Beste koortsthermometer

Laatste update: 27.05.20

 

Koortsthermometers test van 2020

 

Ben je op zoek naar een degelijke en duurzame koortsthermometer maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dat is volledig te begrijpen. Het aanbod vandaag de dag is behoorlijk ruim en de keuze daardoor niet altijd even makkelijk. Om het voor jou allemaal wat eenvoudiger te maken, zijn we dan ook alvast op zoek gegaan naar 3 hedendaagse topproducten. We hebben hierbij rekening gehouden met verschillende factoren zoals de online beoordelingen en het gebruiksadvies van klanten. Zo is gebleken dat je met de Braun ThermoSCan 7 IRT 6520 alvast voor een topproduct kiest. Makkelijk te bedienen en in een mum van tijd verschijnt het resultaat op het display. Ook de Nokia Withings koortsthermometer blijkt alvast een schot in de roos te zijn. Zo is het mogelijk om dit apparaat te gebruiken in combinatie met een gratis te downloaden app.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Koortsthermometers koopgids

 

Wat is een koortsthermometer en bestaat er zoiets als de beste koortsthermometers? Welke soorten bestaan er vandaag de dag en is er een verschil op basis van het display, de weergave en het eventuele geheugen? Dergelijke vragen kunnen een goede basis vormen voor het vinden van de voor jou ideale koortsthermometer. Het is daarom een goede aanbeveling om zoveel mogelijk exemplaren met elkaar te vergelijken en hierbij eventueel ook rekening te houden met aanbiedingen. Zo heb je de kans om met een koortsthermometer aanbieding huiswaarts te keren.

Wat is een koortsthermometer en het nut ervan

Een koortsthermometer is een handig apparaatje waarmee het mogelijk wordt om de lichaamstemperatuur van iemand te meten. Op die manier kun je vrij snel te weten komen of iemand koorts maakt en bijgevolg ziek is, of niet. Toch is het niet de bedoeling om de eerste de beste koortsthermometer aan te kopen. Je zult het misschien niet meteen verwachten maar er zijn wel degelijk verschillende exemplaren op de markt gebracht. Bedenk daarom waar je naar op zoek bent en hoe je de lichaamstemperatuur wenst te meten.

Het lijkt heel nutteloos maar toch zijn er heel wat mogelijkheden om de lichaamstemperatuur van iemand te meten. Je kunt dit rectaal doen, wat vooral bij kleine kindjes vaak gebeurt, maar je kunt ook kiezen voor oraal, het voorhoofd, via de oksel of gewoon door middel van speenvorm. Ben je op zoek naar een koortsthermometer die gekenmerkt wordt door een helder LCD display en wat vind je zelf belangrijk om weer te geven. Ook de aanwezigheid van een krachtige geheugenfunctie en de betrouwbaarheid van de metingen kunnen een doorslaggevende rol spelen voor heel wat klanten.

 

Metingen op basis van verschillende factoren

Gaan we even terug in het verleden dan werd koorts vaak gemeten door gebruik te maken van een kwikthermometer. Dergelijk type koortsthermometer is gebaseerd op het gebruik van de gelijknamige stof “kwik”. Echter is een kwikthermometer vandaag de dag niet langer toegestaan om de lichaamstemperatuur te meten vanwege de gevaren die kwik met zich meebrengt. Daarom is men op zoek gegaan naar heel wat andere manieren om de lichaamstemperatuur te meten. Vandaar de ontwikkeling van diverse soorten koortsthermometers.

Vandaag dag zijn er dan ook heel wat koortsthermometers die gebruik maken van infrarood om zo de lichaamstemperatuur te kunnen bepalen. Afhankelijk van het apparaat dat je besluit aan te kopen, zijn er dan ook thermometers die je rectaal of oraal kunt inbrengen. Vaak wordt dit als ongemakkelijk en niet comfortabel beschouwd. Daarom heeft men steeds nieuwe technieken op de markt gebracht en bestaan er vandaag ook de infrarood koortsthermometers die je gewoon even aan het voorhoofd dient te houden.

