5 Beste Luchtbevochtigers Test van 2020

Laatste update: 04.12.20

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Luchtbevochtigers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met behulp van een degelijke luchtbevochtiger is het mogelijk om de luchtvochtigheid in een bepaalde ruimte op peil te houden. Dat kan echt wel ideaal zijn omdat je op die manier klachten zoals bijvoorbeeld een droge huid zult kunnen vermijden. Uit onderzoek is gebleken dat de Medisana UHW zeker en vast één van de betere luchtbevochtigers van het moment is. Het apparaat heeft een capaciteit van ruim 4,5 liter en kan daardoor probleemloos ruimtes aanpakken met een oppervlakte van 30 m2. De Philips HU4803/01 luchtbevochtiger hoeft natuurlijk helemaal niet onder te doen. Het is een iets compacter toestel dat je dan ook gemakkelijker kunt verplaatsen en overal mee naartoe kunt nemen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Luchtbevochtigers koopgids

 

Het kan gebeuren dat de lucht in je huis te droog is en dat je daar last van ondervindt. Om dit probleem op te lossen kun je een luchtbevochtiger kopen. Maar waar moet je nu op letten bij de aankoop van zo’n apparaat? Belangrijke factoren zijn bijvoorbeeld de capaciteit van het toestel, de mogelijke functies, de soort luchtbevochtiger, het geluidsniveau en de prijs. Er zijn natuurlijk nog meer factoren maar we bespreken deze even die we aangehaald hebben.

 

 

Soorten luchtbevochtigers

Er zijn verschillende soorten luchtbevochtigers zoals een stoombevochtiger, een ultrasoonbevochtiger, een koudwaterverdamper en een luchtwasser. Ze hebben elk hun voor- en nadelen en werken op verschillende manieren.

Een stoombevochtiger kookt het water in het reservoir en blaast de waterdamp de lucht in. Zo wordt de lucht bevochtigd maar stijgt de temperatuur ook een beetje. Stoombevochtigers gebruiken geen filters maar moeten regelmatig ontkalkt worden. Het grote nadeel aan dit model is dat het veel energie gebruikt. Ook de hete stoom die uit het apparaat geblazen wordt kan gevaarlijk zijn voor kinderen of huisdieren.

De ultrasoonbevochtiger gebruikt hoogfrequente trillingen onder water om het in microvezels te transformeren. Deze nevel wordt dan via een ventilator de kamer in geblazen en dankzij de voorverwarming daalt de temperatuur niet. Dankzij deze techniek komen er geen bacteriën in het water en verbruikt dit model weinig stroom. Deze luchtbevochtigers zijn stil en bevochtigen de lucht snel. Ze zijn ook goedkoper dan andere modellen maar kunnen wel kalkaanslag veroorzaken en de de lucht teveel bevochtigen die zelfs kan leiden tot schimmelvorming.

Met een koudwaterverdamper wordt droge lucht door een ventilator onttrokken aan de ruimte en langs natte elementen geleid om daarna terug in de ruimte geblazen te worden. Deze modellen verbruiken weinig energie maar het duurt ook langer om een ruimte te bevochtigen. Met een koudwaterverdamper kan er geen witte neerslag achterblijven en is het niet mogelijk om teveel te bevochtigen. Deze werken wel met een filter die je elke drie maanden moet vervangen.

Je kunt ook een luchtwasser kopen die tegelijk de lucht bevochtigt en reinigt. Deze zijn duurder en meestal ook groter.

 

Capaciteit en geluidsniveau

Je moet rekening houden met de grootte van de ruimte die je wilt bevochtigen. Op de luchtbevochtiger is namelijk aangegeven tot welke grootte het geschikt is, als je bijvoorbeeld een ruimte van 60 vierkante meter wilt bevochtigen zul je geen apparaat kopen die enkel geschikt is voor ruimtes tot 30 m2. De hoogte van het plafond komt daar ook nog eens bij, het is dus nog beter om naar het aantal kubieke meter te kijken.

Kijk ook naar de hoeveelheid vocht per uur dat het toestel kan afgeven zodat je weet of het apparaat krachtig genoeg is voor de ruimte die je wilt bevochtigen. Je kunt merken dat de lucht te droog is aan verschillende symptomen: droge ogen, droge lippen, droge huid, hoofdpijn, enzovoort. Hoe groter de capaciteit van het apparaat, hoe meer stroom het zal verbruiken dus je energierekening zal ook hoger zijn.

