Beste leeskussen

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Leeskussens test van 2021

 

Of je nu op de bank of in bed nog even van een goed boek of tijdschrift wilt genieten, een leeskussen kan dan best wel een goede aanbeveling zijn. In onze koopgids over leeskussens proberen we jou dan ook enkele belangrijke tips en richtlijnen aan te bieden. Zo wordt de zoektocht naar het voor jou ideale leeskussen een pak makkelijker. Verder kun je ook altijd verder scrollen naar onze top 3 waarin we jou de 3 best beoordeelde leeskussens voorstellen. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor het Ducky Dons Antraciet leeskussen waardoor je een correcte lichaamshouding kunt aannemen tijdens het lezen. Met het Ducky Dons Wit leeskussen mag je zeker zijn van een evenwaardig alternatief. Of je het nu gebruikt in de sofa of in bed, het kussen biedt heel wat mogelijkheden. Ook wanneer je bijvoorbeeld naar je favoriete tv-serie wilt kijken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Leeskussens koopgids

 

Het is belangrijk om altijd een correcte lichaamshouding te hanteren. Dit zal je heel wat pijnlijke gewrichten kunnen besparen. Een degelijk leeskussen is dan ook een goede aanbeveling. Om een keuze te kunnen maken uit de beste leeskussens is het belangrijk dat je tijdens het vergelijken rekening houdt met een aantal zaken. Denk bijvoorbeeld maar aan de kostprijs, het materiaal en de mogelijkheden ervan.

Het nut van een degelijke leeskussen

Je hebt het misschien wel al eens meegemaakt dat je op de bank zit of in bed ligt en ondertussen probeert te genieten van een heerlijk boek. Je zult snel merken dat de eerste krampen en klachten optreden. Denk maar aan de typische krampen in je arm of de klachten in je schouders, nek en rug. Een correcte lichaamshouding is niet alleen belangrijk tijdens het slapen maar ook wanneer je een boek leest, een film bekijkt of een spelletje op de iPad speelt.

Met een leeskussen kun jij die klachten verminderen en zelfs voorkomen. Een leeskussen zorgt ervoor dat jij van een goed boek of film kunt genieten maar tegelijk toch nog van een correcte lichaamshouding verzekerd bent. Bovendien hoef je een leeskussen niet enkel en alleen te gebruiken wanneer je leest of met je iPad bezig bent. Sommige modellen kun je namelijk ook gebruiken tijdens het slapen. Je zult het vrij snel merken dat bepaalde leeskussens net iets meer mogelijkheden hebben dan andere. Uiteraard zal het niet verwonderen dat ook de uiteindelijke prijs hierdoor zal bepaald worden.

 

De kostprijs

In je zoektocht naar het voor jou beste leeskussen zul je snel opmerken dat er heel wat verschillende prijskaartjes waar te nemen zijn. Zo heb je heel wat goedkope leeskussens die rond de 20 euro schommelen maar er zijn ook heel wat modelletjes van 50 euro of meer. Het is daarom belangrijk om op voorhand reeds met een aantal dingen rekening te houden. Je kunt bijvoorbeeld op voorhand een bedrag afspreken dat je maximaal wilt en vooral kunt uitgeven. Verder is het ook een goed idee om na te denken of je het kussen vaak gaat gebruiken of toch eerder sporadisch. Indien je het slechts 2 keer per maand gebruikt, dan hoef je geen kussen van 50 euro aan te kopen.

Het kan daarnaast ook wel een goed idee zijn om eventjes een kijkje te nemen in de vele reviews die kopers geplaatst hebben. Vaak zul je daar nog een aantal bruikbare tips vinden en advies krijgen over bepaalde producten. Zo kun jij weten of een bepaald leeskussen al dan niet iets voor jou is. Wij raden jou ook aan om zoveel mogelijk de promoties in de gaten te houden. Je weet nooit of je op die manier wel een leeskussen aanbieding kunt spotten die volledig aan je wensen voldoet.

