5 Beste Mediaspelers Test van 2022

Laatste update: 29.06.22

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Mediaspelers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een degelijke en kwalitatieve mediaspeler zorgt ervoor dat je heel wat nieuwe films en series probleemloos kunt bekijken. Bovendien krijg je op die manier ook nog eens toegang tot een heleboel verschillende televisiekanalen. In onze koopgids hebben wij een aantal factoren uitgediept waarmee je rekening zou kunnen houden wanneer je op zoek gaat naar een mediaspeler. Toch kun je ook gewoon doorklikken naar onze top 3 hieronder. Zo is de MXQ Pro Kodi XBMC een goede aankoop vanwege de degelijkheid en het gunstige prijskaartje ervan. Daartegenover staat de Apple TV (2021) – Full HD die geleverd wordt met een standaard opslagcapaciteit van maar liefst 32GB.  

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Mediaspelers koopgids

 

Een mediaspeler kun je voor vele toepassingen gebruiken. Sluit het aan op je televisie en kijk ermee naar Netflix, speel er spelletjes op of zet er foto’s en video’s op om op een ander moment te bekijken. Als je van plan bent om een mediaspeler te kopen denk er dan aan hoeveel het mag kosten, welke soort mediaspeler je verkiest en welke kenmerken het apparaat moet hebben.

Soorten mediaspelers

We kunnen vier verschillende soorten mediaspelers onderscheiden die veel voorkomen: de Wifi mediaspeler, de bluetooth mediaspeler, het USB model en de speler die werkt via LAN.

De Wifi of WLAN mediaspeler maakt draadloos verbinding via je Wifi netwerk. Je kunt dan films bekijken op de mediaspeler die eigenlijk op je computer opgeslagen staan. De computer moet dan wel ingeschakeld zijn. Een groot voordeel is dat je geen kabels nodig hebt om een verbinding te maken tussen je TV en je computer.

Het model dat via bluetooth werkt is een handige oplossing indien je thuis geen draadloos netwerk gebruikt. Het bereik is wel kleiner dan bij het Wifi model maar meestal werkt dit systeem toch perfect als je computer en je mediaspeler in dezelfde ruimte staan.

Ten derde kun je kiezen voor een mediaspeler die beschikt over een USB aansluiting. Zo hoef je je bestanden niet op de computer te laten en kun je gemakkelijk je films of series bekijken vanop een USB stick of vanop een harde schijf.

Tenslotte bestaan er ook nog LAN mediaspelers waarmee je de mediaspeler via een LAN-kabel verbindt met je computer. Vele modellen hebben echter wel de mogelijkheid om muziek draadloos naar verschillende luidsprekers te sturen.

 

Kenmerken en eigenschappen van een mediaspeler

Als je eenmaal beslist hebt welk type mediaspeler je wilt kopen en hoe je het wilt verbinden met je computer, dan kun je ook nog bepalen of je wilt dat de mediaspeler een ingebouwde harde schijf heeft of niet. Een harde schijf in een mediaspeler biedt vele voordelen. Zo moet je de bestanden niet meer op de computer laten staan en moet de computer ook niet aanstaan om je mediabestanden te kunnen gebruiken.

Een ander groot voordeel is dat je bestanden veel vlugger zullen laden. Omdat er geen verbinding meer moet gemaakt worden met de computer zijn de laadtijden sneller en heb je geen last meer van vertragingen. Let goed op de capaciteit van de harde schijf, hoe meer GB, hoe meer bestanden je intern kunt opslaan.

Let er op of je mediaspeler over de mogelijkheid beschikt om te kunnen streamen. Je kunt een film dan van je computer naar je TV streamen via de mediaspeler. Dankzij de hoge snelheid van je thuisnetwerk zul je kunnen genieten van een hoge kwaliteit. Niet alle apparaten ondersteunen dit dus controleer best bij de aankoop of het om een streambox gaat. Sommige modellen kunnen ook streamen via apps zoals bijvoorbeeld Netflix.

Je kunt een mediaspeler gebruiken om je MP3 collectie af te spelen of je kunt meteen ook kiezen voor een model met een ingebouwde internetradio. Eenmaal je verbonden bent via Wifi kun je dan radiozenders van over de ganse wereld ontvangen.