 

De geheugenfunctie

We raden daarnaast aan om ook even stil te staan bij de geheugenfunctie van de koortsthermometer. Zo bestaan er tegenwoordig exemplaren die in staat zijn om de resultaten van eerdere metingen op te slaan en te bewaren. 

Extra handig indien je bijvoorbeeld de lichaamstemperatuur van je kindje op regelmatige tijdstippen wilt controleren. Dat maakt het meteen ook een pak eenvoudiger om te zien of de koorts zakt, stabiliseert of in een bepaalde mate gestegen is. Houd er wel rekening mee dat dergelijke toestellen misschien niet meteen tussen de goedkope koortsthermometers te vinden zullen zijn.

Het display en de displayweergave

Ook het display en de displayweergave kunnen voor sommige klanten echt wel een doorslaggevende rol hebben. De meeste hedendaagse koortsthermometers zijn voorzien van helder en duidelijk leesbaar LCD display. Vervolgens verschijnt daarop vrij snel het resultaat van de meting dat in de meeste gevallen tot op 1 cijfer nauwkeurig na de komma wordt vermeld.

Echter zijn er ook heel wat koortsthermometers die meerdere gegevens kunnen weergeven. Denk maar aan de tijd, de datum of eventueel zelfs de kamertemperatuur. Houd er wel rekening mee dat dit niet bij eender welke thermometer het geval is. Dat dit dus echt wel een optie is.

 

Het type koortsthermometer

We hebben het misschien al even kort vermeld maar er bestaan dus wel degelijk verschillende soorten koortsthermometers. Zo kun je opteren voor de digitale koortsthermometer die gebruik maakt van een speciale sensor om koorts te kunnen opsporen. Het resultaat van de meting verschijnt dan ook binnen enkele seconden op het display. Dergelijke apparaten werken met behulp van krachtige batterijen. Ook de oorthermometer is een veel voorkomende variant. Handig en makkelijk om te gebruiken en daarnaast bijzonder betrouwbaar. Houd wel rekening met de hoge prijs.

Kies je voor een degelijke voorhoofdthermometer dan volstaat het om de thermometer gewoon even tegen het voorhoofd te houden. Vervolgens wordt de lichaamstemperatuur nauwkeurig gemeten en krijg je het resultaat in amper enkele seconden te zien. Daarnaast zijn er ook nog heel wat koortsthermometers die de lichaamstemperatuur via de anus, de oksel of eventueel de mond zullen meten. Handig in gebruik maar je hebt niet zo snel resultaat als met de vorige apparaten. Ook het speenmodel behoort tot de mogelijkheden en is een aanrader voor baby’s en jonge kindjes.

 

Koortsthermometer Reviews – Top 5

 

Of je nu kiest voor een digitale koortsthermometer of niet, beide apparaten kunnen bijzonder handig en praktisch zijn. We begrijpen dat het ruime assortiment het niet altijd makkelijk maakt om te kiezen tussen de verschillende koortsthermometers. Daarom zijn we zelf alvast op zoek gegaan naar 5 topproducten door rekening te houden met het advies en de reviews van gebruikers. Neem rustig de tijd om de opties hieronder even te bekijken en kies er vervolgens de beste koortsthermometer uit.

 

 

Braun ThermoScan 7 IRT 6520

 

Met deze Braun koortsthermometer kun je in een mum van tijd te weten komen of je kindje koorts maakt en hoeveel. Het is de ideale lichaams- en oor koortsthermometer afkomstig van het bekende en gewaardeerde merk Braun.

Het is een handige digitale koortsthermometer die met gemak de 9 laatste temperatuurmetingen kan onthouden en bewaren. Bovendien hoef je dankzij de voorverwarmde punt, geen schrik te hebben van een onaangenaam temperatuurverschil. De wegwerp lensfilters zorgen er dan weer voor dat je de koortsthermometer zonder problemen door verschillende personen kunt laten gebruiken.