Gelukkig maken de meeste luchtbevochtigers niet te veel geluid maar let er toch op wanneer je naar de kenmerken van een product kijkt. Vooral als je van plan bent om de luchtbevochtiger voor de slaapkamer te gebruiken is het best om een stil toestel te kopen. Als het geluidsniveau onder de 20 dB ligt dan zul je geen last ervaren.

 

 

Extra functies en prijs

Nuttige functies en extra’s op een luchtbevochtiger kunnen het makkelijker maken om de ideale luchtvochtigheid in de ruimte te verkrijgen. Zo kun je bijvoorbeeld een hygrometer hebben die de luchtvochtigheid meet.

Met een hygrostaat ben je nog beter af want dit toestel meet niet alleen de luchtvochtigheid, het kan de luchtbevochtiger ook uitschakelen wanneer de gewenste vochtigheid bereikt is. Of omgekeerd, het kan de luchtbevochtiger automatisch inschakelen wanneer de lucht te droog is. De ideale vochtigheid ligt tussen de 40 en 60 procent.

Als je kiest voor een luchtbevochtiger met ingebouwde filters dan blijven de meeste kleine deeltjes in het apparaat en worden ze dus uit de lucht verwijderd. Maar je kunt nog een stap verder gaan door te kiezen voor een luchtbevochtiger met een ionisator. De ionisator blaast negatieve ionen in de ruimte die zich aan stof en ziektekiemen hechten waardoor ze zwaarder worden en op de grond vallen. Zo geniet je van gezondere lucht.

Als je al deze factoren in acht neemt dan kun je op zoek gaan naar aanbiedingen. Vooral online kun je mooie koopjes vinden die meestal goedkoper zijn dan in de winkel. Houd echter wel rekening met de verzendkosten die nog bovenop de koopprijs komen. Je kunt sowieso verschillende modellen vergelijken en je baseren op de aanbevelingen van andere kopers.

 

5 Beste Luchtbevochtigers (Reviews) van 2020

 

In bepaalde seizoenen zoals de winter kan de vochtigheid van de lucht in je omgeving afnemen. Hierdoor kun je last hebben van droge huid of je kunt zelfs aandoeningen oplopen die te maken hebben met je luchtwegen. Aangeraden is om een luchtbevochtiger te kopen. Dit product kun je gebruiken om de luchtvochtigheid in jouw huis te normaliseren. Kies bewust voor de beste luchtbevochtiger uit de opties hieronder.

 

 

1. Medisana Luchtbevochtiger UHW

 

De Medisana UHW – Luchtbevochtiger heeft een inhoud van 4,5 liter en is geschikt voor ruimtes met een oppervlakte van ongeveer 30 m2. Vooral in de winter heb je dit product nodig om de luchtvochtigheid te normaliseren. Je kunt het ook gewoon in de slaapkamer gebruiken. Het is ook geschikt voor mensen met hooikoorts.

Gezien de prijs van dit product, dan lijkt het wel op een luchtbevochtiger aanbieding. En dat kun je ook merken aan het aantal reviews die er geplaatst zijn voor dit product. In vergelijking met de andere producten, heeft dit product de meeste reviews en dat zou te maken kunnen hebben met de lage prijs ervan.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en is eenvoudig in gebruik. Dit product heeft ook een goede prijs. Enkele kopers vinden dat dit product lastig in gebruik is en dat het te kwetsbaar is. Daarnaast is het niet geruisloos.

Als je niet zo veel geld wilt spenderen aan een goede luchtbevochtiger dan kun je dit model van Medisana zeker eens bekijken. In vergelijking met de andere 4 producten die we in onze lijst hebben opgenomen, heeft deze luchtbevochtiger wel degelijk de laagste prijs. Dit maakt het meteen heel aantrekkelijk.

Voordelen
Prijskaartje:

met een beperkt budget is deze luchtbevochtiger echt een goede aanwinst. Je zult verschieten van de voordelige prijs waaraan je het toestel kunt kopen.

Capaciteit:

deze luchtbevochtiger heeft een relatief grote inhoud van maar liefst 4,5 liter. Zo kun jij probleemloos ruimtes met een oppervlakte van 30m2 bevochtigen.

Gebruiksgemak:

het is mogelijk om de verneveling te verstellen. Daarnaast is het een toestel dat weinig geluid maakt en energie spaart.