 

 

Uitgangen en prijs

Neem best eerst een kijkje naar de verschillende uitgangen waarover jouw televisie beschikt. Als je een moderne of nieuwe televisie hebt dan zal die altijd wel tenminste één HDMI aansluiting hebben. Zo kun je rekenen op een snelle overdracht van digitale bestanden, zowel beeld als geluid.

Sommige mensen hebben echter nog oude TV’s in de woonkamer staan. Kijk over welke uitgangen jouw televisie beschikt, zoals bijvoorbeeld een RCA uitgang, zodat je daarna kunt beslissen welke stekker je nodig hebt voor je mediaspeler.

Je hoeft met verschillende punten rekening te houden wanneer je beslist om een mediaspeler te kopen. De beste mediaspeler is per persoon echter verschillend, het hangt allemaal van je eigen voorkeuren af. Als je geen rondslingerende kabels wilt dan koop je een model die draadloze verbinding kan maken.

Als je de computer niet wilt laten aanstaan terwijl je een film kijkt, zorg dan voor een mediaspeler met een interne harde schijf of met een USB verbinding. Als je het nog niet zeker weet welk model jij het beste vindt dan kun je online altijd verschillende apparaten vergelijken.

De reviews van eerdere kopers staan vol met aanbevelingen en belangrijke punten waar je moet op letten. Stel een budget samen en ga op zoek naar de beste aanbieding, rekening houdend met eventuele bijkomende kosten.

 

5 Beste Mediaspelers (Reviews) van 2022

 

Met een mediaspeler heb je toegang tot vele nieuwe en verschillende kanalen om je favoriete films of series te bekijken. Ook voor echte sportfanaten is dit een must, volg alle voetbalwedstrijden live of mis nooit meer je favoriete boksmatch. Kies de beste mediaspeler uit de vijf voorbeelden die wij voor jullie opgesomd hebben en vergeleken hebben op basis van online reviews.

 

1. Android TV Box MXQ Pro 4K MX3 Air Mouse

 

Deze Android mediaspeler is compatibel met 4K televisies en is voorzien van de nieuwste chipset van Amlogiv 64 bits S905.

De software is al van vooraf geïnstalleerd en zelfs Kodi en de add-ons zijn inbegrepen. Zo hoef jij hem gewoon aan te sluiten en je kunt meteen beginnen genieten.

Hij is 3 keer sneller dan de vorige versie en behoort door zijn lage prijs ook tot de goedkope mediaspelers. Hij wordt geleverd met afstandsbediening, HDMI kabel en adapter.

De vele online reviews geven een overwegend positief advies over deze mediaspeler aanbieding. Kopers zijn heel tevreden over de goedkope prijs en de topkwaliteit die ze ervoor terugkrijgen. Hij is ook gemakkelijk te installeren en eenvoudig te gebruiken.

De Android versie is wel iets verouderd en je hebt een basiskennis Kodi nodig om er alles uit te kunnen halen.

Met deze mediaspeler van het merk MXQ hoef je helemaal niet over een groot budget te beschikken. Dit toestel heeft namelijk de laagste prijs in vergelijking met de andere producten die we in onze lijst hebben opgenomen. Juist daardoor zou het misschien ook wel eens één van de populairste mediaspelers kunnen worden.

Voordelen
Gebruiksgemak:

je hoeft gewoon het apparaat op je televisietoestel aan te sluiten. Alles is namelijk al op voorhand geprogrammeerd.

Toebehoren:

bij de aankoop van het toestel krijg je er meteen een afstandsbediening, HDMI kabel en zelfs een adapter bij in de prijs.

Voordelig tarief:

met deze mediaspeler kun je een heel wat geld besparen door de lage prijs.

Nadelen
Niet handig in gebruik:

volgens sommige kopers blijkt de Android versie verouderd te zijn. Bovendien is een basiskennis Kodi echt wel handig.

