fbpx

Beste labelprinter

Laatste update: 23.10.19

 

Labelprinters test van 2019

 

 

Labelprinters koopgids

 

Ben je al enige tijd op zoek naar een degelijke labelprinter? Dan zul je misschien ondertussen het bos door de bomen niet meer zien. Het is een goede aanbeveling om zoveel mogelijk toestellen en aanbiedingen met elkaar te vergelijken. Maar probeer je dan eventueel te focussen op een beperkt aantal factoren. Denk maar aan het prijskaartje ervan, de mogelijkheden en het gebruiksgemak. Verder is het natuurlijk ook belangrijk dat je perfect weet wat er bedoeld wordt met een labelprinter. Ga eventuele promoties alvast niet uit de weg. Want je weet maar nooit dat je ergens nog een aantrekkelijk labelprinter aanbieding tussen de beste labelprinters.

 

 

Wat is een labelprinter en de voordelen ervan

 

Wanneer je van plan bent om een labelprinter aan te kopen dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je weet waarvoor je dit toestel kunt gebruiken. Eigenlijk zegt de naam van het apparaat “labelprinter” al voldoende. Een labelprinter is dus een bijzonder degelijk apparaatje dat je zonder problemen kunt gebruiken om een stukje tekst op één of ander zelfklevend label te printer. Het hoeft uiteraard geen tekst te zijn maar het kan ook om een afbeelding gaan. Dat kies je dan uiteraard helemaal zelf.

Een labelprinter is dus een toestel dat je met gemak bij jou thuis kunt gebruiken. Maak je bijvoorbeeld vaak verschillende soorten jam of confituren. Dan kun je vanaf nu via een zelfklevend label de naam van de jam of de confituur op elk potje kleven. Uiteraard wordt een labelprinter ook in heel wat andere situaties steeds vaker gebruikt. Denk maar aan gelijk welke winkel wanneer er prijslabels moeten gemaakt worden. Of bijvoorbeeld op kantoor of in de bibliotheek zodat je een onderscheid kunt maken tussen de verschillende archieven.

Ook in een laboratorium kan een labelprinter ook vast en zeker van pas komen. Zo kun je de verschillende buisjes en potjes allemaal van een naam voorzien met behulp van een zelfklevend label dat je bedrukt hebt. Met een labelprinter spaar je dan ook meteen heel wat tijd uit dan wanneer je het allemaal nog zelf zou moeten schrijven.

 

 

Het prijskaartje van een labelprinter

 

Je zult versteld staan maar een degelijke labelprinter hoeft eigenlijk helemaal niet zo duur te zijn. Zo heb je al heel wat goedkope labelprinters die heel wat opties en mogelijkheden aanbieden. En waarvoor je amper 20 of 25 euro hoeft te betalen. Uiteraard bestaan er ook heel wat toestellen die wel met gemak de 400 euro of meer bereiken. Je kiest uiteindelijk zelf hoeveel geld je er wilt en kunt aan spenderen maar voor particulier gebruik hoeft het meestal niet meteen het duurste toestel te zijn.

Om het voor jou allemaal wat gemakkelijker te maken, is het een goed idee om jezelf op voorhand een aantal vragen te stellen. Is het de bedoeling om de labelprinter regelmatig te gebruiken of zo nu en dan eens een keertje sporadisch. Daarnaast kan het ook helpen om voor jezelf uit te maken welke functies je echt noodzakelijk vindt en welke opties je overbodig vindt. Door ook een bedrag vast te stellen dat je bijvoorbeeld maximaal wilt spenderen, kun je natuurlijk ook veel gerichter op zoek gaan.

 

 

Thermisch printen of thermische overdracht

 

Het lijkt misschien heel vreemd om het te vernoemen. Maar toch is het een goed idee om in je zoektocht naar de ideale labelprinter ook even rekening te houden met de printwijze. Niet alle labelprinters printen de labels namelijk op dezelfde manier. Zo kun je kiezen om direct thermisch te printen maar je kunt ook opteren voor een thermische overdracht. Wanneer je besluit om thermisch te gaan printen dan heb je meteen ook nood aan warmtegevoelige printmedia.

Besluit je echter om te kiezen voor een thermische overdracht dan heb je deze warmtegevoelige printmedia niet nodig. Dit komt vooral omdat er tijdens een thermische overdracht gebruik gemaakt wordt van een handig waslint dat ook wel waxribbon genoemd wordt. Beide printwijzen bieden voor- en nadelen. Zo is het voordeel van thermisch printen bijvoorbeeld dat je geen extra geld hoeft uit te geven om een waxribbon of waslint aan te kopen. Een nadeel bij thermisch printen is dan weer dat de inkt steeds meer zal vervagen na verloop van tijd. Bij de thermische overdracht heb je meer mogelijkheden maar moet je wel een waslint aankopen.

 

 

Extra kenmerken en accessoires

 

Je zult merken dat de meeste labelprinters eigenlijk op zichzelf staande toestellen zijn. Toch is het ook mogelijk om een labelprinter aan te kopen die over meerdere aansluitingsmogelijkheden beschikt. Op die manier is het mogelijk om de labelprinter bijvoorbeeld aan je laptop of je tablet te gaan koppelen. En dat kan altijd best handig zijn. Houd er wel rekening mee dat het meteen ook iets duurder zal zijn in de aankoop. Kortom er zijn verschillende mogelijkheden en daarom is het belangrijk om de diverse labelprinters met elkaar te vergelijken alvorens je er eentje koopt.

