fbpx

Beste leeskussen

Laatste update: 23.10.19

 

Leeskussens test van 2019

 

Of je nu op de bank of in bed nog even van een goed boek of tijdschrift wilt genieten, een leeskussen kan dan best wel een goede aanbeveling zijn. In onze koopgids over leeskussens proberen we jou dan ook enkele belangrijke tips en richtlijnen aan te bieden. Zo wordt de zoektocht naar het voor jou ideale leeskussen een pak makkelijker. Verder kun je ook altijd verder scrollen naar onze top 3 waarin we jou de 3 best beoordeelde leeskussens voorstellen. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor het Ducky Dons Antraciet leeskussen waardoor je een correcte lichaamshouding kunt aannemen tijdens het lezen. Met het Ducky Dons Wit leeskussen mag je zeker zijn van een evenwaardig alternatief. Of je het nu gebruikt in de sofa of in bed, het kussen biedt heel wat mogelijkheden. Ook wanneer je bijvoorbeeld naar je favoriete tv-serie wilt kijken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Leeskussens koopgids

 

Het is belangrijk om altijd een correcte lichaamshouding te hanteren. Dit zal je heel wat pijnlijke gewrichten kunnen besparen. Een degelijk leeskussen is dan ook een goede aanbeveling. Om een keuze te kunnen maken uit de beste leeskussens is het belangrijk dat je tijdens het vergelijken rekening houdt met een aantal zaken. Denk bijvoorbeeld maar aan de kostprijs, het materiaal en de mogelijkheden ervan.

 

 

Het nut van een degelijke leeskussen

 

Je hebt het misschien wel al eens meegemaakt dat je op de bank zit of in bed ligt en ondertussen probeert te genieten van een heerlijk boek. Je zult snel merken dat de eerste krampen en klachten optreden. Denk maar aan de typische krampen in je arm of de klachten in je schouders, nek en rug. Een correcte lichaamshouding is niet alleen belangrijk tijdens het slapen maar ook wanneer je een boek leest, een film bekijkt of een spelletje op de iPad speelt.

Met een leeskussen kun jij die klachten verminderen en zelfs voorkomen. Een leeskussen zorgt ervoor dat jij van een goed boek of film kunt genieten maar tegelijk toch nog van een correcte lichaamshouding verzekerd bent. Bovendien hoef je een leeskussen niet enkel en alleen te gebruiken wanneer je leest of met je iPad bezig bent. Sommige modellen kun je namelijk ook gebruiken tijdens het slapen. Je zult het vrij snel merken dat bepaalde leeskussens net iets meer mogelijkheden hebben dan andere. Uiteraard zal het niet verwonderen dat ook de uiteindelijke prijs hierdoor zal bepaald worden.

 

 

De kostprijs

 

In je zoektocht naar het voor jou beste leeskussen zul je snel opmerken dat er heel wat verschillende prijskaartjes waar te nemen zijn. Zo heb je heel wat goedkope leeskussens die rond de 20 euro schommelen maar er zijn ook heel wat modelletjes van 50 euro of meer. Het is daarom belangrijk om op voorhand reeds met een aantal dingen rekening te houden. Je kunt bijvoorbeeld op voorhand een bedrag afspreken dat je maximaal wilt en vooral kunt uitgeven. Verder is het ook een goed idee om na te denken of je het kussen vaak gaat gebruiken of toch eerder sporadisch. Indien je het slechts 2 keer per maand gebruikt, dan hoef je geen kussen van 50 euro aan te kopen.

Het kan daarnaast ook wel een goed idee zijn om eventjes een kijkje te nemen in de vele reviews die kopers geplaatst hebben. Vaak zul je daar nog een aantal bruikbare tips vinden en advies krijgen over bepaalde producten. Zo kun jij weten of een bepaald leeskussen al dan niet iets voor jou is. Wij raden jou ook aan om zoveel mogelijk de promoties in de gaten te houden. Je weet nooit of je op die manier wel een leeskussen aanbieding kunt spotten die volledig aan je wensen voldoet.

