5 Beste Luchtbevochtigers Test van 2022

Laatste update: 29.06.22

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Luchtbevochtigers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een luchtbevochtiger is een handig, vaak compact apparaatje, dat ervoor zorgt dat de luchtvochtigheid in een bepaalde kamer of ruimte op peil blijft. Op die manier wordt het mogelijk om bepaalde klachten zoals een droge huid en hoofdpijn te verhelpen en/ of vermijden. Uit onderzoek is onder andere gebleken dat je met de Medisana AH 665 luchtvochtiger vast en zeker voor één van de betere apparaten uit het rijtje kiest. Hij wordt gekenmerkt door een ruim, overigens makkelijk bij te vullen waterreservoir van 4,5 liter. Daarnaast blijkt ook de Philips HU4803/01 luchtbevochtiger een schot in de roos te zijn. Hij maakt namelijk gebruik van de slimme NanoCloud technologie waardoor heel wat minder bacteriën in de kamer zullen worden verspreid.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Luchtbevochtigers koopgids

 

Het kan gebeuren dat de lucht in je huis te droog is en dat je daar last van ondervindt. Om dit probleem op te lossen kun je een luchtbevochtiger kopen. Maar waar moet je nu op letten bij de aankoop van zo’n apparaat? Belangrijke factoren zijn bijvoorbeeld de capaciteit van het toestel, de mogelijke functies, de soort luchtbevochtiger, het geluidsniveau en de prijs. Er zijn natuurlijk nog meer factoren maar we bespreken deze even die we aangehaald hebben.

Soorten luchtbevochtigers

Er zijn verschillende soorten luchtbevochtigers zoals een stoombevochtiger, een ultrasoonbevochtiger, een koudwaterverdamper en een luchtwasser. Ze hebben elk hun voor- en nadelen en werken op verschillende manieren.

Een stoombevochtiger kookt het water in het reservoir en blaast de waterdamp de lucht in. Zo wordt de lucht bevochtigd maar stijgt de temperatuur ook een beetje. Stoombevochtigers gebruiken geen filters maar moeten regelmatig ontkalkt worden. Het grote nadeel aan dit model is dat het veel energie gebruikt. Ook de hete stoom die uit het apparaat geblazen wordt kan gevaarlijk zijn voor kinderen of huisdieren.

De ultrasoonbevochtiger gebruikt hoogfrequente trillingen onder water om het in microvezels te transformeren. Deze nevel wordt dan via een ventilator de kamer in geblazen en dankzij de voorverwarming daalt de temperatuur niet. Dankzij deze techniek komen er geen bacteriën in het water en verbruikt dit model weinig stroom. Deze luchtbevochtigers zijn stil en bevochtigen de lucht snel. Ze zijn ook goedkoper dan andere modellen maar kunnen wel kalkaanslag veroorzaken en de de lucht teveel bevochtigen die zelfs kan leiden tot schimmelvorming.

Met een koudwaterverdamper wordt droge lucht door een ventilator onttrokken aan de ruimte en langs natte elementen geleid om daarna terug in de ruimte geblazen te worden. Deze modellen verbruiken weinig energie maar het duurt ook langer om een ruimte te bevochtigen. Met een koudwaterverdamper kan er geen witte neerslag achterblijven en is het niet mogelijk om teveel te bevochtigen. Deze werken wel met een filter die je elke drie maanden moet vervangen.

Je kunt ook een luchtwasser kopen die tegelijk de lucht bevochtigt en reinigt. Deze zijn duurder en meestal ook groter.

 

Capaciteit en geluidsniveau

Je moet rekening houden met de grootte van de ruimte die je wilt bevochtigen. Op de luchtbevochtiger is namelijk aangegeven tot welke grootte het geschikt is, als je bijvoorbeeld een ruimte van 60 vierkante meter wilt bevochtigen zul je geen apparaat kopen die enkel geschikt is voor ruimtes tot 30 m2. De hoogte van het plafond komt daar ook nog eens bij, het is dus nog beter om naar het aantal kubieke meter te kijken.