 

Het materiaal

Het lijkt misschien niet zo belangrijk om eventjes stil te staan bij de materiaalsoorten maar dit is het toch zeker wel. Een leeskussen kan namelijk uit verschillende materialen gemaakt zijn en bij sommige modellen zal men zelfs meerdere materiaalsoorten met elkaar gaan combineren. Zo zijn er heel synthetische kussen waarvan de vulling uit dons bestaat en de tijk uit bijvoorbeeld katoen. Deze modellen bieden dus voldoende ondersteuning en zijn daardoor ideaal om te gebruiken in bed of tegen een wand. Tegelijkertijd zijn ze ook voldoende zacht om te gebruiken tijdens het slapen.  

Verder bestaan er ook heel wat leeskussens die gemaakt zijn uit kunststof. Dit zul je vaak tegenkomen in de leeskussens die speciaal voor kinderen ontworpen zijn. Kunststof is bovendien ook heel gemakkelijk te onderhouden wat dus ideaal is als je kinderen hebt. Deze kussens kunnen bovendien ook gebruikt worden om een iPad of een e-reader op te plaatsen zonder dat hierbij een verkeerde lichaamshouding wordt aangenomen.

De kenmerken en de opties

Het zal je al vrij snel opvallen dat sommige leeskussens over net iets meer mogelijkheden beschikken in vergelijking met sommige andere modellen. Zo zijn er heel wat aanbiedingen die voorzien zijn van een afneembare hoes. Dit is echt wel een aanbeveling want het maakt het onderhoud iets gemakkelijker. Je hoeft er enkel maar de hoes af te halen en die in de wasmachine te stoppen. Op die manier blijft het kussen hygiënisch en proper. Bovendien kun je dan ook zelf de kleur van de hoes kiezen en er zo een persoonlijke toets aangeven.

Indien het kussen niet over een hoes beschikt, dan raden wij jou aan om voor een leeskussen te kiezen dat je gemakkelijk in de wasmachine en de droogtrommel kunt stoppen. Het is nu eenmaal belangrijk dat het kussen altijd proper en hygiënisch blijft. Verder zijn heel wat leeskussens ook voorzien van handige opbergvakjes. Je kunt hier je bril, je balpen of eventueel een oplader in bewaren. Op die manier heb je de belangrijkste dingen altijd bij de hand.

 

Leeskussen Reviews – Top 5

 

Als je ook graag leest dan weet je dat het heel belangrijk is om een goede lichaamshouding aan te nemen. Zoniet zul je vrijwel altijd last hebben van spierpijn in de hals en de schouders. Een leeskussen kan je hierbij helpen. Kies daarom enkel het beste leeskussen en bekijk onze opties hieronder.

 

 

Ducky Dons Antraciet

 

Als je dol bent op lezen dan is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je een goede lichaamshouding hanteert. Dit is niet alleen belangrijk als je bijvoorbeeld in een stoel een boek leest. Het is daarnaast evenzeer belangrijk als je voor het slapengaan in je bed nog graag wat leest.

Een leeskussen helpt je die ideale houding aan te nemen. Met de leeskussenhoes kun je bovendien je leeskussen extra gaan beschermen. De hoes kun je er heel gemakkelijk gaan afnemen waardoor wassen geen enkel probleem is. Dit product is beschikbaar in verschillende kleuren waardoor je het gemakkelijk in het interieur kunt laten passen.

Ondanks het feit dat het product wel heel duur is volgens sommige kopers, blijkt toch iedereen overtuigd van de kwaliteit ervan. De goede vulling zorgt ervoor dat het kussen werkelijk veel comfort biedt tijdens het lezen. Bovendien beschikt het over een fraai design.

Ben je op zoek naar het voor jou perfecte leeskussen? Dan is het alvast een goede aanbeveling om dit Ducky Dons product even te bekijken. Of het ook over de laagste prijs beschikt, dat moeten we nog even afwachten. Neem hieronder alvast een kijkje naar de populairste kenmerkende eigenschappen.

Voordelen
Gebruiksgemak:

we hebben hier te maken met een leeskussenhoes die speciaal ontworpen is om over het Ducky Dons leeskussen te trekken.

Onderhoud:

je zult merken dat je de hoes makkelijk op een standaard wasprogramma kunt wassen. Daardoor blijft het steeds proper en hygiënisch.

Designs:

je zult merken dat het leeskussenhoes bovendien te verkrijgen is in tal van vrolijke kleurtjes.