Nadelen
Matige kwaliteit:

volgens een kleine minderheid van de kopers zou het toestel niet volledig geruisloos werken. Daarnaast verdampt het water net iets te snel.

 

 

 

 

2. Philips HU4803/01 Luchtbevochtiger met NanoCloud Technologie

 

De Philips HU4803/01 luchtbevochtiger met NanoCloud technologie heeft een capaciteit van 2 liter en is geschikt voor ruimtes met een grootte van 25 m2.

Door de NanoCloud technologie worden er 99% minder bacteriën verspreid. Het heeft een handige slaapmodus en een timer die je kunt instellen. Het heeft ook een ingebouwde hygrometer zodat je kunt zien wat de luchtvochtigheid is in de ruimte.

Het overgrootste deel van de kopers is tevreden met dit product. Het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Dit product heeft ook een redelijke prijs en is waar voor je geld, want je merkt het dat er een betere luchtkwaliteit ontstaat. Het is gemakkelijk schoon te houden en het is ook geruisloos.

Enkele kopers vinden de prijs te hoog en dat het een te kleine watercapaciteit heeft. Daarnaast is dit product best groot en is het niet geschikt voor grote ruimtes.

Wanneer je de merknaam Philips vermeld, zul je zien dat veel gebruikers niets dan positiefs weten te zeggen. Het is niet alleen het beste merk maar ook veruit één van de populairste toestellen. Als we de beoordelingen bekijken zou het wel om een topproduct moeten gaan. Maar zijn er ook nadelen aan verbonden?

Voordelen
Inhoud:

deze luchtbevochtiger heeft een capaciteit van 2 liter en is ideaal om in kleine en middelgrote ruimtes te plaatsen.

NanoCloud technologie:

dankzij de NanoCloud technologie waarover dit apparaat beschikt, worden er heel wat minder bacteriën in de lucht verspreid.

Gebruiksgemak:

het toestel is voorzien van een slaapmodus en een timer. Deze kun je trouwens probleemloos instellen. Bovendien kun je ook de luchtvochtigheid in de gaten houden dankzij de ingebouwde hygrometer.

Nadelen
Inhoud:

een aantal kopers zijn van mening dat de inhoud van de luchtbevochtiger toch iets groter had mogen zijn.

 

 

 

 

3. Luchtbevochtiger met Ionisator CA-605

 

De Luchtbevochtiger met ionisator CA-605 heeft een inhoud van 5 liter en is geschikt voor kleine en grote ruimtes tot een grootte van 65 m2 of 160 m3.

Het is een 2 in 1 apparaat die de lucht bevochtigt en ook reinigt. Daarnaast zorgt het voor koude en warme verneveling. Dit product heeft geen vervangfilters nodig, want de permanente filter kan op een eenvoudige manier gereinigd worden en het is zuinig in het verbruiken van energie.

De kopers zijn op enkele minpunten na, wel tevreden met dit product. Het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Het is een apparaat dat stil is en geen lawaai maakt.

De minpunten zijn onder andere dat de ruimte bij een bepaalde temperatuur mistig wordt en dat het bijvullen van het waterreservoir niet gemakkelijk is. Ook is het licht van het apparaat voor bepaalde gebruikers storend in de nacht.

Als je op zoek bent naar een luchtbevochtiger die geschikt is om in grotere ruimtes te plaatsen dan kunnen wij jou aanraden dit model van Clean Air Optima eens te bekijken. Het is geschikt voor oppervlaktes van maar liefst 65m2 of 160m3.

Voordelen
Capaciteit:

deze luchtbevochtiger is voorzien van een waterreservoir met een inhoud van maar liefst 5 liter. Daardoor is het apparaat ideaal om in grotere ruimtes te plaatsen.

2-in-1 apparaat:

deze luchtbevochtiger is eigenlijk een handig 2-in-1 toestel. Het bevochtigt de lucht niet alleen maar zal die ook reinigen. Bovendien is er zowel de mogelijkheid om gebruik te maken van warme alsook koud verneveling.

Onderhoud:

je kunt de permanente filter er heel gemakkelijk uithalen en schoonmaken. Je hoeft dus helemaal geen vervangfilters aan te kopen.

Nadelen
Matige kwaliteit:

het licht van het apparaat kan storend zijn ’s nachts. Daarnaast is het niet zo handig om het waterreservoir op te vullen.

