5 Beste Menstruatiecups Test van 2020

Laatste update: 01.06.20

 

Menstruatiecups – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je het beu om maandverband of tampons te moeten gebruiken en ben je wel eens toe aan iets nieuws? Dan zou je eventueel kunnen opteren voor menstruatiecups. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, hebben we een koopgids opgesteld waarin we de belangrijkste elementen even op een rijtje plaatsen. Echter kun je ook gelijk verder scrollen naar onze top 3. Zo zul je merken dat de MyCup Herbruikbare Menstruatiecup alvast een goede keuze blijkt te zijn. Ook het design van de cups blijkt aantrekkelijk te zijn aangezien je de keuze hebt tussen verschillende zachte kleurtjes. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor de MyCup Sterilisator Steriliseren menstruatiecup. Kwaliteit, duurzaamheid, comfort en design worden moeiteloos met elkaar gecombineerd.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Menstruatiecups koopgids

 

We begrijpen dat het niet altijd makkelijk is om te weten welke menstruatiecups nu precies het beste zijn. En daarom willen wij jou ook wat meer informatie geven zodat je weet waarop je zoal zou kunnen letten als je de beste menstruatiecups gaat vergelijken. zo is het niet alleen belangrijk om te weten hoe het product werkt maar is het verder ook een aanbeveling om de voordelen en het type menstruatiecups te bekijken. Neem alvast rustig de tijd om deze koopgids even door te nemen en zo zul je vast en zeker de voor jou ideale menstruatiecup kunnen vinden.

 

 

Wat is een menstruatiecup en de gebruikte materialen

Het is natuurlijk wel belangrijk dat je perfect weet wat er nu precies bedoeld wordt wanneer men het over menstruatiecups heeft. Een menstruatiecup zou je kunnen vergelijken met een soort van bekertje dat vervaardigd is uit duurzame materialen. Je zou het eigenlijk bijna kunnen omschrijven als een omgekeerde kelk of een omgekeerd klokje. Zo kan een menstruatiecup vervaardigd zijn uit silicone, uit TPE (thermoplastische elastomeer) of gewoon uit rubber.

Een menstruatiecup behoort tot het onderdeel van de vrouwelijke intieme hygiëne en heeft dus als voornaamste doel om het maandelijkse menstruatiebloed makkelijk en pijnvrij te gaan opvangen. Het grote voordeel van de menstruatiecup is dat je deze steeds opnieuw kunt hergebruiken. Dat is bijvoorbeeld niet het geval wanneer je tampons of maandverband gaat gebruiken. Kortom, voor heel wat vrouwen is een menstruatiecup dan ook behoorlijk handig en goedkoop.

 

De werkwijze van een degelijke menstruatiecup

In het vorige stukje hebben we het al even kort vermeld. Een menstruatiecup wordt gebruikt tijdens de maandelijkse bloeding waar vrouwen mee te kampen hebben. In tegenstelling tot tampons en maandverband, zul je met een menstruatiecup het bloed of het vocht niet gaan absorberen maar wel gaan opvangen. Dat wil dus zeggen dat je een menstruatiecup ook enkel en alleen kunt gebruiken wanneer je bloedverlies hebt.

Eenmaal de menstruatiecup vol bloed zit, dan kun je deze verwijderen, schoonmaken en opnieuw gaan hergebruiken. Het is een aanbeveling om de menstruatiecup niet langer dan 12 uur in de vagina te laten zitten. Op die manier kun je eventuele infecties of irritaties voorkomen en vermijden. Indien je ’s nachts een menstruatiecup wilt gebruiken tijdens het slapen, dan is dat natuurlijk geen enkel probleem zodra je deze in de ochtend even verwijdert.

 

Mogelijke voordelen van het gebruik

Heel wat vrouwen waren al overtuigd van de menstruatiecup en eigenlijk biedt dit product ook heel wat mogelijkheden en voordelen. Zo is de menstruatiecup vaak iets goedkoper doordat je deze makkelijk kunt schoonmaken en hergebruiken. Dat zorgt er dan meteen ook voor dat de cup veel milieuvriendelijker is. Verder is een menstruatiecup niet chloorgebleekt en daardoor iets vriendelijker voor de huid in vergelijking met tampons of maandverband.

