n n
n
n
ᐅ Beste lijmen. Vergelijking en goedkope prijzen

Beste lijm

Laatste update: 10.12.19

 

Lijmen test van 2019

 

Je zult ervan versteld staan hoeveel verschillende soorten lijmen er tegenwoordig bestaan. Zo heb je lijmen die specifiek gericht zijn om papier aan elkaar te kleven maar je hebt ook soorten die speciaal ontworpen zijn voor objecten uit hout of metaal aan elkaar vast te kleven. Bekijk daarom alvast even onze koopgids alvorens je besluit op zoek te gaan naar de beste lijm. Bij twijfel of indien gehaast, kun je ook meteen verder scrollen naar onze top 3. Zo blijkt de Cosmofix Industrielijm 20g alvast een topproduct te zijn. Een degelijk en bovenal veelzijdig product dat je in diverse situaties zult kunnen gebruiken. Indien je kiest voor de Bison Rubber Seal lijm dan kies je niet alleen voor kwaliteit en degelijkheid maar ook voor duurzaamheid. Bovendien is dit type lijm te bekomen in diverse volumes. Zo kies je dus zelf hoeveel je ongeveer nodig zult hebben.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Lijmen koopgids

 

Lijm kun je in heel wat verschillende situaties gaan gebruiken. Afhankelijk van het doel of de situatie zul je kiezen voor een bepaald type lijm. Net zoals er verschillende lijmsoorten bestaan, zul je merken dat er ook heel wat prijzen mogelijk zijn. Zo heb je heel wat goedkope lijmen net zoals je voor sommige producten dan weer iets duurder zult betalen. Het is dan vooral een goede aanbeveling om zoveel mogelijk lijmen met elkaar te vergelijken. Dit maakt het allemaal veel eenvoudiger om uiteindelijk een keuze te maken uit de beste lijmen. Door rekening te houden met eventuele promoties kun je bovendien zomaar een aantrekkelijke lijm aanbieding tegenkomen.

 

 

Het gebruiksgemak en de voordelen van lijm

 

Je zult in je zoektocht naar de perfecte lijm meteen vaststellen dat er heel wat verschillende lijmen op de markt gebracht zijn. Dit is best wel handig omdat je dan veel gerichter op zoek kunt gaan naar de voor jou perfecte lijm. Lijm is eigenlijk een substantie die je de mogelijkheid biedt om 2 of meerdere voorwerpen of objecten aan elkaar te lijmen. Met andere woorden aan elkaar vast te kleven of te bevestigen. Deze voorwerpen kunnen uit metaal gemaakt zijn maar je kunt ook houten objecten of objecten uit kunstof aan elkaar lijmen.

Uiteraard spreekt het dan voor zich dat je gebruik zult moeten maken van verschillende lijmsoorten. Daarom is het alvast een goed idee om eerst en vooral even goed na te denken over een aantal zaken. Waarvoor zul je de lijm gebruiken en zul je de lijm regelmatig nodig hebben of zo nu en dan eens een keertje. Probeer alvast verschillende producten met elkaar te vergelijken en ook rekening te houden met eventuele aanbiedingen. Je weet nooit dat er ergens eens een leuke lijm promotie de kop opsteekt.

 

 

Het soort lijm en de materialen

 

Zoals in het vorige stukje reeds vermeld, biedt lijm je de mogelijkheid om meerdere objecten of voorwerpen aan elkaar te gaan vastkleven. Uiteraard zijn niet alle voorwerpen uit hetzelfde materiaal gemaakt. Sommige objecten bestaan uit hout terwijl andere objecten uit metaal vervaardigd zijn. Dit wil dan ook zeggen dat er verschillende soorten lijmen zullen bestaan. Afhankelijk van het doel waarvoor je de lijm wilt gebruiken, zal een bepaald type net iets meer aan te raden zijn dan andere lijmsoorten.

Zo is een specifieke houtlijm vooral bedoeld om houten objecten of voorwerpen aan elkaar vast te kleven. Net zoals er lijm bestaat om houten materiaalsoorten aan elkaar te bevestigen, zul je ook lijm op de markt vinden waarmee je metaal, papier of kunststof aan elkaar kunt kleven. Kortom het is vooral belangrijk om even te bekijken waarvoor je de lijm precies wilt gebruiken. Indien je gewoon graag knutselt en creatief bezig bent dan is een standaard lijmsoort uiteraard voldoende.