Kijk ook naar de hoeveelheid vocht per uur dat het toestel kan afgeven zodat je weet of het apparaat krachtig genoeg is voor de ruimte die je wilt bevochtigen. Je kunt merken dat de lucht te droog is aan verschillende symptomen: droge ogen, droge lippen, droge huid, hoofdpijn, enzovoort. Hoe groter de capaciteit van het apparaat, hoe meer stroom het zal verbruiken dus je energierekening zal ook hoger zijn.

Gelukkig maken de meeste luchtbevochtigers niet te veel geluid maar let er toch op wanneer je naar de kenmerken van een product kijkt. Vooral als je van plan bent om de luchtbevochtiger voor de slaapkamer te gebruiken is het best om een stil toestel te kopen. Als het geluidsniveau onder de 20 dB ligt dan zul je geen last ervaren.

Extra functies en prijs

Nuttige functies en extra’s op een luchtbevochtiger kunnen het makkelijker maken om de ideale luchtvochtigheid in de ruimte te verkrijgen. Zo kun je bijvoorbeeld een hygrometer hebben die de luchtvochtigheid meet.

Met een hygrostaat ben je nog beter af want dit toestel meet niet alleen de luchtvochtigheid, het kan de luchtbevochtiger ook uitschakelen wanneer de gewenste vochtigheid bereikt is. Of omgekeerd, het kan de luchtbevochtiger automatisch inschakelen wanneer de lucht te droog is. De ideale vochtigheid ligt tussen de 40 en 60 procent.

Als je kiest voor een luchtbevochtiger met ingebouwde filters dan blijven de meeste kleine deeltjes in het apparaat en worden ze dus uit de lucht verwijderd. Maar je kunt nog een stap verder gaan door te kiezen voor een luchtbevochtiger met een ionisator. De ionisator blaast negatieve ionen in de ruimte die zich aan stof en ziektekiemen hechten waardoor ze zwaarder worden en op de grond vallen. Zo geniet je van gezondere lucht.

Als je al deze factoren in acht neemt dan kun je op zoek gaan naar aanbiedingen. Vooral online kun je mooie koopjes vinden die meestal goedkoper zijn dan in de winkel. Houd echter wel rekening met de verzendkosten die nog bovenop de koopprijs komen. Je kunt sowieso verschillende modellen vergelijken en je baseren op de aanbevelingen van andere kopers.

 

5 Beste Luchtbevochtigers (Reviews) van 2022

 

In bepaalde seizoenen zoals de winter kan de vochtigheid van de lucht in je omgeving afnemen. Hierdoor kun je last hebben van droge huid of je kunt zelfs aandoeningen oplopen die te maken hebben met je luchtwegen. Aangeraden is om een luchtbevochtiger te kopen. Dit product kun je gebruiken om de luchtvochtigheid in jouw huis te normaliseren. Kies bewust voor de beste luchtbevochtiger uit de opties hieronder.

 

1. Medisana AH 665 Luchtbevochtiger 4,5 liter inhoud

 

Met de AH 665 Medisana luchtbevochtiger kies je voor een krachtig apparaat dat overigens in staat is om de relatieve luchtvochtigheid in een ruimte automatisch op peil te houden. Naast een krachtige waterfilter blijkt hij eveneens voorzien van een ionisatiefunctie waardoor de zogenaamde gebruikte lucht probleemloos kan gereinigd worden. Kortom, met deze luchtbevochtiger met ionisator kies je automatisch voor een gezonde leefomgeving.

De combinatie tussen het ruime vermogen van 30 Watt en het vrij grote, overigens makkelijk navulbare waterreservoir van 4500 ml zorgt ervoor dat deze ultrasoonbevochtiger makkelijk ruimtes met een oppervlakte van 30 m2 kan behandelen. Houd er wel rekening mee dat het maximale geluidsniveau van amper 15 dB, wel gevoelig kan zijn voor huisdieren zoals honden en katten.

Verder blijkt het apparaat voorzien van een hygrometer, een nachtmodus functie, een indicatielampje, een aan- en uitschakelaar en de mogelijkheid om de luchtuitlaat én vochtigheidsgraad eigenhandig in te stellen. We stellen vast dat heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn alhoewel enkelen niet tevreden zijn met de aangeboden kwaliteit.