 

 

Het materiaal

 

Het lijkt misschien niet zo belangrijk om eventjes stil te staan bij de materiaalsoorten maar dit is het toch zeker wel. Een leeskussen kan namelijk uit verschillende materialen gemaakt zijn en bij sommige modellen zal men zelfs meerdere materiaalsoorten met elkaar gaan combineren. Zo zijn er heel synthetische kussen waarvan de vulling uit dons bestaat en de tijk uit bijvoorbeeld katoen. Deze modellen bieden dus voldoende ondersteuning en zijn daardoor ideaal om te gebruiken in bed of tegen een wand. Tegelijkertijd zijn ze ook voldoende zacht om te gebruiken tijdens het slapen.  

Verder bestaan er ook heel wat leeskussens die gemaakt zijn uit kunststof. Dit zul je vaak tegenkomen in de leeskussens die speciaal voor kinderen ontworpen zijn. Kunststof is bovendien ook heel gemakkelijk te onderhouden wat dus ideaal is als je kinderen hebt. Deze kussens kunnen bovendien ook gebruikt worden om een iPad of een e-reader op te plaatsen zonder dat hierbij een verkeerde lichaamshouding wordt aangenomen.

 

 

De kenmerken en de opties

 

Het zal je al vrij snel opvallen dat sommige leeskussens over net iets meer mogelijkheden beschikken in vergelijking met sommige andere modellen. Zo zijn er heel wat aanbiedingen die voorzien zijn van een afneembare hoes. Dit is echt wel een aanbeveling want het maakt het onderhoud iets gemakkelijker. Je hoeft er enkel maar de hoes af te halen en die in de wasmachine te stoppen. Op die manier blijft het kussen hygiënisch en proper. Bovendien kun je dan ook zelf de kleur van de hoes kiezen en er zo een persoonlijke toets aangeven.

Indien het kussen niet over een hoes beschikt, dan raden wij jou aan om voor een leeskussen te kiezen dat je gemakkelijk in de wasmachine en de droogtrommel kunt stoppen. Het is nu eenmaal belangrijk dat het kussen altijd proper en hygiënisch blijft. Verder zijn heel wat leeskussens ook voorzien van handige opbergvakjes. Je kunt hier je bril, je balpen of eventueel een oplader in bewaren. Op die manier heb je de belangrijkste dingen altijd bij de hand.

 

 

Leeskussen Reviews – Top 5

 

 

Als je ook graag leest dan weet je dat het heel belangrijk is om een goede lichaamshouding aan te nemen. Zoniet zul je vrijwel altijd last hebben van spierpijn in de hals en de schouders. Een leeskussen kan je hierbij helpen. Kies daarom enkel het beste leeskussen en bekijk onze opties hieronder.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Ducky Dons Antraciet

 

Als je dol bent op lezen dan is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je een goede lichaamshouding hanteert. Dit is niet alleen belangrijk als je bijvoorbeeld in een stoel een boek leest. Het is daarnaast evenzeer belangrijk als je voor het slapengaan in je bed nog graag wat leest.

Een leeskussen helpt je die ideale houding aan te nemen. Met de leeskussenhoes kun je bovendien je leeskussen extra gaan beschermen. De hoes kun je er heel gemakkelijk gaan afnemen waardoor wassen geen enkel probleem is. Dit product is beschikbaar in verschillende kleuren waardoor je het gemakkelijk in het interieur kunt laten passen.

Ondanks het feit dat het product wel heel duur is volgens sommige kopers, blijkt toch iedereen overtuigd van de kwaliteit ervan. De goede vulling zorgt ervoor dat het kussen werkelijk veel comfort biedt tijdens het lezen. Bovendien beschikt het over een fraai design.