 

 

Welk budget hoef ik te voorzien

 

Net zoals er verschillende lijmsoorten op de markt gebracht zijn, zul je merken dat er ook verschillende prijskaartjes zullen opduiken. Uiteraard beslis jij in de eerste plaats helemaal zelf welk bedrag je wilt uitgeven aan een goede en degelijke lijm. In bepaalde situaties zoals wanneer je kind naar school gaat, is een goedkope standaard lijm uiteraard voldoende. In andere gevallen wanneer je professioneel klusser bent en vaak metalen of houten voorwerpen aan elkaar moet bevestigen dan kan een iets duurdere en kwalitatief sterke lijm een betere aanbeveling zijn. Verder zul je merken dat de prijs ook beïnvloedt wordt door andere factoren.

Zo zal de merknaam ook vast en zeker een belangrijke invloedrijke factor zijn in de prijsbepaling. De meeste mensen zullen misschien de naam “Pattex” wel al eens horen vallen hebben. Voor heel veel personen is dat één van de betere en sterkere lijmsoorten. Vaak zal dit dan ook gepaard gaan met een prijskaartje dat iets hoger ligt. Het kan verder misschien ook een goede aanbeveling zijn om rekening te houden met de verschillende online reacties. Daarin zullen kopers hun eerlijke advies geven omtrent een bepaald specifiek product.

 

 

De kracht van de lijm en andere kenmerken

 

Het is verder ook een goed idee om even stil te staan bij de sterkte of de kracht van de lijm. Bepaalde lijmsoorten zullen iets krachtiger zijn dan andere lijmsoorten. Zo let je met secondelijm maar beter iets meer op. Het zal maar eens gebeuren dat je bijvoorbeeld je twee vingers per toeval aan elkaar kleeft. Dit zul je bijvoorbeeld niet tegenkomen met een standaard lijm zoals “Pritt”. Deze standaard lijm is vooral bedoeld om stukjes papier of karton aan elkaar te bevestigen. Kortom dit type lijm is bedoeld om creatief bezig te zijn en is dus minder sterk.

Houtlijmen zullen ook vaak een grotere kracht hebben. Wanneer je lijmsoorten gebruikt zoals secondenlijm en houtlijm, volstaat het om slechts een paar druppeltjes op de voorwerpen te bevestigen. De lijm is dus zodanig krachtig dat je er niet overdreven veel van hoeft te gebruiken. Verder bestaan er tegenwoordig ook lijmsoorten die je kunt gebruiken in combinatie met verschillende materiaalsoorten.

 

 

Lijm Reviews – Top 5

 

 

Met behulp van een degelijke lijm is het mogelijk om heel wat verschillende materialen of objecten aan elkaar te bevestigen. Uiteraard is het niet de bedoeling om meteen de eerste de beste lijm aan te kopen. Je hoeft onder meer rekening te houden met het materiaal en de grootte van de objecten. Daardoor hebben wij voor jou al 5 topproducten geselecteerd. We hebben tijdens dit onderzoek rekening gehouden met verschillende factoren zoals het advies en de online reviews van klanten.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Cosmofix Industrielijm 20g

 

Indien je op zoek bent naar een veelzijdige lijm die je in combinatie met verschillende materialen en voor verschillende doeleinden kunt gebruiken, dan is dit model van Cosmofix misschien wel wat jij zoekt.

De lijm is gemaakt op basis van cyanoacrylaat en werd eigenlijk al geruime tijd vooral in de industriesector gebruikt. De lijm is niet alleen bijzonder sterk maar bovendien ook transparant en vloeibaar. Dit maakt dat het geschikt is voor om het even welke materiaalsoort. Je kunt er je schoenen mee repareren of een kopje dat gebroken is.

Slechts enkele kopers zijn iets minder tevreden omwille van de hoge prijs en de matige kwaliteit. De meeste gebruikers vinden echter dat de lijm een uitstekende kwaliteit biedt en zo goed als reukloos is.

