keramische koffiemolen Skerton kun je nu elke dag verse koffie malen. Dit is een koffiemolen waarbij je met de hand de koffie moet malen, het werkt dus niet elektrisch.

Je kunt zelf bepalen hoe fijn jij je koffie wilt door de maalgraad in te stellen. Het reservoir waarin de gemalen koffie valt is van glas.

Dit product kun je niet in de vaatwasmachine wassen. Je moet het dus met de hand wassen. De meeste kopers zijn tevreden met dit product. Het maalt de koffie goed en het is zeker handig dat je zelf je maalgraad kunt instellen. Het is ook nog een mooi design.

Helaas is de beschrijving niet in het Nederlands en moet je extra voorzichtig zijn bij het afwassen, omdat het reservoir van glas is. Daarnaast is het wel tijdrovend en duurt het langer voordat je koffie gemalen hebt in vergelijking met een elektrische molen.

Voor veel kopers is dit de ideale koffiemolen die je bovendien gemakkelijk kunt meenemen op reis. Op die manier kun je gelijk wanneer steeds van versgemalen koffie genieten. Het duurt misschien iets langer dan een elektrisch toestel maar dit heeft ook zijn charme die heel wat kopers waarderen.

Voordelen
Goede prijs- kwaliteitverhouding:

voor heel wat gebruikers voldoet het product volledig aan de verwachtingen en is het helemaal niet zo duur.

Eenvoudig te gebruiken:

deze koffiemolen in vergelijking met de vorige toestellen is niet elektrisch. Je moet dus de koffie met de hand malen maar dit heeft ook zijn charme. Je kunt bovendien wel de maalgraad gaan bepalen.

Nadelen
Glazen reservoir:

het opvangbakje waarin de koffie valt is van glas wat dus wil zeggen dat er gemakkelijker krassen kunnen op komen. En wanneer het valt is het ook stuk.

Tijdsduur:

doordat je bij dit toestel de koffie met de hand moet malen duurt het ook iets langer dan een elektrisch toestel. Voor sommige gebruikers is het dan ook eerder tijdrovend dan ontspannend.

Koop bij bol.com (€47.25)

 

 

 

 

Bestron AKM1405

 

De Bestron AKM1405 – Elektrische RVS Koffiemolen heeft een krachtige motor en is geschikt voor alle soorten koffiebonen. Het heeft een transparant reservoir dat goed is voor 60 gram koffie en een afneembaar deksel dat tevens als maatbeker kan fungeren. Het opvangbakje is transparant en ook uitneembaar.

Hierdoor is het gemakkelijk schoon te maken. Daarnaast heeft dit product antislipvoetjes waardoor het op 1 plaats blijft bij het malen van koffie. De kopers zijn redelijk tevreden met dit product, het is van goede kwaliteit en het is zeker wel een voordelige koop dus een koffiemolen aanbieding. Alleen maakt dit apparaat wel veel rommel.

Daarnaast kun je niet zelf instellen hoe grof de maling van de koffie moet zijn en is de koffie aan de bovenkant van het opvangbakje meestal groter dan wat op de bodem is. Sommige kopers vinden de kwaliteit van dit product matig.

Net zoals de koffiemolen van Bosch is ook dit toestel in het bezit van de laagste prijs. Dit hoeft uiteraard helemaal niet te betekenen dat het meer nadelen heeft. De krachtige motor zorgt ervoor dat het apparaat heel wat mogelijkheden heeft.

Voordelen
Goede prijs- kwaliteitverhouding:

bij heel wat kopers voldoet het product volledig aan de verwachtingen. Zij betalen dus ook zonder problemen de prijs van dit apparaat.

Gebruiksvriendelijk:

dankzij de krachtige motor waarover het apparaat beschikt, kun je vrijwel alle soorten koffiebonen gaan malen. Het afneembare deksel kun je ook gebruiken als een soort maatbeker. Bovendien beschikt het toestel over antislipvoetjes. Die zorgen ervoor dat het toestel altijd stabiel en heel stevig staat.

Onderhoud:

de koffiemolen beschikt over een transparant opvangbakje dat je er ook gemakkelijk kunt uitnemen. Hierdoor is het veel sneller schoon te maken.

Nadelen
Matige kwaliteit:

voor enkele gebruikers is het product eerder lastig in gebruik en maalt het helemaal niet fijn genoeg. Bovendien wordt het heel vuil tijdens gebruik.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status