 

 

 

 

4. Stadler Form Oskar Big

 

Met de Stadler Form Oskar Big luchtbevochtiger kun je ruimtes tot een grootte van ongeveer 100 m2 bevochtigen. Dit apparaat heeft een inhoud van 6 liter en is ook te gebruiken in de slaapkamer. Doordat dit apparaat vrijwel geruisloos is, kun je het ook in de slaapkamer gebruiken.

Het heeft een handige led verlichting die je in de avond kunt dimmen of uitschakelen. Hierdoor

krijg je geen last van het licht. Daarnaast kun je dit product ook gewoon in de woonkamer plaatsen. Het heeft een apart en modern design, waardoor het ook mooi staat in elke ruimte.

Tot nu toe is er voor dit product maar 1 beoordeling geplaatst. De koper is tevreden met dit product en raadt het aan iedereen aan. Dit apparaat is vrijwel geruisloos en is ideaal. Voor deze koper is dit een top product.

Deze luchtbevochtiger zul je niet meteen tussen de goedkope exemplaren hoeven te zoeken als je de prijs bekijkt. Toch blijken heel wat gebruikers enkel voordelen te zien in dit product. Het moderne design in combinatie met de zwarte kleur stralen heel wat rust en elegantie uit. Hierdoor past het vrijwel in elk strak interieur.

Voordelen
Inhoud:

deze luchtbevochtiger is voorzien van een waterreservoir met een inhoud van maar liefst 6 liter. Daardoor is het meteen heel erg geschikt om in grotere ruimtes te plaatsen.

Verlichting:

dit apparaat beschikt over een eenvoudige led verlichting. Het is mogelijk om deze te dimmen of zelfs volledig uit te schakelen. Zo kun je de luchtbevochtiger ook s’ nachts gebruiken.

Gebruiksvriendelijk:

het toestel is bovendien zo goed als geruisloos waardoor je geen schrik hoeft te hebben dat je er ’s nachts zult van wakker worden.

Nadelen
Prijskaartje:

ondanks de vele voordelen vinden sommige gebruikers de iets hogere prijs toch echt wel een struikelblok.

 

 

 

 

5. Dyson AM10 Humidifier Luchtbevochtiger

 

De Dyson AM10 – Luchtbevochtiger heeft een inhoud van 3 liter en werkt met een gepatenteerde Air Multiplier™ technologie, dat ervoor zorgt dat de lucht gelijkmatig verdeeld wordt in de ruimte. Met de Dyson Ultraviolet reinigingstechnologie wordt de lucht voor 99,9% gereinigd van mogelijke bacteriën in het water.

Met dit apparaat heb je dus in de winter genoeg vochtige lucht in huis en in de zomer heb je heerlijke verkoeling. Dit apparaat stoot schone en gehydrateerde lucht in de ruimte en wel op een gelijkmatige wijze. Daarnaast maakt dit apparaat niet veel lawaai.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope luchtbevochtigers. En dat is misschien de reden dat er nog geen reviews zijn geplaatst voor dit product. Aangezien er nog geen reviews zijn geplaatst, kan er op basis daarvan geen advies worden gegeven voor dit product.

Deze luchtbevochtiger is afkomstig van een ander heel erg bekend merk Dyson. Als je op zoek bent naar een apparaat aan een voordelig tarief dan kun je zeker dit toestel eens bekijken. Momenteel is het namelijk beschikbaar tegen een lagere prijs. De zilverachtige kleur maakt dat het apparaat er heel stijlvol en elegant uitziet.

Voordelen
Air Multiplier technolgie:

dankzij de Air Multiplier technologie zul je merken dat de lucht veel gelijkmatiger verdeeld wordt over de volledige ruimte.

Ultraviolet reinigingstechnologie:

dankzij deze reinigingstechnologie wordt de lucht ook gezuiverd van allerlei bacteriën.

Gebruiksgemak:

dit apparaat heeft een inhoud van ongeveer 3 liter. Bovendien werkt de luchtbevochtiger bijna helemaal geruisloos. Op die manier kun je het apparaat ook ’s nachts gebruiken zonder dat het storend werkt.

Nadelen
Prijs:

als je dit toestel wilt aankopen dan zul je toch rekening moeten houden met een flink budget in vergelijking met sommige andere modellen uit onze lijst.

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status