Voordelen
Veiligheid:

naast de aan- en uitschakelaar is deze luchtbevochtiger eveneens voorzien van een kinderbeveiliging en een veiligheid uitschakelen.

Indicatiefuncties:

hij blijkt niet alleen voorzien van een indicatielampje maar biedt verder ook een hygrometer en een nachtmodus functie aan.

Waterreservoir:

het waterreservoir kent een maximale inhoud van maar liefst 4500 ml en blijkt makkelijk afneembaar en continu navulbaar.

Handig in gebruik:

deze unieke 30 Watt ultrasoonbevochtiger kan zonder problemen een ruimte van 30 m2 behandelen. Daarbij is het mogelijk om zowel de vochtigheidsgraad als de luchtuitlaat eigenhandig te regelen.

Nadelen
Geen waterfilter:

volgens één koper zou dit bepaalde type waterfilter niet langer verkocht worden.

Koop bij bol.com (€57.69)

 

 

 

 

2. Philips HU4803/01 Luchtbevochtiger

 

Dankzij deze unieke luchtbevochtiger van Philips kun je droge lucht in eender welke kamer voorkomen. Het apparaatje wordt gekenmerkt door een compact formaat van 24,9 x 24,9 x 33,9 cm maar biedt tegelijk toch een ruim reservoir met een inhoud van 2 liter aan. Met een vermogen van maar liefst 14 Watt levert hij een bijzonder hoge bevochtigingsgraad van 220 ml/u in een werkingsgebied van maximaal 25 m2.

Verder blijkt de luchtbevochtiger gebruik te maken van de bekende NanoCloud technologie waardoor er maar liefst 99% minder bacteriën in de ruimte worden verspreid. Hij is evenzeer uitgerust met een timerfunctie alsook een automatische vochtigingsmodus zodanig dat het apparaat in staat is om de situatie in een bepaalde kamer te bepalen. Dankzij de aanwezigheid van de slaapmodus, en bijgevolg een lager geluidsniveau van amper 26 dB, blijkt hij ook ’s nachts ideaal voor gebruik.

Hij blijkt eveneens voorzien van een geïntegreerde hygrometer zodanig dat het mogelijk wordt om de luchtvochtigheidsgraad meteen af te lezen. Een handig en kwalitatief product dat jammer genoeg niet voorzien is van een luchtreinigingsfunctie. Desondanks blijken de meeste klanten duidelijk tevreden alhoewel een kleine minderheid het prijskaartje best wel duur vindt.

Voordelen
Vermogen:

de luchtbevochtiger is in staat om gedurende 8 uur lang een vermogen van wel 14 Watt te leveren. Op die manier kan zonder problemen een bevochtigingsgraad van 220 ml/u aangeboden worden op een maximale oppervlakte van 25 m2.

Geluidsniveau:

het apparaat wordt gekenmerkt door een bijzonder laag geluidsniveau waardoor de bevochtiger amper hoorbaar is en bijgevolg ook geschikt om ’s nachts te gebruiken.

Automatische vochtigingsmodus:

dankzij de automatische vochtigingsmodus is deze luchtbevochtiger in staat om op geheel automatische wijze het vochtniveau in de ruimte te bepalen.

Nadelen
Prijzig:

volgens een beperkt aantal klanten zou het prijskaartje van deze luchtbevochtiger toch net iets te duur zijn.

Koop bij bol.com (€99)

 

 

 

 

3. Boneco U200 – Luchtbevochtiger – Ultrasoonbevochtiger  3,5 liter inhoud

 

Met de Boneco luchtbevochtiger kies je niet alleen voor kwaliteit en kracht maar tevens ook voor een energiezuinig design. Zo verbruikt de Boneco AiroSwiss U200 amper 20 Watt, wat behoorlijk weinig is waardoor hij als één van de weinige energiezuinige bevochtigers beschouwd wordt.