Koop bij bol.com (€33.95)

 

 

 

 

2. Apple TV (2021) – Full HD – 32GB // Siri Remote incl. een touch klikpad

 

Ben je in het bezit van een HD-televisietoestel, een HDMI-kabel en draadloos dan wel bekabeld internet? Dan is deze Apple tv – voor het eerst uitgebracht in 2021 – vast en zeker het bekijken waard. Net zoals de bekende Dune mediaspelers, behoort ook dit exemplaar tot de populaire apparaten wat lijkt te worden bevestigd door de vele positieve klantervaringen en de mooie eindscore van 4,9 sterren. Kortom, de moeite waard om de Apple tv mediaspeler eens even onder de loep te nemen.

Zo kent het apparaatje alvast een vrij compacte uitvoering die bijdraagt aan het uiteindelijke gebruiksgemak. Maar vergis je niet, want de Apple tv HD 32GB mag dan wel compact zijn, hij is wel degelijk in staat om heel wat groots aan te bieden. Zo wordt het toestelletje standaard geleverd met een ruime opslagcapaciteit van 32GB en aangevuld met een bijbehorende Siri afstandsbediening met bijbehorende touch klikbediening.

Bij correct gebruik krijg je gelijk toegang tot een breed spectrum aan verschillende films, series, documentaires en/ of livesport alsook tal van Apple services. En dankzij het tvOS besturingssysteem kun je zelfs gaan streamen via onder meer Netflix, Apple tv+, Apple Arcade én Fitness+. 

Voordelen:
Opslagcapaciteit:

de Apple tv kent een bijzonder ruime opslagcapaciteit van maar liefst 32GB.

Siri Remote:

bij aankoop van de Apple tv wordt de Siri Remote - afstandsbediening - meegeleverd die gekenmerkt wordt door een aluminium behuizing en bijbehorende touch klikpad.

Spraakassistent:

doordat de afstandsbediening op basis van Siri werkt, kun je bijgevolg makkelijk een spraakassistent inschakelen, indien gewenst.

Nadelen:
Prijzig:

hoewel zijn prijskaartje duidelijk te rechtvaardigen valt, kies je met dit apparaat niet meteen voor een mediaspeler aanbieding.

Koop bij bol.com (€158.99)

 

 

 

 

3. Google Chromecast 3 Smart – TV-dongle – Full HD / Voedingskabel – Voedingsadapter

 

Met de Google Chromecast 3 – die in 2018 voor het eerst het levenslicht zag – wordt het mogelijk om eender welk recent televisietoestel een betaalbare upgrade te geven. Dankzij zijn handige plug & play systeem kun je het apparaatje in slechts enkele minuten installeren en gebruiksklaar krijgen. Plug de Google Chromecast in 1 van de HDMI uitgangen van je televisietoestel, laat hem vervolgens rustig opstarten en stream uiteindelijk al je favoriete programma’s vanaf je smartphone, tablet en/ of laptop naar je televisietoestel.

In tegenstelling tot zijn oudere broertje, levert deze Google Chromecast 3 alvast een verbeterde verbindingssnelheid waardoor haperingen vanaf nu verleden tijd zijn. Zo stream je in Full HD waarbij je makkelijk 1080P haalt op ongeveer 60fps. In vergelijking met zijn oudere broertje waarbij er sprake was van 720P op 60fps of 1080P op 30fps betekent dit dan ook een upgrade van maar liefst 30fps waardoor video’s en filmmateriaal vlot worden afgespeeld.

Hoewel de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, lijkt één koper toch niet helemaal overtuigd van zijn aankoop. Zo had de beeld- én geluidskwaliteit alvast een pak beter gekund. 

Voordelen:
Verpakkingsinhoud:

de Chromecast V3 wordt geleverd inclusief een bijbehorende voedingskabel, voedingsadapter en informatieve handleiding.

Gebruiksgemak:

de Google Chromecast 3 Smart blijkt alvast compatibel met verschillende soorten apps gaande van Orange TV tot TV Vlaanderen Live TV, Proximus TV en Yeloplay.

Installatie:

het betreft een handig plug & play systeem waarbij de Google Chromecast 3 Smart verbonden dient te worden met de aanwezige HDMI poort van je televisietoestel. Laat de Chromecast vervolgens rustig opstarten alvorens je met het streamen start.

Nadelen:
Matige kwaliteit:

jammer genoeg blijkt één koper niet helemaal tevreden over de aangeboden kwaliteit van deze Google Chromecast 3 Smart.

