Beste lichtontharing

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Lichtontharing test van 2021

 

Een schoonheidsbehandeling in een daarvoor specifiek salon zorgt al vaak voor een groot prijskaartje. Vanaf nu is het mogelijk om gewoon bij jou thuis je lichaam te gaan ontharen. Daarvoor hoef je enkel maar een lichtontharing toestel aan te kopen. Door middel van de koopgids is het mogelijk om te weten te komen op welke elementen je eventueel zou kunnen letten om tot het beste apparaat te komen. Je kunt natuurlijk ook rechtstreeks doorklikken naar onze top 3. Uit onderzoek is gebleken dat je met de Philips Lumea Prestige SC2009/00 een degelijk apparaat in huis zult halen. Met dit apparaat kun je zowel je gezicht alsook de rest van je lichaam gaan ontharen. De Braun Silk-expert BD 5001 is zeker en vast een waardig alternatief. Het is ook voorzien van de typische en bekende IPL-technologie waardoor je zult merken dat het haar helemaal niet meer zal terug groeien.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Lichtontharingen koopgids

 

Met een lichtontharingsapparaat kun je haarzakjes verwijderen door middel van IPL (Intense Pulsed Light). Dit werkt volledig pijnloos en is daardoor een populair product om je lichaam te ontharen. Bij de keuze van een goede lichtontharing moet je letten op de huids- en haarkleur, wil je het gebruiken voor je lichaam of je gezicht, de lichtflitsen en -sterkte, enzovoort.

 

 

Kleur van je huid en je haar

 

Een IPL gebruikt licht en licht wordt aangetrokken door pigment dus dit apparaat is niet altijd geschikt voor personen met een donkere huidskleur. Het licht kan niet doordringen tot de haarzakjes omdat het opgenomen wordt door de donkere huid. De behandeling is dan niet optimaal en kan zelfs pijn veroorzaken.

Er bestaan ook laserapparaten die je kunt gebruiken in plaats van een IPL. Deze zijn meestal wel duurder maar zorgen voor een langdurige of in sommige gevallen zelfs een permanente ontharing. Je moet er wel preciezer mee werken, een IPL is makkelijker in gebruik.

De haarkleur mag ook niet te licht zijn want anders worden de lichtflitsen van de IPL gereflecteerd en dringen ze niet door tot de haarzakjes. Als er een duidelijk verschil is in kleur tussen haar en huid werkt een IPL het best. Mensen met een lichte huidskleur en donker haar zullen een effectieve behandeling kunnen teweegbrengen met een IPL.

Toch blijft de technologie niet stil staan en beginnen er nieuwe apparaten op de markt te komen die geschikt zijn voor iedereen. Let dus op de kenmerken van een IPL tijdens de aankoop om zeker te weten dat het toestel geschikt is voor jouw huid en haar.

 

 

Voor je gezicht of je lichaam

 

De meeste lichtontharingsapparaten zijn geschikt voor het hele lichaam maar er zijn er ook die speciaal ontwikkeld zijn voor je gezicht of bikinilijn. De regel is: hoe kleiner de oppervlakte, hoe minder lichtflitsen je nodig hebt. Sommige modellen zijn klein maar beschikken over een opzetstuk met een groter lichtvenster om grotere oppervlakken te kunnen ontharen op je lichaam.

Dit opzetstuk is nodig want anders duurt het lang om je ganse lichaam te kunnen ontharen. Er bestaan apparaten die beschikken over een snelflits of glide functie. Met de glide stand kun je op een vluggere manier ontharen want je hoeft het apparaat niet van je huid te halen na elke flits. Zoals de naam aangeeft glijd je over je huid en blijf je flitsen, op die manier bespaar je veel tijd.

Als je een IPL wilt gebruiken om je gezicht te ontharen dan moet je er op letten dat het apparaat over een geschikt opzetstuk beschikt. De lichtflitsen zijn namelijk veel te fel om het apparaat dicht bij je ogen te gebruiken. Het is daarom aanbevolen om een opzetstuk te gebruiken met een speciale rand zodat het licht niet in je ogen komt. Sommige modellen zijn voorzien van een speciale lichtfilter zodat je het apparaat kunt gebruiken voor je gezicht.

