fbpx

Beste longboard

Laatste update: 15.10.19

 

Longboards test van 2019

 

Ben je al enige tijd op zoek naar een degelijk longboard maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kan het alvast een goed idee zijn om eventjes onze koopgids betreffende longboards rustig te bekijken. Daarin worden bepaalde factoren en eigenschappen aangehaald die de zoektocht naar het perfecte longboard makkelijker zouden kunnen maken. Daarnaast hebben we ook bekeken wat nu precies de 3 best beoordeelde longboards zijn. Zo hebben we onder andere gemerkt dat je met de Nijdam Pintail Street Waves alvast een uitstekend product aankoopt. Ideaal voor kindjes vanaf de minimale leeftijd van ongeveer 8 jaar oud, en te belasten met een maximaal gewicht van 100 kg. Je zou natuurlijk ook voor de Black Dragon 36” Jungle Fever kunnen kiezen. Het lage ontwerp zorgt niet alleen voor iets meer snelheid maar ook voor meer stabiliteit en een handiger remsysteem.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Longboards koopgids

 

Misschien heeft het longboard virus jou ondertussen ook wel al te pakken gekregen? In dat geval zul je zo snel mogelijk zelf een longboard in huis willen halen. Alvorens je besluit om dat te doen, willen wij jou aanraden om rekening te houden met een aantal factoren. Zo kun je aandacht schenken aan het materiaal, de lengte en de soorten decks wanneer je de beste longboards en de verschillende aanbiedingen met elkaar probeert te vergelijken.

 

 

Wat is een longboard

Indien je op zoek wilt gaan naar een uitstekende en duurzame longboard dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je perfect weet wat het inhoudt. Een longboard zou je tot de familie van de skateboards kunnen rekenen maar uiteraard is het niet helemaal hetzelfde. Een longboard is een toestel dat echt ideaal is voor mensen die dol zijn op snelheid. Een longboard zal je bovendien voldoende stabiliteit en grip bezorgen waardoor je probleemloos deze topsnelheden kunt bereiken.

Dankzij de vorm van dit toestel, is een longboard ook bijzonder wendbaar. Je zou het een beetje kunnen vergelijken met de wendbaarheid van bijvoorbeeld een surfboard. Uiteraard is het belangrijk om niet meteen het eerste het beste model aan te kopen. Het is dan ook een aanbeveling om eerst zoveel mogelijk longboards te testen en te vergelijken. Houd zeker ook rekening met eventuele promoties en wie weet kun je zo wel een longboard aanbieding spotten die helemaal aan jouw verwachtingspatroon voldoet.

 

Het verschil met een skateboard

In het voorgaande stukje werd min of meer duidelijk dat je een longboard tot dezelfde familie van de skateboards kunt rekenen maar dat het toch niet helemaal hetzelfde is. Longboards zijn in de eerste plaats veel sneller dan een gewoon standaard skateboard. Verder zijn er ook zeker wat verschillen waar te nemen op het gebied van de lengte, de wielen en uiteraard ook de trucks. De wielen van een longboard zin bijvoorbeeld niet alleen veel groter maar ook veel zachter dan deze van een skateboard. Op die manier kun je probleemloos cruisen en topsnelheden bereiken.

De trucks die aan het longboard bevestigd zijn, die zorgen er dan weer voor dat je correct en eenvoudig kunt sturen. Indien je een longboard en een skateboard naast elkaar houdt, dan zul je vrijwel meteen merken dat een longboard veel langer is. En de naam zegt het ook eigenlijk zelf. Over het algemeen kunnen we stellen dat een gemiddeld longboard ongeveer tussen de 35 en 60 cm lang is en ongeveer 9 tot 10 cm breed. Dit is dus een pak meer dan een gewoon skateboard. De lengte en de breedte maken het mogelijk om te balanceren en voldoende stabiliteit te creëren op het longboard.

 

Het materiaal en de lengte

Het werd reeds min of meer aangehaald dat een longboard toch een bepaalde lengte heeft. Zo zal de lengte van een longboard meestal liggen tussen 35 en 60 cm terwijl de breedte tussen 9 en 10 cm ligt. De breedte en de lengte van een longboard zijn enorm belangrijk omdat ze je helpen om meer evenwicht en stabiliteit te creëren. Daardoor is het dus mogelijk om aan een hoge snelheid door de straten te cruisen.

Verder zul je merken dat er ook heel wat materiaalsoorten mogelijk zijn. Zo zijn de meeste longboards gemaakt uit heel stevig en duurzaam hout. Meestal bestaan ze zelfs uit meerdere lagen hout om zo duurzaamheid en stevigheid te kunnen garanderen. Zo wordt er heel vaak gebruik gemaakt van sterke houtsoorten zoals esdoorn, berk en bamboe. Elk type hout bezit ook bepaalde voor- en nadelen. Zo zal bamboe heel licht en flexibel zijn terwijl berk iets harder en duurzamer nog is. Sommige longboards bestaan ook uit glasvezel of carbon.

 

 

De soorten longboards

Je zult vrij snel beseffen dat er verschillende soorten longboards op de markt zijn. Uiteindelijk is het type longboard helemaal afhankelijk van wat je ermee wilt gaan doen. Dus het is vooral belangrijk dat je nadenkt over de discipline. Zo kun je bijvoorbeeld cruisen of dansen maar je kunt ook downhill longboarden. Eenmaal je de discipline gevonden hebt dan is het ook veel eenvoudiger om op zoek te gaan naar het voor jou juiste longboard.