Verder kun je genieten van een duidelijk leesbaar display dat voorzien is van nachtverlichting. Verder zul je een duidelijk licht- en geluidssignaal ontvangen wanneer blijkt dat de koortsthermometer niet correct geplaatst is. De meeste kopers kunnen de kwaliteit duidelijk waarderen alhoewel een enkele klant de prijs toch nog te hoog vindt.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Nokia Withings

 

Met deze lichaamsthermometer van het bekende merk Withings haal je niet meteen één van de goedkope koortsthermometers in huis. Toch lijken de meeste klanten zich niet meteen de ergeren aan het hoge prijskaartje.

De digitale koortsthermometer is in staat om koortsmetingen van maximaal 8 personen te gaan onthouden en bewaren. Het apparaat werkt in combinatie met een gratis app die je op je smartphone kunt downloaden. Vanaf dat moment gebeuren alle synchronisaties volledig automatisch. Het feit dat je geen contact moet maken met de huid, zorgt ervoor dat het product veilig en hygiënisch is wanneer het door meerdere personen gebruikt wordt.

Ondanks de hoge prijs, merken we toch vooral heel wat positieve online beoordelingen op. De meeste klanten geven niet alleen een positief advies over de uitstekende kwaliteit van de koortsthermometer maar ook over de gebruiksvriendelijkheid ervan.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Braun IRT 3030

 

Net zoals het eerste product zul je merken dat ook deze koortsthermometer geleverd wordt door het bekende merk Braun. In vergelijking met het vorige product, lijkt het hier wel om een koortsthermometer aanbieding te gaan vanwege het mooie prijskaartje. Het is de ideale oor- en lichaamsthermometer die bovendien volledig digitaal functioneert.

Deze infrarood koortsthermometer zorgt niet alleen voor nauwkeurige meetresultaten maar doet dit bovendien ook snel en efficiënt. Zo kun je in een mum van tijd te weten komen of je kindje al dan niet koorts heeft. Op het moment dat koorts gedetecteerd wordt, dan zul je dit merken aan de hand van een geluidssignaal.

Het is een degelijke koortsthermometer die makkelijk en snel te gebruiken is. Bovendien kun je makkelijk schakelen tussen Celsius en Fahrenheit en zal het product na 60 seconden volledig automatisch gaan uitschakelen. Kopers geven dan ook een positief advies over dit product alhoewel de kwaliteit voor sommigen iets beter had gekund.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Beurer FT90

 

In vergelijking met sommige andere koortsthermometers zul je dit apparaat vast en zeker in de categorie van de goedkope producten kunnen spotten. Het product wordt geleverd door het merk Beurer en is een degelijke digitale lichaamsthermometer.

De Beurer FT90 werkt op basis van infrarood waardoor je helemaal geen contact hoeft te maken met de huid. Dit maakt deze koortsthermometer niet alleen veilig maar ook een pak hygiënischer. De koortsthermometer is volledig kwikvrij en beschikt over maar liefst 60 geheugenplaatsen. Verder krijg je een signaal wanneer koorts waargenomen wordt en is het zelfs mogelijk om het volume van dit signaal te regelen.

Tot op heden kunnen we dan ook alleen maar positieve online beoordelingen van klanten op het product waarnemen. Zo zijn verschillende gebruikers niet alleen tevreden over de uitstekende kwaliteit maar ook over de duurzaamheid en de gebruiksvriendelijkheid van het product.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Webby Digital Contactloos Infrarood

 

Net zoals verschillende andere producten uit deze lijst, zul je merken dat ook deze koortsthermometer op basis van infrarood werkt. Daardoor hoeft er helemaal geen contact met de huid gemaakt te worden waardoor deze thermometer veilig en hygiënisch is.

De digitale koortsthermometer wordt geleverd door het merk Webby Digital en zorgt voor snelle en nauwkeurige meetresultaten. Ideaal om te gebruiken bij kinderen, baby’s, volwassen personen en zelfs bij huisdieren. Verder is het zelfs mogelijk om de temperatuur van bijvoorbeeld een flesje babyvoeding te maken. Kortom, een degelijke koortsthermometer met heel wat mogelijkheden en kenmerken.

Toch merken we heel wat verdeeldheid op wanneer we de verschillende online beoordelingen bekijken. Sommige klanten vinden het een topproduct terwijl anderen toch wel hun twijfels hebben over de kwaliteit en de nauwkeurigheid ervan.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status