 

 

Aantal lichtflitsen en hun sterkte

 

Wanneer je begint met online verschillende apparaten te vergelijken zul je opmerken dat bij vele toestellen het aantal lichtflitsen verschilt. Een lichtontharing met 100000 lichtflitsen zou genoeg moeten zijn om kleine oppervlakten te ontharen. Wil je echter allebei je benen volledig ontharen dan is het aangeraden om een apparaat met meer dan 100000 lichtflitsen te kopen. Sommige modellen kun je bijvullen met losse cartridges.

Het is moeilijk om te zeggen hoeveel lichtflitsen je nodig hebt om je haar te verwijderen, dit hangt af van verschillende factoren zoals de oppervlakte van de behandeling, de grootte van het lichtvenster en hoe vaak je je lichaam of gezicht wilt behandelen.

De lichtsterkte van een lichtontharing wordt aangeduid in Joule per vierkante centimeter. De sterkte die je nodig hebt is afhankelijk van het type huid en haar die je hebt. In de handleiding van het apparaat kun je hier meer informatie over vinden.

 

 

Andere belangrijke punten

 

Een IPL is niet voor iedereen geschikt. Het is zelfs belangrijk dat je dit apparaat in sommige gevallen zeker niet gebruikt. Het is aanbevolen om het niet te gebruiken als je jonger bent dan 15 jaar. Gebruik dit soort toestel ook niet als je zwanger bent of borstvoeding geeft. Het is verder ook niet geschikt voor mensen met een lichtallergie of als je een huidaandoening hebt. Je leest best eerst de gebruiksaanwijzing om te weten of je een IPL kunt gebruiken of niet. Je eigen veiligheid eerst dus informeer je goed voordat je overgaat tot een aankoop.

Gelukkig kun je verschillende aanbiedingen vergelijken in je plaatselijke winkel of zelfs op verschillende websites. De reviews van andere kopers kunnen ook veel nuttige informatie bevatten want deze mensen hebben het product al gebruikt.

 

 

Lichtontharing reviews – top 5

 

 

Ben jij het moe om steeds naar een schoonheidssalon te gaan voor het ontharen van je lichaam? En wil jij niet meer zoveel geld uitgeven aan al die dure behandelingen? Wees dan slim en investeer jouw geld in een lichtontharingsapparaat, zodat je thuis zelf het haar van je lichaam permanent kunt verwijderen. Kies voor de beste lichtontharing.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Philips Lumea Prestige SC2009/00

 

Met de Philips Lumea Prestige SC2009/00 kun jij een mooie en gave huid krijgen. Het heeft IPL technologie die ervoor zorgt dat het groeien van haar op het lichaam en gezicht voorkomen wordt.

Als je dit apparaat regelmatig gebruikt, zal je als resultaat van de zachte lichtpulsen een gladde huid hebben. Dit product heeft een extra opzetstuk voor de bikinilijn en een extra opzetstuk voor het gezicht.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope lichtontharing. En dat kun je ook merken aan de reviews van dit product.

Een aantal personen vinden dat dit product een te hoge prijs heeft. Het is lastig in gebruik en de accu loopt snel leeg. Een groot deel van de kopers is wel tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en is eenvoudig in gebruik. Voor deze kopers heeft het ook een redelijke prijs.

Het beste merk kiezen voor lichtontharing is moeilijk, grote merken zoals Philips en Braun komen zeker in aanmerking. De Lumea Prestige zorgt voor een gave huid en voorkomt haargroei op je lichaam en je gezicht. Het apparaat is wel nogal duur.

Voordelen
IPL-technologie:

de technologie zorgt ervoor dat het haar niet terug groeit. Bovendien kun je genieten van een hele zachte huid.

Accessoires:

er worden drie hulpstukken meegeleverd om makkelijk je gezicht, je lichaam of je bikinilijn te kunnen behandelen. Bovendien ontvang je ook een schoonmaakdoekje om het apparaat te reinigen en een etui om het toestel op te bergen.

Veilig:

je kunt kiezen tussen vijf verschillende lichtsterktes om het apparaat aan te passen aan jouw type huid. De ingebouwde UV-filter beschermt je huid tegen schadelijke straling en het veiligheidssysteem voorkomt dat het toestel ongewenste pulsen afgeeft.