Geen 4K:

jammer genoeg betreft het hier geen 4K mediaspeler.

Koop bij bol.com (€109.99)

 

 

 

 

4. Nokia – Streaming Box – 8000 – 4K Ultra HD – Android – TV Box

 

Dankzij de Nokia streaming box 8000 is er vanaf nu elke dag wel iets om naar te kijken hetzij je favoriete film dan wel een welgekomen tv serie of live sportverslag. Bovendien is eender welk televisietoestel in een handomdraai om te toveren naar een uitstekende Smart tv met bijbehorend Android besturingssysteem. Netflix, YouTube, Disney+, Prime Video en zelfs tal van Nederlandse content aanbieders; werkelijk alles in mogelijk en in een bijbehorende 4K Ultra HD beeldkwaliteit.

Wat betreft de installatie van deze streaming box, hoef je evenmin te vrezen. Zo is hij eenvoudig op het televisietoestel aan te sluiten met behulp van een bijbehorende HDMI-kabel waarna het apparaatje met het internet dient verbonden te worden en klaar is Kees!

Bekijken we de online reacties dan zien we gelijk dat heel wat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit, eenvoudige installatie en gebruiksvriendelijkheid. Slechts een kleine minderheid had toch liever wat meer intern geheugen gekregen voor deze prijs.

Voordelen:
Verpakkingsinhoud:

de Nokia streaming box 8000 wordt geleverd inclusief een afstandsbediening, een power adapter, een HDMI-kabel, 2 bijbehorende AAA batterijen en een instructieve installatiegids.

Opslagcapaciteit:

het apparaat wordt geleverd met een standaard opslagcapaciteit van 8GB.

Beeldkwaliteit:

je geniet een 4K Ultra HD beeldkwaliteit die overeenkomt met een bijbehorende schermresolutie van 3840 x 2160 pixels.

Nadelen:
Intern geheugen:

volgens enkele klanten is een intern geheugen van 2GB toch wel net iets te weinig.

Koop bij bol.com (€89.95)

 

 

 

 

5. Google Chromecast met Google TV – Multimediaspeler – 4K – Wifi // Met 4K HDR

 

We sluiten het rijtje af met de bekende Google Chromecast multimediaspeler die jou wordt aangeboden door het gelijknamige merk Google. Hoewel deze witte multimediaspeler een relatief compacte uitvoering kent, wordt niets aan het toeval overgelaten. Zo blijkt hij compatibel met diverse besturingssystemen gaande van Android tot iOS waardoor hij probleemloos toegang krijgt tot een breed gamma aan films, series en/ of apps.

Door het apparaatje correct aan te sluiten en met het internet te verbinden – weliswaar door middel van de ingebouwde wifi functie – kan alles probleemloos op 1 scherm georganiseerd worden waarbij ej een 4K HDR ondersteuning geniet die bijdraagt aan een helder en bijzonder scherp beeld.

We stellen vast dat heel wat klanten positief reageren op het gebied van kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en design. Slechts een kleine minderheid vindt het hogere prijskaartje – in verhouding tot de geleverde kwaliteit – toch wel net iets te duur en dat is jammer.

Voordelen:
Afstandsbediening:

de Google Chromecast wordt geleverd met een bijbehorende afstandsbediening maar is ook via de app te bedienen.

Verpakkingsinhoud:

de Google Chromecast wordt jou aangeboden inclusief een afstandsbediening, een EU adapter en een meertalige instructieve handleiding.

Besturingssysteem:

het apparaatje werkt zowel met het Android alsook iOS besturingssysteem wat zijn gebruiksgemak alleen maar ten goede komt.

Bediening:

naast de meegeleverde afstandsbediening, kun je de chromecast eveneens instellen en bedienen met behulp van een mobiele app.

Nadelen:
Geen LAN-poort:

houd er rekening mee dat er geen LAN-poort aanwezig is.