Zo blijkt deze compacte bevochtiger eenvoudig op het stroomnet aan te sluiten rekening houdend met een aansluitspanning van 220 tot 240 Volt over een frequentie van maximaal 50 Hz. Dit wordt aangevuld met een stevig reservoir van 3,5 liter inhoud wat hem uitermate geschikt maakt voor ruimtes met een maximale oppervlakte tot 125 m³.

De U200 ultrasoonbevochtiger maakt tevens gebruik van en ionisator die bijdraagt aan een optimale reiniging. En of dit alles nog niet genoeg is, kent hij op de hoogste stand een geluidsniveau van amper 25 dB wat hem ook nog eens tot de meest geluidstille bevochtiger bombardeert. Klanten reageren dan ook vrij positief en belonen hem met 4,5 sterren.

Voordelen:
Voeding:

je kunt deze ultrasoonbevochtiger makkelijk en snel op het stroomnet aansluiten rekening houdend met een maximale aansluitspanning van 220 tot 240 Volt.

Formaat:

zijn compacte en lichtgewicht formaat resulteren in een reservoir met een inhoud van 3,5 liter. Dit maakt hem, in combinatie met een vermogen van 20 Watt, geschikt voor ruimtes tot 125 m³.

Geluidsniveau:

hij kent een geluidsniveau van slechts 25 dB wat bijzonder stil én aangenaam is.

Nadelen:
Niet gebruiksvriendelijk:

slechts één koper is van mening dat het reservoir van de luchtbevochtiger vrij moeilijk te vullen is.

Koop bij bol.com (€80.95)

 

 

 

 

4. Stadler Form Oskar Big

 

Met de Stadler Form Oskar Big luchtbevochtiger kun je ruimtes tot een grootte van ongeveer 100 m2 bevochtigen. Dit apparaat heeft een inhoud van 6 liter en is ook te gebruiken in de slaapkamer. Doordat dit apparaat vrijwel geruisloos is, kun je het ook in de slaapkamer gebruiken.

Het heeft een handige led verlichting die je in de avond kunt dimmen of uitschakelen. Hierdoor

krijg je geen last van het licht. Daarnaast kun je dit product ook gewoon in de woonkamer plaatsen. Het heeft een apart en modern design, waardoor het ook mooi staat in elke ruimte.

Tot nu toe is er voor dit product maar 1 beoordeling geplaatst. De koper is tevreden met dit product en raadt het aan iedereen aan. Dit apparaat is vrijwel geruisloos en is ideaal. Voor deze koper is dit een top product.

Deze luchtbevochtiger zul je niet meteen tussen de goedkope exemplaren hoeven te zoeken als je de prijs bekijkt. Toch blijken heel wat gebruikers enkel voordelen te zien in dit product. Het moderne design in combinatie met de zwarte kleur stralen heel wat rust en elegantie uit. Hierdoor past het vrijwel in elk strak interieur.

Voordelen
Inhoud:

deze luchtbevochtiger is voorzien van een waterreservoir met een inhoud van maar liefst 6 liter. Daardoor is het meteen heel erg geschikt om in grotere ruimtes te plaatsen.

Verlichting:

dit apparaat beschikt over een eenvoudige led verlichting. Het is mogelijk om deze te dimmen of zelfs volledig uit te schakelen. Zo kun je de luchtbevochtiger ook s’ nachts gebruiken.

Gebruiksvriendelijk:

het toestel is bovendien zo goed als geruisloos waardoor je geen schrik hoeft te hebben dat je er ’s nachts zult van wakker worden.

Nadelen
Prijskaartje:

ondanks de vele voordelen vinden sommige gebruikers de iets hogere prijs toch echt wel een struikelblok.

Koop bij bol.com (€206.41)

 

 

 

 

5. AirAqua Luchtbevochtiger Alpha II 

 

Ben je op zoek naar een luchtbevochtiger aanbieding of het apparaat met het laagste prijskaartje? Dan is dit exemplaar van AirAqua misschien niet de beste aanbeveling. Toch lijken de meeste klanten zich daar niet meteen aan te storen wat gelijk resulteert in een mooie eindscore van 4,7 sterren. Slechts één koper maakt de melding van toch wel heel gevoelige elektronica.