Je hoeft de menstruatiecup maar na 12 uren even te verwijderen, schoon te maken en vervolgens opnieuw in te brengen. Bovendien kan een menstruatiecup makkelijk tot wel 5 of 10 jaar meegaan en is het product dus bijzonder duurzaam. Kortom, een menstruatiecup brengt dan ook heel wat mogelijkheden met zich mee. Indien je toch nog twijfels mocht hebben dan kan het misschien best wel handig zijn om ook even een blik te werpen op de verschillende online beoordelingen van klanten en kopers op de menstruatiecups.

 

 

Welke type menstruatiecup

In je zoektocht naar de voor jou ideale menstruatiecup zul je versteld staan van de vele mogelijkheden die er zijn. Er zijn namelijk heel wat verschillende soorten en maten menstruatiecups. Het belangrijkste is dat de menstruatiecup doet wat ervan verwacht wordt; namelijk bloed opvangen zonder dat er lekkage bij komt kijken. Verder moet de cup ook prettig aanvoelen en aangenaam zitten.

Zo kun je kiezen tussen verschillende materiaalsoorten zoals rubber of silicone, maar er zijn ook verschillende maten. Indien je als jonge vrouw nog nooit bevallen bent, dan ben je beter om de kleinste menstruatiecup uit te kiezen. Als je toch al minstens één vaginale bevalling achter de rug hebt, dan hoef je te kiezen voor de grotere menstruatiecup. Menstruatiecups zijn er slechts in 2 verschillende maten. Neem rustig je tijd de mogelijkheden te bekijken en wie weet kun je zo wel een menstruatiecup aanbieding spotten.

 

Welke prijskaartje moet ik voorzien

De aankoop van een degelijke menstruatiecup hoeft niet per sé heel duur te zijn. Zo zijn er al heel wat goedkope menstruatiecups op de markt gebracht die degelijkheid en kwaliteit aanbieden. Menstruatiecups worden vooral aangeboden in de apotheek of in winkels die gericht zijn op de intieme hygiëne van vrouwen. Uiteraard kunnen er hier en daar wel prijsverschillen optreden die vooral gebonden zijn aan het model en het merk.

Zo kun je algauw een menstruatiecup aankopen van amper 15 euro alhoewel er ook heel wat exemplaren van 50 euro worden aangeboden. Echter hoef je het even uit een ander perspectief te bekijken. Indien je een menstruatiecup aankoopt van 50 euro dan nog is het bijzonder voordelig. Dit heeft vooral te maken met het feit dat je een degelijke menstruatiecup makkelijk tot wel 10 jaar kunt gebruiken. Je hebt de aankoopkost dus maar 1 keer om de 10 jaar. En je kunt natuurlijk ook altijd uitkijken naar eventuele aanbiedingen.

 

5 Beste Menstruatiecups (Reviews) van 2020

 

De beste menstruatiecup is een degelijk alternatief voor maandverband of tampons. Toch is het belangrijk om niet meteen het eerste het beste product aan te kopen. Het is beter om te vergelijken en er dan het beste exemplaar uit te kiezen. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt waarin we 5 topproducten aan bod laten komen. Bekijk deze even rustig en raadpleeg eventueel ook de vele online reviews waarin kopers vaak nog wat extra advies geven.

 

 

1. MyCup Herbruikbare Menstruatiecup

 

Indien je op zoek bent naar een degelijke menstruatiecup dan kun je misschien dit product van MyCup eens rustig bekijken. Je zult het misschien niet meteen tussen de goedkope menstruatiecups kunnen spotten alhoewel het ook zeker niet het duurste product is.

De menstruatiecup is beschikbaar in 2 aangename kleurtjes en heeft maat L. Het is natuurlijk ook mogelijk om de menstruatiecup in een andere maat aan te kopen. De menstruatiecup is gemaakt uit siliconen en voelt heel aangenaam aan. Het is de ideale vervanger voor maandverband of tampons.