Nadelen
Te prijzig:

sommige klanten zijn wel van mening dat het product veel te duur is. En dat is dan ook best wel jammer.

 

 

 

 

Ducky Dons Wit

 

Met het ducky dons leeskussen kun je vanaf nu 100 procent genieten van een goed boek. Je kunt het kussen gemakkelijk in bed gebruiken of tegen een wand plaatsen. Het is bovendien ook geschikt om tv te kijken.

Het product heeft een witte kleur en is gemaakt uit synthetisch materiaal. De tijk is dan weer gemaakt uit katoen. Het kussen is heel stevig en biedt daardoor veel comfort tijdens het lezen van een boek of tijdens het tv kijken. Bovendien is dit kussen geschikt voor elk type slaper. Je mag het ook zonder problemen in de wasmachine en in de droger stoppen. Kortom dit lijkt ons een echte leeskussen aanbieding.

Uit enkele beoordelingen blijkt dat de kopers niet echt overtuigd zijn van de stevigheid van het kussen. Het voelt voor hen niet goed aan. Toch zijn de meeste kopers overtuigd en geven zij ook positief advies over de kwaliteit ervan. Het kussen is heel stevig en daardoor juist heel comfortabel tijdens het lezen.

Net zoals het vorige product wordt ook dit leeskussen jou aangeboden door het bekende merk Ducky Dons. Daardoor durven wij vermoeden dat het misschien wel even snel het beste merk zou kunnen zijn. Toch is het een goede aanbeveling om de voor- en nadelen van dit product even grondig onder de loep te nemen.

Voordelen
Gebruiksgemak:

of je nu op de bank of in bed van een goed boek wilt genieten, dit leeskussen is daarvoor een goede aanbeveling.

Materiaal:

het is een stevig en ondersteunend leeskussen dat volledig vervaardigd is uit duurzame synthetische materialen. De tijk van het kussen bestaat echter uit degelijk katoen.

Onderhoud:

je hoeft je helemaal geen zorgen te maken over het onderhoud van dit kussen aangezien je het zowel in de wasmachine alsook in de droogtrommel mag stoppen.

Nadelen
Niet stevig:

we merken dat een kleine minderheid van de klanten toch wel wat twijfels blijkt te hebben over de stevigheid van het product.

 

 

 

 

Bookmonster Groen

 

Met dit bookmonster leeskussen kun je er voor zorgen dat ook je kind een perfecte houding aanneemt. Bovendien is het product heel licht van gewicht waardoor het gemakkelijk te verplaatsen is.

Het kussen is gemaakt van kunststof en heeft een groene kleur. Het ziet eruit als een schattig monstertje waardoor het voor kinderen meteen heel toegankelijk wordt. Het product is niet alleen geschikt voor boeken maar ook voor e-readers en tablets. Er zijn ook handige opbergvakjes voorzien waar je bijvoorbeeld een oplader in kunt wegbergen. Het product mag ook zonder problemen in de wasmachine.

Uit de enkele review die bij dit product geplaatst is, blijkt de koper heel tevreden over de kwaliteit en het design van dit product. In vergelijking met de vorige producten behoort dit kussen ook tot de goedkope leeskussens. Dit doet ons vermoeden dat het wel eens om een topproduct zou kunnen gaan.

Ben je op zoek naar een origineel leeskussen voor je kind? Bekijk dan alvast even het Bookmonster leeskussen. Je zult meteen vrolijk worden van het leuke en aantrekkelijke design. Ideaal en perfect op maat gemaakt voor je kind! Ben je benieuwd naar de verdere mogelijkheden? Bekijk de selectie hieronder alvast.

Voordelen
Formaat en gewicht:

het is een vrij compact leeskussen dat bovendien ook helemaal niet zo zwaar weegt. Kortom, je kindje kan het kussen makkelijk even optillen en verplaatsen.

Materiaal:

het leeskussen is volledig vervaardigd uit duurzaam kunststof en biedt dan ook voldoende ondersteuning.

Design:

het leeskussen heeft de vorm gekregen van een bijzonder schattig monstertje. Dit in combinatie met de vrolijke groene en gele kleurtjes zorgt ervoor dat het zelfs voor de allerkleinsten bijzonder toegankelijk wordt.