Koop bij bol.com (€79.9)

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

MiniXNeo X8-H Plus Android 4.4 Quad Core 16GB/2GB

 

Mag het allemaal ook net iets meer zijn dan kun je ook nog altijd kiezen voor deze unieke mediaspeler van MINIX. De mediaspeler wordt gekenmerkt door het voorgeprogrammeerde 4.4 Android besturingssysteem. Daardoor kun je niet alleen genieten van een uitstekende beeldkwaliteit maar ook een op-en-top geluidskwaliteit. Of je nu naar een film of serie kijkt, je zult het ware bioscoop gevoel kunnen ervaren.

De mediaspeler is uitgerust met een bijzonder krachtige en duurzame Quad-Core ARM Cortex A9r4 processor. Daardoor wordt het makkelijk om zelfs de moeilijkste opdrachten zonder problemen te gaan uitvoeren. Je hebt ook de mogelijkheid om films en dergelijke vanaf andere apparaten te streamen. Dit kun je doen dankzij de combinatie van de gigabit ethernet aansluiting enerzijds en de Dual-Band wifi technologie anderzijds.

Dankzij het interne temperatuur management systeem wordt de mediaspeler beschermd tegen oververhitting. Kopers reageren niet alleen positief op de gebruiksvriendelijkheid en de kwaliteit van het product maar ook op de prijs. Echter had de afstandsbediening wel iets kwalitatiever mogen zijn.

Voordelen
Besturingssysteem:

je kunt genieten van de pluspunten van het degelijke 4.4 Android besturingssysteem.

Veiligheid:

je hoeft je geen zorgen te maken over eventuele oververhitting aangezien de mediaspeler voorzien is van een krachtig ingebouwd systeem dat de temperatuur in de gaten zal houden.

Processor:

deze unieke mediaspeler is uitgerust met één van de meeste krachtige processors namelijk een Quad-Core ARM Cortex A9r4 processor

Nadelen
Slechte afstandsbediening:

slechts één enkele koper blijkt helemaal niet tevreden te zijn met de kwaliteit van de meegeleverde afstandsbediening.

 

 

Android 5.1 tv box MXQ Pro

 

Deze mediaspeler beschikt over Kodi 17.1 en geeft je toegang tot vele verschillende toepassingen zoals Netflix, Google Play Store, Facebook, Spotify,… Je kunt er ook spellen mee spelen zoals bijvoorbeeld Angry Birds en Minecraft. Hij is drie keer sneller dan zijn voorganger.

Hij behoort tot de goedkope mediaspelers en kan echt alles aan. Met deze Android mediaspeler kun je probleemloos Full HD en 4K afspelen en je kunt hem overal ter wereld gebruiken. Dit is heel handig indien je hem wilt meenemen op vakantie. Met Airplay en Miracast kun je gemakkelijk films en foto’s streamen van je smartphone of tablet.

Met merendeel van de online reviews geeft een positief advies over deze mediaspeler aanbieding. De kopers zijn tevreden over de prijs/kwaliteitverhouding en vinden dat het apparaat eenvoudig in gebruik is. Toch zijn er enkelen die niet akkoord zijn en vinden dat het apparaat kwetsbaar en lastig in gebruik is.

Met een mediaspeler kun jij op gelijk welk moment van een heleboel leuke series en films genieten. Dit toestel maakt het ook mogelijk om je favoriete voetbalwedstrijden te bekijken. Deze mediaspeler van het merk Mxq Pro is dan ook een echte aanwinst als je besluit dit product aan te kopen.

Voordelen
Prijs-kwaliteitverhouding:

deze mediaspeler zul je zeker en vast terugvinden tussen de goedkope exemplaren. Bovendien is het toestel tot 3 keer sneller in vergelijking met het voorgaande apparaat.

Gebruiksvriendelijk:

met dit toestel is het mogelijk om van een heerlijke film of serie op Netflix te genieten. Daarnaast kun je met deze mediaspeler ook heel wat spellen zoals bijvoorbeeld Angry Birds spelen. Het toestel is niet zo groot en dus ook heel eenvoudig en snel mee te nemen.

Nadelen
Onhandig in gebruik:

de meeste kopers zijn echt wel helemaal tevreden over dit product. Slechts enkele gebruikers vinden dat de mediaspeler niet zo eenvoudig te gebruiken is en het heel wat oefening vraagt.