Deze krachtige ultrasoonbevochtiger maakt gebruikt van een krachtig reinigingssysteem gebaseerd op een elektrostatische filter, een waterfilter en een ionisator. In combinatie met een ruim vermogen van 25 Watt en een waterreservoir van 4600 ml, kan hij makkelijk ruimtes tot 144 m2 aan. Verder wordt hij aangevuld door tal van functies zoals een nachtmodus functie, een hygrometer en een instelbare luchtuitlaat en vochtigheidsgraad.

Daarnaast blijkt deze luchtbevochtiger ook volkomen veilig en comfortabel. Zo ben je verzekerd van een veiligheid automatisch uitschakelen en een kinderbeveiliging alsook een meegeleverde afstandsbediening en handige zwenkwieltjes om het apparaat mee te verplaatsen.

Voordelen
Waterreservoir:

het waterreservoir kent een ruime capaciteit van ongeveer 4,6 liter en blijkt afneembaar en continu navulbaar.

Gebruiksgemak:

naast het feit dat je de vochtigheidsgraad manueel kunt instellen, kun je ook de luchtuitlaat 100% regelen.

Indicatiefuncties:

de luchtbevochtiger wordt aangevuld met een indicatielampje en een praktische aan- én uitschakelaar.

Nadelen
Prijzig:

hij is niet meteen voorzien van een voordelig prijskaartje wat door sommigen als een mogelijk minpunt kan worden beschouwd.

Koop bij bol.com (€99)

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Medisana Luchtbevochtiger UHW

 

De Medisana UHW – Luchtbevochtiger heeft een inhoud van 4,5 liter en is geschikt voor ruimtes met een oppervlakte van ongeveer 30 m2. Vooral in de winter heb je dit product nodig om de luchtvochtigheid te normaliseren. Je kunt het ook gewoon in de slaapkamer gebruiken. Het is ook geschikt voor mensen met hooikoorts.

Gezien de prijs van dit product, dan lijkt het wel op een luchtbevochtiger aanbieding. En dat kun je ook merken aan het aantal reviews die er geplaatst zijn voor dit product. In vergelijking met de andere producten, heeft dit product de meeste reviews en dat zou te maken kunnen hebben met de lage prijs ervan.

De meeste kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en is eenvoudig in gebruik. Dit product heeft ook een goede prijs. Enkele kopers vinden dat dit product lastig in gebruik is en dat het te kwetsbaar is. Daarnaast is het niet geruisloos.

Als je niet zo veel geld wilt spenderen aan een goede luchtbevochtiger dan kun je dit model van Medisana zeker eens bekijken. In vergelijking met de andere 4 producten die we in onze lijst hebben opgenomen, heeft deze luchtbevochtiger wel degelijk de laagste prijs. Dit maakt het meteen heel aantrekkelijk.

Voordelen
Prijskaartje:

met een beperkt budget is deze luchtbevochtiger echt een goede aanwinst. Je zult verschieten van de voordelige prijs waaraan je het toestel kunt kopen.

Capaciteit:

deze luchtbevochtiger heeft een relatief grote inhoud van maar liefst 4,5 liter. Zo kun jij probleemloos ruimtes met een oppervlakte van 30m2 bevochtigen.

Gebruiksgemak:

het is mogelijk om de verneveling te verstellen. Daarnaast is het een toestel dat weinig geluid maakt en energie spaart.

Nadelen
Matige kwaliteit:

volgens een kleine minderheid van de kopers zou het toestel niet volledig geruisloos werken. Daarnaast verdampt het water net iets te snel.

 

 

Dyson AM10 Humidifier Luchtbevochtiger

 

De Dyson AM10 – Luchtbevochtiger heeft een inhoud van 3 liter en werkt met een gepatenteerde Air Multiplier™ technologie, dat ervoor zorgt dat de lucht gelijkmatig verdeeld wordt in de ruimte. Met de Dyson Ultraviolet reinigingstechnologie wordt de lucht voor 99,9% gereinigd van mogelijke bacteriën in het water.