Gebruiksgemak:

je zult aangenaam verrast zijn zodra je ziet dat het leeskussen ook over diverse opbergvakjes beschikt. Hier kun je een zakdoekje of brilletje veilig in opbergen.

Nadelen

Tot op heden kunnen we alleen maar positieve reacties van kopers op het product waarnemen. Daardoor wordt het voor ons wel behoorlijk moeilijk om alsnog op zoek te gaan naar minpuntjes.

 

 

 

 

Matrasaanhuis Wit 60×50 cm

 

Het leeskussen van matrasaanhuis zorgt ervoor dat jij vanaf nu kunt genieten van een leuke film op tv of een goed boek. Dit in combinatie met een goede lichaamshouding en voldoende ondersteuning.

De kern van het kussen is gemaakt van comfortschuim waardoor het dus voldoende ondersteuning biedt. De tijk is gemaakt van polyester. Het kussen is perfect geschikt voor gelijk welk type slaper en je kunt het in combinatie met je hoofdkussen gebruiken. Het product beschikt over een hoes die je er gemakkelijk kunt afnemen en dus wassen.

Voor de gebruiker die een beoordeling geplaatst heeft, is dit werkelijk het beste leeskussen. Het comfortschuim zorgt ervoor dat het kussen heel stevig is maar tegelijk ook heel fijn aanvoelt. Bovendien is het ook nog eens van goede kwaliteit.

Kies je voor dit leeskussen van Matrasaanhuis dan kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor degelijkheid en design. Ideaal als jij ’s avonds op de bank of in bed nog even van een goed boek wenst te genieten. Maar je kunt het ook gebruiken om er bijvoorbeeld je e-reader of je tablet te laten op steunen.

Voordelen
Materiaal:

het kussen is vervaardigd uit een combinatie van verschillende degelijke materialen. Zo bestaat de kern ervan vooral uit handig comfortschuim dat instaat voor de ondersteuning. De tijk van het leeskussen bestaat echter uit duurzaam polyester.

Handig in gebruik:

het maakt helemaal niet uit of jij op je zij, rug of buik slaapt aangezien je het kussen bij eender welk slaaptype kunt gebruiken. Daarnaast mag je het ook samen met het hoofdkussen gebruiken.

Nadelen
Prijzig:

het is mogelijk dat het leeskussen misschien voor sommige klanten net iets te duur zal zijn.

 

 

 

 

Comfort Loungekussen Wit

 

Dit leeskussen is gemaakt uit katoen en polyester en heeft een witte kleur. Deze neutrale kleur zorgt ervoor dat het vrijwel in elk interieur past.

Dankzij dit kussen kun je vanaf nu volop genieten van een goed boek of een goede film. Het biedt namelijk voldoende ondersteuning aan je rug en hals. Het product beschikt ook over een handig opbergvakje waar je bijvoorbeeld je bril in kunt opbergen. De hoes kun je er gemakkelijk afnemen en dus wassen.

Bij dit product is jammer genoeg nog geen enkele beoordeling geschreven. Dit doet ons vermoeden dat het om een nieuw product gaat. Misschien is dit wel een topproduct maar hebben de kopers nog geen tijd gehad om een beoordeling te schrijven.

Tenslotte sluiten we deze top 5 af met het Comfort Loungekussen. De witte kleur zorgt voor een rustgevende en moderne factor. Het is een degelijk kussen dat voldoende ondersteuning biedt zodra jij nog even naar een filmpje wenst te kijken of van een goed boek wilt genieten.

Voordelen
Ondersteuning:

het is een degelijk kussen dat niet alleen je rug maar ook het grootste gedeelte van je hals voldoende ondersteuning zal aanbieden.

Opbergvakje:

het opbergvakje is bijzonder praktisch en kun je bijvoorbeeld gebruiken om een zakdoekje of een bril in te bewaren.

Onderhoud:

het is mogelijk om de beschermhoes van het kussen te halen en deze in de wasmachine te stoppen.

Nadelen
Geen reviews:

het gebrek aan online beoordelingen maakt het voor ons wel behoorlijk moeilijk om jou verder advies te geven over de ervaringen.

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status