 

Koop bij bol.com (€29.95)

 

 

 

 

Ducky Dons Wit

 

Met het ducky dons leeskussen kun je vanaf nu 100 procent genieten van een goed boek. Je kunt het kussen gemakkelijk in bed gebruiken of tegen een wand plaatsen. Het is bovendien ook geschikt om tv te kijken.

Het product heeft een witte kleur en is gemaakt uit synthetisch materiaal. De tijk is dan weer gemaakt uit katoen. Het kussen is heel stevig en biedt daardoor veel comfort tijdens het lezen van een boek of tijdens het tv kijken. Bovendien is dit kussen geschikt voor elk type slaper. Je mag het ook zonder problemen in de wasmachine en in de droger stoppen. Kortom dit lijkt ons een echte leeskussen aanbieding.

Uit enkele beoordelingen blijkt dat de kopers niet echt overtuigd zijn van de stevigheid van het kussen. Het voelt voor hen niet goed aan. Toch zijn de meeste kopers overtuigd en geven zij ook positief advies over de kwaliteit ervan. Het kussen is heel stevig en daardoor juist heel comfortabel tijdens het lezen.

 

Koop bij bol.com (€55)

 

 

 

 

Bookmonster Groen

 

Met dit bookmonster leeskussen kun je er voor zorgen dat ook je kind een perfecte houding aanneemt. Bovendien is het product heel licht van gewicht waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is.

Het kussen is gemaakt van kunststof en heeft een groene kleur. Het ziet eruit als een schattig monstertje waardoor het voor kinderen meteen heel toegankelijk wordt. Het product is niet alleen geschikt voor boeken maar ook voor e-readers en tablets. Er zijn ook handige opbergvakjes voorzien waar je bijvoorbeeld een oplader in kunt wegbergen. Het product mag ook zonder problemen in de wasmachine.

Uit de enkele review die bij dit product geplaatst is, blijkt de koper heel tevreden over de kwaliteit en het design van dit product. In vergelijking met de vorige producten behoort dit kussen ook tot de goedkope leeskussens. Dit doet ons vermoeden dat het wel eens om een topproduct zou kunnen gaan.

 

Koop bij bol.com (€29.99)

 

 

 

 

Matrasaanhuis Wit 60×50 cm

 

Het leeskussen van matrasaanhuis zorgt ervoor dat jij vanaf nu kunt genieten van een leuke film op tv of een goed boek. Dit in combinatie met een goede lichaamshouding en voldoende ondersteuning.

De kern van het kussen is gemaakt van comfortschuim waardoor het dus voldoende ondersteuning biedt. De tijk is gemaakt van polyester. Het kussen is perfect geschikt voor gelijk welk type slaper en je kunt het in combinatie met je hoofdkussen gebruiken. Het product beschikt over een hoes die je er gemakkelijk kunt afnemen en dus wassen.

Voor de gebruiker die een beoordeling geplaatst heeft, is dit werkelijk het beste leeskussen. Het comfortschuim zorgt ervoor dat het kussen heel stevig is maar tegelijk ook heel fijn aanvoelt. Bovendien is het ook nog eens van goede kwaliteit.

 

Koop bij bol.com (€39.95)

 

 

 

 

Comfort Loungekussen Wit

 

Dit leeskussen is gemaakt uit katoen en polyester en heeft een witte kleur. Deze neutrale kleur zorgt ervoor dat het vrijwel in elk interieur past.

Dankzij dit kussen kun je vanaf nu volop genieten van een goed boek of een goede film. Het biedt namelijk voldoende ondersteuning aan je rug en hals. Het product beschikt ook over een handig opbergvakje waar je bijvoorbeeld je bril in kunt opbergen. De hoes kun je er gemakkelijk afnemen en dus wassen.

Bij dit product is jammer genoeg nog geen enkele beoordeling geschreven. Dit doet ons vermoeden dat het om een nieuw product gaat. Misschien is dit wel een topproduct maar hebben de kopers nog geen tijd gehad om een beoordeling te schrijven.

 

Koop bij bol.com (€44.95)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (24 votes, average: 4.67 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status