Niet alle vrouwen vinden het product handig en voor sommigen zit het niet meteen comfortabel. Toch is de overgrote meerderheid van de klanten duidelijk wel tevreden. Zo geven velen positief advies over de correcte prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

 

Koop bij bol.com (€27.25)

 

 

 

 

2. MyCup Sterilisator Steriliseren menstruatiecup

 

Net zoals het voorgaande product is ook deze menstruatiecup afkomstig van het bekende merk MyCup. Bovendien zul je versteld staan van de mooie prijs. Het zou zomaar eens een menstruatiecup aanbieding kunnen zijn.

Met deze menstruatiecup kun je het bloedverlies opvangen en het is bovendien hygiënischer dan maandverband of tampons. Bovendien is deze menstruatiecup ook herbruikbaar. Zo hoef je niet steeds opnieuw op zoek te gaan naar een nieuwe menstruatiecup.

Zodra we de vele online reviews raadplegen dan krijgen we meteen het gevoel dat het hier wel eens om een topproduct zou kunnen gaan. De kopers zijn allemaal heel tevreden en raden het product sterk aan. Zo zijn heel wat gebruikers tevreden over de gebruiksvriendelijkheid en de kwaliteit van deze menstruatiecup.

 

Koop bij bol.com (€15)

 

 

 

 

3. Goodlife Products Herbruikbaar Menstruatiecup

 

Indien je op zoek ben naar een herbruikbare menstruatiecup dan is het zeker en vast de moeite waard om dit product van Goodlife products eens te bekijken. De cup is beschikbaar in maat S of L en is werkelijk ideaal voor vrouwen van alle leeftijden.

Doordat de cup uit siliconen gemaakt is, voelt deze aangenaam en comfortabel aan. In vergelijking met een tampon bijvoorbeeld kan deze menstruatiecup tot maar liefst 4 keer zoveel vocht gaan opvangen. Bovendien kun je de cup probleemloos gedurende 12 uur gebruiken.

Deze voordelen worden dan ook duidelijk gewaardeerd door de overgrote meerderheid van de kopers. Zo zijn heel veel vrouwen overtuigd van de uitstekende kwaliteit en voldoet het product volledig aan hun verwachtingen. Toch blijkt het in het begin best wel even wennen zijn.

 

Koop bij bol.com (€16.95)

 

 

 

 

4. Fettle Cup Invouwbaar Herbruikbare Menstruatiecup

 

Volgens vele vrouwen haal je ook met deze Fettle Cup menstruatiecup een degelijk product in huis. Het is misschien niet meteen één van de goedkoopste modellen maar daar lijken de meeste kopers zich niet meteen aan te storen.

Deze menstruatiecup is gemaakt uit siliconen en is bovendien medisch goedgekeurd. In het begin zal het misschien even wennen zijn maar je zult al vlug merken dat de cup aangenaam en comfortabel aanvoelt. Bovendien kun je deze menstruatiecup steeds opnieuw gebruiken en na gebruik zelfs gewoon in elkaar vouwen.

Naast de uitstekende kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid zijn heel wat vrouwen ook tevreden over het design. De menstruatiecup is namelijk beschikbaar in 4 leuke en vrolijke kleurtjes. Kortom haast je naar de winkel en oordeel vooral zelf. Misschien is deze menstruatiecup wel precies waar jij al zo lang naar op zoek bent.

 

Koop bij bol.com (€19.95)

 

 

 

 

5. DivaCup Herbruikbare Menstruatiecup Type 2

 

Indien je je niet zo prettig voelt bij het gebruik van maandverband en tampons dan kun je misschien deze menstruatiecup eens proberen. De menstruatiecup is afkomstig van het merk Divacup en kun je meermaals herbruiken.

De Divacup voelt bijzonder aangenaam en comfortabel aan en kun je tot maar liefst 12 uur lang gebruiken. Verder is de cup gemakkelijk te onderhouden. Dit model is beschikbaar in 2 verschillende maten die worden aangeduid door type 1 en type 2.

Ondanks de vele voordelen merken we toch op dat de meningen van de kopers eerder verdeeld zijn. En dat hoeft op zich helemaal niet slecht te zijn omdat er op die manier iets meer ruimte ontstaat tot verbetering. Bekijk daarom het product eens rustig en wie weet voldoet het misschien wel helemaal aan jouw verwachtingen.

 

Koop bij bol.com (€32)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status