 

Koop bij bol.com (€13.95)

 

 

 

 

Bison Rubber Seal

 

Als je op zoek gaat tussen de goedkope lijmen dan zul je misschien niet meteen dit product van Bison terugvinden. Dit heeft te maken met het iets hogere prijskaartje ervan. Toch merken we dat heel wat kopers bijzonder tevreden zijn over deze lijm.

Deze Bison lijm is beschikbaar in verschillende hoeveelheden. Uiteraard zal de prijs dan ook lichtjes mee veranderen naargelang het volume dat je aankoopt. Deze lijm op rubberbasis staat garant voor een uitstekende kwaliteit en is bovendien ook nog eens waterdicht. Je kunt deze Bison Rubber Seal op gelijk welke materiaalsoort gebruiken en zowel binnen- als buitenshuis.

Slechts enkele kopers vinden dat deze lijm moeilijker te corrigeren is. De overgrote meerderheid is echter duidelijk tevreden over de kwaliteit en de correcte prijs-kwaliteitverhouding van deze lijm. Bovendien is het volgens hen wel corrigeerbaar en bijzonder duurzaam.

 

Koop bij bol.com (€32)

 

 

 

 

Bison Houtlijm Professional

 

Net zoals het voorgaande product is ook deze lijm afkomstig van het bekende merk Bison. Toch zul je dit product aan een lagere prijs kunnen aankopen en zou het zomaar eens een lijm aanbieding kunnen zijn.

Je kunt zelf de hoeveelheid van de lijm bepalen maar dan hoef je er wel rekening mee te houden dat de prijs ook lichtjes kan veranderen. Dit is een echte professionele houtlijm waardoor je het dus enkel op hout, spaanplaat, kunstharsplaat en hardboard kunt gebruiken. Besef wel dat de lijm niet waterbestendig is. Daarom is het aan te raden om dit product vooral binnenshuis te gebruiken.

Volgens één enkele koper heb je toch wel oplosmiddel nodig om de lijm te kunnen gebruiken. De meeste gebruikers denken er echter anders over en zijn helemaal tevreden over de goede kwaliteit en de duurzaamheid. Bovendien is de lijm helemaal reukloos.

 

Koop bij bol.com (€6.25)

 

 

 

 

Lazer Bond UV-Lijm

 

Indien je op zoek bent naar een degelijke en sterke lijm dan kun je misschien dit model van het merk Lazerbond eens bekijken. Bovendien kun je deze lijm gebruiken in combinatie met verschillende materiaalsoorten zoals hout, plastic, metaal, porselein, glas en nog zoveel meer.

Het is wel belangrijk dat de lijm enkel en alleen zal uitharden met behulp van een UV-lamp. Het enige dat je dus hoeft te doen, is een beetje lijm aanbrengen op de voorwerpen die je wilt repareren. Vervolgens hoef je er de UV lamp enkele seconden op te richten zodat de lijm mooi opdroogt. De lijm komt verpakt in een soort van pen applicator waardoor je heel nauwkeurig te werk kunt gaan.

Een aantal gebruikers vinden het niet zo handig om ermee te werken en vinden het moeilijk te corrigeren. Toch is de overgrote meerderheid van de kopers wel helemaal overtuigd van de kwaliteit en de duurzaamheid van de lijm.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

F.T. Products Cyanoacrylate

 

Indien je op zoek bent naar een industriële secondelijm die bovendien niet zo heel erg duur is dan kun je altijd eens een kijkje nemen naar dit product van F.T. Products.

De secondelijm komt in een flesje van ongeveer 20 gram en is zowel voor professioneel alsook voor particulier gebruik geschikt. De lijm is gemaakt op basis van cyanoacrylaat dat niet alleen transparant maar ook vloeibaar en zo goed als reukloos is. Daarnaast is deze lijm ook hittebestendig en vochtbestendig waardoor je het dus ook buiten kunt gebruiken.

Een aantal kopers raden wel aan om heel voorzichtig om te springen met deze lijm aangezien het design niet zo heel erg handig is. Toch merken we vooral positieve reacties op. Daardoor krijgen wij het vermoeden dat het hier wel eens om een uitstekende secondelijm zou kunnen gaan.

 

Koop bij bol.com (€13.5)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4.50 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status