Indien het jouw bedoeling is om dagelijks te cruisen aan een hoge snelheid dan kun je even uitkijken naar een pintail vormig longboard. Wanneer je evenwicht toch nog niet helemaal top is dan is het aan te raden om een longboard aan te kopen dat iets dichter tegen de grond zit. Dit type is bijvoorbeeld ook aan te raden voor dansers. Deze modellen zul je zeker en vast tussen de goedkope longboards kunnen terugvinden.

 

Longboard Reviews – Top 5

 

Een skateboard is geschikt om tricks mee uit te voeren, maar als je een liefhebber bent van snelheid dan kies je beter voor een longboard. Dankzij de hogere stabiliteit van een longboard is het mogelijk om hoge snelheden te halen met dit voorwerp. Als je op zoek bent naar de beste longboard dan kun je een kijkje nemen naar onze top vijf die we hebben gebaseerd op de tevredenheid van vorige kopers.

 

Nijdam Pintail  Street Waves

 

Deze longboard is gemaakt van 9 lagen Chinees esdoornhout en is bedekt met griptape aan de bovenkant. Het product is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en is maximaal belastbaar met 100 kg. De trucks zijn gemaakt van aluminium en beschikken over een 80A demping.

Het is een pintail shaped board, dit wil zeggen dat het iets smaller is zodat je er beter mee kunt cruisen. Het product is voorzien van 78A PUC wielen en beschikt over ABEC 7 kogellagers.

De kopers geven goed advies over de kwaliteit van de longboard, de vormgeving is heel mooi en je kunt er makkelijk bochten mee nemen. De kinderen zijn er dol op en gaan er zelfs mee naar school. De board rijdt goed, beschikt over mooie prints en wordt verkocht voor een degelijke prijs.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Black Dragon 36″ Jungle Fever

 

Dit longboard zit lager tegen de grond omdat de trucks door de board zijn bevestigd en aan de bovenkant vastzitten. De lage positie zorgt voor een betere stabiliteit, zelfs bij hele hoge snelheden. Je kunt ook veel makkelijker remmen met je voeten. De longboard is geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar.

Net als de vorige longboard is dit product ook gemaakt van Chinees esdoornhout. Aan de onderkant is het product van een print voorzien en de longboard beschikt over ABEC 7 kogellagers. De zwarte griptape zorgt voor een goede houvast en de longboard is voorzien van 78A PUC wielen.

De reviews die bij het product zijn geplaatst tonen enkel lovende commentaren. De longboard is soepel en haalt hoge snelheden. De kwaliteit van het artikel is uitstekend en de vormgeving is mooi. De kinderen beleven er veel speelplezier aan maar je koopt best wel een paar beschermers voor hen.

 

Koop bij bol.com (€62)

 

 

 

 

XQ Max  38-inch Death Ride

 

Dit product is geschikt voor kopers die op zoek zijn naar goedkope longboards. Het is een freeride longboard die gemaakt is van 9 lagen Chinees esdoornhout. De griplaag aan de bovenkant zorgt voor een goede houvast en dankzij de lichte assen kun je zelfs coole trucs uitvoeren met je longboard.

De ABEC 13 kogellagers zorgen voor een soepele en veilige rijervaring. Deze longboard is aanbevolen voor kinderen vanaf 8 jaar en je kunt het product belasten met een maximaal gewicht van 100 kg.

Deze longboard aanbieding is gemaakt van goed materiaal en kinderen zijn gek van het product. Ze beleven er veel plezier aan en vinden dat de longboard zich soepel over het wegdek beweegt. De longboard is heel stabiel en de kopers zijn ook heel tevreden over de gunstige prijs-kwaliteitverhouding.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Koowheel Kooboard Onyx

 

De Onyx is een elektrisch longboard die je kunt besturen met de meegeleverde afstandsbediening. Je kunt kiezen om vooruit of achteruit te rijden maar ook om gas te geven en te remmen. De longboard is voorzien van twee motoren met elk een vermogen van 350 watt. Je kunt een maximale snelheid halen van 40 km per uur.

Met een volle batterij kun je een maximale afstand van 35 km afleggen. Wanneer de batterij leeg is kun je het product gebruiken als een gewone longboard. De behuizing van het moederbord is waterdicht zodat je ook door regen kunt rijden. Je krijgt twee jaar garantie op dit product en het wordt bovendien geleverd met een handige draagtas om het in op te bergen.

De kopers en hun kinderen zijn tevreden over deze longboard. Het is wel aanbevolen dat je de schroeven extra vast draait want bij sommige gebruikers zijn deze losgekomen. De kwaliteit van het product is uitstekend.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Riviera Venture Drop Through

 

Dit Riviera longboard beschikt over ABEC 7 kogellagers en heeft een lengte van 94 cm en een breedte van 24 cm. De coole print aan de onderkant zal zeker bij gebruikers in de smaak vallen en de zwarte griptape aan de bovenkant zorgt voor een goede houvast van je voeten.

De longboard is uitgerust met Paris V2 trucks van 180 mm en de Divine Street Slayer wielen zorgen voor een soepele vlucht over het wegdek. De longboard is gemaakt van hout en is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar.

Dit product heeft momenteel nog geen beoordelingen ontvangen van eerdere kopers. Wegens een gebrek aan reviews is het voor ons niet mogelijk om een advies te formuleren over dit artikel.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status