 

 

Labelprinter Reviews – Top 5

 

 

Het is niet altijd eenvoudig om op zoek te gaan naar de beste labelprinter aangezien er vandaag de dag heel wat modellen op de markt gebracht zijn. Zo zijn er verschillende formaten en heb je labelprinters die net iets meer opties hebben dan andere en daardoor niet meer tot de goedkope labelprinters behoren. Door de reviews en het advies van de klanten eens grondig te bestuderen, is het ons gelukt om 5 topproducten te selecteren. Bekijk deze eens rustig en wie weet zit er wel een labelprinter aanbieding tussen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Dymo 450 LabelWriter

 

Deze labelprinter is afkomstig van het bekende en vooral enorm gewaardeerde merk DYMO. Het apparaat heeft een zwarte kleur met hier en daar een zilver accent waardoor het geheel er bijzonder modern en stijlvol uitziet.

De printer heeft een resolutie van maar liefst 600 x 3000 pixels en een maximale printbreedte van ongeveer 5,84 cm. Het toestel ondersteunt ook verschillende Windows versies van Windows 7 en 8 tot zelfs Windows Vista. Verder ondersteunt deze labelprinter ook nog eens het Mac besturingssysteem.

We merken hoofdzakelijk positieve reacties op van klanten. Zo vinden heel wat gebruikers het een bijzonder gebruiksvriendelijk apparaat met een correcte prijs-kwaliteitverhouding. Een kleine minderheid van de kopers vindt de prijs van dit toestel echter toch net een tikkeltje te hoog.

 

Koop bij bol.com (€91)

 

 

 

 

Dymo LetraTag LT-100H

 

Net zoals het voorgaande apparaat is ook deze labelprinter afkomstig van het ondertussen bekende merk DYMO. Toch zul je dit apparaat eerder tussen de goedkope labelprinters vinden omwille van de zeer voordelige prijs ervan.

Het toestel is iets compacter in vergelijking met het vorige apparaat en daardoor dus eenvoudig op te bergen of mee te nemen. Deze labelprinter is voorzien van een Belgisch azerty toetsenbord. Het is mogelijk om dingen zoals het lettertype, letterstijlen en de kleuren aan te passen. Bovendien krijg je altijd eerst een afdrukvoorbeeld te zien.

Voor een aantal kopers blijkt het een kwetsbaar toestel te zijn dat daardoor voor hen toch net iets te prijzig is. Toch is de overgrote meerderheid van de gebruikers duidelijk helemaal overtuigd van de vele voordelen en de mogelijkheden ervan. Kortom, het lijkt ons een goed idee om het zelf even uit te testen.

 

Koop bij bol.com (€27.99)

 

 

 

 

Brother PT-D210VP Qwerty

 

Indien je op zoek bent naar een labelprinter aanbieding dan loont het vast en zeker de moeite om dit product van het merk Brother eens aandachtig te bestuderen. In vergelijking met het voorgaande toestel is deze labelprinter voorzien van een Qwerty toetsenbord.

Dankzij de verschillende ingebouwde sjablonen en ontwerpen is het toestel werkelijk ideaal om in kantoren te gebruiken. Verder is het mogelijk om zaken zoals symbolen en lettertypes aan te passen. Het is een compact toestel dat je dus ook eenvoudig kunt opbergen en verplaatsen. Je zult merken dat er in een mum van tijd labels worden afgedrukt tot maar liefst 12 mm breed.

We merken op dat de meningen bij dit toestel toch eerder een beetje verdeeld blijken te zijn. Zo zijn er heel wat kopers die laaiend enthousiast zijn over de goede kwaliteit en de voordelige koop ervan. Andere gebruikers merken op dat je toch wel vaak de batterijen hoeft te vervangen en dat ook de navulling toch wat duur blijken te zijn.

 

Koop bij bol.com (€37.99)

 

 

 

 

Epson TM-T20II (002) Thermisch POS

 

Deze labelprinter is afkomstig van het alombekende merk Epson dat ondertussen een gevestigde waarde is op het gebied van printers. Het is een POS printer die over een maximale resolutie beschikt van wel 203 x 203 pixels.

Het apparaat werkt in combinatie met een AC stroombron en beschikt over een stroomverbruikt dat rond de 1800 mA ligt. De dichtheid van de karakters bij dit type labelprinter ligt rond de 22,6 tekens per inch.

Op dit moment is er nog maar één enkele review geplaatst. Toch blijkt de koper duidelijk helemaal overtuigd te zijn van de voordelige koop en de uitstekende kwaliteit. Verder laat de gebruiker ook duidelijk weten dat het een bijzonder duurzaam apparaat blijkt te zijn.

 

Koop bij bol.com (€145)

 

 

 

 

Zebra GK420D Direct Thermal

 

Indien je deze labelprinter van het merk Zebra opmerkt dan zul je toch net iets meer budget hoeven te voorzien omwille van de iets hogere prijs.

Het is een Thermo printer met een formaat van maar liefst 171 x 152 x 209 cm die in een mum van tijd kan zorgen voor mooi afgewerkte labes. Ideaal om als particulier te gebruiken of in kantoren te plaatsen. Verder is er ook nog een aansluiting voorzien om met een USB te werken indien je dit wenst.

Doordat er nog geen reacties geplaatst zijn, is het voor ons bijzonder moeilijk om jou verder advies te geven over de gebruikerservaring van het toestel. De hoge prijs zou eventueel als een struikelblok kunnen beschouwd worden maar laat je hierdoor echter helemaal niet afschrikken.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status