Nadelen
Hoge prijs:

vele kopers worden afgeschrikt door de dure prijs van het product en gaan liever op zoek naar een goedkoper alternatief.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Braun Silk-expert BD 5001

 

Met de Braun Silk-expert BD 5001 kun je nu IPL behandelingen van huis uit doen en hoef je nooit meer naar een salon om permanent haar te verwijderen van je lichaam.

Dit product kan gebruikt worden om haar in het gezicht en op het lichaam te verwijderen. Het werkt snel, want binnen een paar minuten heb jij je benen of armen behandeld. Er komt een Gillette scheermes meegeleverd bij het aanschaffen van dit product.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product. Het is van goede kwaliteit en is eenvoudig in gebruik. Je kunt het haar gemakkelijk ontharen en na een paar behandelingen kun je al resultaat zien.

Deze kopers geven positief advies voor dit product. Andere kopers vinden dat dit product een te hoge prijs heeft. Doordat het klein is ben je er een poosje mee bezig en is het tijdrovend. Daarnaast vinden enkele kopers de flitsen te fel.

Gebruik de Silk-expert om thuis je gezicht en lichaam te ontharen. Het apparaat werkt snel en heeft slechts enkele minuten nodig om je haar te verwijderen. Bovendien ontvang je ook een extra scheermes bij dit product om eventuele zones handmatig te scheren.

Voordelen
Hoge gebruiksduur:

het apparaat kan tot maximaal 300000 flitsen afgeven. Dit staat gelijk aan een gebruiksduur van wel 15 jaar.

Standen:

je kunt kiezen tussen drie verschillende standen. Voor beginners is het aanbevolen om het apparaat op extra gevoelig te zetten. Als je het toestel gewoon raakt kun je overschakelen naar gevoelig of normaal.

Veilig en snel:

dankzij de IPL-technologie gebruikt het apparaat automatisch de beste lichtintensiteit voor een efficiënte behandeling. Bij een ongeschikt huid- of haartype zal het zelfs niet flitsen. Bovendien kun je een zone in minder dan 10 minuten behandelen.

Nadelen
Hoge prijs:

ook hier zijn sommige kopers niet tevreden over de hoge prijs. Dit zal hen ervan weerhouden om het product te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Philips Lumea Essential BRI862/00

 

Met de Philips Lumea Essential BRI862/00 kun je met de IPL technologie haar verwijderen van je oksels, gezicht en benen. Let wel dat dit product niet geschikt is om te gebruiken bij je bikinilijn.

Het heeft een groot behandelvenster dus je bent sneller klaar met de behandeling. Na een paar behandelingen kun je al resultaat zien met dit apparaat. Dit product is licht van gewicht en heeft een compacte vormgeving. Je zou het dus overal kunnen meenemen.

Het overgrootste deel van de kopers is wel tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en is handig in gebruik.

Er is een duidelijke handleiding bij dus dat scheelt veel. Met dit apparaat kun je pijnloos haar verwijderen. Enkele minpunten die de kopers ervaren zijn de hoge prijs en dat dit product niet draadloos is, waardoor het soms lastig wordt om te gebruiken.

Philips is één van de populairste merken bij de kopers, die wil zeggen dat de meesten tevreden zijn over de toestellen van dit merk. Dit apparaat is geschikt voor je gezicht, lichaam en oksels maar kun je best niet gebruiken voor een bikinilijn. De compacte vorm en het lichte gewicht zorgen voor een optimaal gebruiksgemak.

Voordelen
Glide functie:

dankzij deze functie hoef je tijdens de ontharing het apparaat niet van je huid te halen. Je kunt het toestel eenvoudig over je huid laten glijden om haartjes te verwijderen.

Veilig:

de ingebouwde UV-filter beschermt je huid tegen schadelijke straling en het veiligheidssysteem zorgt ervoor dat er geen ongewenste flitsen worden afgegeven.

Snel:

je kunt je onderbenen in 10 minuten behandelen en voor de andere zones heb je slechts één minuut nodig om ze te ontharen.

Nadelen
Snoer:

het apparaat moet van stroom worden voorzien via het lichtnet dus je hebt altijd een stopcontact nodig om het te kunnen gebruiken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Silk’n Glide 150.000

 

Met de Silk’n Glide 150.000 heb je zoveel voordelen. Met dit apparaat kun je op een pijnloze manier haar verwijderen van het hele lichaam en gezicht, dus ook van je bikinilijn. Dit apparaat kan ook gewoon door heren gebruikt worden. Het is trouwens geschikt voor mensen met een donker huidtype.