Met dit apparaat heb je dus in de winter genoeg vochtige lucht in huis en in de zomer heb je heerlijke verkoeling. Dit apparaat stoot schone en gehydrateerde lucht in de ruimte en wel op een gelijkmatige wijze. Daarnaast maakt dit apparaat niet veel lawaai.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope luchtbevochtigers. En dat is misschien de reden dat er nog geen reviews zijn geplaatst voor dit product. Aangezien er nog geen reviews zijn geplaatst, kan er op basis daarvan geen advies worden gegeven voor dit product.

Deze luchtbevochtiger is afkomstig van een ander heel erg bekend merk Dyson. Als je op zoek bent naar een apparaat aan een voordelig tarief dan kun je zeker dit toestel eens bekijken. Momenteel is het namelijk beschikbaar tegen een lagere prijs. De zilverachtige kleur maakt dat het apparaat er heel stijlvol en elegant uitziet.

Voordelen
Air Multiplier technolgie:

dankzij de Air Multiplier technologie zul je merken dat de lucht veel gelijkmatiger verdeeld wordt over de volledige ruimte.

Ultraviolet reinigingstechnologie:

dankzij deze reinigingstechnologie wordt de lucht ook gezuiverd van allerlei bacteriën.

Gebruiksgemak:

dit apparaat heeft een inhoud van ongeveer 3 liter. Bovendien werkt de luchtbevochtiger bijna helemaal geruisloos. Op die manier kun je het apparaat ook ’s nachts gebruiken zonder dat het storend werkt.

Nadelen
Prijs:

als je dit toestel wilt aankopen dan zul je toch rekening moeten houden met een flink budget in vergelijking met sommige andere modellen uit onze lijst.

 

 

Philips HU4803/01 Luchtbevochtiger met NanoCloud Technologie

 

De Philips HU4803/01 luchtbevochtiger met NanoCloud technologie heeft een capaciteit van 2 liter en is geschikt voor ruimtes met een grootte van 25 m2.

Door de NanoCloud technologie worden er 99% minder bacteriën verspreid. Het heeft een handige slaapmodus en een timer die je kunt instellen. Het heeft ook een ingebouwde hygrometer zodat je kunt zien wat de luchtvochtigheid is in de ruimte.

Het overgrootste deel van de kopers is tevreden met dit product. Het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Dit product heeft ook een redelijke prijs en is waar voor je geld, want je merkt het dat er een betere luchtkwaliteit ontstaat. Het is gemakkelijk schoon te houden en het is ook geruisloos.

Enkele kopers vinden de prijs te hoog en dat het een te kleine watercapaciteit heeft. Daarnaast is dit product best groot en is het niet geschikt voor grote ruimtes.

Wanneer je de merknaam Philips vermeld, zul je zien dat veel gebruikers niets dan positiefs weten te zeggen. Het is niet alleen het beste merk maar ook veruit één van de populairste toestellen. Als we de beoordelingen bekijken zou het wel om een topproduct moeten gaan. Maar zijn er ook nadelen aan verbonden?

Voordelen
Inhoud:

deze luchtbevochtiger heeft een capaciteit van 2 liter en is ideaal om in kleine en middelgrote ruimtes te plaatsen.

NanoCloud technologie:

dankzij de NanoCloud technologie waarover dit apparaat beschikt, worden er heel wat minder bacteriën in de lucht verspreid.

Gebruiksgemak:

het toestel is voorzien van een slaapmodus en een timer. Deze kun je trouwens probleemloos instellen. Bovendien kun je ook de luchtvochtigheid in de gaten houden dankzij de ingebouwde hygrometer.

Nadelen
Inhoud:

een aantal kopers zijn van mening dat de inhoud van de luchtbevochtiger toch iets groter had mogen zijn.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

2 COMMENTAIRES

nagels

March 21, 2021 at 5:32 pm

wij zoeken de prijzen van u toestellen graag een reactie

Reply
10top Team

March 22, 2021 at 4:44 pm

Hoi,

De prijzen staan steeds in het oranje blokje onderaan elke productbeschrijving vermeld.

Met vriendelijke groet,
het 10toptest.nl team

Reply
DMCA.com Protection Status