 

 

T95N Android 6.0 Kodi 17.5 TV Box

 

Deze mediaspeler is voorzien van de snelle Amlogic-S905 Quad Core processor. De box is gemakkelijk in gebruik en heeft een Android 6.0 besturingssysteem. Hij beschikt over een 2 GB werkgeheugen en 8 GB dataopslag. Je bent verzekerd van een fantastische snelheid dankzij deze combinatie.

Hij is verder nog voorzien van Kodi 16.1 en heeft ook 4K resolutie die een veel beter beeld geeft dan FULL HD. De prijs is ook nog aanvaardbaar, deze mediaspeler aanbieding is zeker niet te duur.

De online meningen over dit apparaat zijn overwegend positief. Kopers vinden het een topproduct en zijn tevreden over prijs/kwaliteitverhouding.

Ze vinden hem ook eenvoudig in gebruik. Toch zijn er ook minpunten, hij heeft dikwijls problemen bij het opstarten bij één koper en ook zijn er enkelen die vinden dat de kwaliteit maar matig is.

Deze mediaspeler van het merk RAM behoort misschien niet meteen tot het bekendste merk maar maakt zeker deel uit van de populairste toestellen. Bovendien is het ook helemaal niet zo duur. Dit kan echt een voordeel zijn als je eigenlijk liever niet zoveel geld wenst uit te geven of gewoon over een beperkter budget beschikt.

Voordelen
Geheugen:

deze mediaspeler beschikt over een grote opslagcapaciteit. Het apparaat is voorzien van een werkgeheugen van ongeveer 2 GB. Verder is er ook 8 GB aan data opslag voorzien. Op die manier creëer je heel wat snelheid.

Gebruiksgemak:

dit apparaat beschikt over de Amlogic-S905 Quad Core processor. Het besturingssysteem dat hierbij gebruikt wordt is Android 6.0. Dankzij de 4K resolutie krijg je een beeld van optimale kwaliteit.

Nadelen
Matige kwaliteit:

niet alle klanten blijken even overtuigd te zijn van deze mediaspeler. Sommige gebruikers ervaren namelijk moeilijkheden tijdens het opstarten van dit apparaat.

 

 

Zidoo X9

 

Deze Android TV box heeft opneem mogelijkheden en een overzichtelijke gebruikersinterface.

De firmware kun je eenvoudig updaten via internet en hij heeft fantastische videoweergave. Het apparaat heeft de grootte van een 7 inch tablet en is gemaakt van metaal.

Met het scherm in het voorpaneel kun je de tijd zien en ook zien of het systeem is opgestart. Hij beschikt over 2 USB 2.0 poorten en 1 USB 3.0 poort maar ook over een sleuf voor een Micro SD kaart. Hij heeft natuurlijk ook een ethernet poort en een HDMI in en HDMI out. Hij beschikt over een werkgeheugen van 2 GB.

Over dit product zijn momenteel nog geen reviews geschreven dus op basis daarvan kunnen we je geen advies geven over dit apparaat.

Zidoo is misschien niet één van de meest bekende merken en dit zou kunnen verklaren waarom er nog geen beoordelingen geplaatst werden. Toch biedt deze mediaspeler heel wat voordelen waardoor dit product dus een echte aanwinst zou kunnen zijn. Laten we de sterke en minder sterke punten dan ook even grondig onder de loep nemen.

Voordelen
Display:

het apparaat is aan de voorkant voorzien van een klein display. Hier kun je de tijd op aflezen en ook merken of het apparaat reeds opgestart is of juist niet.

Aansluitingsmogelijkheden:

dit apparaat is voorzien van maar liefst 2 USB 2.0 poorten. Verder heeft de mediaspeler ook nog één USB 3.0 poort. Er is zelfs de mogelijkheid om een micro SD kaart op aan te sluiten.

Gebruiksgemak:

dit apparaat is uitgerust met een werkgeheugen van maar liefst 2 GB. Daarnaast is het mogelijk om series en films op te nemen. De firmware is zelfs helemaal te actualiseren via internet.

Nadelen
Review:

op dit moment zijn er helemaal nog geen beoordelingen geplaatst. Dit zou eventuele kopers toch enigszins kunnen tegenhouden om het product al dan niet aan te kopen.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status