De snelheid is instelbaar en het heeft 5 energiestanden. Het komt met een handige opberg tasje, zodat je het na gebruik gemakkelijk kunt wegzetten.

Voor dit product zijn er tot nu toe alleen positieve reviews te lezen. De kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een lichtontharing aanbieding en dat is het ook voor de kopers, want dit is zeker een voordelige koop. Voor deze kopers is dit een top product.

Als je pijnloos haren wilt verwijderen dan is dit product van Silk’n perfect voor jou. Het apparaat heeft bovendien de laagste prijs vergeleken met de andere lichtontharingstoestellen. Het toestel is geschikt voor je gezicht, lichaam en zelfs voor je bikinilijn.

Voordelen
Unisex:

het apparaat is geschikt voor zowel vrouwen als mannen en je kunt het gebruiken om je gezicht en je lichaam mee te behandelen.

Gliding-methode:

dankzij de glide functie hoef je het apparaat niet op te heffen maar kun je gewoon over je huid glijden om ongewenste haartjes te verwijderen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor de klassieke pulse methode waarmee je elke plek apart behandelt.

Standen:

het apparaat beschikt over vijf verschillende energiestanden en is ook geschikt voor personen met een donker huidtype of zongebruinde mensen.

Nadelen

Momenteel zijn er nog geen minpunten gevonden over dit product.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

BaByliss IPL G946E Homelight

 

Met de BaByliss IPL G946E Homelight kun je op een pijnloze manier haar verwijderen van je gezicht en lichaam. Dit product is veilig, want de UV stralen worden gefilterd en er is een contactsensor voor bescherming. Het is verder ook betrouwbaar, want je kunt na een paar behandelingen al snel resultaat zien.

Let wel dat dit product niet bestemd is voor alle huidtypes. Het is ook niet geschikt voor grijs, wit en lichtblond haar. Het is licht van gewicht en heeft een zeer compact model.

Voor dit apparaat zijn er tot nu toe maar twee beoordelingen geplaatst. De kopers zijn op enkele minpunten na wel tevreden met dit product. Het is van goede kwaliteit en is handig in gebruik. Je bent wel snel klaar met de behandelingen, maar het duurt toch wel even voordat je resultaat kunt zien. Voor 1 van de kopers is dit product kwetsbaar.

Met dit apparaat kun je makkelijk haren verwijderen op je lichaam en gezicht zonder pijn te ervaren. De UV stralen van het toestel worden gefilterd waardoor het veilig is in gebruik. Het toestel is echter niet geschikt voor alle huidtypes of personen met licht haar.  

Voordelen
Veilig:

de ingebouwde UV-filter beschermt je huid tegen schadelijke straling door deze volledig te filteren. Er zit bovendien ook een contactlens op het apparaat.

Minder haargroei:

na 8 behandelingen keert er opvallend minder haar terug op de plaatsen die je behandeld hebt.

Duurzaam:

het apparaat kan maximaal 300000 flitsen afgeven, dit betekent dat je dit apparaat gedurende vele jaren kunt gebruiken.

Nadelen
Duur:

het duurt een lange tijd eer je de resultaten van de behandeling ziet. Je moet dus wel even geduld hebben.

Zie de prijs op bol.com

 

 

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Truys
Truys
1 month ago

Goede verwijzing naar bol.com… geen enkel product uit top5 is leverbaar…

10top Team
Admin
10top Team
1 month ago
Reply to  Truys

Beste Truys,

Eerst en vooral bedankt voor de reactie op de tekst over lichtontharing.

Verder proberen wij steeds op zoek te gaan naar 5 degelijke producten per categorie. Zoals echter reeds meermaals vermeld, is de markt van vraag en aanbod voortdurend in beweging. Dat betekent dat een product dat vandaag leverbaar is, morgen al helemaal uitverkocht kan zijn.
Daarom proberen wij regelmatig pagina updates door te voeren en zoals in het geval van de tekst over lichtontharing, zullen alle producten vervangen worden.

Met vriendelijke groet,
het 10toptest.nl team

DMCA.com Protection Status